Vraag:
Hoe kan Scrooge McDuck in geld duiken zonder zichzelf pijn te doen?
TheAsh
2017-11-14 23:06:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In de Ducktales-serie staat oom Scrooge bekend om zijn hoge duik in zijn geldbak.

Ik heb me altijd afgevraagd hoe hij het doet zonder zichzelf pijn te doen. Zou hij niet met zijn hoofd bonzen en zichzelf bewusteloos slaan? Is er een verklaring in het universum?

Hij zorgt ervoor dat al zijn geld in liquide middelen staat.
https://scifi.meta.stackexchange.com/questions/11519/is-ducktales-on-topic
Je hebt een tekenfilm met intelligente, pratende, beschaafde dieren en "duik in het geld zonder pijn te doen" is wat de opschorting van ongeloof doorbreekt?:)
Je bent niet de [eerste] (http://mentalfloss.com/article/500940/fact-check-physicist-weighs-whether-scrooge-mcduck-could-actually-swim-pool-gold) die zich hierover afvraagt.In de strips is er geen uitleg over hoe hij het doet (omdat, nou ja, je kunt dit echt * niet * doen), maar het wordt in ieder geval duidelijk gemaakt dat dit een vaardigheid is die uniek is voor Scrooge - wanneer de Beagle Boysdeed het, ze kwamen gewoon op een heel harde stapel goud terecht.
Om wakker te worden voor een antwoord, maar als kind las ik ooit een strip, waarin sommige tegenstanders (ik denk de Beagle Boys) werden verslagen door ze te laten proberen te duiken en zichzelf daarbij knock-out te slaan.Dus het werd zelfs als plotapparaat gebruikt.
@JeroenMostert hier is de strip waarnaar je hebt verwezen (bedankt @Quasi_Stomach) https://imgur.com/a/ivTc6
Ik herinner me een strip waarin hij dat vermogen om de een of andere reden verliest.Als iemand die strip kan identificeren, kan het enig licht werpen op dit mysterie.
Dit is misschien de enige keer dat Family Guy [een meer realistische afbeelding] presenteerde (http://images6.fanpop.com/image/photos/38100000/When-Scrooge-McDuck-does-it-uncle-scrooge-mcduck-38104778-500-193.jpg) van wat er zou gebeuren.
Gouden valuta is ongeveer zo vloeiend als activa kunnen krijgen!Letterlijk.Het meest liquide activum is contant geld, maar gouden contant geld is zowel wettig betaalmiddel _ als_ een universeel erkende waarde, dus het is in feite zo liquide als een activum zou kunnen zijn.
@kratenko Als kind las ik een strip die bij jouw beschrijving paste.Scrooge had al zijn geld in een meer verstopt (ik kan me niet herinneren waarom hij ze moest verbergen).De Beagle Boys ontdekten het en na verschillende mislukte plannen om het geld van het meer te stelen, verwierven ze een stuk land bergafwaarts en lieten Scrooge voor de gek om termieten over een houten dam te gieten die het water in het meer hield.Scrooge bedroog de Beagle Boys vervolgens om te proberen in hun nieuw verworven fortuin te springen door hen te laten zien hoe leuk het was zonder hen te laten weten hoeveel training het kost.
"Een miljonair die zijn nek brak terwijl hij probeerde in een pool van munten te duiken, net als in een neksteun die zegt: 'Je moet je munten beluchten. Dat is waar ik het mis ging. Je kunt niet in stilstaande munten duiken.McDuck doet het. Bekijk het afspelen. Hij belucht dat zwembad. Ik weet het ... '"-Brooks Wheelan, Saturday Night Live Stuff hiervan is cool, toch?
@Indigenuity De clip: https://youtu.be/viDL2W0HcJw
Twee antwoorden:
#1
+195
TheAsh
2017-11-14 23:06:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het kostte hem jaren van oefenen.

Deze vraag werd eindelijk beantwoord in het universum in de nieuwe Ducktales S01E3 "The Great Dime Chase":

[Huey probeert te duiken]

Scrooge: Ben je gek? Je zult je schedel openbreken!

Huey: Maar je zwemt de hele tijd in geld!

Scrooge: Ja, maar ik heb hard gewerkt om die vaardigheid te perfectioneren, spieren en behendigheid.

