Vraag:
Zou de One Ring zelfs voor iemand anders dan Sauron werken?
Nerrolken
2014-01-16 05:32:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De verleiding van de Ene Ring, zo leren we snel, is altijd verbonden met macht: de fantasieën van elk personage om het te bezitten lijken te gaan over wat ze zouden doen met grote kracht. Zelfs Sam, als ik me goed herinner, stelt zich de kracht voor om grote uitgestrekte tuinen te creëren. Boromir wil de kracht hebben om Gondor, enz. Te redden.

Maar brengt de Ene Ring werkelijk kracht over naar iemand anders dan Sauron? Het lijkt zijn dragers eigenlijk te verminderen: Bilbo voelt "dun" en "uitgerekt", Sméagol wordt de ellendige Gollem, Frodo is nooit meer helemaal hetzelfde, zelfs niet nadat het is vernietigd. Geen van hen lijkt 'krachtiger' te zijn, zelfs niet op de abstracte manier waarop magie-gebruikers in Tolkien werken. Voor zover ik me kan herinneren, wordt er geen melding gemaakt van een Ringbearer met een grotere gestalte of gezag, of van mensen die ze van nature volgen of hun bevelen gehoorzamen, terwijl ze de Ring bezitten.

Het geaccepteerde antwoord op deze vraag impliceert dat een zo krachtig wezen als Gandalf de Ring zou kunnen domineren en Saurons greep erop zou kunnen breken, maar zelfs dan zegt Tolkien dat "Het uiteindelijk de meester zou zijn geweest", en zijn beschrijvingen van een Ringdragende Gandalf klinken ongeveer alsof Gandalf zijn eigen krachten gebruikt, niet erg versterkt door de Ring:

[Gandalf] zou 'rechtvaardig' zijn gebleven, maar zelfingenomen. Hij zou zijn blijven heersen en dingen ordenen voor 'goed', en het voordeel van zijn onderdanen volgens zijn wijsheid (die groot was en zou zijn gebleven).

Nu klinkt dat uit karakter voor een wezen zo nederig als Gandalf, maar het klinkt niet echt als iets dat hij eerder niet had kunnen doen. Het is een verwrongen motief, maar niet echt een versterkte kracht.

Vrijwel iedereen in Midden-aarde is het erover eens dat de Ene Ring je zal bederven, maar ze lijken het er allemaal over eens te zijn dat het toch een grote kracht overbrengt. Waarom? Zien we ooit daadwerkelijke, "positieve" effecten van het bezitten van de Ene Ring?

Ik moet hieraan toevoegen dat in meer dan 30 jaar lezen van Tolkien deze interpretatie nooit bij me opkwam, maar het is gewoon zo logisch: het is duidelijk * precies * de manier waarop de Ring werkt. Weer goed gedaan.
dit roept de vraag op - zou het zelfs voor Sauron werken? Het hielp hem zeker niet toen hij het tegen Gil-Galad en dergelijke droeg.
@Oldcat: (Sauron - PowerHePutInTheRing) + PowerHePutInTheRing == Sauron; de Ring zou geen extra macht aan Sauron overbrengen, afgezien van de controle over de andere Rings (waarover gesproken, waar waren de Nazgul eigenlijk tijdens de Battle of the Last Alliance?) (en je zou kunnen zeggen dat het hem hielp om vernietiging te voorkomen sinds de Ring overleefde, en dus het grootste deel van Sauron kon ook overleven).
-1
Ik denk dat de Nazgul na die slag zijn gemaakt - het waren koningen van mannen uit het noorden.
Interessante vraag - maar ik zou Gandalf niet bepaald als bescheiden omschrijven.
@Oldcat - Tale of Years for Second Age 2251 - "* Tar-Atanamir neemt de scepter. Opstand en verdeling van de Númenoreanen begint. Rond deze tijd verschijnen de Nazgûl of Ringgeesten, slaven van de Negen Ringen, voor het eerst *" - de Nazgul waren daarom bijna 1200 jaar voor de laatste alliantie.
Je vraagt ​​je af wat de Numenorianen dachten van die 9 wraiths die met hem rondhingen terwijl hij door hen werd gevangengenomen. En hoe hij erin slaagde de ring eruit te krijgen nadat Numenor verdronken was en zijn mooie lichaam verloor.
@Oldcat - de laatste is al gevraagd en beantwoord: http://scifi.stackexchange.com/questions/26833/the-one-ring-and-numenor/26836
Daarom vraag ik me af waarom de Ring de gebruiker zelfs onzichtbaarheid verleent. Het doet dit duidelijk niet altijd; wanneer Sauron het draagt, blijft hij zichtbaar. En onzichtbaarheid kan niet echt worden geïnterpreteerd als het verlenen van grote krachten aan de gebruiker. Dus waarom?
http://www.youtube.com/watch?v=AOIi9SjJvgU kietelde me met zijn beschrijving van de ring `... vecht voor de ene ring, die niets anders doet dan je in een onzichtbare crackverslaafde veranderen`
"Het lijkt eigenlijk zijn dragers te verminderen" - Bilbo is misschien "uitgerekt" en Gollum "ellendig", maar ze zijn allebei in veel betere vorm dan ze zouden zijn geweest * zonder * de Ring ...
@Rawling Er is een groot verschil tussen behoud en verbetering. Bilbo en Gollum werden (soort van) bewaard en (soort van) gered van de verwoestingen van de ouderdom, maar het is duidelijk dat Ring-lust fantasieën oproept over * verbeterde * kracht, over het kunnen doen van dingen die je * nooit * had zonder de Ring kunnen doen.
@asteri Ik vermoed dat het misschien gebaseerd was op de Ring of Gyges, waardoor de drager de negatieve gevolgen van zijn acties kon vermijden.
@asteri: Ik neem aan dat dat alleen is omdat Sauron de onzichtbaarheid kan beheersen. Voor iemand anders is het automatisch.
@Rawling "Veel betere vorm" alleen als uw enige standaard een lange levensduur is. De Ringwraiths hebben VEEL langer geleefd dan mannen zouden moeten, maar ik zou nauwelijks zeggen dat ze "in veel betere conditie zijn" dan hun leeftijdsgenoten.
Is dat waar?Heeft de Ring deze kracht niet overgedragen aan Sam in Mordor, toen hij die ene keer de ring droeg?
@user867 Zeker '(Sauron - PowerHePutInTheRing) + PowerHePutInTheRing> Sauron' is waarschijnlijker, waarom zou Sauron anders de moeite nemen om The Ring te maken?Verveling misschien, maar, zoals we hebben gezien, was het ook een risico om zoveel van hemzelf in een voorwerp te steken dat zou kunnen worden gestolen of verloren.
@ElisevanLooij Ik ben het ermee eens, maar ik weet niet zeker waarom je die opmerking tot mij richtte;Het lijkt niets te maken te hebben met wat ik zei.Wilde je iemand anders noemen?
Zeventien antwoorden:
#1
+283
user8719
2014-01-16 06:10:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het belangrijkste citaat van Tolkien dat hierop antwoordt, staat in Brief 246, met mijn toegevoegde nadruk:

Het was onderdeel van het essentiële bedrog van de Ring om vul de geest met verbeeldingskracht van opperste macht.

Dit impliceert dat de Ring voor niemand nutteloos is behalve Sauron, maar het verleidt je om te denken dat het een bron van kracht is, en op die manier zorgt het ervoor dat je het draagt, en zo krijgt het de controle over je.


Om verder te gaan in een onderzoek naar dit, en hoe je het kunt verzoenen met andere uitspraken van Tolkien, moet eerst een basislijn vaststellen waarvandaan we gaan werken:

 • Het wordt geaccepteerd dat de Ring een zekere mate van 'kracht' gaf aan Isildur, Gollum, Bilbo, Frodo en Sam, in de vorm van onzichtbaarheid, een lang leven en een af ​​en toe versterkte aanwezigheid.
 • Sauron was de maker van de Ring; hij maakte het oorspronkelijk voor zijn eigen gebruik, en alleen voor zijn eigen gebruik; hij had zeker nooit de bedoeling gehad dat het door iemand anders zou worden gebruikt, en hij had geen vereiste voor een van deze drie (aangezien hij ze al bezat vanwege zijn aard als een Maia).
 • Daarom zijn deze drie 'krachten' waren geen intrinsieke eigenschap van de Ring bedoeld door de maker, maar eerder bijwerkingen van het gebruik ervan door een sterveling.
 • En deze 'krachten' zijn eigenlijk vrij klein vergeleken aan degenen die bezeten zijn door een Maia.
 • Er zijn verschillende soorten "macht"; deze kleine (in vergelijking) 'machten' zijn een soort die beschikbaar is voor stervelingen als ringdragers, maar de kracht om legers op te richten, anderen te controleren, Sauron te verslaan en over Midden-aarde te heersen, is een heel ander soort.

Laten we nu eens kijken naar wat Tolkien zegt over de Ring, waarbij hij dezelfde bron citeert als het antwoord van Shamshiel:

Maar zelfs als hij het niet droeg, bestond die kracht en stond hij in 'rapport' met zichzelf: hij was niet 'verminderd'. Tenzij een ander het in beslag nam en het in bezit kreeg. Als dat zou gebeuren, zou de nieuwe bezitter (indien voldoende sterk en heroïsch van aard) Sauron kunnen uitdagen, meester worden van alles wat hij had geleerd of gedaan sinds het maken van de Ene Ring, en hem zo omverwerpen en zijn plaats in beslag nemen.

Hier is het belangrijk om te kijken naar wat Tolkien zegt, en alleen naar wat Tolkien zegt. Dit is wat hij niet zegt (en let op de nadruk):

 • Een andere persoon controleert de Ring.
 • Die andere persoon wint macht van de Ring.
 • Die andere persoon gebruikt die macht tegen Sauron om hem te verslaan.

