Vraag:
Zijn de Ent-Wives trollen geworden?
WOPR
2011-02-08 11:29:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Is in LOTR de verdwijning van de Ent-Wives tijdens of voor de War of the Last Alliance verbonden met het verschijnen van de Trollen?

Omdat Orks corrupte Elfen waren, maakte Sauron de Ent-Wives tot slaaf Vrouwen en dus trollen maken in een analoog proces?

Vier antwoorden:
#1
+40
user366
2011-02-08 12:51:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nee. Trollen werden gemaakt door Morgoth vóór het Eerste Tijdperk, lang voordat de Entwives verdwenen. Het is echter waarschijnlijk dat Ents in het algemeen gecorrumpeerd zijn om trollen te vormen, aangezien Morgoth bedoelde dat ze een aanfluiting van de Ents waren.

... maar hoe zit het met de speciale trollen die daglicht aankunnen? De Olog Hai?
Is het niet veelbetekenend dat ze ... "... verschenen aan het einde van de derde eeuw in het zuiden van Mirkwood en in de bergachtige grenzen van Mordor" - zeer dicht bij de Brown Lands.
@WOPR er is geen bewijs dat de Olog-hai meer waren dan bijzonder goed gefokte trollen, op vrijwel dezelfde manier dat de Uruk-hai bijzonder goed gefokte orks waren. Er is zeker nergens bewijs dat de Olog-hai enige connectie hebben met de Entwives.
In The Hobbit staat dat trollen teruggaan naar de steen waar ze vandaan kwamen als ze door zonlicht worden geraakt.
@fabikw Houd in gedachten * The Hobbit * vertegenwoordigt een vereenvoudigde versie van de Tolkien-mythologie: Morgoth kon geen leven creëren uit niet-leven omdat hij nooit de Flame Imperishable bezat. Morgoth en Sauron waren alleen in staat om bestaand leven om te vormen tot nieuwe vormen door ze te corrumperen (bv. Elven in orks), en alleen Ilúvatar kon leven * ex nihilo * creëren. Daartoe is de karakterisering van * The Hobbit * van waar de trollen vandaan kwamen een stijlfiguur, op vrijwel dezelfde manier "Ashes to ashes, dust to dust ...".
Ik zou degenen willen aanspreken die zeggen "er is geen bewijs". Dat is onjuist. Het bewijs wordt hier gegeven en verdient discussie - de entwives verdwijnen, en in dezelfde regio verschijnen nieuwe trollen. Nu, het bewijs kan al dan niet overtuigend zijn, maar het moet niet worden afgewezen op grond van het feit dat er geen bewijs is wanneer het inderdaad wordt aangeboden als bewijs dat moet worden besproken (en ik zeg dit als iemand die waarschijnlijk niet zal worden ervan overtuigd dat deze trollen met elkaar verbonden zijn, gebaseerd op wat ik hier tot nu toe heb gelezen).
@WOPR - er waren trollen die ook in het eerste tijdperk met daglicht konden omgaan; ze vochten in de Battle of Unnumbered Tears. De trollen van de Hobbit zijn een ondersoort die Stone-trolls wordt genoemd (zie Brief 153) en wat voor hen geldt, is niet noodzakelijk van toepassing op andere ondersoorten.
#2
+36
Robert Brim
2011-02-18 01:57:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Van wikipedia: Tolkien zelf besteedde veel tijd aan het nadenken over wat er werkelijk met de Entwives was gebeurd (op een gegeven moment zei hij gewoon dat hij het niet wist), maar uiteindelijk verklaarde hij in Letters # 144:

Ik denk dat de Entwives in feite voorgoed verdwenen zijn, verwoest met hun tuinen in de War of the Last Alliance ...

#3
+5
Lukekelly75
2011-08-03 03:13:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk dat Treebeard vermeldt dat de entwives naar het oosten trokken. Als ze naar het oosten bleven bewegen, zouden we misschien naar het verre oosten van Midden-aarde moeten kijken, een nog mythischer plek dan de middelste aarde waarmee we bekend zijn! Zelfs Gandalf zou daar niet heen gaan! Een andere theorie zou kunnen zijn dat de entwives oorspronkelijk de prachtige tuinen van Ithilien cultiveerden.

Ik herinner me dat het in het westen was. Dat is grappig.
als het oost was, dan zouden ze Mordor hebben geraakt, waardoor de vraag / theorie van het OP meer geloof kreeg. Ik meen me te herinneren dat het ook west was, maar het is gemakkelijk om al deze dingen in LOTR: D te vervagen
ja, bevestigd, ze zijn zeker over de Anduin verhuisd naar wat nu de Brown Landshttp: //lotro-wiki.com/index.php/Entwife is
#4
+3
maguirenumber6
2017-02-08 14:41:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ondanks het geaccepteerde antwoord hierboven, liet Tolkien de minste hint achter over het mogelijke lot van de Entwives, in een gesprek tussen Sam Gamgee en Ted Sandyman in het eerste hoofdstuk van de Fellowship of the Ring, vraagt ​​Sam:

Maar hoe zit het met deze Tree-men, deze reuzen, zoals je ze zou kunnen noemen? Ze zeggen wel dat er een die groter was dan een boom, niet lang geleden ver achter de North Moors werd gezien ... Maar deze was zo groot als een iep, en liep - zeven meter lopen, als het maar een centimeter was.

Dit is alles wat we hoeven te doen, maar het lijkt erop dat een Ent-achtig wezen rond Eriador had rondgedwaald en werd gezien door een van Sam's familieleden in of nabij de noordelijke grens van de Shire.

Dit zijn de ents op zoek naar de ent-vrouwen, geloof ik
@Edlothiad Het lijkt zo.De reis van deze eenzame Ent, als dat het was, is op zichzelf al een verhaal waard :)
Dat is waar, om eerlijk te zijn zijn ents mijn favoriet, en ik wacht nog steeds tot de Tolkien Estate een lang verloren briefje over de ent-echtgenotes opraapt.Maar helaas laat het bovenstaande citaat ons niet veel over hun vrouwen achter, alleen over de reizen die Treebeard later bevestigt.
Je hebt gelijk.Ik vraag me af hoe lang het die Ent zou hebben gekost om van Fangorn naar de Shire te lopen?
Als je bedenkt dat het zeven meter te voet is, en de gemiddelde mens ongeveer 2 / 2.5 meter te voet loopt, neem ik aan dat het ongeveer even lang zal duren als op de terugweg van Minas Tirith als te paard.Kan zijn?Zou een goede analyse waard kunnen zijn.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...