Vraag:
In welke tijdsperiode vindt The Lord of the Rings plaats in de echte wereld?
benhowdle89
2011-03-03 17:49:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik weet dat The Lord of the Rings zich in Middle-earth bevindt en door het uiterlijk van kleding en rekwisieten kijken we naar ver vóór de 18e eeuw.

Wat is de beste gok in de periode waarin The Lord of the Rings zich afspeelde?

Deze vraag slaat nergens op. Midden-aarde is niet de aarde. Het is een andere planeet, Arda genaamd, waarvan Midden-aarde gewoon een onderdeel is. Er zijn andere delen, zoals [Aman] (http://en.wikipedia.org/wiki/Aman).
@benhowdle89: :) yay kennis! Maar als je je afvraagt ​​wanneer we in de geschiedenis van de aarde dergelijke technologie in LoTR hadden. Dat is ongeveer het bereik van 1000-1500. Misschien wel het dichtst bij de 1300 in Engeland.
@DampeS8N: daaropvolgende uitwisselingen van opmerkingen zijn verplaatst naar [chat] (http://chat.stackexchange.com/rooms/198), [start hier] (http://chat.stackexchange.com/transcript/message/607795#607795). Als u uw berichten van internet wilt verwijderen, markeert u ze daar.
@DampeS8N Maar het wiki-artikel zegt dat Middle-Earth een denkbeeldig onderdeel was van het verleden van de aarde ... http://en.wikipedia.org/wiki/Middle-earth
Nee, er staat dat Arda is als aarde en ze noemen het aarde, een beetje zoals Earth Bending. Of als je de aarde onder je voeten zegt.
@DampeS8N http: // www.glyphweb.com / arda / m / middleearth.html (en het is zeker geen andere planeet).
Zeven antwoorden:
#1
+79
Mark Rogers
2011-03-03 21:46:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ongeveer 6000 jaar geleden. Maar ik denk niet dat de exacte details van wanneer überhaupt belangrijk waren voor Tolkien.

Tolkien had meerdere keren geschreven dat Middle-earth zich op onze aarde bevindt. Hij heeft het beschreven als een denkbeeldige periode in het verleden van de aarde, niet alleen in The Lord of the Rings (zie Proloog en bijlagen), maar ook in verschillende correspondentiebrieven, die het einde van het Derde Tijdperk schatten op ongeveer 6000 jaar vóór zijn eigen tijd, en in NW Europa (Hobbiton bijvoorbeeld speelde zich af op dezelfde breedtegraad als Oxford), hoewel hij soms ook elementen van de verhalen beschreef als een soort '... secundaire of subcreatieve realiteit' of 'secundair geloof' in antwoorden op brieven.