En hier is wat hij doet zegt (nogmaals nadruk):

 • Een andere persoon heeft het eigendom geclaimd van de Ring.
 • Die andere persoon is er door zijn eigen "voldoende sterke en heroïsche" aard in geslaagd dat eigendom ervan van Sauron af te nemen.
 • En Sauron is daardoor verminderd en kan worden verslagen door de niet-versterkte andere persoon (nogmaals, als "voldoende sterk en heroïsch").

Dit is een belangrijke maar subtiel onderscheid. In het eerste geval gebruikt de andere persoon de Ring om zichzelf een "level up" te geven tegen Sauron, om zijn eigen kracht te vergroten en hem op die manier te verslaan - maar dat is niet wat Tolkien zegt . Ten tweede doen ze dit niet; de kracht in de Ring is tamelijk nutteloos voor hen, maar door het aan Sauron te kunnen ontzeggen, verkleinen ze hem en kunnen ze hem daarom (hoewel hun eigen natuurlijke maar niet versterkte kracht) verslaan.

Wat betreft "word meester van alles wat hij had geleerd of gedaan sinds het maken van de Ene Ring" - Tolkien definieert eigenlijk niet wat hij hiermee bedoelt. Maar aangezien het grootste deel van Saurons macht zich in de Ring bevindt, lijkt het redelijk om te suggereren dat dit 'meesterschap' eigenlijk aan de Ring zelf toebehoort en niet aan de wielder (vandaar 'sinds het maken van de Ene Ring'), die alleen de "meesterschap" door proxy.

Maar de Ring en al zijn werken zouden hebben doorstaan. Het zou uiteindelijk de meester zijn geweest.


Nu gaan we verder met het bekijken van enkele andere bronnen. Allereerst de woorden van Galadriel:

Voordat je die kracht zou kunnen gebruiken, zou je veel sterker moeten worden en je wil trainen om anderen te domineren.

Deze lijken erop te wijzen dat men de kracht van de Ring zou kunnen gebruiken, maar er zijn hier twee valstrikken voor de onzorgvuldige lezer. De eerste die ik al heb genoemd:

Het was onderdeel van het essentiële bedrog van de Ring om de geest te vullen met verbeeldingskracht van de allerhoogste power.

En de tweede wordt elders genoemd door Tolkien met verwijzing naar een ander personage in een andere situatie, maar moet hier zeker ook van toepassing zijn:

Treebeard is een personage in mijn verhaal, niet ik ...

Dus wat we hier eigenlijk hebben is dat Galadriel bedrogen wordt door de Ring te denken dat het kan worden gebruikt, en als je bedenkt dat ze een personage is in het verhaal, niet Tolkien zelf, mogen haar woorden alleen worden gelezen als in-character - ze zouden niet Het kan niet worden geïnterpreteerd als Tolkien die beschrijft hoe de dingen zijn.

Hetzelfde kan worden gezegd van iemand anders die beschrijft hoe de kracht van de Ring in een vergelijkbare situatie wordt gebruikt: Gandalf, Boromir, Denethor, zelfs Elrond als hij zegt " Ik zal de Ring niet nemen om hem te hanteren ".


Ik zal het afronden met een aantal andere observaties, ook uit Brief 246. Allereerst stelt Tolkien het nemen van controle over de Ring gelijk met de Ring die de controle over jou neemt :

Hij had tijd nodig, veel tijd, voordat hij de Ring kon besturen of (wat in zo'n geval hetzelfde is) voordat hij hem kon besturen.

Vervolgens stelt hij vast hoe moeilijk het is om Sauron onder ogen te zien, zelfs als je hebt geprobeerd de Ring te claimen (en aangeeft dat de Ring ook geen macht over Sauron heeft):

Sauron zou de Ring niet hebben gevreesd! Het was zijn eigen en onder zijn wil.

En dan herhaalt hij dat de overhand in een wedstrijd met Sauron niet afkomstig is van jouw bezit van de Ring, maar eerder van Saurons gebrek eraan :

Aan de ene kant de ware trouw van de Ring aan Sauron; op de andere superieure sterkte omdat Sauron niet echt in bezit was.


Samengevat - het antwoord is "nee", de Ring zou niet werken voor iemand anders op de manier waarop zij denken het zou doen (door hen extra macht te geven of door als wapen te kunnen worden gebruikt), want onthoud:

Het was een deel van het essentiële bedrog van de Ring om de geest te vullen met verbeeldingskracht van de allerhoogste macht.

Maar "ja", het zou werken door ervoor te zorgen dat Sauron minder werd, op voorwaarde dat ze sterk genoeg waren om de macht over te nemen en te behouden; ze zouden echter beperkt blijven tot hun eigen moed in elke wedstrijd tegen Sauron.

Ik denk dat het antwoord van Shamshiel uw suggestie van "helemaal geen gevallen" weerlegt
"Frodo - droeg het decennialang, een lang leven, onzichtbaarheid en bezitterigheid." Eh .. wat zeg je? Frodo had het een jaar of hoe lang de hele reis naar de ondergang ook duurde.
Ik dacht dat frodo het niet echt droeg tussen ta3001 totdat hij op weg ging naar de ondergang, hij bewaarde het verborgen op de bodem van een koffer in een envelop volgens de instructies van Gandalf voor de 18 jaar
@howler deed hij, maar het was niettemin ** zijn **.
Bedoel je dat "een lang leven en onzichtbaarheid" geen echte krachten zijn? Ik zou die graag willen hebben!
De implicatie is dan dat Gandalf en Galadriel het bij het verkeerde eind hadden door te denken dat het hen grote macht zou verlenen?
@FaheemMitha - ja: "* Het maakte deel uit van het essentiële bedrog van de Ring om de geest te vullen met verbeeldingskracht van de hoogste macht *" (Brief 246).
Gollum, Sam en Frodo hadden uitdrukkelijk niet de macht om de Ene Ring te hanteren en probeerden in bijna alle gevallen niet eens om hem te gebruiken. Daarom verleende het hen niets anders dan de meest elementaire kracht.
De Ring is niet alleen gemaakt om de Elfen tot slaaf te maken. "Dit was de essentiële zwakte die hij in zijn situatie had geïntroduceerd in zijn poging (grotendeels mislukt) om de Elfen tot slaaf te maken, en in zijn verlangen om controle te krijgen over de gedachten en wil van zijn dienaren."
@Shamshiel - deze vraag wordt een treinwrak van opmerkingen. Ik ga mijn antwoord herschrijven om mijn punten meer naar voren te brengen.
Hoe zit het met het nuleffect van de ring op Tom Bombadil? Er is nauwelijks een verklaring voor dit vreemde voorval.
Ik weet niet zeker of "iedereen is misleid en Tolkien moet worden geïnterpreteerd" bevredigend is. Hoe verklaar je deze? 'Zouden zij [de Ringwraiths] immuun zijn geweest voor zijn macht als [Frodo] het zou claimen als een instrument van bevel en overheersing? Niet helemaal.' En Sauron hield de Negen vast, niet de Ringwraiths. Of de rest van de zin die je hebt weggelaten? "voordat hij de Ring kon beheersen [...] voordat zijn wil en arrogantie konden uitgroeien tot een gestalte waarin * hij andere belangrijke vijandige testamenten kon domineren. *" De Ring in Frodo's handen was een "verwoestend wapen" dat hij niet deed weten hoe te gebruiken.
@Shamshiel - heb ik gezegd "Tolkien moet worden geïnterpreteerd"? Ik dacht dat Tolkien eigenlijk vrij expliciet was. Je kunt je beter concentreren op dingen die ik eigenlijk * deed *, omdat je anders je eigen positie ondermijnt ...
"Boombaard is een personage in mijn verhaal, niet ik ... ". Ik vraag me af of er ooit een punt is geweest waarop Tolkien zelf in de verleiding kwam door de kracht van de ring, in de zin dat hij een van zijn personages de potentie gaf om de wil van de ring te buigen en tegen Sauron te gebruiken?
Dit antwoord lijkt veel te veel belang en duidelijkheid toe te kennen aan dat ene citaat over "verbeeldingskracht van de allerhoogste macht".Het interpreteert dat citaat zo dat de Ring nul macht verleent aan iedereen behalve Sauron en dat elke keer dat een van de personages van Tolkien over de macht van de Ring praat, ze volledig misleid zijn.Dus de wijste karakters van Tolkien zijn volkomen misleid?Of misschien was Tolkien zelf bedrogen toen hij schreef "De kracht in Barad-Dur was geschud" toen Frodo de Ring voor zichzelf hanteerde?Het lijkt vrij duidelijk dat er macht te verkrijgen is, en het antwoord van @Shamshiel's toont dat aan
Als de ring geen kracht had, waarom zou sauron zich dan zelfs zorgen maken dat iemand anders het zou claimen?Het maakt een onzin van het verhaal
Ik begrijp niet waarom Sauron hier als immuun wordt beschouwd.Dit is het argument van macht corrumpeert.Sauron is immuun waarom?Ik zie Sauron niet plotseling populair en geliefd worden als hij dit ding krijgt.
@candied_orange Hij wil niet populair zijn, hij wil Middle Earth corrumperen of vernietigen, want dat is de enige manier waarop hij Valinor kan terugslaan.Je hebt gelijk over de corruptie, behalve dat het niet de Ring was die hem te pakken had, het was Morgoth.Nu bederft zijn ring _you_.
'Tenzij een ander het in beslag nam en het in bezit kreeg.'- de "andere" krijgen de macht.Daarom faalt de rest van dit argument.
#2
+234
Shamshiel
2014-01-16 07:04:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ja. Hoewel het bedrog van de ring was om verbeeldingskracht te bieden van allerhoogste macht, verleende het inderdaad in feite absoluut honderd procent echte macht aan de gebruiker ervan - alleen niet hoogste macht, die zelfs Sauron niet bezat. Het andere antwoord is onjuist. Er zijn voorbeelden van de krachten van de Ring - voornamelijk de overheersing van andere testamenten, maar ook het begrip van "de gedachte achter spraak" - die in het verhaal worden gebruikt. En dit is wat Tolkien zei:

Maar om dit te bereiken was hij genoodzaakt geweest een groot deel van zijn eigen inherente kracht (een veel voorkomend en zeer belangrijk motief in mythe en sprookjes) voorbij te laten gaan in de Ene Ring. Terwijl hij het droeg, werd zijn macht op aarde feitelijk vergroot. Maar zelfs als hij het niet droeg, bestond die kracht en stond hij in 'contact' met zichzelf: hij was niet 'verminderd'. Tenzij een ander het in beslag nam en het in bezit kreeg. Als dat zou gebeuren, zou de nieuwe bezitter (als hij van nature sterk en heldhaftig is) Sauron kunnen uitdagen, meester worden van alles wat hij had geleerd of gedaan sinds het maken van de Ene Ring, en hem zo omverwerpen en zijn plaats innemen.

