Vraag:
Worden Sci-Fi-videogames als canon beschouwd?
Frank Pierce
2011-01-12 21:41:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk dat de vraag voor zichzelf spreekt, maar om uit te werken, ik kan geen videogames bedenken die zijn gebaseerd op een bestaand IP-adres die eigenlijk als canoniek worden beschouwd. Er bestaat bijvoorbeeld een grote bibliotheek met Star Wars-romans die door Lucasfilms als canon worden beschouwd, maar ik ken geen games - zelfs niet als het schrijven uitzonderlijk is.

Kent iemand games die als canon worden beschouwd hetzij door de maker van het oorspronkelijke IP-adres of door de fancommunity in het algemeen? Het lijkt een voor de hand liggende manier om in contact te komen met gamers en een loyale fanbase op te bouwen.

Ik zou denken dat op superhelden gebaseerde videogames een triviaal kanon zou zijn, omdat je de acties in de strips / films vaak herhaalt.
Een beetje een brede vraag, en ja, soms worden games heilig verklaard. Het hangt allemaal af van de IP-maker, ze kunnen doen wat ze willen. Sommige sci-fi-universums, zoals Halo, de games zijn primaire canon, ook al zijn er romans. Ik moet stemmen om te sluiten, sorry.
@Mark: Na lang nadenken weet ik niet zeker of ik het daarmee eens ben. Ik geloof dat er * zeer weinig * universums zijn waar games canon zijn; tot dusver zijn er slechts vier of vijf suggesties gedaan. Een objectief correct antwoord dat ze allemaal omvat, zou kunnen worden geschreven.
Niet om muggenziften, maar vraagt ​​dit niet om een ​​lijst met werken?
"Er bestaat bijvoorbeeld een grote bibliotheek met Star Wars-romans die door Lucasfilms als canon worden beschouwd" - niet meer: ​​\
Technisch gezien staan alle fictiewerken in * a * canon, maar niet noodzakelijkerwijs de officiële of hoofdcanon.
Zes antwoorden:
#1
+27
Tynam
2011-01-21 03:38:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Enter The Matrix is ​​expliciet ontworpen om canoniek te zijn; er zijn scènes in de tweede Matrix-film die niet echt iets doen in de film, maar er zijn als crossover-punten met de game, en scènes in de game die gaten in de film opvullen.

(Helaas is het eigenlijk niet zo goed. Maar het is absoluut canon.)

#2
+17
Bill the Lizard
2011-01-12 21:58:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Volgens Wookieepedia:

Bij het oplossen van missies en missies wordt aangenomen dat canon de meest volledige en best mogelijke uitkomst is van elke beschikbare missie / zoektocht, zoals weergegeven in de briefing of het scenario. Kyle Katarn, Keyan Farlander, Maarek Stele, Jaden Korr, enz. Faalden nooit in hun speurtochten.

Daarnaast:

In spellen die aan de zijkant kunnen kiezen zoals de Star Wars: Knights of the Old Republic-serie en Dark Forces-saga waar de speler de keuze heeft tussen de lichte kant en de donkere kant, tot nu toe is het einde van de lichte kant door Lucasfilm in alle games als canoniek geverifieerd.

Fascinerend. Gezien Lucasfilm's standpunt over boeken, kan ik zien dat ze KOTOR als canoniek beschouwen. Misschien moet ik die ooit echt gaan spelen.
Interessant, maar ik had de indruk dat de aanstaande MMO Star Wars: The Old Republic een duistere kant kreeg voor de ballingschap in KOTOR II.
@Joshua: Dat zou het geval kunnen zijn, maar dan zou dat spel een aparte canon zijn (parallel universum / alternatieve tijdlijn?) Naast de hoofdlijn van de films.
Natuurlijk is het sindsdien gedegradeerd naar de Legends-canon, maar het antwoord was op dat moment correct.
#3
+13
Frank Pierce
2011-01-13 05:12:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben door een collega geïnformeerd dat de game Star Trek: 25th Anniversary door Alex Kurtzmann en Roberto Orci eigenlijk als canon wordt beschouwd.

als je een goed antwoord op je vraag hebt, vind ik het prima om die zelf te beantwoorden.
#4
+10
Joshua Shane Liberman
2011-02-11 00:44:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben in de verleiding om The Chronicles of Riddick: Butcher Bay (en mogelijk Dark Athena) aan de lijst toe te voegen. De gelijkenis van Vin Diesel werd op grote schaal gebruikt, aangezien de game is ontwikkeld door een gamestudio die eigendom is van Vin Diesel, en de oorsprong biedt van de verschillende vaardigheden van het personage.

Waar. Ook zijn de games beter dan bronmateriaal. :)
#5
+8
DampeS8N
2011-01-12 21:45:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De meeste gigantische canonmachines zijn gebaseerd op oudere media. Games worden doorgaans gezien als marketing. Dus je ziet games die in deze werelden verschijnen, maar normaal gesproken als reclame voor de wereld.

Als je games wilt vinden die canon voor een universum genereren, moet je bijna op zoek naar werelden die begonnen met games. Zoals Halo.

Daar ben ik het grotendeels mee eens. De enige voorbeelden van "canon" -games die ik kan bedenken, begonnen als games (Halo, Mass Effect, het Warcraft-universum)
Dit is ook mijn inschatting geweest. Het lijkt erop dat er op zijn minst één reus had moeten zijn die de sprong zou wagen ...
Welnu, er is veel cross-over in de andere media. Spelliefhebbers zijn filmbezoekers. Maar niet zo veel filmbezoekers zijn game-enthousiastelingen. Voeg daar nog het feit aan toe dat filmgames bijna universeel slecht zijn, en je begint te zien waarom ze geen canon zijn.
Dit creëert een interessante situatie waarin een spel als Doom als meer kanonnen wordt beschouwd dan de resulterende box office-flop.
#6
+1
harmingcola
2012-02-10 19:54:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik kan er geen fatsoenlijke referentie voor vinden, maar ik ben er vrij zeker van dat Star Wars: The Force Unleashed een kanon is. Het is het officiële verhaal over hoe de rebellie begon.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...