Vraag:
Waarom begon Lucas de nummering van de aflevering bij IV?
MPelletier
2011-01-19 05:21:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Waarom begon George Lucas, in aanvulling op deze vraag, de nummering bij 4? Ik weet (nu) dat hij een vaag idee had van wat er in 1, 2 en 3 zou zitten. Maar waarom zou je niet beginnen met het noemen van de eerste film 1, en de tijd komen om de prequels te doen, hoe dan ook?

En hoe werd het zelfs door de distributeur geaccepteerd als een concept dat een filmserie (in die tijd!) ergens later zou kunnen beginnen en dan naar verwachting in de toekomst zou kunnen teruggaan?

Op de middelbare school leerde ik dat het een voorbeeld was van het klassieke apparaat om een ​​verhaal te beginnen. In mediares: http://en.wikipedia.org/wiki/In_medias_res. Ik denk dat mijn leraar dat verzon!
Ik heb geen bevestigend bewijs, maar ik herinner me een interview (ik denk met GL) waarin werd verklaard dat er altijd 3 trilogieën zouden zijn. A New Hope maakte echter de meeste kans om gemaakt te worden en succesvol te zijn als een op zichzelf staande film van alle 9, dus het werd als eerste gemaakt.
V: Waarom zijn de films in 4 5 6 1 2 3-volgorde verschenen?A: Yoda was verantwoordelijk voor de planning.
Ik heb het gevoel dat ik eindeloos commentaar geef op vragen over de "geschiedenis van star wars" om te zeggen dat je dankzij Team Negative One nu een afdruk kunt bekijken van de originele theatrale release van * Star Wars * uit 1977, en het gebrek aan afleveringsnummer enhet ontbreken van Greedo-opnamen, enz. voor jezelf.
Vijf antwoorden:
#1
+147
Daniel Bingham
2011-01-19 05:22:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hij deed het niet. De nummering is later toegevoegd.

Star Wars op Wikipedia

Die link legt uit dat de nummering pas verscheen The Empire Strikes Back en werd vervolgens met terugwerkende kracht toegevoegd aan A New Hope (samen met de ondertitel).

Hier op de pagina The Empire Strikes Back vindt u een beknopte beschrijving van het schrijfproces voor Empire . Lucas noemde Empire oorspronkelijk "Star Wars II". Hij deed een handbehandeling, waarvan de ervaren schrijver Leigh Bracket een eerste versie maakte. Die eerste versie heeft niet Vader als Luke's vader - het heeft Obi Wan die Luke's vader vermoordt. Pas toen hij dat concept herschreef nadat Bracket stierf, kwam Lucas op het idee dat Anakin de vader van Luke was. Het was toen dat veel van Vaders achtergrondverhaal werd uitgevonden en de IV -> V-nummering verschijnt.

Lucas claimt graag voorkennis van de hele zaak. Maar als je kijkt naar de documenten die zijn geproduceerd rond de tijd van de producties van A New Hope en Empire , dan suggereren ze dat hij het verzon terwijl hij bezig was . De waarheid is dat hij veel hulp had bij het schrijven van twee van de eerste drie films. Hij heeft ze in feite uitgezet en veel van het schrijven aan andere mensen overgelaten. En sommige van de belangrijkste plotelementen in Empire en RotJ kwamen niet echt van hem, maar van collega's die er nooit echt de eer voor kregen.

Dit is een mogelijke reden waarom de originele serie zo goed was, en de prequels zo slecht. Lucas had niet dezelfde soort hulp bij de prequels en zijn legende was op dat moment zodanig dat niemand tegen hem opkwam en zei: "George, dit is rot."