De reden waarom we de effecten van de Ring niet altijd zien, is drieledig:

 1. Omdat het hanteren van de Ring moeite kost en praktijk. "Voordat je die kracht zou kunnen gebruiken, zou je veel sterker moeten worden, en je wil trainen om anderen te domineren", in de woorden van Galadriel. In feite zegt ze dat zonder deze training de Ring Frodo zou vernietigen.
 2. Je moet de Ring daadwerkelijk claimen als de jouwe om zijn kracht echt te gebruiken. Frodo en Bilbo hebben dit nooit gedaan, en misschien had Gollum gewoon nooit de kracht. Op het moment dat Frodo de Ring voor zichzelf claimde, wist Sauron het . 'En ver weg, zelfs toen Frodo de Ring aantrok en hem voor zichzelf opeiste, zelfs in Sammath Naur, het hart van zijn rijk, werd de Kracht in Barad-Dur geschokt, en de Toren beefde van zijn fundering tot zijn trotse en bittere kroon. De Heer van het Duister was zich plotseling van hem bewust [...]
 3. De kracht van de Ring is niet absoluut. Sauron kon de Numenoreanen alleen met tijd en subtiliteit domineren en ondermijnen. En de reden Moest Sauron dat doen? "Zo groot was de macht en pracht van de Númenóreans dat Saurons eigen dienaren hem in de steek lieten." Dus zelfs Sauron die de Ring hanteerde, was onder bepaalde omstandigheden niet in staat om zijn eigen dienaren te controleren.
 4. ol>

  Bilbo en Gollum zijn eigenlijk goede voorbeelden van de kracht van de Ring: een sterveling dwingen in leven te blijven is geweldig . De Ring geeft je geen moed, kracht, wijsheid of magie spreuken. Het geeft je de kracht om anderen te domineren, versterkt je aangeboren vermogen om gedachten te lezen en, als je een sterveling bent, dwingt het je om ali te blijven ve - zelfs de Ring kan het lot dat door Illuvatar is afgekondigd niet fundamenteel veranderen; de Ring rekt de regels hier al behoorlijk op.

  De Ring heeft Frodo en Sam bij verschillende gelegenheden zijn belangrijkste macht en doel verleend - overheersing over anderen - om Gollem te onderwerpen en Orks bang te maken. Dit was voordat Frodo zelfs maar de Ring claimde.

  Toen zag Sam plotseling, zoals eerder onder de dakrand van de Emyn Muil, deze twee rivalen met een andere visie. Een ineengedoken gedaante, nauwelijks meer dan de schaduw van een levend wezen, een wezen dat nu volledig geruïneerd en verslagen is, maar toch vervuld van een afschuwelijke lust en woede; en voor het stond streng, nu onaantastbaar door medelijden, een gestalte gekleed in het wit, maar aan zijn borst hield het een vuurrad vast. Uit het vuur sprak een commanderende stem.

  ‘Ga weg en val me niet meer lastig! Als je me ooit weer aanraakt, zul je jezelf in het vuur van de ondergang geworpen worden. '

  De gehurkte gedaante trok zich terug, angst in zijn knipperende ogen en toch onverzadigbaar verlangen.

  Toen ging het visioen voorbij en Sam zag Frodo staan, met de hand op de borst, zijn adem met grote happen, en Gollum aan zijn voeten, op zijn knieën rustend met zijn wijd uitgespreide handen op de grond.

  Of:

  Want wat hij zag was geen korte, bange hobbit die probeerde een stevig zwaard vast te houden: hij zag een grote stille vorm, gehuld in een grijze schaduw, opdoemend tegen het wankelende licht achter; in de ene hand hield het een zwaard, waarvan het licht een bittere pijn was, de andere werd aan de borst geklemd, maar verborgen gehouden een naamloze dreiging van macht en ondergang. Even hurkte de Ork, en toen keerde hij zich met een afschuwelijke kreet van angst om en vluchtte terug zoals hij was gekomen.

  We hebben ook enkele voorbeelden van wat zou zijn gebeurd, uit de brieven van Tolkien. Wat als Gollum er bijvoorbeeld niet was geweest op Mount Doom?

  Frodo zou dan waarschijnlijk, zo niet aangevallen, dezelfde weg hebben moeten inslaan: zichzelf met de Ring in de afgrond werpen. Anders zou hij natuurlijk volledig hebben gefaald. Het is een interessant probleem: hoe Sauron zou hebben gehandeld of de eiser heeft verzet. Sauron stuurde meteen de Ringwraiths. Ze waren van nature volledig geïnstrueerd en op geen enkele manier misleid met betrekking tot de echte heerschappij van de Ring. De drager zou voor hen niet onzichtbaar zijn, maar omgekeerd; en des te kwetsbaarder voor hun wapens. Maar de situatie was nu anders dan die onder Weathertop, waar Frodo alleen maar uit angst handelde en alleen (tevergeefs) de subsidiaire macht van de Ring wilde gebruiken om onzichtbaarheid te verlenen. Hij was sindsdien gegroeid. Zouden ze immuun zijn geweest voor zijn macht als hij het claimde als een instrument van bevel en overheersing? Niet helemaal. Ik denk niet dat ze hem met geweld hadden kunnen aanvallen, hem hebben gegrepen of gevangen kunnen nemen; ze zouden hebben gehoorzaamd of geveinsd om alle kleine bevelen van hem te gehoorzamen die hun boodschap niet verstoorden - hen opgelegd door Sauron, die nog steeds door hun negen ringen (die hij vasthield) de primaire controle hadden over hun wil. Die opdracht was om Frodo uit de Crack te halen. Toen hij eenmaal de kracht of de kans had verloren om de Ring te vernietigen, kon er geen twijfel bestaan ​​over het einde - hulp van buitenaf redden, wat nauwelijks zelfs maar op afstand mogelijk was. Frodo was een aanzienlijk persoon geworden, maar van een speciaal soort: in spirituele vergroting in plaats van in toename van fysieke of mentale kracht; zijn wil was veel sterker dan hij was geweest, maar tot dusver was hij uitgeoefend door weerstand te bieden aan het niet gebruiken van de Ring en met het doel hem te vernietigen. Hij had tijd nodig, veel tijd, voordat hij de Ring kon besturen of (wat in zo'n geval hetzelfde is) voordat hij hem kon beheersen; voordat zijn wil en arrogantie konden uitgroeien tot een gestalte waarin hij andere belangrijke vijandige testamenten zou kunnen domineren. Toch zouden zijn daden en bevelen lange tijd nog steeds 'goed' voor hem moeten lijken. ten behoeve van anderen buiten hemzelf.

  Het gaf Sam ook de mogelijkheid om de spraak van Orks te verstaan, en Frodo was in staat om de gedachten van Galadriel te begrijpen: "[Frodo] zag mijn gedachte duidelijker dan velen die als wijs worden beschouwd. "

  Maar uiteindelijk zou de Ring - als in wezen gedistilleerde Sauron en" macht "- iedereen die hem gebruikte," kwaadaardig "hebben gemaakt. Uit de brieven van Tolkien:

  In elk geval zouden Elrond of Galadriel zijn doorgegaan met het beleid dat nu door Sauron is aangenomen: ze zouden een rijk hebben opgebouwd met een groot en absoluut ondergeschikt generaals en legers en oorlogsmachines, totdat ze Sauron konden uitdagen en hem met geweld konden vernietigen.

  Confrontatie van Sauron alleen, zonder hulp, van zelf tot zichzelf, werd niet overwogen. Je kunt je de scène voorstellen waarin Gandalf bijvoorbeeld in een dergelijke positie werd geplaatst. Het zou een delicaat evenwicht zijn. Aan de ene kant de ware trouw van de Ring aan Sauron; aan de andere kant superieure kracht omdat Sauron feitelijk niet in bezit was, en misschien ook omdat hij verzwakt was door langdurige corruptie en wilskracht bij het domineren van ondergeschikten. Als Gandalf de overwinnaar had bewezen, zou het resultaat voor Sauron hetzelfde zijn geweest als de vernietiging van de Ring; voor hem zou het vernietigd zijn, voor altijd van hem afgenomen. Maar de Ring en al zijn werken zouden hebben doorstaan. Het zou uiteindelijk de meester zijn geweest.

  Gandalf als Ring-Lord zou veel erger zijn geweest dan Sauron. Hij zou ‘rechtvaardig’ zijn gebleven, maar zelfingenomen. Hij zou zijn blijven heersen en dingen voor 'goed' ordenen, en het voordeel van zijn onderdanen volgens zijn wijsheid (die groot was en zou zijn gebleven). "

  BEWERK: ter verduidelijking , versterkte de Ene Ring ook de krachten van Sauron, en hij werd niet alleen gemaakt om de zwenders van de andere Grote Ringen te controleren.

