Vraag:
Waarom heeft George Lucas Star Wars in het verleden geplaatst in plaats van in de toekomst?
TheAsh
2019-12-09 04:26:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik vond het altijd interessant dat Star Wars zich afspeelt in het verre verleden in plaats van in de (meer voor de hand liggende) toekomst.

Heeft George Lucas ooit opgemerkt waarom hij ervoor koos om dat te doen?

Duh, het moet in het verleden zijn, anders zouden we er nog niets van weten.;)
geen antwoord waard, maar ... we weten technisch gezien niet precies wanneer het * is * ingesteld in relatie tot onze tijdlijn.De tag "lang geleden" kan nog steeds een omgeving in het universum zijn, dwz R2-D2 die het verhaal vertelt aan enkele kinderen in een schuur.En we weten niet of dat verhaal misschien een miljard jaar in * onze * toekomst plaatsvindt
Gerelateerd: [Wie is de verteller van Star Wars?] (Https://scifi.stackexchange.com/questions/224127/) Het verhaal wordt naverteld door R2-D2, vele jaren nadat de gebeurtenissen plaatsvonden.Dus "lang geleden" is vanuit R2's perspectief, niet het onze.
@NKCampbell Dat verklaart niet helemaal het gedeelte "in een melkwegstelsel ver ver weg".
@Möoz: Hetzelfde - had de R2-D2 niet een lange afstand kunnen overbruggen voordat hij het verhaal vertelde?
@Möoz - eh, ik ga me er niet al te veel zorgen over maken.Om te beginnen hebben we al gezien dat de personages hun melkwegstelsel kunnen verlaten (of in ieder geval redelijk dicht bij een ander zijn), dus het is zeker mogelijk dat R2 ergens anders kan zijn.Zoals ik al zei, het is gewoon een leuk idee, geen antwoord
Als ik me niet vergis, zweven er enkele vroege versies van het Star Wars-script rond die * waren * in onze toekomst en onze melkweg.Toen Luke eerder een Starkiller was dan een Skywalker.
Moet je het (gezaghebbende) antwoord niet accepteren?
@desertnaut Het accepteren van antwoorden gebeurt vaak na een paar dagen, niet na uren.Je weet nooit welke andere antwoorden er binnen kunnen komen.
@desertnaut Ik accepteer bijna altijd antwoorden in een week.
@Mast is het in het algemeen eens, maar ... als we in 1977 een citaat van Lucas zelf hebben (dit is ook een belangrijk punt), wat kan * dit * verslaan?
Antropisch principe: als Lucas Star Wars in de toekomst had geplaatst in plaats van in het verleden, vroeg je dan naar dit laatste?
@DavidW - dat is een van de beste opmerkingen over SO, goeie :)
@NKCampbell - gewoon FTR, dat is een fascinerend punt, daar heb ik nooit aan gedacht!Heel erg slim.(Puur FTR, het is vrij duidelijk van Lucas dat hij letterlijk "het verleden" bedoelde, niet de slimme mogelijkheid die u aangeeft.)
Mijn persoonlijke hoofdkanon is dat de vroegste hyperdrives de tijd omkeerden om FTL-reizen te bereiken, en de eerste kolonisten die ze gebruikten, kwamen uit de toekomst van de aarde!
Vier antwoorden:
#1
+211
Valorum
2019-12-09 04:49:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het doel was om fantasie op te roepen, geen sciencefiction. Door het in het duistere en verre verleden te plaatsen, kon Lucas een visueel en geluidspalet creëren dat uniek was, zonder de woede van ' hard-science-fiction ' fans op te wekken.

RS: Dat stel je vast aan het begin van Star Wars met de woorden: "Heel, heel lang geleden in een melkwegstelsel ver, ver weg ..."

Lucas: Nou, ik had een echt probleem omdat ik bang was dat sciencefictionliefhebbers en iedereen dingen zouden zeggen als: "Je weet dat er geen geluid is in de ruimte". Ik wilde gewoon de wetenschap vergeten. Dat zou voor zichzelf zorgen. Stanley Kubrick heeft de ultieme sciencefictionfilm gemaakt en het zal voor iemand heel moeilijk worden om mee te gaan en een betere film te maken, wat mij betreft. Ik wilde geen 2001 maken, ik wilde een ruimtefantasie maken die meer in het genre van Edgar Rice Burroughs lag; dat hele andere uiteinde van de ruimtefantasie dat er was voordat de wetenschap het in de jaren vijftig overnam. Toen de atoombom eenmaal kwam, raakte iedereen in monsters en wetenschap en wat zou er hiermee gebeuren en wat zou daarmee gebeuren. Ik denk dat speculatieve fictie zeer geldig is, maar ze vergaten de sprookjes en de draken en Tolkien en alle echte helden.

