Vraag:
Welk Sci Fi-verhaal bevatte een lineaire versneller voor de lancering van de ruimte?
Saiboogu
2011-01-15 02:50:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik probeer een verhaal te vinden dat ik een paar jaar geleden heb gelezen - Ik kan me niet herinneren of het een online korte film was of iets in druk, hoewel ik er vrij zeker van ben dat het niet langer was dan een novelle.

De hoofdrolspeler bouwde een lineaire versneller op basis van een bergtop en strekte zich mijlenver de lucht uit (met een luchtballon, denk ik) om vracht en uiteindelijk bemande vaartuigen te lanceren. Natuurlijk hebben ze te maken met de gebruikelijke problemen met sabotage / spionage, enz. Enz.

Rinkelen?

Ik moet er rekening mee houden dat het niet Moon is a Harsh Mistress, aangezien dat lijkt het beste zoekresultaat te zijn wanneer ik Google probeer en het eerste antwoord dat ik hier heb ontvangen. Ik denk dat het verhaal recenter is geschreven.

Begon een premie, misschien met de bèta die openbaar wordt, kan iemand worden geïnspireerd om dit te lokaliseren - helaas zijn mijn pogingen om het te googlen mislukt. Het is geen DD Harriman-verhaal, ik ben er vrij zeker van dat het helemaal geen Heinlein is - ik denk dat Matthew Nichols gelijk heeft dat dit een online-publicatie van de afgelopen jaren was.

Ik herinner me dit verhaal en ben er ook naar op zoek, hoewel ik de naam ook niet meer weet. Ik geloof dat het alleen online beschikbaar was en dat er een reeks verhalen was over dezelfde ingenieur. Ik ben het ermee eens dat het platform was opgehangen aan ballonnen (door zonne-energie verwarmd). Er was ook een incident waarbij een van de onderhoudsmedewerkers van het platform sprong en naar beneden parachuteerde voor de opwinding ervan. Hopelijk weet iemand anders het te vinden.
Ja, dat is beslist hetzelfde verhaal. Hopelijk komt een van ons erachter.
Ik vind het geweldig dat je hier een beloning aan hebt toegevoegd, maar het lijkt erop dat "help me herinneren" -vragen niet zijn toegestaan ​​en moeten worden afgesloten.
Kreeg een citaat? Ik zag degene die onlangs gesloten was en die niet als een vraag was geformuleerd. Denk dat dat een beetje overboord was, maar ik heb dat toch gedekt.
Ik vond de discussie op meta. Vreemd, en ik hoop dat we dit soort vragen hier op de een of andere manier kunnen toestaan.
Daar ben ik het mee eens. Het lijkt heel goed geschikt voor een sciencefiction Q & A-site.
Zeven antwoorden:
#1
+19
Saiboogu
2011-01-27 02:33:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

The Bridge to Space door Mike Combs. Ik heb vandaag nog een half uur met Google doorgebracht toen de site me eraan begon te herinneren dat de premie bijna op was. Er zijn ook nog een paar verhalen met dezelfde hoofdrolspeler, zoals Matthew Nichols zich herinnerde.

Bedankt voor het vinden van dat ... Ik had in het verleden gekeken maar niets gevonden.
@MatthewNichols Ik heb dit antwoord bijgewerkt omdat de links naar een dode site wezen. Ik heb een link naar het verhaal toegevoegd, maar kun je verifiëren dat het zeker het verhaal is?
Dat is het juiste verhaal. Bedankt voor het bijwerken van het antwoord.
#2
+8
David Thornley
2011-01-15 21:59:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het is meer dan een novelle, maar lineaire versnellers waren belangrijk in Heinleins roman "The Moon is a Harsh Mistress", en de hoofdrolspeler werd door één naar de aarde geschoten.

Upvote voor een goed antwoord, maar dat is niet waar ik aan denk. Ik denk dat het relatief recent is geschreven (afgelopen 5 jaar of zo).
#3
+6
Stewbob
2011-01-19 00:54:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het is een eeuwigheid geleden sinds ik het heb gelezen, maar ik ben er 95% zeker van dat DD Harriman een lineaire versneller heeft gebouwd langs de zijkant van Pike's Peak in 'The Man Who Sold the Moon' van Heinlein.