Waar staat dat de nummering later is toegevoegd? Ik weet dat de ondertitel "A New Hope" later is toegevoegd, maar de eerste trilogie is IV, V en VI geweest zolang ik me kan herinneren.
Dat artikel was eigenlijk niet. Maar toen het oorspronkelijk werd uitgebracht, was het gewoon "Star Wars". Ik denk dat ik mijn moeder hierover eigenlijk citeer, die het ongeveer 9 keer in de theaters zag toen het voor het eerst werd uitgebracht.
Op de scroll-tekst in de inleiding denk ik echter dat het altijd Episode IV was.
Nieuwe link toegevoegd. De nummering verscheen pas in Empire.
AH bedankt. Daarom herinner ik het me van kinds af aan. Ik heb geen werkende videorecorder, anders had ik het kunnen controleren. :)
Geweldig antwoord. Bedankt!
@Daniel Bingham Goed antwoord, ik wil je nog een +1 geven voor het hebben van een geweldige moeder :)
-1
Harrison Ford zei eigenlijk niet dat: "George, je kunt deze shit typen, maar je kunt het in godsnaam niet zeggen."
@Daniel Roseman Ik had dat verhaal niet gehoord, maar ik zou het graag willen horen! : D
Dus de echte vraag is: waarom kreeg Empire het nummer 5?
@daniel Roseman Dus, ik heb nu dat verhaal gehoord. Dat was tijdens het filmen van de eerste film. Niet de prequels. Blijkbaar haatten de acteurs hun dialogen vaak. Best grappig.
+1 Iemand maak alsjeblieft een afbeeldingsmacro van "George, dit is rot."
Hoewel dit een interessant antwoord is, denk ik niet dat Wikipedia in aanmerking komt als primaire bron ...
@Liath, nee, maar Wikipedia heeft verschillende geciteerde bronnen met betrekking tot de oorspronkelijke naam (in het geval dat de juistheid van de claim in het geding is)
Ik zou erop willen wijzen dat zowel Brackett als Kasdan worden gecrediteerd voor _Empire_ (en Lucas niet), en Kasdan ook voor _Return_. Zeggen dat zijn co-schrijvers geen krediet kregen, is niet eerlijk of waar.
Bijgeschreven worden op Wikipedia / IMDB betekent niets als iedereen vergeet dat ze bestonden. Wat je gemiddelde persoon die is opgegroeid met Star Wars doet.
Ik ben geneigd om die laatste alinea uit te werken, omdat de prequels niet slecht waren.Het is volledig subjectief, en ook niet noodzakelijk waar, [volgens de AV Club] (http://www.avclub.com/article/star-wars-prequels-dont-deserve-your-hatred-226732) en [RottenTomaten] (http://www.telegraph.co.uk/film/star-wars-the-force-awakens/best-worst-movies-poll/)
Dit antwoord doet geen poging om uit te leggen waarom Lucas met 4 begon bij het nummeren van * ANH *, wat de belangrijkste zorg van het OP is.Het verbaast me dat dit zelfs zoveel stemmen heeft gekregen.
@Charles, het doet, hij niet.Hij nummerde het nadat Empire in productie was, en op dat moment had hij het formaat van de 9-film gekozen.
Irv Kershner, die _Empire_ regisseerde, krijgt niet de eer die hij verdient.Hij werkte verdomd hard met zijn cast om de dialoog en daarmee de verhaallijn enorm te verbeteren.Het grote succes van _Empire_, dat eigenlijk een betere film is dan _Star Wars_, is grotendeels te danken aan de scriptwijzigingen die de regisseur tijdens het filmen heeft aangebracht.Er zijn twee belangrijke boeken over het ontstaan van _Empire_, vooral het boek dat in 1980 is geschreven door de publicist van de eenheid, waarin wordt beschreven wat er werkelijk is gebeurd.En ja, ik heb alle films bij de release gezien, en _Star Wars_ kreeg in geen enkel stadium vóór 1980 de ondertitel 'aflevering 4'.
@DaveJohnson Ik ben het ermee eens dat het volledig subjectief is.Het is ook volledig irrelevant voor de huidige vraag en * moet * worden verwijderd
#2
+5
user266
2011-01-19 09:01:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb de Star Wars-kladversies gelezen die Lucas nu vele jaren geleden schreef, dus mijn geheugen over het onderwerp is vaag. Ik geloof dat er 3 versies zijn voorafgaand aan wat hij uiteindelijk met versie 4 heeft gefilmd. Ik herinner me dat de eerste versie een plot bevatte waarin de handelsfederatie betrokken was.

Het lijkt mij dat sommige van de ideeën in die concepten eindigden als het achtergrondverhaal voor Star Wars IV.

