Vraag:
Waarom gebruikt Jedi één lichtzwaard bij gevechten?
Tango
2012-03-02 22:31:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hoewel ik Ahsoko Tano in The Clone Wars heb zien vechten met twee lichtzwaarden (één in elke hand), lijkt dit uiterst zeldzaam voor Jedi. We hebben Sith dit vaak zien doen, zoals Asajj Ventress, met twee lichtzwaarden. Darth Maul gebruikte een dubbel lichtzwaard tegen Qui-Gon Jinn en Obi-Wan Kenobi en dan is er General Grievous, die meerdere lichtzwaarden gebruikt met zijn meerdere ledematen.

Maar de meeste Jedi gebruiken slechts één mes en hun lichtzwaardhandvatten zijn meestal eenvoudig, gewoon een rechte cilinder zonder veel versiering, terwijl Sith soms gebogen grepen of andere meer exotische stijlen gebruikt.

Is er een reden waarom Jedi bij de eenvoudigste lichtzwaardontwerpen blijft en waarom de overgrote meerderheid (op in de films en in de serie The Clone Wars ) slechts één lichtzwaard gebruiken?

Iirc was er één Jedi die daadwerkelijk met 4 of 5 lichtzwaarden tegelijk vocht, zweefde en controleerde met de Force.
Ahsoka gebruikt een gewone lichtzwaard samen met een [shoto] (https://en.wikipedia.org/wiki/Shoto), iets tussen een grote dolk en een kort zwaard (iirc). Het is duidelijk een secundair wapen.
@Raphael: Bedankt voor de details!
Ik denk dat het gebruik van meerdere lichtzwaarden is uitgevonden nadat de originele trilogie was gefilmd. Wat is er cooler dan een lichtzwaard? Twee lichtzwaarden!
Heeft Anakin niet een keer dubbel gebruikt? Ik weet dat hij niet met twee in de strijd is gegaan, maar hij leek het redelijk goed te doen toen hij ze had, als ik me goed herinner.
Omdat het geen watjes zijn die 2 lichtzwaarden nodig hebben en rond kunnen springen.
De antwoorden op deze vraag zijn gewoonweg verbluffend. (Of ben ik te lang weg geweest van SE?)
@IsziRoryorIsznti - Anakin vocht wel met twee, maar hij deed het niet echt "redelijk goed" met hen - hij verloor een arm
Buiten het universum hoorde / las ik dat de lichtzwaard van graaf Dooku een gebogen heft heeft omdat Christopher Lee, die aan artritis leed, problemen had met het vasthouden van normale lichtzwaarden.
Ik herinner me dat dit werd beantwoord in het universum. Ofwel een van de pc-games of een boek. Het betekende dat je een Sith-tempel moest vinden. Sorry, ik kan niet minder vaag zijn.
@Bobby Ik had dat niet gehoord, maar kan het zeker geloven. Toen ik de eerste keer zijn gebogen lichtzwaard zag grijpen, moest ik denken aan de moderne 'orthopedische' handvatten voor schermen. Zijn groet voordat hij Anakin en Obi-wan inschakelde, herinnerde me daar ook aan. Omdat hij een aristocratische duellist is, paste het goed.
Ik denk dat een betere vraag zou zijn waarom ze überhaupt een lichtzwaard gebruiken.Als je rotzooi rond kunt gooien, en zelfs andere mensen, zou je denken dat de noodzaak van een laserstick onnodig en mogelijk zelfs gevaarlijker is dan helemaal geen wapen hebben.
Twaalf antwoorden:
#1
+131
Chris B. Behrens
2012-03-03 00:58:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De beperkende factor zijn niet open handen - het is de behendigheid van de geest om ze te bewegen en de effectiviteit van de training die erbij betrokken is. Ik heb wat schermen gedaan op de universiteit, wat lichtjaren is, als je me de uitdrukking wilt verontschuldigen, van een lichtzwaardgevecht, maar ik heb een aantal dingen gemeen, en ik heb een aantal vechtsporten bestudeerd.

Waar je in een confrontatie tegen vecht, is niet de hand, de voet of het zwaard van de aanvaller, maar hun gecoördineerde wil. "Gecoördineerd" is daar het sleutelwoord - als de hand en voeten niet samen bewegen, kun je niet effectief aanvallen. Dus een ander zwaard in iemands hand zetten maakt ze niet twee keer zo effectief, net zo min als proberen iemand tegelijkertijd te schoppen en te slaan ... het is waarschijnlijker dat je omvalt, of in ieder geval uit balans bent en open staat om aan te vallen.

