Vraag:
Hoe lang moest het personage van Bill Murray (Phil Connors) in een tijdlus zitten in de film "Groundhog Day"?
aceinthehole
2011-10-20 21:37:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb me vaak afgevraagd hoe lang het personage van Bill Murray (Phil Connors) in zijn tijdlus zou zitten voordat hij eruit kwam. Je zou het aantal dagen kunnen tellen dat in de film wordt afgebeeld, maar er zijn delen die verwijzen naar het feit dat hij veel langere tijd heeft doorgebracht tussen scènes die niet zijn vertoond.

Het lijkt erop dat het niet korter dan enkele maanden kan zijn geweest , tot minimaal een jaar, zodat hij veel dingen heeft geleerd die hij leert (zoals piano spelen, ijssculptuur en dergelijke). Het hadden echter jaren of decennia kunnen duren?

Misschien ergens in het script, of misschien hebben de schrijvers van de film of het commentaar van de regisseur of zoiets een indicatie gegeven van wat voor tijd schaal waarvan ze dachten dat het had moeten zijn tijdens het schrijven / maken van de film?

Wat ik me altijd afvroeg, was hoe die tijd werd waargenomen door de REST van de wereld. Ik kan alleen maar aannemen dat de hele wereld vastzat in de tijdlus, en alleen Phil besefte het.
@Omegacron - Ik heb altijd hetzelfde aangenomen.Iedereen zat vast in de tijdlus, maar ze waren zich er niet van bewust.Voor hen leek het erop dat er niets ongewoons gebeurde (behalve op een specifieke dag, misschien - Phil die zichzelf overhoopte, tekeer ging tijdens zijn monoloog voor de camera, zei dat hij een god was, zichzelf en de groundhog doodde, enz.)ongebruikelijk zijn geweest).Maar nadat de rare dag voorbij was, zouden ze zijn vergeten dat het ooit is gebeurd.Toen Phil eindelijk uit de cirkel kwam, wist niemand anders wat er was gebeurd.
Vier antwoorden:
#1
+376
Danny Rubin
2012-02-07 08:08:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sta ik toe hier in te springen. Hallo iedereen. Zoals hierboven vermeld, was mijn oorspronkelijke bedoeling dat Phil langer zou leven dan een enkel leven. Dat was het punt van het originele script: om te zien hoe iemand zou kunnen veranderen als hij langer dan één leven zou leven (het ging altijd over een man die niet aan het leven kon ontsnappen). De studio vond dat de loop niet langer dan twee weken mocht duren. Ze waren bang dat het publiek in paniek zou raken als het langer duurde. Omdat mijn boekenkastkalender (ook hierboven genoemd) een specifiek record was van het verstrijken van de tijd, koos Harold ervoor om het uit het script te verwijderen, en op die manier kon hij de studio vertellen dat het twee weken duurde of wat dan ook en niemand kon naar iets in het script verwijzen dat was in tegenspraak. Dit verklaart waarom de duur van Phil's opsluiting zo velen als een mysterie lijkt: het was ontworpen om een ​​mysterie te zijn. Toch denk ik dat de gevoeligheid van de personages naarmate ze vorderden een begeleidende klok vereiste, en Harold zorgde daarvoor. Hij had het gevoel dat het ongeveer tien jaar duurde, en ik denk dat de film die gevoeligheid weerspiegelt.

Toch vind ik het leuk de manier waarop mensen blijven raden, tellen en ruzie maken. Mijn antwoord mag die zoektocht niet ontmoedigen. Wie heeft er ooit gezegd dat ik weet waar ik het over heb?


