Vraag:
Is de Dark Side of the Force krachtiger?
Twilight Sparkle
2015-01-14 23:59:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik keek naar de strijd tussen Obi-Wan en Anakin in Revenge of the Sith, en het viel me op dat Obi-Wan meestal werd teruggeduwd door Anakin, en hij kreeg pas echt de overhand nadat hij de hoger gelegen grond.

Ik ontdekte later dat:

  1. Darth Vitiate het leven van zijn thuisplaneet leeggaf
  2. Darth Sion werd onsterfelijk ondanks meerdere dodelijke verwondingen en een gebroken lichaam door zijn haat
  3. Darth Sidious kon een hyperspace wormgat produceren dat hele planeten zou kunnen vernietigen
  4. Darth Plagueis zou blijkbaar nieuw leven kunnen creëren door de kracht.

Gezien deze prestaties lijkt het duidelijk dat de Dark Side enorm superieur is in termen van macht. Yoda lijkt echter van niet te denken wanneer hij Luke vertelt in de Empire Strikes Back:

Luke: Vader ... Is de donkere kant sterker?

Yoda: Nee, nee, nee. Sneller, gemakkelijker, verleidelijker.

Ik denk dat de Dark Force-gebruikers het gewoon harder pushen. Ik ben er vrij zeker van dat iemand als Yoda in staat zou zijn om zulke prestaties te leveren als hij dat zou doen en vastbesloten om dat te doen. Het is het typische goede / slechte dat je in verschillende universums tegenkomt (bijvoorbeeld Harry Potter [Perkamentus / Voldemort], The Lord of the Rings [Gandalf / Sauron]). Ik denk uiteindelijk dat het een kwestie van fatsoen is en weten waar je moet stoppen.
@AlfredoHernández - Ja, wreedheden begaan tegen de Force maakt je niet sterker
Gerelateerde, mogelijke dupe: [Zijn Sith sterker dan Jedi?] (Http://scifi.stackexchange.com/q/75638/5184)
@phantom42 Ik denk dat het verschil tussen mijn vraag en de zijne is dat ik naar prestaties kijk. Iemand zou mijn vraag objectief kunnen beantwoorden door te zeggen "Ja, de lichte kant heeft geen prestaties op dat niveau" of "Nee, de gebruiker van de XXXX lichte kant heeft deze prestatie uitgevoerd". Terwijl die vraag werd gesteld over de resultaten van duels tussen Sith en Jedi die wisselvallig zijn: soms wint Jedi en soms wint Sith.
Ja, daarom heb ik geen VTC.
Ah, waardeer de verduidelijking.
Een groot deel van de ondergang van de Jedi was te wijten aan hun arrogantie. Ze waren er zeker van dat ze alles onder controle hadden en dat er niets kon gebeuren zonder dat ze het wisten. Toegegeven, Yoda was slimmer dan dat en maakte verschillende keren opmerkingen over de arrogantie van Jedi en hun blindheid. Desalniettemin is het denkbaar dat Yoda niet objectief is als hij zegt dat de donkere kant niet sterker is.
Off-topic, maar wat gaat * Twilight Sparkle * precies doen met deze kennis? Ik maak me zorgen.
Laten we niet vergeten dat één Sith fysiek onsterfelijk was, maar dat verschillende Jedi spiritueel onsterfelijk waren. Wat is beter? Hangt af van uw standpunt. Maar op de een of andere manier moet ik het ermee eens zijn dat om filmplots te helpen, het lijkt alsof de oude GL de duistere kant sinister en krachtiger heeft gemaakt, zodat 2 velen kan verslaan. Beter voor verhaallijnen. Maar toen gaf dezelfde persoon R2D2 bepaalde vaardigheden in de 'oudere' films die hij nooit had in aflevering 4-6 (zoals raketten om te vliegen, enz.) En in Ep 4 herinnert Kenobi zich de droids niet meer waar hij zoveel tijd mee doorbrengt en C3PO weet ook niets van hun vorige levens.
Vergeet niet dat General Grievous in de tekenfilms van The Clone Wars verschillende Jedi tegelijk opnam en er een flink aantal doodde. En hij was niet eens een Sith, hij was nog steeds een leerling-opleiding onder graaf Dooku. Plus, het feit dat Darth Sidious een wolk maakte van ... iets ... dat de Jedi niet kon doorboren. Palpatine: Meester Yoda, denk je echt dat het tot oorlog zal komen? Yoda: Hmmm. De Dark Side vertroebelt alles. Onmogelijk om te zien, de toekomst is.
De Regel van Twee kan hierin een rol spelen. Als er duizenden Jedi zijn die de lichte kant gebruiken, maar slechts twee Sith die de donkere kant gebruiken, heeft de laatste misschien meer kracht om uit te putten.
Ik ben geen expert in de canon; echter, in wat ik heb gezien, zouden alleen degenen die stierven in lijn met het Licht, als geesten gaan leven. Zou het kunnen dat de duistere kant kan vernietigen, maar alleen de lichte kant het potentieel heeft voor eeuwig leven?
Nou, voor iemand die macht wil, is de donkere kant de juiste keuze. Dat is nauwelijks nieuws. De lichte kant gaat niet over macht, het gaat erom een ​​kracht voor altijd te zijn.
Lijkt een vrij op meningen gebaseerde vraag
Zestien antwoorden:
#1
+113
KSmarts
2015-01-15 03:25:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zoals met veel vragen over de Force, hangt het antwoord af van een bepaald standpunt .

Yoda zegt dat de donkere kant niet sterker is. Je merkt echter verschillende prestaties op van Sith die veel krachtiger zijn dan alles wat we Jedi hebben zien doen met de lichte kant van de kracht. Daarnaast zijn er de lichtzwaardduels. Darth Maul wordt verslagen door Obi-wan, maar hij vermoordt daarbij Qui-gon. En, zoals DVK opmerkt, toen Anakin Dooku versloeg, versloeg Mace Windu Palpatine, en toen Luke Vader versloeg, deden ze dat allemaal door de woede en agressie van de donkere kant te gebruiken. Hierdoor blijft Obi-wan's overwinning op Anakin en mogelijk Graaf Dooku op de vlucht voor Yoda, aangezien de enige "pure" lichte kant wint, en in beide gevallen is de Jedi-strijder veel meer ervaren dan zijn tegenstander. Dus het lijkt erop dat de donkere kant sterker is, ondanks wat Yoda zegt.

Het is echter onwaarschijnlijk dat Yoda aan kracht denkt in termen van het winnen van gevechten of het vernietigen van vijanden. Hij verwijst waarschijnlijk naar het vermogen om gebeurtenissen te beïnvloeden, naast wat men "karaktersterkte" zou kunnen noemen. Als we de gebeurtenissen vanuit dit standpunt bekijken, lijken ze zijn bewering te ondersteunen.

