Vraag:
Welke 'vinger' stak BB-8 omhoog?
user1027
2016-01-19 02:02:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Op een gegeven moment in Star Wars: The Force Awakens praten Finn en BB-8. Finn geeft BB-8 een duim omhoog. In ruil daarvoor schuift BB-8 een kleine brandende lastoorts uit. Ik heb twee verschillende opvattingen over het gebaar van BB-8 gehoord:

  1. Het was een duim omhoog, het eens met Finn.
  2. Het was een middelvinger, zoals BB- 8 was het niet eens met Finn.

Wat is de nauwkeurige analyse?

De vraag, hoewel goofy, verdient niet echt downvotes IMO.Is er een goede reden voor de stemming, stemmers?
Ik heb niet gestemd.Ik kijk uit naar de nabije toekomst wanneer we fragmenten van TFA kunnen hebben om naar te linken, zodat we beter kunnen speculeren over het antwoord.
Ik heb eigenlijk veel speculatie gezien op andere websites over wat hij aan het doen was, het is duidelijk een duim omhoog, maar veel mensen snappen dat niet.Het is een goede vraag.
@Mikey - Je zult blij zijn te horen dat die clip al beschikbaar is, als onderdeel van de nieuwste trailer;https://www.youtube.com/watch?v=9cTjX1WOMhw
De eerste keer dat ik het zag, dacht ik totaal dat het een middelvinger was.Na nog twee bezichtigingen en het horen van de mening van iedereen, denk ik dat het ook een duim omhoog was.Ik denk dat beide interpretaties werken, maar een duim omhoog lijkt meer in overeenstemming met het karakter van BB-8.
@PaulD.Waite Ik heb de mogelijkheid met de middelvinger niet eens overwogen totdat ik deze vraag zag, dus het gaat in beide richtingen.
Context voelt voor mij als een duim omhoog, maar ik kan zien hoe je de context verkeerd kunt interpreteren.
Is het aansteken van een sigarettenaansteker tijdens een concertpasse?Het was duidelijk bedoeld als een positief gebaar.
Ik dacht absoluut dat het een middelvinger was, samen met een nauwelijks verhulde dreiging, aangezien het een brander is.Zoals "Probeer me maar te dwarsbomen - ik zal je hand eraf branden!"Een beetje teleurstellend als het niet zo bedoeld was ...
Ik ben er redelijk zeker van dat het een goedhartig gebaar was, ik heb gelezen dat BB-88 is ontworpen om schattig te zijn.
Ik hou van de manier waarop het op beide manieren kan worden gelezen.Of 'verpest dit, ik zal je verbranden!':)
Bewijs dat de controverse over de middelvinger echt is - uit een peiling onder 2700 (niet geheel willekeurig geselecteerde) twitteraars bleek dat meer dan een derde van hen dacht dat het een middelvinger was: https://twitter.com/leyawn/status/685642947732344832
@JoeTaxpayer Niet zo duidelijk.Het einde van het geluid dat hij maakt, kan worden geïnterpreteerd als een fronsend geluid.Ik dacht dat Finn steun zocht, en BB8's middelvinger was "nee, ik sta helemaal niet aan jouw kant. Je idee moet worden verbrand."De vlam versterkte dat eerder
Iedereen die een beetje bekend is met karakterprofilering en lichaamsgedrag, zal je vertellen dat het een duim omhoog is.Het is duidelijk dat BB-8 het positief versterkende gedrag van Finn nabootst nadat ze een nieuw niveau van vertrouwen hebben bereikt.
Het is duidelijk een duim omhoog.Iedereen die ernaar keek in de bioscoop toen ik ernaar ging kijken, kreeg het meteen.
Ongeacht de bedoeling van de makers, moet worden gezegd dat beide interpretaties geldig zijn.Het personage heeft op het moment motivaties die een kijker van het ene gebaar of het andere zouden overtuigen.
Ik heb de film twee keer bekeken en beide keren dacht ik dat het een opgestoken middelvinger was.Ik vind het meer bevredigend, omdat het BB-8 een echte persoonlijkheid geeft, in plaats van hem alleen maar een schattig knuffeltje te maken.En het past beter bij de situatie, IMO.Laten we eens kijken: Finn chanteerde de kleine droid in feite emotioneel tot iets dat hij niet graag wilde doen.Het omdraaien van de vogel is in deze situatie een heel natuurlijke reactie.Maar ik kan begrijpen waarom sommigen het "liever" zien als een duim omhoog.Mijn theorie is dat degenen die het als een duim omhoog zien, dezelfde mensen zijn die het prima vinden als Greedo eerst schiet.:)
Hoewel het OP om een analyse vraagt, zijn beide standpunten geldig (IMO, de bron hun DV's).Alleen vragen naar de bedoeling van de maker zou de POB-status verwijderen.
HA!Iemand markeerde dit als "voornamelijk op meningen gebaseerd".Belachelijk.
@maguirenumber6: "Iedereen die ernaar keek in de bioscoop toen ik ernaar ging kijken, kreeg het meteen."Het was erg slim van je om een opiniepeiling te houden voordat iedereen vertrok.
@PaulD.Waite Waarom bedankt :-)
Drie antwoorden:
#1
+222
user1027
2016-01-19 02:02:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sommige mensen van Industrial Light and Magic bespraken het proces achter het animeren van dat moment in een interview met MTV:

