Vraag:
Waarom wisselden de Clone Troopers van kant in Star Wars?
Teknophilia
2011-02-26 06:53:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik moet toegeven dat ik in het algemeen een beetje wazig ben met SW, maar waarom wisselden de klonen van kant? Ik denk dat het kwam doordat er een speciale code werd gebruikt, maar waarom hebben ze het gedaan? De klonen werden gefokt voor gehoorzaamheid, maar zou het wisselen van kant niet een beetje twijfelachtig zijn?

@Mark, zou de `spoiler` tag ook niet moeten blijven, aangezien men spoilervragen zou kunnen verbergen? We doen dat op Gaming, maar ik heb hier niet veel deelgenomen, dus ik weet niet of je het anders aanpakt.
Ik wist niet dat je een spoilerwaarschuwing kon plaatsen. Bedankt @Mark!
@Juan Manuel - de manier waarop een van de game-mods het me uitlegde, was dat de spoiler-tag meestal alleen in zeldzame gevallen werd gebruikt. In [Is het belangrijk om spoilervragen als zodanig te markeren?] (Http://meta.scifi.stackexchange.com/questions/1/is-it-important-to-mark-spoiler-questions-as-such), is het niet duidelijk of de tag al dan niet de voorkeur heeft. Als je het wilt taggen met de spoilertag, heb ik geen goed argument waarom niet.
@Teknophilia - het is best gaaf, ik weet niet zeker of alles wat je kunt doen met markdown is gedocumenteerd.
De spoiler-tag is nogal nutteloos, aangezien de titel het hardop roept
En het is sowieso niet echt een spoiler. De film is al jaren uit.
Ze wisselden niet van kant.Ze kregen te horen dat de Jedi dat hadden gedaan.
Zes antwoorden:
#1
+59
juan
2011-02-26 07:45:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ze zijn gefokt voor gehoorzaamheid.
En ze moeten degene gehoorzamen die het bevel gaf, meneer Palpatine. Dus je ziet dat ze eigenlijk niet van kant wisselden.

In het geval dat Jedi-officieren handelen tegen de belangen van de Republiek in en na ontvangst van specifieke orders waarvan is geverifieerd dat ze rechtstreeks van de opperbevelhebber komen ( Chancellor), GAR [Grand Army of the Republic] -commandanten zullen die officieren met dodelijk geweld verwijderen, en het bevel over de GAR zal terugkeren naar de Supreme Commander (Chancellor) totdat er een nieuwe commandostructuur is vastgesteld.

Het was altijd al zijn plan, een nepoorlog voeren tussen het droidleger en het clone-leger (in feite het clone-leger creëren vanwege de nepdreiging van het droid-leger), om de aandacht af te leiden, de Jedi bezig te houden, en elimineer ze in die ene snelle slag.

Kijk hier voor meer gedetailleerde informatie

Gebruikmakend van de aanval van Mace Windu als voorwendsel, Palpatine geeft Order 66 uit, een vooraf afgesproken militair commando dat alle Clone Troopers opdracht geeft om hun Jedi-commandanten te executeren in het geval dat de Jedi de Jedi 'verraden'. Republiek. Darth Vader leidt de aanval op de Jedi-tempel met het 501st Clone Trooper Legion en doodt alle Jedi in de tempel, inclusief Jedi-jongeren die in de tempel wonen.