Overweeg het verschil in voetenwerk tussen kendo en schermen. Bij afrasteringen is het lichaam hoog, licht en snel, en beweegt het (potentieel) snel op en neer. Bij kendo is de beweging meer lateraal, met het zwaartepunt lager bij de grond. Kendo-beweging is cross-overs met voeten, schermen is meer als natuurlijk stappen. Waarom?

Kendo neemt (over het algemeen) een greep met twee handen aan, terwijl schermen met één hand worden vastgehouden - de andere hand is beschikbaar voor balans :

foil with hand extended for balance

Dit alles gezegd hebbende: de sleutel tot het gebruik van meerdere wapens in deze context zou kata zijn, een gecoördineerde en zwaar pre- geoefende reeks bewegingen waarmee de uitvoerder die bewegingen kan coördineren op een manier die van tevoren is bepaald als effectief. Maar er valt niets te zeggen dat deze kata per se effectiever zal zijn dan kata met één wapen.

Het draait allemaal om de gecoördineerde wil en training van je tegenstander. Of ze één of twee wapens hebben, is niet de vraag - als ik begon met een wapen in elke hand, gooide ik het letterlijk weg (buiten het bereik van mijn tegenstander). Ik heb niet de extra hersenruimte nodig om het te beheren, en ik wil mijn hand openen voor balans.

Hoewel sommige kendo-beoefenaars twee zwaarden ( nito ) gebruiken in wedstrijden, is nogal zeldzaam vanwege de moeilijkheid om effectief op twee punten te focussen:

nito

UPDATE:

Nog een punt - Graaf Dooku verslaat een dubbele zwaaiende Anakin in korte tijd. Obi-wan verslaat een MEERDERE zwaaiende generaal Grievous in korte tijd. Ik denk dat de echte vraag is: waarom heeft de Sith de neiging om dubbel te gebruiken als het geen significant voordeel lijkt te bieden?

TL; DR - het is erg moeilijk om te doen
Het was niet ongebruikelijk dat middeleeuwse jagers rapier + dolk gebruikten. Zou het hanteren van een lichtzwaard niet meer zijn als het gebruik van een dolk in plaats van een zwaard, gezien het feit dat het blad geen massa / traagheid heeft?
Het is een interessante vraag, hoe het echt zou zijn om te vechten met massa-loze messen. Ik heb wat dingen gelezen waarin "gyroscopische" effecten werden genoemd, die vermoedelijk een weerstand zouden zijn tegen een verandering van richting ... Ik weet het niet. Maar hoe dan ook, mijn punt staat vast - de hersenruimte en wil je besteden aan je secundaire mes zijn middelen die je moet wegnemen van je primaire wapen.
Je hebt een afbeelding van hekwerk toegevoegd. Zou je het erg vinden om ook een foto van Kendo toe te voegen? Misschien kun je ze naast elkaar toevoegen, met een klein onderschrift eronder.
jva: Het verschil tussen een dolk en een zwaard gaat verder dan massa en gewicht. Een dolk is handiger als je te dichtbij bent om effectief een zwaard te zwaaien / stoten, terwijl een zwaard duidelijk een veel groter bereik heeft. Het vasthouden van een lichtzwaard zoals u een dolk zou doen, zou er vaak toe leiden dat uw eigen ledemaat wordt afgesneden of uw hoofdsabel in de weg zit. Een lichtzwaard met dolklengte zou echter waarschijnlijk * erg * handig zijn.
@jva: Ik dacht dat de dolk in dat geval eerder voor verdediging dan voor belediging was.
@ChrisB.Behrens, een punt met betrekking tot je vraag over de Sith: ik geloof dat dit minder te maken heeft met enig fysiek voordeel, maar veel meer te maken heeft met het psychologische voordeel - simpelweg, Sith houdt ervan om hun vijanden bang te maken (wat een voordeel kan zijn op zichzelf). Daarnaast kan het bij een voldoende hoog niveau van Force-control mogelijk zijn om een ​​voordeel te hebben met een tweede mes, maar je antwoord is over het algemeen perfect - het brengt hoge kosten met zich mee.
Om eerlijk te zijn, kata is over het algemeen niet bedoeld om daadwerkelijk in gevechten te worden gebruikt, maar om simpelweg het spiergeheugen te trainen. Hoewel ze zeker nuttig zijn, was het uitgebreide sparring die me echt hielp om beide sticks effectief te gebruiken in arnis (en ik heb nog nooit een kata-reeks in een spar doorlopen).
Geen hele kata, nee - out zou een behoorlijk arme tegenstander zijn die daar gewoon zou staan ​​en je het zou laten voltooien.
@ChrisB.Behrens: In reactie op "waarom neigen de Sith om dubbel te gebruiken als het geen significant voordeel lijkt te bieden?" je zou mijn antwoord hieronder moeten lezen
@Frederiek - zeer goed punt.
zoals gezegd wordt de dolk gebruikt om het inkomende mes van de tegenstander te vangen en af ​​te buigen, niet in de eerste plaats om de tegenstander te raken. Een zwaarder wapen zou te traag en omslachtig zijn voor die taak.
Ik denk dat het de moeite waard is om op te merken dat ten minste één opmerkelijke, en in alle opzichten behoorlijk krachtige, jedi bekend stond om het dubbel hanteren van haar lichtzwaarden. Aayla Secura. Dit zou in feite de theorie versterken dat de meeste Jedi pas echt hun eigen weg beginnen te leren nadat ze ridders zijn geworden en de meesten nooit de moeite nemen.
De Sith gebruiken waarschijnlijk meerdere lichtzwaarden omdat zoveel Jedi dat niet doen.De (pre-kloonoorlogen) Jedi waren meestal getraind om te vechten tegen blastervuur en hadden duelervaring tijdens hun trainingsdagen, maar geen daadwerkelijke lichtzwaardgevechten in situaties van leven of dood.Het voordeel van een vechtstijl die niet veel of helemaal niet voorkomt, is waarschijnlijk de reden waarom de Sith rare wapens gebruiken.
#2
+79
KeithS
2012-03-02 23:42:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In-Universe

