Vraag:
Wat is de beste plaats om Warhammer 40k te starten?
jedihawk
2011-01-14 09:04:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb drie omnibusboeken met in totaal 9 Warhammer 40.000 verhalen. Voordat ik vertel welke ik heb, welk boek zou je aanbevelen als een goede plek om de serie te beginnen?

Moeilijk te beantwoorden zonder enige opheldering; "beste" is op zijn best een subjectieve term.
Ik had er al een hele tijd aan gedacht om dit te vragen. Bedankt :)
Ik weet niet zeker of je het tegenwoordig nog steeds kunt vinden, maar de originele Rogue Trader-handleiding is een uitstekende inleiding op de wereld van Warhammer 40k.
@neilfein _ "best" is op zijn best een subjectieve term. Dat lijkt alsof je zegt dat om recursie te begrijpen, je eerst recursie moet begrijpen.(Ik heb je punt).
Veertien antwoorden:
#1
+20
Upgrayedd
2011-01-19 05:51:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voor een universum zo rijk als Warhammer 40k, zou ik aanraden te beginnen met een factie die je het leukst vindt. Ik neem aan dat sinds je 3 Omnibus-boeken hebt gepakt, je tenminste tot op zekere hoogte in 40k zit. Persoonlijk genoot ik het meest van Gaunt's Ghost-verhalen en Horus Heresy (geen omnibus voor Horus hoewel ik geloof). Maar als je Eldar of Orks of wat dan ook leuk vindt, zou ik beginnen met boeken die die factie bevatten. Er zijn zoveel parallelle verhalen die in elke volgorde kunnen worden gelezen dat ik me geen zorgen zou maken over het bereiken van de sweet spot van de verhaalvolgorde. Veel plezier!

Goed idee. Ik heb besloten om te beginnen met verhalen over de keizerlijke garde.
Ook het vermelden waard is dat, hoewel er * ton * aan WH40k-boeken zijn, ze niet noodzakelijk allemaal op een consistente manier met elkaar in verband staan. De verhalen van The Gaunt's Ghosts gaan natuurlijk allemaal samen, maar ze hebben niets te maken met de Space Wolf-serie of de Last Chancers, behalve het feit dat ze zich allemaal afspelen in het WH40k-universum.
#2
+13
AncientSwordRage
2012-01-25 15:35:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zowel Eisenhorn- als The Horus Heresy-boeken zijn bedoeld om je op de een of andere manier kennis te laten maken met WH40K.

Eisenhorn

Dit is een omnibus met drie boeken verschillende aspecten van de Imperial Inquisition, die lijken op de 'Space Police' van de setting, en het geeft echt een voorproefje van de Grim Dark-setting als geheel. Het omvat alle drie de orden van de inquisitie (Xenos, Malleus en Hereticus), evenals een paar buitenaardse wezens (inclusief Eldar), paranormale krachten, corruptie en Space Marines.

The Horus Heresy

Deze serie begint met Horus Rising , en heeft tot doel een deel van het veronderstelde achtergrondverhaal achter het huidige Warhammer 40K-universum vast te leggen. In wezen zouden de eerste boeken moeten zijn die u leest, aangezien ze zich afspelen in het 31e millennium, 10 duizend jaar vóór de huidige verhaallijn. Tot dusver heb ik alleen het eerste boek gelezen, maar het legt de dingen heel goed uit.

De enige reden waarom ik op mijn hoede zou zijn als ik probeer de hele Horus Heresy te lezen, is dat het momenteel op staat. 18 / 24 / 49 boeken, onvoltooid en wordt geschreven door verschillende auteurs, dus schrijfstijlen zullen variëren. Het behandelt ook het grote geheel van de WH40K-achtergrond met de nadruk op Space Marines, en geeft niet hetzelfde persoonlijke gevoel als Eisenhorn . Het heeft echter betrekking op enkele buitenaardse wezens en corruptie. Het komt heel goed over de grote schaal van de WH40K-instelling.

Ik zou ook willen vermelden dat alle codices de 'intro'-beschrijving hebben voor de legers, wat een lange weg aflegt om hun aandeel in het universum.

