Vraag:
Waarom was de snelheid in Back to the Future 88 mijl per uur?
Rodrigo
2012-04-14 01:19:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Waarom zou je geen 89, misschien 100 mijl per uur gebruiken? Is 88 de snelste die een DeLorean kan gaan? In andere statistieken heb ik:

  Mijlen per uur 88,00 [mph] [mi / u] Mijlen per seconde 0,0244 [mps] [mi / s] Yards per seconde 42,944 [yps] [yd / s] voet per seconde 128,832 [fps] [ft / s] kilometer per uur 141,3648 [km / h] [kmh] [kph] [kmph] kilometer per seconde 0,0393 [km / s] meter per seconde 39,3 [m / s] Knoop 76,3931 [kn] zeemijl per uur Machsnelheid 0,1155 [Ma] (geluidssnelheid) Lichtsnelheid 1.3110e-7 [c]  

Er is geen lijken iets speciaals te zijn aan dit nummer. Dus waarom was het 88 MPH?

Ik gok omdat het led-display dramatischer zou lijken als alle lampjes zouden branden en aangezien 88 het nummer is dat dit zou doen, was het wat er werd gekozen.
Moet voor de metrieke meters per seconde zijn - ik zie er 42 in.
@OghmaOsiris - Ik denk dat je deze uitleg zelfs in het universum kunt nemen. Stel je voor dat de snelheid willekeurig is - je repareert het door variabelen in de machine te veranderen ... Doc moet een willekeurige hoge snelheid bedenken, en aangezien hij een LED-display voor de snelheidsmeter gebruikt, besluit hij dat het er cool uitziet. We weten dat Doc sowieso een flair heeft voor dramatiek.
@ChrisB.Behrens: precies. Omdat het * cool * is.
5280 ft binnen een mijl. 5280/60 = 88
Er is ook het feit dat u normaal gesproken (tenzij u op de autobaan bent) niet zou reizen tegen 88 mijl per uur. Dus het zo hoog zetten lijkt een veilige gok om te voorkomen dat de tijdmachine per ongeluk wordt geactiveerd.
@Zibbobz Is dat echt waar in de VS?88 mph of 140 km / u is een perfect gebruikelijke snelheid om op de meeste snelwegen / snelwegen in het grootste deel van Europa te rijden, iets wat ik hier altijd nogal vreemd aan vond.
@JanusBahsJacquet 70 MPH komt vaker voor op snelwegen in Amerika omdat er oorspronkelijk een nationale snelheidslimiet van 65 MPH was op alle snelwegen.Het is sinds 1995 ingetrokken, maar in sommige staten (inclusief de mijne) geldt nog steeds een maximumsnelheid van 65 mph.Andere staten hebben hogere of lagere limieten, maar de meeste zijn niet hoger dan 80, dus 88 zou aanzienlijk snel zijn (en sneller dan wettelijk in 1985, toen een limiet van 55 MPH de nationale wet was https://en.wikipedia.org/ wiki / National_Maximum_Speed_Law)
De trein moest de DeLorean 88 mph duwen, maar de snelheidsmeter was gekalibreerd voor de standaardbandomtrek.Op de treinrails werden de banden verwijderd, zodat alleen de velgen op de rails zaten, dus de snelheidsmeter zou sneller bewegen bij dezelfde snelheid, waardoor er minder snelheid nodig was voor tijdreizen wanneer deze met de trein werd geduwd.Met andere woorden, het is niet consistent.
Het punt is dat het 236.544 stadiën per veertien dagen zijn.
Geleend van numerologie - "De energie die wordt vertegenwoordigd door het numerologische nummer 88 is in de eerste plaats een analytische benadering van efficiënt zakendoen voor het bereiken van substantiële doelen."
@JanusBahsJacquet Inderdaad, 140 km / u gaat over de snelheid waarmee je eindigt na het raken van de pauzes omdat een Golf de linkerbaan op een Duitse autobaan durfde op te rijden ...
Zes antwoorden:
#1
+131
AncientSwordRage
2012-04-14 14:25:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zoals je hier kunt zien was de originele set DeLoreans uitgerust met snelheidsmeters die tot 85 MpH gingen:

A picture of a DeLorean dashboard; the dial speedometer goes up to 85mph / 140kph.

