Vraag:
Kon de Enterprise een vampier een huis binnenstralen waar ze geen toestemming voor had?
Torben Gundtofte-Bruun
2011-11-06 00:11:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er is dit artikel op io9.com waarin deze exacte vraag wordt gesteld, en ik dacht dat scifi.SE de ultieme plaats zou zijn om de kwestie te regelen. Ik presenteer u:

Dit is een serieuze vraag die me dwarszit. We weten allemaal dat in de meeste vampierverhalen een vampier geen huis binnen kan komen zonder een uitnodiging. Het is als een onbreekbare barrière. Maar wat zou er gebeuren als u een transporter zou gebruiken, zoals op de U.S.S. Enterprise, om een ​​vampier onuitgenodigd in een huis te stralen?

( hier en hier vermeld op Google+.)

Ik weet niet of ik deze vraag als geweldig moet stemmen of om te sluiten als niet constructief ... lol
Als bijvraag: wat als het huis wordt gestraald en getransporteerd over de locatie van een vampier?
Wat als je een huis op een vampier laat vallen? Als de boze heks een vampier was geweest, zou het huis dan van haar zijn weerkaatst? (Maar nogmaals, ze was nooit echt * in * het huis.)
Technisch gezien bewegen huizen altijd met de planeet door de ruimte, dus als het huis zou worden verplaatst, is de kans groot dat de vampier wordt verdreven of dood ... of dat het huis niet kan worden gestraald ... OF creatiever zijn de regels niet langer van toepassing sinds het huis is verplaatst van het relatieve stuk ruimte waarin was 'bewoond'
Ik lachte hardop toen ik deze vraag over hete vragen zag. Dit roept de vraag op wat de vampier aan het doen was op de Enterprise en of deze als een huis wordt beschouwd;).
Ik betwijfel of de Enterprise als een huis zou worden beschouwd, maar individuele bemanningsverblijven misschien wel.
@KeithThompson Wat als je een huis verkleint en het vervolgens vervoert om het hart van de vampier te omringen? Ik denk dat we een hele nieuwe manier hebben om vampieren te doden!
Tegenspraak. Nu moet je kiezen welke echt is (of zal zijn): een vampier of de Enterprise. @TwilightFan Gebruik je hoofd tenminste één keer, in godsnaam. Ik weet dat Meyers graag * Brainwash Ink (TM) * op haar boeken toepast, maar kom op.
Hier is een gedachte: kan een vampier het parallelle universum van Spock-met-een-sik binnengaan?
Het hangt er allemaal volledig vanaf of er al iemand anders in huis is om de vampier te observeren. Als er niemand anders in huis is, is de vampier tegelijkertijd dood en levend. Ik gebruik levend losjes om de toestand van een vampier aan te duiden wanneer deze niet stof / vernietigd is.
Verandert het antwoord op de vraag als Miles O'Brien achter de console zit? Wat als de vampier door Geordie's vizier wordt geleid?
Ik bedoel niet om een ​​kill joy te zijn, maar ik wil gewoon niet dat deze vraag * is *.
Het lijkt mij dat dit slechts een hightech is van wat er zou gebeuren als je een vampier een gebouw binnen zou duwen waar hij geen toestemming voor had.
Waarom niet gewoon de vampier buiten de voordeur stralen en een mens binnen? De mens kan de vampier uitnodigen en naar boven stralen, de vampier vrij laten om binnen te komen.
Ik denk dat de vraag eigenlijk is of een vampier nog steeds een vampier is als het gewoon een verzameling moleculen is die ronddrijven in een transportbuffer.
Kan de Enterprise ook een vampier naar Hogwart's Castle teleporteren? "* Je kunt niet verschijnen in Zweinstein Ron, hoe vaak moet ik het je vertellen! *"
Dit was eigenlijk logisch zoals ik dacht - de man vond eigenlijk een ST-roman met een vampierras. Oh man, maar ik stemde op ...
Wie of wat dwingt de regel af dat een vampier geen huis mag binnenkomen zonder uitnodiging? Zit het boven of onder de 24e-eeuwse transporter technologisch in de hiërarchie van controle?
Zoals ze in Vulcan zeggen: ** Eén man kan de toekomst oproepen. ** Dus dezelfde man kan ook een vampier oproepen: P
Ik kan me voorstellen dat geteleporteerd naar een schip kan worden opgevat als de ultieme uitnodiging om aan boord te komen? Moet een uitnodiging mondeling zijn? Als ik iemand in een zak gooi en hem in mijn huis gooi, kan ik hem dan niet beschuldigen van overtreding, toch?
@BubbleRobble is waar als het stralen wordt gedaan door de Enterprise. Ga er bij deze vraag vanuit dat het stralen wordt gedaan door een externe partij zonder toestemming (uitnodiging) van Enterprise.
Ik veronderstel dat de vraag dan neerkomt op of het 'uitnodigings'-ding een fysieke of mentale dwang van de vampier is. In de overlevering kunnen vampiers het bijvoorbeeld niet laten om knopen los te maken. Ze worden niet gedwongen, het is gewoon een mentale dwang / obsessie. Waar Vampire's afkeer van stromend water of zonlicht een fysieke zwakte is. Ik veronderstel dat ik altijd had aangenomen dat de uitnodiging een mentale dwang was, vergelijkbaar met de knopen - dus ik zou me voorstellen dat de vampier dan dwangmatig de uitgang zou zoeken. Omdat zaken als 'eigendom' en 'uitnodigingen' niet natuurlijk zijn, maar eerder sociale / psychologische zaken.
Dus de vampier wordt aan boord van de onderneming gestraald en doet dan elke poging om te vertrekken, en als, bijvoorbeeld, Picard weigert hem toe te staan ​​te vertrekken of weg te teleporteren of als zijn vertrek wordt verhinderd door een van de bemanningsleden, heeft hij een post-facto uitnodiging / toestemming om daar te verblijven in de vorm van op de plaats gehouden worden door de eigenaar.
_ "een post facto uitnodiging / toestemming" _ Dat is een interessante interpretatie! Zeg het alstublieft als antwoord, ik wil dieper gaan! (Wat als de transporteurs van Enterprise buiten gebruik zijn?)
Ik kan blijkbaar geen goed antwoord geven omdat de vraag gesloten lijkt te zijn ...
Achttien antwoorden:
#1
+96
PhantomDrummer
2011-11-06 02:35:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hoewel vampiers niet bestaan ​​in het Star Trek Universum, bestaat Star Trek wel in het Buffy Universum, dus ik stem hierop als een redelijke vraag :-)