  Uit de brieven van Tolkien werd de Ring gemaakt in "zijn [Sauron] inspanning ( grotendeels mislukt) om de Elfen tot slaaf te maken, en in zijn verlangen controle te krijgen over de gedachten en de wil van zijn dienaren. "

  Bovendien weten we dat Sauron de Ene Ring gebruikte om onderwerpen de Numenoreanen. Uit Brief 211:

  Hij had natuurlijk de Ene Ring, en domineerde dus al snel de geest en de wil van de meeste Númenóreans.

  De ring zou dus door Sauron gebruikt kunnen worden om de geest en de wil van mensen te domineren die geen andere ringen droegen. Het hanteren van een andere van de Grote Ringen lijkt je alleen maar bijzonder te hebben gemaakt. y kwetsbaar.

  De reden waarom we geen geweldige trucs van Frodo of Sam hebben gezien (behalve angstaanjagende en onderworpen Gollem, Orks, enz.) wordt uitgelegd in het boek en in een van mijn bovenstaande citaten. Frodo vraagt ​​Galadriel waarom hij de Ring niet kan gebruiken om de gedachten van de dragers van de Drie te kennen:

  'Je hebt maar drie keer de Ring aan je vinger gezet sinds je wist wat je bezat. Probeer het niet! Het zou je vernietigen. Heeft Gandalf je niet verteld dat de ringen kracht geven volgens de maat van hun bezitter? Voordat je die kracht kunt gebruiken, moet je veel sterker worden en je wil trainen om anderen te domineren. '

  De kracht van de Ring gebruiken is niet zo eenvoudig als' op, krijg verbluffende resultaten. "

"Motief" zou waarschijnlijk "motief" moeten zijn als ik de lezing niet verkeerd interpreteer.
Nog een kleine typefout in het laatste citaat: `` Probeer het niet '' - niet?
@Shamshiel - je hebt de regel "essentieel bedrog van de Ring" niet uitgelegd. Totdat u dat doet, lijkt uw antwoord twijfelachtig.
@JimmyShelter: Het behoeft geen uitleg - de Ring geeft verbeeldingen van * opperste * macht (zoals Tolkien zei, het is de wil om louter macht gegeven vorm te geven). Het geeft dat duidelijk aan niemand, zelfs niet aan Sauron: zijn eigen dienaren vluchtten voor de Numenoreanen, en hij besteedde enorme hoeveelheden tijd en energie aan het verkrijgen van macht over de Numenoreanen. Maar dat betekent wel dat de Ring * geen * macht verleent; dat doet het zeker. We hebben veel echte voorbeelden, de woorden van Tolkien, en de woorden karakters om het te bewijzen.
@JimmyShelter: Om dat uit te breiden, "wil" de Ring gebruikt worden. Voor Tolkien was de Ring 'de wil om louter macht te zijn, die zichzelf objectief probeerde te maken door fysieke kracht en mechanismen, en dus ook onvermijdelijk door leugens'. Ik zal dat aan mijn antwoord toevoegen als je denkt dat het relevant is; Ik ben bang dat het te lang wordt.
@Shamshiel - zei Tolkien nog iets over "Gandalf als ringheer"? Hij zegt dat Gandalf 'veel erger' zou zijn geweest dan Sauron als hij de Ring had gehad, maar het ergste dat hij zou doen, volgens het gedeelte van de brief dat je citeerde, is 'zelfingenomen' zijn en dingen regelen 'voor het goede' - wat niet zo slecht klinkt. Hij moet hebben uitgelegd waarom een ​​zelfingenomen maar welwillende Gandalf als ringheer erger zou zijn geweest dan Sauron.
@WadCheber: Het resterende deel van die brief is: [Het concept eindigt hier. In de kantlijn schreef Tolkien: ‘Terwijl Sauron dus [onleesbaar woord] kwaad vermenigvuldigde, liet hij‘ goed ’er duidelijk van te onderscheiden achter. Gandalf zou het goede verfoeilijk hebben gemaakt en slecht lijken. ’]
Dat argument lijkt me ongelooflijk zwak. Maar als hij het zei, denk ik dat de meesten zouden zeggen dat hij gelijk had. Ik zal hem van de haak moeten laten gaan door me voor te stellen dat hij op het punt stond zichzelf goed uit te leggen, maar werd afgeleid en maakte zijn gedachte nooit af. Omdat dit argument klinkt als "hij zou net zo zelfingenomen zijn als alle heersers, maar terwijl de meeste heersers meestal slecht zijn en alleen zichzelf en hun lakeien helpen, zou hij allemaal goed zijn en iedereen helpen. Hij zou dus een veel betere zijn. heerser dan ooit op aarde heeft bestaan, maar om de een of andere reden maakt dat hem erger dan Satan en superHitler samen "
Ik heb het altijd een beetje vervelend gevonden dat hij niet verder inging op zijn theorie dat Gandalf erger zou zijn geweest.Ik denk echter dat Tolkien hier zei dat hij in wezen vervuld zou zijn geweest met dezelfde bedoelingen als Sauron, alleen zou zijn wijsheid hem gevaarlijker hebben gemaakt voor Middle Earth.Laten we niet vergeten dat Sauron oorspronkelijk Melkor volgde omdat hij verlangde naar orde en perfectie in alle dingen en uiteindelijk zelfingenomen werd, omdat hij het op zich nam om deze dingen voor zichzelf en anderen te doen, ongeacht hun tegenstand.
Ik zou denken dat Gandalf hetzelfde zou zijn, alleen vanwege zijn wijsheid zou hij het naar grotere hoogten duwen._ "Nee, je kunt geen gezouten varkensvlees eten omdat het niet goed voor je is, en als je mijn logica tart, zal ik je hoofd eraf halen" _.Dit zou natuurlijk de meeste hobbits en dwergen afschrikken tot het punt van zelfmoord, aangezien ze van gezouten varkensvlees houden;)
@WadCheber Laten we beginnen met te bedenken dat geen enkele keizer op aarde zichzelf ooit als slecht beschouwt.En bedenk dan dat de Sovjet-Unie bijvoorbeeld (onder andere) was gebaseerd op de slogan "van ieder naar zijn capaciteiten, naar ieder naar zijn behoeften".Dit leidde tot miljoenen doden in gevangenissen en werkkampen, en zelfs aan het einde van de jaren zeventig werden mensen veroordeeld tot 10 jaar dwangarbeid voor slechts * het lezen van de verkeerde boeken *.De voorbeelden van goed dwalen bij het bezitten van absolute macht zijn talrijk in de geschiedenis.
Ik zou Frodo moeten zien domineren over iemand die niet al doodsbang was voor Sauron, zoals elke Orc zeker moet zijn geweest.De ring van Sauron, geclaimd door Frodo, zou orks moeten laten schrikken, omdat ze heel wijselijk bang zijn voor Sauron.Frodo werd steeds assertiever, wat een verandering in de richting van Saurons persoonlijkheid betekende.Zou hij de Ringwraiths verdrijven?Zeker niet.Sauron stuurde ze om hem de ring te brengen, en een van hen zou hem beter gebruiken dan Frodo, die hem maar een paar maanden heeft gehad, maar dan zouden ze worden weggevaagd door Sauron, die volkomen slecht blijft, met of zonder de ring.
@WadCheber Niet alleen de Sovjets.De Franse Revolutie veranderde vrijwel onmiddellijk in de Terrors.Een man genaamd Isiah Berlin had een theorie over positieve vrijheid, waarbij je dwang toepast op een bevolking om ze naar een hoger niveau van bestaan te brengen, en negatieve vrijheid, waarbij je het minimum gebruikt, niet het maximum.Het probleem is dat je mensen niet beter kunt maken door ze met rust te laten.Hetzelfde geldt voor het protectoraat van Cromwell, na de Engelse burgeroorlog.De slechtste leider die je kunt hebben, is degene die de beste bedoelingen heeft.
-1
@chiggsy: ** Zouden ze immuun zijn geweest voor zijn macht als hij het claimde als een instrument van bevel en overheersing?Helemaal niet.Ik denk niet dat ze hem met geweld hadden kunnen aanvallen, hem hebben gegrepen of gevangen kunnen nemen;ze zouden hebben gehoorzaamd of geveinsd om alle kleine bevelen van hem te gehoorzamen die hun boodschap niet verstoorden - hen opgelegd door Sauron, die nog steeds door middel van hun negen ringen (die hij vasthield) de primaire controle hadden over hun wil. **
Het punt is dat Gandalf een regime zou hebben opgelegd waarin mensen werden gedwongen te doen wat het beste voor hen was, of * wat Gandalf dacht dat het beste voor hen was *, met extreme wreedheid en gebrek aan persoonlijke keuze.Uiteindelijk zou het niet alleen ronduit slecht zijn geweest omdat de ring Gandalf tot extreme onderdrukking zou drijven, gerechtvaardigd door het einddoel van een perfecte samenleving, maar het zou zijn onderdanen ertoe brengen veel goede dingen af te wijzen vanwege hun associatie met het regime, zelfswat hen er uiteindelijk toe zou brengen om Morgoth of Sauron en hun filosofieën als goed te beschouwen.
#3
+40
Royal Canadian Bandit
2014-01-16 18:15:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ja - de Ene Ring lijkt te "werken" voor andere wezens dan Sauron, zoals Samshiel zegt. De relevante factor is niet alleen het bezit van de Ring, maar het bewust proberen te gebruiken om macht over anderen uit te oefenen. Ik denk dat Gandalf opmerkte dat de Ring Smeagol "macht overeenkomstig zijn status" verleende - dus alles wat hij kon doen was kleine daden van kwaad plegen, waarvoor hij uiteindelijk uit zijn vaderland werd geworpen.

