Vraag:
Zou ik de dood kunnen faken om te stoppen met dwangstikken?
Hannover Fist
2015-09-14 22:40:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik werk voor een grote overheidsorganisatie. Mijn baas is een totale eikel die degenen die onder hem werken, misbruikt. Ik heb eerder geprobeerd contact op te nemen met HR, maar ze zullen niets aan hem doen.

Hoe dan ook, ik heb het weer verpest. Mijn eikelbaas zal superpissig zijn.

Ik kwam uit hyperspace te dicht bij een of andere domme planeet en de rebellen konden ons detecteren. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit, maar hij zal er iets belangrijks aan doen, zoals hij altijd doet als iets niet zijn fout is. Als het zijn vader was, zou hij iets zeggen als 'Ik wilde dat doen' of 'Het ging precies zoals ik het had voorzien' - ja goed.

Ik ga proberen het af te spelen alsof ik wilde te dichtbij uit hyperspace komen - misschien zoals ik wilde om ze te verrassen.

Hoe dan ook, ik denk dat hij me hier misschien verstikt.

Zou het faken van mijn dood hem voor de gek houden en me dwingen tot de dood te stikken of zou hij weten dat ik nog niet dood ben?

Laat me weten of dit moet worden gemigreerd naar ** The Workplace **.
Dit kwam natuurlijk aan bod tijdens de Death Star-oriëntatievergadering: https://www.youtube.com/watch?v=0jdQqjcsfC8
Gerelateerd: http://workplace.stackexchange.com/questions/54377/lost-my-temper-with-an-underperforming-employee-and-he-quit/2489
(Minor Star Wars Episode 7 Spoilers vooruit :) Nou, doe gewoon zoals de stormtroopers die langskwamen toen Kylo Ren erachter kwam dat de Holding Cell leeg was: Turn around en GTFO xD
@onewho ha ha, dat was geweldig.
Is dit fictie of fantasie?
Het is geen krachtsvernauwing!Het is een keelomhelzing.
en hier was ik, uit angst voor het leven van deze persoon.denken dat het een echte situatie was.lol is dit een online game of iets dat ik niet weet?
Vijf antwoorden:
#1
+337
Valorum
2015-09-14 23:05:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In één woord, nee.

 • Je baas zal vrijwel zeker zijn krachtkrachten gebruiken om je luchtpijp te verpletteren . Je kunt niet doen alsof aan het sterven is, omdat je het te druk hebt met eigenlijk sterven.

 • Je baas heeft het vermogen om het leven aan te voelen, gast. Het is redelijk zeker dat hij kan zien of je leeft of dood bent:

  Haar stem vervaagde en haar hand viel weg. Obi-Wan voelde dat het leven haar verliet.
  SW: Revenge of the Sith - Junior Novelisation

 • Je ondergeschikte zag net hoe je doodgestikt werd en deed er absoluut niets aan. Denk er over na. In het zeer onwaarschijnlijke geval dat je het op de een of andere manier overleeft, denk je dan echt dat hij je dat schip zal laten verlaten en het risico loopt dat je baas erachter komt? Hell no.

Darth Vader gebruikte zijn krachten niet om de luchtpijp van admiraal Motti te verpletteren, wiens gebrek aan vertrouwen hij verontrustend vond - hij wurgde hem een tijdje en stopte toen Moff Tarkin zei: "Genoeg hiervan. Vader, laat hem vrij!",op dat punt kon Motti weer ademen, wat aangeeft dat zijn luchtpijp niet permanent vernietigd was.Bovendien, zelfs als hij mensen doodde met gedwongen verstikking, lijkt het mij onwaarschijnlijk dat hij fysiek hun luchtpijp verpletterde, zou dit soort vernietiging van weefsel er dan niet toe leiden dat er bloed uit hun mond komt?
@Hypnosifl - Ik dacht dat de implicatie was dat hij * Motti's luchtpijp * kneep * (voor effect) maar nooit van plan was hem te doden.Het was een demonstratie van zijn macht.
Zelfs als het zo is dat hij niet van plan was om Motti te verstikken (misschien zou hij zijn gestopt, zelfs als Tarkin niets had gezegd), ik dacht altijd dat het enige verschil was tussen wat er met Motti gebeurde en wat er gebeurde met degenen die hij vermoorddedoor force-choke was de tijd dat de luchtpijp werd ingedrukt, niet dat hij in de twee gevallen iets fundamenteel anders deedhet verpletteren, wat de meeste moordenaars waarschijnlijk niet de kracht zouden hebben om te doen)
... Ik denk dat de relevante vraag hier is of er iets in de huidige canon (of in de oude EU) staat om de kwestie op te lossen of iemand dwingen tot de dood te verstikken inhoudt dat de luchtpijp permanent wordt verpletterd of gewoon wordt samengeknepen tot ze sterven a la wurging.
Ook kon hij niet zeggen of Padme nog leefde of dood was nadat hij Force haar had verstikt.Dat punt is betwist.
@JoshSchwarzzeskywalker - Hij was zich ervan bewust dat ze nog leefde en was zeer verrast om (later) te ontdekken dat ze dood was.
@bleh - Zeer verplicht voor de premie.Blij dat je het antwoord nuttig vond ... :-)
@Valorum Ik denk dat de luchtpijp is gemaakt van kraakbeen - ik weet niet zeker of je hem kunt verpletteren (direct, zoals je aangeeft) en dan gewoon ... stop.Omdat hij het al zou hebben verpletterd.Ik denk dat hij ze gewoon verstikt, niet?
@bharal - Misschien zijn eigen vraag waardig."*** Wat doet Vader precies als hij Force iemand verstikt?" ***
Wat als ze niet echt in de luchtpijp knijpen of verpletteren, maar veel meer in de Arteria carotis interna, misschien (aangezien het de Force is) zelfs de Arteria vertebralis?Gewoon mijn twee cent ...
@PatricHartmann - Of misschien kneep je gewoon de lucht uit hun longen en hield ze ze "gesloten" zodat ze niet meer konden opblazen?
#2
+109
Peter S.
2015-09-15 18:40:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ga hier tegen de stroom in en zeg mogelijk.

