Vraag:
Waren er oorspronkelijk niet negen Star Wars-films?
Reinstate Monica - Goodbye SE
2011-01-22 02:17:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik meen me te herinneren dat ik las dat er oorspronkelijk drie trilogieën in Star Wars zouden zijn, d.w.z. dat ze afleveringen 7 - 9 zouden toevoegen.

Was dat ooit het geval? Wat is er met dat plan gebeurd?

Update: het lijkt erop dat dat oorspronkelijke plan misschien toch terug is!

Hangt ervan af wat u oorspronkelijk bedoelt. Vanaf het begin? Nee. Was er een plan toen ze de prequels maakten? Ik denk van wel, maar ik weet het niet. Ik hoop dat ze dat niet doen, te oordelen naar de prequels, dat ze de door de EU ingestelde canon zullen doorlopen. En ik vind die canon een stuk leuker dan alles wat Lucas nu zou kunnen bedenken.
Oké, dus ik weet dat dit een oude vraag is, maar Disney heeft nu Lucas Films gekocht en ze zijn van plan om meer Star Wars-films te maken met Lucas als creatief hoofd.
Ik heb ["creative consultant"] (http://movies.yahoo.com/blogs/movie-talk/star-wars-goes-disney-extent-231113047.html) gehoord in plaats van
Ik denk dat ik iets in die zin in het Disney Adventures-magazine heb gelezen toen er een hype was over 'star wars aflevering 1'
Acht antwoorden:
#1
+67
PearsonArtPhoto
2011-01-23 00:31:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb veel onderzoek gedaan naar dit onderwerp, en er zijn gewoon niet veel betrouwbare bronnen over de kwestie ... Zoals bij veel vragen op deze site, is er een Wikipedia-artikel dat somt de beste bronnen op. Waar het op neerkomt is:

 1. Star Wars zou oorspronkelijk maar één aflevering zijn.
 2. De film was zo populair dat er in totaal 11 sequels werden geschetst ( volgens Time Magazine van maart 1978).
 3. Het aantal geplande afleveringen varieerde, maar het uiteindelijke aantal van 9 kwam uit een Time Magazine-artikel in Mei 1983. De prequels waren daar redelijk goed gedefinieerd, de sequels, nou ja, helemaal niet echt.
 4. Er zijn enkele vrij actuele geruchten dat vervolgfilms gepland zouden kunnen zijn, maar niets is zeker, dus ...

Ik hoop dat dit de feiten recht zet.

BEWERK: 30 oktober 2012

Disney kocht Lucas Films, eigenaar van Star Wars. Waar het op neerkomt is dat ze in ieder geval nog een trilogie gaan produceren, en misschien wel veel meer films dan dat. Zie dit nieuwsartikel.

Ik ben blij dat je onder andere het _Time Magzine_-artikel hebt aangehaald. Ik herinner me dat Lucas in verschillende interviews over vervolgfilms sprak, vooral in _Time_. Ik geloof dat er nog minstens één groot verhaal over hem en de franchise was rond 1980, toen Episode V uitkwam.
Ik ben blij dat je het Time-artikel ook hebt gevonden, want ik herinnerde me zeker drie trilogieën (9 films) die in de media werden genoemd rond de tijd dat de originele drie films uitkwamen, en ik begon me zorgen te maken over mijn geheugen met sommigen die zeiden dat er was nooit zo'n plan.
Verdorie, ik kan niet stemmen voor die bewerking, aangezien ik al eerder heb gestemd ... In ieder geval bedankt voor de info!
#2
+51
DavRob60
2011-01-22 02:30:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er zijn veel tegenstrijdige beweringen over dat onderwerp gedaan:

George Lucas 'opvatting van Star Wars was van een enkele aflevering in een onopgemaakte serie

Maar ook:

In een interview uit 2004 zei Hamill: "Weet je, toen ik dit voor het eerst deed, waren het vier trilogieën. 12 films! En buiten in de woestijn, elk moment tussen opstellingen ... veel vrije tijd. En George had het over deze hele zaak. Ik zei: "Waarom begin je met IV, V en VI? Het is gek." [Ik imiteer Lucas mopperen,] 'Het is het meest commerciële deel van de film.'

starwars.wikia Vervolgtrilogie artikel

Er gaan ook geruchten dat Thrawn Trilogy by Timothy Zahn was een bestelling van George Lucas voor de films 7-8-9, maar deed hetzelfde gerucht de ronde over Dark Empire.

