Vraag:
Was "Worf" van Star Trek: The Next Generation een bijzaak?
Rodger Cooley
2011-01-20 00:59:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Met betrekking tot deze vraag over het casten van het personage "Data" in de serie Star Trek: The Next Generation , merkte ik dat er geen melding wordt gemaakt van de Worf karakter. Was hij zelfs een primair personage of werd hij later toegevoegd?

Nabeschouwingen hebben geen * eer *.
Vier antwoorden:
#1
+39
Slick23
2011-01-20 01:22:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In The Finest Crew in the Fleet: The Next Generation Cast On Screen and Off, zegt Adam Schrager dat Rodenberry wilde voorkomen dat dingen uit The Original Series vernieuwd zouden worden, en dat het daarom niet de bedoeling was dat Worf een vast personage in de serie.

Ik heb niet zoveel van de originele serie gezien als ik zou moeten hebben, maar op welke manier zou Worf een vernieuwing zijn van de originele serie?
@Paperjam: Misschien was het feit dat Tsjekov een ander voorbeeld was van een volk dat ooit een vijand was en nu een bondgenoot is (Rusland).
@Paperjam: Zoals ik me herinner, was er enige aarzeling bij het hergebruiken van buitenaardse soorten uit de originele serie (inclusief Klingons, maar ook Vulcans) in TNG.
Inderdaad, vandaar de Ferengi.
#2
+23
Kyle Jones
2012-01-14 02:51:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Deze thread van rec.arts.startrek uit 1990, waarin werd verwezen naar een casting-call-notitie uit maart 1987, was op dat moment best interessant. Het is blijkbaar een set casting-aantekeningen voor de serie. Alle hoofdpersonen werden in een of andere vorm genoemd, behalve Worf. Tekst royaal opgeheven hieronder:

Op zoek naar de volgende vaste klanten:

Kapitein Julian Picard: Een blanke man van in de vijftig die zeer jeugdig is en in uitstekende fysieke conditie. Geboren in Parijs, verschijnt zijn Gallische accent alleen wanneer diepe emoties worden geactiveerd. Hij is beslist een 'romanticus' en gelooft sterk in begrippen als eer en plicht. Kapitein Picard voert het bevel over de Enterprise. Hij zou een mid-Atlantisch accent moeten hebben en een wonderbaarlijk rijke spreekstem ...

Nummer één (AKA William Ryker): een 30-35-jarige blanke geboren in Alaska. Hij is een prettig ogende man met sexappeal, van gemiddelde lengte, zeer behendig en sterk, een natuurlijk psycholoog. Nummer één, zoals hij gewoonlijk wordt genoemd, is de tweede leider van de Enterprise en heeft een zeer sterke, solide relatie met de kapitein ...

Lt. Commander Data: Hij is een androïde die het uiterlijk heeft van een man van midden dertig. Gegevens moeten exotische kenmerken hebben en kunnen een van de volgende raciale groepen zijn: Aziatische, Amerikaanse Indianen, Oost-Indische, Zuid-Amerikaanse Indische of soortgelijke raciale groepen. Hij is in perfecte fysieke conditie en zou erg intelligent moeten lijken ...

Lt. Tanya Hernandez: 26-jarige vrouw van Oekraïense afkomst die dienst doet als beveiligingschef van het ruimteschip. Ze wordt beschreven als een nieuwe kwaliteit van geconditioneerde lichaamsschoonheid, een vuur in haar ogen en een gespierd goed ontwikkeld en zeer vrouwelijk lichaam, maar in gedachten houdend dat veel van haar kracht voortkomt uit houding. Tanya heeft een bijna obsessieve toewijding om het schip en zijn bemanning te beschermen en behandelt Capt. Picard en Number One alsof ze heiligen zijn ...

Lt. Deanna Troi: Een buitenaardse vrouw die lang (5'8 "- 6 ') en slank is. Ongeveer 30 jaar oud en heel mooi. Ze dient als de hoofdpsycholoog van het ruimteschip. Deanna is waarschijnlijk een buitenlandse (ergens anders van Italiaans, Grieks, Hongaars, Russisch, IJslands, etc.) met bijpassende looks en accenten. Zij en Number One zijn romantisch betrokken. Haar buitenaardse 'look' moet nog worden bepaald ...

Wesley Crusher: Een kleine 18 (of bijna 18) jaar oude jongen om 15 te spelen, zijn opmerkelijke geest en fotografisch geheugen maken het niet onwaarschijnlijk dat hij op 15-jarige leeftijd een Star Fleet Acting Ensign wordt. Wesley is meer een intense (niet schattige) tiener wiens energie afkomstig is van een nieuwsgierige aard ...