Verder bewijs op Wikipedia ondersteunt dit.

Het feit dat het 88 MpH moet bereiken, kan een aanwijzing zijn dat de DeLorean opgezwollen is, of dat tijdreizen onmogelijk is. Of het moet zelfs naar 11 worden gedraaid om tijdreizen te krijgen.

zoveel auto's uit de jaren tachtig hadden snelheidsmeters die maar tot 85 gingen, dat het argument voor "tot 11" sterk is.
Dat komt omdat in 1979 de NHTSA een verordening heeft opgesteld die snelheidsmeters beperkt tot 85 MPH (evenals speciale nadruk op 55, wat destijds de nationale snelheidslimiet was).
@JustJeff :) Ik kan het niet laten ... over de "tot 11": http://xkcd.org/670/
Ik had eigenlijk wat twijfels. Deze afbeelding geeft aan dat niet alle Deloreanen hetzelfde dashboard of dezelfde snelheidsmeter hebben: http://www.deloreanowners.org/gallery/IMG_2331.jpg
@Pureferret De snelheidsmeter van 140 mph was bedoeld voor auto's die in het VK en Europa zouden worden verkocht; toentertijd vereiste de Amerikaanse regelgeving dat snelheidsmeters uitkwamen op 85 mph. DMC heeft nu een [vervangende snelheidsmeter van 140 mph] (http://store.delorean.com/p-7088-speedometer-140mph.aspx) en [metrische cluster] (http://store.delorean.com/p-7098 -inst-cluster-assy-metric.aspx) te koop.
Dit zou een goede verklaring in het universum zijn voor waarom Doc's Delorean een extra [digitale snelheidsmeter] (http://backtothefuture.wikia.com/wiki/Digital_speedometer) had gemonteerd bovenop het dashboard (buiten het universum, waarschijnlijk leg het daar gewoon neer zodat het publiek gemakkelijk de snelheid kan zien in point-of-view shots die uit de voorruit kijken)
Om toe te voegen aan mijn opmerking hierboven, p.67 van * We Don't Need Roads: The Making of the Back to the Future Trilogy * merkt op dat een wet uit 1979 van de National Highway Traffic Safety Administration vereiste dat alle snelheidsmeters een maximumsnelheid van 85 mph hebben om veiliger rijden aan te moedigen, endat hoewel het twee jaar later werd ingetrokken, de productie van DMC-12's stopte vóór de intrekking, zodat ze allemaal die limiet hadden.Dus, special effect supervisor Kevin Pike "heeft niet alleen de snelheidsmeter van de fabrikant vervangen door een die de gereguleerde hoeveelheid overschreed, maar ook een digitaal display toegevoegd voor extra goede metingen."
Gelukkig kon ik de TVtropes-link van een kilometer verderop ruiken, dus ik kon er niet op klikken.De dag is gered!:)
#2
+97
Donald.McLean
2012-04-14 01:33:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk dat het antwoord in vier delen bestaat:

  1. Het moest snel genoeg zijn om dramatisch te zijn, maar niet extreem.

  2. OghmaOsiris heeft misschien gelijk: 88 zou een LED-display in oude stijl volledig vullen.

  3. Achtentachtig heeft een bepaald alliteratief / poëtisch ritme voor het.

  4. Het cijfer 8 is het symbool voor oneindig 90 graden gedraaid.

+1 voor "heeft een bepaald alliteratief / poëtisch ritme." Achtentachtig mijl per uur heeft een bepaalde klank.
#3
+84
Abulafia
2014-02-28 02:21:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een uitleg in het universum met een beetje wiskunde maakt het allemaal duidelijk:

Een Delorean DMC-12 is 4216 mm lang. Als de auto met een snelheid van 88 mph rijdt, legt hij zijn eigen lengte af in 4216 mm / 88 mph = 107,2 ms . Dit is dus hoe lang het door de tijd reizende wormgat-dingetje dat voor de auto opent open moet zijn, of als alternatief de minimale tijd dat de fluxcondensator daadwerkelijk van kracht is. Zou dit tijdsinterval significant kunnen zijn?

