Vraag:
Waar haalden Harry's ouders al hun geld vandaan?
PearsonArtPhoto
2011-04-30 23:08:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dus aan het begin van Harry Potter blijkt Harry een grote kluis van goud te hebben bij Goudgrijp. Waar kwam al dat geld vandaan? Wat deed James (ik neem aan dat het van hem kwam, want Lily was een dreuzel en ze waren allebei jong) om al dat geld te krijgen?

Levensverzekering?
Ik stel me voor dat wat voor een volwassene misschien een magere nettowaarde lijkt, voor een kind ook een fortuin lijkt.
Staat er in het boek (ik kan het me niet herinneren) of het geldbedrag groter is dan dat van andere tovenaarsfamilies?
@Tony: Het is zeker een stuk meer dan de Weasley's, maar afgezien daarvan denk ik niet dat ze het hebben genoemd. Het lijkt erop dat het genoeg geld is om redelijk goed af te zijn voor een kind, ik vermoed dat het ongeveer $ 250-500K of zo USD zal zijn. Veel geld, meer dan de meeste mensen aan spaargeld hebben, maar niet genoeg om niets te doen. Natuurlijk heb ik daarvoor geen referenties om aan te halen ...
Ik vroeg me af of alle tovenaarsfamilies met zuiver bloed evenveel geld zouden hebben (d.w.z. het was normaal voor tovenaars, veel voor dreuzels). De Wemels passen daar echter niet bij.
[Unexpected Inheritance] (http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/UnexpectedInheritance) en [Deus Ex Machina] (http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/DeusExMachina) apparaten. Waarschijnlijk ook tot op zekere hoogte [Pandering to the Base] (http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/PanderingToTheBase) wat een vorm van fanservice is.
Bovendien is het vergelijken van het bedrag dat Harry had met de Wemels als maatstaf voor rijkdom of niet, als het vergelijken van appels met peren. Harry hoeft alleen maar voor zichzelf te betalen, schoolspullen enz. Terwijl meneer Wemel een heel kroost heeft om voor te betalen (vooral omdat mevrouw Wemel dat kroost homeschoolde tot ze naar Zweinstein gaan).
Oh god, ik realiseerde me net iets. JK Rowling gebruikte hiervoor de methode van WorldOfDarkness. Harry heeft drie of vier punten met bronnen (er is een bepaald niveau van dingen die hij kan kopen zonder hinder te ondervinden of te veel weg te zetten)
Je moet ook rekening houden met het rentepercentage van Goudgrijp
@PearsonArtPhoto: Eh, de hoeveelheid goud die in de films wordt getoond (de boeken specificeren het bedrag niet echt) zou eerder rond de 60 miljoen zijn, niet 250-500k.
Nieuw schrijven van JKR op Pottermore legt volledig uit.https://www.pottermore.com/writing-by-jk-rowling/the-potter-family
@Skooba: Schrijf het op, het zou een goed antwoord zijn, ik weet het zeker :-)
Hm, ik had altijd aangenomen dat het kwam door andere Hogwarts-studenten af te schudden voor hun lunchgeld, gebaseerd op wat we zagen van James 'jeugdige capriolen.
Waar halen de meeste tovenaars geld vandaan?Achter de oren van mensen, natuurlijk ...
'Ik heb mijn geld op de ouderwetse manier verdiend. Ik ben overreden door de Zweinsteinexpress!'- James-Ralphio
Twaalf antwoorden:
#1
+121
ykombinator
2011-05-01 13:33:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Harry's geld kwam uit de erfenis van zijn vader, James.

James was onafhankelijk rijk (van familiegeld) toen hij Zweinstein verliet, voldoende zodanig dat hij zichzelf, Sirius en Lily kon onderhouden als fulltime (onbetaalde) strijders voor de Orde van de Feniks. Verder is er geen informatie over waar James 'rijkdom vandaan kwam of wat zijn ouders (Harry's grootouders van vaderskant) deden voor de kost of hoe ze hun geld verdienden.

Bron: JKR Interview door een 14-jarige jongen genaamd Owen Jones die in 2005 de kans won om haar te interviewen.

V: Waar haalt hij [Harry] zijn geld vandaan? Hij lijkt er altijd een paar te hebben. Heeft hij een bankrekening? Waar is het? Waar is zijn geld?

