Vraag:
Hoe was Obi-Wan Kenobi in staat om zijn lichte zijaanwezigheid te verbergen voor Vader en de keizer?
DavRob60
2011-03-11 00:02:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik las lang geleden, ik denk dat het in Timothy Zahn's Thrawn-trilogie was, dat Yoda zijn aanwezigheid kon verbergen voor Vader en de keizer vanwege die Dark Side-grot op Dagobah.

Ik vond deze referentie:

Hij maakte zijn woning in de buurt van de Cave of Evil, wat zijn aanwezigheid aan de lichte kant verder teniet deed
Dagobah-artikel op Wookieepedia

Dat irriteerde me sindsdien altijd. Hoe was Obi-Wan Kenobi in staat om zijn lichte aanwezigheid op Tatooine te verbergen zonder een dergelijke uitvlucht te gebruiken?
Of deed hij dat?

Dertien antwoorden:
#1
+42
Jeff
2011-03-11 00:12:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik kan me niet herinneren dat ik ooit een verwijzing naar een sterke duistere kant op Tatooine heb gezien. In feite betwijfel ik of er een was, want het zou een slechte omgeving zijn geweest om 'A New Hope' op te voeden.

Ik denk dat het hier op neerkomt: Obi-Wan is NERGENS IN DE BUURT zo krachtig als Yoda. Yoda's kracht is zodanig dat hij van een aanzienlijke afstand kan worden waargenomen. Obi-Wan had nooit dat machtsniveau.

Ten tweede was het onwaarschijnlijk dat Vader ooit terug zou komen naar Tatooine. Het hield diepe persoonlijke pijn in en Darth Vader probeerde voortdurend het kleine beetje Anakin dat in hem was achtergebleven te doden (zoals vermeld in verschillende romans, waaronder Shadows of the Empire en de ESB-roman). Een bezoek aan Tatooine zou tegen dat doel hebben gewerkt.

Obi-Wan rekende hierop en zijn veel zwakkere Force-aanwezigheid om hem te maskeren voor Vader.

Niet krachtig? Ik bedoel, hij versloeg Darth Maul, hij versloeg Grievous, en hij beet zelfs Vader!
@DavRob60 - Ik denk dat hij een krachtige aanwezigheid in de Force bedoelde. Yoda leek een van de voorstanders te zijn (aan de Jedi-kant) van het idee om NIET de volledige kracht van je verbinding met de Force te gebruiken (zie voor verdere ontwikkeling van dat idee de boeken van Zahn - van de eerste mara Jade / Luke-boeken, en vooral zijn "Visie op de toekomst", evenals enkele van de nieuwe Jedi-orde. Dus, puur theoretisch, had Yoda gemakkelijk een krachtigere jager kunnen zijn dan Obi-Wan, maar koos ervoor om dat niet te doen.
@DavRob60 - Obi-wan's kracht in de strijd staat niet ter discussie. Zijn overwinning op Grievous vloeit rechtstreeks voort uit zijn overwinning op Maul - de strijd met Maul bracht hem ertoe zijn beheersing van een zwaar verdedigende gevechtsstijl te perfectioneren, een die hij werkte totdat hij een vrijwel onaantastbare verdediging kon opzetten en wachtte tot zijn tegenstander een vergissing. Zijn vaardigheid met een sabel doet zijn kracht als dwanggebruiker positief in het niet vallen, waarbij zijn vaardigheden niet slecht waren, maar niet uitzonderlijk. Hij werd algemeen beschouwd als wijs en bekwaam, niet omdat hij een krachtpatser was.
dus eigenlijk is Obi-Wan Kenobi de Jedi-versie van Rocky Balboa?
Zou Anakin, die het dorp met zandbevolking afslachtte in 'Attack of the Clones', een duistere aanwezigheid hebben gecreëerd? Als dat zo is, zou de hut van Obi-wan in 'A New Hope' vlakbij de site kunnen staan.
#2
+13
DVK-on-Ahch-To
2011-03-11 00:39:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een andere mogelijkheid is dat de afstand naar Dagobah veel kleiner was dan die naar Tatooine (ofwel vanaf Coruscant, ofwel vanaf de algemene reeks reizen die de keizer maakte).