Dit wordt toch een SciFi.SE-meme? 'Daar is een wikipedia-artikel voor.'
-1
Ik dacht niet dat er iets mis was met deze specifieke vraag.
Dit wordt zo vaak gevraagd dat we uiteindelijk iets in de veelgestelde vragen moeten plaatsen om het niet te doen. Gebruik het als voorbeeld.
Het is niet verwonderlijk over de geruchten van Zahn. Zahn SW-boeken zijn misschien wel de absoluut beste in de EU, maar een grote marge IMHO.
Ik ben erg sceptisch over het citaat van Hamill. Nummering werd pas toegevoegd nadat AFTER ANH al in de bioscoop was.
#3
+42
Arc-Vile
2012-04-20 21:46:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het enige aan George Lucas dat iedereen moet begrijpen, is dat hij, sinds hij begon te werken aan wat in 1973 Star Wars werd, de zogenaamde 'geschiedenis' talloze keren heeft veranderd.

Ik zal proberen dit zo spoilervrij en beknopt mogelijk te doen ...

Na American Graffiti wilde George Lucas een seriële sci-fi maken film zoals degene die hij liefhad als kind. Lucas en Francis Ford Coppola probeerden de rechten op Flash Gordon te krijgen, maar de eigenaar wilde het niet verkopen aan een stel "onbekenden".

Lucas besloot het op zijn eigen. De eerste was een overzicht van twee pagina's dat bekend staat als de "Journa; of the Whills", waarin hij de Jedi Windu noemt en langzaamaan een soort achtergrondverhaal voor dit nieuwe universum begint te creëren.

Maar vanaf daar is niets … Lucas kon geen verhaal verzinnen. Hij herinnerde zich een film die hij zag tijdens zijn studie film maken, The Hidden Fortress van de grote Akira Kurosawa. Lucas nam het verhaal, de personages en de meeste locaties en veranderde er slechts een deel van. Toen hij het eerste ontwerp aan Francis Ford Coppola presenteerde, waren zijn vriend en partner geschokt. "Dit is The Hidden Fortress !" zei Coppola. Francis stelde voor dat ze de rechten zouden krijgen om het opnieuw te maken, maar dat konden ze niet.

Van daaruit herwerkte Lucas gewoon enkele elementen, maar het basisverhaal en de uiteindelijke film bleven een "bijgewerkte" versie van Het verborgen fort .

Pas tijdens de belangrijkste fotografie besloot Lucas de titel te veranderen van The Adventures of Luke Skywalker naar Star Wars . Er was geen ‘Episode IV’. Er was geen "A New Hope". Het oorspronkelijke plan was voor slechts één film, maar Fox vroeg aan Lucas om een ​​vervolg te plannen als de film wat geld opleverde. Met dat in gedachten werden zowel Mark Hamill als Carrie Fisher getekend voor een vervolg. George Lucas vroeg Alan Dean Foster om een ​​vervolg te schrijven dat goedkoop gemaakt kon worden, met als enige terugkerende personages Luke, Leia en Darth Vader (die zou kunnen worden herschikt omdat hij een persoon in een pak is). Dat "vervolg" werd de roman Splinter of the Mind's Eye uit 1978.

Zoals jullie allemaal weten was Star Wars enorm! Een fenomenaal succes. Op dat moment kwam George Lucas op het idee dat hij elk jaar een nieuwe Star Wars -film zou kunnen maken, maar met een nieuw iemand als regisseur. Er zouden in totaal 12 films zijn, net als de tv-series waar hij als kind van hield.

Het werk aan het vervolg begon voor Lucas. Een ding dat hem opviel, was dat het Darth Vader-personage een van de meest populaire personages uit de film was. In feite was hij de meest populaire direct na R2-D2 en C-3PO in termen van verkoop van koopwaar.