JKR: Zoals je weet, staat Harry's bankrekening in Goudgrijp. Zijn geld kwam uit erfenis, van zijn vader. Maar ik denk, op een dieper niveau ... [Aan de ene kant] Harry's geld is nooit echt zo belangrijk in de boeken, behalve dat hij zijn uniform kan betalen, enzovoort. [Aan de andere kant], ik denk dat ik hem echt een fortuin heb gegeven omdat ik zo blut was toen ik het eerste boek schreef en het was een wens dat ik me geen zorgen hoefde te maken over zulke dingen.

Wat betreft waar kwam het geld van James 'familie, ik zou erop willen wijzen dat James de afstammeling van Ignotus zou zijn, en er wordt gezegd dat Ignotus zelf de perfecte onzichtbaarheidsmantel heeft gemaakt. Ik zou verwachten dat zo'n genie gemakkelijk geld kan verdienen :).
Wat voor soort uitgaven zou een tovenaarshuishouden eigenlijk hebben? Geen elektriciteitsrekening, waarschijnlijk geen sanitair nodig. Dus, eten, huur (hypotheek?), Toverdrank maken / andere tovenaarsbenodigdheden?
Het lijkt me ook behoorlijk ironisch dat elke afgestudeerde van Zweinstein een bekwame tovenaar zou zijn, geïnteresseerd in rijkdom en NIET in staat zou zijn om een ​​manier te bedenken om relatief gemakkelijk op zijn minst een klein fortuin te vergaren.
"het was wishful thinking dat ik me over zulke dingen geen zorgen hoefde te maken" Soms komen wensen inderdaad uit, denk ik.
#2
+76
Jason Baker
2015-09-23 00:39:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

James (en bij uitbreiding Harry) werd op de ouderwetse manier rijk: hij had rijke voorouders.

In een nieuw kort verhaal op Pottermore, getiteld "The Potter Family" 1 onthult Rowling dat de Potter-familie fortuin heeft gemaakt met de uitvinding van verschillende belangrijke drankjes.

De zaden van het Potter-fortuin werden gelegd door het eerste lid van de familie, Linfred van Stinchcombe, die geneeskrachtige drankjes uitvond:

Linfred was een vage en verstrooide kerel wiens Dreuzelburen vaak een beroep deden op zijn medicinale diensten. Geen van hen realiseerde zich dat Linfred's wonderbaarlijke genezingen tegen pokken en koorts magisch waren; ze dachten allemaal dat hij een onschuldige en lieve oude kerel was, die met al zijn grappige planten in zijn tuin rondscharrelde. Zijn reputatie als een goedbedoelende excentriekeling kwam Linfred goed van pas, want achter gesloten deuren kon hij de reeks experimenten voortzetten die de basis legden voor het fortuin van de familie Potter. Historici noemen Linfred de bedenker van een aantal remedies die zijn geëvolueerd tot drankjes die tot op de dag van vandaag worden gebruikt, waaronder Skele-gro en Pepperup Potion. Door zijn verkoop van dergelijke geneeswijzen aan mede-heksen en tovenaars kon hij na zijn dood een aanzienlijke stapel goud achterlaten voor elk van zijn zeven kinderen.

Linfred legde een fundament waarop toekomstige generaties zouden bouwen , hoewel de details van elke generatie niet in dit verhaal zijn opgenomen:

De pottenbakkers bleven met hun buren trouwen, af en toe Dreuzels, en bleven gedurende verschillende generaties in het westen van Engeland wonen. een die aan de familiekas bijdroeg door hun harde werk en, het moet gezegd, door het rustige merk van vindingrijkheid dat hun voorvader Linfred had gekenmerkt.

Het familiefortuin werd toen enorm uitgebreid door Harry's grootvader Fleamont Potter, die Sleekeazy's Hair Potion heeft uitgevonden:

Het was Fleamont die het familiegoud nam en het verviervoudigde door magische Sleekeazy's Hair Potion te maken ( 'twee druppels temt zelfs het meest hinderlijke barnet' ). Hij verkocht het bedrijf met een enorme winst toen hij met pensioen ging, maar geen enkele hoeveelheid rijkdom kon hem of zijn vrouw Euphemia compenseren voor hun kinderloosheid.


