Vraag:
Hoe kun je in Stargate een beginpunt hebben met slechts één coördinaat?
Jorge Castro
2011-01-18 02:23:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Volgens deze grafiek vertel je, wanneer je een poort kiest, niet alleen waar je heen moet, maar ook waar je vandaan komt:

alt text

(Bron: Wikipedia)

Ik heb me altijd afgevraagd: zou het punt van herkomst niet ook 6 symbolen vereisen? Voor degenen onder u die niet bekend zijn met Stargate-adressen: dit artikel zal u invullen.

Hier is het canonieke artikel over Stargates zelf.

waarom kon het geen vijf zijn? x-x, y-y, P? als de symbolen betrekking hebben op de sterrenbeelden, zou je denken dat zo'n geavanceerd stuk technologie dit zou kunnen compenseren wanneer de twee segmenten die eruit zien alsof ze elkaar kruisen in de nachtelijke hemel dat niet echt doen. je zou het met vier kunnen doen, met meer complexe wiskunde, maar dat zou het onmogelijk maken om naar de lucht te kijken. Het zou echter logisch zijn om eerst te zeggen hoe ik denk dat de 7 symbolen werken, van en naar de aarde: x-x, y-y, z-z, c; op gewone DHD's, zou ik zeggen dat het niet-gelabelde 'c'enter-kristal altijd het punt van oorsprong zou moeten zijn, want als je
Achttien antwoorden:
#1
+48
Goran Jovic
2011-01-18 02:36:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je hebt gelijk. Als het een adres van zes cijfers is, moet het punt van herkomst ook met zes cijfers worden geschreven.

Maar het lijkt erop dat een enkel symbool verwijst naar de aarde: enter image description here

Ook volgens:

Dit symbool is uniek voor de planeet Aarde. In de film interpreteert Dr. Jackson het als een afbeelding van de zon boven de top van een piramide. Van andere planeten wordt gezegd dat ze hun eigen unieke oorsprongssymbolen hebben.

Bron: Wikipedia

Dit zou betekenen dat er een symbool is voor elke afzonderlijke planeet.

Het gedeelte dat echter het minst logisch is, is dat bij een bepaalde stargate elke verbinding met een andere vereist dat een adres wordt gekozen dat altijd eindigt met hetzelfde symbool. De enige geldige adressen die vanaf de aarde worden gebeld, moeten daarom eindigen met het piramidesymbool. Ik bedoel, wat voor soort bruikbaarheid is dat :) Als het altijd hetzelfde is, zou het dan niet moeten worden opgelost in plaats van te vereisen dat gebruikers het steeds opnieuw kiezen.