Van Middle-earth op Wikipedia

Je kunt nu niet echt ruzie maken met de auteur :-)
Natuurlijk kan je dat! Heb je niets gehoord over Jacques Derrida en de dood van de auteur? ;-)
Ja, ik heb de indruk dat de derde eeuw "prehistorisch" was en niet later zou zijn geëindigd dan het begin van de bronstijd in onze (moderne, menselijke) geschiedenis. Het feit dat verschillende mythen die een echo zijn van de Derde Tijd, zijn "gedateerd" of veel later gecreëerd, doet er niet echt toe, aangezien het slechts echo's waren van de prehistorie.
@MarthaF. Dat was [Roland Barthes] (http://en.wikipedia.org/wiki/Death_of_the_Author). Maar oké ... als de auteur er niet toe doet ... :)
@toscho - oeps. Oh nou ja. ;-)
Het is de moeite waard eraan te denken dat Tolkien LOTR / Silmarillion schreef als een MYTHOLOGIE, niet als een GESCHIEDENIS. Dus het is alsof je vraagt ​​wanneer The Odyssey plaatsvond? Of wanneer werd Beowulf geboren? Met mythologieën volstaat "lang geleden";)
Vraagt ​​het OP niet naar de films (ref: kleding en rekwisieten) in plaats van naar de boeken?
@Stefan - Daar ben ik niet zeker van, maar ik denk dat het antwoord hetzelfde zou zijn. Hij is niet geïnteresseerd in uit welke tijdsperiode de rekwisieten lijken te komen, maar in welke tijdsperiode waren de rekwisieten ** bedoeld **.
Dus je denkt dat het OP zei dat de kleren enz. Van vóór 18de eeuw waren of dat de directeur bedoelde dat ze voor 18de eeuw zouden zijn?
Voor de 18e eeuw neem ik aan dat de regisseur alle aantekeningen volgt die Tolkien heeft achtergelaten, tenzij het duidelijk is dat ze anders van plan waren.
Huh.Ik zou het persoonlijk hebben gezegd verscheidene millennia nadat de zeeën Atlantis dronken, en een korte periode na de beschaving van de Zonen van Arras zelf :)
#2
+24
TGnat
2011-03-03 20:38:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben er vrij zeker van dat Tolkien zijn werk bedoeld had als een mythologie van ons oude verleden. Er is gespeculeerd dat als LOTR eindigt aan het begin van de 4e leeftijd, we momenteel in de 7e leeftijd kunnen zijn. Dat gezegd hebbende, de lengte van een tijdperk is willekeurig en de gebeurtenissen van het 3e tijdperk vallen nergens in onze eigen geschiedenis. Je zou het 7e tijdperk kunnen beschouwen als de hele bekende menselijke geschiedenis. Alles wat ouder is, kan alleen als mythe worden beschouwd.

Dit is waar, ik geloof dat een invloed voor Tolkien en C.S. Lewis een teleurstelling was dat Engeland niet echt een 'echte' mythologie had, dus speelden ze met het idee om er een te creëren. Dit raakte vermengd met het willen creëren van een verhaal om zijn zoon te vermaken, maar hij haalde ook dingen als Numenor binnen waarvan ik denk dat het redelijk is om te associëren met Atlantis en de Atlantische mythe.
Ik heb nooit de indruk gekregen dat ‘leeftijden’ in jaren werden gemeten of zoiets als een standaardlengte hadden, maar ook beschrijvingen van fundamenteel verschillende stadia van het bestaan. We zijn nu tenminste in het 4e tijdperk; Ik zou graag uw bronnen horen dat dit de 7e is, dat klinkt best fascinerend.
@MarkBeadles Ik wou dat ik me herinnerde waar dat idee vandaan kwam. Ik krijg veel informatie van [The Tolkien Professor] (http://www.tolkienprofessor.com/wp/).
#3
+14
dlanod
2012-08-15 08:55:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het was de bedoeling dat het in deze wereld zou zijn, ongeveer 6000 jaar geleden. In Brief # 211 heeft Tolkien dit specifiek aangepakt (het sterretje staat voor de voetnoot, hieronder weergegeven):

Ik hoop dat de, kennelijk lange maar ongedefinieerde kloof * in de tijd tussen de val van Barad-dur en onze dagen is voldoende voor 'literaire geloofwaardigheid', zelfs voor lezers die bekend zijn met wat bekend is of vermoed wordt van 'prehistorie'.

* Ik stel me voor dat de kloof ongeveer 6000 jaar is : dat wil zeggen dat we nu aan het einde van het vijfde tijdperk zijn, als de tijdperken ongeveer even lang waren als SA en TA Maar ze zijn, denk ik, versneld; en ik kan me voorstellen dat we eigenlijk aan het einde van het zesde tijdperk zijn, of in het zevende.

#4
+9
Jeffrywith1e
2011-04-27 02:40:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik dacht dat de verhalen plaatsvonden vóór Genesis (in de kloof tussen de theorie en de kloof) zoals Robert E. Howard's Conan - Hyborian Age.