Ik wist dat ze gefokt waren voor gehoorzaamheid, maar ik dacht altijd dat ze het in ieder geval een beetje raar konden vinden om zo'n tegenstrijdig bevel te krijgen.
@Tek, las het eerste artikel dat ik linkt, het was technisch niet tegenstrijdig
Dat is zeker mijn mening. Door de republiek te 'redden' van het Droid-leger, rechtvaardigt Palpatine zowel het kloonleger als zijn leiderschap. Merk op hoe hij in staat was om de handelsfederatie aan te zetten toen het zover was.
@Teknophilia, De Clones wisselden nooit van kant, en de keizer trouwens ook niet. De hele oorlog was georganiseerd met als enig doel de Jedi te doden. Darth Sidious had VEEL tijd over en de Clones hielden nooit op met vechten aan de kant of in het belang van de Republiek. Ze hebben net de Jedi vermoord rond dezelfde tijd dat hij Anikin de GOS-leiders liet doden en alle droidlegers sloot.
@Teknophilia: Nee, het zijn eigenlijk de troepen die geloven dat de Jedi van kant wisselden en dat zij (de troepen) nog steeds loyaal zijn voor de goede zaak.
** Meneer ** Palpatine? Ik heb geen jaren besteed aan het worden van een slechte keizer om Mr.
@Richard ... mevrouw Palpatine?
#2
+17
Gaurav
2011-04-13 13:50:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hier is mijn lezing hiervan: de Clone Troopers, hoewel eigenlijk "opgepikt" door de Jedi en later geleid door Yoda, behoorden toe aan de Republiek (die de Jedi waarschijnlijk niet hun eigen privéleger zou geven). Zo ging hun commandostructuur via de Jedi-commandanten omhoog naar de chief executive die door de Senaat was gekozen om de Republiek in tijden van problemen te leiden - kanselier Palpatine. In elke normale situatie mag van hen worden verwacht dat ze loyaal zijn aan hun generaals; maar zoals Juan hierboven aangaf, werden deze jongens gefokt voor gehoorzaamheid. Zodat ze hun opperbevelhebber - Palpatine - zouden gehoorzamen op bevel van de Jedi.

Een beetje laat, maar onthoud dat de Jedi oorspronkelijk werden gecontroleerd door de Senaat, een volledig onafhankelijk orgaan in relatie tot Palpatine. In plaats daarvan overtuigde Palpatine de Senaat om hem noodbevoegdheden te verlenen die hem directe controle over de Jedi gaven; dit is hoe Anakin in staat was om deel te nemen aan raadsvergaderingen als Palpatine's gezant, en zo kon hij in de eerste plaats klonen bevelen geven. De commandostructuur was oorspronkelijk Clones-> Jedi-> Senate, maar na de noodbevoegdheden werd het Clone-> Jedi-> Senate-> Palpatine. Wie bovenaan staat, is naar wie de klonen luisteren.
#3
+5
Umbrella Corporation
2014-03-08 08:03:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Volgens de onlangs gelanceerde Star Wars: The Clone Wars - The Lost Missions (Unfinished Season 6) was het een inhibitor-chip ingebed in de hersenen van klonen die de klonen destijds anti-Jedi maakten van Order 66.

De remmerchip was van graaf Dooku en Lama Su stemde in met dit implantaat onder een geheim Protocol 66 dat een faalveilige was tegen malafide Jedi.

