Vraag:
Waarom stierf Darth Vader in Return of the Jedi?
TCSGrad
2011-04-22 10:06:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Aan het einde van Episode VI: Return of the Jedi had Luke Darth Vader verslagen in een duel, maar leek de laatste niet kritisch te verwonden - het enige wat Luke deed was Vader's rechterhand afsnijden , wat in het begin een prothese was.

Dus, waarom stierf Vader nadat hij de keizer van het dek had gegooid en Luke had gered?

Ik ben net klaar met mijn jaarlijkse Star Wars-marathon en pakte je draad op. Alle antwoorden zijn zo goed doordacht. Ik merkte bij mezelf dat Vader's pak fouten maakte voordat zijn hand opnieuw wordt geamputeerd. Hij hapert, verzwakt en, ja, nadat hij (letterlijk) ontwapend is, kan hij nauwelijks staan, ook al heeft hij geen dodelijke wond opgelopen tijdens zijn duel met Luke.
Het is heel goed mogelijk dat hij (Darth Vader) gewoon bewusteloos is gevallen door de gecombineerde pijn van Sith-bliksem en zijn pak werd afgesloten. Hoewel ik er vrij zeker van ben dat hij de ontploffing van de Death Star niet zou hebben overleefd.
als een complete sidenote, toen mijn broer en ik met SW-figuren speelden, hadden we het idee dat Luke Darth naar het schip bracht en hem in verband bracht met levensondersteuning, waardoor hij zijn leven redde. Het vuurbrandende deel brandde gewoon de oude schaal. Dat maakte Vader een goede kerel, springlevend: D.
De Force-bliksem en wat dan ook dat blauwe spul dat uit de put kwam, hij gooide Palpatine in de gedode Vader. En hij was een oude, half robotachtige drievoudige geamputeerde met de helft van zijn organen toch al verdwenen.
En waarom wordt Luke zo onaangedaan door de elektrocutie van de keizer?
@Kirby Afgezien van het feit dat hij in zijn beste jaren is, vertrouwde Luke mogelijk op [Force Absorption] (http://starwars-exodus.wikia.com/wiki/Force_Absorb) om het grootste deel van de schade op te slikken.
Achttien antwoorden:
#1
+154
LudoMC
2011-04-22 21:28:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om toe te voegen aan wat jwenting zei, kun je duidelijk zien dat Vader geraakt werd door de aanvallen van de keizer.
Dit heeft hoogstwaarschijnlijk een deel van zijn pak vernietigd dat hij nodig heeft als overlevingssysteem, zoals Luke tegen hem zei toen hij wilde verwijderen zijn helm.

Hier zijn enkele screenshots voor het bewijs van de treffers. enter image description here
enter image description here
enter image description here

Een opmerking van @LordApricot met meer informatie over het 'waarom':

Een aantal jaren geleden las ik een Star Wars-boek dat een biografie was van Darth Vader en hij noemde het daar. Hier is wat de Wookieepedia te zeggen heeft: "Forceer bliksem vereiste een levende leiding om de energie te kanaliseren; dus Darth Vader was, ondanks dat hij een immens machtige Sith Lord was, nooit in staat om dit vermogen op de juiste manier te gebruiken, zoals elke poging om het te genereren droeg het risico van kortsluiting in zijn levensondersteunende systemen. "