Met de strijd om een ​​oplossing te bedenken om de Skywalker-vader te introduceren, die op dit moment in Lucas 'geest is iemand totaal anders dan Darth Vader, Lucas moest een keuze maken. In Star Wars is Darth Vader gewoon een handlanger van het rijk. Hij is de rechterhand van Grand Moff Tarkin. Hij is degene die ten oorlog trekt om de klus te klaren. Vader valt in het begin het schip van de rebellen binnen en neemt aan het einde zelfs deel aan het ruimteschipgevecht om de Death Star te beschermen.

Maar met de groeiende populariteit van Vader besloot Lucas de boel om te draaien. Bij de tweede versie van wat The Empire Strikes Back zou worden, was Darth Vader vader Skywalker geworden. Het leidt tot een van de grootste wendingen in de filmgeschiedenis.

De voorbereiding van het vervolg duurde zo lang dat het plan werd gewijzigd. Lucas besloot dat er in totaal niet 12 films zouden zijn, maar nu "slechts" 9. Met de theatrale heruitgave van Star Wars werd de titel gewijzigd in Star Wars Episode IV: A Nieuwe hoop . Destijds was theatrale heruitgave heel gewoon.

Omdat het zo lang duurde om de eerste film te maken, besloot Lucas het vervolg niet te regisseren. Hoewel hij aanvankelijk weigerde, nam Irvin Kershner de regisseursstoel op zich voor het vervolg. Kershner was een leraar en een beetje een mentor voor Lucas geweest.

Toen The Empire Strikes Back werd uitgebracht, had het de "Episode V" in de titel. De film presteerde niet zo goed als de eerste, en Lucas gaf er vrijwel iedereen de schuld van, behalve zichzelf.

Bij het volgende vervolg besloot Lucas het niet te regisseren, maar alles te controleren. Return of the Jedi was min of meer een bewerking van de originele film, maar met een groter budget, vooral voor speciale effecten. De cantina is nu het paleis van Jabba. Het ruimteschipgevecht is groter. En het oorspronkelijke einde van Star Wars waar de Wookiees tegen het Empire zouden vechten, werd herwerkt met de Ewoks.

Lucas 'persoonlijke leven liep door het toilet en deze hele Star Oorlogen hadden het beste en het ergste van hem genomen. Na de release van Return of the Jedi , werd aangekondigd dat de andere 6 films, 3 prequels en 3 sequels, nooit zouden worden gemaakt.

De Thrawn Trilogy door Timothy Zahn hernieuwde interesse in de Star Wars -serie in de jaren negentig. Star Wars was weer cool. Lucas besloot terug te keren naar de serie en aan de prequels te werken.

Ik ben vanaf het allereerste begin een Star Wars -fan. Mijn bronnen zijn verschillende artikelen, interviews en video's. Wat nog belangrijker is, elke zichzelf respecterende Star Wars -fan moet het geweldige boek The Secret History of Star Wars lezen.

Ik zal bekennen dat toen ik de lengte van het antwoord zag, alle HOOFDLETTERS en geen verwijzingen (in de vorm van links), ik me afvroeg wat voor soort antwoord het zou zijn. Eigenlijk vind ik het erg interessant en lijkt het erg geloofwaardig (zelfs zonder de links). Bedankt.
Sorry voor de petten. Ik heb titels altijd op zulke manieren getypt. Wat betreft de links, heb ik aan het einde enkele bronnen genoemd. Ik doe al jaren persoonlijk onderzoek naar dit alles, maar Michael Kaminski deed het zoveel beter dan ik ooit zou hebben gehad! Http://secrethistoryofstarwars.com/
Geen probleem, het was een geweldig antwoord!
@Arc-Vile Geweldig antwoord! Je zou de mijne moeten bekijken voor een beetje extra informatie, hieronder. Gary Kurtz heeft in de loop van de jaren wat informatie onthuld en de impact die RAIDERS had op het STAR WARS-universum. Het is interessant dat je denkt dat Lucas dacht dat EMPIRE een mislukking was. Natuurlijk verdiende het half zoveel als STAR WARS, maar dat was een bizarre gebeurtenis in de filmgeschiedenis ... toch? EMPIRE verdient nog steeds een hoop geld. Interessant is dat JEDI, zelfs met Lucas aan het roer, vergelijkbare nummers deed als EMPIRE (misschien dacht hij dat het nog steeds de schuld van EMPIRE was?). RAIDERS deed ook ongeveer hetzelfde geld als SW de sequels.
In de late jaren 70 geloofde ik dat George Lucas echt een "drievoudige trilogie" had gepland, maar tegenwoordig denk ik dat hij het verzon terwijl hij verder ging. De eerste film had een sub-plot waarin Luke romantisch geïnteresseerd raakte in Leia ... vrij zeker dat Lucas nog niet had besloten dat ze broers en zussen waren. Andere dingen die in dit antwoord worden genoemd, en dit antwoord heeft ander bewijs dat nieuws voor mij was. +1, geweldig antwoord.
Dit is een geweldig antwoord, maar je mist een deel van het verhaal.Het plan tijdens Empire was om 9 films te maken.Toen Lucas de controle weer overnam, veranderde hij het in 6 en bond alles vast.De oorspronkelijke plannen voor 7-9 werden volledig ongedaan gemaakt door deze zet: oorspronkelijk zou Han aan het einde van Jedi sterven.Luke en Leia waren geen broers en zussen.The Emporer zou alleen in aflevering 9 persoonlijk verschijnen.
#4
+29
Hugo
2012-06-09 02:21:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Afhankelijk van zijn toenmalige plannen en toen je het hem vroeg, heeft George Lucas afwisselend gezegd dat er één film, drie films, zes films, negen films of 12 films zouden zijn.

