Vraag:
Hoe waarschijnlijk is het dat Frank Poole na 1000 jaar in de ruimte nieuw leven kan worden ingeblazen
Brenton Taylor
2011-01-12 20:33:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hoe waarschijnlijk is het zowel wetenschappelijk als medisch dat Frank Poole in de ruimte zou zijn gevonden en nieuw leven had ingeblazen zoals in 3001: The Final Odyssey , 1000 jaar nadat Hal zijn lichaam van de Discovery?

Zijn scheepsmaat verandert in een op energie gebaseerde ruimte-baby, smelt zijn bewustzijn samen met een computer en leeft dan in een monoliet - ik ben er vrij zeker van dat 'de monoliet het deed' Frank zal bedekken die bevroren is op een manier waar hij kan zijn herleefde later.
Vier antwoorden:
DampeS8N
2011-01-12 21:35:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Eigenlijk is het erger dan wat Zypher zei. De ruimte heeft niets waar je lichaam warmte doorheen kan verliezen, dus je verliest slechts langzaam warmte door straling. De lichaamstemperatuur van Frank zou lang genoeg zijn geweest om de bacteriën in zijn darmen door het grootste deel van zijn lichaam te laten eten. Zich naar buiten verspreiden en zijn lichaam opeten. Hij zou opzwellen en dan een stroom bedorven vloeistof de ruimte in laten stromen.

Hij zou rondgeschoten zijn als een waterballon met het uiteinde los. Deze destabilisatie zou hem waarschijnlijk uit een baan hebben geleid die in staat zou zijn om op een kaart te komen, wat sowieso zwak zou zijn geweest, aangezien hij waarschijnlijk met het schip zou zijn meegevoerd en verbrand in de atmosfeer van Jupiter. Of hij zou in de zon of uit het zonnestelsel zijn geslingerd als een vleesversie van de Voyager-sonde.

Alleen moeilijker te vinden, omdat zijn traject niet te overzien zou zijn. Het zou dus een bol rond het zonnestelsel zijn van ongeveer 500.000.000.000 mijl. (Als Jupiter geen extra snelheid aan zijn lichaam gaf, en Discovery reed met ongeveer 50.000 MPH.)

BEWERK

Ik had veel te veel plezier met het schrijven ervan.

Zou het serieus zo lang duren voordat uw kerntemperatuur tot het vriespunt is gedaald? Ik weet dat je vast niet meteen zou bevriezen zoals ze graag in films laten zien, maar ik dacht altijd dat je snel genoeg zou bevriezen dat bacteriële ontbinding niet te ver zou gaan
@merk: De enige manier om die warmte kwijt te raken, is door ze uit te stralen. Hij is bedekt en raakt zijn bedekkingen aan, en ze zijn ontworpen om de beweging van warmte te beperken. Hij is eigenlijk in de thermoskan gewikkeld. Bovendien zou hij in periodes ook door de zon worden gestraald.
Zypher
2011-01-12 21:10:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wetenschappelijk en medisch gezien had Frank Poole geen overlevingskans. De ruimte is geen cryogene vriezer. Door het vacuüm zou je lichaam in feite ontgassing beginnen, en zouden je cellen bevroren worden in een kristallijne structuur die enorme schade zou aanrichten, zowel tijdens het bevriezen als het ontdooien. Zelfs als je in een ruimtepak zit, zou je uiteindelijk met deze problemen te maken krijgen - je zou gewoon wat langer overleven totdat de batterijen / elektronica / afdichtingen van het pak het begaven.

merk
2011-01-13 01:09:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Gezien wat de anderen hebben gezegd, denk ik nog steeds dat het mogelijk zou zijn hem nieuw leven in te blazen, ervan uitgaande dat je zijn lichaam zou kunnen vinden en dat het relatief intact was.

Over duizend jaar, ervan uitgaande dat er geen is 't is niet een of andere enorme megaramp die ons terugbrengt naar het stenen tijdperk, bedenk eens hoever we zullen zijn gevorderd. Denk alleen maar aan nanotechnologie.

Zelfs als het DNA in zijn lichaam ernstig aangetast is, zou je er stukjes en beetjes van kunnen nemen en dan een geheel kunnen samenstellen. Met behulp van nanorobots kun je ze ofwel fysiek naar binnen laten gaan en elke dna-streng laten repareren en vervolgens elke cel repareren. Of gebruik de hele dna-streng om een ​​nieuw lichaam te laten groeien. De echte vraag zijn de hersenen. Ik weet dat de hersencellen allemaal weggegooid zouden worden - vernietigd door bevriezing en vervolgens uitgedroogd. Maar misschien is dat niet zo belangrijk, zolang je de individuele verbanden maar in kaart kunt brengen. Ik weet niet zeker hoe waarschijnlijk dat zou zijn, want als de cellen bevriezen en uitdrogen, weet ik zeker dat sommige / al die verbindingen zullen worden verbroken en dat het misschien niet mogelijk is om ze weer in elkaar te zetten.

Dus voor mij is zijn lichaam / DNA bijna niet relevant. Ik denk dat we het tegen dat punt in de toekomst vrij gemakkelijk kunnen repareren en / of een nieuwe voor hem kunnen laten groeien. Voor mij komt het allemaal neer op de hersenen. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2742633/ Dat geeft geen echt antwoord op de vraag, hoewel het wel enig bewijs levert dat structuren in de hersenen kunnen worden behouden na dood.

http://www.alcor.org/Library/html/braincryopreservation1.html En dat is nog meer bemoedigend, hoewel dat natuurlijk gaat over bevriezen onder gecontroleerde en optimale omstandigheden. Maar het geeft in ieder geval enige ondersteuning dat het mogelijk is om de hersenen te bevriezen en de structuren te behouden. Over 1000 jaar in de toekomst denk ik niet dat het er toe doet als de cellen zelf allemaal vernietigd zijn. U kunt nano-robots gebruiken om ze te repareren. Ik denk dat het er gewoon toe doet of je de individuele neurale verbindingen nog in kaart kunt brengen. Als je dat kunt, dan denk ik dat je hem weer tot leven kunt wekken.

Er zijn maar weinig gelukkige gevolgen en dit bevroren brein zou een puzzel worden met veel te veel oplossingen (-;
Ik zou denken dat als ze nanobots hadden om zijn hele lichaam te repareren, ze het probleem van zijn ontbrekende voorhuid hadden "opgelost".
Voortbouwend op die theorie om de verbinding te herstellen en mogelijk de cellen in de hersenen opnieuw te laten groeien, zou dat dan daadwerkelijk de hersenen herstellen? Waar is de inhoud of het geheugen in Poole's brein?
user48
2011-01-12 22:08:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In zo'n tijd zou het lichaam in stukken worden verstrooid door talloze botsingen met micrometeoroïden, en het DNA zou worden afgebroken door ruimtestraling.

Hangt af van waar zijn lichaam verloren is gegaan. De kans dat u dingen in de ruimte tegenkomt, kan relatief laag zijn, afhankelijk van waar u zich in de ruimte bevindt.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...