Onthoud dat de Jedi Knights voornamelijk politie zijn. Zelfs de Jedi die zich wijden aan de krijgsschool, zoals Mace Windu, trainen over het algemeen niet zo rigoureus in lichtzwaardgevechten als een Sith. Dit komt omdat het overweldigende aantal facties dat zich zou verzetten tegen de Jedi en de Republiek niet Force-gevoelig is en geen lichtzwaarden hanteren. De Jedi trainen dus - en vechten - tegen voornamelijk blaster-wielders, en in die gevallen is een enkele lichtzwaard om bouten af ​​te buigen meestal meer dan voldoende, en de focus ligt op het beheersen van de controle over een enkel blad.

Jedi zijn ook wat meer gereglementeerd in hun training; van Youngling tot Padawan tot volledige Knight, de meeste Jedi-ingewijden krijgen dezelfde basistraining als alle andere, en wanneer ze doorgroeien naar Padawan, worden ze begeleid door een Jedi die waarschijnlijk in hetzelfde systeem is opgegroeid. Pas nadat een Jedi de rang van Meester heeft bereikt, leren ze voor zichzelf en krijgen ze geen les van een andere Jedi, en tegen die tijd is hun lichtzwaardtraining goed geworteld in een van de zeven scholen met één sabel.

Nu is de Sith ontstaan ​​als een strijdmacht tegen de Jedi; ze waren oorspronkelijk ballingen van de Jedi Order, en creëerden de Sith Order met het specifieke doel om wraak te nemen op de Jedi. Als resultaat van zowel dat, als de aard van de Sith zelf om elkaar te bevechten voor dominantie, verwacht Sith andere Force-sensitieven als tegenstanders. Ze trainen dus zeer rigoureus in lichtzwaardgevechten, vooral sabel-tegen-sabelstijlen zoals de zeer verouderde Form II, en nemen nieuwe gevechtsstijlen aan (zoals lichtzwaarden, ergonomische 'schermsabel' zoals Dooku's, stafstijlen zoals die van Maul en ja, dubbele sabelstijlen) die zelfs voor ervaren Jedi onbekend zijn. Het resultaat is dat Sith de vloer vaker wel dan niet dweilt met de gemiddelde Jedi Knight.

