Vraag:
Gezien de vele nederlagen door toedoen van de Federatie, waarom slechts één Borg Kubus?
Daniel Bingham
2011-01-19 05:51:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Gezien het feit dat de Federatie de Borg verslaat bij elke ontmoeting, waarom sturen de Borg dan altijd maar één kubus om de Federatie uit te dagen? Ze zijn behoorlijk slim, je zou denken dat ze er na de Best of Both Worlds-boog achter zouden komen dat er niet met de Federatie te spotten viel en dat ze meer dan één kubus in First Contact zouden sturen. Wordt er ooit een verklaring gegeven waarom ze dit niet doen?

Speculatief. Kan dit concreter worden gemaakt? Ik vermoed dat het echte antwoord is dat dit werd gedaan voor verhaaldoeleinden.
Ik vroeg of het niet speculatief was. Vandaar de formulering "is hier ooit een verklaring voor gegeven?"
Ik mis misschien iets, maar waren er niet maar twee aanvallen op de federatie door een borgkubus? Dus zou de vraag moeten zijn: "Gezien het falen van de eerste kubus, waarom maar een de tweede keer?"
Dat beseffen ze na Voyager.En stuur 7000 blokjes.Ook waren mensen een lage boop op de Borg-radar (vóór Voyager) - het kan ze gewoon niet schelen, de kans dat een kubus zijn werk doet is hoog genoeg, kubussen zijn vervangbaar en andere kubussen hadden betere dingen te doen dan sommige aan te vallenmiddenklasse mensachtige soorten
Twaalf antwoorden:
#1
+41
DampeS8N
2011-01-19 07:14:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het spijt me? Op welke manier waren de Borg niet succesvol? Ze stuurden één kubus, deze brak door alle verdedigingswerken van de Federatie, bereikte de aarde, liet zijn lading vallen en veranderde de hele planeet in een Borg-bijenkorf vele jaren geleden.

Het was alleen via een toevalstreffer dat de De Enterprise kon ze volgen en stoppen. En dat lukte ze maar net.

Ze namen zelfs hun koningin mee om haar tijdelijk te dupliceren. Klinkt als een goed plan voor mij.

Het enige probleem dat ik zie, is dat ze tot het laatste moment hebben gewacht om terug in de tijd te reizen, als ze dat hadden gedaan voordat ze de Federatie bereikten, zouden ze hen hebben verslagen voordat ze bestonden. Maar dat zou een behoorlijk waardeloze film zijn geworden.

Nou, ze waren de eerste keer niet succesvol met een enkele kubus. En de tweede keer had ik altijd gedacht dat het hele terug in de tijd-ding een wanhopige gok was. In tegenstelling tot het oorspronkelijke plan. Ze gingen er pas voor toen de kubus zo goed als vernietigd was.
@Daniel Bingham: Ik heb de eerste aanval altijd als een afleiding beschouwd.
En vergeet niet dat de eerste ontmoeting in het tweede TNG-seizoen redelijk succesvol was. De Enterprise ontsnapte dankzij Q.
Het is waar - ze zijn * bijna * succesvol geweest in elke ontmoeting. Maar ze hebben ook gefaald. Gezien hun intelligentie en de middelen die voor hen beschikbaar zijn, zou je denken dat het voor hen geen probleem zou zijn om wat meer te sturen. Het feit dat ze maar één kubus tegelijk bleven sturen, heeft me altijd vreemd en ongerijmd gevonden. Het zou mooi zijn als er een canon-verklaring voor was. Maar kortom, ik denk dat ik de uitleg zal kopen dat a) de borg een lange tijdlijn heeft en b) ze er terecht zeker van zijn dat 1 kubus voldoende zal zijn ondanks eerdere mislukkingen.
Ik geloof dat ze daadwerkelijk een of andere vorm van energie van de vernietiging van de kubus hebben gebruikt om te helpen bij het creëren van de time-warp. ik kan me echter niet herinneren waar ik dat heb gelezen.
Ook hebben ze waarschijnlijk geen oneindige voorraad blokjes. Stuur er een en op de kans van 0,00001% dat het niet lukt, kunt u overwegen een andere te verzenden. Maar in de overgrote meerderheid van de gevallen is één voldoende, dus begin daar.
@Nerrolken Ik heb altijd op dezelfde manier aangenomen dat de Federatie slechts een van de vele huidige veroveringen was. Als ze twee kubussen naar elke campagne sturen, kunnen ze maar half zoveel campagnes voeren. Dus zolang de kubussen een slagingspercentage van> 50% hebben, groeien ze sneller door ze één voor één te verzenden.
@Nicholas Precies. Als Star Trek-fans zijn we bevooroordeeld om de Federatie zowel de moeite van het veroveren als een moeilijke plek om te veroveren te beschouwen. Afgezien van de abnormale prestaties van Picard, zou de Borg het waarschijnlijk niet eens zijn met een van die uitspraken.
#2
+30
Slick23
2011-01-19 23:36:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit geeft me een redelijk goed idee, vooral de eerste zin.