Een trilogie van trilogieën

In 1980 werd breed uitgemeten dat er negen films zouden zijn: een trilogie van trilogieën.

Al Walentis schreef in de 25 mei 1980 Eagle lezen :

Lucas zag "Star Wars" oorspronkelijk als een enkele functie , maar zijn scenario van 200 pagina's bleek te log. Hij begon toen aan zijn verhaallijn te sleutelen, het uit elkaar te snijden en al onze subplots te sorteren. Het script werd uiteindelijk samengevoegd als drie verschillende trilogieën .

"Er zijn in wezen negen films ," zei Lucas. "De eerste trilogie gaat over de jonge Ben Kenobi en het vroege leven van Luke Skywalker's vader toen Luke nog een jonge jongen was. De eerste trilogie speelt zich zo'n 20 jaar voor de tweede af. Tussen elk verhaal van de eerste trilogie zit ongeveer een jaar. hele avontuur - dat de drie trilogieën omvat - beslaat ongeveer 40 jaar. "

Irvin Kershner, directeur van The Empire Strikes Back (1980), was ook on-script met het negen-films-plan. Tom Buckley van de N.Y. Times schreef op 25 mei 1980 in The Spokesman-Review :

"Ik zei tegen George dat ik dat niet deed wil een vervolg maken, "zei Kershner." Hij zei: 'Ik neem het je niet kwalijk. Ik ook niet, maar dit is het niet. Het is het tweede bedrijf van de tweede trilogie van negen films Ik ben van plan om in dit thema te maken. Ik wil dat het beter wordt dan het mijne. ' ... "

Op dezelfde pagina van hetzelfde artikel schreef Richard Freeman van Newhouse News:

Drie jaar geleden schreef Hamill zich in voor drie "Star Wars" -films, waarvan "The Empire Strikes Back" de tweede is. De derde - nog in de planningsfase - zal "The Revenge of the Jedi" heten, en Hamill maakt zich zorgen dat deze titels de verschillende Pink Panther-sequels aan het publiek zullen suggereren.

Als het lukt, deze drie films vormen uiteindelijk slechts een derde van de geplande negen-film "Star Wars" -saga , maar Hamill is niet van plan om in een van de andere te spelen.

Op de volgende pagina van hetzelfde artikel schreef Aljean Harmetz van de New York Times :

De 'Star Wars' die George Lucas in zijn hoofd heeft gemaakt negen films om te vertellen. "Star Wars" is eigenlijk "Star Wars, Episode IV: A New Hope", de eerste film van de tweede trilogie. 'The Empire Strikes Back' is 'Star Wars, Episode V', terwijl 'The Return of the Jedi' aflevering VI is. De eerste trilogie gaat over de jonge Darth Vader en de jonge Ben Kenobi. Aan het einde van de eerste trilogie, Luke Skywalker is vier jaar oud. Alleen de robots - R2D2 en C-3PO - zullen personages in alle films zijn.