In Buffy, een vampier wanneer hij probeert een huis binnen te gaan waarvoor hij geen uitnodiging heeft, raakt hij eenvoudigweg een onzichtbare en ondoordringbare barrière. Aangezien de bemanning van de Enterprise soms merkt dat ze geen mensen kunnen vervoeren vanwege verschillende barrières - krachtvelden, soms zelfs extreme weersomstandigheden op buitenaardse planeten - denk ik dat het vrijwel zeker is dat dat precies is wat er zou gebeuren als ze probeerden een vampier te vervoeren. .

Bedoel je dat Star Trek de show bestaat in het Buffy Universum, of is er iets anders aan de hand?
Sommige van de personages in het Buffy-universum zijn Star Trek-fans, d.w.z. de televisieshow bestaat.
Dus geen * Vaporized Vampires * (TM)?
Vampieren bestaan ​​niet in het Star Trek-universum? Volgens wie?
@LightnessRacesinOrbit - Ze bestaan ​​inderdaad in het ST-EU-universum; http://scifi.stackexchange.com/a/56164/20774
@Richard Inderdaad, het universum van het Expanded Universe zit vol met rare dingen.
#2
+51
Iszi
2011-11-06 00:31:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik stel me voor dat de effecten van een vampier die zonder uitnodiging in een huis is, variëren afhankelijk van de literatuur die je leest. Ik ga een theorie voorstellen die is gebaseerd op de True Blood-serie.