In termen van aanval en verdediging is een Borg-kubus een vloot in en op zichzelf. Gemeenschappelijke mogelijkheden van kubussen zijn onder meer high warp (transwarp) capaciteiten, zelfregeneratie en meerdere redundante systemen, snelle aanpassing aan bijna elke aanval (hoewel geen volledige immuniteit, in Star Trek: First Contact is aangetoond dat voldoende vuurkracht van Federatie-schepen kan nog steeds een Borg Cube vernietigen nadat deze is aangepast aan hun wapens), en verschillende straal (trekstangen en snijdende balken) en raketwapens. Een enkele Borg-kubus heeft bij meerdere gelegenheden hele Federatie-vloten veroverd en standgehouden. Van kubussen is algemeen bekend dat ze bolschepen vervoeren in holtes die zijn bedekt door grote wegschuifbare luiken in de buitenste lagen.

Ik denk dat het moeilijk is daar tegen in te gaan en dat is een behoorlijk rationele verklaring. Onthoud dat de Borg won bij Wolf 359 (weliswaar met hulp van Locutus / Picard).

Misschien ontmoedigt het feit dat hun thuiswereld zich in het deltakwadrant bevindt de Borg om een ​​complete vloot te sturen. In het laatste seizoen van Voyager probeerden ze een leiding te bouwen van delta naar alfakwadrant en een complete vloot te sturen.
Rechtsaf. Een enkele Kubus * heeft het bijna * gehaald, alleen verslagen door wat een analist een bizar ongeluk zou noemen en onwaarschijnlijke hoeveelheden geluk aan de kant van de Federatie. Het is heel goed mogelijk dat ze dachten dat één enkele iets verbeterde kubus die de fouten van het origineel niet zou herhalen, meer dan genoeg zou zijn.
#3
+22
joshdick
2011-01-20 21:24:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De Borg zijn niet zo bezorgd over onmiddellijke resultaten als mensen. Het Collectief marcheert naar assimilatie van alle levensvormen, maar het heeft geen behoefte om dit in een bepaald tempo te doen.

Er is geen individueel ego dat aandringt om het voor elkaar te krijgen tijdens het leven van één persoon. Er is niemand die ongeduldig of angstig wordt. De Borg blijven doen wat ze doen, in het vertrouwen dat hun assimilatie van de Federatie zal slagen. Deze keer misschien niet, maar het gaat lukken. En natuurlijk is het verliezen van schepen en levens onderweg niet van belang voor het Collectief.

#4
+18
aramis
2012-09-16 00:04:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink
  1. De Borg overwinnen niet
  2. De expedities naar het deltakwadrant zijn "verkenningsmissies", geen invasies.
  3. Het Collectief is een groot gedistribueerd netwerk
  4. het collectief heeft nog steeds communicatietijden.
  5. Borg zijn overmoedig
  6. Individuen en kubussen zijn vervangbaar

De Borg Verover niet

Het bewijs in Voyager is vrij duidelijk: de Borg zijn geen veroveraars in de zin dat we denken aan bijvoorbeeld het Britse rijk.

