Vraag:
Does Data need to cut his hair?
Rand al'Thor
2016-04-05 21:05:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er zijn verschillende vragen over de Android-gegevens, hoe mensachtig hij werkelijk is in zijn behoeften en gedrag, maar geen ervan gaat in op iets dat ik me begon af te vragen zodra ik hem voor het eerst zag.

enter image description here

Kijk eens naar dat slanke, goed verzorgde kapsel. Voor zover ik heb gekeken in TNG (wat op dit moment toegegeven niet erg ver is), heb ik hem nog nooit gezien met een enkel haar dat niet op zijn plaats was. Is het gewoon bioplastfolie met een vaste vorm in een andere vorm dan zijn huid, of groeit het en moet het regelmatig worden geknipt en elke dag gekamd als mensenhaar?

Dezelfde vraag zou kunnen gelden voor zijn vingernagels en enzovoort, dus mijn algemene vraag is:

verandert data's lichaam in de loop van de tijd en heeft het regelmatige zorg nodig, of niet?

Helaas zet mijn tijdzone me weer in het nadeel!Allemaal geweldige antwoorden op een geweldige vraag!
@N_Soong Ah, daar had ik aan moeten denken.De volgende keer zal ik misschien proberen een datavraag te stellen terwijl je wakker bent ;-) Ik ben verrast door het aantal verschillende goede antwoorden dat dit kreeg (een duidelijke HNQ-baan), dus het heeft niet al te veel geledenantwoord krijgen van Dr Soong zelf!
Geen zorgen;Ik heb je nog steeds een antwoord kunnen geven;)
Dit was een betere vraag dan ik op het eerste gezicht dacht.Ik vraag me af of Data zijn haar gewoon naar binnen kan zuigen in plaats van het te knippen.
Gegevens moeten als meervoud worden behandeld
Het eerste dat in me opkwam bij het lezen van "Is het gewoon een bioplast met een vaste vorm" was de aflevering [* Thine Own Self *] (https://en.wikipedia.org/wiki/Thine_Own_Self#/media/File:ST-TNG_Thine_Own_Self_2.jpg) (S7E16).Zijn look daar is zeker niet de gebruikelijke strakke.
Ja.Hij moet zijn haar knippen, zijn kamer opruimen, stoppen met rondhangen met die verspillers die hij vrienden noemt en een baan zoeken.
Zeven antwoorden:
#1
+135
AshleyZ
2016-04-05 22:14:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Deze vraag werd rechtstreeks beantwoord in de aflevering Birthright, Part 1:

  BASHIR-gegevens ... mag ik je een persoonlijke vraag stellen? DATA Zeker. BASHIR Groeit je haar Data denkt even na, verrast door de vraag. GEGEVENS Ik kan de snelheid van mijn follikelaanvulling controleren. Ik heb echter nog geen reden gehad om de lengte van mijn haar aan te passen.  

"Birthright" -script (txt-bestand)

#2
+58
Ram
2016-04-05 21:42:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Data heeft ooit een baard laten groeien (TNG: "The Schizoid Man"), dus ik denk dat hij zijn haar moet knippen.

enter image description here

Als alternatief kan hij kiezen wanneer hij het haar of de baard wil laten groeien.

Na wat zoeken ontdekte ik dat in aflevering "Birthright, Part I" (op 11: 05), zegt hij dat hij de snelheid van zijn haargroei kan regelen. Dus op basis van die informatie, betekent dit waarschijnlijk dat hij het misschien moet knippen als hij een beetje wild wordt in zijn beslissing om het te laten groeien.