Hij koos ervoor om in het midden te beginnen omdat de eerste trilogie, zegt hij, "meer is plot-georiënteerd, meer soap-achtig. "Hij voegt eraan toe dat het" centrale kernprobleem "van" Star Wars "nog niet eens is genoemd. Hoewel hij Star Wars oorspronkelijk als zes films zag, 'Dream' was alleen bedoeld voor 'Star Wars' om het goed genoeg te doen, zodat hij de drie films in de tweede trilogie kon afmaken. 'Als mensen' Star Wars 'van het scherm hadden gelachen, zou ik minder verrast zijn geweest dan ik naar wat er gebeurde, "zegt hij." Tot de dag dat het werd geopend, dacht ik dat het $ 16 miljoen zou opleveren en als ik hard zou pushen, zou ik 'Empire' kunnen maken. "

Een interview met Harrison Ford in Lakeland L edger van 4 juli 1980:

Net als Mark Hamill (Luke Skywalker) en Carrie Fisher (Princess Leia) heeft Ford zich al aangemeld voor de derde "Star Wars" -film, die voorlopig "The Revenge of the Jedi" heet. Hiermee wordt de middelste trilogie van de negendelige serie afgesloten en Ford weet niet of dit het einde van Han Solo inluidt. Het is aan George Lucas, de maker van de saga.

"Hij heeft een idee om er een te doen (met betrekking tot wat er met Solo is gebeurd) over 15 jaar, wanneer ik 53 zal worden. Dat is iets Ik zou graag doen. "

The Phoenix van 21 juni 1980 noemt ook de drie trilogieën die 40 jaar beslaan, en :

Daarna zal Lucas teruggaan naar de eerste trilogie, beginnend met een verhaal dat zo ver teruggaat dat Darth Vader er niet in voorkomt.

Als de interesse aanhoudt, Star Wars zou tot ver in de jaren negentig in productie kunnen zijn. David Prowse denkt dat hij zal worden gedood (door Luke Skywalker?) In het zevende of achtste verhaal.

Minstens één trilogie

En het lijkt er minstens één trilogie was vanaf het begin gepland. Een week nadat Star Wars uitkwam, zegt The Leader-Post van 3 juni 1977:

[Mark] Hamill zei dat hij gelooft dat Lucas een Star Wars-trilogie plant, omdat alle acteurs onder contract staan ​​voor nog twee films.

Rapporterend over het recordbrekende succes van de film, een AP-verhaal in 26 mei 1978 's Schenectady Gazette zegt:

Lucas had "Star Wars" oorspronkelijk opgevat als een trilogie. Het werk aan het eerste vervolg is in volle gang ...

12 films

Een artikel van Charles Champlin van de Los Angeles Times , gedrukt in The Tuscaloosa News van 15 juni 1979, citeert The Empire Strikes Back producer Gary Kurtz:

Kurtz zegt dat er op papier het resultaat is van een groots ontwerp van 12 films, waaronder drie verhalen die historisch gezien vooraf zouden gaan aan de Skywalker-opnames (prequels, zoals ze tegenwoordig vreselijk bekend zijn).

In een artikel van 5 mei 1980 wordt David Prowse geciteerd die zei: "Ze zijn van plan 12 films te maken."

13 films

Ten slotte is dit 1979 promo-advertentie voor Kenner Star Wars-claims:

"Dat klopt, Star Wars is forever. George Lucas en 20th Century Fox hebben plannen voor nog eens twaalf block-busting-hoofdstukken voor het Star Wars-verhaal.

Dus zijn dat er 13?

15 en meer

Lucas verkoopt Lucasfilm en de Star Wars-rechten op de Walt Disney Company, die volgens CNN (31 oktober 2012) ten minste drie vervolgfilms zal maken, en vervolgens elke twee jaar een nieuwe film (wat misschien geen vervolg is), en mogelijk ook een televisieserie :

"Het is nu tijd voor mij om Star Wars door te geven aan een nieuwe generatie filmmakers, 'zei George Lucas in een schriftelijke verklaring. "Ik heb altijd geloofd dat Star Wars buiten mij zou kunnen leven, en ik vond het belangrijk om de overgang tijdens mijn leven tot stand te brengen."