Je hebt me nu nieuwsgierig gemaakt; waren dat skeletachtige shots in de originele bewegingen, of waren dat iets toegevoegd toen Lucas ze terug "vernieuwde" wanneer dat was?
@eidylon Voor zover ik me herinner, zaten ze in de originele, maar het lijkt erop dat ze zijn verbeterd (en sommige zijn toegevoegd omdat ik me niet kan herinneren dat er zoveel gevallen waren van dit röntgenstijleffect).
Ik heb de originele VHS (ik heb net met mezelf gedateerd, ik weet het) en de "skeletopnamen" en het "röntgeneffect" zijn erin gewoon niet zo schitterend gekleurd / verlicht.
De skeletopnamen zijn meestal flitsen; ze zijn subtieler in de films dan in deze screenshots, omdat ze worden afgewisseld met algemene lichtflitsen en het zwarte masker
Ook het feit dat zijn prothetische armen hem niet in staat maakten om blikseminslag te maken, suggereert dat hij zelfs kwetsbaarder is voor elektriciteit dan een normaal persoon.
@LordApricot: Hoe concludeer je dat?
@ThePopMachine Een aantal jaren geleden las ik een Star Wars-boek dat een biografie was van Darth Vader en hij noemde het daar. Hier is wat de wookipedia te zeggen heeft: "Forceer bliksem vereist een levend kanaal om de energie te kanaliseren; dus Darth Vader was, ondanks dat hij een immens machtige Sith Lord was, nooit in staat om dit vermogen op de juiste manier te gebruiken, zoals elke poging om het te genereren droeg het risico van kortsluiting in zijn levensondersteunende systemen. "
@LordApricot: Dat is niet mijn punt. Dat hij niet in staat is om blikseminslag te maken, betekent niet dat hij helemaal "kwetsbaarder is voor elektriciteit dan een normaal persoon".
@eidylon - de skeletafbeeldingen waren aanwezig in de oorspronkelijke release van de film, maar werden bijgewerkt en herzien voor de geremasterde versies.
Een bijkomend bewijs is dat onmiddellijk daarna de ademhalingsgeluiden van Vader veranderen.Ze worden hijgend.We kunnen niet zeggen of dat te wijten is aan letsel of uitval van apparatuur, maar het is vrij duidelijk een teken dat er iets mis is gegaan.
De YouTube-link is dood, gewoon fyi.
@EᴀsᴛᴇʀʟʏIʀᴋ Bedankt voor de melding
en bedankt @KutuluMike voor de bewerking!
U zou het citaat van @LordApricot in het antwoord opnemen, het stelt specifiek dat zijn pak kwetsbaar is voor blikseminslag.
@LordApricot Toegevoegd!Bedankt!
@JonathonWisnoski Bedankt voor het laten weten!
#2
+75
jwenting
2011-04-22 11:44:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vader raakte dodelijk gewond door de energiestoten die vrijkwamen tijdens het gevecht. Hij werd meerdere keren geraakt door de keizer.

Omdat hij afhankelijk was van zijn pak om te overleven, en het denkbaar is dat de systemen in dat pak overbelast raken door die energie-afgifte, kan hij mogelijk worden gedood door ontploffingen die de gezonder, jonger, Skywalker zou (nauwelijks) kunnen overleven.

he has been shocked to death...

Ik heb de film gisteren gezien - en ik herinner me duidelijk dat Vader achteruit stond terwijl de keizer op Luke schoot. Toen hij het niet meer kon uitstaan, tilde hij de keizer lichamelijk van achteren op en gooide hem overboord - het hele proces duurde amper 5 seconden. Daarom ben ik niet zo zeker van deze verklaring.
Het afsluiten van het pak is logisch, omdat hij uiteindelijk Luke als Anakin kon zien en niet als Vader.
"Toen hij het niet langer kon uitstaan, tilde hij de keizer lichamelijk van achteren op en gooide hem overboord" ja, en gedurende die tijd zie je energie om hen heen knetteren als de herinnering er is.
Als ik me goed herinner, gebruikte Vader niet de kracht om zichzelf in leven te houden, hij zwoer tenslotte toen zijn moeder stierf dat hij de dood zelf zou verslaan, en er is gefluisterd van anderen die hetzelfde deden. Ook, in de kloonoorlogen, ben ik er zeker van dat ik heb gezien dat de kracht werd gebruikt om een ​​van de tweelingen tot leven te brengen op die krachtportaalachtige wereld, waar Anakin zijn toekomst zag en liet zien dat hij de kracht kon gebruiken om ze te temmen toen de gegrepen obi wan, en asoka :)
Vader was vreselijk verminkt, zoals duidelijk te zien is in de laatste momenten dat Luke zijn masker optilt. Luke vertelt hem zelfs dat hij het niet zal overleven als het masker is verwijderd en Vader vertelt Luke dat hij zijn zoon nog een keer met zijn eigen ogen wil bekijken. Dus het pak doet iets om hem in leven te houden. Of het technologie, Force of een combinatie gebruikt, kan ik niet zeggen (en de films noemen het natuurlijk nooit).
Ik weet niet of het eerlijk is om te zeggen dat Luke * nauwelijks * de aanval van de keizer overleefde. Het is eerlijk om te zeggen dat de aanvallen niet prettig waren, maar ondanks zijn gevorderde leeftijd kon de keizer Luke waarschijnlijk nog gemakkelijk overmeesteren en vermoorden als hij dat had gewild. Meer dan waarschijnlijk probeerde de keizer Luke nog steeds te veranderen door hem te martelen, om zijn woede en haat naar voren te brengen.
Ik ben het eens met jwentig, voor zover ons wordt verteld, vroeg Vadar op het eerste gezicht Luke om het masker af te doen, Luke aarzelde omdat hij dacht dat het fataal zou zijn, maar vadar-> anakin wilde het toch doen. Hij voelde waarschijnlijk dat de enige manier om te voorkomen dat hij naar Vader zou terugkeren, was om te sterven ...
Nee, zegt hij duidelijk als Luke protesteert, "niets kan dat nu stoppen", verwijzend naar zijn dood. Ik denk dat de krachtbliksem die de ingebouwde levensondersteuning van Vader vernietigt (en waarschijnlijk zijn fragiele resterende humanoïde weefsels beschadigt; onthoud dat zowel de lichamen van Luke als Vader rookten na de bliksem van Palpatine) de meest logische verklaring is. Vrijwel de hele scène tussen Luke en Vader / Anakin in de shuttle-baai kan het best op het eerste gezicht worden begrepen.
#3
+62
Jeff
2011-04-22 18:11:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vaders pak was een levensondersteunend pak - hij kon daarbuiten niet overleven.

