Vraag:
Kan ik na Star Trek: The Next Generation naar Voyager gaan zonder naar Deep Space Nine te kijken en niet verwend worden?
Borror0
2011-02-03 00:45:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben bijna klaar met het kijken naar het zesde seizoen van Star Trek: The Next Generation, dus ik begin te kijken naar wat ik nu ga kijken. Na wat te hebben gelezen over Star Trek: Deep Space Nine en Star Trek: Voyager, is het me duidelijk dat Voyager in mijn huidige stemming zou passen.

Zou het kijken naar Voyager voor Deep Space Nine elk belangrijk evenement bederven ?

Maar: misschien moet u eerst nog eens kijken naar DS9. Van de twee is het veruit beter in algemene kwaliteit. En Kate Mulgrew (Janeway) is misschien wel de slechtste acteur in Trek. Ja, zelfs Jon Steuer (Alexander Rozhenko, Son of Worf) meegerekend in TNG.
De Janeway van Mulgrew was tenminste beter dan Sisko van Avery Brooks, die vent had moeite om te doen alsof hij nog leefde.
Ik heb een bekentenis: ik geef eigenlijk veel de voorkeur aan Voyager boven DS9. Laat de openbare schande beginnen.
-1
@Uri: Wat is deze ... Enterprise ... waar u over spreekt?
DS9 is geweldig ... behalve alle Bajoran-gerelateerde afleveringen.
Het is duidelijk dat het casten van Patrick Stewart als de aanvoerder van Enterprise-D ons allemaal heeft verpest voor mindere acteurs.
@Blazemonger Ben je The Shatner vergeten ?!
@Uri: Vanaf het derde seizoen van Enterprise dacht ik dat Jolene Blalock geweldig werk had geleverd als T'Pol. Dit in tegenstelling tot de eerste twee seizoenen, waarin ze zeker nog "haar draai vond".
Mulgrew was (en is) een prima acteur. Het probleem was dat de schrijvers niet wisten wat ze aan het doen waren. Ik geloof dat ze op een gegeven moment zei dat ze dacht dat Janeway bipolair was of zoiets.
DS9 verslaat het hele doel van ST;er is geen verkenning.Het is grotendeels een cantina-stop met veel te veel afleveringen gewijd aan Ferengi-shiftiness.
Zes antwoorden:
#1
+107
user366
2011-02-03 01:06:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er zijn twee manieren om deze vraag te benaderen; vanuit het aspect van het kijken naar Voyager en vanuit het aspect van het kijken naar DS9 .

In het eerste aspect zou je direct in Voyager moeten kunnen springen.

Voyager debuteerde slechts een seizoen nadat TNG was geëindigd, en de eerste paar seizoenen van DS9 introduceerden geen belangrijke verhaallijnen of continuïteit die het Voyager universum zouden beïnvloeden. Hoewel u zich al bewust zou moeten zijn van de Maquis door te kijken naar TNG , werden de Maquis feitelijk geïntroduceerd op DS9 voordat TNG eindigde.

Bovendien, met uitzondering van de eerste aflevering en enkele voorbijgaande vermeldingen in latere seizoenen, heeft Voyager geen connectie met de rest van het universum door het ontwerp. Het is de bedoeling dat je Voyager alleen neemt.

Met al dat gezegd, maakt Voyager nog steeds deel uit van canon en vindt het ongeveer tegelijkertijd plaats de gebeurtenissen van DS9 vinden plaats. Vooral later in Voyager kunnen sommige toespelingen en verwijzingen logischer zijn met enige kennis van wat er in DS9 is gebeurd, maar het is helemaal niet nodig om te begrijpen wat er in Voyager .

Misschien wil je in de eerste paar seizoenen van Voyager naar Star Trek: First Contact kijken. Misschien wil je ook Star Trek Generations kijken, zodat je niet verdwaalt met wat achtergrondinformatie in Star Trek: First Contact , maar het is niet zo'n geweldige film.

Met betrekking tot het tweede aspect - het onbedorven bekijken van DS9 - diezelfde passerende vermeldingen kunnen sommige verhaallijnen van DS9 (en de Star Trek-films Generations -onward, wat dat betreft).