#3
+4
Andy
2012-01-20 10:39:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit is wat er echt gebeurde: aanvankelijk heette het niet Episode IV of A New Hope. Aanvankelijk zou er maar één film uitkomen, maar kort nadat deze was uitgebracht, was het echt een succes, en Lucas zou er meer maken.
De film werd opnieuw uitgebracht in 1978 (ongeveer 1 jaar na de oorspronkelijke première ). De eerste crawl is opnieuw gedaan, inclusief Episode IV: A New Hope. De muziek was ook een beetje veranderd (naar wat je nu kent en waar je van houdt) en ook de achtergrond met de sterren was veranderd (nogmaals, naar wat je nu weet en waar je van houdt).

De film werd na ongeveer een maand herzien, niet na een jaar. anders, ja.
#4
+3
Charles
2018-05-14 18:26:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tl; dr.

 1. Anakin is de echte hoofdrolspeler van Star Wars.

 2. Lucas koos voor een vertelling in drie bedrijven bij het maken van Star Oorlogen voor zowel het achtergrondverhaal als het hoofdscenario.

 3. Lucas wilde midden in het verhaal van Anakin beginnen met het vertellen van verhalen.

 4. Dit alles gecombineerd - Lucas koos ervoor om IV te gebruiken om het begin van het midden van het verhaal weer te geven (dwz A New Hope ), en ANH staat midden in het verhaal omdat het verhaal echt over Anakin / Vader gaat.


  waarom begon George Lucas de nummering bij 4? Ik weet (nu) dat hij een vaag idee had van wat er in 1, 2 en 3 zou zitten. Maar waarom zou je niet beginnen met het noemen van de eerste film 1, en de tijd komen om de prequels te doen, hoe dan ook?

  Er zijn drie dingen die vermeld moeten worden om dit te beantwoorden -

  1. Volgens George Lucas gaat Star Wars specifiek over de tragedie van Anakin Skywalker.

  Uit een interview met MTV News uit 2008 waarin Lucas praat over Star wars: Clone Wars en hoe het gescheiden is van de epische tragedie die in de films wordt geportretteerd:

  " Het epos zelf gaat in feite over één man. Je komt door veel dingen heen, maar je krijgt er nooit naar te kijken. [Met 'Clone Wars'] worden we niet belast door de mythologische onderbouwing. We komen op meer plaatsen, 'zei Lucas. " Het verhaal over Anakin Skywalker en zijn val in de donkere kant en verlossing door zijn zoon, dat is voorbij. Het begon toen hij 10 was, het eindigt toen hij stierf. Er valt geen verhaal meer te vertellen. Al dat spul is maakt echt geen deel uit van wat dit is. "

  En dan, uit de editie van mei 2008 van Total Film Magazine:

  V: Ben je blij dat er nieuwe Star Wars -verhalen worden verteld nadat je weg bent?

  LUCAS: "Ik heb vrij expliciete instructies achtergelaten zodat er geen features meer zullen zijn. Er zullen zeker geen Episodes VII-IX zijn. Dat komt omdat er geen verhaal is. Ik bedoel, ik heb nooit aan iets gedacht! En nu zijn er romans verschenen over de gebeurtenissen na Episode IV, wat ik er helemaal niet mee zou hebben gedaan. Het Star Wars-verhaal is echt de tragedie van Darth Vader. Dat is het verhaal. Zodra Vader sterft , hij komt niet meer tot leven, de keizer wordt niet gekloond en Luke trouwt niet ... "

  Dus, het is duidelijk dat George Lucas Star Wars om het verhaal van Anakin / Vader te vertellen, en niet noodzakelijk dat van Luke (hoewel Luke duidelijk een buitengewoon belangrijke en intieme rol speelt in het verhaal van Vader).


  2. Lucas 'oorspronkelijke bedoeling was om alleen de eerste drie films te produceren, en hij wilde midden in het verhaal beginnen met het vertellen van verhalen.

  Toen Lucas voor het eerst het Star Wars -scenario schreef, de bedoeling was om midden in het verhaal van Anakin te beginnen. Met dit in gedachten creëerde hij eerst een "heel achtergrondverhaal" (de gebeurtenissen in afleveringen I-III), en vervolgens schreef hij het scenario voor wat er gebeurde in afleveringen IV-VI.