Wat betreft de anderen, Frodo, Bilbo en Sam gebruikten de Ene Ring zelden of nooit op deze manier. Isildur is een interessant geval. De kracht van de Ring zou hem hebben kunnen helpen om Gondor sterker te maken dan hij anders zou zijn geweest, door alle overgebleven vijanden uit te schakelen. Hij werd in een hinderlaag gelokt en gedood voordat hij hetzelfde kon doen in Arnor, wat een van de redenen kan zijn waarom Gondor het volhield terwijl Arnor instortte in een burgeroorlog en ondergang. Aan de andere kant was Isildur al een buitengewoon capabel persoon, onbetwist als koning, en de meeste van zijn vijanden waren vernietigd of verspreid tijdens de Battle of the Last Alliance, dus hij heeft nodig niet veel hulp nodig. van de ring.

Ik denk dat kracht in verhouding tot de eigen kracht van de wielder het belangrijkste punt is. Dus Smeagol had alleen kleine vaardigheden. Iemand als Aragorn of Boromir is misschien een grote en genadeloze veroveraar geworden, net als Genghis Khan met een langere levensduur. (Hij zou kunnen eindigen als de Witch-King of Angmar, alleen machtiger en geen trouw aan enig ander wezen verschuldigd.) Ten slotte zou een wezen als Gandalf, Saruman of Galadriel een goddelijke figuur kunnen zijn geworden, zo machtig als Sauron zelf of zelfs meer.

Ik kan zien dat Gandalf zelfs nog angstaanjagender zou zijn geweest dan Sauron, als hij gecorrumpeerd was door de Ring. Het kan Sauron niet schelen of zijn onderdanen onderling ruzie maken, bier drinken, spelletjes spelen of wat dan ook, zolang ze zijn bevelen maar gehoorzamen. Gandalf de Ringlord zou dat soort wanordelijk gedrag niet toestaan. Ruzie maken, vechten, te veel cake eten of een bordje met de tekst 'loop niet op het gras' negeren zou een zware straf opleveren. Ontspanning zou betekenen: samenkomen om liedjes te zingen ter ere van Gandalfs welwillende heerschappij.

#4
+25
eykanal
2014-01-16 20:24:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om het antwoord van Ja dat al door andere antwoorden werd gegeven, te versterken, zien we dat Frodo de macht kreeg om de andere Rings of Power waar te nemen. In het bijzonder was hij in staat om Galadriel's ring te zien:

'Ja', zei ze, hoewel ze de zijne wichelde, 'het is niet toegestaan ​​erover te spreken, en Elrond kon dat ook niet. Maar het kan niet worden verborgen voor de Ring-drager , en voor iemand die het Oog heeft gezien. Voorwaar, het is in het land Lorien aan de vinger van Galadriel dat een van de Drie overblijft. Dit is Nenya, de Ring of Adamant, en ik ben de bewaarder. '

Dat is waar, maar dit is nauwelijks een wereldveranderend vermogen dat de balans zou doen doorslaan als Sauron het zou krijgen.
@Oldcat - Goed punt, ik was net bezig met de vraag zoals gezegd: "Zien we ooit daadwerkelijke, 'positieve' effecten van het bezitten van de Ene Ring?" Ik denk dat dit telt als een positieve kracht.
#5
+14
sksallaj
2014-01-17 03:30:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit is meer een aanvullend antwoord omdat ik niet wil herhalen wat al in de antwoorden werd genoemd.

Kort antwoord: Nee, het werkt alleen voor Sauron; omdat het hem alleen de voordelen geeft; het geeft niemand anders enig voordeel om het te gebruiken.

Lang antwoord: we hebben echt nooit voorbeelden gezien van Sauron zelf die werd uitgebreid met krachten vanwege de ring. Sauron had bijvoorbeeld misschien superieure kracht, maar vergeleken met wat? Voor de ring? We kregen nooit een vergelijking van zijn kracht. In feite is er geen sprake van dat hij de ring voor een ander doel gebruikt dan om de andere ringen te besturen. Hij was waarschijnlijk net zo sterk als voorheen, samen MET HET; maar als hij eenmaal gescheiden is, zou Sauron zwakker zijn dan ooit tevoren.

Voordat ik verder ga, zal ik een vraag stellen, hoe maakt de ring hem (of iemand anders) krachtiger? In feite bracht hij er gewoon zijn geboortekracht op over; maar dat is het. Hij bracht eenvoudig energie over, niet vergroot. Als we iets overbrengen, bedoelen we dat we ‘iets’ van de ene container naar de andere verplaatsen; wat dit betekent is dat de overdracht Sauron zelf heeft verzwakt .. maar het doel van de ring is bekrachtigd; dit wordt bewezen door het feit dat toen hij de ring verliet, het zijn ware verzwakte toestand blootlegde en moest onderduiken.

Kracht draait hier echt om perspectief. Zoals wat betekent het om echt krachtig te zijn?

Om de betekenis van absolute macht te bespreken, zouden we het volgende kunnen voorstellen:

 • Er zou geen enkele behoefte moeten zijn aan afweermechanismen, zoals de macht om te verdwijnen, aangezien er niets is om je te verstoppen of voor weg te rennen. We zouden kunnen stellen dat verdwijnen niet betekent dat het een verdedigingsmechanisme is, maar we zouden nog steeds kunnen discussiëren over het punt om het als een functie te hebben.
  • Alle voorbeelden van redenen waarom iemand zou verdwijnen, zijn zich te verbergen en zichzelf te beschermen niet ontdekt worden. Als we het hebben over verbergen, denken we hier niet aan de context van macht.
 • Het zou niet nodig moeten zijn om deze "ringsatellieten" te creëren en de andere mensenrassen, dwergen en elven te misleiden om ze te dragen zodat ze gemanipuleerd en gecontroleerd worden. De ring zou Sauron in staat stellen om elke race te dwingen zich aan zijn wil te onderwerpen. De ring zou op zichzelf krachtig genoeg zijn om Sauron te geven wat hij nodig had.
  • Sauron moest zichzelf VERMIJDEN als "Annatar" de "heer van de gaven" door ringen te creëren om ze te besturen.
 • Het zou onmogelijk zijn om de ring te scheiden van de master, er zouden geen zwakke punten in zitten.
  • Sauron werd van de ring gescheiden door een enkele schuine streep van een zwaard dat zijn vinger eraf snijdt, nee dankzij Isildur

Dus met al deze punten in gedachten, kunnen we suggereren dat de ring echt één doel dient, namelijk om de vijanden van Sauron te misleiden en te verzwakken, waardoor Sauron voordeel op hen zou kunnen halen. Het zou NIET alle vijanden verzwakken, alleen degenen die verbonden zijn met de ring.

Voorbeelden: de verdwijnfunctie, hoewel gebruikt als een verdedigingsmechanisme voor de ringdrager, vergroot hun kracht niet ... maar het geeft Sauron wel een voordeel bij het ontdekken van de omgeving van hun locatie.

Bezeten zijn, brengt hen in het nadeel dat ze worden ontdekt terwijl ze vijandelijk gebied binnenlopen, waarbij ze het risico lopen gepakt of gevangen te worden.