1 Pottermore-account niet vereist

Voor het geval iemand dezelfde vraag stelt als ik, gaat de geciteerde tekst verder: "Ze hadden de hoop op een zoon of dochter helemaal opgegeven toen Euphemia tot hun schrik en verbazing ontdekte dat ze zwanger was en hun geliefde jongen, James, dat was.geboren."
Hoeveel generaties zijn er tussen Linfred en Fleamont?Want als het meer dan drie is, zou dat fortuin al worden teruggebracht tot een normaal bedrag per huishouden, volgens de [kondratieff-cyclus] (https://www.reddit.com/r/explainlikeimfive/comments/4786lr/eli5why_is_the_kondratieff_cyclefamilies_losing/).
Waar komen al deze namen vandaan?Linfred, Fleamont ... kwamen nooit één keer tegen, nadat ze de Potter-serie talloze keren hadden gelezen.Het lijkt erop dat deze karakters on-the-fly geweven en met elkaar verbonden zijn, om de nieuwsgierigheid hoog te houden.
James was een verwend rijk kind?Man, wie had * dat * geraden.
Het is duidelijk dat successierechten niet veel voorkomen in de toverwereld.
"af en toe Dreuzels" waren de Potters niet in een gepubliceerde lijst van volbloed families?
@aitchnyu U verwijst waarschijnlijk naar de zogenaamde "[Sacred Twenty-Eight] (https://www.pottermore.com/features/who-are-the-sacred-twenty-eight)";de Potters werden met name weggelaten uit deze lijst omdat, volgens Rowling, "de anonieme samensteller van die zogenaamd definitieve lijst van zuiver bloed vermoedde dat ze waren voortgekomen uit wat hij beschouwde als besmet bloed"
#3
+42
rems
2011-10-20 15:01:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Uit een eerder interview door JKRowling:

V: Wat deden James en Lily Potter toen ze nog leefden?

JKR : Nou, ik kan niet teveel in detail treden, want dat zul je in toekomstige boeken ontdekken. Maar James erfde veel geld, dus hij had geen goedbetaald beroep nodig . Je zult later meer te weten komen over beide ouders van Harry.

Het is niet erg duidelijk hoeveel er nog over is, omdat James ook Lupin moest steunen:

Jo vertelde dat Remus Lupos, voorafgaand aan het derde boek, werkloos was omdat hij een weerwolf was, en na zijn afstuderen aan Zweinstein, samen met James en Lily, werd hij door James ondersteund met hun eigen geld. Daarnaast wierp ze meer licht op de begindagen van de Orde, door te zeggen dat James, Sirius, Remus en Lily fulltime Ordeleden waren. 'Full Time Fighters', zoals Jo het uitdrukte.
- J. K. Rowling in Carnegie Hall, 2007

#4
+12
KeithS
2011-10-20 05:42:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er wordt nooit echt uitgelegd waar het geld dat Harry over heeft, vandaan komt. Zijn grootouders aan beide kanten zijn blijkbaar dood voor het begin van het eerste boek, mogelijk door toedoen van de Dooddoeners.

Er wordt gezegd in het boek en de film van Hagrid: "je dacht niet echt zouden je ouders je met niets achterlaten? ' Nogmaals, het is niet duidelijk wat James en Lily deden voor de kost, als ze ooit hebben moeten werken voor de kost (misschien was James inderdaad onafhankelijk rijk; hij is eigenwijs genoeg als kind om erfgenaam te zijn), maar als ze wel werkten, ze zouden waarschijnlijk een soort pensioenfonds hebben waar ze naar toe hadden gedreven, dat zou overgaan op Harry als naaste familie.

Hoewel het financiële systeem van de Potterverse niet diepgaand wordt behandeld, zou het ook gemakkelijk zijn om te suggereren dat Goudgrijp rente betaalt over al het goud dat ze voor leningen mogen gebruiken; sommige kluizen zijn als kluisjes, terwijl andere meer op gewone bankrekeningen lijken. Goudgrijp is een bedrijf zoals al het andere; Ik betwijfel of de goblins zoveel van goud houden dat ze gratis zouden werken om erbij te zijn. Aanschouw de wonderen van samengestelde rente die in de loop van 10 jaar is opgebouwd op een nestei dat nooit wordt aangeraakt.