Onthoud ook dat de Dark Side een zeer krachtig kan maken, zeer snel. Het kan tientallen jaren duren om een ​​Jedi-meester te worden. Graaf Dooku was al een zeer ervaren Jedi Knight voordat hij in de Dark Side viel, en als zodanig was er een van de meest ervaren Jedi - Yoda - nodig om een ​​kans tegen hem te maken, en zelfs toen was het gevecht een patstelling. Er was een nog krachtigere (en emotioneel losgeslagen) Jedi - Anakin - voor nodig om hem eindelijk te verslaan, en men dacht ook dat Palpatine tegen Dooku had gezegd zich in te houden tegen Anakin.

Case in Point

Toen Obi-Wan Anakin een tweede lichtzwaard gooide in Ep. II, Anakin was in staat om uit de Force te putten om effectief te zijn in de stijl met twee sabel, maar hij was duidelijk onervaren in die stijl; volgens EU-bronnen oefende Anakin vorm V, die erg sterk afhankelijk is, en meer geschikt is voor twee handen op één sabel voor hefboomwerking. Zijn onbekendheid met dubbele sabels, en met vorm III of IV, die beter geschikt zouden zijn geweest om twee sabels te gebruiken, resulteerde in een fout waardoor hij een van de sabels verloor. Dus keerde hij terug naar zijn natuurlijke single-sabel Form V-stijl, die langer duurde naarmate hij zich meer op zijn gemak voelde en meer ervaring had in die stijl. Hij verloor nog steeds van Dooku, die eerst een paar decennia ervaring had als Jedi over zowel Obi-Wan als Anakin, en ten tweede nog doelgerichter had getraind onder Palpatine om Jedi te bevechten met Form II, dat verouderd maar zeer effectief is tegen een lichtzwaard. -zwaaiende tegenstander.

Out-of-Universe

We hebben nooit iemand meer dan één lichtzwaard zien gebruiken in de originele trilogie. Natuurlijk waren de enige drie lichtzwaardgebruikers in die trilogie Obi-Wan, Luke en Vader, dus het is een relatief kleine pool, maar de eerste regie die Lucas gaf aan alle lichtzwaarders was een zeer zware Kendo-stijl, alsof de Lightsaber blade was zo zwaar als een nodachi of slagzwaard. De ontwikkeling van alternatieve wapens en vechtstijlen werd oorspronkelijk in de EU ontwikkeld door de betrokkenheid van fans, inclusief de achtergrond achter de fysica van een lichtzwaard, zoals het feit dat het mes bijna gewichtloos is maar onderhevig aan andere krachten. Elementen van de EU bloedden vervolgens terug in de G-canon in de prequel-trilogie, terwijl Lucas en de scenarioschrijvers manieren zochten om de gevechten een tandje hoger te krijgen dan in de originele trilogie. De eerste verandering betrof het tempo van de gevechten; de choreografie nam drastisch in tempo toe. De tweede was het opnemen van alternatieve vechtstijlen en variaties van wapens. We hebben nooit een lichtzweep gezien, maar de stijlen met dubbele sabel en staf hebben het gehaald van de strips en romans tot de films.

Ik beschouw nu uw rationalisatie in het universum als evangelie
Ik heb ook gehoord dat Lucas met opzet de lichtzwaardduels in de originele trilogie "langzaam" maakte. Dit was omdat het een verloren kunstvorm was. Zoals je zei wisten maar een handjevol mensen het, dus oefenen / duelleren zou erg moeilijk zijn geweest.
Ik heb een sterke herinnering aan een interview met Mark Hamill waarin hij Lucas citeerde om te onthouden dat deze dingen "wegen als 40 pond!"
Vergeet niet dat Han kort een lichtzwaard hanteerde tegen een dode tauntaun. :-)
Ik betwijfel ten zeerste of hij het erg lang zou hebben volgehouden tegen elke Force-sensitive. In een roman, * Splinter of the Mind's Eye * (tussen ANH en ESB), is Luke arbeidsongeschikt en neemt Leia zijn lichtzwaard op tegen Vader. Ze kan hem een ​​tijdje afweren, maar hij gebruikt de hele tijd een fractie van zijn vaardigheid en kracht, speelt min of meer met haar, en hij wint handig.
Een volledige blik op het lichtzwaard in het universum en buiten het universum, inclusief Lucas 'originele ideeën en hoe het evolueerde: [Star Wars Featurette: The Birth of the Lightsaber] (https://www.youtube.com/watch?v=RIefj6dOhnM&ab_channel= StarWars)
#3
+30
DVK-on-Ahch-To
2012-03-02 22:50:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Naast andere redenen zijn Jedi geen krijgers ! Ze zijn getraind om te vechten, maar vechten is niet wat ze van plan zijn. OTOH, Sith zijn. Op dezelfde manier als een SpecOps-team 'veel geavanceerder, anders en chiquer zal zijn in vergelijking met een willekeurige niet-SWAT-agent (vooral een Bobby).