We weten dat de Borg dat wel zijn. niet erg innovatief; het zijn brute krachtoplossingen. Ze vertrouwen erop dat anderen innovatief zijn en vervolgens goed geïnformeerde technici vangen en assimileren.

Assimilatie van werelden maakt een enorme gegevensdump mogelijk en een grote nieuwe populatie van waaruit een nieuwe locatie kan worden bemannen, maar in wezen is het een proces net als een virale infectie - ze hebben geen echt verlangen om de host te doden, alleen om de host te veranderen in replicatie van het virus.

Reconnaissance in Force

Een lastig militair concept, de Reconnaissance In Force (RIF) ziet eruit als een kleinschalige invasie voor het onervaren oog. Dat is het niet. Het is een zeer grondige aanval, berekend om de sterke en zwakke punten van het doelwit te vinden.

Dat is precies wat de reeks kubussen perfect lijkt om te doen. Ontdek wat de sterke en zwakke punten zijn van de Federatie. Ze ontdekken dat de Federatie groot genoeg is om een ​​bedreiging te vormen, maar technologisch niet geavanceerd genoeg om een ​​grote bedreiging te vormen. Door ze met een kubus te porren, lokt het ook strategieën uit om ze te overwinnen en worden oplossingen voor die strategieën geprojecteerd. Als de kubus sommige of al deze strategieën kan verwerken, heeft de RIF een technisch succes gehad, zelfs als de kubus verloren is gegaan.

We zien dit in de voortdurende verbeteringen in de aanpassingstijd.

Het collectief is groot en gedistribueerd

De Borg zijn eigenlijk niet zo gecentraliseerd. Ze vertrouwen op gelokaliseerde middelen om beslissingen te nemen. Totdat het dreigingsniveau was vastgesteld, kon het collectief geen groot bod uitbrengen om het Alfa Kwadrant aan te pakken. Ze hadden het in één woord druk. Druk bezig met Borg in het Delta Kwadrant. Drukke vechtende soorten 8472. Druk bezig met het verzamelen van nieuwe ontwikkelingen van de achterblijvers van geassimileerde rassen.

Een kubus of 5 is op zich geen grote kostenpost. Het zijn zeker kapitaalschepen, maar de borg zou in theorie snel een dozijn voor een vloot kunnen bouwen. Maar dat dozijn zou beter ergens anders kunnen worden gebruikt, tot de mislukking van de tijdbol op aarde.

Het lokale commandoknooppunt kon het zich waarschijnlijk niet veroorloven om er meer dan één tegelijk te verzenden. Terwijl het collectief dat zou kunnen, kan het lokale knooppunt dat niet. Het heeft andere vissen om te frituren - het vestigen van een veilige basis nabij het Alfa Kwadrant en het porren van alle lokale bewoners.

Ze berekenen waarschijnlijk zelfs dat ze subtiel zijn.

Communicatie loopt achter

We weten van Voyager dat het communicatienetwerk snel is, sneller dan dat van de Federatie, maar nog steeds niet direct. En, zoals elke hiërarchie, wordt informatie gefilterd. Lokale storingen hebben dus tijd nodig om belangrijk genoeg te worden om upchain te worden doorgegeven, en als ze eenmaal zijn gepasseerd, duurt het nog steeds om het hoofdkantoor te bereiken.

Een kubus kan een enkele "bijenkorf" zijn, maar het sectorknooppunt is een verzameling van degenen met een korte vertraging. We zien dit effect in verschillende afleveringen in zowel TNG als Voyager - een dreiging die klein genoeg is, en je wordt pas gerapporteerd na de assimilatie ... of het mislukken ervan.

Borg zijn overmoedig

We zien bij elke ontmoeting dat de Borg zichzelf beschouwen als een collectief, de superieure beschaving. Ze hebben een overmoed dat ze wel hebben verdiend. Ze erfden het als onderdeel van hun ontwikkelingspad, en het kwam hen goed genoeg van pas, zo goed dat het onderdeel werd van de kernidentiteit van Borg. Het is pas eindelijk voor grote uitdagingen gekomen met Species 8472 en met de Federatie.