Hoe dan ook, wat Harry heeft overgelaten is genoeg om Harry's tijd op school financieel comfortabel te maken, maar het is zeker niet extravagant ; hij kocht bijvoorbeeld niet zijn eigen Firebolt. Het lijkt alleen veel in vergelijking met waar de Wemels van leven; Werken in het kantoor Misbruik van Dreuzelvoorwerpen betaalt natuurlijk niet veel, en de Wemels hebben zeven kinderen gekregen. De Malfidussen, aan de andere kant, zijn de slechte Rockefellers; zoveel geld dat Lucius er niet aan denkt om Draco's weg naar het Zwerkbalteam van Zwadderich te kopen.

#5
+11
Slytherincess
2015-09-23 00:45:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

ykombinator heeft gelijk omdat Harry zijn geld heeft geërfd van zijn vaders kant van de familie. Nieuwe informatie van J.K. Rowling, uitgebracht op Pottermore, gaat echter dieper in op de bron van het fortuin van de Potters.

De tovenaarsfamilie van Potters stamt af van de twaalfde-eeuwse tovenaar Linfred of Stinchcombe, een plaatselijk geliefde en excentrieke man, wiens bijnaam, 'de Potterer', na verloop van tijd werd gecorrumpeerd tot 'Potter '. Linfred was een vage en verstrooide kerel wiens Dreuzelburen vaak een beroep deden op zijn medicinale diensten. Geen van hen realiseerde zich dat Linfred's wonderbaarlijke behandelingen tegen pokken en koorts magisch waren; ze dachten allemaal dat hij een onschuldige en lieve oude kerel was, die met al zijn grappige planten in zijn tuin rondscharrelde. Zijn reputatie als goedbedoelende excentriekeling kwam Linfred goed van pas, want achter gesloten deuren kon [Linfred] de reeks experimenten voortzetten die de basis legden voor het fortuin van de Potter-familie. Historici noemen Linfred de grondlegger. van een aantal remedies die evolueerden tot drankjes die tot op de dag van vandaag nog steeds worden gebruikt, waaronder Skele-gro en Pepperup Potion. Door zijn verkoop van dergelijke remedies aan mede-heksen en tovenaars kon hij een aanzienlijke stapel achterlaten van goud aan elk van zijn zeven kinderen bij zijn dood.

Ook was het een Potter die Sleekeazy Potion uitvond, het haar-temmen tonicum dat Hermelien gebruikt om haar onder controle te houden wild, borstelig haar bij het kerstbal in Goblet of Fire :

Het was Fleamont [Potter] die het familiegoud nam en het verviervoudigde door magische Sleekeazy’s Hair Potion te maken (‘twee druppels temmen zelfs het meest vervelende barnet’). Hij verkocht het bedrijf met een enorme winst toen hij met pensioen ging , maar geen enkele hoeveelheid rijkdom kon hem of zijn vrouw Euphemia compenseren voor hun kinderloosheid. Ze hadden de hoop op een zoon of dochter helemaal opgegeven toen Euphemia tot hun schrik en verbazing ontdekte dat ze zwanger was en dat hun geliefde zoon James werd geboren.

James erfde dit fortuin dienovereenkomstig, en toen hij en Lily werden vermoord, ging het Potter-fortuin naar Harry.

#6
+10
mayaPapaya
2012-07-27 21:37:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Harry is een afstammeling van de Peverells, een oude en magisch machtige familie (en dus potentieel rijk, zoals de Malfidussen). Hij erfde de onzichtbaarheidsmantel die van Ignotus was, dus vermoedelijk zou ook elk familiefortuin van ouder op kind zijn overgedragen.