Het lange gevecht met Luke duwde hem naar zijn fysieke grenzen - hij is minstens 20 jaar ouder dan Luke, en met een zeer slechte gezondheid. Hij had veel gebruik gemaakt van de Force om in beweging te blijven.

Hij raakte gewond - het pak was beschadigd toen de cybernetica in zijn rechterarm werden beschadigd.

DAN leed hij aan de extreme emotionele onrust toen hij zag dat zijn zoon werd doodgemarteld.

Toen hij tussenbeide kwam om het te stoppen (door de persoon te doden die al meer dan 20 jaar zijn mentor was, die zijn leven had gered en die had geholpen hem de melkweg redden - van zijn POV, tenminste) hij werd onderworpen aan enkele seconden aanhoudende Force Lightning.

Dit speelde een vrolijke hel met zijn reeds beschadigde pak.

De man werd in de grond geslagen, moest kiezen tussen het leven van zijn grootste vriend en dat van zijn zoon, werd geëlektrocuteerd en had tientallen jaren oude mentale wonden opengereten.

Het is niet verwonderlijk dat hij stierf, het is verrassend dat hij leefde zolang hij deed.

Als het alleen het pak was, had hij dan geen reserve-levensondersteunende systemen bij de hand voor het geval iemand hem in het bedieningspaneel van zijn pak sloeg?
@vsz: een compleet levensondersteunend systeem voor verwondingen waar Vader aan leed, was ofwel ongelooflijk invasief (denk aan een ijzeren long) of erg massief (zoals zijn kamer gezien in ESB). Ze waren niet in een van zijn persoonlijke vertrekken of in een ziekenhuis, dus dat was niet beschikbaar. Zelfs als dat zo was, waren ze aan boord van de 2e Death Star, die goed op weg was om een ​​Dead Star te worden. Natuurlijk waren er opties beschikbaar, maar zijn verwondingen waren ONMIDDELLIJK levensbedreigend. Er was niet veel tijd, en er was nergens heen.
Vader zou in de veertig zijn geweest - dat is niet oud genoeg om hem kwetsbaar te maken! Tegenwoordig is een gemiddelde 40-jarige waarschijnlijk fitter dan de gemiddelde latte-slurpende 20-jarige Millenial!
@Gaius: Natuurlijk niet! Je gemiddelde 40-jarige in het Star Wars-universum is gezond en hartelijk. Natuurlijk is je gemiddelde 40-jarige niet blootgesteld aan 18 jaar gebruik van de Dark Side, verloor hij meerdere ledematen, bracht hij uren door met het inademen van giftige dampen, werd hij van de grond af herbouwd tot een cybernetisch monster, geëlektrocuteerd en geleden extreem emotioneel trauma. Afgezien daarvan was Vader behoorlijk gezond! Ik hoor dat hij zelfs crossfit doet.
Ik denk dat het het beste is om Vader te zien als een spelletje Jenga.
Luke werd geboren in 19 BBY en Vader stierf in 3 ABY, dus Luke was 22 of 23 (en dus 22 of 23 jaar jonger dan Vader) toen Vader stierf.Anakin Skywalker werd geboren in 42BBY, dus hij was ongeveer 23 (42BBY - 19BBY) toen Luke werd geboren.Het is interessant dat Luke, toen Vader stierf, dezelfde leeftijd had als Anakin toen Anakin "stierf".
#4
+34
JSM
2011-06-22 11:14:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