In de True Blood-serie wordt elke keer dat een vampier zijn uitnodiging ingetrokken heeft terwijl ze zich in een huis bevinden, ze gedwongen worden te vertrekken. Hoewel in de enige scènes die ik heb gezien de vampier zichzelf onwillekeurig snel naar buiten laat lopen, denk ik dat er een meer onnatuurlijke kracht zou kunnen optreden als de vampier zichzelf niet zou kunnen bewegen of zou proberen de verwijdering te bestrijden.

Hoe dan ook, het is duidelijk (op basis van de serie waarmee we hier gaan) dat een vampier in feite een zeer korte tijd ongenode in een woning kan zijn - net lang genoeg om te worden verwijderd.

Dus, in combinatie met transporttechnologie, hier is mijn theorie:

De vampier zou normaal binnenkomen, maar bij de uiteindelijke materialisatie zouden ze met geweld uit het huis worden verwijderd via de dichtstbijzijnde uitgang. Of, als er geen "dichtstbijzijnde uitgang" bestaat, zouden ze er waarschijnlijk een "maken" op weg naar buiten.

het scenario 'gedwongen' om te vertrekken zou ons kunnen helpen om eeuwigdurende beweging te maken. Wat als we een ring van huizen zouden maken waarvoor de vampier niet was uitgenodigd en ze erin zouden stoppen? ze kunnen worden gedwongen het ene huis te verlaten en het volgende binnen te gaan!
@Fuzz De "ring" zou oneindig moeten zijn. Uiteindelijk (zo niet onmiddellijk bij het eerste schot) zou de kracht de vampier opnieuw sturen om via een muur die niet is verbonden met een ander huis te verlaten.
@Fuzz: Zoals een vorm van vrije energie. Misschien is dat de energiebron in Ferrengi-schepen (ze willen gratis spullen) een ring van huizen met een vampier in continue beweging tussen huizen.
Als een ruimteschip als een woning wordt beschouwd (Picard's Enterprise heeft gezinnen aan boord), wat als een vampier aan boord van een schip is en vervolgens wordt ongenodigd? Zou de vampier volgens de True Blood-regels snel naar de dichtstbijzijnde luchtsluis moeten lopen?
Nogmaals, de Enterprise zou net zo min een "woning" kunnen zijn dan welke andere militaire faciliteit dan ook - waarvan ik zeker ben dat (ondanks regelgeving) in metatermen onder de categorie van "openbare toegangsgebieden" zou vallen. Daarom, zoals ik denk dat ik al zei in een andere opmerking, kunnen individuele bemanningsverblijven verboden zijn voor vampiers, maar gemeenschappelijke ruimtes zoals Ten-Forward of zelfs de brug zouden toegankelijk zijn.
Nou, het huis is waarschijnlijk maar een huis - geen uitwisbare krachten. Het onvermogen van een vampier om zonder toestemming binnen te komen, is meer psychologisch dan fysiek. Dus mijn gok is dat de vampier niet met geweld zou worden verwijderd; hij / zij zou eerder gek worden en rondrennen op zoek naar de dichtstbijzijnde uitgang. Of, zoals je zei, "maak er een" op weg naar buiten.
@Fuzz Ik realiseerde me net de belangrijkste fout in de logica voor een "perpetuum mobile" -machine van dit type. Het is niet zo dat de vampier op een gegeven moment willekeurig door een buitenmuur wordt omgeleid. Het is dat (vermoedelijk) de vampier het ene huis verlaat waarvoor ze niet zijn uitgenodigd, en een ander van hetzelfde binnengaat. Aangezien dit een overtreding van 'natuurwetten' zou zijn, mogen ze ofwel nooit in die richting worden geduwd (de eerste keer onmiddellijk uit een naar buiten gerichte muur worden gegooid) of een gelijke en tegengestelde kracht onder ogen zien (vast komen te zitten, indien niet echt verpletterd).
Heel waarschijnlijk. Het hangt af van de wetten die de duwtjes beheersen die de vampier afstoten. Misschien moet het een reeks huizen in een bol zijn. We zullen wat metingen moeten doen aan een standaard vampier
Sfeer van huizen of niet, de vorige uitspraken staan. Of hij zal een muur worden gestuurd die niet aansluit op een ander huis, of hij zal tussen huizen worden opgesloten / verpletterd door de tegenkrachten. Nu, afhankelijk van hoe sterk de krachten zijn die * toegang * voorkomen * (in plaats van degenen die achteraf uitzetting uitvoeren), hebben we misschien een van de twee mogelijkheden - waarvan er één * nog steeds kan * resulteren in voortdurende beweging ...
... De preventieve kracht kan zich gedragen als een stevige, onverwoestbare en onwrikbare barrière, in welk geval de beweging van de vampier zal stoppen (misschien met een nogal bevredigende splat, afhankelijk van de uitwerpkracht die hij op dat moment middenin ervaart) bij het tegenkomen ervan. Als er een zekere mate van flex of vertraging is in de reactie van de preventieve kracht, hebben we misschien ergens een kans op. We zouden gewoon de juiste afstand moeten vinden om de krachten in evenwicht te brengen en de vampier zou oneindig heen en weer kaatsen. Dit veronderstelt natuurlijk een bolvormige vampier in een vacuüm. ;-)
#3
+40
user1030
2011-11-06 02:54:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Van vampiers wordt meestal gedocumenteerd dat ze niet in spiegels verschijnen en vaak zelfs geen schaduw werpen. Gezien dat niveau van niet-interactie met de basisfysica, vermoed ik dat deze paradox nooit zou kunnen gebeuren, simpelweg omdat de transporter nooit een slot op een vampier zou kunnen krijgen, punt uit.