In internettermen, denk ik dat dit betekent dat ze [source routing] (http://en.wikipedia.org/wiki/Source_routing) gebruiken? Dit was gebruikelijk voor sommige [niet-internet-e-mails] (http://en.wikipedia.org/wiki/UUCP#Bang_path).
Misschien omdat de poorten verplaatsbaar zijn, gebruiken ze het sluitsymbool om het punt van oorsprong aan te spreken, in plaats van een vast punt van oorsprong per poort te hebben.
@13Tazer31: Dit komt het dichtst in de buurt van een verklaring. Maar ik ben er vrij zeker van dat ik me herinner dat ze de poort toch opnieuw moesten kalibreren nadat ze hem hadden verplaatst.
@13Tazer31: en dus struikel je over de onzin van het richten op een punt in de ruimte, aangezien die planeet rond zijn ster zal hebben bewogen en vervolgens rond de melkweg, en de melkweg rond het universum.
@DampeS8N: Tenzij het model dat ze gebruikten om het universum in kaart te brengen niet het typische 3D-coördinatensysteem is dat we gebruiken. Door een radiale benadering te gebruiken, inclusief snelheid en versnelling, en door ook tijd (met een extra variabele voor de expansie van het universum) in het model op te nemen, is het misschien mogelijk om het oorsprongspunt te lokaliseren.
Volgens [SG wikia] (http://stargate.wikia.com/wiki/Stargate) is het punt van herkomst uniek voor zijn Stargate, dus het is meer een stargate identificatie glyph. De analogie van een eindsignaal (\ 0 in strings zou ook cool zijn;) is een goede. Waarom gebruiken: kinderbescherming! Over de 6 coördinaten zijn er enkele mogelijke verklaringen: 1) 3 symbolen beschrijven een sector of een zonnestand, 3 symbolen geven de gebruikelijke locatie van de poort in deze sector / systeem weer. 2) 2 symbolen zijn één coördinaat waard (vergelijk 0-99 met 0-9), 3) Ik kan me de aflevering niet herinneren, maar adressen lijken ook de naam van een poort te zijn.
Dit is het antwoord dat het dichtst bij mij past. Dank aan iedereen die me eraan herinnerde dat poorten opnieuw gekalibreerd moesten worden, en de vermelding van scope_creeps dat een wormgat zich geen zorgen hoeft te maken over de Euclediaanse ruimte klinkt goed. Bedankt iedereen!
Misschien proberen we te veel in het adresseringsschema te lezen? De originele film had een vrij beperkt aantal ploanets / poorten, dus het hebben van een uniek symbool (een beetje zoals Chinezen karakters voor woorden hebben) voor elke wereld zou geen groot probleem moeten zijn. Toen het werd geserialiseerd in een langlopende tv-show, ontgroeide de serie de adressering. Het adresseringsschema was eigenlijk nooit fysiek logisch. Het is gewoon een apparaat om de personages naar interessante plaatsen te laten gaan .....
Zou volgens deze logica niet elk van de zes markeringspunten ook hun eigen zes punten nodig hebben, enzovoort tot in het oneindige? Als de werkelijke werkelijke posities van de zes markeringen bekend zijn, waarom hebben ze dan niet gewoon op de locatie van de bestemming geprogrammeerd? Een knop: bestemming?
Later in de franchise ontdekken ze poortadressen met 8 en 9 cijfers. Het hebben van het "punt van oorsprong" als afsluitend teken is waarschijnlijk essentieel om aan te geven "ik ben klaar met kiezen".
@keithjgrant: zeker doet de 'enter'-knop (grote rode in de war van de DHD of gelijkwaardig) dit ...?
@MarkEmbling De DHD en de Stargate zijn aparte eenheden, de grote rode "Enter" -knop was waarschijnlijk alleen voor de DHD (zoals het ^ D-teken), terwijl het punt van oorsprong het afsluitende teken was voor de Stargate zelf (zoals de \ 0 teken).
@Izkata Dat zou logisch zijn, maar er is geen reden waarom de knop ook niet op het afsluitende "teken" voor de PoO zou kunnen springen. Het zou zeker een betere gebruikerservaring zijn ... het zou de Gate nodig hebben om de DHD te laten weten wat het juiste karakter is, maar we weten dat er toch tweerichtingscommunicatie is (status / foutcodes enz.).
Misschien zijn ze voor elke stargate anders om te voorkomen dat reizigers verdwalen. zoals, elke parkeergarage in mijn stad ziet er min of meer hetzelfde uit, maar ze hebben de voetgangersuitgang in een andere primaire kleur geverfd om je geest op gang te helpen als je in de verkeerde bent. Dus als je via stargate reist en je afvraagt ​​waar je je plasjumper hebt geparkeerd, zou je terug kunnen denken aan dat unieke symbool dat je moest typen om je eraan te helpen herinneren.
Kleine fout bij deze vraag.Wanneer wikipedia zegt: "Andere planeten worden beschreven met hun eigen unieke oorsprongssymbolen."het betekent niet dat de 39 symbolen die door de poort van de aarde kunnen worden gebruikt, verschillende planeten vertegenwoordigen, het betekent dat het oorsprongssymbool van elke planeet anders is.De 39 symbolen bestaan uit 1 oorsprongssymbool (verschillend voor elke planeet) en 38 symbolen die verwijzen naar sterrenbeelden binnen de Melkweg.
#2
+38
user48
2011-01-18 04:46:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De enige verstandige oplossing is dat dit symbool een "terminator" is die het mogelijk maakt om groter dan zeven adressen te bellen, die wordt gebruikt om naar Atlantis of Destiny te reizen - anders is het puur overbodig, omdat alle poorten hun locatie lijken te kennen ( het lijkt erop dat ze moeten worden "gekalibreerd" na verplaatsing) en kunnen het naar de afgelegen poort sturen.