¹ Bewerken: Danny Rubin, de scenarioschrijver voor Groundhog Day , liet twee andere antwoorden achter die werden verwijderd. In bovenstaande tekst verwijst hij daarnaar. Dit is wat ze zeiden:

In mijn oorspronkelijke dienstplicht had ik een meubel gemaakt om het publiek te helpen de massaliteit van tijd op Phil's schouders te voelen. Het was mijn vertaling van vijf gebundelde luiksporen op een penitentiaire muur, wat natuurlijk niet zou werken voor Phil, aangezien de markeringen elke ochtend verdwenen zouden zijn. Mijn voornemen was een boekenkast tot aan de muur in de Bed and Breakfast. Elke dag las Phil een enkele pagina uit een enkel boek. Af en toe zagen we hem het eerste hoofdstuk afmaken, dan het hele boek en dan het vitaliteitsboek in de rij. Op een trieste dag zien we hem de laatste pagina van het vitaliteitsschrift in de boekenkast afmaken - om dan terug te moeten lopen naar het allereerste boek voor het plaatsen van de hardhouten vloer en opnieuw te beginnen.

Wat interessant is, is niet precies wat ik in gedachten had of in Harold's gedachten, maar hoe dit probleem de focus werd van een grote worstelwedstrijd met de studio. Het blijkt dat als je weet hoe lang hij daar was, de toon en zelfs de betekenis van het hele stuk verandert, dus het was geen kleinigheid.

Bedankt voor het onthullen van enkele inzichten achter de schermen!
Voor degenen die niet weten waarom dit zo hoog is gestemd: [Danny Rubin] (http://www.dannyrubin.com/) is de ** scenarioschrijver ** van de film "Grounhog Day".
Met betrekking tot het identiteitsbewijs voor de gebruiker * Danny Rubin *, heeft de blog van Danny Rubin een vergelijkbaar antwoord, zelfs met veel van dezelfde tekst [op zijn officiële site] (http://www.dannyrubin.com/blogusgroundhogus/2008 / 01/29 / de-magie-van-vriendschap /).
Ik waardeer wat je probeerde te doen, omdat het liet zien wat iemand met de tijd kon doen. Ik ken een aantal naturalistische types en fictieve werken met vergelijkbare gevoelens die beweren dat we niet moeten streven naar levensverlenging omdat het onnatuurlijk of nutteloos voor ons zou zijn. Je laat zien hoe iemand baat kan hebben bij wat extra tijd.
Ik stond op het punt te zeggen "kun je ons bronnen geven voor je mening" en toen had ik zoiets van "Ohh!"
Het is verbijsterend dat iemand besloot dat het antwoord van de scenarioschrijver een downvote verdiende. Alleen in scifi.se!
Van buitenaf blijft het, voor altijd, precies één dag.
Holy crap, dit is het coolste ding ooit.
@AndresF.Het is waarschijnlijk iemand die Wikipedia gewend is.Op WP zou dit antwoord worden verwijderd als primair onderzoek of iets dergelijks.
Waarom zijn de oorspronkelijke antwoorden verwijderd?
Ik weet dat het een tijdje geleden is ... Je verwijst meerdere keren naar iets _ hierboven vermeld_ - het is nu niet meer duidelijk wat dit is / was.Is er een kans om dit te verbeteren?
@Marzipanherz De geschiedenis van het antwoord vertelt dat het de twee andere antwoorden waren die hij maakte.Ik heb een bewerking voorgesteld om dit nogmaals te verduidelijken.
#2
+136
DVK-on-Ahch-To
2011-10-20 23:07:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er zijn 2 officiële reacties, beide van Harold Ramis (directeur "Groundhog Day").