Dit is echter erg afhankelijk van welke vampierverhalen je volgt. In veel modernere omgevingen zijn vampieren te zien in spiegels en foto's en lopen ze zelfs gemakkelijk bij daglicht.
Het is mogelijk, maar in theorie zou er een feitelijke verklaring zijn waarom dit gebeurt met spiegels (en zeer waarschijnlijk zou iemand aan boord proberen het uit te leggen tijdens een zijbalkgesprek), en de sensoren van de teleporter zouden waarschijnlijk te maken hebben gehad met uitheemse soorten die eigenaardige eigenschappen ook. Toch zou dit vanuit een schrijfperspectief een mogelijke uitkomst zijn om een ​​beperking op het vampierpersonage te plaatsen.
Vampiers verschijnen niet in spiegels omdat ze geen ziel hebben. Je ziel woont in de spiegel. (Dit is ook de reden waarom spiegels moeten worden afgedekt na een sterfgeval in het gezin, en waarom het breken van een spiegel zeven jaar pech met zich meebrengt.) Dus nu zitten we met een theologische vraag over het transport van zielen.
#4
+27
Jeff
2011-11-06 21:58:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het concept van een 'drempel' wordt gebruikt in The Dresden Files om uit te leggen waarom bovennatuurlijke krachten niet ongevraagd een huis kunnen binnendringen: het werkt als een bovennatuurlijke barrière. Wezens met een fysiek lichaam (demonen, tovenaars, enz.) kunnen onuitgenodigd binnenkomen, maar het kost een kleine fysieke inspanning om dit te doen. Ze laten ook het grootste deel van hun stroom aan de deur achter. Dresden, die tot de 40 beste tovenaars ter wereld behoort in termen van brute kracht, kan niet genoeg oproepen om een ​​kaars aan te steken als hij niet binnen wordt uitgenodigd. Wezens zonder fysiek lichaam (EN vampiers) kunnen dit niet oversteken. Dit omvat wezens van de NeverNever, geesten, enz.

