Vraag:
Wat zijn de ergste vormen van poëzie in het universum?
Mateen Ulhaq
2011-02-19 10:06:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In de context van Douglas Adams ' Hitchhiker's Guide to the Galaxy , als Vogon-poëzie' de derde slechtste poëzie in het universum 'is, wat is dan de op een na slechtste en het ergste?

Ik weet niet zeker of we een extra "vogon" -tag nodig hebben. Misschien nadat we nog een paar vogon-vragen hebben, maar dat lijkt lange tijd niet waarschijnlijk.
Ik begrijp deze vraag niet.Het antwoord staat in het boek direct na het hierboven genoemde citaat ...?
Vier antwoorden:
#1
+39
Yi Jiang
2011-02-19 10:10:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De Wikipedia-pagina over Vogon Poetry citeert het boek:

Het tweede ergste is dat van de Azgoten van Kria. [...] De allerergste poëzie in het universum stierf samen met de maker ervan, Paula Nancy Millstone Jennings of Sussex... bij de vernietiging van de planeet Aarde.

Opmerking: de naam die in de originele radioserie werd genoemd, was Paul Neil Milne Johnstone uit Redbridge, Essex , maar deze naam werd later verwijderd vanwege zijn klacht.

GAH! Zo kun je het niet beantwoorden! U kunt geen onderdelen uitsnijden!
Ja, het snijdt de geweldige humor van DNA. Maar het is het juiste antwoord, zonder enige "pluis". Yi * linkt * naar het volledige citaat op Wikipedia, dus er gaat niets verloren.
De wiki bevat een voorbeeld van de allerergste poëzie. Wees gewaarschuwd, het is (zeer) mogelijk nsfw. Of voor niet-werk, trouwens.
Ik weet zeker dat ik niet de enige ben - als ik dit lees, hoor ik het in de stem van Peter Jones!
#2
+16
Daniel Bingham
2011-02-19 13:29:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vogon-poëzie is de derde slechtste in het universum. Het tweede ergste is dat van de Azgoten van Kria. Tijdens een recitatie door hun dichter Master Grunthos the Flatulent, van zijn gedicht, Ode aan een klein klontje groene stopverf die ik vond in mijn oksel op een midzomerochtend, stierven vier van zijn toehoorders aan interne bloedingen, en de president van de Mid-Galactic Arts Nobbling Council, overleefd door een van zijn eigen benen af ​​te knagen ... De allerergste poëzie in het universum stierf samen met de maker, Paula Nancy Millstone Jennings uit Sussex, bij de vernietiging van de planeet Aarde.

De vernietiging van onze planeet was tenminste ergens goed voor.

#3
+16
Daniel Roseman
2011-02-26 16:31:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het is vermeldenswaard dat Paul Neil Milne Johnston van Redbridge oorspronkelijk in de radioserie de maker van de ergste poëzie in het universum was. Dit was echter eigenlijk een echt persoon (met wie Adams naar school ging, IIRC), en om juridische redenen werd de naam voor alle volgende versies gewijzigd in de duidelijk verzonnen Paula Nancy Millstone Jennings.

Op één versie is de naam verminkt, duidelijk tijdens het proces van juridische procedures. Ik vermoed dat Paul Johnstone de inspiratie was voor deze hele Vogon-poëziegedeelte, waar hij trots op zou mogen zijn.
#4
+7
Richard
2011-02-19 14:04:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het op één na ergste is, zoals geciteerd in andere antwoorden: The Azgoths of Kria.

Het ergste, volgens de Radio Series in plaats van het boek, was: Paul Neil Milne Johnston van Redbridge, die samen met zijn schepping omkwam bij de vernietiging van de aarde. [Dit wordt beschreven aan het einde van Fit the First.]Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...