George Lucas: The Wizard of 'Star Wars' - Rolling Stone: 1977

LucasFilm's hoofd van Fan Relations Steve Sansweet ging precies over dit probleem in de Star Wars "Ask the Jedi Council" featurette.

Hoe lang geleden is lang geleden? En hoe ver is de melkweg die ver, ver weg is? Is dit ooit besloten of is het concept gewoon aan onze verbeelding opengelaten?

In tegenstelling tot harde sciencefiction zoals Star Trek, waar de actie duidelijk voortkomt uit een beschaving op onze eigen planeet en plaatsvindt in een definieerbare toekomst is Star Wars een fantasie. Als zodanig is het hoeft zich niet te houden aan de wetten van de natuurkunde, ruimte of tijd. George Lucas heeft het opzettelijk vaag en open voor fanspeculatie gelaten - dat is een deel van het plezier van Star Wars. Het is toch buitenaards, maar op de een of andere manier bekend. Het is futuristisch, maar op de een of andere manier anachronistisch.

George zou veel van de specifieke vragen van de fans kunnen beantwoorden, hetzij in de films, hetzij in spin-off-fictie, maar doet dat opzettelijk niet. Sommige van de antwoorden staan ​​in zijn aantekeningen en mappen, andere in zijn hoofd. Maar speculatie is volgens hem gezond. Het helpt om een ​​breder, dichter Star Wars-sterrenstelsel te creëren en geeft fans meer een gevoel van eigendom - en terecht.

Door minder restrictief te zijn, gaan de creatieve sappen van het individu stromen en wordt hun verbeeldingskracht gestimuleerd . Door de jaren heen hebben Star Wars-films en spin-offs de creativiteit en creatieve carrières geïnspireerd bij talloze mannen en vrouwen over de hele wereld.

