Vraag:
Wat is de reden dat lichtzwaarden verschillende kleuren hebben?
Rodger Cooley
2011-02-12 01:07:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wat is de reden (in canon) voor de verschillende kleuren lichtzwaarden? Ik weet dat paars speciaal is gekozen door de acteur Samuel L. Jackson omdat het zijn favoriete kleur is, maar is er een andere reden of reden voor de kleuren dan "rood = sith, blauw / groen = jedi"?

Vijf antwoorden:
#1
+74
DavRob60
2011-02-13 01:11:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ten eerste is er niets dat in de films werd verteld over de lichtzwaardkleuren, dus alle informatie over het onderwerp kwam uit het uitgebreide universum.

De kleur van het lichtzwaard is afkomstig van het kristal dat in de constructie is gebruikt . Het is een persoonlijke keuze op basis van meerdere factoren, zoals beschikbaarheid van kristal, traditionele kleur voor een specialisatie (hierna klasse genoemd) of gewoon een persoonlijke kleurvoorkeur.


Buiten het universum, werd het onderscheid tussen blauw en rood gemaakt tijdens de postproductie toen de lichtzwaardbladen werden gerotoscopeerd, aangezien de originele bladen gewoon wit waren. De kleurkeuze is mogelijk beïnvloed door de politieke climax, waarbij de rode kleur traditioneel wordt geassocieerd met Sovjets en blauw met Amerikanen, maar let ook op de omgekeerde kleuren voor blasters en ruimteschepen. Luke's groene lichtzwaard werd laat in de postproductie van de Return of the Jedi toegevoegd om beter op te vallen tegen de blauwe lucht van Tatooine in buitenscènes. Dus al die betekenissen / uitleg zijn allemaal retcon.


Ik heb een samenvatting gemaakt van de zinvolle passages van de Lightsaber-kristalinvoer op Wookieepedia (nadruk van mij).

Terwijl de Jedi natuurlijke kristallen gebruikten, gebruikte de Sith vaak roodgekleurde synthetische kristallen. Door Sith gemaakte synthetische kristallen creëren een iets krachtiger blad wanneer ze worden geactiveerd door de donkere kant van de Force, die af en toe het vermogen demonstreert om Jedi-lichtzwaardzwaarden te "breken", het energiecircuit te verstoren en het wapen kort te sluiten. Dit gebeurde echter zelden, en aangezien synthetische kristallen een iets lagere mate van manoeuvreerbaarheid vertoonden, was dit voordeel erg klein.

[...]

Rond 4.000 BBY werden lichtzwaardkristallen gebruikt om de door een Jedi gekozen klasse aan te duiden. Blue wees op een Jedi Guardian , een Jedi die de Force op een meer fysiek niveau gebruikte. Green wees op een Jedi Consular , een Jedi die er de voorkeur aan gaf na te denken over de mysteries van de Force en de duistere kant in zijn hart te bestrijden. Geel gaf een Jedi Sentinel aan , een Jedi die hun vaardigheden verbeterde in een balans tussen gevechten en wetenschappelijke bezigheden.

Dit onderscheid viel uit de praktijk in latere jaren toen de meeste Jedi gebruikte blauwe of groene kristallen , op basis van het aanbod op de verschillende bronwerelden. Paarse, gele en oranje kristallen werden nog steeds door sommige Jedi gebruikt tot de val van de Jedi-orde, maar ze waren buitengewoon zeldzaam en werden vaak van generatie op generatie doorgegeven.

[...]

Al millennia lang verlichtte de Jedi Order lichtzwaarden in elke denkbare kleur en tint. Echter, na de Slag om Ruusan waren de tinten van de meeste beschikbare kristallen beperkt tot blauw of groen.