In boek 13 (Ghost Story) leren we definitief dat als je een huis of gebouw van de NeverNever binnengaat, je je volledige kracht behoudt (hoewel je dat wel kunt Ga niet ongevraagd opnieuw binnen als je weggaat).

Daarom is het logisch dat als je achter een drempel zou worden vervoerd met behulp van een Star Trek-stijl teleporter in het Dresden Universum, je je volledige kracht zou hebben en vrij kunnen handelen.

Drat, sla me voor. Terwijl ik door de antwoorden scrolde, wist ik dat deze vraag jeukte naar een antwoord in Dresden-stijl. Ik denk dat Harry het een interessante logische puzzel zou vinden.
#5
+16
OghmaOsiris
2011-11-06 00:25:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als er vampiers zouden bestaan ​​in het Star Trek-universum, en dezelfde zwakte van het niet binnenkomen van een huis zonder uitgenodigd te zijn ook in het universum waren, dan denk ik dat de transporteur het patroon van de vampier niet zou kunnen herkennen aan beginnen met.

Als ze het door de patroonbuffer zouden kunnen sturen, dan zou ik me niet voorstellen dat ze een locatievergrendeling in het huis zouden kunnen krijgen, omdat het patroon in de buffer er niet doorheen zou kunnen de barrière.

Nogmaals, dit is allemaal speculatie, aangezien vampiers (nog) niet bestaan ​​in het Star Trek-universum.

Hoe zit het met dat vormveranderende wezen uit de originele serie dat al het zout uit een persoon zou zuigen? :) Klinkt redelijk dicht bij een vampier.
Dat wezen (uit "The Man Trap", heel vroeg eerste seizoen) wordt gewoonlijk een "zoutvampier" genoemd, maar de gebruikelijke vampierverhalen lijken er niet op van toepassing te zijn.
Het lijkt mij dat gedwongen transport een uitnodiging zou zijn.
#6
+8
Jane Panda
2011-11-06 03:36:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik stel me voor dat het praktische antwoord in het universum (es!) is dat het stralen zou mislukken door een aantal onverklaarbare technische problemen en dat de vampier een leuk aha-moment zou hebben en zou zeggen: "Ik ben niet uitgenodigd in dat huis ..." zou zeker aantrekkelijk zijn voor schrijvers, vanwege het mooie dramatische effect; en zou kunnen ingaan op dat hele "drie beproevingen voor de held" soort schrijven.

Hangt af van je favoriete vampierserie / roman. Soms worden ze verdreven, soms kunnen ze door geen enkele fysica worden toegelaten (vandaar de stralende mislukking), en sommige literatuur (ik durf te zeggen over kennis) suggereert ook dat de vampier zal beginnen te sterven of dood te bloeden.

Dit is allemaal voor lief nemen dat er in Star Trek vampiers bestaan; wat niet echt uitgesloten is. Een holodeck / Q-interventie zou gemakkelijk een plotapparaat kunnen zijn om dit soort vreemdheid mogelijk te maken. Ook was er al vroeg een aflevering van Next Generation waarin de Enterprise een locatie in de ruimte betrad waar "tijd en ruimte en gedachte" allemaal met elkaar verbonden waren. Zoiets zou ook vampiers toelaten.

#7
+7
Mr_Spock
2011-11-06 11:13:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Interessant.

Blijkbaar werken de teleportatietechnologieën in Star Trek (tenminste in ToS) strikt harmonieus samen om materie (en antimaterie; zie 'The Naked Time') te manipuleren.

Dat gezegd hebbende, als een typische vampier is gemaakt van atomen (het type atomen dat we kennen), dan is het logisch om aan te nemen dat een vampier zonder problemen het huis in kan worden gestraald.