#5
+6
Stefan
2012-06-11 21:18:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bewerken: houd er rekening mee dat de vraag expliciet het tijdsbestek van 'de echte wereld' vermeldt en verwijzingen maakt naar film rekwisieten enz., dus wat de auteur bedoelde is niet de vraag. De vraag gaat puur over waar in de loop van de echte geschiedenis de films in zouden passen.

Als je wilt downvoten, voel je dan vrij, maar kun je ook een reactie achterlaten zodat ik weet waarom?


Kijkend naar de films is Gondor ongeveer 1450 en de shire is ongeveer 18c.

Let op: dit is gebaseerd op het volledige pantser dat wordt gebruikt door soldaten, orks en elven van de gondor (bijv. weerhaken), de stokbloktactieken die door de orks worden gebruikt, de landbouwmachines die in het graafschap worden gebruikt en het serviesgoed en bestek dat wordt gebruikt door hobbits enz.

Tolkien mikte absoluut op eerder dan dat, en ik denk niet dat de films het doel zo ver hebben gemist.
Het is geen oordeel, ik baseer mijn opmerkingen op de eigen uitrusting. De bepantsering die in de gondor werd gebruikt, was vol met maliën, die in die vorm pas om 15 uur bestond. De machines en uitrusting in de gouw kwamen tot stand tijdens de industriële revolutie in de 17 honderden jaren. Kunt u aangeven waar ik het mis heb?
U baseert uw antwoord alsof het werk plaatsvond tijdens de normale loop van de Europese geschiedenis. De auteur verklaarde zelf duidelijk dat zijn werken zich afspeelden in een verleden dat een paar duizend jaar eerder was dan 1450-1750. Orks en elven bestonden bijvoorbeeld niet in 1450, dus het is niet nuttig om te beweren dat orcs en elven ** die plaatpantser gebruiken ** het in 1450 plaatsen.
De vraag verwijst naar hoe de rekwisieten en kleding eruit zagen, niet naar wat de auteur voor ogen had. De vraag vermeldt specifiek dat we op zoek zijn naar 'ver voor 18c', dus het lijkt duidelijk dat de poster vraagt ​​welke periode in de echte geschiedenis het meest overeenkomt met de tijdsperiode die in de films wordt getoond, in plaats van welke periode in de geschiedenis van ME. Vandaar dat ik verwijs naar de tijdsperiode van de rekwisieten die in de film worden getoond, net als de poster.
Sorry, ik bedoelde ook te zeggen dat de eigenlijke vraag 'de echte wereld' specificeert, vandaar dat mijn antwoord daarop gericht is.
eigenlijk, hoewel dit geen * juist * antwoord is, is dit * een van de juiste * antwoorden. Ik denk dat de OP's de bedoeling waren om te weten * wanneer het ** kon ** gebeuren in onze realiteit, gebaseerd op deco / rekwisieten * - en dit antwoord is redelijk goed om dat te vertellen.
nb, aangezien het volledige legendarium van de JRR duidelijk een werk van fictie is, is abstract zijn in het beantwoorden niet altijd een * slecht * ding per se IMO
#6
+3
S. Albano
2012-09-01 10:20:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

C.S. Lewis 'Space Trilogy en Tolkiens Lord of the Rings-trilogie waren een samenwerking die plaatsvond in ons universum. In feite verwees CS Lewis meerdere keren naar Numinor in de loop van zijn boek That Hideous Strength , dat zich afspeelde in het Engeland van na de Tweede Wereldoorlog.

Uit de Prelude schrijft hij:

Degenen die meer willen weten over Numinor en het Ware Westen moeten (helaas!) wachten op de publicatie van veel dat alleen nog bestaat in het [manuscript] van mijn vriend, Professor JRR Tolkien.

Volgens de antagonisten in het boek That Hideous Strength van CSLewis zou het ergens vóór 110.000 jaar geleden zijn geweest (vóór het begin van de laatste ijstijd periode).

