Vraag:
Welk Star Trek-werk vindt het verst in de toekomst van de Federatie plaats?
Mark Rogers
2011-01-19 12:17:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Star Trek: Enterprise bleek een coole serie te zijn, met een aantal ingewikkelde verhaallijnen over tijdreizen. In een daarvan zie je de Federatie ver in de toekomst een strijd voeren tegen de bollenbouwers. Ik heb geen van de Star Trek romans gelezen en ik vroeg me af of ze nog verder de toekomst van de federatie ingaan.

Zijn er gepubliceerde Star Trek-werken die betrekking hebben op de verre toekomst van de Federatie?

Zeven antwoorden:
#1
+42
Tony Meyer
2011-02-11 13:40:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In Star Trek: Strange New Worlds IV is er een kort TOS-verhaal Tears for Eternity , dat zich afspeelt in de 523e eeuw (over een nieuwe generatie Horta, vervolg op The Devil in the Dark ). Echter, (a) dit is misschien geen canon, en (b) ik geloof niet dat er op dat moment enige verwijzing naar de Federatie is.

In Star Trek: Strange New Worlds II , er is een kort TNG-verhaal I Am Become Death , dat zich afspeelt in de 44e eeuw (over een toekomst met veel gegevens , prequel op Brothers ). Echter, (a) dit is waarschijnlijk ook geen canon, en (b) ik heb dit niet persoonlijk gelezen, dus ik weet ook niet of de Data future de federatie heeft.

In Living Witness (Voyager S4), wordt een alternatieve dokter geactiveerd en gaat op weg naar het Alfa Kwadrant in de 31e eeuw . Ik kan me niet herinneren (maar het is lang geleden dat ik het heb gezien) dat de dokter weet dat de Federatie er op dat moment wel / niet is.

Het schip van Future Tense (Enterprise S2) komt uit de 31e eeuw , en had een menselijke / Vulcan-bemanning. Ik kan me niet herinneren (ook al lang geleden dat ik dit heb gezien) enige vermelding of het een Federatie-schip is (waarschijnlijk niet, aangezien Enterprise in dit stadium niets van de Federatie weet) .

In Future's End (Voyager S3) zien we de USS Aeon uit de 29e eeuw . Dit is vermoedelijk de Federatie, en is canon - maar de tijdlijn wordt gewist door de gebeurtenissen van die aflevering.

In Relativity (Voyager S5), een semi-vervolg op Future's End , zien we de binnenkant van de Federatie tijdschip Relativity, in de 29e eeuw . Deze tijdlijn is niet gewist door de gebeurtenissen van de aflevering.

In A Matter of Time (TNG S5) zien we een tijdpod uit de 26e eeuw (via de 20e). Er is echter geen indicatie van hoe de 26e eeuw eruit ziet.

In Crossroad (TOS-roman) wordt gesproken over de Federatie in de 26e eeuw :

Starfleet en de Federatie zijn corrupt en worden gecontroleerd door een privébedrijf. Een reiziger uit de toekomst probeert de Federatie in de tijd van Kirk kwijt te raken om dit te voorkomen.

Ik weet niet zeker of dit canon is of niet, maar het komt waarschijnlijk het dichtst bij de toekomst van de Federatie zelf, in plaats van alleen de toekomst in het algemeen.

(Terzijde: de roman is van Barbara Hambly, die vele uitstekende niet-Trek-romans heeft geschreven ).

De romans zijn geen canon, maar ik ben er vrij zeker van dat de voorbeelden van Enterprise meetellen.
De romans zijn misschien geen canon, maar er werd wel gevraagd naar "alle gepubliceerde werken van Star Trek", en specifiek genoemde romans. Ze vallen dus onder deze vraag.
Is er geen Enterprise-aflevering waarin Archer tamelijk ver in de toekomst wordt vervoerd en iets speciaals het echt heeft verwoest? Ik herinner me dat ze (Archer & hoe-is-zijn-naam uit de toekomst) terug moesten komen via het tijdelijke communicatieapparaat van Suliban (hoe het ook heet).
@Iszi 26e eeuw, we kregen de Slag om Procyon V te zien - die nu in een alternatieve tijdlijn is, aangezien die toekomst werd voorkomen. ENT 3x18, [Azati Prime] (http://en.memory-alpha.org/wiki/Azati_Prime_ (aflevering))
#2
+20
Nellius
2011-01-19 15:58:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In termen van tijdreizen bevatten verschillende verhaallijnen personages die van ~ 500 jaar in de toekomst terugreisden naar het 'heden' van de show, maar de meeste tijdreisafleveringen waarin de cast door de tijd reist, sturen ze naar de verleden, niet de toekomst.