Voor de buitenwereld sectie, dit citaat is genomen in de vorm Lichtzwaardinvoer, Achter de schermen - Kleursectie op Wookieepedia (nadruk van mij)

Lichtzwaarden afgebeeld in de eerste twee uitgebrachte films, Star Wars Episode IV: A New Hope en Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back, hadden zwaarden die ofwel blauw (voor de Jedi) of rood (voor de Sith) waren gekleurd . Dit kleurverschil was een beslissing tijdens de postproductie toen de lichtzwaardbladen werden gerotoscopeerd, aangezien de originele bladen gewoon wit waren. In Star Wars Episode VI: Return of the Jedi, Luke Skywalkers nieuw geconstrueerde lichtzwaard was blauw gekleurd tijdens de eerste montage van de film, en verschijnt zo in zowel een vroege filmtrailer als de officiële theatrale posters, maar in de uiteindelijke film werd het uiteindelijk groen gekleurd om beter op te vallen tegen de blauwe lucht van Tatooine in buitenscènes . Het verscheen ook als groen op posters die opnieuw uitkwamen.

Groen zou een andere standaard bladkleur worden voor Jedi-lichtzwaarden in de Star Wars prequel-trilogie. Mace Windu's lichtzwaard met amethistbladen, zoals voor het eerst te zien in Attack of the Clones, was een persoonlijk verzoek van acteur Samuel L. Jackson als een manier om zijn personage te laten opvallen tussen andere Jedi. Jacksons favoriete kleur is paars en hij vraagt ​​de personages die hij speelt regelmatig om een ​​item van die kleur te gebruiken.

Verschillende bladkleuren verschijnen in het Expanded Universe en in andere Star Wars-producten. De originele Kenner-figuur van Luke Skywalker in zijn Tatooine-kostuum uit Star Wars werd uitgebracht met een lichtzwaard met gele bladen. Sindsdien is er een groot aantal andere kleuren gebruikt, waaronder oranje, zilver, cyaan, viridiaans, goud, brons en zelfs zwart.

Ik denk dat het uitgebreide universum als canon wordt beschouwd, maar ik ben niet zeker van de games. Bedankt voor het zomerse, tussen haakjes.
@Rodger: dit komt als een zeer late opmerking, maar games worden als C-canon of S-canon beschouwd. Ze worden vervangen door de films (G-canon) en de televisieseries (T-canon), maar verder zijn alle niet-conflicterende elementen canon.
Nu de canon opnieuw is uitgelijnd, kan worden bevestigd dat Kyber-kristallen worden gebruikt bij het maken van lichtzwaarden. Toen Ezra Bridgers een kristal vond in een Jedi-tempel van Lothal, kon hij dat kristal gebruiken om zijn lichtzwaard te construeren. Zowel het kristal als het blad waren blauw. http://starwars.wikia.com/wiki/Ezra%27s_lightsaber
Zou Mace Windu's lichtzwaard in het universum een meer dan gemiddelde kennis kunnen suggereren van de Dark Side of the Force, d.w.z. zijn meesterschap over Vaapad?Zoals voorgesteld door Hexslinger, paars = rood + blauw.Is er enige suggestie van de canon dat dit het geval zou kunnen zijn?
#2
+9
Jürgen A. Erhard
2011-02-12 01:16:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Canon? Weet niet hoe canon dit is, maar in de videogame Knights of the Old Republic werd de kleur in ieder geval beïnvloed door kristallen toegevoegd aan een lichtzwaard die de eigenschappen van het sabel veranderde. (Extra schade aan specifieke vijanden geven, algemene schade-boosts geven, enzovoort.)

Ik ben er vrij zeker van dat deze reden canon is - ik herinner me dat ik het al hoorde in de oorspronkelijke release van Return of the Jedi.
@Bevan ... niet echt besproken in de film, toch? Bedoel je in de boeken van het uitgebreide universum rond dezelfde tijd?
Het werkt op dezelfde manier in Dark Force Rising. Het wordt ook genoemd in het Lightsaber-boek.
#3
+7
sebsmith
2011-02-14 08:03:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lichtzwaardkleur komt van het soort kristalfocus dat het lichtzwaard heeft, zoals DavRob vermeldt, rood is synthetisch en blauw en groen komen vaak voor, met een aantal andere zeldzamere kleuren, zoals paars, die op verschillende plaatsen verschijnen. De vermelding van zeldzame kristallen die van generatie op generatie zijn doorgegeven, komt van kights uit de jedi van de oude republiek die eigenlijk af en toe kinderen hebben, met een voorbeeld hiervan is de familie Sunrider.