Merk op hoe de Delorean na een reis in de tijd op dezelfde locatie op aarde aankomt, maar op verschillende tijdstippen van de dag kan aankomen. Ervan uitgaande dat het door zwaartekracht gebonden is, moet het op de een of andere manier nog steeds in staat zijn om langs de omtrek van de aarde te vertalen om de rotatie van de aarde te corrigeren. We weten dat de tijdreizen plaatsvinden in Californië, dat op 37 graden noorderbreedte ligt. Als je vanaf 37 graden noorderbreedte recht oost reist en rond de aarde cirkelt, is de afgelegde afstand "omtrek van de aarde" * cos (37) = 32 005 km . Merk nu op dat licht deze afstand aflegt in 32005 km / "speed of light" = 107 milliseconden!

Het is dan duidelijk dat Doc Brown de snelheid van de auto om de reisduur te moduleren, maar in de ruimte, niet in de tijd. Met betrekking tot de ruimtetijd van Minkowski verlaat de auto zijn normale tijdachtige curve voor een ruimteachtige, maar voert hij een vertaling uit in de ruimte wanneer hij door zijn lichtkegel gaat, waar hij precies de snelheid van het licht bereikt.

107 milliseconden maakt het mogelijk om naar elk punt in de tijd te reizen terwijl u terugkeert naar hetzelfde punt op aarde. Een rondreis kan nodig zijn, afhankelijk van of u vooruit of achteruit in de tijd reist. Als de auto op de evenaar had gestaan, zou de auto slechts 70,38 mph moeten rijden. Dit zou eigenlijk een nadeel zijn, aangezien Doc Brown meer energie zou moeten leveren om het wormgat langer open te houden.

Niet dat de energiebehoefte eigenlijk zo groot is. De Delorean zou 1,21 Gigawatt nodig hebben voor tijdreizen. Watt is Joule per seconde en 1,21 GJ / s * 107 ms = 130 megajoule . Dit gaat over de energie die vrijkomt door het verbranden van een liter benzine. Een gallon per rit zorgt voor goede kilometers op een tijdmachine.

Bewerken1 : Zoals Stephen Collings in een opmerking hieronder aangeeft, verklaart deze behoefte om zeer snel energie te verbruiken ook waarom de Fluxcondensator staat volgens de professor zo centraal in het ontwerp van de tijdmachine. Het is niet de energiebehoefte zelf die het moeilijkste is, maar de mogelijkheid om alles in een oogwenk los te laten, en niet minder binnen de grenzen van een auto.

Bewerken2: mensen vragen: waarom verklaren we wel de rotatie van de aarde, maar niet de beweging van de aarde rond de zon? Waarom verschijnt de auto niet in de ruimte? Simpel gezegd, de wet van behoud van energie houdt de tijdreizende auto aan de aarde gebonden. Als u een voorwerp optilt, krijgt het potentiële energie. Deze energie moet ergens vandaan komen. Als je een auto van het aardoppervlak naar de ruimte verplaatst, krijgt hij VEEL potentiële energie.

Hoeveel? Het potentiaalverschil tussen het aardoppervlak en de verre ruimte wordt gegeven als G M m / r waarbij G de zwaartekrachtsconstante is, M de massa van de aarde, r de diameter ervan en m de massa van de auto. Het nominale gewicht van een Delorean DMC-12 is 1230 kg, wat overeenkomt met een potentieel in de ruimte van ongeveer 77 Gigajoule. Min of meer de energie die een auto in een heel jaar verbruikt. Deze energie kan nergens vandaan komen.

De wet van behoud van energie zorgt er daarom voor dat de auto niet naar de ruimte vertaalt. Anders gezegd, de auto volgt het energetisch meest gunstige pad langs de 4D-ruimtetijd-zwaartekrachtput. Vergelijkbaar met hoe water door bochten in een buis stroomt, zonder energie te besteden aan het omdraaien van hoeken.