"Heb je ooit het verhaal van Darth Plagueis gehoord?" De hoogste kanselier (Palpatine) stelt deze vraag aan Anakin Skywalker tijdens de burgeroptreden vanuit zijn VIP-zitplaats? Dus een reactie van Anakin voorkomen. Deze beurt vormt het toneel voor het verhaal van een Sith Lord die zo krachtig was dat hij zelfs aan de dood kon ontsnappen.

Zeker, het pak liet Vader toe om te leven en het staat buiten kijf dat het pak beschadigd was door de krachtverlichtingsaanval van de keizer op Luke die ook door Vader golfde. Maar ik keer terug naar Palpatine's oorspronkelijke vraag uit SW III en de duistere kant die zijn verhaal onthulde - het vermogen om zelfs aan de dood te ontsnappen, en "als we samenwerken (om Padme te redden) ..." Dit zijn essentiële dialoogaanwijzingen.

Ik geloof dat de dood van Vader niet zo eenvoudig is als sommigen zouden beweren. De Force is dat nooit. De mislukking van het pak was dus niet catastrofaal. Het waren de duistere krachten van de keizer en Vader die ervoor zorgden dat Vader kon gedijen vanuit de kennis van Darth Plagueis - "Als we samenwerken" ...

Toen de keizer eenmaal uit de vergelijking was verwijderd, was Vader's dood onvermijdelijk ... Vader begreep dit maar al te goed. Het verklaart ook waarom Vader, na meer dan 20 jaar, Palpatine nooit heeft gedood en zelf de keizer werd, wat Sith doet - als iemand hun geschiedenis heeft bestudeerd?

Daarom zei Vader tegen Luke dat het te laat was. Als het echter alleen een kwestie was van het mechanische defect van het pak, zou er voor Luke tijd zijn geweest om hem medische hulp te bieden door het masker op te zetten. Hij werkte nog steeds van adem. Maar er komt meer bij kijken.

Het was de donkere kant van de kracht geweest die Vader de hele tijd door Palpatine ondersteunde. Met Vader's plotselinge ontkoppeling van dergelijke kracht, evenals zijn terugkeer naar de lichte kant (wat betekent dat Vader geen krachtenergie van de donkere kant zou aanroepen om zichzelf te onderhouden), koos Vader er gewoon voor om los te laten ... Hij had zijn ware vrede gevonden.

Dus, Vader / Anakin liet de wil van de kracht zegevieren, en vervulde daarbij de profetie om balans te brengen in de kracht die niet op een manier was voorzien door Jedi of Sith.

Ik denk dat je het mis hebt. In aflevering 5 zei hij tegen zijn zoon Luke "Luke, je kunt de keizer vernietigen. Hij heeft dit voorzien. Het is je lot! Sluit je aan bij mij, en samen kunnen we de melkweg regeren als vader en zoon! Kom met mij mee. de enige manier.". Wat betekent dat hij een plan heeft om Palpatine te vermoorden.
Maar zou dat niet naar de donkere kant gaan? Wat zou hem in leven houden?
@JoethePerson het was een poging om Luke in de Dark Side te veranderen, Vader zelf was natuurlijk al zo lang geleden zo gedraaid. Het was ook de traditionele manier waarop een leerling Sith Lord macht verwierf, door zijn Meester te doden en zijn plaats over te nemen, door zijn eigen leerling te nemen. Vader was technisch altijd de leerling van Palpatine, tot het moment dat hij hem vermoordde.
Ik zou er ook op willen wijzen dat Lucas zelf zei dat Vader, nadat hij "geschikt" was, nooit sterk genoeg werd om Palpatine te vermoorden (en dus waarom Palpatine Luke voor zichzelf wilde hebben).Er zijn ook enkele theorieën dat het pak van Vader doelbewust was ontworpen om waardeloos te zijn om moord te voorkomen (dat wil zeggen: de reden waarom het pak zoveel elektronica vooraan heeft, was om de keizer te laten dwingen en Vader te doden indien nodig)
Bovendien heeft Palpatine nooit het geheim van het eeuwige leven van Darth Plagueis vernomen.Palpatine vermoordde zijn meester die dit geheim niet wilde prijsgeven.De dialoog in het opera-dingetje was meer een oplichterij om Anakin te verleiden.
#5
+16
Xantec
2011-04-22 21:08:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In combinatie met het levensondersteunende pak waren het waarschijnlijk Anakins haat en woede die zijn Sith-vaardigheden voedden die hem in staat stelden om van het einde van Eps3 tot Eps6 in leven te blijven. Toen hij zich herinnerde wat het was om een ​​echte Jedi te zijn door in contact te komen met zijn zoon (al in tESB), begon die woede af te nemen en zijn Dark Side-vaardigheid in gevaar te brengen. Toen hij uiteindelijk stierf, was dat waarschijnlijk omdat hij vrede met zichzelf had gesloten en gewoon niet meer wilde leven.