De Vaapad-vechtstijl van Mace Windu was gebaseerd op het beheersen van zijn agressie, en was expliciet een techniek aan de lichte kant.

Toen Anakin tegen Dooku vocht, deed Dooku het hem rustig aan in een poging hem zijn woede te laten gebruiken, zodat hij naar de donkere kant zou kunnen worden gekeerd. Het werkte. Ik betwijfel of Yoda zou beschouwen dat Anakin een Sith Lord wordt een "overwinning" is.

Palpatine en Vader probeerden hetzelfde tegen Luke. Hij versloeg Vader in een lichtzwaardgevecht omdat het verondersteld werd . Darth Vader bracht het grootste deel van zijn tijd door met het bespotten van Luke en spoorde hem aan toe te geven aan zijn woede. Zelfs als ze aan het vechten waren, viel Vader niet veel aan. Luke's echte overwinning was niet door boos aan te vallen en Vaders hand af te hakken; het weigerde toe te geven en hem te doden. Dit was een "lichte kant" -act. Het leidde niet alleen tot de nederlaag van de keizer, maar ook tot de verlossing van Anakin - iets dat de duistere kant nooit had kunnen bereiken.

Evenzo, toen Obi-wan Darth vocht Vader voor de laatste keer, hij probeerde niet te "winnen" in de traditionele zin. Hij zocht tijd voor de anderen. Hij verzette zich ook niet toen Vader de dodelijke slag toebracht. Dus in zekere zin verloor hij, maar als gevolg daarvan was hij in staat om Luke te blijven begeleiden en zelfs een voorbeeld te geven voor Luke's uiteindelijke beslissing om niet te vechten.

Dus, wat Yoda je vertelde was waar, vanuit een bepaald standpunt .

Ja. Wat is er krachtiger: een atoombom of liefde? De natuurkunde zegt het eerste; Yoda zou waarschijnlijk het laatste zeggen.
@PaulDraper En Perkamentus zouden het daarmee eens zijn! Maar die vergelijking is niet echt relevant voor deze discussie - in het universum komt deze vraag neer op "Wat is er krachtiger? Liefde of haat? Vrede of woede?" met liefde / vrede en woede / haat als de respectievelijke brandstoffen voor de "kanten" van de Force.
@Shisa, soort van. Haat creëerde (op de een of andere manier) een atoombom. Hate 'produceerde een wormgat in de hyperruimte dat hele planeten kon vernietigen'. Het OP vraagt: "Hé kijk eens naar al deze totaal krachtige dingen die haat / woede / de duistere kant heeft gedaan. De lichte kant heeft niets zo krachtig." Nou, in megaton gesproken, dat is waar. KSmarts zegt dat Yoda niet in megaton denkt. Hij denkt groter.
@Shisa De korte versie is, in de huidige canon van Anakin Skywalker / Darth Vader's leven, de lichte kant wint.
@PaulDraper Liefde is een zeer sterke kracht. Zelfs nog meer als het gefocust is op een samenhangende straal van vernietiging.
@PaulDraper (Ik ben aan het muggenzifterij!) Natuurlijk zegt de natuurkunde niet dat een atoombom krachtiger is dan liefde.De natuurkunde zou zeggen "dat is een slecht gedefinieerde vergelijking. Bepaal eerst over welke 'kracht' je het hebt. Energie-afgifte misschien? Definieer dan de tijdsperiode waarover we meten. En dan - en dit is de kicker -definieer 'love' ";) (trouwens, ik stem nog steeds dat de Sith krachtiger zijn, indien verkeerd begrepen: P)
@Andres, voor natuurkunde, liefde is een patroon van elektrische signalen in de hersenen.Het precies definiëren is moeilijk, maar het stellen van bovengrenzen aan de snelheid van het energieverbruik is dat niet.Een back-of-the-envelope-berekening laat zien dat zelfs een atoombom van bescheiden afmetingen krachtiger is.
@PaulDraper Inderdaad, dat lijkt de liefde in een slecht daglicht te stellen.Oh, nou, natuurkunde liegt niet, dus ik denk dat ik mijn vrouw een atoombom zal geven voor ons volgende jubileum, aangezien het aantoonbaar krachtiger is dan liefde: D
@PaulDraper, Ik ben het beleefd oneens.Wat betreft de energie-output, inspireert liefde het besteden van persoonlijke energie in de tijd van de mensen waarin het leeft.Laten we aannemen dat een nucleair apparaat van 20 kiloton;dat is 83.680.000 megajoule energie.Een gemiddeld mens aan de onderkant van de schaal gebruikt 0,225 megajoule per uur.Dus voor een enkele persoon om de energie te evenaren, zou het 371.911.112 uur duren.Maar elke persoon die dit beïnvloedt, verkort de tijd.Inspireer elke Amerikaanse burger (322 miljoen) en we zullen 72.489.818 Mj per uur verbranden._**Een uur**_.Inspireer de wereld en zet de kernbom op _ ** SHAME ** _.
Dit antwoord is goed, maar mist een aantal punten.In de eerste plaats bevat canon nu natuurlijk tal van voorbeelden van aanhangers van de lichte kant die winnen in gevechten.Maar meer ter zake: hoewel de duistere kant onmiddellijke superioriteit kan bieden in de strijd aan degenen die er gebruik van maken (zoals we zien bij Luke, Anakin en Rey), heeft het enkele ernstige zwakheden (zoals het onvermogen om iemands identiteit te behouden inde Force na de dood, en zo door haat verteerd worden dat men bijna dwaas wordt).* Dat * is wat Yoda bedoelt als hij zegt dat het sneller en gemakkelijker is.Tactiek versus strategie.
Is het een beetje zoals een persoon met een mes?Een goed mens kan zijn brood snijden, maar een slechte heeft macht over leven en dood.
#2
+67
PhilPursglove
2015-01-15 00:15:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

The Dark Side lijkt krachtiger omdat Dark Side-gebruikers zichzelf niet beperken in wat ze doen met de Force volgens de voorbeelden in de vraag - mijn mening is altijd geweest dat de Jedi enz. bereik effecten van dezelfde omvang, maar kies ervoor om niet .