In het huis blijven blijft desalniettemin een twijfelachtige kwestie.

#8
+6
Robbie
2011-11-06 11:16:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nou, gebaseerd op verschillende transporter-scènes waarin een persoon slechts gedeeltelijk in de transporter-kamer werd gematerialiseerd, of in de gekozen bestemming, zou ik moeten denken dat een ongenode vampier slechts gedeeltelijk in het huis zou verschijnen voordat de computer zich realiseerde dat het de vampier op deze locatie in feite niet opnieuw in elkaar kon zetten; dit zou vermoedelijk een van de twee resultaten opleveren. 1) De vampier zou in tact weer in de transportkamer worden gemonteerd. of 2) Als door een technisch probleem (waarvan ik denk dat het minstens één keer is voorgekomen, hoewel ik geen aflevering kan plaatsen), of het ontbreken van een computerprotocol voor de vampier die 'niet is uitgenodigd', ertoe zou leiden dat de vampier atomair verdwaalt in ruimte / tijd en sterft in wezen, tenzij door een actie van buitenaf, zoals Q, de essentie van de vampier kan worden gered.

Wat betreft het huis dat op de een of andere manier naar de vampier wordt getransporteerd ... aangezien de vampier dat niet was proberen om het huis onuitgenodigd binnen te komen, maar het huis probeerde de vampier onuitgenodigd binnen te gaan :) ik zou zeggen dat de regel niet van toepassing zou zijn, en het huis zou een haastige verontschuldiging moeten maken en het huis moeten verlaten, mogelijk de vampier een warm bed aanbieden nacht. :)

#9
+6
Paul
2011-11-07 15:08:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik hou van de aanpak in Let the Right One In (en vergelijkbaar is de Amerikaanse remake Let Me In en in Mens zijn ), waar een vampier fysiek in staat is om ongevraagd binnen te komen, maar snel zal omkomen als ze niet vrij snel vertrekken.

Dus naar binnen stralen zou geen probleem zijn , maar je zou best snel willen vertrekken.

#10
+4
dlamblin
2011-11-06 14:30:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als de transporteur de vampier überhaupt kan vervoeren, kan hij de vampier absoluut onuitgenodigd in huis halen. De vampier zou na de haast worden gedwongen te vertrekken.

Wat als er een planeet was waarvoor de vampier niet was uitgenodigd. Zou de vampier in een buitengewoon lage baan moeten springen?

Een huiseigenaar kan gemakkelijk zeggen dat een vampier niet is uitgenodigd. Op planetaire schaal is het moeilijker te zeggen wie de autoriteit zou hebben om dat te zeggen. Sommige planeten hebben misschien een enkele hoogste autoriteit, maar de aarde (althans momenteel) niet. Ik denk echter dat in de context van Star Trek zelfs de aarde dat doet.
Als we de overlevering van True Blood volgen, bestaat er niet zoiets als een planeet waarnaar de vampier niet wordt uitgenodigd, omdat planeten in wezen een andere vorm van openbaar toegankelijke eigendom zijn. Ik geloof dat er een scène was in True Blood waar een groep vampiers in Merlotte's bar kon blijven, ondanks dat Sam hem had verteld om te vertrekken.
Evenzo, in het Buffy-couplet, bestaat er, tenzij de hele planeet niets anders was dan privéwoningen, enige openbare ruimte en kunnen vampieren niet worden uitgesloten van openbare ruimtes. (Zelfs als de openbare ruimte deel uitmaakt van een privéwoning.) Evenzo kunnen hotelkamers vrij worden betreden ... zoals blijkt uit Angel.
Ik hou van Dresden Files over dat verhaal - Een persoon of gezin dat in een ruimte woont, creëert de drempel. Een groot liefdevol gezin heeft een grotere drempel dan een vrijgezellenpad. Interessant, dit is in tegenspraak met Angel - De hotelkamers zouden in de loop van de tijd drempels krijgen omdat het geen hotelkamers meer waren - het waren permanente woningen.
#11
+4
Solemnity
2013-01-05 12:34:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink
  1. Vampieren in verschillende overleveringen worden de hele tijd 'veranderd' in huizen waar ze niet noodzakelijkerwijs in waren uitgenodigd als mensen. Een klein punt.
  2. De algemene regel is dat een vampier fysiek een huis niet kan betreden waarvoor hij niet is uitgenodigd.