Misschien niet zozeer dat hij "niet meer wilde leven", maar gewoon "klaar was om te sterven". Niet helemaal hetzelfde. B)
@eidylon Gezien al het "kwaad" dat hij deed als Darth Vader, had hij misschien niet willen leven met die herinneringen toen hij zichzelf eenmaal verlost had.
Misschien. Of hij had ook net zo'n gedreven lichtzijde kunnen worden om het rijk te helpen afbreken. Ik denk dat we het nooit zullen weten; hij bracht het naar zijn brandstapel!
#6
+9
Valorum
2015-03-01 05:09:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Volgens de officiële novelle loopt Darth een aantal vrij ernstige verwondingen op tijdens zijn gevecht met Luke en de keizer, met name een zware klap op het hoofd en een bliksemschicht in zijn hart.

Merk op dat hoewel het verwijderen van zijn levensondersteunende helm de nabije doodsoorzaak was, de roman duidelijk maakt dat hij al op sterven na dood was. wees erop dat dit gebeurde:

  • Slag op het hoofd

Toen Luke Vader duwde terug om de clinch te breken, de Dark Lord sloeg zijn hoofd op een overhangende balk in de krappe ruimte . Hij strompelde nog verder achteruit, de laaghangende ruimte uit. Luke achtervolgde hem meedogenloos.

  • Krachtige blikseminslagen in het hart

Hij negeerde pijn, negeerde zijn schaamte en zijn zwakheden, negeerde het verpletterende geluid in zijn hoofd , hij concentreerde zich uitsluitend en zonder zicht op zijn wil - zijn wil om het kwaad te verslaan dat belichaamd is in de keizer .

Palpatine worstelde in de greep van Vaders gevoelloze omhelzing, zijn handen nog steeds schoten van kwaadaardige energie in alle richtingen. In zijn wilde zwaaien scheurde de bliksem door de kamer en scheurde Vader binnen. De Heer van het Duister viel opnieuw, elektrische stromen knetterden door zijn helm, over zijn cape, in zijn hart.

  • Het afsluiten van zijn levensondersteunende apparatuur.

Vader gebaarde Luke dichter naar hem toe. ‘Luke, help me dit masker af te doen.’

Luke schudde zijn hoofd. ‘Je gaat dood.’

De stem van de Heer van het Duister was vermoeid. ‘Niets kan dat nu stoppen. Laat me eens een keer zonder. Laat me je met mijn eigen ogen bekijken. '

...

Vader was ook bang - om zijn zoon hem te laten zien, om Verwijder dit gepantserd masker dat zo lang tussen hen in had gezeten. Het zwarte, gepantserde masker dat al meer dan twintig jaar zijn enige bestaansmiddel was. Het was zijn stem, zijn adem en zijn onzichtbaarheid geweest - zijn schild tegen alle menselijk contact. Maar nu zou hij het verwijderen; want hij zou zijn zoon zien voordat hij stierf.


Dit wordt ook ondersteund door de junior novelle van de film:

Van waar hij lag, Luke kon aan het raspende geratel van Vader's helm zien dat zijn ademhalingsapparaat kapot was. Luke kroop het korte stukje naar zijn vaders zijde en trok hem weg van de rand van de afgrond.

#7
+9
The Spooniest
2014-02-19 00:20:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Darth Vader is een van de machtigste Force-gebruikers in de hele serie. Maar ondanks al zijn kracht, is er één ding dat we Darth Vader nooit zien doen, zelfs niet in het uitgebreide universum: hij gebruikt nooit Force Lightning . In sommige gevallen, zoals bij videogames, valt zijn gebrek aan deze kracht op in de afwezigheid ervan. Andere gebruikers van de Dark Side passen het royaal toe, maar hij nooit.