Wauw, dat ziet er onwerkelijk uit.
En wat nog belangrijker is, is zijn karakterisering aanzienlijk verbeterd na het kweken ervan?
TNG: "The Schizoid Man"
Als ik zo over de baard streel ...
@Ram - Wauw, een referentie voor gevangenen.Bravo.Als ik die serie de afgelopen maanden niet opnieuw had bekeken, had ik hem waarschijnlijk niet opgemerkt.
@DarrelHoffman Op deze site willen we informatie ... informatie ... informatie!Met de haak of met een boef, we zullen het krijgen.
De scène waarin Data zijn nieuwe baard laat zien, staat in het eerste deel van het transcript [hier] (http://www.chakoteya.net/NextGen/131.htm) - te oordelen naar de reactie van Geordi en Troi, is dat nietiets dat hij weken eerder geleidelijk groeide, wat suggereert dat zijn haargroeisnelheid handmatig kon worden geregeld (zodat hij ervoor kon zorgen dat het haar op zijn hoofd helemaal niet groeide), of hij gebruikte gewoon het 24e-eeuwse equivalentvan een nepbaard (die misschien aanzienlijk geavanceerder is dan de primitieve nepbaarden van ons eigen achterlijke tijdperk).
Man, ik zou het geweldig vinden als hij die facewarmer in slechts een paar minuten naar buiten duwde.Doet me denken aan Chia Pet-commercials.
+1 voor Hypnosifl.Vergeet ruimteschepen, transporteurs en medicijnen, ik vraag me af hoe ver * nepbaardtechnologie * zal [email protected] de haargroei zou een beetje kunnen lijken op de baardman in deze video [Play-Doh Mop Top Hair Shop] (https://www.youtube.com/watch?v=Qs2TfsW_Nc4)
Accepteer dit omdat je eerst het citaat van de clincher hebt gekregen.Geniet van de Guru- en Populistische badges :-)
#3
+52
Zibbobz
2016-04-05 21:40:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Data's haar hoeft absoluut niet getrimd te worden.

In de aflevering "Data's Day" bezoekt Data de kapperszaak terwijl Geordi zijn eigen coupe krijgt. Hij probeert de volgende grap uit met Geordi:

Mijn haar hoeft je lunkhead niet te knippen!

Ook al is Data niet de beste in grappen, dit impliceert zeker dat Data de diensten van de scheepskapper niet nodig heeft.

Merk ook op, hoewel ik me de exacte regel niet kan herinneren, geloof ik dat Data direct verwijst naar het niet nodig hebben van een kapper in deze aflevering en in deze scène.
Juist, ik ben deze quote vergeten!Goede vondst!
Transcript hier: www.chakoteya.net/NextGen/185.htm Kan het momenteel helaas niet controleren
"LAFORGE: Hier voor een trimbeurt? GEGEVENS: Mijn haar hoeft niet geknipt te worden, sukkel. LAFORGE: Wat? GEGEVENS: Mijn haar hoeft niet te worden geknipt LAFORGE: Lunkhead? GEGEVENS: Ik experimenteer met vriendelijke jibes en beledigingen.Het was niet bedoeld als een ernstige kleinering. '
#4
+13
Ryguy
2016-04-05 21:28:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nee, dit werd aan Data gevraagd door een kind in Star Trek: Insurrection. Zie de onderstaande offerte voor meer details. Hij stelt min of meer dat dingen aan hem na verloop van tijd niet veranderen zoals ze dat voor het kind zullen doen.

Hoewel hij niet naar buiten komt en het echt zegt, suggereert hij dat hij de hetzelfde 'onderhoud' als een persoon.

UPDATE: Hieronder staat het gesprek hierover tussen Data en Artim in Star Trek: Insurrection:

DATA: Mijn benen zijn precies zevenentachtig komma twee centimeter lang. Ze waren zevenentachtig komma twee centimeter op de dag dat ik werd gemaakt. Ze zullen zevenentachtig komma twee centimeter zijn op de dag dat ik offline ga. Mijn werking is afhankelijk van specificaties die niet veranderen. Ik zal nooit de ervaring kennen van ... opgroeien of ... over mijn eigen voeten struikelen.

ARTIM: Maar je hebt nooit volwassenen gehad die je de hele tijd vertelden wat je moet doen, ... of bedtijden, ... of eten dat je niet lekker vindt.

GEGEVENS: ik zou graag de eis van bedtijd aanvaarden in ruil voor het weten hoe het is om een ​​kind te zijn.

