Vraag:
Wat is "Blue Sun" in Firefly?
Upgrayedd
2011-01-26 07:22:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er zijn veel verwijzingen naar Blue Sun in vuurvliegjes. De meeste zijn achtergrondafbeeldingen zoals reclameborden of een shirt dat Jayne draagt. Wordt dit ooit uitgelegd, hetzij rechtstreeks in een aflevering of misschien in extra's op dvd?

Drie antwoorden:
#1
+41
MPelletier
2011-01-26 07:30:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het is een megabedrijf. Ze doen alles, van scheepsonderdelen tot voedsel.

Hoewel het logo niet direct wordt vermeld, is het te zien op verschillende rekwisieten.

Meer op de Firefly Wikia.

Even terzijde: [hier] (http://www.thinkgeek.com/tshirts-apparel/unisex/popculture/a231/) is een subtiele manier om iemands liefde voor sciencefiction te tonen zonder al te duidelijk te zijn :)
En dit is [een minder subtiele manier] (http://www.cafepress.com/+blue_sun_womens_tank_top,12088952) - het is tenminste niet subtiel wanneer * ik * het draag… ;-)
@Dori: Vragen mensen u wat het betekent?
soms wel, soms niet - het varieert. Ik kocht het terug toen het tv-programma nog in de ether was, dus de vragen werden beantwoord terwijl de film uit was. Maar meestal draag ik het bij dingen als SF-nadelen, waar het als * voor de hand liggend * wordt beschouwd.
#2
+24
indyK1ng
2011-01-26 21:39:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Blue Sun is een megabedrijf in het Firefly-universum.

Joss Whedon heeft het beschreven als het bedrijf dat zou ontstaan ​​uit de fusie van Microsoft en McDonalds. Het idee is dat het een bedrijf is dat elk deel van het leven van mensen doordringt, van het voedsel dat ze eten tot de kleding die ze dragen tot de computers die ze gebruiken voor de schepen waarmee ze vliegen.

Er wordt ook gezinspeeld op einde van de eerste graphic novel dat de Hands of Blue feitelijk werkten voor Blue Sun, die mogelijk grote banden heeft met de overheid.

#3
+7
Tim Keating
2014-04-04 20:54:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het is niet alleen een bedrijf, het is de naam van een van de werkelijke sterren van het samengestelde sterrensysteem, zoals (onder andere) wordt vermeld op de officiële QMx-kaart van het vers

enter image description hereDeze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...