Ik herinner me niets van ballonnen die het vasthielden of droegen, maar het is meer dan 25 jaar geleden. :)

En er zijn ook verschillende andere korte verhalen met DD Harriman erin.
Ja, DD Harriman heeft een cross-over met Lazarus Long, vooral met Long's moeder.
Inderdaad.
#4
+2
Stewbob
2011-01-21 02:04:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De zonneverwarming en ballonnen doen me denken dat dit het volgende verhaal zou kunnen zijn:

Space Heater door JJ Coupling (echte naam John R. Pierce)

Dit verhaal werd in februari 1954 gepubliceerd in het tijdschrift Astounding Science Fiction. Ik kan geen online synopsis of tekst van het verhaal vinden om dit te bevestigen. Hopelijk zal dit iemands geheugen opfrissen.

Interessant. Ik neig naar niet - de door zonne-energie verwarmde ballonnen waren geen belangrijk plotpunt en ik ben er bijna 100% zeker van dat ik het verhaal online heb gelezen, dus een moeilijk te vinden verhaal uit Astounding in de jaren 50 zal dat waarschijnlijk niet zij het. :) Maar bedankt voor de vondst - ik zal wat tijd met Google doorbrengen om te zien of ik tekst of synopsis van Space Heater kan vinden.
#5
+1
geoffc
2011-01-19 03:37:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In de meer echte wereld is er de bewegingssimulator (een soort vliegtuigvluchtsimulators) aan de voet van de CN Tower in Toronto, die theoretiseerde dat ze de holle kern van de toren gebruikten als een lineaire versneller voor ruimtetoerisme . :) Tour of the Universe, geloof ik dat ze het noemen.

In het formaat van een lange boekenreeks is er FireStar van Michael Flynn, waar de hoofdpersoon een enkele fase ontwikkelt tot een baanwerper, maar haar concurrenten oplicht. die met haar concurreert, en men bouwt de Boomer, een straalmotorpistool op brandstof dat een berg op schiet (en ze in een baan om de aarde laat vliegen).

#6
+1
2bev
2011-01-22 08:00:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben er vrij zeker van dat het "Vrijdag" was door Heinlein.

Nee. Ik waardeer een antwoord, maar Friday lijkt niet echt veel op de plot die ik hierboven heb beschreven ...
Heinlein schreef lineaire versnellers in meerdere verhalen. * Starman Jones * beschreef bijvoorbeeld een systeem van hoepels die werden gebruikt om schepen te helpen versnellen om aan snelheid te ontsnappen. Het zou me niet verbazen als er ergens in * Friday * een lineair accelerator-lanceersysteem tangentieel werd genoemd, maar het stond zeker niet centraal in de plot.
#7
+1
Zeiss Ikon
2018-08-23 17:38:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik vraag me af of dit "The Heavy Lifters" van Dean Ing. De hoofdrolspeler is als tiener betrokken bij een gruwelijk snelwegongeluk met een overbeladen en niet vastgezette semi-vrachtwagen, en ontwikkelt een levenslange obsessie om het wegvervoer van vracht uit te bannen. Na verloop van tijd manifesteert dit zich als ingenieur worden, een bedrijf starten dat zware vracht vervoert in "delta's" - hybride hefwagens en aerostat-luchtschepen - en op een hogesnelheidsmagneetrail, en uiteindelijk in een baan om de aarde komt met een horizontale lineaire versneller op basis van het maglev railsysteem.

De vraag werd beantwoord, en dat antwoord aanvaard door de vragensteller, meer dan 7 jaar geleden
En blijkbaar stootte het systeem de vraag automatisch ongeveer vijf minuten voordat ik antwoordde.Sorry, ik heb de datum niet gecontroleerd - maar ik blijf bij mijn antwoord als een andere mogelijkheid die overeenkomt met de gegeven plotelementen, dus mogelijk handig voor mensen die niet echt op zoek zijn naar * The Bridge to Space *.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...