Een uitstekend antwoord, hoewel er geen referenties of citaten zijn om de punten die u naar voren brengt te bewijzen ...
Het spijt me hiervoor, ik heb veel tijd besteed aan het schrijven van het antwoord, de context van de aanhalingstekens zou extreem groot zijn aangezien ik volledige gebeurtenissen beschrijf. Bovendien zou het doornemen van de stof meer tijd kosten dan het antwoord op zich. Ik heb alle boeken gelezen en het leek me gewoon handiger voor mezelf en voor andere fans om de referenties uit het hoofd te begrijpen :).
Ik waardeer wat je bedoelt, maar zonder citaten of referenties is het moeilijk om te bepalen wat canoniek is (bijvoorbeeld uit de boeken, brieven, interviews, enz.) En wat in wezen een fan-theorie is.
Re: uw opmerkingen over de krachten van Sauron met de ring - "Terwijl hij hem droeg, werd zijn macht op aarde feitelijk vergroot. Maar zelfs als hij hem niet droeg, bestond die macht en was hij in 'rapport' met zichzelf: hij was niet ' verminderd '. " - Tolkien Het doel van de Ene Ring was om macht te krijgen over de Elfen, die faalden. De Ring deed niet veel voor Sauron.
Ik wil ook toevoegen ... Ik heb voorbeelden gegeven van de Ring die bevoegdheden en voordelen verleent aan andere mensen dan Sauron, en de verklaringen van Tolkien dat hij dat zou doen. :)
@Shamshiel - nee, het doel van de Ene Ring was om macht te krijgen over de andere ringen: "* de kracht van de Elfenringen was erg groot, en datgene wat hen zou moeten besturen moet iets overtreffender zijn *" (Rings of Vermogen). Niet over de Elfen, maar eerder over hun ringen.
@JimmyShelter Ja ... maar daarom wilde hij macht krijgen over de andere ringen - het was slechts een middel om een ​​doel te bereiken.
@Shamshiel - dat klopt, maar er is een subtiel verschil. Je moet het niet zo interpreteren dat de Ring je macht geeft over mensen; het geeft je macht over de andere ringen en daardoor kun je bepalen wat er met de andere ringen wordt bereikt.
@JimmyShelter: De Ene Ring is speciaal gesmeed om de dragers van de andere ringen te controleren, maar hij hielp nog steeds om anderen te beheersen en te domineren. Bijvoorbeeld: "Hij had natuurlijk de Ene Ring, en domineerde dus al snel de geest en de wil van de meeste Númenóreans." (Brief 111) Of de brief die ik eerder citeerde: 'dit was de essentiële zwakte die hij in zijn situatie had geïntroduceerd in zijn poging (grotendeels niet succesvol) om de Elfen tot slaaf te maken, en in zijn verlangen om ** controle te krijgen over de geest en de wil. van zijn bedienden **. "
@Shamshiel, Ik ben het nog steeds niet eens, ik heb uw voorbeelden gelezen, en het heeft de persoon die het vasthoudt geen enkele kracht gegeven. Het toonde nog steeds bedrog. De ring sprak en maakte de persoon die de ring vasthield .. "groter" dan ze in werkelijkheid zijn; maar deed nog steeds niets. De hele zaak is tweeledig, aangezien de Orks de ring gehoorzaamden en "ineengedoken gedaante achteruitging, angst in zijn knipperende ogen" ... toen bedroog de ring hen. Als de Orks dat niet deden, toonde het aan dat de ring niet in staat was om de macht van bedrog te bereiken.
Om te herhalen, de ring deed niets "krachtigs" aan de gebruiker ... alleen om als voordeel voor Sauron te dienen. Geen enkele andere gebruiker heeft dit soort voordelen ontvangen. Elke keer dat ze de ring gebruiken .. Sauron is het wezen dat de overhand krijgt.
Nog een ding met betrekking tot uw opmerking, over Saurons kracht met de ring; en het citaat dat u noemde. Wat betekent het dat de kracht van Sauron wordt vergroot? We weten niet wat dit betekent. De verbetering had het bedrog kunnen zijn dat hij zijn vijanden bijbracht door de ringen voor hen te maken. Met de ring wordt Sauron niet verminderd .. hij creëerde er een symbiotische relatie mee .. dus zijn kracht gaat er niet verloren of gewonnen, maar de zwakte is dat als hij gescheiden wordt, hij verminderd is .. wat zijn nederlaag tegen Isildur.
Als je een voorbeeld kunt vinden, waarbij de ring de gebruiker feitelijk toestond controle te krijgen over de gedachten van anderen .. zonder dat de gebruiker onder controle is van de ring .. dan staat vast dat het doel van de ring van toepassing kan zijn op anderen en niet alleen Sauron.
@sksallaj: Ik ben verbaasd over uw definitie van wat iemands krachten zou "vergroten". Als het begrijpen van de gedachten van Orks, angstaanjagende Orks en het onderwerpen van Gollum niet in aanmerking komen, wat zou dat dan precies zijn? (Het was ook Frodo die sprak, niet de Ring, in de bredere context.) Evenmin haalde Sauron iets uit die ontmoetingen (in feite waren ze cruciaal voor het succes van Frodo.) Maar zoals ik ook al zei, de enige personages om de Ring - de Hobbits - hadden niet de mogelijkheid om de kracht van de Ring te gebruiken; ze zouden slechts milde voordelen krijgen.
@sksallaj: Zie ook de brief waarnaar ik hierboven verwees, waar Tolkien rechtstreeks zegt dat Sauron niet was verminderd zonder de Ring (tenzij iemand anders het claimde en gebruikte), waarin hij later ook zegt dat iemand die sterk genoeg is de Ring kan claimen en Sauron, word meester van alles wat hij had geleerd of gedaan sinds het maken van de Ene Ring, en werp hem zo omver en usurpeer zijn plaats. ' Dat lijkt Sauron zeker niet nuttig.
Shamshiel, met "augment", bedoel ik ... als ik niet eerder een auto kon tillen ... nu kan ik het. Als ik niet sneller zou kunnen rennen dan een trein .. nu kan ik .. alles aan mij zou verbeteren. Ongeacht of de stem uit de ring kwam of van frodo .. dat is geen kracht. Als ik een pistool vasthield, en ik zei tegen mensen dat ze weg moesten gaan .. en dat deden ze omdat ik het pistool had .. dat maakt MIJ niet een krachtig persoon .. het maakt me eng omdat ik een voordeel heb dat anderen niet hebben.
En als Tolkien zei dat wat hij zei waar was, waarom gebeurde de ondergang van Sauron dan toen hij werd gescheiden van de ring? Waarom hield Sauron op te bestaan ​​nadat hij de ring had vernietigd? Dat is wat mij niet begrijpt.
De andere tegenspraak met de orks die ineenkrompen door Frodo die hen beveelt weg te gaan, is ... als ze naar Frodo zouden luisteren over de ring ... waarom krompen ze in elkaar? Hoe kan een doel om de ring te verkrijgen worden bereikt als ze ineenkrimpen wanneer ze dicht bij dat doel zijn?
@sksallaj: Nou, de Ring verleende gewoon niemand zulke extra krachten omdat hij geen deel uitmaakte van de Ring. Augmented "telepathy" was zo ongeveer alles wat je kreeg. Ook stierf Sauron beide keren (Numenor en Elendil / Gil-galad) terwijl hij de Ring droeg. Het vernietigen van de Ring heeft hem gedood omdat er zoveel van hem in zat. En tot slot, ja, dat was het probleem van Sauron. Tolkien schreef dat zelfs de Ringwraiths de Ring van Frodo bij Mount Doom niet hadden kunnen overnemen; ze zouden hem naar buiten hebben moeten lokken en op Sauron moeten wachten. Mogelijk bent u geïnteresseerd in de veelgestelde vragen over de ringen.
Ik ben het met je eens in je antwoord, maar je hebt mijn punt niet echt weerlegd. Je citeerde Tolkien door te zeggen dat hij niet "verminderd" was, maar het is tegenstrijdig, want als hij ooit van de ring gescheiden is, is het "wezen" van waaruit Sauron bestaat verminderd .. maar samen .. zijn ze hetzelfde als voorheen. De originele gemaakte poster is duidelijk dat hij vroeg of de ring de krachten zou vergroten, zoals hij aannam dat het deed met Sauron. Maar de manier waarop het hele plot was geschreven, leek alsof de ring de kracht van iemand helemaal niet vergroot.
Het leek erop dat het doel van de ring was om de vijanden van Sauron mentaal zwakker te maken .. terwijl Sauron niet krachtiger werd. Ik wilde dat gewoon duidelijk maken in mijn post. Ik vond je antwoord trouwens wel leuk ... dus ik heb het verhoogd!
De ring zou Sauron de heerschappij over de elfen hebben gegeven, maar zodra hij hem omdroeg, waren de elfen zich bewust van hem, dus vluchtten ze en verborgen de ringen en begonnen ze pas te gebruiken nadat Sauron de zijne was ontnomen door Isildur.
Of misschien heeft Sauron de ring gehaald om op zijn taak te blijven.Sauron is een echte doorzetter, in tegenstelling tot alle anderen in het verhaal, behalve Feanor en zijn zonen.Het is duizenden jaren geleden dat hij dit doet.Je maakt iets heel moois, steekt je enorme spirt en zorg erin, maar het is gemakkelijk om bezitterig te worden, wat een thema is dat door Tolkiens werk loopt.De ring laat je meer op Sauron lijken, _ zoals hij was toen het zo gesmeed was_.Iedereen in het verhaal verliest de focus.Misschien is dat het geheim van Bombadil.Geef hem misschien de ring 3 millennia eerder en hij richt een leger op, maar kan nu niet worden gestoord.
#6
+10
JMFB
2015-03-30 05:49:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

U inderdaad gevraagd een aantal vragen.

Het lijkt erop dat u drie hoofdvragen heeft.

1) "Zou de Ene Ring zelfs voor iemand anders dan Sauron werken?"

2) "Maar geeft de Ene Ring werkelijk kracht aan iemand anders dan Sauron?"

3) "Zien we ooit daadwerkelijke," positieve "effecten van het bezitten van de Ene Ring?"

Ik weet niet zeker wat je bedoelt met "werk". Een persoon kan het dragen. Het doet dingen met ze, het geeft ze wat krachten (dwz onzichtbaarheid, een lang leven, enz.). Positieve effecten? Het zou mooi zijn te koelen om onzichtbaar te zijn wanneer u wilt. Ik zou graag meemaken 500. Dus het werkt en het doet overbrengen macht. Sommige van die krachten zijn positief. Dus het antwoord is ja, ja en ja.

Ik ga niet ingaan op de kern van de antwoorden van andere mensen. Echter, hier is een macht die het vanzelfsprekend dat nog niet eerder is genoemd. Het beantwoordt al uw drie vragen. Deze kracht "werkt" voor Frodo niet alleen voor Sauron, "coveys" voor Frodo-kracht, en het is een positief effect. Het gaf Frodo de mogelijkheid om veel verder te zien dan iemand die de ring niet droeg, vanaf de stoel van het zien.

"Aanvankelijk kon hij weinig zien. Hij leek in een wereld te zijn. van mist waarin alleen schaduwen waren: de ring was op hem . Hier en daar begaf de mist het en hij zag vele visioenen: klein en helder alsof ze onder zijn ogen op een tafel waren, en toch afgelegen. Er was geen geluid, alleen heldere levende beelden. De wereld leek te zijn gekrompen en stil te vallen. Hij zat op de Zetel van Zien, op Amon Hen, de Heuvel van het Oog van de Mannen van Númenor ... En plotseling voelde hij het Oog. Er was een oog in de Donkere Toren dat niet sliep. Hij wist dat het zich bewust was geworden van zijn blik. Er was een felle gretige wil. Het sprong naar hem toe; bijna als een vinger voelde hij het , op zoek naar hem. Binnenkort zou het hem vastspijkeren, precies weten waar hij was. Amon Lhaw het raakte. Het wierp een blik op Tol Brandir hij wierp zich van de stoel, hurkte, zijn hoofd bedekkend met zijn grijze kap. "

Ik heb niet de hele quote gezet omdat het vrij lang is, maar de drie periodes heb ik geïnstalleerd waren een beschrijving van zowat alles wat er op dat moment op Midden-Aarde gebeurde. De ring bracht hem zoveel zicht dat hij helemaal naar Mordor kon kijken en Sauron zelf kon zien. Het zicht was zo sterk dat Sauron zelf de blik van Frodo. Dus de ring had buitengewoon verbeterende eigenschappen.

Nadat Aragorn op de stoel van het zien ging.

