Vraag:
Waarom heeft agent Smith Neo niet vermoord voordat hij Morpheus en Trinity ontmoette?
benhowdle89
2011-03-11 16:37:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In de Matrix wordt Neo bijna onmiddellijk na zijn ontmoeting met Trinity en tijdens zijn telefoontje met Morpheus door de agenten opgepikt.

Mijn vraag is: waarom hebben de agenten meneer Anderson niet gekozen? voordat hij Neo werd (de agent die de slechterik overwint)

Heeft het contact van Morpeus / Trinity met meneer Anderson zijn locatie geactiveerd op de radar van de agenten?

Vier antwoorden:
#1
+67
Angus Glashier
2011-03-11 19:52:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De agenten gaven helemaal niets om Neo. Ze hadden geen idee dat hij de grote held zou worden, waarschijnlijk omdat ze nog nooit naar de film zijn geweest en niet wisten wie Keanu Reeves was.

De agenten wilden Morpheus alleen vinden zodat ze dat konden verkrijg de toegangscodes tot het Zion-mainframe. Ze wisten dat Morpheus op zoek was naar Neo, dus hoopten ze het nieuwe kind te rekruteren om Cipher te helpen de andere vrije mensen te verraden.

ja, als ze naar Johnny Mnemonic hadden gekeken, hadden ze hem zeker beëindigd.
Ze waren waarschijnlijk * naar de film geweest en zagen geen ijzeren dienstmeisjes of hogesnelheidsbussen in de omgeving.
@jcomeau_ictx Ja, met een elektrische zweep.
Agent Smith keek naar Johnny Mnemonic - hij vond tenslotte zelf een verdubbelaar uit.
#2
+17
Reinstate Monica - Goodbye SE
2011-03-11 17:02:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tot dat moment werd Neo gevolgd door de agenten. Het was dus vermoedelijk in hun belang om hem interactie te laten hebben met Morpeus en Trinity.

#3
+16
tonylo
2011-03-11 19:10:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als The Matrix werd opgevat als een op zichzelf staande film, dan lijkt het een plotgat, waarom zou je dan niet voorzichtig zijn en mensen doden die een risico lijken te vormen? Er wordt echter meer ontdekt over "The One" wanneer Neo de architect ontmoet in The Matrix Reloaded

Spoiler:

Het doel van de Ene is om terug te keren naar de Bron en de Matrix terug te zetten naar zijn hoofdprogramma. Daarna zal hij zestien vrouwtjes en zeven mannetjes uitkiezen om Zion opnieuw te bevolken en een nieuwe ronde mensen te voorzien voor de "rebellie".

http://xkcd.com/566/ laatste 4 frames: ^)
@jcorneau_ictx, Waar :)
Ik denk dat het helemaal geen plotgat is, zelfs niet met The Matrix als een op zichzelf staande film. De andere twee antwoorden hier dekken de reden vrij goed.
#4
+6
Masoud
2015-03-03 03:59:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Uw vraag wordt beantwoord in de film van Morpheous. Nadat hij wakker wordt in zijn huis, belt Morpheus hem en zegt tegen hem: "Als ze wisten wat ik weet, zou je waarschijnlijk dood zijn."

In de derde opmerking wordt vermeld dat het vreemd is waarom ze doden geen bedreiging. In eerste instantie denk ik dat ze geen persoon willen doden die hen naar de legendarische Morpheus zou kunnen leiden (zoals Angus zei in de eerste opmerking) en ten tweede willen ze geen batterij doden!Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...