#4
+7
Adamant
2016-10-14 12:42:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Canon

De kleur van een lichtzwaard lijkt afkomstig te zijn van de Force. Zoals doorgegeven door de Databank:

Een lichtzwaardkristal is kleurloos totdat het voor het eerst is afgestemd en verbonden met een Jedi - en dan gloeit het blauw of groen, of in sommige zeldzame gevallen , een andere tint. Vanaf dat moment behoudt het die tint.

Andere werken bevestigen dit:

De kristallen groeiden. Zo helder als ijs en koud totdat ze de handen vonden die op hen wachtten, voegden ze structuur toe op een geordende manier, één prisma per keer. En terwijl ze groeiden, wachtten ze.

Ahsoka

Dus eigenlijk is er een interactie tussen Jedi, kristal, en Kracht die de kleur van het kristal, en dus het blad, beïnvloedt. Dit verklaart de standaard blauwe en groene zwaarden, evenals ongebruikelijke variaties zoals het paarse lichtzwaard van Mace Windu. Dit kan verklaren ook de Darksaber, een zeldzame lichtzwaard met zwarte bladen die gestolen uit de Jedi-tempel door Mandalorians.

De Sith daarentegen creëren uniform rode kristallen door hun wil op te leggen aan gestolen (en misschien af ​​en toe kleurloze) Kyber-kristallen:

Er werden ook donkere kristallen gemaakt, maar niet op die heilige plaats. Ze werden geplunderd van hun rechtmatige dragers en bedorven door de handen die hen stalen. Zelfs gesteente kon worden veranderd door de kracht van de Force, bloedende veranderingen totdat hun kleur het diepste rood was. De balans was fijn geënsceneerd tussen de twee, licht en donker, en het kostte weinig om het te verstoren.

Ahsoka

De gebruikte taal lijkt de typische Sith versus Jedi-dichotomie te suggereren, van jezelf afstemmen op het kristal versus je wil erop dwingen.

De nieuwe canon bevat ook synthetische Kyber-kristallen. Deze zijn groen en zouden vermoedelijk een groene lichtzwaard produceren. Dit zou echter een behoorlijk slecht idee zijn, aangezien ze zeer explosief zijn.

Er is ook een vreemd geval van gele lichtzwaarden, die worden gehanteerd door de Jedi-tempelwachters:

Een oud, geëerd erfgoed in de heilige hallen van de Jedi-tempel was de rol van de Jedi Temple Guard. Rapporterend aan CinDrallig, hoofd van de beveiliging, waren de Temple Guards anonieme schildwachten die uit de gelederen van de Jedi werden geplukt als onderdeel van de voortdurende toewijding van een ridder aan de Orde. Een Jedi-tempelwacht zou verdwijnen in de formele gewaden en identiteits-verhullende maskers, de ultieme uitdrukking van emotionele onthechting die nodig is in dienst van een hogere roeping. p>

Het is een beetje moeilijker uit te leggen waarom alle bewakers dezelfde sabelkleur hebben, aangezien het afstemmingsproces vrij individueel is, en bovendien worden de bewakers gekozen uit de gelederen van de Jedi, vermoedelijk al afgestemd zijn op een lichtzwaard. Ze kunnen waarschijnlijk geen synthetische kristallen gebruiken, omdat die in de nieuwe canon onstabiel lijken te zijn. Ze leggen waarschijnlijk hun wil niet op, zoals een Sith zou doen. De enige overgebleven waarschijnlijke mogelijkheid (hoewel niet bevestigd in een canon) is dat ze op de een of andere manier een gemoedstoestand bereiken waarbij afstemming op een Kyber-kristal een gele kleur zal produceren. Het is ook niet uitgesloten dat er van nature voorkomende kyber-kristallen zijn met gele onzuiverheden.