"Aragorn aarzelde. Hij wilde zelf naar de hoge stoel gaan, in de hoop daar iets te zien dat hem in zijn verwarring zou leiden; maar de tijd drong. Plotseling sprong hij naar voren en rende naar de top, over de grote vlagstenen en de trap op. Toen hij op de hoge stoel zat, keek hij naar buiten. Maar de zon leek verduisterd, en de wereld was zwak en ver weg. Hij keerde zich van het noorden weer terug naar het noorden en zag niets behalve de heuvels in de verte, tenzij hij zo ver weg was dat hij weer een grote vogel als een arend hoog in de lucht kon zien, die langzaam in wijde cirkels naar de aarde neerdaalde. '

Aragorn zag nauwelijks iets.

Christopher Tolken gaf een uitvoerige bespreking van de verschillende versies van Lord of the Rings en legt een verschil uit in de uiteindelijke versie .

"... dit wordt geassocieerd met het feit dat in de uiteindelijke vorm Aragorn wel omhoog gaat maar niets ziet, het kan duiden op een meer complexe relatie tussen de kracht van Amon Hen en de kracht van de Ring ... [The Departure of Boromir, HoME 7] "

Ik ga geen lang onderzoek doen voor elk van de ringen-machten , toen ze zichzelf lieten zien, hoe het werd gebruikt, enz. Dat is het punt van het lezen van de boeken. Anderen hebben hier meerdere voorbeelden van gegeven, ik wilde er gewoon een toevoegen die was weggelaten en (uitsplitsing) de actua l originele vraag.

#7
+9
EpicVoyage
2014-01-16 14:08:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Beide antwoorden tot nu toe hebben over het hoofd gezien dat de oude Tom Bombadil niet werd beïnvloed door de ring toen hij hem om zijn vinger deed. Ja, sommige wezens (met sterkere magie) zouden in staat zijn om de controle over te nemen, zoals Gandalf en Galadriel beschreven.

Ik denk dat ze ook gelijk hadden wat betreft zijn corrumperende vermogens. Beiden zouden het slachtoffer zijn geworden van de corruptie ervan door de ringen die ze al droegen, en ze hadden gezien wat er gebeurde met de individuen die die ene ring omdeden.

Dit is geen antwoord op de vraag. Het is slechts een mening over reeds gegeven antwoorden. Dit zou beter zijn als een opmerking onder een van de antwoorden en niet als antwoord op zichzelf.
Dit wordt al goed uitgelegd in de boeken - de Ring heeft geen macht over Tom. Of je nu "ja" of "nee" op de vraag zegt, dit verandert eigenlijk niets.
_'Ik weet weinig van Iarwain behalve de naam, 'zei Galdor; 'maar Glorfindel, denk ik, heeft gelijk. Kracht om onze Vijand te trotseren is niet in hem, tenzij die kracht in de aarde zelf is '. - Tom Bombadil wordt inderdaad niet beïnvloed door de ring, maar dat is alles: hij zou _niet_ in staat zijn om "de controle over te nemen" net zo min als het zou doen. controle over hem kunnen nemen. _Waarschijnlijk_, dat wil zeggen; het blijft onduidelijk wie / wat Tom Bombadil is, dus iets wat hij eigenlijk zou kunnen doen, bewijst helemaal niets over andere jongens.
Ik begon dit als een opmerking te posten, maar beide antwoorden verklaarden destijds categorisch dat de ring hetzelfde effect had op iedereen. Gewoon erop wijzen dat Tom Bombadil onaangetast was, maakt de helft van hun argumenten ongeldig en toont aan dat wat Gandalf en Galadriel beweerden binnen het bereik van de mogelijkheden ligt. Deze twee gebruikten regelmatig sterkere magie (en ringen van kracht) om Middle Earth beter te maken, waardoor ze goede autoriteiten op dit gebied lijken te zijn. Ik realiseer me dat dit geen definitieve, onafhankelijke verificatie is.
Ik bedoelde zeker niet categorisch te zeggen dat de Ring op iedereen hetzelfde effect had. Maar in het geval van Tom betwijfel ik of hij de Ring kan gebruiken. 'Het lijkt erop dat hij zelfs macht heeft over de Ring', 'Zeg liever dat de Ring geen macht over hem heeft ... Maar hij kan de Ring zelf niet veranderen, noch zijn macht over anderen breken.'
@JimmyShelter, "de Ring heeft geen macht over Tom." Is ** GEEN ** een verklaring. Het is een verklaring van "feit". (1) Wie is echt Tom Bombadil? (Midden-Aarde geïncarneerd? "Vader" Natuur?) En (2) Hoe kan de ring GEEN effect op hem hebben ?? Ik denk dat een duidelijk antwoord van (1) zal leiden tot een prikkelend antwoord voor (2)
Bombadil is _niet_ een grote macht;hij is een kleine, zij het zeer oude bosgeest.Maar hij is _verlicht_, in de boeddhistische zin;hij verlangt niets dat de Ring hem kan geven, en dus heeft hij geen macht over hem.(Gandalf zegt dit in bijna precies deze woorden wanneer wordt voorgesteld om de Ring aan Bombadil te geven voor bewaring.) Dat is eigenlijk alles wat er is.
Het punt dat eigenlijk belangrijk is, is dat Bombadil misschien niet wordt beïnvloed door de ring, maar hij kan het Sauron ook niet ontzeggen, of wie dan ook, en dat is het ding dat moet worden gedaan.We hoeven hem geen monnik te maken, hij kan ook een onsterfelijke vlok zijn, wat eigenlijk de best mogelijke soort onsterfelijk zou zijn.
#8
+8
einpoklum
2014-06-04 18:13:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik weet niet zeker waarom iedereen zo filosofisch is, de ring werkt prima op Frodo.

Hoe zo? Laten we ons herinneren wat de ring doet door de gebruikershandleiding te lezen, handig gedrukt op de binnenkant van de ring zelf:

enter image description here

Een ring om ze allemaal te regeren, één ring om ze te vinden,

Eén ring om ze allemaal te brengen, en in de duisternis binden ze

Dus,

 • Breng ze allemaal : Frodo wordt zeker gevonden door / vindt / komt voor bij een hele reeks ringdragers - de meeste menselijke ringen en alle Elfen. Wat betreft de Dwarf-ringen, die functie was om te beginnen kapot en werkte ook niet voor Mairon. Dus, [✔ ].
 • Vind ze : wanneer Frodo de ring omdoet, herinner ik me dat hij erg opvalt voor andere ringdragers (tenminste , de menselijke ringen), en vice versa. Zie ook dit gedetailleerde antwoord. Nu, waarschijnlijk zou een meer ervaren / corrupte / krachtige drager van de ene ring beter zijn met deze opmerkzame vaardigheid, maar ik zal deze opschrijven als [✔ ].
 • Bind ze vast : de Elfenringen vermeden het binden door hun ontwerp, en de Dwergenringen hadden gewoon niet dat effect zoals Mairon wilde, dus het zijn eigenlijk de Mensenringen. Gezien het feit dat 'heersen' een apart punt is dan de 'binding', zou je kunnen beweren dat ze nog steeds aan de ring gebonden zijn, en in veel opzichten aan wie het ook is die de ring draagt, zelfs als hij er niet over beslist. Dus [sorteer-van-✔ ].
 • Regel ze: dit is het punt waar iedereen zich druk over maakt. Oké, misschien krijg je niet zo gemakkelijk leiding aan (niet-) mensen in de buurt, en misschien moet je een krachtige Maia zijn om dat echt te laten werken. Dus [✖ ].
 • Drie van de vier is redelijk goed, gezien het feit dat Frodo niet echt het heersende type is. Het is niet duidelijk waarom iemand mag verwachten dat de ring andere dingen voor hem doet.

  Interessant antwoord.Hieruit voortkomend, vond de ringdrager in de boeken een gelijkgestemde groep dwergen, mensen en elven (en een tovenaar).Ze worden samengebracht op het concilie van Elrond en gebonden aan een fellowship.En het boek eindigt met de installatie van een nieuwe heerser wiens invloed veel verder lijkt te reiken dan Gondor en de rijken van de mensen.
  #9
  +5
  Alex
  2014-01-16 20:37:35 UTC
  view on stackexchange narkive permalink

  Waarom gaan we ervan uit dat de ring überhaupt ten goede kwam aan Sauron? Iedereen die het had, raakte er geobsedeerd door en moest het koste wat het kost aanschaffen. Ze leken ook te lijden onder de waan dat het "grote kracht" bezat die verder ging dan onzichtbaarheid. Het lijkt redelijk om aan te nemen dat Sauron ook getroffen was, en daarom wilde hij het zo graag - op dezelfde manier als Gollum. Alles wat we over hem weten, is tenslotte een veronderstelling van de andere personages. Gandalf zag dat Saurons troepen wanhopig probeerden de ring terug te krijgen en VERONDERDEEL dat het een grote magische kracht had (of waarom zou hij anders proberen om het terug te krijgen), maar het was in feite gewoon een vervloekte "Verslavingsring" die verbonden was met Saurons levenskracht.

  * Niet iedereen hoefde het aan te schaffen * ** "ten koste van alles". ** Zowel Bilbo als Déagol vonden eenvoudigweg The Ring. Sméagol verloor zichzelf in de verwerving ervan, maar niet iedereen. Frodo kreeg het gewoon * gegeven * met de taak het weg te doen.
  @MeatTrademark Behalve die verklaring heeft hij wel een punt. Ik geloof niet dat er bewijs is dat Sauron daadwerkelijk 'sterker werd' na het smeden van de ring. Het enige dat bekend is, is dat het hem controle gaf over de andere ringdragers (van de mindere ringen).
  Er wordt ons verteld dat Sauron de ring nodig heeft om een ​​fysieke vorm aan te nemen.
  @NateC-K Maar dat komt omdat hij zijn andere lichamen verloor in de val van Numenor en de strijd met Gil-Galad. Het was geen inherente eigenschap van de ring, maar het resultaat van eerdere onzorgvuldigheid.
  @NateC-K Waar wordt ons dat verteld? Gollum zag Sauron zonder de Ring en merkt op dat hij negen vingers had.
  @Trademark - Bilbo heeft niet "gewoon de ring gevonden". Hij bedroog aantoonbaar vals in het raadselspel, dat een heilige ritus was. Hij loog ook over hoe hij het had verkregen, wat ook erg uit zijn karakter viel.
  #10
  +5
  George
  2014-01-17 02:48:04 UTC
  view on stackexchange narkive permalink

  Op de vraag: Ja. Bovendien ...