Ik kon de kaarten om het te bevestigen, maar Tatooine bevond zich in de Galactische Rand en werd beschreven als een echt afgelegen hellhole (zie Luke's beroemde: "Wel, als er een helder centrum in het universum is, ben je op de planeet die het verst verwijderd is") .

Deze factor zou kunnen werken in combinatie met Jeff's idee hierboven.

Als een kanttekening, aangezien Vader de aanwezigheid van Luke of Obi-Wan op de Death Star niet leek te detecteren totdat hij er al was, is het onwaarschijnlijk dat hij de aanwezigheid van Obi-Wan op Tatooine op afstand zou hebben opgemerkt. En zijn voorkennis lijkt nogal zielig vergeleken met die van Yoda of de keizer, op basis van al het beschikbare bewijs. Dus de enige wiens detectie Obi-Wan moest ontwijken, was de keizer.

hier is een [Kaart] (http://starwars.wikia.com/wiki/The_galaxy): als je de planeetinvoer aanvinkt, krijg je de coördinaat.
Als je op de afbeelding klikt, zie je Dagobah in M-19 en Tatooine in R-16. Coruscant bevindt zich op de kruising 9-10 / K-L. Het afstandsverschil lijkt niet significant.
@DavRob60 - "... algemene reeks reizen ondernomen door de keizer". Dat weten we niet echt. Ik denk niet dat hij 100% van de tijd op Coruscant was. Bovendien zouden, zoals bij elk Force-veld, de werkelijke ruimtelijke afstanden niet noodzakelijk nauwkeurig zijn, waarbij dingen ertussenin (zwarte gaten enz ...) voor interferentie zorgen - Tatooine bevond zich bijvoorbeeld naast Kessel Run,
#3
+8
David Thornley
2011-03-13 08:49:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je zou kunnen vragen hoe geen van de Jedi op de begrafenis van Qui-Gon merkte dat er een Dark Lord of the Sith vlak achter hen stond. Darth Vader en Obi-Wan merkten elkaar alleen op toen ze op hetzelfde station waren (hoewel het een erg grote was), en ze hadden een zeer sterke persoonlijke band.

Het is blijkbaar moeilijk om een ​​andere dwanggebruiker op te pikken zonder te weten dat hij of zij er is. Yoda wordt gepresenteerd als iets buitengewoons, dus misschien moest hij zich beter verbergen.

Omdat je de aanwezigheid van een dwanggebruiker niet bijzonder voelt, tenzij ze de kracht op dat moment gebruiken ...
Ik vraag me af of de aanwezigheid van alle andere Jedi de aanwezigheid van de Dark Side maskeerde? Het is misschien moeilijk om een ​​"donkere vlek" te zien met alle andere Force-gebruikers in de buurt.
@ZanLynx Ik kan net zien dat de Jedi elkaar vuile blikken keken toen de Sidious in de buurt was ... 'Je hebt toch een duistere gedachte losgelaten, nietwaar?'"Geen man, je hebt het gevoeld, je hebt het gedaan!"
Omdat Darth Sidious bedreven was in het maskeren van zijn krachtgevoelige vermogens?Hij verstopte zich * in het volle zicht * al tientallen jaren in interactie met misschien wel tientallen Jedi voordat hij zichzelf aan Anakin openbaarde.
#4
+5
Faust
2011-03-11 03:50:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

"Mos Eisley Spaceport. Je zult nooit een meer ellendige bijenkorf van uitschot en schurkenstaten vinden." -Ben K.

Mos Eisley had een sterk contingent van Dark Force-elementen (belichaamd door Jaba the Hut). Dit was een perfect tegenwicht voor Obi-Wan's Force-voetafdruk - de kracht van de Dark Force daar, hoewel aanzienlijk, was verspreid over een groot aantal relatief zwakke personages die geen serieuze bedreiging zouden vormen voor de aanwezigheid van Ben of Luke op de lange termijn.