Lucas zei dat hij zal werken als creatief adviseur voor Star Wars Episode 7, de eerste van een geplande nieuwe trilogie van live-action Star Wars-films. Het is de bedoeling dat het in 2015 wordt uitgebracht, zei Disney.

Disney hoopt in wezen de Star Wars-filmfranchise opnieuw te lanceren, die zijn laatste aflevering in 2005 had met Revenge of the Sith. Na de drie geplande vervolgfilms, voorziet het bedrijf van het uitbrengen van nog meer Star Wars-films in een tempo van elke twee tot drie jaar een nieuwe film.

Toekomstige films zijn misschien geen vervolgfilms, maar films die zich richten op marginale personages. Disney gelooft ook dat er potentieel is voor een televisieserie.

Geweldig antwoord en zelfs gedetailleerder dan het Wikipedia-artikel. Dit verdient meer upvotes.
#5
+9
Django Reinhardt
2012-12-21 03:04:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Enkele fantastische antwoorden hier, maar ik dacht dat ik gewoon wat meer details zou toevoegen, waarvan ik denk dat deze niet in een van de andere zijn opgenomen. Ten eerste was STAR WARS, zoals gezegd, maar één film. Vader was niet Luke's vader, Leia was niet Luke's zus, er waren geen verdere films gepland.

Zelfs de originele openingscrawl uit 1977 zag er als volgt uit:

enter image description here

Dat klopt. Geen "Episode IV: A New Hope".

Het is nu moeilijk te onthouden, maar STAR WARS was ENORM. Ik bedoel TITANIC groot. Gecorrigeerd voor inflatie is het eigenlijk nog steeds de op een na meest winstgevende film aller tijden (AVATAR is slechts nummer 14).

Dus gingen Lucas en zijn vrienden aan de slag om het universum uit te breiden, net zoals de Wachowski's deden met THE MATRIX. Lucas '"second in command", vanaf het begin van zijn Hollywood-carrière, was een man genaamd Gary Kurtz. Kurtz produceerde Lucas 'eerste Hollywood-speelfilm, AMERICAN GRAFITTI, die op zichzelf een groot succes was (momenteel 44 op de best scorende films aller tijden), STAR WARS en THE EMPIRE STRIKES BACK.

Lucas werkte samen met Kurtz (en vele anderen) aan het maken van een ruwe schets voor ongeveer 8 extra films, dus 9 in totaal. The EMPIRE STRIKES BACK werd gemaakt volgens dit plan.

Na het succes van RAIDERS OF THE LOST ARK (het project dat Lucas samen met Steven Spielberg had opgezet), besloot Lucas dat bioscoopbezoekers meer een achtbaanactie wilden. film, en zo veranderde het 9-filmplan.

Kurtz en Lucas waren over veel dingen met elkaar in verwarring. Sommigen van hen technisch, sommigen artistiek. Volgens Kurtz waren ze het erover eens dat ze hun eigen weg moesten gaan voordat RETURN OF THE JEDI begon, waarbij Kurtz van de gelegenheid gebruik maakte om met Jim Henson aan THE DARK CRYSTAL te werken.

Omdat Kurtz echter zo ingewikkeld was betrokken bij de evolutie van STAR WARS naar iets groters, hij is een geweldige bron. Volgens hem waren de contouren voor de negen films als volgt:

 • AFLEVERING 1: Was om te focussen op de oorsprong van de Jedi Knights en hoe ze werden geïnitieerd en getraind
 • AFLEVERING 2: Introductie en ontwikkeling van Obi-Wan Kenobi
 • AFLEVERING 3 : Inleiding en het leven van Vader
 • AFLEVERING 4: Er waren zeven verschillende versies van de film. Op een gegeven moment probeerden ze de rechten op Hidden Fortress te kopen vanwege de sterke overeenkomsten. Op een gegeven moment was Luke een vrouw, Han was Luke's broer, Luke's vader zat in de gevangenis (interessant punt voor enkele debatten) en de film bevatte 40 wookies [sic]
 • AFLEVERING 5: Eens geschreven, het scenario van Empire is bijna precies wat er op het scherm te zien is. De enige tussenfilmpjes waren die met wampa's in de rebellenbasis (afgesneden vanwege tijd en onopgeloste technische storingen) en ongeveer twee minuten Luke / Yoda Jedi-training zonder echte dialoog.
 • AFLEVERING 6: Leia zou verkozen worden tot "Koningin van haar volk" waardoor ze geïsoleerd blijft. Han zou sterven. Luke confronteerde Vader en ging verder met zijn leven alleen. Leia zou niet de zus van Luke zijn.
 • AFLEVERING 7: De derde trilogie was om zich te concentreren op het leven van Luke als een Jedi, met heel weinig geplande details.
 • AFLEVERING 8: Luke's zus ( niet Leia) verschijnt uit een ander deel van de melkweg.
 • AFLEVERING 9: Eerste verschijning van de keizer.