Akkoord. Maar dat betekent ook dat het antwoord op zijn vraag zou zijn ... in theorie: nee, in de praktijk: ja.
Het punt is, als ik je in je ballen mag trappen en je keel mag doorsnijden terwijl je op de grond bent, maar je besluit dat niet te doen, dan win ik elke keer. En het maakt niet uit hoe sterk je had kunnen zijn of welke heldendaden je zou hebben gedaan als je leefde.
@Damon: In een gevecht tussen een moordenaar en een pacifist kon ik de moordenaar omschrijven als "machtiger". Hij heeft geen beperkingen die zijn macht beperken.
Iets dat de andere antwoorden met betrekking tot de EU hebben verdoezeld, is dat Dorsk 81 zijn leven opoffert om fysiek 17 Star Destroyers uit een zonnestelsel te werpen. Dit is een behoorlijk gek gebruik van de Force, en ik zou zeggen dat er nergens in de EU een echte vergelijking is met de Dark Side. Maar het laat duidelijk zien waar je het in dit bericht over hebt.
@MooingDuck Ik weet niet of de analogie helemaal juist is, aangezien de Jedi duidelijk * geen * pacifisten zijn.
@Mark: Dat is een geweldige prestatie
Hmm lijkt erop dat Dorsk 81 het niet alleen kon; hij stond op een Force Apex en had de kracht in hem gestort door alle andere Jedi.
@Damon: Laten we zeggen dat je tegenstander een meester Shaolin is, die je de hele dag over de binnenplaats zou kunnen trappen als hij ervoor kiest om dat te doen. Maar wanneer je tegen zijn ballen schopt en zijn keel doorsnijdt, * besluit * hij zich niet te verdedigen vanuit een of andere geestelijke overtuiging van hem. Dat maakt jouw * vechtstijl * niet sterker dan die van hem.
Het is ook vermeldenswaard dat, hoewel je misschien bereid bent om tegen zijn ballen te trappen en zijn keel door te snijden (en de kracht hebt om dat te doen), het landen van die trap of dicht genoeg bij de meester komen misschien onmogelijk is vanwege de omvang van zijn kracht.
@Devsolar: Het punt is, in deze vergelijking, zijn we ** allebei ** Shaolin-meesters, alleen zal ik je zonder aarzelen in de ballen trappen, terwijl je erecode dit verbiedt. Ik zal ook niet aarzelen om een ​​pistool op te pakken of je eten te vergiftigen. Of je vermoorden terwijl je slaapt.
@Damon: Om door te gaan op die metafoorweg, terwijl de trap-in-de-ballen-benadering * de balans in jouw voordeel zou kunnen zwaaien in een één-op-één, waarbij ik geliefd zou zijn en vrienden hebben * zou * de balans in mijn voordeel kunnen doen zwaaien in het algemeen. Geen van beide heeft enige invloed op onze respectievelijke Shaolin-stijlen - we zijn nog steeds * allebei * meesters. Uw bereidheid om dingen te doen die ik niet zal doen, geeft u geen voordeel zonder daarbij bijbehorende nadelen.
@Mark: Whoa!Ik ken Dorsk 81 alleen van de _Jedi Academy Trilogy_, waar hij (IMO) onderontwikkeld is.Waar vindt het avontuur waarnaar u verwijst, plaats?
@CodeswithHammer Het zit in [DarkSaber] (http://starwars.wikia.com/wiki/Darksaber_ (roman)).Lees het niet, het is vreselijk.
#3
+30
LcSalazar
2015-01-15 04:05:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk dat het de moeite waard is om op te merken dat Yoda nooit heeft gezegd dat de Lichtkant sterker is. Hij zei zojuist dat de donkere kant niet is. Dit zou ons ertoe kunnen brengen te veronderstellen dat in termen van kracht beide gelijk zijn.

Het punt is dat de bron van kracht in wezen hetzelfde is, de Force. Wat zou variëren, is de kennis die men ervan heeft en de technieken die men eruit ontwikkelt.

Stel je een agent en een crimineel voor, die allebei hetzelfde soort wapen gebruiken. Geen van hen heeft meer vuurkracht dan de ander, maar de training en bekwaamheid die een van hen heeft met het pistool, kan een winnaar bepalen.

Er is eerder besproken hoe de Jedi in de loop der jaren slordig werden zonder de Sith op te merken waren in de buurt. Zo verloor Yoda bijvoorbeeld het duel tegen Sidious, niet omdat de Dark Side sterker is, maar omdat Sidious op dat moment een meer ontwikkelde Force-gebruiker was dan Yoda.

#4
+16
scott.korin
2015-01-15 00:25:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om het antwoord van PhilPursglove uit te breiden:

Je hebt je eigen vraag beantwoord. Omdat we alleen de canon hebben om als bronnen te gebruiken, Nee, de Dark Side is niet sterk.

Yoda: Ja, rennen! Ja, de kracht van een Jedi vloeit voort uit de Force. Maar pas op voor de donkere kant. Woede, angst, agressie; de donkere kant van de Force zijn zij. Ze stromen gemakkelijk, snel om met je mee te vechten. Als je eenmaal het donkere pad ingaat, zal het voor altijd je lot domineren, je verteren, net als de leerling van Obi-Wan.

Luke: Vader. Is de donkere kant sterker?

Yoda: Nee, nee, nee. Sneller, gemakkelijker, verleidelijker.

Luke: Maar hoe kan ik de goede kant van de slechte onderscheiden?

Yoda: Je zult het weten ... als je kalm, vredig en passief bent. Een Jedi gebruikt de Force voor kennis en verdediging, nooit voor aanvallen.

Er moet ook worden opgemerkt dat het duister en het licht aspecten zijn van hetzelfde mystieke energieveld.

Er zijn minstens twee vermogens die we alleen hebben gezien aan de donkere kant wielders gebruiken (force lightning, force choke). Dit betekent niet noodzakelijk dat Light Side-gebruikers deze mogelijkheden niet kunnen gebruiken, het kan zijn dat ze niet bereid zijn om dit te doen.


Als u wilt opnemen Legends / EU:

Darth Plagueis gaf aan dat bliksem alleen iets is dat beschikbaar is voor Dark Force-gebruikers, aangezien Dark Force-gebruikers de gevolgen van het gebruik accepteren en mededogen voor hun slachtoffers afwijzen.

Maar ... Luke kan een groen gekleurde variant gebruiken in Dark Nest I: The Joiner King