Ducktales - The Money Bin Jump - Promo

Ik denk niet dat dit zelfs maar een antwoord is.Als we bijvoorbeeld de techniek kenden die hij beoefende ... Ik dacht trouwens altijd dat hij dat kon omdat hij een cartooneend is
@Raditz_35 Er zou geen realistische techniek zijn om dat te doen.Ik neem aan dat het de show was die de draak steekt met het idee van een pool van geld.
@Raditz_35 De show voelde dat het inderdaad een antwoord was, of op zijn minst een vaardigheid die kan worden geleerd ...
Hij lijkt te zeggen "Ja, maar ik heb hard gewerkt om die vaardigheid te perfectioneren", niet wat er momenteel geschreven staat.
Ik nam altijd aan dat Scrooge dichter was dan zijn goud ...
@JMac - Als het een dik bed van verfrommelde bankbiljetten was, met een dunnere laag munten erop, zou hij mogelijk (zeker gebruikmakend van cartoonwetten van de natuurkunde) genoeg kunnen hebben geoefend om te zien waar de munten dun genoeg zijn om zijn binnenkomst te maken zonder zijnschedel.
Volgens de ** Pooled Funds ** -pagina van TV Tropes, zegt hij in een ander verhaal gewoon: "Er zit een truc in".
@Recelica - Maar dat is het, omdat we in de show eigenlijk zien dat Louie begint te leren het voor zichzelf te doen.
Het is zijn superkracht.
"Als je iets wilt, werk je hard om het te krijgen" - klinkt ongeveer net zo overtuigend om in geld te duiken als om spectaculair rijk te worden.
Het is aflevering twee
#2
+152
Vangaorth
2017-11-15 22:00:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In de strips is er ook een verklaring: in het elfde deel van het stripboek The Life and Times of Scrooge McDuck , door Don Rosa ( The Empire-Builder from Calisota ), waar Scrooge van een klif wordt geduwd door een aantal bandieten die van plan zijn zijn trein vol goud te kapen.

"[...] Scrooge dacht" het is het einde "maar hij ontdekte op miraculeuze wijze dat hij door de hardmetalen munten kon duiken alsof ze vloeibaar waren [...] Blijkbaar waren zijn jaren van baden en graven door zijn geld had hem een ​​instinctieve truc geleerd [...] ".

enter image description here

Dit verklaart echter niet echt iets, aangezien Barks (wijselijk) vermijdt in detail te treden over hoe een vermogen om door zijn geld te 'baden en te graven' (wat al onwaarschijnlijk is, vooral als hij naar een aanzienlijke diepte verhuisde) zou extrapoleren naarplotseling met grote kracht erin kunnen * duiken *.Het brutale "het werkt alleen contant" is de kers op de taart.Een meesterlijke toepassing van handwaving.:-)
@JeroenMostert ja, volkomen gelijk.Let wel, het verklaart ook niet hoe een _intelligent pratende eend_ bestaat.
@JeroenMostert - Opmerking: Don Rosa, niet Carl Barks.Don zou de laatste zijn die de eer zou claimen voor iets dat Barks als eerste gebruikte - het is niet meer dan eerlijk om op te merken wat Don zelf aan de canon heeft toegevoegd.
@gbjbaanb: maar dat is * anders *.De pratende eend is duidelijk een gegeven, en vragen hoe pratende eenden bestaan in het Ducktales-universum zou gewoon * dom * zijn.:-)
@RDFozz: opgemerkt.Om de een of andere reden sprongen mijn gedachten meteen op Barks, ook al zegt het antwoord duidelijk anders!
En vergeet niet dat Barks dit aan de orde stelde in zijn allereerste volledige Uncle Scrooge-verhaal "Only a Poor Old Man".https://imgur.com/a/ivTc6
Geweldige vondst!Merk echter op dat de vraag betrekking had op de canon van Ducktales, die vaak in tegenspraak is met de canon van Barks en Rosa.Alleen Ducktales, dat scifi is, is on-topic op deze site.De Barks-verhalen bevatten zelden zulke scifi-achtige universums.
@Jeroen Hoe is een pratende, intelligente, geld verdienende eend meer een gegeven dan een pratende, intelligente, geldduikende eend?
@JanusBahsJacquet: Goede vraag.Ik weet het niet.Er is een dieper begrip van de aard van fictie voor nodig dan ik.Feit is dat als je zou vragen "hoe komt het dat eenden in het Ducktale-universum intelligent zijn en kunnen praten?"het zou hoogstwaarschijnlijk gesloten worden, terwijl de vraag "hoe duikt Dagobert Duck in geld?"kan 100+ upvotes krijgen.Dat is niet alleen het feit dat de gebruikers van de site grillig zijn.
Scrooge wordt gewoon zo verdomd opgewonden door het zien van al het geld, hij trilt heel, heel snel.We weten allemaal wat er gebeurt als dingen heel snel trillen;)


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...