Idealiter zou je de beoogde chronologie moeten volgen om elke kans te vermijden dat je een van beide series bederft. Als je de chronologie wilt volgen, is de tijdlijn ongeveer:

 1. TNG seizoen 6 begint
 2. TNG-aflevering, "Chain of Command"
 3. DS9 seizoen 1 begint halverwege TNG seizoen 6
 4. TNG seizoen 7 en DS9 seizoen 2 begint
 5. TNG eindigt
 6. DS9 seizoen 3 begint
 7. DS9-aflevering, "Meridian"
 8. Star Trek Generations , halverwege DS9 seizoen 3
 9. DS9-aflevering, "Past Tense"
 10. Star Trek Voyager seizoen 1 begint halverwege DS9 seizoen 3
 11. DS9 seizoen 4 en Voyager seizoen 2 begint
 12. DS9 seizoen 5 en Voyager seizoen 3 beginnen
 13. DS9-aflevering, "Things Past" en Voyager-aflevering, "Warlord"
 14. Star Trek: First Contact , halverwege DS9 seizoen 5 en Voyager seizoen 3
 15. DS9 seizoen 6 en Voyager seizoen 4 beginnen
 16. DS9 seizoen 7 en Voyager seizoen 5 beginnen
 17. DS9-aflevering, "Covenant" en Voyager-aflevering, "Thirty Days"
 18. Star Trek: Insurrection , halverwege DS9 seizoen 7 en Voyager seizoen 5
 19. DS9 eindigt
 20. Voyager seizoenen 6 en 7
 21. Voyager eindigt
 22. Star Trek: Nemesis
Kun je iets specifieker zijn dan "eerste paar seizoenen van Voyager"? Na seizoen 3? Na seizoen 4?
@Borror0 een stap voor, ik heb een chronologie toegevoegd. Voor het einde van seizoen 3.
Het is een geweldig antwoord, maar ik denk dat het moet benadrukken dat het eerst kijken naar Voyager verschillende belangrijke plotpunten voor DS9 ZAL bederven. Het antwoord vermeldt het, maar het raakt een beetje verloren.
Bedankt, man, dit is geweldig werk.Hoewel nee.8 is nog een andere referentie waar we het internet van moeten ontdoen.#ShatLLAP
#2
+20
Bert F
2011-02-03 01:13:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De conclusie van het Maquis-verhaal is in DS9 met erkenning van het resultaat door de Maquis-bemanningsleden van Voyager uiteindelijk (zodra Voyager in staat is om te communiceren, hoe zelden ook, met de Alpha-quandrant). Dus je zult de uiteindelijke uitkomst van de Maquis-factie kennen, maar IMHO, het bederft de DS9-afleveringen over de Maquis niet op een significante manier.

Er zijn er maar een paar potentieel belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis van de Federatie tijdens DS9, maar Voyager is zo ver weg en buiten bereik, ze zijn zich grotendeels niet bewust tot lang na het feit en die gebeurtenissen krijgen grotendeels oppervlakkige aandacht op Voyager (of helemaal niet).

Samenvattend: nee, ik denk niet dat het kijken naar ST: VOY het kijken naar ST: DS9 zal bederven.

#3
+9
dhart
2012-07-31 21:33:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik sloeg DS9 over en ging naar Voyager. Tot dusverre is de enige overlap die ik heb gezien de Maquis, maar die zijn eigenlijk niet belangrijk in Voyager - het is min of meer een subplot, iets om de maquis-personages een voorsprong te geven. Je hebt dus niet echt een achtergrondverhaal over hen nodig om van beide series te genieten.

#4
  0
RindaDiLibda
2012-02-18 03:58:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nee. Deep Space Nine valt in wezen op dat de gebeurtenissen, de personages en de verhaallijn allemaal volledig (niet gerelateerd) zijn aan TNG of VOY, hoewel er enkele afleveringen in DS9 zijn waar er verwijzingen zijn naar TNG, en enkele gastoptredens daarbuiten zijn twee TNG-bemanningsleden die een belangrijk onderdeel zijn geworden van DS9, Miles O'Brien en Worf, maar verder is DS9 niet verbonden met TNG en vooral niet met Voyager. Veel plezier en kies de serie die je wilt zien.

#5
  0
Riley
2014-08-12 01:34:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik had Star Trek: Voyager vóór DS9 gekeken, en tegen de tijd dat ik bij de onderdelen in DS9 kwam die betrekking kunnen hebben op Voyager, had ik er niet echt aan gedacht. Hoe dan ook, zoals je zult zien, zijn de Maquis niet het hoofdverhaal van de serie! Voyager was verreweg mijn favoriete Star Trek-serie, maar nu is het nek aan nek met DS9. Ik denk dat je ze allebei erg zult waarderen! De jaren 90 hadden naar mijn mening het beste van Star Trek!

#6
  0
John
2014-11-03 16:41:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je kon Star Trek altijd bekijken in de volgorde waarin het werd uitgezonden.

DS9 begon in het zesde seizoen van TNG, dus je kon een combinatie van TNG- en DS9-afleveringen bekijken. Als je eenmaal klaar bent met kijken naar TNG en de eerste twee series van DS9, zou het logisch zijn om naar Generations te kijken, gevolgd door de eerste serie van Voyager en DS9 series 3 (tegelijkertijd).Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...