  1) De Ene Ring heeft bewustzijn en een persoonlijkheid en verleidt de drager om te bieden. Voor een levenloos object is dat veel.

  2) Macht om andere krachten te beheersen is macht. Het brein is niet erg krachtig buiten het lichaam.

  3) Het lijkt erop dat de grote kracht van de Ene Ring is om illusies te creëren die het gebruikt om zowel zijn drager te verleiden als kracht te geven. Zoals adverteerders kunnen bevestigen, is dit geen onbeduidende macht.

  #11
  +5
  Frodo Lives
  2014-01-17 05:17:21 UTC
  view on stackexchange narkive permalink

  Er ontbreekt één ding in deze discussie, aangezien het Gandalfs echte gestalte betreft. Gandalf is ook een van de Ainur. Hij is Maiar (mindere van de Ainur) en werd door Manwe met de andere Istari (tovenaars) naar Middle Earth gestuurd. Ze deden dit, maar in een verminderde vorm, die blijkbaar een gebrek aan volledig besef inhield van wie ze werkelijk waren. Hoe dan ook, als we kijken naar de effecten van de ring op de drager, mag Gandalf niet worden gegroepeerd met Galadriel, Elrond of anderen. De ring zou misschien zijn volledige aard hebben "ontgrendeld" en ik vermoed dat hij minder beïnvloed zou zijn door zijn corrumperende aard. Gandalf zou in deze toestand waarschijnlijk in staat zijn geweest om Sauron 1: 1 rechtstreeks uit te dagen en hem omver te werpen. Voor elfen en mannen zou de ring hen hebben gecorrumpeerd en verraden en ik denk niet dat ze de ring onder de knie hadden kunnen krijgen. Saruman (ook Maiar zoals Sauron) begreep dit waarschijnlijk in zijn botten en zijn eigen corruptie was waarschijnlijk te wijten aan visioenen van het bezitten van de ring en het kunnen 'herstellen' van de middenaarde ten goede.

  Unfinished Tales Part Vier hoofdstuk II 'The Istari' pp. 508-509

  #12
  +3
  Cees Timmerman
  2015-02-13 19:20:25 UTC
  view on stackexchange narkive permalink

  Ja.

  Volgens dit antwoord bezat Gollum de ring bijna 500 jaar, terwijl de gemiddelde Hobbit-levensduur 96 jaar is.

  wanneer Precious gaat, gaan we dood, ja, sterven we in het stof.

  De Ene Ring helpt je te blijven levend, controle en domineren zolang het uiteindelijk kan terugkeren naar Sauron.

  #13
  +1
  turinsbane
  2014-09-24 13:54:56 UTC
  view on stackexchange narkive permalink

  In onafgemaakte verhalen staat dat als Gandalf de ring tegen Sauron zou hanteren, dit uiteindelijk zou leiden tot vernietiging van Saurons ondanks de trouw van de ringen aan Sauron,

  Toch zou Saurons wil voortleven en het overnemen, de ringdrager tot slaaf maken aan overheersing.
  #14
  +1
  roel
  2017-11-20 19:19:40 UTC
  view on stackexchange narkive permalink

  De oorsprong van het verhaal is het concept van de pukelman (eigenlijk het beeld van een pukelman). Door de pukelman te creëren, draagt ​​de eigenaar of kunstenaar persoonlijke macht over en wordt hij tegelijkertijd krachtiger door zijn capaciteiten uit te breiden, maar ook kwetsbaarder. De pukelman (standbeeld) verschijnt een paar seconden in The Return of the King , en meer in The Silmarillion . De ring is Saurons pukelman.

  Alle verhalen van Tolkien vertellen plots over de oude Scandinavische Duitse oorsprong. Het is de reus en het ei, enz., Enz.

  Laten we de ring, of, beter, de palantir , vergelijken met een computer in een post-apocalyptische wereld. De 'nieuwe gebruiker' kan de computer gebruiken om licht te maken in het donker of als spiegel. Maar ze kunnen de Wikipedia-database niet vinden, noch de lanceringsreeks van de raketten starten.

  Dat is de ring - in een netwerk zou het zijn volledige macht van Administrator ontwikkelen, als standalone is het een mooie tafelstandaard.

  Wat heeft dit te maken met de One Ring en of het voor iemand anders zou werken, alleen omdat je niet weet hoe je de ring moet gebruiken, wil nog niet zeggen dat het niet zou werken als ze dat wel zouden doen.
  Als je het nut niet kent, is hij nog steeds bruikbaar als spiegel of lamp.Niet weten beperkt alleen het gebruik ervan, maar het maakt het niet nutteloos.Zo is de ring, hij kan door een acoliet op een zeer beperkte manier worden gebruikt, zoals onzichtbaarheid of een lange levensduur.Een Maia kan zijn krachten uitbreiden, allereerst om anderen het plan van de meesters in gedachten te laten houden en in actie te laten komen.Je hebt een ring nodig om met een nazgul te vliegen.Galadriel met de ene ring zou een wereld betekenen zonder vrije wil, alleen om haar bevel op te volgen.De elfenringen zijn nauwelijks in staat de invloed van de ene ring onder controle te houden zolang deze niet op Saurons hand is.
  verwijzing uit The Faithful Stone werd gepubliceerd in het hoofdstuk The Drúedain of Unfinished Tales, Aghan's woorden "Helaas! Als er iets van jou overgaat op iets dat je hebt gemaakt, dan moet je een aandeel nemen in de pijn ervan."(bij; tolkien gateway)
  #15
    0
  xXGrizZ
  2014-01-25 04:19:03 UTC
  view on stackexchange narkive permalink

  Ik denk dat het een redelijke aanname is dat, omdat Sauron een dienaar is van Morgoth / Melkore, de ring voor hen zou hebben gewerkt en mogelijk naar hem zou hebben gezocht als hij nog steeds een factor was geweest.

  Ja, het zou waarschijnlijk hebben gewerkt voor Melkor, maar Sauron wilde geen dominantie van Midden-aarde toen Melkor regeerde, Sauron was buitengewoon loyaal aan Melkor die hij in het begin had bewonderd.
  #16
  -2
  Anthony Caudill
  2014-01-17 02:37:21 UTC
  view on stackexchange narkive permalink

  Sauron en zijn meester, Morgoth, waren een dichotomie van duisternis: Morgoth bederfde de natuur en Sauron maakte gebruik van de corruptie. Zonder Morgoth was Sauron niets, maar toen de wereld eenmaal was gemaakt met Morgoth erin ingebed, had Sauron ruimschoots de gelegenheid. Alle levende wezens, gemaakt van de materie / kosmische gegevens die Morgoth had geïnfecteerd, hadden een vleugje corruptie en waren voer voor Saurons uitbuiting in specifieke omstandigheden. Het smeden van de ringen van macht was een plan waarmee Sauron deze omstandigheden gemakkelijker kon creëren. Wees bijvoorbeeld getuige van de hebzucht van de dwergen. Eigendom van de ring die door Thorins huis werd bewaard, was een teken van heerschappij voor zijn clan. De dwergenringen verhoogden de hebzucht van dwergkoningen, wat hen op hun beurt ertoe bracht hun onderdanen harder en roekelozer te drijven. Vermoedelijk stond de heerschappij van de Ene over de andere ringen Sauron toe om hun machtsniveaus te veranderen, degenen die ze hadden met hebzucht te corrumperen of anders te veel afhankelijk te maken van de macht van de ringen, en dus afhankelijk van Sauron. Sauron was een krachtige speler die zijn dopes als stukken op een schaakbord neerzette en ze vervolgens activeerde met één meesterlijke slag. Ze zouden op voorspelbare manieren met elkaar omgaan, elkaar verzwakken en hem sterker maken, en als alles gezegd en gedaan was, zou hij de winnaar zijn. Zijn enige zwakte was dat hij zich vaak bemoeide met krachten die buiten zijn bereik lagen, met name Illuvatar. Na de aanval op Valinor werden de machtigen in Middle Earth doodsbang voor zijn potentieel, waardoor hij zijn toevlucht moest nemen tot brute kracht en tovenarij.

  Dit antwoord heeft geen betrekking op of iemand anders de Ene Ring zou kunnen hanteren zoals Sauron deed, wat de oorspronkelijke vraag is.
  Een persoon die sterk genoeg is, kan de kracht van de ring claimen en hanteren. Ze zouden hun EIGEN sterke punten enorm vergroot hebben, maar aangezien de Ring in wezen slecht is, zal alles wat die persoon doet uiteindelijk ook in het kwaad veranderen. De weg naar de hel en zo. Dus nee, niemand kan de Ring op dezelfde manier hanteren als Sauron. Maar uiteindelijk zou het resultaat hetzelfde zijn - de wereld onder een heerschappij van duister kwaad onder Sauron, of helder stralend kwaad onder bijvoorbeeld Galadriel. Sauron zou ons tenminste niet dwingen om van hem te houden.
  #17
  -2
  Samalot
  2019-07-30 03:04:10 UTC
  view on stackexchange narkive permalink

  Volgens Gandalf zou iemand die wijs en machtig is, zoals een tovenaar of Eldar, dat wel kunnen, maar de ring zou nog steeds tegen hen werken. Een machtiger wezen (zoals Morgoth, zou dat wel kunnen, maar Morgoth zou het niet erg vinden omdat het weinig voor hem zou zijn). Eru zou er geen gebruik van kunnen maken. Saruman wilde het om een ​​goede reden.  Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
  Loading...