Beverly Crusher: Wesley's 35-jarige moeder. Ze dient als de Chief Medical Officer op het ruimteschip. Als het niet vanwege haar intelligentie, persoonlijkheid, schoonheid en het feit dat ze de natuurlijke gang van een striptease-koningin heeft, heeft kapitein Picard misschien niet ingestemd met haar verzoek dat Wesley de brugactiviteiten zou observeren; de refore laat de intelligentie van haar zoon de gebeurtenissen verder dragen ...

Lt. Geordi LaForge: Een 20-25 jaar oude zwarte man, blind geboren. Met behulp van een speciaal prothetisch apparaat dat hij draagt, overtreft zijn visie ver alles wat het menselijk oog kan zien. Hoewel hij jong is, is hij vrij volwassen en is hij beste vrienden met Data. Gelieve geen 'straattypes' in te dienen, aangezien Geordi een perfecte dictie heeft en misschien zelfs een Jamaicaans accent heeft. Zou ook komedie goed moeten doen ...

Heel interessant om te zien welke soorten karakters gevraagd worden en wie ze voor elke rol hebben gekregen. Hoewel een Jamaicaanse LaForge gewoon bizar zou zijn geweest.
Beverly heeft de "natuurlijke gang van een striptease-koningin". Whoa.
Gewoon een kanttekening of gewoon mijn nieuwsgierigheid: waarom beweert u in uw antwoord dat de geciteerde thread dateert "terug in 1990", terwijl (na het klikken op een door u verstrekte link) duidelijk te zien is dat deze gedateerd is op 17-3 /87 (drie jaar voor "uw" date)?
@trejder De casting-oproep is uit 1987, maar de fan-discussie erover vond plaats in 1990, zoals de publicatiedatum van de nieuwsgroep aangeeft.
@KyleJones Ah, ik begrijp het.Mijn fout.Sorry...
(Riker) * "Hij is een prettig uitziende man met sexappeal, van gemiddelde lengte, zeer behendig en sterk, een natuurlijke psycholoog" * Nou, de casting director en de daaropvolgende schrijvers ontspoorden daar toen.
"Gelieve geen 'straat'-typen in te dienen" ??!
_ "Dien alsjeblieft geen 'straattypes' in, aangezien Geordi een perfecte dictie heeft en misschien zelfs een Jamaicaans accent heeft. Zou ook komedie moeten doen ..." _ Oh, my.
Merk op dat er enige discussie lijkt te zijn over de authenticiteit van enkele details van deze casting call note, [verbonden met de naam van Tasha Yar] (http://scifi.stackexchange.com/a/99202/21137).
"Hernandez ... Oekraïens".Ik weet niet wat te zeggen...
@Infiltrator Valse kop richting diversiteit?Teken dat Spanje Oekraïne heeft gekoloniseerd na de ineenstorting van de Sovjet-Unie?:) Geadopteerd kind?
@KyleJones je ziet dit veel in Amerikaanse shows.Ik ben net klaar met het bekijken van de tijdreisshow * Timeless * die, hoewel leuk, een primaire antagonist uit Kroatië bevat ... genaamd Garcia Flynn.Ik kan geen slechtere combinatie van namen en achtergronden bedenken.
#3
+15
aramis
2012-01-13 09:53:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Worf komt niet voor in het eerste seizoen "Series Bible.", gedateerd 23 maart 1987

De vermelde bemanning is:

  • Kapitein Jean Luc Picard
  • Overste William Riker
  • Lt. Commander-gegevens
  • Lt. Commandant Deanna Troi
  • Lt. Natasha "Tasha" Yar
  • Lt. (JG) Geordi La Forge
  • CMO Beverly Crusher
  • Wesley Crusher

( waarvan een scan online beschikbaar is op leethomson.myzen.co.uk)

Worf stond echter in het voorsteldocument voor de serie. (Wat ik momenteel niet online kan vinden.)

Dus, Worf zou oorspronkelijk een terugkerend personage zijn, werd blijkbaar gedropt en later weer teruggeplaatst.

#4
+7
CWallach
2012-07-28 02:00:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Uit een vaag herinnerd Rodenberry-interview. Het Worf-personage was altijd bedoeld, maar bleef geheim, dus het zou een verrassing zijn in de première van de volgende generatie. Klingons waren een vijand van de Federatie in de originele serie en Rodenberry wilde vooruitgang laten zien - voormalige vijanden werden bondgenoten.

Bij het zien van de eerste foto's van de ST: TNG-crew in 1987 vóór de piloot, waren het Data en Worf die aanvankelijk mijn aandacht trok - de rest van de menselijke karakters leken me een blaf.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...