Ook alles behalve een enkele gewone lichtzwaard voor een Sith ook lijkt een zeldzaamheid, al heb ik dit niet uitgebreid onderzocht. Je vraag bevat slechts 1 LS met twee bladen en een Sith met 2 lichtzwaarden (Grievous telt niet, omdat hij niet Force-gevoelig is).

Wat betreft het laatste punt, waarom gebruikt de sith dan ook niet meerdere lichtzwaarden als ze meer gericht zijn op gevechten?
@CrazyJugglerDrummer: omdat alleen de besten meerdere lichtzwaarden kunnen gebruiken zonder hun eigen ledematen af ​​te snijden.
Jedi zijn geen krijgers? Dat is moeilijk uit de films af te leiden.
'Wij zijn vredesbewaarders, geen soldaten' - Mace Windu
@DJClayworth - er waren Jedi die de Orde verlieten over Clone Wars.
#4
+17
Nathan Cox
2012-03-03 08:21:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een eenvoudig antwoord is misschien wel dat ze losjes lijken te zijn gebaseerd op samoerai, wiens primaire zwaardstijl de katana gebruikte (een wapen dat bedoeld is om met beide handen te worden gehanteerd).

Vanuit praktisch oogpunt ben ik een leerling van Modern Arnis, een wapenstijl die draait om het gebruik van twee stokken (of messen, zoals machetes). Ik kan je door veel training vertellen dat het effectief gebruiken van twee wapens in gevechten erg moeilijk is. De simpele handeling van slaan en verdedigen zonder dat de wapens verstrikt raken, vergt maanden van training (laat staan ​​in een stressvolle omgeving en met adrenaline die door je heen pompt). Als je met een wapen zou werken dat geen enkele veilige rand had, zou je het risico waarschijnlijk niet willen nemen.

Een andere mogelijkheid, uit mijn Kendo-training: veel mensen realiseren zich dat niet wanneer de een raakt het wapen van een ander met enige kracht, het kost moeite om te voorkomen dat dat wapen naar je terugkaatst. Terugkomend op het "geen veilige rand" -argument: het kan zijn dat een Jedi niet wil dat zijn evenwicht en aandacht in het gedrang komen, zodat hij zich sterker kan concentreren op het veilig op de vijand gericht houden van het wapen.

Tot slot, vanuit een realistisch standpunt: wist u dat voor de originele films het lichtzwaardeffect werd gegenereerd door handmatig met de hand terug te gaan en het effect op elk afzonderlijk frame te tekenen? Dat is een hoop werk. Twee lichtzwaarden betekent dubbel zoveel tijd geïnvesteerd! Moderne technologie maakt dit veel eenvoudiger.

#5
+16
Ashterothi
2012-03-03 00:06:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ten eerste is er meer dan één lichtzwaard vechtstijl.

Een ding om in gedachten te houden is dat de Jedi 'ruimte-samoerai' zijn, het zijn gedisciplineerde krijgers die vechten voornamelijk verdedigbaar. Hun training is uitzonderlijk conservatief omdat de Jedi-orde bang is dat ze zelf naar de altijd overtuigende duistere kant vallen (angst dat iemand in de duistere kant valt, is een bijna paranoïde angst van meester Yoda en anderen).

De meest defensieve vechtstijl met een lichtzwaard is twee handen aan één zwaard, net als een samoeraikatana. Na verloop van tijd liet Lucas ze agressievere houdingen aannemen, maar nooit zoiets onbezonnen als twee lichtzwaarden. Dat zou dwaas en roekeloos zijn in de ogen van een Jedi.

