Vraag:
Wordt de "Time War" alleen geïntroduceerd in de "nieuwe" Doctor Who?
Tony Meyer
2011-01-21 09:17:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een centraal plotelement van de "nieuwe" Doctor Who-serie is de Time War between the Daleks and the Time Lords.

Ik heb nooit echt naar de zesde of zevende Doctors gekeken en heb de achtste doktersfilm. Wordt de "Tijdoorlog" genoemd in "klassiek" Wie, of wordt het pas geïntroduceerd bij de negende Doctor? (d.w.z. waarschijnlijk gebeurt tussen de achtste en negende artsen).

Bekijk mijn vraag https://scifi.stackexchange.com/questions/225510/genesis-of-the-daleks-and-the-link-with-the-dalek-invasion-of-earth waar ik enkele opmerkingen uit Genesis vraagvan de Daleks?Als het antwoorden krijgt, kan dit nuttig zijn?
Zes antwoorden:
#1
+38
Tony Meyer
2011-01-22 12:02:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De ‘Time War’ (merk op dat het evenement nauwkeuriger is ‘The Last Great Time War’, aangezien er minstens twee andere zijn geweest) werd geïntroduceerd in de eerste aflevering Rose, van het Doctor Who-seizoen 2005 met de 9th Doctor, maar de gebeurtenissen van de oorlog zelf hebben betrekking op eerdere incarnaties van de Doctor.

Met andere woorden, het werd geïntroduceerd door de "nieuwe" Doctor Who, maar waarbij de Doctors of de originele serie en film betrokken zijn.

Doctor Who (de film uit 1996, met de 8e Doctor) verwijst niet naar naar de "Time War"; dit is echter niet de enige verhaallijn met de 8th Doctor: er is ook een serie boeken met de titel Eighth Doctor Adventures.

De "Time War" wordt hierin niet direct genoemd, ofwel, maar er is een soortgelijk (maar duidelijk) plotapparaat (zweef voor details).

In deze boeken veegt de dokter Gallifrey en alle vier de Time Lords af, behalve uit de geschiedenis om ze te redden van de Faction Paradox . Er zijn momenteel geen romans die uitleggen hoe Gallifrey en de Time Lords worden hersteld vóór de gebeurtenissen van de "Last Great Time War" enige tijd voorafgaand aan de gebeurtenissen van Rose , hoewel de romans wel een uitleg bevatten van hoe dit kan worden bereikt. Davies heeft expliciet gezegd (in Doctor Who Magazine # 356) dat dit twee afzonderlijke calamiteiten zijn die Gallifrey en de Time Lords treffen.

In het audiodrama The Apocalypse Element komt de 6e Doctor opnieuw in botsing met de Daleks. Russell T. Davies heeft gezegd dat dit mogelijk een "openingsscherm" van de Tijdoorlog was (in Doctor Who Annual 2006 : transcriptie van dubieuze legaliteit). Dit verhaal maakt deel uit van de boog van het Dalek-rijk , die verhalen bevat over de 5e , 7e en 8e artsen als goed. Deze productie werd oorspronkelijk uitgezonden in 2000, vele jaren nadat de 5e, 6e en 7e Doctors niet meer in tv-afleveringen verschenen, maar vóór het begin van de afleveringen met de 9e. Het is niet bekend of Davies deze gebeurtenissen in gedachten had toen hij oorspronkelijk de Time War ontwikkelde, of dat de link een soort van retcon is.

In de 10th Doctor-aflevering Doomsday, stelt de dokter dat zowel de 8e als 9e regeneratie vochten in de Tijdoorlog. De reden voor de regeneratie van de 8e Doctor wordt afgebeeld in Night of the Doctor, waar de Doctor besluit actief betrokken te raken bij de Tijdoorlog.

Meer details over de Tijdoorlogen en hun plaats in de canon van Doctor Who kunnen worden gevonden op zowel Wikipedia als het Tardis Index-bestand.

Vermeldenswaard is dat vanaf de 50e verjaardagspecial de exacte aard van de regeneratie van de 8e Doctor en de regeneratie van de Doctor in de 9e Doctor wordt onthuld.
#2
+8
Paolo
2012-02-10 21:49:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Russell Davis heeft ooit gezegd dat de Timelords de Tijdoorlog begonnen met de verhaallijn in Genesis of the Daleks - Ze stuurden de Fourth Doctor terug naar het begin van het Daleks-bestaan ​​om te proberen hun creatie te voorkomen. Sindsdien had de opstanding van de Daleks de vermelding dat de Daleks een kopie maakten van de dokter en zijn metgezellen om naar Gallifrey te sturen om de Hoge Raad te vermoorden. Tot slot, ter nagedachtenis aan de Daleks, pronkt Davros met de zevende dokter dat de Daleks Gallifrey zullen wegvagen ... en de nieuwe Lords of Time worden.

Het was zeker aan het bouwen tijdens de klassieke serie.

#3
+6
Chris Tybur
2011-01-21 10:05:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vóór de nieuwe Dr. Who-serie voerden de Daleks nooit echt oorlog tegen de Time Lords zelf. Ze probeerden een paar keer de aarde aan te vallen, maar hun algemene doel was om over alle levende wezens te heersen, niet alleen de Time Lords. Nogal vastberaden.

Is "nieuw" vanaf de 8e of de 9e?
Ik denk dat "nieuw" de heropleving van de serie betekent, beginnend in 2005.
Zijn we nu op de 9e dokter?
Nee, we zijn op de 11e.
En nu de 12e
#4
+4
David Roberts
2011-01-21 10:37:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er is een vergelijkbare verhaallijn in de 8e Doctor-roman The Gallifrey Chronicles, waarin Gallifrey wordt vernietigd door de Doctor, maar dit is niet te wijten aan een botsing met de Daleks.

Bewerken: maar op de wikipedia-pagina Time War staat dat Russell T. Davies heeft gezegd dat dit twee verschillende dingen zijn, maar Lance Parkin heeft gezegd dat het dezelfde gebeurtenis kan zijn, aangezien de dokter er is tweemaal (de geschiedenis van zoiets overschrijven, met hetzelfde resultaat).

#5
  0
RL6245
2014-10-06 22:39:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk dat het tussen de twee series was. Hoewel het niet werd vermeld in de film 96, stopten andere tijdheren met verschijnen in afleveringen in de nieuwe incarnatie (met uitzondering van de meester). Dit houdt in dat ze moeten zijn uitgestorven ergens tussen het einde van de 7e Doctor's tijd en het begin van de 9e. De oorlogsdokter draagt ​​ook soortgelijke kleding als de 8e en 9e dokter, dus de tijdoorlog was hoogstwaarschijnlijk in dat tijdsbestek. Ook waren de Time Lords en Daleks eerder in veel veldslagen terechtgekomen, wat een reden zou kunnen zijn voor het begin van de oorlogen (d.w.z. de 4e dokter die de schepping van de daleks probeerde te voorkomen). Ik hoop dat dit nuttig was.

#6
  0
user66716
2017-07-14 02:31:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voor zover ik kan nagaan, is de eerste keer dat een tijdoorlog wordt genoemd in Dr Who Monthly rond 1980, kijk hier. Het was een behoorlijk interessant verhaal, maar speelde zich af voordat de eerste dokter Gallifrey verliet.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...