0_0 (dat is alles wat ik wilde zeggen)
Ervan uitgaande dat de schrijvers deze wiskunde daadwerkelijk hebben uitgevoerd om tot het magische getal te komen en niet alleen "eh, zeker, 88 mph, wat dan ook", hella-props tegen hen zeiden!
@Dave: Soms denk ik dat jongens zoals wij op de scifi-forums meer over de films hebben nagedacht dan de scenarioschrijvers.
Ik versta nauwelijks een woord, maar het klinkt mij behoorlijk solide in de oren.
130 megajoule is niet veel energie, maar alles in een tiende van een seconde verdrijven is nog steeds best moeilijk. Condensatoren hebben misschien dat soort vermogen, maar dan gaat het volume omhoog voor de energieopslag. Je hebt ultracaps nodig die de delorean overtreffen. Die fluxcondensator maakt tijdreizen echt mogelijk!
+1 voor wat ofwel de meest obscure opzettelijke verklaring van een nummer ooit is, of het meest verbazingwekkende toeval ooit.
Dit antwoord slaat echt nergens op.Om het snel samen te vatten, zeg je dat in dezelfde periode dat de auto een autolengte aflegt, het licht rond de aarde moet reizen en terug naar zijn startlocatie, langs het aardoppervlak in plaats van in een rechte lijn zoals licht normaal reist., en langs een lijn met een vaste breedtegraad in plaats van langs een ander mogelijk pad langs het oppervlak (zoals een lijn met een vaste lengtegraad).En je lijkt te zeggen dat licht * altijd * op deze manier precies één reis rond de aarde moet maken, ongeacht de grootte van de sprong in de tijd.Maar waarom?
Dit antwoord is geweldig, behalve dat de aarde niet alleen roteert, maar ook door de ruimte beweegt (met ongeveer 107.000 km / u).Maar toch, geweldige uitleg.
@Damon - Maar zelfs als de aarde niet door de ruimte zou bewegen, zou het antwoord geen zin hebben in termen van compensatie voor de rotatie van de aarde.Als je sprongen van verschillende grootte door de tijd maakt, zou de aarde met verschillende hoeveelheden moeten roteren - maar dit antwoord zegt dat de auto * altijd * met zo'n snelheid moet rijden, zodat, gedurende de tijd dat de auto een autolengte aflegt, iets reist metde snelheid van het licht zou precies * eenmaal * rond een breedtegraad reizen (dwz langs het pad dat het punt op de grond gedurende 1 dag zou afleggen als de aarde zelf niet zou bewegen - zelfs als de sprong * niet * is1 dag!)
de aarde draait.(1000 mijl / uur tangens) Het draait in een baan om de zon.(67000 mijl per uur) De zon draait in een baan om het centrum van de melkweg.(492 mph) De melkweg zelf beweegt.De ruimte breidt zich uit.Ik denk dat een wormgat zou proberen de auto uit elkaar te scheuren.De truc is om het een kleine diameter of een korte duur te maken.De projectoren moeten het mogelijk maken om onafhankelijk van de auto te bewegen.De snelheid van de auto moet daar een samenspel van zijn.het geleidingssysteem is meer een prestatie dan de fluxcondensator.
Ik wou dat ik dit nog een tiental keer kon stemmen.
Dit is geen verklaring in het universum (hoewel het slim is vermomd door * in het universum * het tweede woord in het antwoord te maken).Het is fan-fictie.Zonder enig bewijs hadden de schrijvers zoiets in gedachten, het is gewoon met de hand zwaaien en verdient geen plaats op deze site.Sorry dat ik een afwijkende curmudgeon ben.
Dit heeft vanuit fysiek oogpunt geen zin.Hoewel het waar is dat de auto door zwaartekracht gebonden is aan de aarde, dus om op aarde te blijven tijdens tijdreizen vereist geen extra energie (in vergelijking met materialisatie in de lege ruimte), geldt hetzelfde voor de locatie van de auto op aarde.Ten aanzien van de tijdvakken in de films is Californië stationair;het impulsmoment van de auto vanwege zijn positie op de aarde zou hem in Californië houden, net zo zeker als zijn potentiële energie als gevolg van de zwaartekracht hem op de grond zou houden.
#4
+75
Hypnosifl
2014-11-14 03:26:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Enkele aardige speculaties hier, maar volgens producer en co-schrijver Bob Gale, kozen ze het alleen omdat het een gedenkwaardig nummer was. Op de Back to the Future blu-ray (waarschijnlijk ook de dvd): als je naar het menu 'Extra's' gaat en 'Q&A commentary with director Robert Zemeckis and producer Bob Gale' inschakelt, speel dan de film af met de audio van de Q&A, als je doorgaat naar 26:38 in de film, hoor je Bob Gale zeggen:

Het feit dat iedereen zegt: "Waarom 88 mijl per uur? Wat is daar zo speciaal aan? " Het is gemakkelijk te onthouden. Dat is alles. Daar heeft geen speciale betekenis aan.