Jedi geven de voorkeur aan delicate controle over brute kracht, in tegenstelling tot Sith-technieken. Sith zijn niet zo gedisciplineerd in hun vechtstijl, ze gebruiken meerdere lichtzwaarden, verschillende soorten lichtzwaarden en experimenteren met synthetische kristallen. Ze zullen eerder de regels overtreden om hun ambities na te streven.

#6
+15
Gabe Willard
2012-03-03 00:53:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een thema dat door de Jedi-code loopt, is weerstand bieden aan het verlangen naar macht. Het hanteren van twee messen of een dubbel mes werd algemeen gezien als te krachtig om door een Jedi te bevatten, net als de vechthouding van Vaapad. De enige Jedi die Vaapad gebruikte was Mace Windu, en zijn vermogen om de duistere kant van de kracht te focussen om dit te doen was buitengewoon ongewoon.

Aan de andere kant worden Sith aangemoedigd om hun passie en verlangen naar kracht. Het hanteren van meerdere messen of een exotisch mes is veel meer in lijn met grijpkracht.

Bovendien concentreerde de Sith zich op agressie en belediging. De Jedi-methode was verdediging en beperking. Een multi wielder heeft geen vermogen om goed te verdedigen, maar kan zeker snel en agressief aanvallen.

De stelling "een multi-wielder heeft geen vermogen om goed te verdedigen" lijkt in tegenspraak met andere gevoelens dat meerdere wapens kunnen worden gebruikt in een "zwaard-en-schild" -stijl om vanuit de ene richting te blokkeren terwijl ze in een andere richting aanvallen. Dual-sabel lijkt in feite zeer defensief; het is een noodzakelijkerwijs lichte stijl, omdat het gebrek aan hefboomwerking vereist dat de gebruiker meer afweert en beweegt dan blokkeert en tegenwerkt. Dus de sterkte-afhankelijke vorm V, de voorkeursstijl van Anakin, zou niet geschikt zijn voor dual-sabel. Obi-Wan's defensieve Form IV zou het beter doen, net als Dooku's Form II, die uitblinkt in sabel-tot-sabel.
De belangrijkste verdedigingsmanoeuvre voor een dubbele wielder is om het mes van de tegenstander als een schaar tussen hen in te vergrendelen. Een lichtzwaard is geen schild; de hendel zit bij de pols, niet bij de arm. Om ermee te kunnen blokkeren, moet je de aanval van de tegenstander kunnen weerstaan ​​door deze via de hendel te verzachten. Dit geldt zowel in traditionele gevechten als in de Jedi-techniek.
Hoewel dubbele wielders in het voordeel zouden zijn tegen blastervuur, omdat een blaster-shot weinig of geen massa heeft in verhouding tot het afstotingsveld van het lichtzwaard.
Gekruiste sabels zijn het belangrijkste blok voor een dual-wielder. Zoals ik al zei, vereist dual-wielding dat de gebruiker slagen meer afweert (omleidt) dan ze blokkeert (stopt), vanwege het gebrek aan hefboomwerking die inherent is aan een eenhandige greep in plaats van tweehandige. Dus wat je zegt is waar, dat een lichtzwaard geen schild is. Dat betekent echter niet dat je niet met de een kunt verdedigen terwijl je met de ander aanvalt.
#7
+11
Jason Berkan
2012-03-02 22:54:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Aangezien lichtzwaarden erg licht zijn en net zo goed functioneren als een schild als een zwaard, zou het logisch zijn om er een in elke hand te hanteren.

Wanneer je echter een ander lichtzwaard tegenkomt, komt er kracht in Speel. Als zodanig zou een tweehandige greep op een enkele lichtzwaard meer kracht en meer hefboomwerking bieden, waardoor wordt voorkomen dat je tegenstander je lichtzwaard gewoon terug in je lichaam duwt.

Met betrekking tot Darth Maul ben ik er vrij zeker van zijn lichtzwaard zou meer een hindernis zijn dan een hulp bij elk gevecht, vanwege het feit dat een groot aantal van de mogelijke manieren waarop hij zijn lichtzwaard zou kunnen vasthouden, ertoe zouden leiden dat het ene uiteinde zijn eigen lichaam zou ontmoeten. Het werkte als een fatsoenlijk verdedigingswapen, en daarom wachtte hij waarschijnlijk tot hij werd aangevallen door twee Jedi voordat hij het tweede deel van het mes activeerde.