  Van een 1993 interview met Lucas (vanaf 1:41 in de video):

  "Het begon dat ik een scenario ging schrijven, en om het scenario te schrijven , Ik wist dat ik ergens middenin zou beginnen - ik wilde niet gewoon [onduidelijk wat Lucas zegt] - dus ik moest een wereld creëren, en om die wereld met personages en al dat soort dingen te creëren, moest ik dit hele achtergrondverhaal doen. Over waar ze vandaan kwamen, wie ze waren en wat er gebeurde en hoe ze kwamen waar ze zijn. En dus toen begon ik deze film, en ik schreef de film, alleen was hij veel te groot, en het waren drie acts, dus ik bedoel ..

  Dus ik nam de eerste akte en ik zei: 'Nou, ik kan hier de film over maken, omdat ik kan denken dat ik dit voor elkaar krijg; het lag min of meer binnen het bereik van wat ik kon doen. Dus ik heb een film gemaakt van het eerste bedrijf, en dat was zo'n hit dat ik de tweede twee bedrijven kon doen. "

  En het is hier punt, bij de overgang naar The Empire Strikes Back , dat Lucas met terugwerkende kracht [en vooruitgaat] een nummerings- en ondertitelsysteem toepast op deze films.

  Hier is nog een interview waarin Lucas het heeft over de prequels, en hoe alleen de eerste drie films los stonden van het oorspronkelijke plan -

  Dus waarom gebruikte Lucas IV in plaats van ik voor A New Hope ?


  3. Omdat Star Wars een structuur van drie bedrijven hanteert, en nogmaals, omdat het verhaal echt is hoofdrolspeler is Anakin / Vader.

  Omdat Lucas specifiek in het midden van het verhaal wilde beginnen (een verteltechniek die bekend staat als In Medias Res ), en, met Anakin, de echte hoofdrolspeler van het verhaal, moest Lucas een nummer kiezen voor A New Hope dat 'het midden' uitdrukte.

  enter image description here Star Wars komt overeen met de tweede stijl van In Medias Res.

  Dit gezegd zijnde, passen de verhaallijn van het achtergrondverhaal en van het hoofdscenario perfect in een structuur van drie bedrijven . In het vorige gedeelte werd Lucas rechtstreeks geciteerd met behulp van dit formaat bij het maken van het hoofdscenario, en naar alle waarschijnlijkheid heeft hij dit formaat ook gebruikt bij het maken van het achtergrondverhaal (vertelling in drie bedrijven is extreem gebruikelijk).

  Dus, aangezien het scenario drie bedrijven lang is, en aangezien het achtergrondverhaal drie bedrijven lang is, zou het begin van het midden het vierde bedrijf zijn.

  Als je dit allemaal combineert, verklaart dit perfect waarom Lucas de titel Episode IV toekende aan A New Hope .

De theorie van _in media res_ is intern consistent, maar ik kan moeilijk geloven dat dit de bedoeling van Lucas was _tijdens de oorspronkelijke opnames_.Het lijkt eerder terughoudend (door Lucas Arts) om de Star Wars-franchise uit te breiden.Kunt u, om de retcon te weerleggen, binnen een paar jaar na de oorspronkelijke release van 1977 bewijzen verzamelen?
#5
+1
yeah
2014-08-29 17:53:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De eerste aflevering en het eerste nummer was Empire, ze veranderden Star Wars niet tot de heruitgave in 1981. Er lijkt hier wat discussie over te zijn, maar hoewel Lucas het idee kreeg dat elke film al vroeg tijdens het schrijven van Empire een aflevering was, noemde hij ze 1,2,3 in plaats van 4,5,6. Ik heb geen idee waar Daniel Bingham het over heeft als hij zegt dat geen enkele collega de eer heeft gekregen voor de eerste 3 Lucas heeft alleen de enige krediet voor het scenario op Hope, op Empire heeft hij niet eens een verhaal over het scenario met alleen een verhaal van en bij Return werd hij gecrediteerd als een collega. Over de prequels is het dan ook geen geheim dat Tom Stoppard scriptdoktering heeft gedaan voor ten minste aflevering 3, zo niet allemaal, en van anderen zoals William Goldman wordt gezegd dat ze hun eigen passen hebben gedaan.

Ik denk dat dit als commentaar beter zou zijn geweest, zoals Putor heeft gedaan. Het daagt een niet-substantieel deel van zijn antwoord uit, dat zijn antwoord er eigenlijk niet van weerhoudt de vraag te beantwoorden.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...