Individuen en kubussen zijn vervangbaar

De Borg beschouwen individuen, en zelfs een enkele kubus, als een hulpmiddel - een die moet worden besteed aan het verkrijgen van informatie. De Borg hebben maar twee echte doelen: informatieverwerving en voortzetting. Deze leiden tot secundaire doelen: beveiliging, dreigingsevaluatie, krachtprojectie en doelwitselectie.

Wat dit allemaal betekent

Totdat de Federatie een bedreiging blijkt te zijn, zijn ze nuttiger voor innovators zijn, in plaats van massaal geassimileerd te worden. De eerste kubus bij Wolf 359 is een test, geen echte invasie. De dreiging van assimilatie was heel reëel, maar het was meer een test of Picards eigen arrogantie jegens de Federatie de moeite waard was.

Dat was het. Als verkenning werkte het. Het liet de Borg zien dat ze, als het nodig was, de Federatie gewoon met nummers konden overweldigen; iets dat ze niet konden doen met 8472. Nogmaals, overmoed bij het instellen van hun simulatieparameters. Tegen de tijd dat ze zich realiseerden dat ze overmoedig waren geweest, was het tijd voor een nieuw en drastischer plan.

Verder legde het de federatie een technische lat te overwinnen, een die hun latere assimilatie meer de moeite zou maken. . Blijf porren totdat duidelijk wordt dat ze een nieuwe technologie hebben om te assimileren.

De Federatie ging niet naar de lat - ze ontdekten de zwakke punten in Borg Society en maakten er gebruik van, in plaats van naar nieuwe technologieën te kijken. .

The Time Sphere gaat niet echt over assimilatie - het gaat erom dat de Federatie haar eigen cultuur niet verstoort. Het gaat erom dat Hugh en 7 van de 9 rebellies niet leiden. Het gaat erom de interne controle te behouden - want dat is het enige dat de Federatie keer op keer heeft aangevallen.


Side Commentary

Het collectief als geheel had geen last van het verlies van de koningin in de film. De Time Sphere bleek duur te zijn, en was mogelijk een beslissing op regionaal niveau, niet een collectieve beslissing. In elk geval was het een reactie op de bedreiging van de culturele integriteit van de Federatie, niet een militaire bedreiging.

Wat betreft "Waarom op aarde?" waarschijnlijk omdat ze keken naar de tijdvervorming, fijnafstemming voor een periode vóór radio, maar niet vóór productie. Een tijd waarin de drones die ze zullen maken, geschikt zullen zijn om zich aan de technologie aan te passen, maar niet voldoende geavanceerd zijn om het computernetwerk te weerstaan ​​of te begrijpen totdat ze goed geïntegreerd zijn. Het is gemakkelijker om dat te doen als u zich binnen het scanbereik bevindt.

Op RIF is dat wat ze doen met de Drones. Elke drone wordt langzaam naar zijn dood gemarcheerd zonder strategie totdat de juiste schildharmonischen worden gevonden om te beschermen tegen de phaser of het pulsgeweer. Logisch dat ze schepen op dezelfde manier zouden sturen.
"* net als een virale infectie - ze hebben geen echt verlangen om de gastheer te doden, alleen om de gastheer te veranderen in replicatie van het virus *" - en ook net als bij een virale infectie, eindigen ze de gastheer te doden, ongeacht of dat is watze willen of niet.
#5
+9
Jonny Blaze
2011-01-19 06:01:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik kon alleen maar speculeren, maar hun wiskundige voorspellingen vertellen hen waarschijnlijk dat ze maar één kubus nodig hebben om alles te verslaan wat Starfleet naar hen zou kunnen gooien, en dat ze geen rekening kunnen houden met de menselijke factor / heldenfactor.