 1. Eerste reactie (later) is 30-40 jaar.

  Van " Harold Ramis Reageert op de Wolf Gnards", Wolf Gnards

  Harold Ramis e-mailde de Heeb-kantoren met dit bericht:

  "Ik denk dat de 10-jaarschatting te kort is. Het duurt minstens 10 jaar om ergens goed in te worden, en als hij de tijd en de misleide jaren die hij doorbracht, meer als 30 of 40 jaar ... Mensen [zoals de blogger] hebben veel te veel tijd over. Ze kunnen piano leren spelen, Frans spreken of beeldhouwen. "


 2. Dat antwoord van Ramis was het gevolg van een eerdere analyse (waarnaar door DampeS8N wordt verwezen in een opmerking: " Hoe lang besteedt Bill Murray aan Groundhog Day?" , Wolf Gnards )

  Dat brengt ons op het totaal van 3176 herhaalde Groundhog-dagen, of 453 weken, of 105 maanden, of 8,7 jaar ars. Precies 8 jaar, 8 maanden en 16 dagen. Dus uiteindelijk had Harold Ramis gelijk en heb ik een Bill Murray tijd verspild. Maar ik heb de hekjes gemaakt, en ik ging de wiskunde doen!


 3. Natuurlijk verwijst dat citaat van wolfgnards naar een TWEEDE gegeven door Ramis zelf, in een eerder dvd-commentaar:

  Volgens Harold Ramis zat Bill Murray op het dvd-commentaar van Groundhog Day 10 jaar vast in zijn eigen kleine hoekje van de hel ... Punxsutawney


 4. Een aparte, zeer ingewikkelde analyse bevestigde de schatting van 30-40 jaar.

  " Hoeveel dagen betaalt Bill Murray brengt ECHT door met het herbeleven van 'Groundhog Day'? ", WhatCulture

  33 jaar en 358 dagen (12.403 dagen)


 5. Als klap op de vuurpijl wezen verschillende bronnen erop dat het originele script beweerde dat het 10.000 jaar was! .

  Ik heb het relevante citaat echter nooit in een relevant script kunnen vinden, dus ik blijf een beetje sceptisch over die lekkernij

Het absolute minimum (berekend in de post waarop Ramis reageerde) was meer dan 8 jaar (bedankt @DampeS8N). Dat veronderstelt dat hij eropuit ging om alles vanaf het begin te doen en een snelle studie was van de meeste dingen die hij deed.
@Jeff - dat is # 2 op de lijst
De lijst was er niet toen ik commentaar gaf. Ik keur de bewerking goed: veel verbeterd.
Ik ben geen therapeut, maar ik heb een tijdje in de behandeling gewerkt. Ik kan niemand zo egocentrisch zien als Phil die de reis maakte die hij maakte om te accepteren dat hij gebreken had, en vervolgens om die tekortkomingen in minder dan 5 jaar op te lossen, en dat veronderstelt dat hij snel werkte. Ik zou een minimum van 10 jaar VEEL geloofwaardiger vinden.
Ik kan # 5 niet lezen zonder Bill Murray voor te stellen als Rita Repulsa.
"Er is 1 officieel antwoord van Danny Rubin, en het is een paar centimeter zo ↑" - Dat voor jou opgelost :-)
Ik weet niet of het legitiem is, maar deze heeft het over tienduizend jaar http://www.dailyscript.com/scripts/groundhogday.pdf
#3
+61
Plutor
2011-10-21 18:53:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het antwoord van DVK vermeldt dat "verschillende bronnen wezen erop dat het originele script vermeldde dat het 10.000 jaar was!" maar dat hij geen citaat in het script kon vinden. Dat aantal is niet correct, maar de oorspronkelijke bedoeling was dat hij daar onbeschrijfelijk lang zou zijn. Volgens een bericht op de blog van schrijver Danny Rubin:

In mijn oorspronkelijke concept had ik een apparaat gemaakt om het publiek te helpen de enorme tijd op Phil's schouders te voelen. Het was mijn versie van vijf gebundelde luiksporen op een gevangenismuur, wat natuurlijk niet zou werken voor Phil, want elke ochtend zouden de markeringen verdwenen zijn. Mijn oplossing was een boekenkast tot aan de muur in de Bed and Breakfast. Elke dag las Phil een enkele pagina uit een enkel boek. Af en toe zagen we hem het eerste hoofdstuk afmaken, dan het hele boek en dan het laatste boek in de rij. Op een trieste dag zien we hem de laatste pagina van het laatste boek in de boekenkast afmaken - om dan terug te lopen naar het allereerste boek en opnieuw te beginnen.