Ten slotte kan ook een witte lichtzwaard worden verkregen. Ahsoka Tano slaagde hierin door de door de Dark-side geïnduceerde rode kleur uit het sabel van een Inquisitor te verwijderen:

"Ik heb nog nooit witte gezien", mijmerde Bail.

" Ze waren vroeger rood, 'zei Ahsoka. 'Toen het wezen ze had, waren ze rood. Maar ik hoorde ze voordat ik hem ooit op Raada zag, en wist dat ze voor mij bedoeld waren. "

" Je veranderde hun aard? " vroeg hij.

"Ik heb ze hersteld," antwoordde Ahsoka. 'Ik heb ze bevrijd. De rode kristallen werden door de donkere kant bedorven toen degenen die ze hanteerden ze kromden naar hun wil. Ze noemen het het kristal laten bloeden. Daarom is theblade rood. ”

Ahsoka

Het is onzeker of dit kan worden gedaan met een kleurloze kristal door helemaal niet af te stemmen , of als het een gevolg was van de specifieke, ongebruikelijke manier waarop Ahsoka haar lichtzwaarden creëerde.

Relatie met de oude (Legends) canon

De verschillen zijn enorm. Er zijn maar weinig dingen veranderd tussen Legends en Disney-canon, met de mogelijke uitzondering dat Palpatine daadwerkelijk dood is. In de oude EU, nu Legends, was de rode (en soms oranje) kleur van Sith-lichtzwaarden een gevolg van het feit dat ze gemaakt waren van synthetische Kyber-kristallen. Dat is nu uit het raam, ondanks wat andere boeken misschien zeggen:

enter image description here

Luke's lichtzwaard was ook synthetisch, maar niet rood.

Verder, in plaats van kleurloos te zijn, leken lichtzwaardkristallen vaak een natuurlijke kleur.

Leuk antwoord UV daarvoor !!!
+1.Geweldig antwoord voor nieuwe canon.Ik moet echter zeggen dat ik dit nieuwe ding van bijna levende kristallen niet echt leuk vind ...
#5
+2
The Hex Slinger
2013-02-12 02:29:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

geen idee hoe "canon" mijn antwoord zal zijn, maar ik zal het proberen.

Films om dingen voor het publiek te identificeren ... rood was sith / slechteriken, blauw was jedi / goeden groen werd alleen gebruikt om jedi-meesters aan te duiden en mace windu werd paars omdat Samuel L Jackson de film gratis of tegen een kleine vergoeding deed en om de kleur vroeg ... de producers zorgden ervoor en iemand moest ergens met een antwoord komen ... dus paars is een mix van rood en blauw of een balans tussen donker en licht. Go Windu, je hebt Jedi in de war!

Games van oudsher toen er een boek uitkwam als game-referentie voor de tafelgamers van de jaren 80 en geen specificatie gaven van kleur en waarom het was gekleurd zoals het was de uitzondering dat het rond het kristal in het handvat draaide en dat elk kristal bonussen gaf voor bepaalde dingen. Er was zelfs een laatste keuze op de tafel om te rollen, dat was een regenboogjuweel en een regenboog van kleuren en bonussen toegestaan ​​... ja moeilijk te vinden enzovoort enzovoort ... ik betwijfel of iemand dat oude boek en die info beschouwt als canon, maar het is interessant als je het later weer tegenkomt.

En als je een kind was zoals ik toen de films uitkwamen, waren de 4 '' 'action figures' het ding om te hebben, maar als de jonge leeftijd ik was ik beet Leia's hoofd eraf en kauwde Luke's lichtzwaard tot een platgereden ding ... het lichtzwaard van de actiefiguren was geel, die van darth vader was rood en als je het geluk had een Obi Wan-exemplaar te krijgen ... het was blauw. Ik had niet zoveel geluk.

Heb dit naar beneden gestemd omdat, ook al is dit interessant en goed geschreven, de vraag duidelijk werd gevraagd naar voorbeelden in het universum.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...