Vraag:
Worden de drie wetten van de robotica expliciet gedefinieerd in een van de Asimov-verhalen?
JuanZe
2011-01-14 21:34:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik wil weten of de drie wetten van de robotica expliciet worden gedefinieerd in een van de robotverhalen van Asimov. In welke? Ik stel deze vraag omdat ik me herinner dat ik iets las over de wetten die door zijn redacteur werden opgesteld.

Ik herinner me dat toen ik de verhalen las, Dr. Calvin (of iemand anders) zei dat de geciteerde wetten ("Een robot mag niet ...") slechts benaderingen zijn van de complexe wiskunde die betrokken is bij het creëren van een positronisch brein.De feitelijke wetten maken deel uit van de structurele definitie van de geest van de robot en kunnen er dus niet gemakkelijk van worden gescheiden. Dus ik zou zeggen dat het antwoord "nee, niet expliciet gedefinieerd in hun exacte vorm" is, hoewel ik geen bruikbare quote kon vinden om een antwoord op te geven.
Drie antwoorden:
#1
+27
Bill the Lizard
2011-01-14 22:38:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Volgens het Wikipedia-artikel over de Three Laws of Robotics:

De regels worden geïntroduceerd in zijn korte verhaal uit 1942 Runaround, hoewel ze werden voorafgeschaduwd in een paar eerdere verhalen.

Dat verhaal uit 1942 is beschikbaar op het internetarchief; de drie wetten staan ​​op p. 100, kol. 1.

Maar ja, Asimov stelde ze samen met zijn favoriete uitgever destijds samen: "Asimov schrijft de Drie Wetten toe aan John W. Campbell uit een gesprek dat op 23 december 1940 plaatsvond. Campbell beweerde dat Asimov de Drie Wetten al in zijn hoofd had en dat ze gewoon expliciet moesten worden vermeld. " http://en.wikipedia.org/wiki/Three_Laws_of_Robotics
#2
+10
David Thornley
2011-01-15 22:08:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De drie wetten worden volledig vermeld in veel van zijn robotverhalen. Dit was vooral belangrijk in sommige van de Donovan- en Powell-verhalen in I, Robot, omdat ze aan het spelen waren met dingen die mis konden gaan.

Asimov verklaarde ook de Zeroth-wet, dat robots de mensheid als soort geen schade mogen toebrengen of toestaan. Het werd voor het eerst vermeld in * Robots and Empire *. http://en.wikipedia.org/wiki/Three_Laws_of_Robotics#Zeroth_Law_added
#3
+1
Joseph Giorandino
2013-08-26 00:37:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De wetten van Asimov worden vermeld in VEEL van zijn korte verhalen, evenals in de romans van Elijah Bailey. In feite hadden veel van de korte verhalen waarin de wetten integraal deel uitmaakten van de plot, de wetten in het begin, letterlijk ("Little Lost Robot" komt voor de geest).Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...