Ik steun deze aanbeveling, maar ik zou minder nadruk leggen op het lezen van de Horus Heresy-boeken in volgorde van publicatie. Ik heb sommige van de HH-boeken niet gelezen en van de boeken die ik heb gelezen, heb ik de eerste vijf in volgorde gelezen en de andere in willekeurige volgorde. De eerste drie boeken in Horus Heresy gaan zeker samen en in volgorde, dus ik raad aan om ze alle drie eerst te lezen als je in Horus Heresy wilt duiken. Maar voor de anderen keek ik gewoon naar hun beschrijvingen en recensies op amazon, wikipedia en goodreads en koos degene die mij het meest interessant klonken.
Ik zou dit antwoord waarschijnlijk moeten wijzigen. Ik probeer altijd boeken op volgorde te lezen, maar tot nu toe heb ik alleen het eerste boek gelezen.
`3st` =` 30th`?
@Windle Ik bedoel 31st
#3
+8
aramis
2011-05-14 22:44:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik raad aan om een ​​overzicht van de omgeving te lezen voordat je in de romans duikt; de romans doen het daar niet zo goed mee, omdat ze in de eerste plaats gericht zijn op bestaande fans van de tafelspellen. Kies dan een omnibus en ga van daaruit.

Je kunt oudere edities van de 40K-regels vaak goedkoop vinden in de gebruikte bakken bij gokwinkels, en de universum-informatie daar is veel gemakkelijker verteerbaar en maakt het mogelijk om uw favoriete factie gemakkelijker.

#4
+4
Raven13
2011-07-26 21:20:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik wilde hier even aan toevoegen dat er is voorgesteld om te beginnen met de verzameling korte verhalen Let the Galaxy Burn als een inleiding tot het WH40k-universum, en daarna je interesses te volgen. Ik ben persoonlijk begonnen met LtGB en las vervolgens Blood Ravens: The Dawn of War Omnibus , en daarna de romans van Imperial Guard en Ultramarines. Ik vond het soms nodig om online te zoeken naar achtergrondinformatie die ik miste (bijv. De geschiedenis en cultuur van de Eldar).

Nooit van gehoord. Bedankt! Ik zal kijken of ik het kan vinden voor mijn Kindle.
#5
+3
Horus
2011-07-25 05:55:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Eisenhorn / Ravenor

Ciaphas Cain: Hero of the Imperium / Ciaphas Cain: Defender of the Imperium door Sandy Mitchell

Space Wolf 1 & 2

Ultramarines

Grey Knights

Hammer of the Emperor

Gaunt's Ghosts

Blood Angels

Blood Ravens

Eh, wat? Ik maak deel uit van het beoogde publiek van deze vraag (ik heb nog nooit Warhammer 40k gelezen), en ik heb geen idee wat je antwoord betekent. Ik veronderstel dat dit titels zijn, maar waarom zou ik deze en in deze volgorde lezen?
#6
+1
divided
2011-01-14 19:49:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik kan niet zeggen dat ik ooit Warhammer-boeken heb klaargemaakt, maar uit mijn ervaring begin ik altijd boeken te lezen aan het begin van een serie. Bijvoorbeeld: als het eerste boek dat in een serie wordt gepubliceerd het derde boek wordt omdat er jaren later twee prequels verschijnen, begin ik altijd met de prequels.

Akkoord. Dat is meestal hoe ik een universum benader. Maar ik zie niet veel volgorde bij deze boeken.
De meeste van hen hebben geen tijdlijn. Natuurlijk, de exterminatus-trilogie is een opeenvolgende trilogie, en de Eisenhorn-boeken hebben een reeks, maar de algemene lijn niet.
Ik ben het eens met betrekking tot prequels, met een toegevoegde voorwaarde: ze moeten worden geschreven door de oorspronkelijke auteur, anders lees ik eerst het "originele" materiaal en daarna de prequels. (Ik heb echter geen Warhammer gelezen.)
Voor iedereen: niet alleen staat de gepubliceerde volgorde van WH40K-boeken niet in verband met de manier waarop het zich in het universum ontvouwt, het is grotendeels co-auteur van het personeel van Black Library; ** tl; dr **: Er is geen 'begin' aan de serie, noch is er een originele auteur.
#7
+1
Noah Custer
2012-11-05 03:48:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als antwoord op Gilles en Horus Mijn persoonlijke aanbeveling begint met een serie keizerlijke wachters zoals uitgemergelde geesten of de lekenkansers. Ze geven je een perspectief van de gemiddelde mens. Daarna zou een ruimte-marine of een inquisitie-gebaseerde serie verstandig zijn. De Blood Angels-serie is er een die ik aanbeveel vanwege de sterke beelden en het goede verhaal. Daarna is het aan jou. De lijst die ik heb is een uitgebreide versie van het antwoord van horus minus de paar die ik niet heb gelezen.