hmm, en geen enkele vermelding van midichlorianianianisms. : c)
eigenlijk zie je dat Luke de Force Choke gebruikt in ruil voor de Jedi, ook de Force Choke zelf is geen speciale beweging die donker of licht is, het is gewoon de kracht gebruiken om iemands keel dicht te knijpen, vergelijkbaar met het gebruiken om een ​​appel op te tillen. ook iemand verstikken tot het punt dat ze flauwvallen is een zeer effectieve niet-dodelijke gevechtspraktijk, gebruikt door het leger en de politie (die dan per ongeluk mensen stikken, maar wat dan ook lol)
AilistkaaqCMT Oh, juist, in Jabba's paleis.
-1 voor het blindelings geloven van propaganda van de verliezer Yoda. Als het niet sterker is, waarom is 2 Sith er dan in geslaagd om de hele Jedi-orde uit te roeien?
@DVK, Sidious gebruikte politiek en samenzwering om de Jedi uit te roeien. De meesten werden gedood via Order 66. Hoewel dat leidt tot de vraag waarom de meeste Jedi het verraad van hun CloneTroopers niet konden voelen en konden overleven. Of waarom de Jedi de grotere samenzwering niet konden voelen. Dit wordt nooit echt beantwoord in filmcanon, hoewel de EU het heeft over "Force Concealment", dat blijkbaar niet alleen Sidious gebruikte om zijn macht te verbergen, maar ook Yoda en Kenobi verstopten zich voor het rijk. Vader, ondertussen, slachtte Younglings (de lafaard).
@scott.korin - veel Jedi werden gedood door Vader / Anakin. Of Sidious zelf die er 3 uitzond en alleen op de grens van Dark Vaapad van Windu struikelde. En voordat hij de "younglings" doodde, stuurde Anakin / Vader een ** lichtzwaardinstructeur ** naar de tempel, genaamd "Troll" (dit is een nieuwe canon)
"Een Jedi gebruikt de Force voor kennis en verdediging, nooit voor aanvallen." In mijn ogen verklaart dit citaat de strijd waarnaar in de vraag wordt verwezen. Obi Wan wordt een beetje geduwd omdat hij verdedigend vecht; het feit dat hij niet ronduit werd afgeslacht, is een bewijs van zijn vergelijkbare macht.
In de Clone Wars-cartoon gebruikt Anakin de Force om mensen een of twee keer te stikken voor informatie. Ik zag dit als een bewijs van zijn groeiende duisternis. Maar ik zie het niet als duisterder dan de tijd dat hij en een Jedi-meester de Force gebruikten om een ​​mentale invasie uit te voeren. Wat de lichte Jedi blijkbaar * altijd * doen.
@scott.korin Mijn gok waarom meer Jedi het verraad van de Clone Troopers niet voelden, is dat hun acties niet uit boosaardigheid werden verdacht. Ze volgden slechts bevelen op waarvoor ze waren gefokt.
Over het bliksemgedeelte van het antwoord: In kloonoorlogen geeft Yoda daar een beetje commentaar op en uit hoe hij erover praat, lijkt het alsof hij in staat is om bliksem te produceren, maar ervoor kiest om het niet te doen en in plaats daarvan het alleen te verdrijven wanneer hij ermee wordt aangevallen .
@MichaelItzoe Er is een eenvoudiger uitleg. Ze concentreerden zich op de strijd en hun vijanden, en ze vertrouwden op hun bondgenoten. De meesten van hen waren in actieve strijd, iirc. Yoda had verschillende dingen voor zich waardoor hij het van tevoren kon voelen: hij hield toezicht in plaats van deel te nemen, hij bevond zich op een relatief veilige locatie en hij voelde de dood van verschillende Jedi voordat hij werd aangevallen.
Het idee dat ik krijg is dat de Jedi de Force leren gebruiken, terwijl de Sith leren toegang te krijgen tot de Force, maar hun emoties te gebruiken. De Sith vertellen de Jedi constant dat ze proberen om te geven aan hun woede / haat enz. En het is logisch. Als je een zelfverdedigingsles volgt en een klap uitdeelt, is dat een klap. Als je boos wordt en een klap uitdeelt, kun je je vuist door een muur steken. Op die manier lijkt het alsof de woede / haat enz. Van de Duistere kant werkt als een soort "steroïden" voor de Force.
Waarom kiest Jedi * ervoor om * geen bliksem te gebruiken, aangezien het aantoonbaar nuttig kan zijn voor hun doel?Omdat het een * dark side power * is, wat betekent dat je om het op te roepen de dark side moet gebruiken.De weg van de Jedi is in strijd met het opzettelijk, bewust gebruik van de donkere kant.
#5
+11
Superbest
2015-01-15 10:24:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zowel canon als EU schilderen consequent duistere siders af als veel grotere prestaties dan lichte siders. Wat betreft de bekwaamheid van een enkele strijd, zou ik zeggen dat ze gelijkwaardig zijn. In Force-bevoegdheden lijkt er een duidelijk verschil te zijn. De voorbeelden die u geeft, zijn onder meer de vernietiging van de bevolking van een hele planeet: zelfs het genezen van één zieke persoon wordt beschouwd als een indrukwekkende beheersing van de lichte kant. Hoe schokkend zou het zijn om een ​​lichte nevengebruiker een hele planeet te zien genezen, laat staan ​​de lijken van een hele planeet tot leven te zien komen? De grootste vergelijkbare prestatie op het gebied van het licht is een Force-geest worden, die lijkt alsof hij bijvoorbeeld een beetje achterblijft bij de prestatie van Darth Sion.

Ik denk dat dit in zekere zin ook onvermijdelijk is. Ten eerste heeft het kiezen van de donkere kant al veel nadelen (iedereen haat je, je neemt een CON-penalty ...). Waarom zou iemand ervoor kiezen, tenzij het in ruil daarvoor daadwerkelijk een voordeel bood? Bovendien is het nauwelijks heroïsch of zelfs maar interessant voor een sterke kracht van goede, verpletter een zwakker kwaad, dus het zou (niet?) Een groot verhaal opleveren.

Individuele macht is echter niet hetzelfde als collectieve macht. De Jedi hebben waarden die vreedzaam samenleven, harmonie en samenwerking bevorderen. Alle Jedi zijn dus van nature betrouwbare bondgenoten van elkaar. Ondertussen, als je twee Sith in een kamer opsluit, zal er niet één naar buiten lopen.

De Sith zijn niet alleen krachtig, maar ook agressief en minachtend voor terughoudendheid. Dus een samenleving geregeerd door Sith zou inherente inefficiënties hebben: of de Sith zouden constant met elkaar vechten, of ze zouden niet in staat zijn om hun krachten daadwerkelijk uit te oefenen uit angst voor wederzijds verzekerde vernietiging. De bekende atoombom lijkt qua kracht analoog aan de legendarische Sith die een hele planeet leegzuigt - maar hoeveel landen gebruiken atoombommen in gevechten? De enige uitzondering deed zich voor wanneer er precies één natie was die ze kon gebruiken.

Veel van deze discussies, zowel in het universum als tussen fans, lijken te gaan over het individu. Wie vecht beter, wie heeft meer politieke status, wie heeft ziekere Force-krachten, die uiteindelijk bovenaan komt te staan. Maar de vermeende grote triomfen van de Sith worden grotendeels mogelijk gemaakt door een dominantie van de Jedi. Als Sith dominant zijn, doen ze het veel minder indrukwekkend.