@Snake - kunt u dit in uw antwoord toelichten? Hoewel het filmcitaat leuk is, kun je verder uitweiden over hoe dit de vraag beantwoordt, of in ieder geval je antwoord verwijderen als je niet verder wilt gaan.
@Mark sure: Mos Eisley had een sterk contingent van Dark Force-elementen (belichaamd door Jaba the Hut). Dit was een perfect tegenwicht voor Obi-Wan's Force-voetafdruk - de kracht van de Dark Force daar, hoewel aanzienlijk, was verspreid over een groot aantal relatief zwakke personages die geen serieuze bedreiging zouden vormen voor de aanwezigheid van Ben of Luke op de lange termijn.
Hoewel ik het ermee eens ben dat Mos Eisley een slechte plek was om te zijn, kon het nauwelijks worden vergeleken met de Grot op Dagobah. Er waren echt fatsoenlijke mensen die daar woonden, en geen enkele Jedi (licht of donker) was lang aanwezig geweest. Hoewel het misschien een 'slechte sfeer' had gehad, was het niet van plan om een ​​volledig zintuiglijke, illusionaire profetische aanvaller naar jonge jedi uit te spugen.
@Snake - Ik heb je antwoord aangepast om de informatie uit de opmerking op te nemen, hopelijk zal dat je instroom van stemmen naar beneden vertragen.
@Jeff maar het kan nog steeds een rol spelen in je scenario: net zoals Yoda de grot van Dagobah nodig had om zijn aanwezigheid te maskeren, zo gebruikte Ben (bewust of niet) Mos Eisley om zijn "geur" ​​te maskeren. Allemaal hypthetisch natuurlijk. (Je vraagt ​​je af hoe ... oh shucks, tijd om zelf een vraag te stellen ;-)
Er is een verschil tussen "slechte" en "Dark side of the Force". U kunt de eerste niet gebruiken als vervanging voor de laatste.
#5
+5
Chcuk
2012-01-06 00:21:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In het boek Allegiance noemt Luke feitelijk training in de buurt van een Dark Side-locatie, vergelijkbaar met de Dagobah-grot, op Tatooine nabij het huis van Obi-Wan, en hij verwijst er af en toe naar tijdens de Fate of the Jedi -serie.

Kunt u wat meer details toevoegen? Het lijkt een potentieel geweldig antwoord als ze werden toegevoegd.
Ik heb het gevraagde detail niet kunnen vinden omdat ik geen toegang meer heb tot deze boeken. Maar zal opnieuw worden bijgewerkt zodra ik weer toegang krijg tot specifiek dit detail.
#6
+3
Miller Industries
2012-03-04 13:32:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het is duidelijk dat sommige Force-gebruikers hun Force-handtekeningen kunnen dempen of ongeldig maken (bijv. Sidious en Maul, mogelijk Obi-Wan). Ik denk dat sommige Jedi met extreem hoge midichlorian-tellingen (d.w.z. Yoda, Vader, Luke) extra Force-negators nodig hebben om hun aanwezigheid te verbergen. Vandaar Yoda op Dagobah.

Ook lijkt het erop dat Force-handtekening veel lijkt op energiestraling. Als je naar de nachtelijke hemel kijkt terwijl je in de stad bent, zul je niet zoveel sterren zien als buiten die stad (of wereld, als je dat liever hebt). Dat heeft Sidious waarschijnlijk geholpen zijn aanwezigheid te maskeren.

Hetzelfde geldt voor Yoda, die zijn aanwezigheid liet overschaduwen door de grot.

#7
+2
Brandon
2011-10-12 14:38:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je ooit Knights of the Old Republic (KOTOR) hebt gespeeld, waarbij Revan de computer op Dantooine beantwoordt om de Star-map te ontgrendelen, wordt je gevraagd wat de levengevende werelden zijn. dwz Bossen, Vlakten enz. De andere terminal, vraagt ​​de doodgevende werelden, moerassen, woestijnen enz. Ik denk dat Obi-Wan in staat was om zijn aanwezigheid te maskeren, want overal waar dood en / of verlatenheid heerst, is de duistere kant sterk. Daarom verborg Yoda zich op een moerasplaneet en Obi-Wan verborg zich op een woestijnplaneet.