Een uniek geluidspalet, zoals [geluid verspreidt zich in de ruimte] (https://scifi.stackexchange.com/questions/1825/why-and-how-can-you-hear-explosions-in-space-in-star-oorlogen) ....
@Spencer - De ruimte in het Star Wars-sterrenstelsel heeft een textuur die "ether" wordt genoemd.Dat verklaart hoe schepen kunnen dwalen, hoe je geluiden kunt horen, waarom je continu moet accelereren, hoe schepen een topsnelheid kunnen hebben, etc etc etc
Hoe dan ook, de situatie vereiste snark.
Hij besefte niet dat we dingen zouden zeggen als "Er was ook lang geleden geen geluid in de ruimte".
@Jetpack Je mist het punt.Met "lang geleden" roept hij fantasie en mythe op.Mythen zitten vol met natuurkunde-tartende verhalen, en de meeste mensen hebben er geen last van.Het is ook heel gebruikelijk in mythische verhalen om "kennis verloren" te hebben, iets wat mensen in het verleden wel konden, maar niet meer.Dat was echt het standaardverhaal - mensen zijn uit de gratie gevallen, we waren zoveel meer en worden met elke generatie afgenomen.Het is alleen dat mensen de omgeving negeerden en zagen "kijk, het heeft ruimteschepen!"en dat maakt Star Wars op de een of andere manier tot een sci-fi.
Alsof de natuurwetten duizenden of honderdduizenden of zelfs miljoenen jaren geleden anders waren.
@JRE ze waren, b.v.https://phys.org/news/2012-02-early-universe-rapid-expansion-weird.html merk op dat de krant rekening houdt met de * geluidssnelheid in het vroege universum *, dus lang geleden was er geluidin de ruimte, en het kan sneller zijn gegaan dan het licht, wat in strijd is met de huidige natuurkundige wetten.
Smaug zou zijn vluchtspieren afscheuren als hij ooit zou fladderen en zou zijn eigen neus verdampen als hij ooit vuur zou blazen.En kleine ringen zijn niet bewust kwaad noch in staat om u onzichtbaar te maken.* The Hobbit moet dus thrash zijn *
@PeteKirkham Wanneer die krant het heeft over het "vroege universum", dan bedoelt het het universum rond het inflatoire tijdperk, dat duurde van 10 ^ -36 tot 10 ^ -32 seconden na de oerknal.In dat tijdsbestek bestonden er nog niet eens kernen en atomen, laat staan sterrenstelsels, en het universum was over het algemeen een ongelooflijk hete, grotendeels homogene soep van fundamentele materie en straling.Het volstaat te zeggen dat dit niet de setting is van Star Wars.
"Lang geleden, in een melkweg ver, ver weg ..." is een bewerking van "Er was eens, in een ver land / koninkrijk ..." Het geeft aan dat het verhaal een sprookje is, een mythe,een allegorie van goed en kwaad.Door het verhaal in het verleden te plaatsen, wordt het ongeloof op het gebied van magie (de Force) gemakkelijker opgeschort.Als het zich in de toekomst afspeelt, zouden we verwachten dat de magische elementen een basis hebben in een nog te ontdekken wetenschap (hoest - midichlorians - hoest).
@AdrianMcCarthy Precies.Eigenlijk was het gebruik van het script "Er was eens in een melkwegstelsel ver, ver ..." misschien een beetje te op de neus geweest, dus "Lang geleden, in een melkwegstelsel ver, ver weg ..." werkt perfect.
@probably_someone Ik dacht dat het toevoegen van zoveel details de pret zou bederven.
@Borgh: Betoog je dat Star Wars-ruimteschepen worden aangedreven door / magie gebruiken om door het vacuüm van de ruimte te "vliegen"?Het argument is dat alleen de Force een magisch / fantasie-element is in het SW-universum, en de rest ervan lijkt op technologie en wordt door in-word-tekens als technologie behandeld.Inclusief degenen die denken dat de Force als onzin klinkt.Dus waarom zouden we als publiek een mystieke / fantasierijke verklaring aannemen voor hoe schepen in de ruimte vliegen?Er zijn instellingen die magie en technologie combineren, bijv.urban fantasy-romans, en de technologie in die omgevingen gehoorzaamt aan de natuurkunde, behalve wanneer magie wordt gebruikt.
Dat gezegd hebbende, Star Wars is heel duidelijk geen sciencefiction.Het is ruimtefantasie / ruimteopera, met ruimteschepen en andere dingen die hun eigen regels volgen.En voor zover we die regels kunnen achterhalen, worden ze meestal consequent gevolgd, denk ik (?). Het feit dat de regels geen basis hebben in de natuurkunde, kan ik negeren zolang de verhalen over personages gaan.Onzinfysica valt niet echt op in vergelijking met veel andere films.Zelfs Star Trek laat dingen vaak werken zoals de plot vereist, en bedenkt technische redenen die het publiek niet van tevoren wist.
@PeterCordes Voldoende geavanceerde onzinfysica is niet te onderscheiden van magie
Het idee "ER IS GEEN GELUID IN DE RUIMTE" is een van de meest onthutsend, verbazingwekkend, verbazingwekkend naïeve filmische observaties die ik ooit heb gehoord.Houd er rekening mee dat ER GEEN microfoons in de ruimte zijn, geen handheld-sequenties in de ruimte, inderdaad geen camera's in de ruimte, geen John Williams in de ruimte, geen titels in de ruimte, geen bewerkingen in de ruimte, geen fades in de ruimte, geen ondertitels in de ruimte,enzovoorts.De opmerking dat "ER GEEN! GELUID! IN DE RUIMTE" is, is gewoon komisch dom.
#2
+49
Buzz
2019-12-09 04:54:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het was onderdeel van Lucas 'beslissing om de serie af te beelden als onderdeel van een op sciencefiction gebaseerde mythecyclus. Lucas werd sterk beïnvloed door het werk aan Joseph Campbell, die de structuur van mythen bestudeerde. De personageboog van Luke Skywalker, vooral in de eerste Star Wars -film, was gemodelleerd naar de traditionele ‘ heldenreis’ waarover Campbell schreef in The Hero With duizend gezichten . Enkele fragmenten van Campbell die over Star Wars praten, zijn hier te zien.

Er zijn veel specifieke voorbeelden van de correspondentie tussen de structuur van A New Hope en de monomyth waarover Campbell schreef. Luke wordt bijvoorbeeld getraind door een ervaren mentor (Obi-Wan Kenobi), die hem in de vroege stadia van zijn reis door gevaar begeleidt. Echter, de eerste keer dat Luke de "oproep tot avontuur" ontvangt, "weigert hij de oproep"; hij kan niet naar Alderaan gaan, omdat hij nodig is op de boerderij van Owen en Beru. Pas nadat zijn huis onveilig is gemaakt, volgt hij Obi-Wan over de 'drempel naar avontuur', terwijl hij buiten de grenzen van zijn vorige wereld reist; in de Mos Eisley cantina ontmoet hij de 'drempelwachters', die zijn opmars willen blokkeren. Hij is te zwak om de bewakers in zijn eentje te verslaan; alleen de bovennatuurlijke krachten van zijn mentor kunnen ze terugslaan.