Een punt om te overwegen. Vader en de keizer. Beiden waren vrij vaak in dezelfde kamer en de keizer regeerde vrij lang met vader aan zijn zijde. Beiden liepen bijna 20 jaar de kamer uit
@Thomas Dat is waar. Sith lijkt het vaakst te worden afgebeeld als sluwe, oneervolle kerels. Ik vraag me af hoe het kwam dat die twee machtige Sith decennialang nooit de enige autoriteit van een galactisch rijk probeerden te worden. Misschien had Anakin een soort van psychologische afhankelijkheid van Palpatine (opgericht in zijn jeugd), en miste hij het initiatief om te overwegen zijn eigen leven te leiden zonder zijn begeleiding? Dit was ook met name het eerste paar Siths dat werd geschreven, en ik geloof dat veel details van de setting nog niet waren vastgesteld.
Een mogelijkheid zou kunnen zijn dat Anakin zijn wil om te domineren verloor na de dood van Padmes. En hij herwon het pas toen hij zijn zoon ontmoette (maar toen niet sterk genoeg was om de keizer omver te werpen). Dat zou kunnen verklaren waarom hij het niet eerder probeerde, maar het aanbood om terug te slaan in het rijk. (Van hoe het in de films werd aangegeven dat de keizer de heerschappij niet deelde met vader. Vader was gewoon zijn lakei al die jaren)
+1 Hoewel ik het er niet noodzakelijkerwijs mee eens ben te zeggen dat een sith-samenleving inherent inefficiënter is. Het sith-rijk was behoorlijk efficiënt, en de keizer van dat rijk leverde grote prestaties. Andere zusters in die tijd leverden ook geweldige prestaties.
@Superbest, in de EU Vader probeerde Palpatine te vervangen. De Force Unleashed-videogames laten dit zien. Vader was gewoon bang dat Palpatine te krachtig was om alleen neer te halen. Vader toont ook uiterste voorzichtigheid, tot het punt dat hij een lafaard is, als het gaat om het rechtstreeks bestrijden van Palpatine.
"Individuele macht is echter niet hetzelfde als collectieve macht." Dit, IMO, is het kernelement van de meeste Good vs. Evil-verhalen - de kampioenen van Good hebben het vermogen om samen te werken voor een groter doel;de kampioenen van het kwaad stellen nooit het collectieve doel boven hun eigen belangen.(Ik merk terloops op dat, zoals ik het begrijp, Sidious's grote plan was om het doel van de Galactische verovering van de Sith Order tot zijn persoonlijke prestatie te maken.)
#6
+10
DVK-on-Ahch-To
2015-01-15 01:55:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ja, zoals de voorbeelden van je eigen vragen aangeven, is de Dark Side duidelijk veel krachtiger als je de EU / Legends-canon opneemt , aangezien zijn aanhangers in staat waren om op Force gebaseerde prestaties te leveren die superieur waren aan alles wat Light Side-aanhangers konden / deden (inclusief functionele onsterfelijkheid van veel Sith Masters tot Sidious, wat de tegenhanger was van Jedi's Force Ghost-ding).


Ondanks Yoda's hersenspoeling van Luke op Dagobah, de Dark Side blijkt ook krachtiger te zijn volgens de belangrijkste Disney-canon , zoals bij elke directe confrontatie tussen Light en Dark Side, de Dark Side gedragen door pure kracht (Yoda vs. Sidious, vooral zoals getoond in de Novelization waar ze opmerken dat Yoda openlijk toegeeft dat hij overklast was).

De enige keer dat er een balans of een overwinning was voor de lichte kant was toen - volgens de roman van ROTS - Mace Windu Vaapad gebruikte, dat aan de donkere kant grensde - om Sidious te bevechten.

De enige manier waarop Anakin (vermoedelijk de krachtigste Force-gebruiker op dat moment met het hoogste Midichlorian -getal) erin slaagde om te zegevieren over een Sith Apprentice Tirannus was door Dark Side aan te boren. Luke werd hopeloos overklast tegen de keizer en won alleen via het verraad van Vader.

Ik ga naar de wasruimte om te proberen me minder vies te voelen nadat ik het M-woord in mijn antwoord heb gebruikt.
Specifiek gesproken over uw claim van onsterfelijkheid, ben ik het daar niet mee eens, aangezien Ood Bnar erin geslaagd is (dramatisch) langer te leven dan welke Dark Side-gebruiker dan ook in de EU.
@Mark - dat had misschien meer te maken met het feit dat hij lid was van boomachtige soorten die van nature een lange levensduur hadden, dan dat hij een Light Side-gebruiker was. Ik verwijs naar het bewustzijn van Old Timey Sith Lords dat weer opkomt in de tijd van de Republiek. Of Sidious's tweede opkomst.
Dus is Obi-wan v. Anakin niet een directe confrontatie tussen de lichte en donkere kant? Telt Dooku die wegloopt van Yoda niet als een overwinning voor Yoda?
@KSmarts OB1 vs Anakin is direct, maar Obi-Wan won door superieure zwaardvechter (betere tactiek) te zijn, niet superieur Force-gebruiker. Dooku zat niet in de competitie van Yoda, hij was de leerling, niet de meester. En zijn belangrijkste reden om te vluchten was omdat hij Death Star-plannen moest bezorgen aan Bail Organa ... eh ... Darth Sidious
Dat klinkt verdacht veel als een "geen echte Schot" -argument. Dark beats Light, behalve wanneer dat niet het geval is, maar die tijden tellen niet mee? Hoe dan ook, ik had veel te veel te zeggen, dus ik heb gewoon mijn eigen antwoord gegeven.
@KSmarts - Als je aan wetenschap doet, probeer je dingen * ceterus parabus * te regelen. Alle andere dingen zijn gelijk. Als je de kracht van de donkere en lichte kant vergelijkt, is het enige geldige experiment wanneer beide gebruikers de hoogste macht hebben EN beide specifiek hun krachtkracht laten zien (en niet sluw, slim, tactiek of aangeboren biologische vaardigheid)
U gebruikt Disney CANON !?
@Virusboy - Je zag me niet de Disney-canon gebruiken * zwaait met de hand *
@DVK in uw antwoord op KSmarts commentaar op het gevecht is er iets waarmee geen rekening wordt gehouden. Star wars 2 Yoda geeft aan dat het gevecht met het lichtzwaard de ultieme test is om te zien hoe krachtig de twee strijders zijn met de kracht (terwijl hij zijn lichtzwaard tegen dooku tekende). Zo vecht het lichtzwaard met de volledige kracht van een krachtgebruiker in een gevecht.
#7
+10
Trisped
2015-01-15 02:31:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nee, de ene kant van de Force is niet krachtiger dan de andere. Dit komt omdat het dezelfde Force is, alleen anders en vaak voor verschillende doeleinden gemanipuleerd.

Dat gezegd hebbende, ben ik in de meeste gevallen op de hoogte van (met uitzondering van de videogames) de Force-gebruikers die donker uitgelijnd zijn krachtiger. Hier zijn een aantal redenen voor:

  • Het is gemakkelijker om te vernietigen dan te creëren.
  • Duistere gebruikers maken zich geen zorgen over de gevolgen van hun acties, behalve om macht te krijgen.
  • Meer krachtkracht kan worden uitgeoefend door sterkere (en moeilijker te beheersen emoties) zoals haat en liefde.
  • De training van duistere gebruikers is meestal gericht op vechten en macht.

The Knights of the Old Republic (KOTOR) biedt een goede analogie, waardoor alle spelers elke Force-kracht kunnen leren, maar er meer energie / inspanning voor nodig is om het te gebruiken als je niet uitgelijnd bent met het.