Hoewel je baas het leven kan aanvoelen, is het helemaal niet zeker hoe gevoelig het is is voor individuen - vooral werknemers die Force niet in hun vaardighedenportfolio hebben (het gaat gepaard met een beter loon, maar ook met een grote kans om gewelddadig te worden gedood). Je zou erdoorheen kunnen glippen, vooral als je wordt gestikt door teleconferentie.

Hoe doe je dat?

 1. Zorg ervoor dat je baas je op afstand moet stikken.
 2. Zorg voor een goede vriend / goedbetaalde helper in de afdeling voor lichaamsafval die je zal doen herleven of je naar de trauma-afdeling zal haasten.
 3. Er is een aantal medicijnen waardoor je dood lijkt te gaan, wat dramatisch vertraagt Zorg ervoor dat je je hartslag vertraagt.
 4. Als het bovenstaande medicijn het niet doet, neem dan ook een verlammend gif dat je spieren stijf samentrekt. Waarom? Als je flauwvalt, kunnen je spieren losser worden, wat een slecht idee is als je luchtpijp met overweldigende kracht wordt verpletterd.
 5. Wees heel voorzichtig met de dosering. U kunt net zo gemakkelijk zelfmoord plegen met de bovenstaande medicijnen.
 6. Zorg voor een kleine injector of afstandsbediening die u altijd bij de hand houdt (voorzichtig om vroegtijdige ontlading te voorkomen).
 7. Als je baas je oproept en je de druk begint te voelen, zullen je natuurlijke instincten je ertoe brengen je keel te grijpen in een vergeefse poging om het onvermijdelijke uit te stellen. Gebruik deze laatste paar heldere momenten om jezelf te injecteren met de hierboven genoemde drugscocktail.
 8. Veel succes.
 9. Zorg ervoor dat je baas wordt afgeleid of dat zijn aandacht ergens anders nodig is.
 10. Poets je cv op en zoek een baan in een melkwegstelsel veel verder weg.
Hij gaat je luchtpijp verpletteren tot het formaat van een cocktailprikker.Uw overlevingskansen na dat soort traumatisch letsel zijn nihil.
@Richard - Ik weet het niet zo zeker.We hebben het over een wereld waarin je 3 ledematen kunt laten afhakken, in een vulkaan kunt laten vallen en in brand kunt vliegen, vervolgens een reconstructieve operatie kunt ondergaan en decennia lang kunt leven als een meedogenloos robotgoochermonster.Een geplette luchtpijp is voor deze doktoren een taartwandeling.
@WadCheber Maar de medische mogelijkheden in de melkweg waren ergens tussen de trilogieën aanzienlijk verminderd.Ik bedoel, kijk naar het verschil tussen Anakins nephand en die van Luke ... De eerste is veel liefhebber.
Gemakkelijke uitleg @Kevin: De Rebel Alliance had te weinig geld.
LOL @ verslikte via teleconferentie.
@kevin Ik dacht dat Luke voor een retro- of steampunk-look ging.Zijn eerste hand (ESB) zag er heel natuurlijk uit.
# 10 is hier de sleutel.
LOL op # 5.Het is alsof je je probeert te adviseren om de dood te vervalsen met betrekking tot een totaal verzonnen methode tegen een gedachtenleesmoordenaar ... MAAR zoals altijd, raadpleeg eerst je arts.Lol
#3
+20
Broklynite
2015-09-16 00:43:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als ik de eerdere opmerkingen en antwoorden lees, kom ik, naast mijn eigen observaties van die baas en anderen van zijn soort, tot de conclusie dat je kansen klein zijn en dat je het beste je baas kunt overtuigen dat je niet de piloot bent. zoekt.

Dit werkt beter als je natuurlijk iemand de schuld kunt geven die al dood is. Ze kunnen zichzelf niet verdedigen, en hoewel bazen met een bepaalde rangorde hebben bewezen in staat te zijn om met de overledene te praten, maakt je baas geen deel meer uit van die specifieke factie.

En hoe overtuig je hem * terwijl * je gedwongen wordt gestikt?
@Mooz heel voorzichtig.
#4
+18
user20155
2015-09-18 08:28:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Misschien, maar alleen onder beperkte omstandigheden *

Zoals opgemerkt, stroomt de kracht door alle levende wezens ... behalve de Yuuzhan Vong.

De meeste slachtoffers van een gedwongen verstikking zouden niet in staat zijn om zich een weg naar buiten te faken, omdat de choker zou kunnen voelen dat het leven hen verlaat. Omdat de Yuuzhan Vong buiten het korps vallen, kan een vaardigheidsacteur zich dood gedragen en hopen dat de choker ophoudt voordat het slachtoffer daadwerkelijk afloopt.

* In die omstandigheden waarin je leeft het universum van Star Wars: Legends .

#5
+4
janisz
2016-10-30 22:14:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je Legends gelooft, kan er een manier zijn om uit de Force te verdwijnen.

In Darth Maul: Shadow Hunter wordt een beest genoemd dat vertrekt in de Courscant underground dat kan worden gebruikt om de onzichtbaarheid van de Force te verhullen .

Lorn, zich hiervan niet bewust, gebruikt een stuk uit het lichaam van een onderaards wezen om zijn aanwezigheid in de Force te blokkeren en volgt Maul naar een ruimtestation van de Republiek.

Wat heeft dat met de vraag te maken


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...