Transcript of Insurrection [hier] (http://www.chakoteya.net/movies/movie9.html).
"GEGEVENS: Mijn benen zijn precies zevenentachtig komma twee centimeter lang. Ze waren zevenentachtig komma twee centimeter op de dag dat ik werd gemaakt. Ze zullen zevenentachtig komma twee centimeter lang zijn op de dag dat ik offline ga. Mijn operatie hangt af vanspecificaties die niet veranderen. Ik zal nooit de ervaring kennen van ... opgroeien of ... struikelen over mijn eigen voeten. "
Dit beschrijft eenvoudigweg dat zijn algemene dimensies niet veranderen, aangezien de context van die scène ging over struikelen over de voeten.Maar we weten dat Data een aantal processen heeft die biologische functies nabootsen, wat erop duidt dat hij kan veranderen.
Waarom zou een Android-ontwerper zevenentachtig komma twee centimeter kiezen als beenlengte?Klinkt als een productie-nachtmerrie.
@LightnessRacesinOrbit misschien heeft de ontwerper het metrische systeem niet gebruikt zoals het op aarde is ontworpen;)
@Dan Vaak verkeerde Soong.
@LightnessRacesinOrbit: Nog korter en ze zouden de grond niet bereiken.Heb je je [Salinger] (http://quotes.lifehack.org/quote/j-d-salinger/how-long-should-a-mans-legs-be/) niet gelezen?
#5
+13
Often Right
2016-04-06 05:23:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ga alleen in op uw algemene vraag, aangezien ik denk dat het haaraspect grondig is behandeld.

Met betrekking tot de algemene vraag zie ik twee subvragen:

1) Verandert Data's Body in de loop van de tijd?

De reeds gegeven antwoorden zijn allemaal geweldig, maar er is nog een ander punt dat ik zou willen maken. Bekijk het uiterlijk van de gegevens in seizoen 1:

enter image description here

en nu in Star Trek Nemesis :

enter image description here

Tussen 2364 en 2379 (15 jaar) kunnen we tekenen zien dat Data verouderd is. Dit is meer een visuele bevestiging van het antwoord van @Jack B Nimble, waar Geordi kort vermeldt dat Data een verouderende subroutine heeft.

Het antwoord is dus JA

2) Hebben Data regelmatige zorg nodig of niet?

Dit wordt feitelijk behandeld in mijn antwoord hier. Om het samen te vatten:

  • Data heeft een biomechanisch onderhoudsprogramma dat 'zelfvoorzienend' is
  • Hij is in staat om zelfdiagnostiek uit te voeren

Hij heeft dus geen regelmatige zorg nodig - hij kan zijn eigen zelfonderhoud uitvoeren indien nodig; alleen als er iets ernstig misgaat, moet hij hulp zoeken bij anderen.

Het antwoord is dus JA, maar alleen door hemzelf . Hij heeft geen regelmatige zorg van andere mensen nodig.