(Hij verwerpt specifiek de specifieke waarde "10.000 jaar" elders in dat bericht.)

Een zeer grove schatting op basis van enkele boeken, boekenplanken en een kamer in mijn appartement geeft me volgens die methode een goede 200-250 jaar. Ik weet niet hoeveel groter de boekenkast / muur van de Bed and Breakfast is, maar 1.000 is niet uitgesloten ... (10.000 lijkt overdreven, hoewel dat meer afhangt van hoe vaak hij door de boekenkast is gegaan)
Als een kanttekening - Danny Rubin heeft uiteindelijk zijn eigen antwoord op deze vraag gepost :)
Oy ~! ** TIEN DUIZEND JAAR ** Zal je zo'n pijn in de nek geven!
De niet-gerelateerde roman * Permutation City * heeft een personage dat vastzit in een hel van zijn eigen creatie, in een poging de tijd bij te houden in een omgeving die steeds opnieuw wordt ingesteld. Zijn oplossing, en wat het hem vertelt, is nogal grimmig.
Weet iemand hoe het kwam dat Danny Rubin de site vond en besloot de vraag te beantwoorden?Heeft iemand hem dat gevraagd?
#4
+5
Molag Bal
2016-02-18 11:13:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zoals vermeld in de andere antwoorden, is er een hardnekkig gerucht dat het oorspronkelijke script van plan was om Phil 10.000 jaar vast te houden in de tijdlus. De schrijver ontkende dit, zoals je kunt zien in het antwoord van Plutor, maar ik heb nog steeds een paar bronnen voor de claim van 10.000 jaar.

Tweede versie van het script

Met dank aan Richard's antwoord op een andere vraag, hier is een citaat uit de tweede versie van het script:

Rita staart heel lang in zijn ogen , maar ze ziet alleen goede, echte dingen.

RITA: Dat is best verbazingwekkend.

PHIL: Wil je weten wat echt verbazingwekkend is? Ik wacht al tienduizend jaar elke dag op je.

Het is mogelijk dat Phil overdreef, maar het script zegt dat Rita alleen 'goede, echte dingen' zag in Phil's ogen, dus het nummer was waarschijnlijk niet bedoeld als een complete verzinsel. Dit zou de bron kunnen zijn van het idee dat Phil 10.000 jaar vastzat in Groundhog Day.

Filmcommentaar door de regisseur

Deze citaten zijn afkomstig van de speciale 15th Anniversary Edition-dvd van Groundhog Day, in het audiocommentaar door de regisseur, Harold Ramis.

7:58 in de film, met verwijzing naar de schrijver, Danny Rubin:

Hij is een soort van Zenboeddhist.

41:16

In Danny's originele script, geloof het of niet, Danny liet hem dezelfde dag opnieuw en opnieuw leven voor 10.000 jaar, wat eigenlijk een ... handige boeddhistische slogan is. In het boeddhisme lijkt alles 10.000 jaar te duren. Maar we vonden dat we de reikwijdte ervan voor het publiek moesten verkleinen. Het was moeilijk voor mensen om het idee te begrijpen dat dit zo lang zou kunnen duren.

Ik heb de 10000-jarige referentie gezien in een tv-programma uit 2005, evenals een analyse waaruit bleek dat slechts 34 (of 38 of 42, kan me niet herinneren, maar het was zoiets) verschillende loopdagen die daadwerkelijk in defilmpje (hoewel er natuurlijk hints zijn dat er veel meer was verstreken, en de schatting van 10 jaar werd ook genoemd).Ik zal proberen dat programma in mijn archief te zoeken (als het nog niet in de prullenbak was gegooid) ... misschien zou ik zelfs een bron voor die analyse kunnen vinden!
De regel "alles ..." is erg grappig.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...