Blijkbaar maken ze hun wiskundige voorspellingen zonder enige statistische analyse te maken van de eerdere pogingen :(
@MartinhoFernandes: Ze hebben gewoon nog nooit een actuaris geassimileerd.
@MPelletier: erg hilarische nog steeds geldige uitleg :)))
Ik vermoed ook dat ze ook rekening houden met efficiëntie. Als een kubus bijna gegarandeerd slaagt, zijn twee kubussen een ongelooflijke overkill en kunnen ze de tweede kubus zeker ergens anders gebruiken. (Ik meen me ook te herinneren in een of ander Trek-universum dat ze eigenlijk drie kubussen hebben gestuurd om tegen een paar replicanten te vechten, en het Federatie-schip dat volgde op deze geweldige vertoning, werd ingehaald om alle drie vernietigd te zien. Toch?)
@MartinhoFernandes: Waarom assimileren we een wezen dat alleen maar afbreuk zou doen aan perfectie?
#6
+8
Sam
2012-01-01 05:40:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De Borg zijn geobsedeerd door efficiëntie en in "Endgame" wordt onthuld dat het trans-warp-netwerk dat de Borg heeft alleen uitgangsopeningen in het Alfa-kwadrant bevat. Het samenstellen van een armada om de Federatie te vernietigen zou stom zijn, omdat het niet praktisch zou zijn om de benodigde drones / schepen / algemene voorraden terug te krijgen naar het collectieve hart van het Delta-kwadrant met behulp van trans-warpaandrijvingen op schepen; de reis zou maanden / jaren duren en de Borg zou op de terugweg waarschijnlijk verliezen lijden. De Borg zijn zich er ook van bewust dat het Alfa-kwadrant waarschijnlijk geen technologieën bevat die de Borg kan assimileren om hen te helpen een meer wenselijk niveau van logistieke organisatie te bereiken. Bovendien, als een grote Borg-aanwezigheid nabij de aarde bekend zou worden bij de grootmachten van het Alfa-kwadrant, zou de geïsoleerde Borg-vloot vrijwel zeker worden omsingeld en vernietigd door een grote gecombineerde troepenmacht van de Klingon, Romulan, Cardassian en andere landen. De krachten van het Alfa-kwadrant zouden waarschijnlijk ook een enorme vloot samenstellen om het trans-warp-diafragma te beschermen tegen toekomstige aanvallen. Dit hele plan zou een ramp zijn voor de Borg. Daarom hebben ze nooit meer schepen gestuurd. De kans is groot dat de Borg in een uiterlijke stijl zal blijven veroveren vanuit hun huis in het Delta Kwadrant tot aan de Borg "grens" met de Federatie. Dan zou het voor hen veel gemakkelijker zijn om de Federatie en het Alfakwadrant te veroveren.

De ene kubus is hoogstwaarschijnlijk gestuurd in een poging om de Federatie te destabiliseren. Ongetwijfeld doen de Borg dat waarschijnlijk met andere mensen in de melkweg voordat ze hen bereiken met een duurzamere, grotere kracht, precies zoals ik daarboven heb uitgelegd. Ze zouden waarschijnlijk schepen blijven sturen om het Alfa-kwadrant beetje bij beetje te destabiliseren voordat ze hen aanvielen.

Sabotage via trans-warp-netwerk. Niet omverwerpen.

#7
+5
MPelletier
2011-01-19 06:40:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik geloof dat geen enkele aflevering of film deze (excuus voor slechte) strategie verklaart, maar het corpus rond de Borg, tot aan Voyager toe, geeft daar enkele aanwijzingen voor.

Ik denk dat afstand vooral de schuld is. Voordat Voyager uitkwam, was er heel weinig vastgesteld van transwarp-leidingen, en dus volgden de algemene verhaallijnen het idee dat Borg-kubussen uit de diepten van het Delta Kwadrant kwamen, en het dus over het algemeen veel tijd kostte om de aarde te bereiken. strike>

Plus, plot-gewijs, was het verslaan van een enkele Borg-kubus al moeilijk genoeg, het sturen van tientallen in de tweede ronde alleen om onze helden ze te laten verslaan (met als enige doel dat ze moesten winnen in de end: P) lijkt vergezocht.

Andere werken van sci-fi hebben vergelijkbare apparaten gebruikt waar een eerste veroveringsteam wordt gestuurd voorafgaand aan een grotere kolonisatie.