"We hebben verschillende prototype-ideeën gedaan over wat dat eruit zou kunnen zien, en we hadden daar verschillende hoeveelheden metaal en plastic, ”voegde Patrick Tubach toe, een andere ILM-supervisor voor visuele effecten voor de film. "Een van de moeilijke dingen bij het animeren van zoiets is dat je heel voorzichtig moet zijn dat het niet lijkt alsof hij je een ander gebaar geeft! We hebben alle stukjes verplaatst om er zeker van te zijn dat het heel duidelijk een duim omhoog was boven een ander soort 'groet'. ”

Het is dus bedoeld als een duim omhoog.

Uitgebreide discussie over zelfantwoorden was verwijderd.Ga door in [chat] als je wilt doorgaan.
Ik nam aan dat het een schreeuw was naar Stan Laurel van Laurel & Hardy.Stan had een 'magische aansteker' waarmee hij een klein vlammetje met zijn duim kon opwekken.(Natuurlijk, toen Hardy erin slaagde het te doen, verbrandde hij zijn duim).https://www.youtube.com/watch?v=yDrYVzb5KAU
#2
+109
Valorum
2016-01-19 02:09:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De novelle van de film stelt expliciet dat het inderdaad bedoeld is als een "thumbs-up" van BB-8

"Doing the het beste wat ik kan hier beneden. " Rey verdween weer. Zodra ze uit het zicht was, stak de dankbare Fin BB-8 een duim omhoog. De droid reageerde door een lastoorts af te schieten in navolging van het menselijk gebaar.

Net als het Star Wars-jaarboek 2017

enter image description here
" Nadat BB-8 de locatie van de Resistance-basis heeft onthuld, wisselen beide een duim omhoog ."

Net als de Star Wars: Absolutely Everything You Need to Know, Updated and Expanded -editie

enter image description here
" Zijn lasbrander gebruiken om een ​​duim omhoog te steken "


Het originele scenario is iets dubbelzinniger, maar de bedoeling lijkt vrij duidelijk

Finn: Ja, het Ileenium-systeem, dat is het - breng ons daar zo snel als je kunt.

Een lachende Fin geeft BB-8 een DUIM. BB-8 schuift snel zijn LASLAMP uit en DRAAIT HET OMHOOG, en trekt het dan weer in.

enter image description here

De special effects-meester van de film, Neal Scanlan, bevestigde expliciet in een interview met MTV.com dat het bedoeld was als een 'duim omhoog'.

"Ik denk dat de reactie die BB-8 op Finn heeft hebben een praktisch effect gehad dat we op de Milennium Falcon hebben geschoten, maar de reactie met de duim omhoog is iets dat zeker later op de dag kwam, "zei Scanlan.

" Dat thumbs up moment is precies dat , "bevestigde Guyett. "Ik denk dat het een echte BB-8 is en toen hebben we een CG-paneel geplaatst en de arm die eruit kwam. Dus al zijn gereedschappen, als je wilt, als hij zijn draden afvuurt en dat spul afhaalt, is dat een soort digitale CG."

'STAR WARS': BB-8'S DUIMEN OMHOOG MOMENT IS BIJNA NIET GEBEURD

Geweldige GIF, ik kan zien waarom er verwarring is ... Hij lijkt de duimen omhoog te "spiegelen".
@LindseyD - Proost.Ik heb de gif zelf gemaakt.
Hoe meer ik het zie, hoe meer het op de vogel lijkt.
Dat gif wordt grappiger naarmate je er vaker naar kijkt :)
@LindseyD doet hij vanuit deze hoek, maar als je goed kijkt, draait de hele arm tegen de klok in (vanuit ons zicht)
#3
+1
Jim
2016-01-20 22:27:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik dacht altijd dat het een duim omhoog was. BB-8 denkt dat Finn eerlijk is over wie hij is, en BB-8 respecteert zijn eerlijkheid op de een of andere manier en besluit dat hij misschien toch een goede vent is.

Enig bewijs hiervan?


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...