Als je remmerchips hebt, heb je geen klonen nodig. Voeg ze gewoon toe aan normale mensen.
@Oldcat Nee, dat kan niet. Het kon alleen in de embryonale fase worden geïmplanteerd. Het brengen van veel zwangere vrouwen kan een vervelend proces zijn en de kans op lekkage is groot.
Afgezien hiervan hebben klonen veel voordelen die hier worden besproken.
Dat is niet logisch. De hersenen zijn in dat stadium niet ontwikkeld.
@Oldcat Wie heeft ontwikkelde hersenen nodig ... Implanteer gewoon de parasietchip waarvan u weet dat deze zou werken met ontwikkelde hersenen.
Implanteer waar? de elleboog? Als het niet op een bepaald deel van de hersenen hoeft te worden geplaatst, is het slechts een magische dingus.
@Oldcat Je pleit tegen een zeer geavanceerde buitenaardse technologie. Trouwens, je kunt een relatieve positie in het lichaam vinden die uiteindelijk in de ontwikkelde hersenen terecht zou komen. Http://embryo.soad.umich.edu/carnStages/allStagesButtons.gif (Zie, hersenen zijn zichtbaar in latere stadia)
Het is dus geavanceerd genoeg om de juiste zenuw te vinden, die misschien pas na de geboorte bestaat, maar helemaal niet kan werken als hij later wordt geïmplanteerd. Babybreinen groeien enorm na de geboorte. Het is gewoon met de hand zwaaien.
@Oldcat Zeg dat het een soort fusie is. Het is ook mogelijk dat de chip de ontwikkeling van de hersenen begeleidt (daarom konden klonen worden aangestuurd).
Dit is het probleem met het Star Wars-universum, de fanboys kunnen nooit blij zijn met een simpele uitleg en moeten allerlei lagen onzin toevoegen. Geen wonder dat ze het allemaal niet-canon moesten verklaren.
@Gaius Nee, het is nu canon. Disney heeft * Star Wars: The Clone Wars * in de canon opgenomen.
#4
+1
Mr. Ragnos
2015-01-15 22:53:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Net als sommige eerdere antwoorden komt Mine uit de serie Star Wars: The Clone Wars. Seizoen 6. Ik vergat de exacte naam van de aflevering, zoiets als "The Lost".

EXTREEM VOORZICHTIG !!! GEEF VOORUIT !!! LEES OP EIGEN RISICO VAN SPOILERY !!!

Hoe dan ook, in deze aflevering, het begint met een trooper die een defecte organische chip in zijn hersenen heeft. Zijn defecte chip doet hem denken dat Order 66 al is uitgevaardigd, en hij verraadt een Jedi midden in de strijd. Hij herwint later zijn vroegere zelf en wordt voor inspectie naar Kamino gebracht. Een vriend van hem gaat met hem mee, maar mag in de omgeving niet. Later ontdekken ze wat het heeft gedaan en vertellen ze het niet aan de trooper die met de patiënt is meegekomen. De trooper soort "gaat schurkenstaten" en bereikt een vriend die een Droid is die de procedure heeft uitgevoerd. Ze vinden de chip en ontdekken wat hij doet. Hij haalt de chip uit zijn eigen brein en probeert iedereen te vertellen wat hij doet. Iedereen denkt dat hij gek is, en uiteindelijk wordt hij per ongeluk vermoord door een medesoldaat. Droevige dood en blab blah blah. Mijn punt is dat het een tumorachtige programmeerbare chip was die in hun hersenen was geïmplanteerd. Ze verloren vrijwel hun wil om hun generaals te gehoorzamen toen de heer Ex-kanselier / keizer zei: "Voer bevel 66 uit." Ik weet zeker dat je de memo hebt.

#5
-2
user38664
2014-12-25 00:00:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit is de reden waarom, als je ooit star wars the clone wars tv-serie seizoen 6 hebt gezien, de verloren afleveringen zijn dat hier de spoilers komen. chancellor palpating en Tyranus / Dooku waren allemaal bij de kaminoens geweest. mee en dachten dat ze Jedi waren, dus bestelden ze chips die in elke kloon moesten worden geplant. at een heel jong stadium. de Jedi dus de reden waarom ze het verraden was een hersenspoeling commando

#6
-2
Jamie
2016-06-16 04:25:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dus toen Palpatine het Grote Leger van de Republiek creëerde, gaf hij zijn leerling, graaf Dooku / Darth Tyrannus, opdracht om een ​​chip in elk van de clone troopers te plaatsen. Wat de chip deed, was dat wanneer de kanselier hen vertelt "Order 66" uit te voeren, ze alle Jedi als verraders van de Republiek zullen zien en zullen proberen ze te vernietigen. Toch waren er enkele klonen die Order 66 ongehoorzaam waren omdat hun fiches eerder waren verwijderd (zoals Captain Rex, bijvoorbeeld). Als je de animatieserie, de Clone Wars, bekijkt, leer je veel meer over Order 66 en alle klonen.

Kunt u enkele offertes toevoegen voor ondersteuning?


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...