Waarom niet? Volgens de Revenge of the Sith Visual Dictionary lag het probleem in Vaders cybernetica en bepantsering. In wezen was de elektronica van zijn pantser niet goed geïsoleerd en dus extreem kwetsbaar voor deze kracht. Zelfs als Vader de bliksem op een andere persoon zou richten, was er een te groot risico dat een verdwaalde boog zijn levensondersteunende systemen zou kunnen vernietigen . In de EU is het duidelijk dat hij op een gegeven moment de basis van deze macht moet hebben geleerd, omdat hij het vervolgens aan zijn geheime leerling leerde, maar hij heeft het zelf nooit gebruikt.

En dit uiteindelijk , is wat zijn lot bezegelde in Return of the Jedi . Of hij wel of niet een dosis Force Lightning kreeg die 'had moeten' dodelijk zijn, doet er nauwelijks toe, omdat de levensondersteunende systemen van het pak het begaven. Zelfs voordat zijn masker is verwijderd, kun je het verschil in zijn ademhaling horen : hij kan een heel klein beetje lucht inademen, maar het zijn niet de volledige, diepe ademhalingen die je eerder hoorde. Dat is niet genoeg om heel lang in leven te blijven, en zelfs dit veronderstelt dat alleen de ademhalingsfuncties van zijn pantser de enige levensondersteunende systemen waren die het begaven, wat niet erg waarschijnlijk is. Kortom, zelfs als hem niets anders was overkomen, zou dit hem hebben gedood.

Dat hij in leven (en bij bewustzijn) bleef zolang hij deed, is misschien het beste met de hand te zwaaien als hij de Force gebruiken om net lang genoeg onder de levenden te blijven om zijn laatste zaken te doen: verzoening met zijn zoon . Toen dat klaar was, liet hij los.

#8
+5
palpatine55
2013-06-29 10:41:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Anakin Skywalker stierf op dezelfde manier als Mace Windu, door krachtige blikseminslagen van Palpatine. Palpatine bouwde langzaam op tot een dodelijke intensiteit terwijl ze Luke langzaam martelde. Hoewel zijn pak waarschijnlijk beschadigd was door de bliksem, had niemand een voltreffer van die bliksem kunnen overleven, zoals Mace Windu niet. Anakins ingewanden lichtten op bij contact met de grendels, en zelfs geen seconde gebeurde dat met Luke. Pak of niet, hij was dodelijk gewond, aangezien het resterende weefsel in zijn lichaam dodelijk beschadigd was.

Niets anders droeg bij. Het was allemaal bliksem van Palpatine.

Vallen van een hoog gebouw hielp Mace ook niet veel: P
#9
+3
JediWitness
2013-11-19 17:00:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zoals de meeste anderen al correct hebben vermeld .. vader suit werd kortgesloten door Palpatines force lightning. Omdat de ademhaling van Vaders machinaal gestuurd wordt en omdat hij te allen tijde in een kamer onder druk moet zijn om ervoor te zorgen dat zijn zwaar beschadigde longen genoeg zuurstof kunnen opnemen om zijn biologische cellen te laten functioneren ... als dat systeem eenmaal in gevaar is, zit hij in echte problemen.

Dat is waarom toen Vader tegen Luke zei: "Help me dit masker af te doen", zei Luke "Maar je gaat dood".

Zoals een ander al zei, vader was niet in goede gezondheid vanwege zijn verwondingen, hij was ouder, hoewel dat voor de meeste Jedi geen echt verschil maakt, zijn hand was al gewond doordat hij door Luke was afgesneden. en ook, in de boekversie van Return of the Jedi, sloeg Vader zijn hoofd hard tegen de loopplank die hij had omgehakt toen hij eerder zijn sabel naar Luke gooide. Toen Luke later zo woest achter hem aankwam ... dat was het moment waarop Vader zijn hoofd hard sloeg. Hoewel de helm hem tegen een deel van de impact beschermde, leed hij nog steeds aan wat in wezen leek op een ernstige hersenschudding, wat de reden zou kunnen zijn waarom hij gewoon geen energie meer had toen Luke hem hard sloeg met het lichtzwaard.

Al deze dingen, gecombineerd met geraakt worden door de bliksemschichten, zijn wat hem uiteindelijk in de problemen bracht.