#7
+5
ibid
2017-04-10 12:22:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In de originele ontwerpen van Rowling verdienden ze hun fortuin met de Steen der Wijzen,

(ze hebben dit misschien wel of niet gestolen van de Flamels.)

enter image description here

"Maar hij is nu dood?" vroeg hij [Ron].
"Natuurlijk," zei Harry, "iemand heeft zijn steen gestolen zodat hij geen levenselixer meer kon maken, nietwaar? Het duurt even om nog een steen te maken en tegen die tijd, veronderstel ik, was hij gewoon te oud om zonder zijn elixer te leven totdat er een nieuwe steen klaar was. "En nu zal ik je nog iets heel raars vertellen dat ik je tot nu toe niet heb verteld - de steen is gevonden in de kluis van mijn ouders bij Goudgrijp ."
Maar in plaats van de geïnteresseerde geluiden die Harry had verwacht, staarden Ron en Hermelien hem gewoon aan.
( The old jkrowling.com - Scrapbook entry # 1 - "Very early page of Philosopher's Stone")

In de laatste canon, zoals anderen hebben opgemerkt, hebben ze hun fortuin verdiend door haarverzorgingsproducten te verkopen.

Het was Fleamont die het familiegoud nam en het verviervoudigde door magische Sleekeazy's Hair Potion te creëren ( 'twee druppels temt zelfs het meest hinderlijke barnet' ).
( Pottermore: The Potter Family)

Ik zal je laten beslissen welke versie beter klinkt.

#8
+4
Cosmic
2014-03-12 21:35:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Xenophilius Lovegood zegt in boek 7 dat iedereen die de Onzichtbaarheidsmantel (Third Deathly Hollow) bezit, ongelooflijk rijk zou zijn. Terwijl de mantel door de jaren heen werd overgedragen van Ignotus Peverell via zijn tovenaarslijn, verzamelde de familie geld, dat werd overhandigd aan James als enig kind en vervolgens aan Harry als enig kind.

Van Harry Potter and the Deathly Hallows, Chapter 21 - The Tale of the Three Brothers

"Ah, maar de Third Hallow is een echte mantel van onzichtbaarheid, Miss Granger!"

. ..

"Precies", zei Xenophilius, alsof hij ze allemaal met een onderbouwd argument had verslagen. "Niemand van jullie heeft ooit zoiets gezien. De bezitter zou onmetelijk rijk zijn , zou hij niet? "

U moet de specifieke quote uit het boek toevoegen.
#9
+2
Dalton
2013-07-17 02:04:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Op iemands eerdere antwoord over hoe hij zijn Vuurflits niet kocht, was de enige reden dat hij dat niet deed omdat hij geen groot deel van het geld wilde verspillen dat hij nodig zou hebben om nog vijf jaar op Zweinstein door te komen .

Het geld dat hij over had van zijn ouders kwam van de kant van de familie van zijn vader, want ze waren echt rijk. Toen Sirius stierf, liet hij Harry al zijn bezittingen na, inclusief zijn eigen grote rijkdom als enige erfgenaam van het Black familiefortuin.

Sirius kocht Harry de Vuurflits als cadeau om de ontbrekende 13 verjaardagen in te halen. Het had ook een meer betekenisvolle betekenis omdat Sirius voor Harry's eerste verjaardag een kleine speelgoedbezem voor hem had gekocht waar tovenaarskinderen op konden zweven.

Maar zowel de pottenbakkers als de zwarten waren buitengewoon rijke volbloedbloedingen en aangezien James enig kind was, erfde hij het allemaal. Aangezien Sirius het enige levende kind was op het moment dat zijn moeder stierf, erfde hij het op zijn beurt. Dus toen Harry uiteindelijk het geld en de bezittingen van beide families erfde, werd hij volgens de normen van de tovenaar als buitengewoon rijk beschouwd; waarschijnlijk dicht bij, zo niet meer dan, de Malfidussen.

Kunnen we de stroom van bewustzijn verliezen met wat interpunctie, alstublieft?
Welkom op de site. WAUW ! @wbogacz heeft een legitieme zorg. Ik zie maar één punt in het hele antwoord. Erg moeilijk om door te lezen en denk niet dat het eerlijk is om iemand anders te zoeken om deze te bewerken en in zinvolle zinnen te ontleden.
Eigenlijk geloof ik dat Sirus niet het enige levende kind was. Omdat zijn twee neven nog leefden toen hij nog leefde. Tonks en Beatrix. Ook mevrouw Malfidus. Sirus was het enige kind in de directe mannelijke lijn. De andere Regulas stierf onder mysterieuze omstandigheden.
Het zou afhangen van hoe de opvolging werkt, maar ik neem aan dat het geld dat aan Sirius 'ouders toebehoorde, volledig samen met het huis naar hem zou zijn gegaan.
#10
+1
Lola
2012-07-27 21:08:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het vermeldt nooit echt waarom Harry Potter zoveel geld heeft, maar James Potter heeft veel geld geërfd van zijn ouders en de relaties van Sirius Black zijn ongetwijfeld rijk. Ik denk dat ze Harry Potter genoeg geld hebben gegeven om "comfortabel te leven", aangezien Harry geen broers, zussen of andere familieleden heeft om het geld van zijn ouders mee te delen. JKR vermeldt ook dat de Duffelingen, op zichzelf zeer rijk, al het geld in zijn kluis gemakkelijk zouden meenemen in TPS:

De Duffelingen konden dit niet weten, anders hadden ze het sneller van hem dan knipperen.

Ik meen me te herinneren dat de romans een specifieke verklaring hebben dat Harry niet geloofde dat de afkeer van de Duffeling tegen alles wat magisch zou zijn, zich zou uitstrekken tot een stapel goud. Ik kan die verklaring nu echter niet vinden.
@b_jonas Ik zal bevestigen dat het er is, nadat ik het net heb gelezen, hoewel ik het op dit moment ook niet kan vinden, ik ben er vrij zeker van dat je het bijna woord voor woord hebt.
#11
  0
Martha F.
2011-05-11 06:33:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het is ook mogelijk dat een deel van het geld afkomstig was van beloningen voor het vangen van Dooddoeners tijdens de eerste oorlog met Voldemort.

Uh? Is hier een canon-bron voor?
#12
  0
ThruGog
2016-02-25 03:02:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Van Pottermore:

De tovenaarsfamilie van Potters stamt af van de twaalfde-eeuwse tovenaar Linfred of Stinchcombe, een plaatselijk geliefde en excentrieke man, wiens bijnaam , 'the Potterer', werd na verloop van tijd gecorrumpeerd tot 'Potter'. Linfred was een vage en verstrooide kerel wiens Dreuzelburen vaak een beroep deden op zijn medicinale diensten. Geen van hen realiseerde zich dat Linfred's wonderbaarlijke geneeswijzen voor pokken en koorts magisch waren; ze dachten allemaal dat hij een onschuldige en lieve oude kerel was, die met al zijn grappige planten in zijn tuin rondscharrelde. Zijn reputatie als goedbedoelende excentriekeling kwam Linfred goed van pas, want achter gesloten deuren kon hij de reeks experimenten voortzetten die de basis legden voor het fortuin van de familie Potter. Historici noemen Linfred de maker van een aantal remedies die evolueerden tot drankjes die tot op de dag van vandaag nog steeds worden gebruikt, waaronder Skele-gro en Pepperup Potion. Door zijn verkoop van dergelijke geneeswijzen aan mede-heksen en tovenaars kon hij na zijn dood een aanzienlijke stapel goud achterlaten voor elk van zijn zeven kinderen.

Later in het artikel:

De Potters bleven met hun buren trouwen, af en toe Dreuzels, en bleven verschillende generaties lang in het westen van Engeland wonen, waarbij elk van hen door hun harde werk bijdroeg aan de familiekas.

En ...

... Fleamont Potter ... Het was Fleamont die het familiegoud nam en het verviervoudigde door het magische Sleekeazy's Haardrankje te creëren ('twee druppels temt zelfs de meest hinderlijke barnet '). Hij verkocht het bedrijf met een enorme winst toen hij met pensioen ging.

Fleamont Potter was de vader van James Potter.

Hoeveel voegt dit toe aan de bestaande antwoorden van [Jason Baker] (http://scifi.stackexchange.com/a/103472/31394) en [Slytherincess] (http://scifi.stackexchange.com/a/103473/31394)?
@randal'thor - Ah, ik zie van niet.Jammer dat ze niet veel upvotes hebben ontvangen om die van hen naar de top te brengen.Ik kies er een en voeg mijn +1 toe.
Oh, Jason is net geaccepteerd!Ik denk dat je het OP terug hebt gebracht naar deze vraag :-)
@randal'thor - Ah goed!Geeft me een beter gevoel over het posten van hetzelfde lol.Dacht dat ik ook heel slim was ...


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...