Iirc maul maakte het naar een wapen dat op zijn thuisplanet werd gebruikt. Dus misschien een gevoel van vertrouwdheid.
Lichtzwaarden zijn NIET licht. Het blad is in feite gewichtloos, maar het afstotende veld dat wordt gegenereerd door het handvat om het laserblad te bevatten, trilt extreem snel, waardoor het bijna onmogelijk is om goed te hanteren zonder die weerstand door de kracht te verzachten.
@Gabe Willard: Hangt af van wie je het vraagt. Sommige bronnen stellen dat het afstotende veld gyroscopische effecten in het blad produceert waardoor het zich onvoorspelbaar gedraagt ​​voor een niet-krachtgevoelig. Anderen stellen dat deze krachten gering zijn en dat de grootste moeilijkheid bij het hanteren van een lichtzwaard het gebrek aan evenwicht is doordat het mes praktisch massaloos is. In beide gevallen gebruikt een Jedi de Force om hun acties zodanig te sturen dat de inherente moeilijkheid van het gebruik van lichtzwaarden wordt overwonnen, en het is moeilijk of onmogelijk voor een Force-ongevoelige om het lichtzwaard onder de knie te krijgen.
Ik ben het niet eens met de stelling _ "ze functioneren evenzeer als een schild als een zwaard" _. Het kost veel meer inspanning en concentratie om met een zwaard te pareren dan om een ​​schild in de weg te leggen, en de training die daarvoor nodig is, is veel meer.
#8
+5
Frederiek
2012-03-26 12:55:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een ander antwoord uit de boeken " Darth Bane: Path of Destruction"

Toen Bane trainde onder Kas'im, zei Kas'im tegen Bane dat een dubbelbladige lichtzwaard (of in het verlengde daarvan 2 lichtzwaarden) geeft helemaal geen voordelen, behalve wanneer de tegenstander geïntrigeerd is door de wapens.

"Dus het dubbelbladige wapen geeft je meer opties?" "Nee, maar je denkt van wel, dus het effect is hetzelfde."
―Kas'im legt aan Bane het voordeel uit van het dubbelbladige lichtzwaard [ src]

Het gaat erom dat je probeert om dat kleine voordeel ten opzichte van de ander te behalen in de strijd.

Het is echter triest dat de Sith denken dat ze een voordeel kunnen behalen ten opzichte van plichtsgetrouw getrainde Jedi's met de wetenschap dat zelfs wij gewone burgers zouden kunnen redeneren ...
#9
+3
akomei
2013-02-04 15:50:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Van de Wookieepedia-pagina voor Jar'Kai:

"Ten eerste, aangezien beide handen individuele lichtzwaarden vasthielden, waren slagen met twee handen onmogelijk, en de duellist was niet in staat om al zijn of haar gewicht achter blokken te plaatsen, waardoor de verdedigingscapaciteiten worden verzwakt. Zo kan een vijand met een enkel gevest eenvoudig de verdediging van Jar'Kai-beoefenaars aanvallen met brute kracht, wegstormen totdat de bewaker van de duel met twee messen bezwijkt, zoals getoond tijdens het duel van Anakin Skywalker met Asajj Ventress op Yavin 4. Deze zwakte was echter nauwelijks absoluut, aangezien sommige duellisten de fysieke kracht bezaten om machtsaanvallen met slechts één arm te blokkeren, zoals Grievous, wiens mechanisch vergrote kracht hem in staat stelde om beide effectief te verdedigen. tegen en uitdelen van zware klappen. [23] Asajj Ventress ontwikkelde uiteindelijk de fysieke kracht die nodig was om deze zwakte te compenseren, in staat om gelijktijdige bladlocks op te houden met zowel Anakin Skywalker als Ahsoka Tano, beiden van wie waren Vorm V beoefenaars. "

#10
+3
jacen.garriss
2013-04-11 23:53:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hier volgen enkele niet-gerelateerde voorbeelden van lichtzwaarden met twee of twee bladen in de EU.

  1. Luke Skywalker en Mara Jade Skywalker gebruikten een shoto-lichtzwaard om tegen Lumiya te vechten in de Legacy of the Force-serie.

