Vraag:
Waarom hebben de kanonnen in Battlestar Galactica twee lopen?
tonylo
2011-02-27 09:38:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In de opnieuw ontworpen Battlestar Galactica-serie lijken de pistolen die door het leger worden gebruikt, twee lopen te hebben. Wat zijn de redenen hiervoor?

Een van de redenen kan identiek zijn aan de reden waarom ze papieren pagina's hebben met uitgesneden hoeken.Om onze wereld en die van hen te onderscheiden.
Vijf antwoorden:
#1
+28
HorusKol
2011-02-27 14:25:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je de aflevering van seizoen 2 bekijkt waarin een groep Cylons aan boord is gegaan van de Galactica, zie je dat Apollo een pantserdoordringende kogel in de onderste, grotere loop van zijn zijarm laadt. Ik denk dat de meeste andere wapens ook dual-load zijn met standaard rondes en bepantsering.

Je kunt meer lezen op deze rare site: [Internet Movie Firearms Database] (http://www.imfdb.org/index.php/Battlestar_Galactica). _ "het wapen heeft een explosieve lanceerder onder de loop" _.
#2
+27
DampeS8N
2011-02-27 10:36:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Naast de voordelen die Pearsonartphoto noemt, zijn er verschillende esthetische redenen. Als tv-programma is het erg belangrijk om visuele elementen te hebben die de wereld identificeren wanneer je ze ziet. Omdat het direct herkenbaar is, in dit geval via de dubbelloops wapens en verschillende uniformen, is het zo dat toevallige fans van de show eerder zullen stoppen en kijken terwijl ze door kanalen bladeren. Het helpt ook om het universum van de show duidelijker te laten aanvoelen, wat opschorting van ongeloof aanmoedigt.

Wanneer een tv-show voor het eerst wordt 'gebroken', zullen de makers kunstbijbels en andere bronnen samenstellen die helpen de show's visuele aspecten samen in een samenhangende eenheid. Dit helpt niet alleen bij het brandmerken van de show, maar het stelt ook een norm die de beelden van een show helpt om een ​​bepaalde visuele aantrekkingskracht te behouden.

Die aantrekkingskracht kan opzettelijk slippend zijn, wat het geval is met een veel van de syfy originele films die streven naar een B-filmkwaliteit. Of het kan een hoge lat zijn die bedoeld is om de setting van een show realistisch te houden, zoals in veel HBO-opleidingen. Het kan ook een setting definiëren waar low-tech flotsam en high-tech wonderen samenkomen, zoals in Firefly.

Waarom is dit het "juiste antwoord?" Iedereen die de hele serie heeft gezien, zou weten dat de tweede loop een granaat \ mini-raketwerper is. [Battlestar Wiki pistolen] (http://en.battlestarwiki.org/wiki/Pistol). "Daarna werd het opnieuw ontworpen en vanaf het begin van het tweede seizoen zijn de originele zijarmen bijna volledig vervangen door de Fabrique Nationale Five-seveN, ook aangekleed met een explosieve lanceerinrichting onder de loop." De pistolen waren esthetisch voor de MINI-SERIE en delen van seizoen 1, maar gebruikten altijd de 2e loop voor pantserdoorborende raketten.
@erdiede: Dit is het geaccepteerde antwoord vanwege historische redenen. De site was nieuw, de nu impliciete "in universe" aanname bij vragen was nog niet vastgesteld. Dus een buiten het universum, dit is waarom ze dingen doen zoals dit antwoord toen acceptabel was. Dit antwoord geeft aan waarom ze het op die manier hebben ontworpen. Niet naar een verklaring in het universum met het oog op het tweede vat.
Dat gezegd hebbende. Voeg een antwoord toe. Ik stem het op. En @tonylo kan het geaccepteerde antwoord komen veranderen als ze dat willen.
DampeS8N het was eigenlijk het @HorusKol-antwoord dat me de vraag deed stellen. Bij het zien van de show had ik de indruk dat hij het 'juiste' antwoord in het universum was en ik weet nog steeds niet of gezond verstand of antwoorden in het universum voorrang moeten krijgen ... Ik denk dat ik moet gaan loer een tijdje meta
#3
+13
PearsonArtPhoto
2011-02-27 09:46:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dubbelloops geweren hebben een aantal voordelen: ze hebben snellere vuursnelheden, minder onderhoud en nauwkeurigheid. Vermoedelijk hebben ze een soort materiaal dat het gewicht vermindert, maar de dubbele loop biedt nog steeds voordelen. Zie dit Wikipedia-artikel voor meer informatie.

Hoe zou het hebben van 2 lopen in plaats van 1 de nauwkeurigheid vergroten? Het zou de nauwkeurigheid moeten verminderen omdat je vanuit 2 verschillende posities schiet en er twee keer zoveel terugslag / beweging is.
@Lèsemajesté: verminderde verwarming. En twee verschillende paden door de atmosfeer. Een energiebout ioniseert terwijl hij door de lucht gaat, waardoor er heftige turbulentie ontstaat. Een tweede vat laat een kleine vertraging toe voor het vervolgschot uit hetzelfde vat, waardoor de turbulentie enigszins kan verdwijnen.
@BenVoigt Ik zie niets dat erop wijst dat de handwapens op BSG energiewapens waren - het lijken projectielwapens te zijn, zij het met een ander schietgeluid dan moderne wapens. Ze gebruiken ook andere projectielwapens, van machinegeweren tot aan het schip gemonteerde railkanonnen. Ik herinner me dat er in het BSG-universum geen energiewapens worden gebruikt.
@Will: Voldoende energetische kinetische projectielen veroorzaken ook ionisatie en wervelingen. Hoewel turbulentie waarschijnlijk minder effect zal hebben op de volgende rondes, zal het er nog steeds enkele hebben.
#4
+9
Tritium21
2015-02-19 06:21:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De bovenste loop van de zijwapens is voor gewone munitie en de onderste loop is voor explosieve kogels. In Vally of Darkness is het hele laatste gevecht gebaseerd op het gebruik en herladen van deze enkelschots HE-rondes om de cylon boarding-party te verslaan. Er zijn andere keren in de serie hoog explosieve rondes gebruikt, maar dit is de enige keer dat ze door de plot worden gedekt. ​​

Dit is het enige juiste antwoord.
#5
+4
Muad'Dib
2011-02-28 01:43:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Omdat twee beter is dan één. ;) Ik moet erop wijzen dat veel van de geweren van onze huidige strijdkrachten ook "twee lopen" hebben - de loop voor de "normale" munitie en een voor de granaatwerper.

niet "veel", meestal zijn slechts ongeveer 10-20% (1-2 per ploeg) zo uitgerust :)


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...