#10
+2
Gordon Davis
2014-09-01 08:38:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Haat was het enige dat Vader in leven hield van zijn verwondingen. Haat voor alles; Kenobi, hijzelf, Sidious, de Jedi, enz. Haat en angst zorgden ervoor dat hij zich aan het leven vastklampte. Toen hij liefde en gehechtheid aan Luke voelde, liet hij zijn haat en angst voor de dood los. Toen hij zijn haat losliet, liet hij los wat hem in leven hield en het was oké om gewoon los te laten. Het grootste probleem van Vader was het niet loslaten en het hebben van bijlagen. Hij zou het leven niet eens loslaten, ondanks zijn verwondingen en verliezen. Hoed kan een geweldige brandstof en motivator zijn. Toen hij zijn haat en pijn losliet, liet hij de hele weg los. Soms verliest iemand wilskracht door liefde en acceptatie.

#11
+2
Lance
2014-09-03 11:32:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sidious kende de zwakke punten van "het pak", wat een van de belangrijkste redenen is waarom Vader hem nooit confronteerde, hoewel Vader talloze wijzigingen aan zijn pak en bepantsering aanbracht. Denk aan Anakin, hoewel een Jedi een meester-monteur was. Mijn ultieme antwoord op de dood van Vader is hetzelfde als dat van Padame. Hij verloor gewoon de wil om te leven. Darth Vader is complexer dan we ooit zullen weten, ik geloof dat zijn verkeerde daden de Sith Lord hebben getekend en achtervolgd sinds de Jedi Purge. Bovendien stond Anakin bekend om zijn vermogen om grote hoeveelheden pijn te weerstaan. Daarom is Vader die wordt geëlektrocuteerd door Sidious niet meer dan dat hij levend wordt verbrand in Mustafar. Zijn pak is mogelijk beschadigd na de bliksemaanval, maar niet ernstig. Uiteindelijk is dit hoe de profetie moest eindigen en mijn belangrijkste overtuiging dat hij "de wil om te leven verloor".

Moge de kracht bij jou-Lance zijn

#12
+1
Mark
2013-02-13 09:21:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jullie missen allemaal iets, onthoud dat toen de keizer over het railand in de schacht werd gegooid, Luke naar Vader kroop en zijn ademhaling ZEER moeizaam was,
iemand spijkerde het op zijn hoofd, toen hij de keizer oppakte, hij was het absorberen van de bliksem zoals Obi-Wan verklaarde: "Hij is nu meer machine dan man" Machines en uit de hand lopende elektriciteit vermengen zich niet, de bliksem heeft waarschijnlijk elke printplaat in zijn leven opgeblazen, ik durf te wedden dat het enige dat was die in zijn systeem werkte, waren misschien de zang en de optica ...

Hoe dan ook mijn theorie ... :)

#13
+1
George Reynolds
2013-11-10 04:52:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Na het oplopen van zijn levensbedreigende verwondingen op Mustafar; De levensondersteunende systemen van Vader op zijn pak waren het enige dat hem in leven hield. Omdat het pak onherstelbaar beschadigd was door de blikseminslag van de keizer, was het onvermijdelijk dat hij zou sterven. Zelfs als Luke erin was geslaagd om de keizer te verslaan en Anakin Skywalker (ook bekend als Darth Vader) terug te brengen naar de lichte kant van de strijdmacht, zou Anakin Skywalker door de Rebel Alliance zijn gearresteerd als krijgsgevangene. Anakin Skywalker zou dan schuldig zijn bevonden aan genocide en misdaden tegen de melkweg en later geëxecuteerd zijn. Dus Anakin die stierf aan boord van de tweede sterfster gebeurde ten goede.

#14
+1
user3437676
2014-05-12 22:27:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik besloot dit zelf op te zoeken om te zien wat andere mensen dachten over de dood van Darth Vader, en dit is wat ik geloofde dat er gebeurde.

Zoals je ziet toen Anakin verbrand werd gevonden met nog maar 1 ledemaat over, kreeg hij een ademhalingsmasker terwijl hij van de planeet werd gedragen. Niet alleen zou zijn uitwendige lichaam ernstig zijn verbrand, maar het is ook waarschijnlijk dat zijn longen ernstig zijn beschadigd door het inademen van de hete lucht en as toen zijn kleren in brand staken en zo dicht bij het lavameer waren. Wanneer mensen uit huisbranden worden getrokken, krijgen ze onmiddellijk een zuurstofmasker om ze te helpen ademen, zodat hun longen niet verder worden beschadigd door het inademen van hete lucht en as.