  2. Bastila Shan, een personage uit KOTOR, gebruikt een dubbelbladig lichtzwaard in KOTOR.

  3. Het personage dat je speelt net als in KOTOR kan lichtzwaard later in het spel dubbel worden gebruikt.

  4. Luke Skywalker gebruikte de lichtzwaard van Jacen Solo in de New Jedi Order-serie om Jacen vroeg in de oorlog te redden met de Yuuzhan Vong op de planeet Belkadan.

Dit zijn maar een paar voorbeelden, maar ze lijken allemaal uitzonderlijke Jedi te zijn. Luke en Mara waren Jedi Masters, Bastila werd in het verhaal een uitzonderlijke Jedi genoemd en de hoofdpersoon was een voormalige Sith Lord en een van de beste Jedi op de academie.

Om de vraag over een speciale lichtzwaard te beantwoorden handvatten. Tenal Ka uit de EU heeft een gebogen lichtzwaard met rancoretanden, zoals blijkt uit de Young Jedi Knights-serie waar ze het bouwt.

#11
+1
HellothisisMary
2013-04-19 04:13:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lichtzwaarden zijn bijna onmogelijk efficiënt te hanteren zonder de hulp van de Force, omdat het enige gewicht op het wapen in het handvat zit. Het plasmablad weegt niets, dus het wapen is vreselijk uitgebalanceerd en zeer onvoorspelbaar. Het stabiliseren en in de gaten houden van meer dan één tegelijk vergt nog meer inspanning en training. Het is echt veel praktischer voor je gemiddelde Jedi om er een te gebruiken.

#12
+1
moopt
2014-10-30 01:52:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lichtzwaarden zijn als katana's, en je zou er een in elke hand kunnen gebruiken, maar dan moet je je hele lichaam gebruiken als je iemand inschakelt en het wordt meer een dans, hetzelfde geldt voor het gebruik van een staf.

Door beide handen aan een wapen te gebruiken, kun je je volledige kracht gebruiken om een ​​krachtaanval te blokkeren of uit te voeren. Natuurlijk kunnen lichtzwaarden heel gemakkelijk door vlees snijden, maar als je slechts één hand gebruikt, wordt de kracht die kan worden overgebracht, verminderd. Tegen een tegenstander die je aanvallen kan tegengaan, is dit een aanzienlijk nadeel.

Stafaanvallen zijn heel gemakkelijk te voorspellen voordat het ene uiteinde de andere kant van het ene is, wat betekent dat het bijhouden van beide met weinig training het een goede zaak maakt. redelijk zinloos aanvalswapen, maar het is een geweldig verdedigingswapen. Maul gebruikte er een omdat in het VERLEDEN Jedi / Sith ze vaak gebruikte, maar ze waren uit de gratie van de Jedi gevallen, dus het was een schaarse tactiek en het was niet gebruikelijk dat alle Jedi werden getraind om het te bestrijden.

Het gebruik van twee sabels tegelijk is redelijk vergelijkbaar als je één hand naar voren steekt om aan te vallen, je kunt de andere niet tegelijkertijd naar voren brengen, dus je kunt ze volgen zoals dat plus de meeste kracht die je zo kunt hanteren, is een draaiende actie.

Het draait allemaal om vechten en hoe je lichaam beweegt en hoeveel je wilt bewegen tijdens een gevecht ... als je ronddraait als een idioot een heel gevecht je energie raakt op. Een enkel sabel kan op veel verschillende manieren worden gebruikt.

Het is bekend dat Luke Skywalker een kort lichtzwaard gebruikt tijdens gevechten met Lumiya omdat ze een lichte zweep gebruikt, wat een erg gevaarlijk wapen is, maar geen erg sterk wapen. . Het snijvlak is zwak maar gevaarlijk, dus het is een goed idee om twee sabels te gebruiken om meer van je lichaam te beschermen, anders moet je terrein verliezen terwijl je verdedigt, waardoor je minder kans hebt om je tegenstander te verslaan, tenzij hij een fout maakt.

Welkom bij SFF.SE, moopt. Het lijkt erop dat uw antwoord nuttige informatie bevat, maar zoals het momenteel is geschreven, is het moeilijk te begrijpen. Het is misschien goed om te proberen uw antwoord aan te passen, zodat uw belangrijkste punten duidelijker zijn. Bekijk ook zeker de [tour] om een ​​overzicht te krijgen van hoe deze site werkt.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...