Persoonlijk vind ik het moeras-ding een beetje raar. Wat is er levendiger dan een moeras? Het heeft veel leven, alleen dat het meeste afstotend is voor mensen.
Als je KOTOR hebt gespeeld, weet je dat er een sterrenkaart op tatooine staat. Sterrenkaarten zijn gerelateerd aan de Star Forge, een behoorlijk verdomd sterk dark side-construct. Dat is alles wat u nodig heeft voor een duistere site.
#8
+2
lunistorvalds
2012-08-14 06:33:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bekijk dit eens:

Ik heb hier altijd over nagedacht sinds de originele trilogie (veel), en hier is mijn mening. Obi-Wan is een meester in stealth en onzichtbaarheid, net als een ninja. Bekijk hem aandachtig in alle 4 films waarin hij speelt. Hij sluipt rond de Death Star om de trekstraal in New Hope uit te schakelen. In de nieuwe films doet hij ook veel aan spionage en ontwijkt hij detectie, hoewel hij erin slaagt gevangen te worden (jongere / minder geslepen vaardigheden). Je kunt dit ook koppelen aan zijn Jedi-geestentrucs; hij is verborgen in het volle zicht! "Dit is niet de Obi-Wan die je zoekt!" Serieus, bekijk alle films en zeg me dat je dit niet oppikt!

Ik geloof dat hij wist dat hij zich moest mengen tot Luke meerderjarig was. Tatooine? Dit moest de laatste plaats zijn waar Vader heen zou willen. Anakin zag zijn moeder sterven nadat ze op brute wijze werd geslagen en verkracht door Sand People, en hij begon ook zijn weg naar de duistere kant met moord, inclusief vrouwen en kinderen. Het is veilig om te zeggen dat een van de Anakin die in Vader zijn achtergebleven die plek nooit meer zou willen zien.

EDIT: ja, zijn geest meegerekend, was hij in alle films, niet in 4, inb4, enz. . enz .;)

#9
+1
Nicolas Descottes
2013-07-18 10:42:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zoals uitgelegd in Wookieepedia kan een Jedi of Sith de kracht gebruiken om hun aanwezigheid te maskeren voor een ander krachtgevoelig wezen ... Met andere woorden, hij gebruikte de kracht om zichzelf te verbergen.

Dit is zeker mogelijk, maar is er een concreet citaat of bewijs dat dit het geval was? Zelfs een voorbeeld van Obi-Wan die zo'n vaardigheid gebruikt omdat niet alle Jedi zo goed weten hoe ze alles moeten doen als anderen.
#10
  0
Brian Knoblauch
2011-09-30 18:23:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Afstand? Het lijkt erop dat de detectie afneemt met de afstand, en als niemand (die hem kon voelen) daarheen ging ... Misschien was hij gewoon niet zo voorzichtig met verbergen als Yoda.

#11
  0
Zig Zag
2013-07-19 01:59:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een van de belangrijkste redenen is dat het rijk in theorie niet aanwezig was in Tatooine sinds het werd bestuurd door de Hutts. Als iedereen zich herinnert in Episode I, wordt duidelijk door Shmi Skywalker verklaard dat de Galactic Republic niet aanwezig is in de Outer Rim-gebieden, daarom lijkt het alleen maar logisch dat het Empire dat ook niet zou doen.

Het Empire heeft echter wel stormtroopers gestationeerd in Mos Eisley of in ieder geval op jacht naar R2D2 en C3PO in A New Hope, dus het is niet zo logisch als je zou denken. Ze hebben duidelijk de middelen om stroom op Tatooine te projecteren.
ja, maar ze zouden er geen winst mee maken. Terugkomend op de oorspronkelijke vraag, als iemand een van de uitgebreide universum-boeken heeft gelezen, kun je je herinneren dat Obi Wan niet altijd op de planeet was, hij vertrok even om een ​​defecte jedi te helpen.
#12
  0
Allenric
2014-11-26 00:36:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Obi-Wan koos een planeet die door Hutt bestuurd werd en ook een toevluchtsoord voor een flinke portie uitschot en schurken. Je zou niet aannemen dat een gerespecteerde en machtige Jedi-meester daar gewillig zou wonen.

Maar verstoppen waar je het minst verwacht te worden gevonden, is hoe je langer in het spel (levend) blijft.

Yoda koos een planeet zonder enige technologie, maar realiseerde zich toch dat zijn connectie met de Force zodanig was dat hij naast de Cave of Evil zijn Force Footprint zou dempen.

#13
  0
user110683
2019-01-20 19:39:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik geloof dat ik in een noval heb gelezen dat Ben Kenobi yasalmiri naar tatooine bracht en een oefenterrein vestigde in een vernield ruimteschip. Dit zou de effecten van de kracht teniet hebben gedaan.

Hallo daar!Welke roman zou dat zijn?Zou je het kunnen [bewerken]?


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...