Nu , ondanks zijn naam, verplaatst levende wezens niet zozeer, maar desintegreert het object in feite, neemt de gegevens over de kwantumopbouw van het object en bouwt het vervolgens opnieuw op een specifieke locatie.

Dus de Transport'ed vampire is eigenlijk gemaakt in dit huis. Omdat pas gedraaide vampiers niet 'historisch' onmiddellijk uit huizen worden verdreven, werden ze ingeleverd zodra ze weer bij bewustzijn kwamen als een nieuwe vampier (niet elke vampier wordt in een bos gemaakt), kan men geen nieuw kwantumniveau verwachten. herbouwd Cold One om op magische wijze uitgezet te worden.

Samenvatting: Transporter reconstrueert de fysieke structuur van de vampier ter plaatse. Vampire gaat niet definitief het pand van de straallocatie binnen. Vampiers gedijen op technische details en work-arounds.

#12
+2
Schroedingers Cat
2011-11-06 21:16:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De kern van deze paradox is het probleem van het niet weten hoe de transporter in detail werkt, of hoe een vampier die niet in staat is om een ​​huis binnen te gaan zonder uitgenodigd te worden, werkt. Het ontbreken van details over de werking van een van beide maakt speculatie moeilijk.

Het lijkt er dus op dat een van de twee mogelijkheden kan gebeuren, afhankelijk van de praktische aspecten. Ten eerste, als de kracht die vampiers verhindert huizen binnen te gaan sterk genoeg is om te voorkomen dat de eerste transporter het huis binnenkomt, zou het transportproces mislukken. Dat gezegd hebbende, is het mij niet duidelijk wat de precieze parameters van de toestemming zijn - hoe lang duurt het, moet het worden vernieuwd als het gebouw wordt veranderd of van eigenaar verandert? Dus als dit rigoureus genoeg was, kan de transporteur dit probleem detecteren en het terug rapporteren.

De andere kant kan echter zijn dat de transporteur voldoende kan vergrendelen en het transport kan starten, als een bepaalde hoeveelheid van de vampier moet aanwezig zijn voordat het vastpakt, dan begint het transport, maar het kan haperen als er genoeg vampier aanwezig is om de afwijzing te ervaren. Dit kan het transport verstoren, zou ik denken, hoewel het de hele vampier kan lukken om aan te komen voordat hij de afwijzing ervaart. Ik denk dat een vampier erg dapper zou zijn om dit te proberen.

#13
+2
Donald.McLean
2012-05-24 21:21:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het zou volledig afhangen van de canonieke regels van magie waaronder de vampier bestaat.

Onder de regels van Dresden gaan magie en technologie bijvoorbeeld niet samen. De transporter zou waarschijnlijk frituren of exploderen op het moment dat hij een magisch item / wezen probeerde op te sluiten. Er zou dus geen manier zijn om de paradox te forceren.

In veel van de op media gebaseerde series (Buffy, Moonlight) worden vampiers die in een huis zijn en waarvan hun "toegangsrechten" zijn ingetrokken, op staande voet uitgezet. (niet per se veilig). In sommige van deze universums zou waarschijnlijk een soortgelijk soort uitwerping plaatsvinden. In andere gevallen zouden de ‘besmette’ moleculen het huis niet binnenkomen en zou het transport waarschijnlijk gewoon mislukken (transporteurs zijn ontworpen om gracieus te falen om mensen niet te laten sterven - dat wordt beschouwd als een suboptimaal resultaat en waarschijnlijk als een kwestie voor overheidsregulering en / of onderzoek).