Wat betreft punt 1, neem ik aan dat dit nodig was vanuit een perspectief buiten het universum?(Brent Spiner ziet er tegenwoordig * oud * uit!)
Ik zou het zelfonderhoud van Data beschouwen als "reguliere zorg", dus het antwoord is ja.Ik bedoel, ik moet elke dag mijn tanden poetsen, dus ik heb regelmatige zorg nodig.
@Randal'Thor in feite was dit een van de redenen waarom Spiner niet langer Data wilde zijn - omdat het zo lang duurde om de make-up aan te brengen, zodat Data er niet zo oud uit zou zien!Maar als we ernaar kijken vanuit een strikt in-universum uitleg hiervan, dan is dat wat ik heb gedaan;)
@DCShannon dat is een goed punt - ik raakte te verdiept in wat ik aan het doen was en vergat de eigenlijke vraag!Mijn fout!
En zijn batterijen laden zichzelf continu op!: P.
Hmm daarentegen: [Picard, seizoen 1] (http://vignette2.wikia.nocookie.net/memoryalpha/images/7/71/Welcome_to_Enterprise.jpg/revision/latest?cb=20120907183925&path-prefix=en) |[Picard, Seizoen 7] (http://vignette2.wikia.nocookie.net/memoryalpha/images/a/a4/Picard_records_secure_log.jpg/revision/latest?cb=20150928131948&path-prefix=en)
@DanHenderson je vergeet dat Q hem weer tot leven heeft gebracht en hem ongetwijfeld heeft doordrenkt met eeuwige jeugd
@N_Soong mooie, volledig in-universe-redenering voor puur buiten-universum-verschijnselen.
Je zou kunnen zeggen dat Data in het universum er 'nu' niet per se anders hoeft uit te zien dan in seizoen één, en dat dit simpelweg een abstractielek naar de camera is, net zoals Data er toevallig hetzelfde uitziet als een20e-eeuwse mens genaamd Brent Spiner, waargenomen door de Paramount-lens.Zie ook: hij ziet er ouder uit in de "verleden" segmenten van All Good Things dan in de pilot.
@LightnessRacesinOrbit zou echter in tegenspraak zijn met de bewering van Geordie in 'Inheritance' dat Data een verouderende subroutine heeft.Ik geef een nederlaag toe op het punt over zijn ouderdomsverschijning in All Good Things
@N_Soong: Ik vermoed dat het een van die dingen is waarover we allerlei informatie hebben gekregen die niet echt betrouwbaar kan worden samengevoegd tot een enkele conclusie.Dat is tv!
#6
+8
Jack B Nimble
2016-04-05 21:27:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In Star Trek: First Contact kun je zien dat het haar van de gegevens los is gaan zitten aan zijn veranderde kant.

enter image description here

Geordi zegt dat data verouderen.

Voor het geval je het gemist hebt:

LAFORGE: Het maakt deel uit van haar verouderingsprogramma. Niet alleen veroudert ze qua uiterlijk als Data , haar vitale functies veranderen ook.

Hoewel ik niet weet of dit betekent dat zijn haar groeit of niet.

Er is ook een tijd dat Data zegt dat hij af en toe "semi-organische voedingssuspensie in een vloeibaar medium op siliciumbasis" binnenkrijgt om zijn biofuncties te smeren. Wat suggereert dat zijn lichaam wat regelmatige zorg nodig heeft.

@amarillo Ik houd mijn publiek graag in spanning.
De rest van het antwoord zit achter een login voor een betaaldienst.
Ik wist niet dat Stack Exchange een DLC-model had aangenomen voor stemmen.
Heeft enig deel hiervan betrekking op zijn haargroei?
De veranderde onderdelen van de Borg waren een vervanging van zijn bestaande haar en huid.Ze hebben in feite een huid- en haartransplantatie uitgevoerd van een donor (of gefabriceerd).Het was compleet met zenuwuiteinden en was in staat om te reageren op pijn en verschillende zintuigen.Zijn oorspronkelijke huid heeft waarschijnlijk alleen microsensoren die zeggen "ik ben aangeraakt", of "dit water is 38c".De Borg gebruikte het transplantaat om hem voor zich te winnen door hem ofwel menselijker te maken (zijn verlangens te vervullen), ofwel om zijn dromen en geest te verpletteren in de hoop dat hij zich bij de "sterkere" kracht zou aansluiten.
#7
  0
Davislor
2018-08-27 22:00:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In "Measure of a Man" zegt Data: "Mijn toestand verandert niet met het verstrijken van de tijd, commandant." Aangezien dit een reactie is op een praatje met de vraag hoe het met hem gaat, kan hij zijn emotionele toestand of het gebrek daaraan bedoelen. Maar hij is meestal vrij letterlijk. Hij schijnt ook niet vijfentwintig jaar ouder te zijn geworden in de alternatieve toekomstige tijdlijn van 'All Good Things', en werd eens vijfhonderd jaar teruggestuurd naar het verleden, en zijn hoofd werd herontdekt en opnieuw gehecht in de toekomst, zonder blijvende effecten.

Er is, zoals andere antwoorden hebben vermeld, bewijs uit andere episodes dat hij ouder wordt.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...