(Ik geloof dat hij dieper inging op in een nummer van SFX magazine, maar ik heb geen kopie van de tekst op internet kunnen vinden ... ik wed dat hij daar ergens staat!)

Er is ook een geweldig interview met Kurtz hier, waar hij wat meer in detail gaat:

De enige verhaallijn [in Return of the Jedi] die volledig uit het raam werd gegooid, wat volgens mij erg belangrijk was, was die van Vader die Luke probeerde te overtuigen om met hem mee te doen om de keizer omver te werpen. Dat ze samen genoeg kracht hadden om dat te doen, en hij zei niet dat ik de wereld wilde overnemen en de slechte leider wilde zijn, het was die overgang. Het was Vader die zei: "Ik kijk opnieuw naar wat ik heb gedaan en waar mijn leven is gebleven en wie ik heb gediend en, heel erg in de Samurai-traditie, en zeg of ik mijn krachten kan bundelen met mijn zoon, die is net zo sterk als ik, dat we misschien wat goed kunnen maken. " Dus dat gebeurde ook allemaal in Jedi, dat moest zo doorgaan. Het verhaal was dus een stuk aangrijpender en het einde was de kroning van Leia als de koningin van wat er nog over was van haar volk, om het koninklijke symbool over te nemen. Dat betekende dat ze toen geïsoleerd was van de rest en Luke ging toen alleen weg. Het was eigenlijk een soort bitterzoet einde. Ze is niet zijn zus die langskwam om alles netjes in te pakken. Zijn zus was iemand anders aan de andere kant van de melkweg en ze kwam pas in de volgende aflevering opdagen.

Lees meer: ​​ https: // www .filmthreat.com / interviews / 8 / # ixzz2Fcy0psgB

Weird Al Yankovic's parodie nummer, "Yoda", kwam uit na TESB, en gaf commentaar op de geruchten: -Ik weet dat ik- ooit terugkomen -Ik zal deze rol spelen -Tot ik oud en grijs ben -Het langetermijncontract -Ik moest tekenen -Ik zei dat ik deze films ga maken- 'Tot het einde der tijden ...
#6
+5
KeithS
2011-09-21 06:22:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wat nu Episode IV is, werd oorspronkelijk uitgebracht als simpelweg "Star Wars". Het werd gekozen uit alle verhalen die Lucas in dat universum had bedacht, omdat het het beste op zichzelf kon staan ​​als een enkele film. Als het maar een bescheiden succes was geweest zoals de studio dacht dat het zou zijn (de meeste mensen die eraan werkten dachten eigenlijk dat het zou bombarderen), zou het waarschijnlijk de enige Star Wars-film zijn geweest, en Lucas zou ofwel verder zijn gegaan met de Indiana Jones-verhalen die hij in de maak had, of vervaagde in de vergetelheid. Zoals het was, was de film zo succesvol dat Lucas het zich kon veroorloven om ESB zelf te financieren (iets dat normaal gesproken in die tijd niet werd gedaan, hoewel het model sindsdien is gerepliceerd door Spielberg, Cameron en verschillende andere prominente scenarioschrijvers / regisseurs).

#7
+5
G_Hosa_Phat
2016-01-08 23:20:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik realiseer me dat dit lang na de feiten is, maar ik kwam toevallig dit interview met Gary Kurtz tegen op mashable.com ( 'Star Wars' Producer Blasts 'Star Wars' Myths) waar hij dit zegt ( Het was niet de bedoeling dat de originele Star Wars in 1977 'Episode IV' heette ):

We waren spelen met het idee om het Episode III, IV of V te noemen - iets in het midden. Fox haatte dat idee. Ze zeiden dat het het publiek echt in verwarring zou brengen - en eigenlijk hadden ze gelijk. Als je naar een film gaat die wordt aangeprezen als deze nieuwe sciencefictionfilm, en daarboven Episode III staat, zou je zeggen: "What the hell?"

