Vraag:
Wat is de oorsprong van alle Star Wars-films?
MPelletier
2011-01-19 05:01:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Verdrijf (of bevestig, maar ik betwijfel) dit ding dat ik steeds hoor over Star Wars. Ik hoorde dat alle 6 Star Wars-films al vele jaren vóór het filmen waren geschreven, zelfs voordat de eerste film uitkwam. Dit is iets dat in de loop der jaren in stukjes en beetjes bij me opkwam. Ik herinner me een aantal basiselementen, namelijk:

  • Dat de films begonnen met aflevering IV, omdat het op dat moment (1977) technisch onmogelijk was om een ​​planeet als Coruscant te filmen.
  • Dat het oorspronkelijke personage dat JarJar Binks werd, eigenlijk een soort ingenieur / uitvinder was, en slim.
Ik heb niets om dit te ondersteunen, maar uit de anekdotes die ik in de loop der jaren heb gehoord, had hij de zeer brede lijnen voor 9 films opgemaakt, maar 1 2 en 3 werden pas echt geschreven na 4, 5 en 6 werden gefilmd
Speculatief en onweerlegbaar; zou stemmen om te sluiten, maar ik heb al mijn naaste stemmen gebruikt.
@neilfein: Is het weerleggen van een vals gerucht niet relevant voor een goede vraag?
@MPelletier - Een vraag als deze is een uitnodiging om andere geruchten te delen, te speculeren en in het algemeen een praatje te maken.
@neilfein - Als het uitgangspunt van scifi.SE is om alles te weigeren "is dit waar?" of "waar komt X vandaan?" vragen, dan denk ik dat ik het een snelle dood wens. Veel van de vragen zijn erg argumentatief, zoals "wat is de beste X?" Ik ben teleurgesteld.
@neilfein als mensen geruchten als antwoord posten, moeten die antwoorden worden gemarkeerd, niet de geruchten. De vraag is interessant en actueel, je hoeft niet voor een afsluiting te stemmen.
Er is ook een antwoord op een brief, ergens in Starlog Magazine, binnen een jaar nadat SW uitkwam, waarin Lucas al in 1977 of 1978 verklaarde dat nadat Vader Luke's vader had verraden, Vadar en Obi-Wan een groot lichtzwaard hadden. strijd op een vulkaan die eindigde met Vadar die in de vulkaan viel en daarom had Vader de ademhalingsuitrusting nodig. Ik heb sindsdien geen kopie meer gezien, maar ik weet dat het echt is, want ik keek uit naar het lichtsabelgevecht tussen hen lang voordat ESB uitkwam en ik wist al decennia over dat duel voordat het ooit op het scherm was.
Ook had Lucas al vanaf het begin van zijn filmcarrière plannen voor * Star Wars *. Bijvoorbeeld, eens (toen hij een toneelhand was, geloof ik), had de regisseur hem gezegd "Haal R2, D2 voor me, wil je?" (dat wil zeggen, spoel twee, dialoog twee). Lucas had het een interessante naam gevonden en had het opgeschreven op het notitieblokje dat hij altijd bij zich had. Ook "Wookie" heeft een vergelijkbare oorsprong, maar ik kan het originele artikel niet meer vinden (het werd midden jaren 80 gepubliceerd in Readers Digest, kort na de release van * Empire *).
Gerelateerd: http://scifi.stackexchange.com/q/1207/4380 Kort gezegd: Lucas amost had zeker geen definitieve plannen over de sequels (of als er een vervolg zou zijn) toen hij Star Wars maakte ( 1977) - hoe graag hij ook wil doen alsof. Star Wars was Star Wars, al het andere kwam daarna.
@HNL Ik geloof dat dit al lang als een mythe is afgedaan.
@DjangoReinhardt Eigenlijk las ik dat in het Reader's Digest-artikel van eind jaren '70 over Star Wars. Het was officieel afkomstig.
@HNL Nee, het is al lang als een mythe ontkracht. In "SW: Behind the Magic" zeggen ze hetzelfde, en Lucas zelf zei het in "The Annotated Screenplays". Daar schrijft hij dat hij de naam kreeg door veel verschillende fonetiek uit te proberen, totdat hij er een vond die goed klonk. De wereld van Lucas is gevuld met mythen, waarvan de meeste zichzelf in stand houden.
Zes antwoorden:
#1
+36
dkuntz2
2011-06-04 08:42:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Volgens The Making of The Empire Strikes Back schreef Lucas een gids die uiteindelijk de originele trilogie werd, maar nadat ze deze bij Fox hadden ingediend, zeiden ze: tot de grootte van één film, die A New Hope werd.

Vóór The Empire Strikes Back was er op zijn minst een soort gids, of in ieder geval gedachten in het hoofd van Lucas, maar het script onderging een groot aantal veranderingen tussen het originele Brackett-script.

Wat betreft waarom Empire nummer 5 was, hetzelfde boek zegt dat het oorspronkelijk de titel Star Wars II heette; de vijf werden later toegevoegd nadat Lucas besloot dat hij het verleden van Vader wilde verkennen. De reden dat het de eerste genummerde film was, was dat Lucas pas het idee had voor een prequel-trilogie toen Empire was geschreven.