Eisenhorn / Ravenor: Covers the Inquisition en de verschillende Ordos. Mijn persoonlijke favoriet was de Ravenor-serie.

Ciaphas Cain: Hero of the Imperium / Ciaphas Cain: Defender of the Imperium door Sandy Mitchell: Mijn een van mijn favoriete series. De plot draait om een ​​held van het rijk die denkt dat hij een lafaard is. Zeer luchtig in vergelijking met andere series.

Ultramarines: Een standaard ruimtevaartserie met thema's van eer en plicht. Een geweldige wereld maar de karakters zijn een beetje droog. De vijanden zijn chaos en tyranids.

Grey Knights: ik heb ook genoten van deze serie. Dekking van de grijze ridders en hun oorlogen tegen deamonen. Het behandelt de inquisitie en haar methoden en heeft betrekking op de grijze ridders.

Gaunt's Ghosts: een serie keizerlijke wachters, onder mijn vrienden wordt hij gehaat of geliefd. Deze serie wordt beschouwd als het brood en de boter van de keizerlijke wachtverhalen. Het algemene gevoel is dat van een band van broers of een andere serie uit de Tweede Wereldoorlog.

Blood Angels: een geweldig verhaal over een paar broers in het Blood Angel Legion. Ik heb de omnibus gelezen en ik zou je aanraden dat ook te doen, er is een kort verhaal dat een andere dimensie onthult, de antagonist.

Last Chancers: deze roman is een keizerlijke garderoman die gaat over een straflegioen en de hoofdpersoon Cage. Over chaos, de tau en 'nids. Echt een goede serie.

#8
+1
Technomancer
2013-10-29 17:02:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zoals verschillende mensen al hebben aanbevolen, denk ik dat "Eisenhorn" een fantastisch Warhammer 40k-boek is en een redelijk goede plek om te beginnen.

Ik heb ook echt genoten van de serie Word Bearers, die begint met "Dark Apostel ", als je in de corrupte wereld van Chaos Space Marines zou willen graven.

Op mijn blog heb ik een lijst gemaakt met suggesties voor nieuwe lezers, die je misschien wilt bekijken: Suggesties voor nieuwe 40.000 lezers

#9
+1
Baconator
2014-04-15 02:58:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik raad aan om naar de Warhammer 40k wikia-site te gaan en een klein beetje onderzoek te doen naar elke factie (de eerste paar alinea's in een artikel zijn meestal een overzicht van het betreffende artikel).

U kunt dit doen door een paar van de belangrijkste facties te doorzoeken en een deel of het hele artikel te lezen dat verschijnt. Als je bijvoorbeeld van mensen houdt, zoek dan gewoon 'Imperium of man' en je zult een artikel vinden dat een overzicht geeft van het menselijke rijk en zijn interne facties, evenals een lijst van een aantal van de belangrijkste vijanden van de mensheid. Binnenin dit artikel staat een lijst met grote buitenaardse facties.

"Verschillende buitenaardse soorten en duistere krachten (de Forces of Chaos, de Tyranids, de Eldar, de Dark Eldar, de Orks, de Tau, de Necrons, enz.) dagen steeds meer de suprematie van het Imperium en de overheersende plaats van de mensheid in de melkweg ".

Lees vanaf daar gewoon wat je het meest interessant vindt. Horus Heresy voor Chaos en Space Marines, de diverse Space Marine Omnibi voor (uiteraard) Space Marines, enz.

Mensen vinden Space Marines meestal het meest interessant, dus ik zou aanraden om Space Marines ook te zoeken, zoals de meeste boeken zijn sowieso gericht op Space Marines.