Merk op dat de Knights of the Republic Novel Revan dit specifiek aanpakt - met Revan die 'ontdekt' dat zijn krachtige Love-emotie kan worden gekanaliseerd naar zijn LIGHT-kant Force-kracht.
#8
+9
apersonwhoanswers
2015-01-15 05:49:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het is heel goed mogelijk (maar niet geverifieerd, omdat we geen gebeurtenissen hebben gezien die zijn gemaakt door niet-donkere jedi die gelijk zijn aan de krachten die we hebben gezien door de duistere kant) dat de kracht een breekpunt heeft dat er is constant conflict. We zien Yoda constant verwijzen naar de duistere kracht als de donkere kant van de kracht; niet als de duistere kracht.

We kunnen daar concluderen dat ofwel de kracht verdeeld is over de zijkanten en statisch is, of dat de barrière wordt veranderd op basis van een andere factor. Daaruit, en op basis van hoe Yoda de donkere kant van de kracht beschrijft als "sneller en " gemakkelijker ", kunnen we concluderen dat de duistere kant gewoon beter te exploiteren is en ook brij gemakkelijker om dergelijke gebeurtenissen te creëren, wat moeilijker zou zijn om te doen als een Jedi. Je kunt van daaruit bepalen dat de krachten gelijk zijn, maar de Jedi gebruiken de kracht met vrede, en de Sith gebruiken de kracht met woede, haat, enz. ( Of je zou kunnen zeggen dat het helemaal niet de kracht zelf is die sterker is ... alleen de mensen die het hanteren)

Iets opmerkelijks is dat woede en haat in het algemeen tot meer impact leiden ( in het echte leven) dan passiviteit en vrede. (of in ieder geval lijken te doen)

Dit kan een mogelijk antwoord zijn op de vraag waarom de donkere kant krachtiger lijkt te zijn.

Hallo niet slecht voor een eerste antwoord. Probeer de volgende keer een link toe te voegen, want waar haal je deze aanhalingstekens :)
Ik vind je laatste stukje leuk. En in het echte leven zien we het. Landen met vrede en gerechtigheid (Light Side) ontwikkelen krachtige economieën, hogere technologieën en hun impact wordt over de hele wereld gevoeld via hun cultuur. Gewelddadige repressieve landen hebben misschien een machtige, rijke heersende elite, maar hebben moeite om hun eigen tanks en jets te bouwen.
#9
+4
zxq9
2015-01-16 08:06:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben geen canon-expert, dus ik zou graag willen dat dit scherp wordt vastgelegd door iemand die meer vertrouwd is met de details. (Ik heb met name geen kennis van boekmateriaal en zou niet weten welke boeken als canon worden beschouwd, of zelfs maar relevant, zelfs als ik er een lees.)

Er is een duidelijk evenwichtsprobleem in met name de profetie die betrekking heeft op Anakin geeft aan dat het zijn rol zal zijn om "evenwicht naar de kracht" terug te brengen. Dit geeft aan dat de zaken uit balans zijn voor de meeste verhaallijnen die we in de films zien.

Hoewel de personages in het verhaal de neiging hebben om aan te nemen dat dit betekent dat er iets 'goeds' zal gebeuren (waardoor de kracht van de lichte kant), lijkt het er zeker op dat de kracht niet in evenwicht was in de tegenovergestelde richting en dat Anakins rol bij het herstellen van het evenwicht was om het meeste uit te wissen wat de lichte kant leek te hebben.

De bijna vernietiging van de Jedi doet me me afvragen of een deel van de balanskwestie betekent dat er een soort universele hoeveelheid is voor de kracht, afgezien van het aantal individuen dat op de een of andere manier is uitgelijnd, en een bepaalde verdeling van deze universele hoeveelheid heeft dan invloed op de krachtgevoelige mensen die zijn verspreid. In dit geval is de volledige duistere kant gericht op slechts twee serieuze gebruikers tegelijk (het Sith-paar), waardoor hun individuele krachtpotentieel overweldigend groter is dan welke lichtgeoriënteerde Jedi dan ook die slechts in pakketten zijn verdeeld uit wat hun actieve aanraakbare hoeveelheid krachtenergie is na verdeling over alle andere tientallen of honderden Jedi die ronddwalen.

In dit laatste geval is de kracht altijd in universeel evenwicht, maar de verdeling of concentratie daarvan is wat onevenwichtig is, en het zou natuurlijk zijn om te ontdekken dat de kracht van een bepaalde Sith over het algemeen groter is dan die van een bepaalde Jedi. Maar waarom kon Kenobi dan überhaupt Vader verslaan, zo niet alleen vanwege het gebrek aan ervaring van Skywalkers, ondanks zijn superieure kracht?

Tenslotte! Ik zeg al eeuwen hetzelfde over "balans in de kracht". De hele Jedi-bestelling tegen twee van de sith. Dat lijkt uit balans te zijn. Aan de andere kant denk ik niet dat het "gelijkmatig verdeelde" deel juist is, zie [mijn antwoord] (http://scifi.stackexchange.com/a/79318/33716) daarover. De donkere kant is gewoon effectiever (hoewel niet per se sterker). Ook Kenobi was in staat om Vader te verslaan omdat Vader niet goed getraind was in lichte sabelgevechten. Dat duel werd niet beslist door de kracht, maar door gevechtspraktijk.
@mg30rg Misschien "effectiever" in deze zin is dat het erg gericht is op gevechts / impacts, terwijl het bereik van lichte zijvaardigheden wellicht breder is. Dit betekent misschien dat men naast de kracht ook een breed scala aan wereldse kennis moet beheersen om de breedte van de lichte kant te gebruiken, terwijl de donkere kant misschien enger gefocust is. Of zoiets. Ik stel in wezen een vaardigheidsbereik voor, analoog aan mijn discussie over populatiebreedte hierboven. Ik zou graag zien dat een serieuze canon-expert ons allebei scherp schiet.
Anakin bracht de kracht op de meest rechtlijnige manier in evenwicht. Kijk naar de opeenvolging van gebeurtenissen: als Darth Vader helpt hij de Jedi-order te elimineren, maar laat precies twee Jedi in leven. Zestien jaar later begint Luke te leren de lichte kant te gebruiken, dus bam! Vader doodt Obi-Wan. Vrijwel dezelfde dag IIRC. In de derde film sterft Yoda, dus * natuurlijk * moet Vader de keizer doden. Balans! (Toegegeven, Anakins dood verpest dat, net als zijn veronderstelde bekering tot de lichte kant kort daarvoor. Maar niemand is perfect.) :-)
Het saldo van de Force is * niet * het saldo van de Force-gebruikers;Force-gebruikers zijn niet de Force.Het is geen telling van het aantal Jedi en Sith.
#10
+4
exussum
2015-01-18 07:02:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Anders antwoorden

Xkcd toont een kenmerk van beide kanten die de kracht gebruiken (hoewel meer focus op Yoda) en berekent de energie. Het resultaat is dat beide vergelijkbaar zijn;

Hoeveel krachtvermogen kan Yoda leveren?