Over het uniciteitsprobleem verwijzen deze symbolen in theorie niet naar individuele planeten, maar naar hele delen van de melkweg (" sterrenbeelden ") - op deze manier zouden alle planeten in de buurt van de aarde hetzelfde oorsprongssymbool moeten hebben.

Het andere probleem is waarom men 6 symbolen nodig heeft om een ​​planeet te lokaliseren; in de 3D-ruimte zijn slechts 2 punten nodig om twee lijnen die elkaar kruisen in één punt volledig te definiëren, dus het externe adres heeft slechts 4 symbolen nodig.

Ten slotte is het grootste probleem met dit hele adressysteem dat het redelijk is ondoeltreffend en onstabiel; 36 punten zijn veel te klein om te verwachten dat het altijd mogelijk zou zijn om de coördinaten van de planeet in dit systeem te beschrijven. Dus hoewel ook sterrenstelsels niet statisch zijn, zouden de adressen vrij snel ongeldig worden of (gelukkig) veranderen.

Ik dacht ook aan het terminator-personage. Een goede analogie zou de Enter-toets zijn. Toch verandert het hebben van een ander Enter-sleutelsymbool op elke stargate niet echt het bruikbaarheidsprobleem.
Liever '\ 0' ;-) Wel, SG is absoluut een van de meest onlogische en inconsistente shows, en wat erger is, dit kiessysteem is een flagrante wannabe.
Oh, '\ 0' is een veel betere analogie.
nee, het symbool is niet uniek voor een gebied, maar uniek voor de stargate zelf! zie mijn antwoord voor details.
De poorten passen hun adres-coördinatenkaarten aan nadat ze verbinding hebben gemaakt met een andere poort.
Ik begrijp niet hoe er slechts 2 lijnen nodig zijn om een ​​punt in de 3D-ruimte te lokaliseren.
@ThomBrannan Reken uit of pak twee stokjes en ontdek het zelf. Twee lijnen in 3D kunnen alleen oneindig zijn (wanneer ze elkaar overlappen), nul (meestal alle ongeldige adressen) of één snijpunt.
Maar negeert dat niet de derde dimensie? Als ik een lijn over mijn vloer heb en een lijn die loodrecht van muur tot muur is geregen, zullen ze elkaar nooit raken zonder een verwijzing naar de Z-as om ze bij elkaar te brengen.
@ThomBrannan Nee; derde dimensie maakt het moeilijker om lijnen te vinden die elkaar kruisen, maar als ze dat doen, definiëren ze het even goed als in 2D.
Ik denk dat ik het nog steeds oneens moet zijn. Als ik mijn bovenstaande voorbeeld gebruik, met de lijnen op mijn vloer en van muur tot muur, zie ik ze elkaar alleen kruisen als ik mijn kamer langs mijn POV draai, naar een specifieke lijn op de Z-as van vloer tot plafond om het exacte punt dat ik wil. Of, als ik aan het vliegen was en dat specifieke punt wilde vinden waar de twee lijnen elkaar kruisen, zou het mijn invalshoek zijn. N'est-ce pas?
@ThomBrannan Het gaat niet om optische kruising, maar om de fysieke (d.w.z. het punt dat op beide lijnen ligt - zoals [hier] (http://imgur.com/SzRV0)). En nogmaals, in uw voorbeeld kruisen lijnen elkaar niet, dus het is gewoon een ongeldig adres.
@mbq: Als je gelijk hebt, heb je $ 200 verdiend. Het kantoor van mijn bedrijf is in Houston, Texas, langs de I-10 op een hoogte van tweeënzeventig voet. Dat zou gemakkelijk genoeg moeten zijn om te vinden zonder de derde regel, toch? Kom het halen.