Naast een plot dat geworteld is in de reis van de held, gaf George Lucas Star Wars een aantal andere attributen van een mythe. Het maken van de eerste film "Episode IV" maakte hier deel van uit (hoewel Fox hem niet toestond het afleveringsnummer in de eerste release op te nemen); het geeft het gevoel dat de film slechts een deel is van een lang, doorlopend verhaal - onderdeel van een mythische cyclus die zich zowel voor als na dat specifieke verhaal uitstrekt.

De openingstekst "Lang geleden, in een melkwegstelsel ver, ver weg ..." dient een soortgelijk doel. Het plaatst het verhaal lang geleden terug, in de half herinnerde tijd van mythen. Traditioneel vinden de meeste mythen vrij vroeg in de ingebeelde geschiedenis van de wereld plaats, toen magie een belangrijker onderdeel van het bestaan ​​was, uitgeoefend door grote helden en schurken wier macht in de latere dagen nooit zou kunnen worden geëvenaard.

#3
+11
tomi
2019-12-10 19:10:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het is een veelgebruikt apparaat voor het vertellen van verhalen.

In het Engels gebruiken we 'Once upon a time ...' om de scène ergens ver in de tijd neer te zetten.

In traditionele Japanse volksverhalen we gebruiken 'Mukashi mukashi aru tokoro ni ...' wat zich vertaalt als 'Heel lang geleden op een bepaalde plaats ...' Dit plaatst het verhaal in een verre tijd en een verre plaats. Dit wordt zo vaak gebruikt dat dit soort verhalen 'mukashibanashi' of 'verhalen van mukashi' worden genoemd.

Lucas heeft (misschien opzettelijk) het idee van deze uitdrukkingen overgenomen en het veranderd om een ​​plaats ver weg op te roepen in afstand en tijd - waardoor hij kan creëren wat hij wil, waar niemand zijn geschiedenis kan uitdagen.

Dit verklaart niet waarom hij het verleden koos in plaats van de toekomst.
@TheAshsaysReinstateMonica: omdat dat de traditionele manier is waarop verhalen beginnen - once upon a time en mukashi mukashi zijn beide verwijzingen naar vervlogen tijden.
Om nog maar te zwijgen van een groot deel van de inspiratie voor Star Wars was Kurosawa's Hidden Fortress.Hiermee wordt een nog nauwere band getoond met de Japanse manier om een mythe / legende te beginnen.
Dit is eigenlijk een uitstekend antwoord, inderdaad ** mogelijk het beste antwoord **."Lang geleden" is een ** herformulering ** van 'Er was eens ...'.Fantastisch antwoord, bedankt.
@tomi het punt dat door Daishozen naar voren wordt gebracht, is vooral relevant voor je antwoord - ik zou het bewerken, maar het zou een grote bewerking zijn, dus het is beter als je het doet.
George Lucashi is een verhaal.[Sorry]
#4
+8
LazyReader
2019-12-10 14:28:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Star Wars is een "mythische" stijl van het vertellen van verhalen, zwaard- en tovenarij-fantasie die toevallig plaatsvindt in een pan-galactische samenleving waar ruimtevaart alomtegenwoordig is.

In tegenstelling tot de meeste sciencefiction waar technologische vooruitgang en nieuwe ontwikkelingen zijn vaak de plot; het Star Wars-universum is al een belijdende en oude samenleving waarvan het uitgebreide universum tienduizenden jaren teruggaat.

Om een ​​gevoel van cinematografisch realisme toe te voegen, beschreef George en liet hij een 'Used and Ancient Future' ontwerpen waar machines, omgevingen en instellingen verweerd, gebruikt en verroest waren. De schurken leven in schone, steriele, kleurloze omgevingen waar de protagonisten etnisch en cultureel divers zijn om te genieten van hun verblijf en het hoofdkantoor in verschillende omgevingen.

Dit is een goed antwoord.Weet je wat het beter en steviger zou maken?Verwijzingen toevoegen aan deze beweringen die u doet: "Om een gevoel van cinematografisch realisme toe te voegen, beschreef George en liet hij een" Used and Ancient Future "ontwerpen waar machines, omgevingen en instellingen verweerd, gebruikt en verroest waren."Als u iets gaat citeren dat iemand heeft gezegd, geef dan een citaat op.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 4.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...