We waren een beetje troebel door het feit dat we wilden dat het zoveel mogelijk op Flash Gordon leek. Want als je naar zaterdagochtendfoto's ging en binnenkwam en aflevering acht van Flash Gordon zag, zou je de scroll aan het begin hebben, het rollup, dat we hebben geïmiteerd. Dus we dachten dat dat heel slim zou zijn. Maar het was destijds stom, omdat het onmogelijk zou zijn om aan iemand uit te leggen wat het betekende.

Daarnaast ( Over George Lucas 'veelvuldige bewering dat hij Star Oorlogen door de eerste versie te nemen en deze in drieën te hakken - wat toen de originele trilogie werd ):

Dat is niet waar. Er waren veel kleine stukjes en beetjes die redelijk goede ideeën waren en die uiteindelijk in de definitieve versie terechtkwamen. Maar toen de definitieve versie eenmaal was vergrendeld en de Huycks ​​er hun polijstmiddel op hadden gedaan, was er niet genoeg materiaal om andere films te maken.

Er werden enkele vreemde ideeën weggegooid, zoals de Wookiee-planeet; dat was een kostenfactor. Er waren enkele andere ideeën die mogelijk waren opgenomen als er meer budget was. Sommige daarvan kwamen in latere films terecht. Maar [George's verhaal over hoe het is geschreven] wordt bestendigd door het feit dat hij en ik interviews hebben gedaan op het moment van de opening van Star Wars, zeggend dat we een gedeelte uit het midden hebben gehaald omdat er te veel materiaal was en we meer films willen maken.

Nadat de film was geopend, zei Fox: "Kun je er nog een doen?" En we zeiden dat het mogelijk is, maar vanwege de kosten zou het beter zijn als we ons inzetten voor nog twee, omdat we op die manier de kosten van sets en alles kunnen afschrijven. Dus dat is echt wat er is gebeurd. Maar het verhaalmateriaal was niet volledig gevormd.

Er zijn ook veel andere leuke kleine weetjes, dus het interview is zeker het lezen waard. Maar de kern hier is dat het lijkt alsof er, toen Episode IV oorspronkelijk werd gefilmd, niet echt een plan was om iets anders te maken (geen sequels of prequels). Er waren ideeën die werden weggegooid voor Episode IV die uiteindelijk in de andere films terechtkwamen, maar het was niet "op die manier gepland", per se . Ze wilden misschien meer doen, maar er was geen specifiek plan of schets die al het raamwerk voor iets anders dan één film bevatte.

Nog een geweldig antwoord.Deze pagina is achteruit.Alle beste antwoorden hebben de laagste scores!
#8
  0
Jack
2017-04-27 23:59:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik vermoed dat een deel hiervan een generatieverschil is. Ik durf te wedden dat een student onvermurwbaar was dat George Lucas nooit afleveringen 7 - 9 schreef. Ik kwam terug van het Peace Corps in 1977 nadat ik een promotieartikel had gelezen over Star Wars in Time Magazine, in de hoop dat de film nog steeds uit zou komen. Ik herinner me dat ik het heb gezien, met de "Episode IV: A New Hope" in de crawl. Dit moet augustus of september zijn geweest. Ik veronderstel dat dit de hierboven beschreven heruitgave was. Op de een of andere manier heb ik altijd in mijn hoofd gehad dat we nog steeds niet klaar waren met de saga omdat we afleveringen 7-9 nodig hadden (en dus had ik weinig tolerantie voor het zien van wat ik als prequels zag in afleveringen 1-3). De generatie van mijn student gaat helemaal over wie wat schreef, wie regisseerde en wie het geld verdient van afleveringen 7 tot en met 9. Een ander standpunt.

Heeft u bronnen om dit te ondersteunen?
Dit lijkt meer een verhaal over je leven dan een antwoord.Hoewel het interessant is, werkt het niet helemaal voor het Q & A-formaat.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...