#10
  0
demonkoryu
2011-12-13 16:14:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Eisenhorn, Gaunt's Ghosts, Space Wolf, Horus Heresy, in die volgorde, ongeveer.

#11
  0
Jared Tritsch
2012-11-05 04:03:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben persoonlijk begonnen met Let the Galaxy Burn en de Caiaphas Cain-omnibussen. Van daaruit ging ik naar Space Marines met de Ultramarines-serie gevolgd door de Soul Drinkers.

Maar verreweg mijn favoriete twee waren de Eisenhorn -serie en de Caiaphas Cain-romans.

#12
  0
Loken
2013-11-07 05:57:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben pas onlangs begonnen met het lezen van Warhammer 40k. Ik heb de eerste twee boeken in de Horus Heresy gelezen en hoewel ik eerst sommige dingen niet begreep, wordt het later verduidelijkt. Halverwege Horus Rising (de eerste) had ik een vrij stevige greep op de Warhammer 40k-wereld en vond ik de boeken gemakkelijk te begrijpen en te lezen.

#13
  0
user3703438
2014-06-06 13:33:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als iemand die graag computerspelletjes speelde, maar nog niet op tafel speelde, zijn dit mijn aanbevelingen op basis van hoe ik het heb gevolgd.

Begin eerst met de Horus Heresy-boeken; Horus Rising, False Gods etc. Start dan Galaxy In Flames en dan The Flight of Eisenstein. Na de eerste 2 boeken zou je naar mijn mening een redelijk begrip hebben van het 40k-universum met betrekking tot het Imperium of Man versus Chaos en waarom er Traitor Legions in zitten. Je zou dan verder kunnen gaan met het ontdekken van de andere xeno's, ook bekend als Orks, Eldar enz.

De boeken zijn vrij gemakkelijk te lezen, maar laat dat niemand afschrikken, want ze zijn nogal politiek gefocust verweven met een aantal goede verhaal.

De keerzijde is echter, naar mijn bescheidenste mening, dat ik begin te ontdekken dat het "Imperium of Man" een slechte organisatie is. Vooral omdat Horus een Warmaster is of ik ze verkeerd heb gelezen voordat Heresy begint. Natuurlijk zijn Loken en zijn kameraden nog steeds goeden :). Misschien een spoiler daar sorry :(

Dus ga met Horus Heresy 1e 1-4 boeken als je net als ik bent en alleen in de periferie van W40k hebt gepraat.

#14
  0
JT Thomas
2018-12-27 12:50:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb jarenlang aan de randen van WH40K gerommeld, toen gooide een vriend een stapel boeken over me heen, meestal midden in verschillende series. Wat ik op dit punt kan doen, is alles aanbevelen van Dan Abnett of Sandy Mitchell. Geen van beiden loopt enig gevaar om een ​​Hugo te winnen, laat staan ​​een Nebula, maar beiden hebben het onder de knie als het "goede garen scheurt". Een ding dat hen onderscheidt, is dat ze elk een serie hebben gemodelleerd naar een bestaande historische fictie, en deze hebben aangepast aan het WH40K-milieu. Abnett heeft de Gaunt's Ghosts-serie, gebaseerd op de serie "Sharpe's ..." (die Sean Bean zijn start kreeg), en Mitchell baseerde Ciaphas Cain, HERO OF THE IMPERIUM, op ​​McDonald's "Flashman" -serie, die in wezen Italië een deconstructie is. van Sharpe. Nu, ik heb wat Abnett gelezen, maar nog geen van Gaunt. Hoog 9n mijn lijst op basis van meerdere aanbevelingen. Ik kan Kaïn zonder voorbehoud aanbevelen. 3/4 tot en met de eerste omnibus, en het is zowel goed geschreven als perfect op de setting, en een lachertje.

Diegenen die meer thuis zijn dan ik: is er een Hornblower- of Aubrey / Maturin-pastiche die er is?

Dit leest als meer op aanbevelingen gebaseerd dan als een echt antwoord op de beste plaats om te beginnen, d.w.z.deze boeken zijn goed, niet deze zijn een goed begin omdat X. Ook de laatste alinea lijkt een eigen vraag te zijn, dus het zou het beste zijn als je hem [bewerkt] hebt.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...