#14
+2
Adele C
2012-05-25 06:30:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Aangezien "Let the Right One In", een Zweedse film, nog niet is genoemd, en ik denk dat het relevant is, zal ik hier een poging wagen.

In de film in kwestie , raakt een vampier in de vorm van een 12-jarig meisje bevriend met een jongen van dezelfde leeftijd. Hij besluit te kijken wat er gebeurt als hij haar niet binnen uitnodigt, en weigert daarom opzettelijk de uitnodiging. Ze komt toch binnen en begint onmiddellijk te bloeden uit haar openingen (en mogelijk haar huid, ik kan het me niet herinneren). Het bloeden houdt onmiddellijk op als een uitnodiging wordt gegeven.

In dit universum zou de Enterprise dus waarschijnlijk een vampier naar elk huis kunnen stralen, maar daarna zou er een zooitje ontstaan.

#15
+2
Izkata
2012-05-25 07:08:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hoewel ik betwijfel of de algemene regels voor vampieren van toepassing zijn, wil ik erop wijzen dat Star Trek ten minste één wezen heeft dat als een vampier kan worden beschouwd. Het heeft zelfs de bijnaam de Zoutvampier gekregen - de oorspronkelijke naam van de soort is onbekend.

In TOS 1x05, The Man Trap, sloop hij met succes aan boord van de Enterprise door de transporterstraal door zich voor te doen als een ander bemanningslid.

#16
+2
Umbrella Corporation
2012-11-15 17:09:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als de regels in het universum van The Vampire Diaries geldig zijn, is het antwoord JA.

Once, een originele vampier (genaamd Elijah) werd tijdelijk vermoord en zijn lichaam werd (met succes) vastgehouden in een huis waarvoor hij niet mocht. Toen hij weer leefde, begon hij te stikken. Zijn lichaam functioneerde niet correct. Over het algemeen voelde hij zich niet op zijn gemak in huis totdat hij haastig & het huis verliet.

De Enterprise kan dus een vampier naar beneden stralen in een huis waar hij / zij geen toestemming voor heeft. Maar net na de materialisatie zou hij / zij beginnen te verstikken, & zou zich niet op zijn gemak voelen. De vampier zou het huis moeten verlaten om correct te functioneren.

#17
+1
Nick
2012-08-20 14:32:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zou denken dat een transporter alle materie zou vervoeren waarop hij zich zou kunnen vastzetten, maar niet alle "magische" delen van de vampier. Je zou gewoon een levenloos lijk krijgen dat in het doelhuis zou verschijnen dat onmiddellijk op de grond zou vallen voordat het begon te ontbinden.

Transport omvat scannen, omzetten in energie en vervolgens reconstrueren. Omdat de scanners alleen een lijk zouden zien, zou alleen een lijk worden gereconstrueerd. De essentie van de vampier zou op het schip in de transportkamer blijven en waarschijnlijk proberen iemand te bezitten.

Dit verklaart niet waarom de menselijke geest en ziel overleeft? Je zou kunnen stellen dat herinneringen zijn gecodeerd in synapsen die kunnen worden gescand en gereconstrueerd, maar dat is niet echt het geval voor die ongrijpbare eigenschappen die ons menselijk maken.
Ik dacht dat dat was waar de "Heisenberg Compensators" voor waren?
#18
+1
Simon O'Doherty
2013-02-28 16:48:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zoals mensen al hebben gezegd, zou het afhangen van de kennis van de vampier die je meeneemt.

In "Being Human" (Engelse versie) bijvoorbeeld, zou een vampier die vastzat in een huis waarvoor ze niet langer waren uitgenodigd, ervoor zorgen dat ze stierven als ze niet konden vertrekken.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...