Het pak leek af te geven gassen, mogelijk die worden gebruikt in de cryogene techniek, en hem ook van zuurstof voorzien. Ik vermoed dat het pak zijn lichaam ervan weerhield om op te warmen, zodat hij niet zou sterven aan schokken door de ernstige brandwonden die hij opliep (pijn door dergelijke brandwonden kan ondraaglijk zijn als de huid zichzelf niet goed herstelt en een leven lang meegaat en zeer gevoelig zijn voor blootstelling en aanraking. Gevallen van ernstige brandwonden sterven vaak door de schok. Het koelen van de huid vermindert de kans op brandwonden door voortschrijdendheid, daarom geloof ik dat Vaders pak cryogeen was, maar niet zozeer dat het hem in winterslaap zou brengen. )

Het pak dat beschadigd was, zou alle levensondersteuning hebben afgesloten en zijn reeds beschadigde lichaam kreeg volledige schade door blikseminslag toen hij de keizer van de brug gooide, wat overal hevige pijn zou hebben veroorzaakt en met als gevolg dat hij in shock raakte.

Hij was zelf niet zo oud, misschien rond de 40 jaar oud, dus ouder zijn maakte niet echt een verschil voor hem die schade opliep door blikseminslag. Het was alleen dat zijn lichaam te zwaar beschadigd was en niet in staat om zo'n krachtige slag te overleven.

#15
  0
M. A. Golding
2015-06-25 11:43:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kort antwoord - Palpatine dwong hem te sterven.

De keizer heeft Luke misschien met zwakke stoten gemarteld, maar toen Vader hem aanviel, zou hij hebben geprobeerd en waarschijnlijk erin geslaagd om de intensiteit te verhogen.

En krachtige Siths hebben waarschijnlijk het vermogen om mensen dood te denken zonder zichtbare effecten. De keizer viel Vader waarschijnlijk aan met onzichtbare krachtaanvallen, terwijl hij hem ook met krachtige bliksem beschoot.

En nadat de keizer blijkbaar ver in de schacht explodeerde, leek er een vreemd soort wind of energie terug te komen de schacht en verleden Vader. Wat het ook was, zou ongetwijfeld slecht zijn geweest voor iemands gezondheid, en vooral slecht voor die van Vader.

#16
  0
Daniel onime
2014-12-15 02:18:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De reden waarom Anakin stierf was dat hij bliksem absorbeerde door zijn protheses die zijn organische lichaam dodelijk verwondden en hem zo verbrandden dat zijn botten gloeiden. Nadat hij de bliksem had geabsorbeerd, brak het al zijn circuits en zijn machinerie aan. zuurstof. Zie het verschil?

#17
-1
Joshua Noxchan
2014-02-18 23:01:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Anakin werd verbrand op Mustafar en overleefde een lange tijd voordat Palpatine hem redde. Verder bewijs suggereert dat het rijk vertrouwde op Palpatine's extreme charisma en Force-kracht om samenhang te blijven.

De dood van Palpatine verbrak de samenhang van de keizerlijke soldaat en ze waren niet langer een effectieve strijdmacht. Mijn overtuiging is dat de plotselinge overbelasting van krachtelektriciteit iemand anders zou hebben gedood. De keizer martelde Luke terwijl hij probeerde hem naar de duistere kant te brengen, maar realiseerde zich toen dat zijn besluit te sterk was en hem zou afmaken. Vader bereidde zich sowieso voor om Palpatine te vermoorden en Vader was volledig in staat zichzelf gedurende een korte periode te genezen, zoals te zien is in TESB When the officer loopt zijn meditatiekamer binnen.

In het uitgebreide universum ontmaskerde Starkiller Vader en hij was oké, hij had gewoon meer moeite met ademen. Het enige wat hij nodig had, waren protheses

#18
-3
Anakin skywalker
2014-09-10 10:13:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vader raakte geblesseerd door Luke, maar de echte reden was dat hij de keizer oppakte die de bliksem op Luke schoot. weinig te veel schade aan zijn mechanische organen van zijn ademhaling tot zijn bloedstroom. Vader gaf de hoop op wetende dat hij het niet zou overlevenDeze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...