Er zijn ook een aantal alternatieve tijdlijnen waarin we verder in de toekomst kijken, maar die tellen niet echt, omdat het alternatieve tijdlijnen zijn.

De Star Trek-film uit 2009 bevat het meest voorwaartse deel van de eigenlijke verhaallijn, wanneer Romulus wordt vernietigd in 2387, waardoor de alternatieve tijdlijn ontstaat waarin de film zich afspeelt.

De gebeurtenissen van Nemesis vinden plaats in 2379 , en de gebeurtenissen van DS9 en Voyager vinden plaats in de jaren 2370 (Voyager tussen 2371 en 2378 en DS9 tussen 2369 en 2375).

Zie dit Memory Alpha-artikel voor meer details over specifieke delen van de tijdlijn.

Enterprise vond het geweldig om Archer de toekomst in te sturen.
VOY 5x24, "Relativity" speelt zich gedeeltelijk af in de 29e eeuw en maakt geen deel uit van een alternatieve tijdlijn, hoewel er niet veel bekend is ...
#3
+10
Jeff
2011-02-07 23:12:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een korte scène in een aflevering van Enterprise speelde zich af in de verre toekomst, aan boord van de Enterprise J.

Ik geloof dat dit de verdere voorwaartse beweging is die te zien is in de tv-show / films, zoals de Enterprise J niet zou doen. t zijn gebouwd tot nadat de Enterprise E, F, G, H en ik waren vernietigd. Nemesis heeft de Enterprise E behoorlijk vernield, maar ik denk niet dat ze nog naar 'F' zijn gegaan. Ik denk dat de schepen een gemiddelde levensduur hebben van ~ 30 jaar (alleen een WAG).

Memory Alpha zegt dat het schip bestaat in de 26e eeuw, toen de mensheid 'voorbij transwarp' is en 'het verkennen van andere melkwegstelsels, voorbij de Melkweg'.

De Battle of Procyon V bevindt zich nu in een alternatieve tijdlijn, vanwege de vernietiging van de Spheres
@Izkata Elke 'toekomst' die in elke serie wordt getoond, bevindt zich nu in een alternatieve tijdlijn, omdat informatie uit die toekomst het verleden beïnvloedt. Als we dat negeren, zijn ze zelfs allemaal afwisselend vanwege de effecten van _Star Trek (2009) _.
Enterprise-E werd niet ontmanteld na de Nemesis-film.In feite zijn er verwijderde scènes waarin een indrukwekkend omgebouwde E (bovenbouw zichtbaar gewijzigd) de scheepswerf verlaat en Picard's nieuwe XO zichzelf in verlegenheid brengt nadat Riker hem erin heeft geluisd.En ze krijgen veiligheidsgordels.Het wordt later vernietigd terwijl het onder het commando van Data staat
@Petersaber: Verwijderde scènes zijn geen canon, en dat geldt ook voor de meeste boeken / strips.Dat gezegd hebbende, heb ik in mijn antwoord vermeld dat de * E * nog niet was vervangen door een * F *.
@Jeff het was maar een voetnoot.Het maakt ook deel uit van de continuïteit in de Star Trek Online-game, die een beetje een beetje is, maar niet volledig canon.Het heeft de zegen van CBS voor wat het waard is
#4
+7
Elzo Valugi
2011-01-19 13:28:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lijkt Nemesis te zijn, volgens de Star Trek-tijdlijn.

#5
+4
Mike
2011-01-19 21:03:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De Star Trek MMO (Massively Multiplayer Online) zou plaatsvinden in het originele Star Trek-universum nadat Romalus was vernietigd, maar ik denk niet dat het officieel is om canon te overwegen.

#6
+4
vonjd
2011-02-07 23:20:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het is de 31e eeuw, 3040 om precies te zijn:

Verzenden vanuit Enterprise-aflevering "Future Tense" in opdracht.

Bron: Tijdlijn van Star Trek (Wikipedia).

Het schip werd toen gebouwd, maar we zagen het alleen in het Enterprise-tijdperk, dus het werk vond in de toekomst niet plaats.
#7
  0
Iszi
2013-03-01 03:50:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het verste punt in de toekomst dat tot dusver in enig canoniek Star Trek-werk is afgebeeld, was in de tweedelige Enterprise-aflevering, Shockwave.

Hier reizen Archer en Daniels naar de 31e eeuw. De weergave hier is echter slechts van één mogelijke toekomst en de tijdlijn is sindsdien waarschijnlijk aanzienlijk gewijzigd.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...