Vraag:
Wat zat er in de spuit die Inara had tijdens de pilotaflevering?
PearsonArtPhoto
2011-02-20 20:13:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tijdens de Reaver-scène in de pilotaflevering trekt Inara een injectiespuit vol met iets dat ze voor zichzelf lijkt te willen gebruiken. Wat zat er in die spuit?

Ik dacht dat het een soort "Super Trooper Juice" was dat haar tijdelijk in een levend wapen zou veranderen, zoals River. Een metgezel zou in veel opzichten ideaal zijn voor een dergelijke rol, het zou ook haar begrip en empathie voor de rivier en ook haar ballingschap kunnen verklaren. De ziekte die haar doodde, kan afkomstig zijn van eerder gebruik van de drug.
Vijf antwoorden:
#1
+38
PearsonArtPhoto
2012-11-14 04:07:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Deze vraag werd voor eens en voor altijd beantwoord door Joss en Morena Baccarin (Inara) samen in de uitzending "Browncoats Unite" op het Science Channel op 11 november 2012.

"Dit is wat ik zo leuk vond aan de show, het was niet alleen alle exposities, ze legden alles uit over wat er aan de hand was. Ze had een soort magische spuit. Ze zou dit medicijn nemen. En als ze dat was, bijvoorbeeld , verkracht, zou de verkrachter een vreselijke dood sterven. "

In feite zou de drug iedereen doden die seks met haar had. In wezen zouden alle reavers als resultaat zijn gestorven toen ze "je verkrachtten, je vlees opeten en je huid in hun kleding naaien. En als je veel geluk hebt, doen ze het in die volgorde". Het betekent dus dat Inara het waarschijnlijk zou hebben overleefd, en de reavers niet.

Dat kan het niet zijn, Joss beloofde dat het "interessanter" was dan de ideeën die fans tot nu toe hadden voorgesteld en stomme wraak op verkrachting is een van de meest vervelende overbelastingen in genre-fictie.
* Wie * heeft de vraag over de uitzending beantwoord? Was het Joss Whedon, of iemand anders?
Inara zou het waarschijnlijk niet hebben overleefd.Het hare zou inderdaad een offer van enigszins bijbelse proporties zijn geweest.
@JohnC - Het werd bevestigd, dat was een van de afleveringen die voorlopig was gepland, maar nooit werd gemaakt.In wezen wordt Inara door bende verkracht door reavers die daarna allemaal sterven.
#2
+34
Bill the Lizard
2011-02-20 21:27:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wat er precies in de spuit zat, werd nooit volledig onthuld. Er zijn veel theorieën, maar Joss Whedon schoot blijkbaar de zelfmoordtheorie neer (die ik, net als vele anderen, aanvankelijk had aangenomen).

Morena Baccarin bevestigde dat Inara op sterven lag. een terminale ziekte tijdens een panel op de DragonCon 2008. De spuit had een plant kunnen zijn die naar die latere verhaallijn leidde.

Na die link (op het moment van schrijven) lijken er maar twee te zijn, waarvan er één is neergeschoten. Maar +1 omdat je naar jezelf verwijst.
@Richard: Bedankt, ik heb de link zo gemaakt dat deze verwijst naar de pagina met theorieën waarnaar ik oorspronkelijk verwees. Ik heb geen idee hoe ik terug naar deze pagina heb kunnen linken. Je zou denken dat ik nog nooit een van deze sites heb gebruikt. :)
#3
+21
Tony Meyer
2011-02-21 06:36:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In het dvd-commentaar zegt Joss Whedon expliciet dat de spuit geen zelfmoordapparaat is.

Iedereen gaat uit van een zelfmoordpakket, en eigenlijk had ik er iets interessants voor in gedachten, maar ik kan er hier niet echt over praten. Het zou te lang duren ... Het is een van die dingen waar ik later op zat te wachten.

De twee belangrijkste theorieën zijn:

  • Inara was terminaal ziek (zie commentaar van Morena Baccarin op DragonCon) en het zou op de een of andere manier naar die verhaallijn leiden.
  • Het was een medicijn dat iedereen zou doden die seks had met haar (voorgesteld door Tim Minear op een schrijversconferentie) en er zou een latere aflevering komen waarin Inara werd aangevallen en verkracht door Reavers.
#4
+1
Kat
2017-01-22 05:55:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ze had een magische spuit. Ze zou dit medicijn nemen. En als ze bijvoorbeeld werd verkracht, zou de verkrachter een gruwelijke dood sterven. Het verhaal was dat ze werd ontvoerd door Reavers en toen Mal eindelijk bij het schip kwam om haar te redden van de Reavers, stapt hij op het Reaver-schip en zijn alle Reavers dood. Dat zou een soort echt zware aanval suggereren. Aan het einde van de aflevering komt hij binnen nadat ze vreselijk is mishandeld, en hij komt binnen en hij gaat op zijn knie liggen en neemt haar hand. En hij behandelt haar als een dame. En dat is het soort dingen dat we wilden doen. Het was erg donker. En dit was eigenlijk het eerste verhaal dat Joss voor me gooide toen hij me vroeg om aan de show te komen werken. Hij zei: 'Dit zijn het soort verhalen dat we gaan doen.'

CBR.com: WHAT DARK SECRET DID INARA'S SPUIT OP 'FIREFLY' ?

In deze situatie was het waarschijnlijk beter geweest om een bewerking voor te stellen met uw link naar het [eerdere antwoord] (https://scifi.stackexchange.com/a/26777/68218) waarin deze informatie en de oorspronkelijke bron al werden genoemd.
#5
-1
Rodger Cooley
2011-02-20 21:24:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik neem aan dat het een soort gif was dat ze zou gebruiken voor het geval de Reavers aan boord zouden gaan.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...