En er is ook een interview hier waarin hij toevoegt dat het niet alleen gedenkwaardig was, maar ook dat het snel genoeg was om de karakters zouden niet per ongeluk zo snel gaan als ze gewoon de DeLorean rondreden (en niet probeerden te ontsnappen aan Libische terroristen):

Twee redenen. Allereerst wilden we dat het een snelheid zou zijn waar niemand per ongeluk op zou rijden. Het andere is dat het gemakkelijk te onthouden is. Iedereen herinnert zich 88 mijl per uur. Misschien herinner je je 89 mijl per uur. Ik weet het niet, 88 had er gewoon de juiste ring voor.

Een woord van god antwoord. Dat kan ik niet verslaan.
Ik ben nog zo nieuw in het actief deelnemen aan SE dat dit soort dingen me verbaast.Ik bedoel, democratie is prima en dandy, maar wat maakt het uit?Hier is nog een geval van een van middelen voorzien, onderzocht en gedocumenteerd antwoord, niet het geaccepteerde antwoord.Ik weet dat mensen geen oorlogen in Wikipedia-stijl willen (zeer gewaardeerd, dat!), Maar serieus, is er hier een remedie die verder gaat dan het markeren van dingen?
@Marakai - Houd er rekening mee dat de vraag in april 2012 werd gepost en dat een antwoord een dag later werd geaccepteerd, terwijl ik de vraag pas tegenkwam en mijn antwoord pas meer dan 2 jaar later in 2014 postte ... mijn antwoord is aan het winnenpunten sindsdien, maar Rodrigo, die de vraag stelde, lijkt al een tijdje niet actief te zijn op deze site, dus hij heeft mijn antwoord misschien niet gezien.Dit is een soort nadeel van het systeem "alleen de oorspronkelijke vraagsteller kan kiezen welk antwoord wordt geaccepteerd", maar zie [deze vraag] (http://meta.scifi.stackexchange.com/q/7719/22250) voor sommigenideeën over tijdelijke oplossingen.
@Hypnosifl bedankt daarvoor.Ik hou van de aanpak met een nieuwe vraag en het markeren van de oude.Dit is ook behoorlijk actueel aangezien ik een vraag over History Meta was begonnen: daar was het een beetje "serieuzer": antwoorden waarbij tenminste delen afkomstig waren van extreemrechtse propagandawebsites, werden geaccepteerd.In die gevallen is markeren een andere optie, maar het vereist wat tijd en geduld.
88 is niet alleen intrinsiek gemakkelijk te onthouden (vanwege de dubbele cijfers), het had ook al een verband in de hoofden van veel autoliefhebbers: de [Oldsmobile 88] (https://en.wikipedia.org/wiki/Oldsmobile_88),dat werd herdacht in een R & B-nummer, [Rocket 88] (https://en.wikipedia.org/wiki/Rocket_88), dat door velen wordt beschouwd als de eerste rock-'n-roll-plaat.
#5
+10
corsiKa
2014-03-01 11:41:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Niet behandeld in de andere antwoorden, denk ik dat er rekening moet worden gehouden met de veiligheid van de kijker.

Een bestuurder met gemiddelde competentie begint het risico op een ongeval ernstig te verhogen wanneer hij 20 km / u over de snelheidslimiet gaat, aangezien getoond in deze figuur:

enter image description here

Als ze het lager hadden gemaakt, zou het waarschijnlijk niet cool genoeg zijn geweest om effect te hebben. Maar als ze het hoger zouden maken, lopen ze het risico dat mensen het daadwerkelijk proberen .

En eerlijk gezegd kunnen ze het vervolg niet kopen als ze dood zijn .

#6
+2
Reinstate Monica - Goodbye SE
2015-07-03 01:46:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Volgens de Daily Telegraph:

"... vonden de productieontwerpers dat het er cool uitzag op de digitale snelheidsmeter en gemakkelijk te onthouden zou zijn voor het publiek . "

Waar heeft de Telegraph deze informatie vandaan?


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...