Yoda die een x-wing opheft, verbruikt 19,2 kW en The Emperor zapping Luke gebruikt 10 kW,

Antwoorden met alleen links worden vaak afgekeurd. Ik stem niet af, maar je moet tenminste een deel van de informatie in de link aanpassen.
#11
+3
Joel Coehoorn
2015-01-16 10:00:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

The Dark Side is niet krachtiger. Het is gewoon meer flitsend en de kracht komt gemakkelijker. Niet alles draait om lichtzwaardgevechten.

Wat dit betekent is dat een novice in de Dark Side misschien sneller vooruit lijkt te komen dan een novice in de Light Side. Echter, naarmate ze vorderen, zou de Light Side Jedi tot een dieper begrip van de levende kracht moeten komen, in staat om meer kracht te putten voor zaken als genezing en kennis.

Anders gezegd, een Dark Side Force-gebruiker zou in staat zijn om een ​​rechttoe rechtaan lichtzwaardduel te winnen in een eerlijk gevecht, zoals een arenasituatie. Maar een Light Side Jedi zou een dieper begrip van de Force gebruiken om de Dark Side Jedi te verslaan voordat het gevecht zelfs maar zou beginnen, als het ooit zelfs maar nodig was om te worden uitgevochten, door de situatie te begrijpen en aan te passen of te beheersen voordat hij ooit het gevecht aanging in de eerste plaats. En ik ben nog niet bereid om dat Lightsaber-duel toe te geven. Een Dark Side Force-gebruiker kan hoger springen, maar de Light Side-gebruiker zou de Force toestaan ​​hem naar de juiste houding te leiden om klaar te zijn als de sprong voorbij is. Een Dark Side-gebruiker zou grotere en sterkere aanvallen kunnen maken, maar de Light Side-gebruiker zou alleen de blokken kunnen plaatsen die hij nodig heeft en na verloop van tijd zijn tegenstander verslijten.

Een ander voorbeeld is intuïtie. Ik denk dat een van de over het hoofd geziene krachten van een Jedi is dat ze natuurlijk zouden zijn bij elke taak die ze probeerden. Een Jedi die de leiding van de Force voelt, zou bijna instinctief de beste manier vinden om een ​​taak te volbrengen, waardoor ze in bijna elk beroep zouden passen. Ik denk dat een Light Side Jedi hier beter in zou zijn dan een volgeling van de Dark Side.

Dit alles helpt verklaren hoe een relatief klein aantal Jedi zo lang de vredeshandhavers van de hele Melkweg kan zijn: ze zijn altijd precies waar ze moeten zijn, daarheen geleid door de Force. The Empire, symbool van de dominantie van de Dark Side over de Light Side, duurt maar 18 jaar. Het is maar een bliep vergeleken met de 1000 generaties van de Jedi als vredeshandhavers van de melkweg, en je zou kunnen zeggen dat zelfs deze bliep alleen ontstaat door een vage profetie of de noodzaak van de Force om wat evenwicht te brengen.

Natuurlijk waren er ook het Sith Empire en andere Dark Side-invallen in het Expanded Universe, zelfs groter dan het Empire. Onthoud echter dat deze allemaal uiteindelijk werden verslagen door de Lichtzijde.

#12
+2
Irina
2015-06-11 07:48:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De donkere kant van de Force is als de schaduw van de Force, hij lijkt misschien langer, groter, sterker, maar in werkelijkheid vervaagt hij wanneer er een licht wordt ingeschakeld. Ik ben het met Yoda eens, het is sneller, gemakkelijker en verleidelijker om de schaduw van de Force te gebruiken en niet als een Jedi te leven of te doen wat de Force me zegt en gewoon te doen wat ik wil, zoals het vernietigen van een planeet of het terugbrengen van de dood, enz.

#13
+1
mg30rg
2015-01-16 15:31:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk dat jullie hier allemaal het punt missen: het hele gedoe met de kracht in SW gaat over evolutie. Er zijn gewone mensen (niet zeker mensen) en er is een nieuwe niche van evolutie: gevoelige mensen dwingen. De nieuwe, meer gevorderde mensen met het (vrij beperkte) vermogen om de krachten die het universum beheersen direct aan te voelen en te manipuleren. Waar denk je dat het celibaat voor is in de Jedi-orde? Ze willen voorkomen dat dit nieuwe ras van mensen het overneemt door onderling te fokken of hun bloedlijn te verzwakken en deze kracht te delen door te fokken met gewone mensen.

Sith is echter de "shit in the fan". Een nog sterker ras van mensen, een nieuwere niche van evolutie die de krachten die het universum beheersen, instinctiever kunnen voelen en manipuleren. Twee sith tegen de hele Jedi-orde betekent een balans van de kracht. Wat zegt het? Natuurlijk willen zij (de Jedi Order) dit bloeiende nieuwe ras onder controle houden omdat ze weten hoe evolutie werkt: de survival of the fittest zou jedi's gemakkelijk uit het universum wegvagen. Dat is de reden waarom Yoda en andere Jedi-meesters leerlingen ervan weerhouden de "donkere kant" te beoefenen, en ook dat is de reden waarom ze dwanggevoelige mensen van hun universum "opjagen" en hen in hun (soort fascistische) orde opnemen. Dat is hoe ik Jedi zie.

En laten we beginnen met stemmen!

/ * Overtuig me er ook van dat ik niet gelijk heb! Alle verdere downvoters laten alstublieft een zinvolle opmerking achter over de reden van de downvote. (Een goede reden is wanneer je een bron hebt binnen of buiten het universum dat ik het mis heb, bewijzen, commentaren enz. Een slechte reden is stemmen naar beneden omdat je het er niet mee eens bent. Word al volwassen. wonden, maar ik geef tenminste een objectief standpunt.) * /