Bij het bespreken van Merlin zegt Frost:

"Wat we hier hebben," zei Frost wijzend naar de slaper, "ben jij niet zie je, iets uit de vijfde eeuw. Het is het laatste overblijfsel, dat overleeft tot in de vijfde eeuw, van iets veel verder weg. Iets dat neerkomt van lang voor de Grote Ramp, zelfs vóór het primitieve druïdisme; iets dat ons terugbrengt naar N uminor, tot pre-ijstijden. "

Natuurlijk zijn dit dezelfde mensen die voorspelden dat Merlijn zich bij hen zou voegen, en werden vervolgens verslonden door hun eigen toekomstige vivisectie-experimenten; neem wat ze zeggen met een korreltje zout. ;)

wat heeft dit met Tolkien te maken?
C.S. Lewis 'Out of the Silent Planet-serie en Tolkien's Lord of the Rings-serie begonnen als een samenwerking tussen Tolkein en Lewis.Beide vinden plaats in hetzelfde universum.Ik antwoord alsof dit algemeen bekend is, wat het niet is ...
@s-albano "plaatsvinden in hetzelfde universum"?Dat is niet hoe ik me stille planeetreeksen herinner.Ze vinden plaats op Mars en Venus IIRC.Hoe is dit verbonden met middelste aarde?
Ja, het is niet duidelijk tenzij u de Prelude van C.S. Lewis leest.Elwin ('Elf Friend') Ransom, een afstammeling van Aragorn, mag het rechte pad naar de onsterfelijke landen in de eerste twee boeken varen en ontmoet zelfs twee van de Valar.In het derde boek wordt onthuld dat zijn reis het niet-inmengingsvereiste voor de Valar op aarde (bestaande sinds de vernietiging van Numenor) heeft verwijderd.Dr. Ransom overtuigt Merlijn om de Valar door hem heen te sturen, zodat ze een stad kunnen vernietigen die is overgenomen door de nazi-achtige organisatie N.I.C.E.
@s-albano klinkt alsof Lewis fan-fic aan het schrijven was :) Heeft Tolkien het werk van Lewis hier onderschreven (zelfs als het begon als een collab)?Ik zou dit werk niet als een LOTR-canon beschouwen.
Niet fan-fic, maar eerder een werk uit een eerdere versie;).Het manuscript van Tolkien veranderde zeker en liep uiteen nadat Lewis zijn serie in steen had gezet door deze te publiceren.Het is nuttig als een vroege momentopname van hun thema's en als tijdsperiode waarin de auteurs dachten dat het was ingesteld voordat LOTR uiteenviel.
#7
+1
dm.skt
2011-03-03 20:11:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zien hoe Lord of the Rings voortkomt uit Beowulf en de Nibelung-saga, evenals de poëtische Edda, 5e tot 6e eeuw, zou een goede gok zijn.

Het zwaard dat werd gebroken en opnieuw gemaakt, de vervloekte ring, onzichtbaarheid, de draak en zijn schat, en de gestolen beker, en zelfs veel van de namen (Gandalf, Balin, Durin, wie dan ook?) komen daar vandaan.

Het is niet "onzichtbaarheid"
Welnu, de ring maakt effectief degene die hem omdoet onzichtbaar voor anderen, niet veel anders dan de ring van Gyges (die incidenteel in een grot werd gevonden en een eigen leven leidde) of de onzichtbaarheidsdop van Alberich (er is een vervloekte ring en een ook drakenpot in het verhaal met Alberich). Ik zeg alleen dat de belangrijkste verhaalelementen allemaal aanwezig zijn in de "verhalen van weleer".
Dit zijn echte inspiratiebronnen, maar Beowulf en andere legendes bestaan ​​niet binnen de context van Tolkiens universum.
De 5e en 6e eeuw zijn veel te vroeg voor de plaatpantser, paalblokken, kastelen en landbouwmachines die in het graafschap worden getoond.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...