AANVULLEND:

Er is nog een andere factor: het Borg-collectief is een breed opgezette soort "imperium". De borgruimte meet duizenden lichtjaren in doorsnede. Ze rekken mogelijk hun middelen tot het uiterste uit. Daarom kunnen ze het zich misschien maar één schip per keer veroorloven.

Wanneer de onderneming de Borg de tweede keer ontmoet, ontdekken ze de transwarp-leidingen al en bevinden ze zich al in het alfakwadrant / sectie. Dit antwoord slaat voor mij nergens op.
@SamuelHerzog Ik was de Descent vergeten. Drats! Die aflevering introduceert inderdaad transwarp-leidingen. Bedankt dat je erop hebt gewezen.
Laten we ook het vermogen van de schrijvers om alle mogelijke onvoorziene gebeurtenissen te achterhalen niet overschatten. First Contact had enkele gebreken, niet in de laatste plaats dat de Borg een schip in het "heden" stuurde, alleen zodat het lokaal een bol kan lanceren die in staat is om door de tijd te reizen. In plaats van vanaf een veilige afstand terug in de tijd te reizen.
#8
+4
aVeRTRAC
2011-08-11 01:01:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dus je bent op zoek naar een "in-Universe" antwoord, niet een "omdat het bij het verhaal past" antwoord. In Voyager worden op verschillende punten groepen kubussen waargenomen, een groot aantal tegen Species 8472 en een groter aantal dat hun hubs bewaakt. Zelfs in het "thuisgebied" van de Borg zijn meerdere kubussen zeldzaam, dus het lijkt redelijk dat er veel middelen nodig zijn om een ​​nieuwe kubus voor de &-man te bouwen. Gezien de nederlagen die de Borg hebben geleden door toedoen van de Federatie (eigenlijk door slechts 2 specifieke sterrenschepen), hebben de Borg misschien besloten dat ze op dit moment te machtig zijn en hebben ze hun middelen besteed aan het consolideren van hun macht. -basis en uitzoeken hoe je die vervelende Enterprise / Voyager-kapiteins kunt verslaan. Dat is de sterke implicatie van de finale van Voyager, waarin de Borg Queen geobsedeerd is door het krijgen van Janeway.

#9
+3
Ben
2011-01-20 00:14:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Soms sturen ze twee-in-één ... de kubus en de bol.

#10
+1
Darth Wedgius
2015-03-01 12:15:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Misschien was het niet zo belangrijk voor hen om de Federatie te veroveren. Als ze winnen, geweldig, ze hebben een nieuwe cultuur om te eten. Als dit niet het geval is, kan het Starfleet stimuleren om nieuwe defensieve technologieën te ontwikkelen (wat het aantoonbaar deed met de kwantumtorpedo) om er de volgende keer een smakelijkere maaltijd van te maken. Ze kunnen immers, indien nodig, altijd een hele vloot sturen als ze de Federatie echt willen assimileren. En Starfleet heeft laten zien dat ze heel goed in staat is tot innovatie in vergelijking met de meeste culturen die in de show te zien zijn.

Als de Borg met één geest denken, dan is het waarschijnlijk een zeer lange levensduur. Ze kunnen natuurlijk het lange spel spelen.

#11
  0
Russell Harkins
2014-10-29 04:55:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het antwoord "in-universe" is dat ze maar één kubus nodig hebben. De Federatie had niet genoeg wapens om zelfs maar één kubus te stoppen. Eén kubus zou de hele Federatie planeet voor planeet infecteren en zich verspreiden als een virus.

Maar voor de plot, slechts één kubus die niet kon worden gestopt, maakte de Borg erg eng.

#12
  0
ackmondual
2017-12-21 05:59:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het leek overdreven. Ze hebben misschien de middelen, maar de Borg hebben hun handen in veel honeypots. Sommige van de soorten waarmee ze sparren, hebben ongetwijfeld meer van hun middelen nodig om ermee om te gaan. Het lijkt niet zo ver weg om te vragen waarom het Amerikaanse leger niet meer middelen inzet, of het rijk in Star Wars maakt geen TWEE Death Stars.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...