Hoewel dit zeker de manier is waarop dingen zich in de echte wereld vaak afspelen, ben ik benieuwd of er verwijzingen naar dit concept in de verhalen staan? Ofwel Lucas (of een schrijver, of iemand anders die bevoegd is om de canon te hanteren) dacht ooit in deze richting, of de manifestatie van sommige van deze verhaal / sociale artefacten is slechts een onvoorziene weerspiegeling van onze eigen historische reactie op dergelijke situaties. om smaak en vertrouwdheid toe te voegen - maar ik heb geen idee welke. Hoe dan ook, interessant uitzicht.
Dank je. AFAIK er is geen verwijzing in het universum naar mijn standpunt, maar alle omgekeerde gebeurtenissen (inclusief het uitgebreide universum) wijzen in deze richting.
Geen downvote, maar dit antwoord lijkt niet logisch.Je hebt het over twee verschillende niet-gerelateerde soorten evolutie: gewone mensen versus dwanggebruikers, en dan Sith versus Jedi.De eerste is biologisch, de tweede is filosofisch.Beide kunnen worden gezien in termen van evolutie, maar ze zijn niet gerelateerd aan elkaar zoals je suggereert.
@DanSmolinske - Ik denk niet dat het twee verschillende soorten evolutie zou zijn.Hoewel het in het universum nooit wordt genoemd, betwijfel ik sterk dat elke jedi het potentieel heeft om een sith te worden.
#14
+1
user2813810
2015-11-27 16:14:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het antwoord op deze vraag is dat geen van beide sterker is, en om tot dit antwoord te komen, moeten de filosofieën van de twee partijen in overweging worden genomen. De Force heeft eigenlijk geen twee kanten; mensen doen. Eigenschappen die verband houden met de donkere en lichte kant zijn eigenschappen die alle mensen hebben, in balans of gunstig voor de ene of de andere kant. De enige reden waarom het lijkt dat de Force twee kanten heeft, is dat het individuele evenwicht van die eigenschappen wordt uitgedrukt door iets veel duidelijker en krachtiger bij degenen die het hanteren.

Lees de Jedi-code, de Sith-code en zelfs de nieuwe Disney-canon. Of wees gewoon een beetje redelijk in het besef dat een verhaal geen goede en slechte jongens kan hebben zonder diametraal tegengestelde filosofieën. Of merk gewoon op dat de manifestatie van hun capaciteiten door de Force-gebruiker sterk wordt beïnvloed door hun temperament en de filosofie die ze volgen.

Arnaud Huet, ook op deze pagina, heeft gelijk. Jedi en Sith worden niet zozeer gevormd door de Force als wel aan zichzelf. Dat was de moraal van het verhaal toen Vader zichzelf verloste, en het resoneert in elk van de films. Ze zijn geen slaven van de Force. Hun gebruik ervan is een uitdrukking en uitbreiding van wie ze zijn.

Degenen die zeggen dat Light Side-gebruikers van de Force dezelfde dingen zouden kunnen doen en er gewoon voor kiezen om dat niet te doen, hebben gelijk.

#15
  0
xrorox
2017-09-12 15:56:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In sommige gevallen lijkt de donkere kant krachtiger dan de lichte kant, en soms ook.

Maar je hebt een sterke voorkeur voor de donkere kant.

Ten eerste punt is de regel van twee. De leerling moet sterker zijn dan zijn meester. Ik denk niet dat veel meesters stierven van ouderdom. Leerlingen moeten een enorm verloop hebben, tussen de dood tijdens training en de sterfgevallen wanneer je je meester probeert te overmeesteren. Sith zijn dus gemiddeld veel sterker dan Jedi, omdat de zwakken en de domme mensen waren gestorven voordat ze tegen een Jedi konden vechten. Bovendien selecteert Jedi niet alleen de krachtigste wezens.

Tweede punt: Jedi krijgen veel minder training of in ieder geval veel minder specifieke training. Zij zijn de ruimtepolitie. Ze besteden niet 100% van hun tijd aan het doel om hun tegenstanders te vernietigen.

Derde punt, de Jedi hoeven geen machtsvertoon te doen om de Melkweg te domineren. Sith regeert door angst. Ze moeten dus almachtig lijken. Anders zijn ze dood vlees.

De Jedi hebben ongelooflijke capaciteiten getoond. Yoda was in staat om krachtbewegingen te blokkeren van enkele van de krachtigste krachtgebruikers die je ooit hebt gezien.

In legendes doodden Luke en Leia Palpatine met zijn eigen gewelddadige storm. De leerling van Luke en Vader crashte Star destroyers Luke's leerlingen stuurden een verdomde sterrenvernietigingsvloot weg. Het was bewezen dat de Jedi in staat waren om iemand uit de Force te halen en de herinneringen van mensen uit te wissen.

Ok, we hebben de Jedi niet zien genezen een hele planeet, of een paar indrukwekkende prestaties zoals dat.
Een volk genezen is ongelooflijk complexer dan zijn leven in zich opnemen. En omdat iedereen anders is, kan het onmogelijk zijn om een ​​aantal mensen te genezen, tenzij je de Force zelf bent.
Het kan nodig zijn dat je wat energie injecteert in plaats van het te nemen.

In het Palpatine / Yoda-duel, Je kunt nog steeds zien dat Sidious Yoda vreest, ook al is hij waarschijnlijk de machtigste Sith Lord ooit. Dus dit bewijst dat Jedi volledig in staat is om Sith als gelijken te bevechten. Jedi gebruiken voornamelijk defensieve vaardigheden, dus een Jedi die even ervaren en krachtig is als een Sith, zou waarschijnlijk de macht van zijn tegenstanders teniet doen. En de overwinning zou worden behaald door een lichtzwaardgevecht.

Sith Lords was misschien heel krachtig en ongelooflijke dingen doen. Vergeet een simpele waarheid niet, ze zijn altijd op een gegeven moment verslagen.

Eigenlijk is de Light Side sterker, omdat de Dark Side zichzelf voedt. Het verbruikt zijn gebruikers en breekt hun heerschappij.

Bovendien, als je de Galaxy wilt domineren, moet je domineren of bondgenoot zijn van alle force-gebruikers. Ze zijn sterker dan de krachtgebruikers.

Gewone mensen zijn natuurlijke bondgenoten van de lichte kant. Dus de waarden die met de Light Side komen, zijn inderdaad krachtig genoeg om de Dark Side te verslaan. Bovendien, zelfs als de Jedi zouden verdwijnen, zou de strijd voor hun waarden en vrijheid doorgaan.

Terwijl niemand zou vechten voor dode Sith. Daarom kan de Light Side tijdelijk worden onderdrukt, maar deze zal nooit worden verslagen en zal de Melkweg meestal domineren.

UPDATE:

Eigenlijk lijkt het in legendes dat Luke in staat was om kleine zwarte gaten en hologrammen te creëren. Ik ken de oorspronkelijke bron niet, maar ik heb deze SE-link

gevonden
#16
-2
Arnaud Huet
2015-05-21 18:40:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk dat er uiteindelijk geen donkere kant of lichte kant is aan de kracht zelf. de kracht is en de gebruiker leert het te kanaliseren. de donkere kant is vol passie en kent daarom geen grenzen noch grenzen, het groeit snel, het is emotioneel maar destructief bevredigend, terwijl aan de andere kant de lichte kant alles te maken heeft met de controle, het berekende gebruik, de heerschappij over de kracht zelf, de afschaffing van emoties.

Geen kant is beter of sterker, jedis zijn emotieloze controlefreaks, terwijl siths gekke drugsverslaafden zijn

Volgens George Lucas heeft het energieveld van de Force zowel een goede als een slechte kant.Dat is de * Force * waar hij het over heeft, in tegenstelling tot een persoon.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...