#2
+32
shimonyk
2011-06-04 02:55:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De oorspronkelijke theatrale release in 1977 had geen nummer. De "Episode IV: A New Hope" in de scroll-tekst werd niet toegevoegd tot de heruitgave in 1981, een jaar nadat Empire uitkwam.

The Empire Strikes Terug had "Episode V" in de scroll-tekst van de oorspronkelijke theatrale release.

Volgens een artikel uit mei 1978 in Time was Lucas begonnen met het plannen van tien vervolgfilms. Citaten en commentaren door de jaren heen geven aan dat hij aantekeningen en ideeën had voor andere verhalen, maar niets dat als de Star Wars-verhaallijn kon worden beschouwd. Dit zijn fundamentele zaken zoals 'een veldslag in een asteroïdenveld' die we zagen in The Empire Strikes Back , of een oorlog met Wookiees in een bos, die werd aangepast aan de Ewok-strijd in Terugkeer van de Jedi . Pas in latere jaren begon hij te beweren dat hij de hele originele trilogie van tevoren had geschreven en deze in delen moest opdelen.

Dit alles samen om te wijzen op een organische 'oorsprong' voor de Star Wars-universum. Het begon met zijn ideeën voor de eerste film, en groeide langzaam met de jaren, stukje bij beetje.

#3
+8
davelevy
2011-02-22 20:20:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een site gevonden met een tijdlijn. Toen ik opgroeide, herinner ik me de verhalen dat Lucas de ideeën heeft voor de drie trilogieën, maar dat ze niet als scenario's waren geschreven. De tijdlijn op de site geeft aan dat Lucas vond dat de vierde aflevering het meest opwindend was en daarom besloot hij daar te beginnen.

De site van Supershadow is misschien wel de minst betrouwbare site op internet als het gaat om Star Wars. Als zoveel van de inhoud onuitputtelijke leugens zijn, is het moeilijk om de dingen te vertrouwen die zelfs maar gedeeltelijk kloppen.
#4
+3
apoorv020
2011-06-04 17:27:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Veel antwoorden uit bronnen uit de echte wereld, maar het lijkt me enigszins duidelijk uit de films zelf dat ze niet samen konden zijn geschreven vóór de release van aflevering IV.

Het uitgangspunt dat ik voorstel is dit: voor iemand die Episodes I-III vóór IV-VI bekijkt (zoals ik deed), is er niet veel verrassing in de latere series. Het grootste deel van de climax van V is gewikkeld rond het feit dat Darth Vader de vader van Luke is. Iedereen die I-III heeft gezien, weet dit en het moment lijkt teleurstellend. (Ze praten er zelfs slim over in aflevering IV: de zoon van Anakin Skywalker leeft). Het is alsof je de moord aan het begin laat zien, en aan het einde geeft de detective dramatisch aan: "Jij! Je hebt het gedaan."

Je zou natuurlijk kunnen zeggen dat Lucas drie goede verhalen schreef (afleveringen I-III) en schreef vervolgens nog drie verhalen (afleveringen IV-VI) die veel beter zouden zijn als niemand de eerste drie kende. Maar ik betwijfel het.

Lucas zei dat hij in het midden begon omdat dat het opwindende deel was en op die manier kregen we eerst de leuke dingen te zien. Toen hij IV maakte, had hij geen idee of er andere zouden worden gemaakt, dus ging hij met het leuke gedeelte. Oorspronkelijk begon hij ook omdat hij en Gary Kurtz zagen dat er geen leuke "Flash Gordon" -films meer waren, dus maakten ze er een. En zo begon het als: leuk. Toen Ep. V werd uitgebracht, het was zeer waarschijnlijk Ep. VI zou ook worden gemaakt, maar voor degenen onder ons die in de buurt waren, was het een grote schok, het leverde Lucas miljoenen op en liet ons 3 jaar wachten om erachter te komen of het waar was of niet.
#5
+1
Stefano Borini
2011-01-19 05:05:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Geen expert, maar in de recensies van Star Wars gemaakt door redlettermedia, zegt George Lucas specifiek dat hij nog steeds concepten van het plot moet schrijven. Dus ik vermoed dat prequels een paar dagen voordat de productie begon (gezien de kwaliteit) werden geschreven

Maar je kunt ook niet rekenen op wat George Lucas zegt. Net als de hele "Han shot first" -kwestie, neigt hij ertoe te herzien met wat goed klinkt. Oorspronkelijk had hij contouren voor een aantal films en Star Wars droeg de ondertitel van "The Adventures of Luke Skywalker", maar toen Lucas meer onder de indruk raakte van zichzelf en meer verbonden raakte met Joseph Campbell, verlegde hij de focus. Gary Kurtz verklaarde dat hij na Empire vertrok omdat Lucas de originele contouren had verlaten die hen jarenlange films zouden hebben gegeven met een focus op plezier en avontuur in plaats van een diep verborgen betekenis. Lucas ontkent dit allemaal.
#6
-2
Greg Schueler
2011-01-19 05:12:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sommige decorstukken zijn duidelijk overgenomen uit "Tri-Planetary" door E.E. Smith.

Specifiek: grote planetoïde basis voor kwaadaardige schurk. Maak dat TWEE grote planetoïde bases.

Ooookay, hoe is dat de oorsprong van alle SW-films?


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...