@ThomBrannan Dit gaat niet over Cartesiaanse coördinaten, het gaat over het lokaliseren van punten met behulp van bekende posities van andere punten. In elke dimensie hoger dan 1 lijn wordt bepaald door 2 punten die erop liggen. En twee niet-identieke lijnen kunnen maximaal één kruispunt hebben. Er zijn dus 4 geordende punten (poortsymbolen) nodig om 2 lijnen te definiëren die 1 snijpunt kunnen definiëren.
@mbq Breek dan op wat ik op die manier zei. Mijn kantoor is de ontvangende Stargate, het doelpunt. Mijn eerste "lijn" is dwars door Houston, langs I-10 van oost naar west, en mijn tweede "lijn" is vanaf de grond, tweeënzeventig voet. Het feitelijke, fysieke punt waar ze elkaar kruisen EN waar uw $ 200 dollar bestaat, is volledig afhankelijk van de derde as, de "lijn" van de dwarsstraat.
Ik denk dat we worden weggegooid door de eerste kubus die in de film is getekend, waar Daniel drie keurige lijnen tekent die elkaar kruisen. Maar hij is een LINGUIST. Wat ik eerder zei, wat jij zei, telde niet omdat het een optische kruising was, houd rekening met de rest. Als je het Stargate-pad als een invalshoek beschouwt, heb je alle drie de lijnen nodig om het juiste gebied van de ruimte te vinden, omdat lijnen die zijn gemaakt door sterrenbeelden te verbinden niet zo mooi overeenkomen als op het whiteboard zijn getekend.
@ThomBrannan Nogmaals, het gaat om echte lijnen, niet om "lijnen" - je denkt nog steeds aan adressering met coördinaten, die drie vlakken gebruikt die normaal zijn voor versors en hun kruising. Het toevoegen van een derde lijn levert geen informatie op en verkleint alleen de kans dat ze elkaar op één punt kruisen. Hoe dan ook, het punt van mijn bericht is dat dit systeem een ​​overdreven onzin is: terminator is overbodig en de beschrijving van het doel is vreselijk verkwistend, werkt niet gegarandeerd en is onstabiel.
@mbq Ik ben het ermee eens dat, als het is waar twee 3D-lijnen samenkomen, je er niet drie nodig hebt. Kijkend naar hoe de Sterrenpoorten worden aangesproken, zijn die gebieden in de ruimte enorm, paden gemaakt door sterrenbeelden. En de grafische weergave van het reizen door de poort in de film is van een kronkelend pad, daarom denk ik niet dat de eerste twee lijnen elkaar echt kruisen, maar de derde lijn is nodig voor de naderingsvector. Nogmaals, ik denk dat we versteld staan ​​van de eerste tekening van hoe het werkt in de film.
@mbq Hoewel Dr. Jackson beschrijft dat het systeem de kruising van 6 punten gebruikt om een ​​bestemming te beschrijven, suggereren de feitelijke details dat dit niet het geval is. Als we het logisch gaan analyseren, weten we dat er voor alle gegeven sterrenpoorten geen 4 andere punten zullen zijn (de set van 39 sterrenbeelden) die elkaar kruisen op die locaties in de ruimte. Het heeft dus geen zin dat stargate-coördinaten verwijzen naar een kruispunt ervan.
@mbq De enige logische mogelijkheid is dat een combinatie van symbolen een unieke set outputs oplevert, die in combinatie met de aanpassingsformules die in de DHD zijn ingebouwd, slechts één unieke hit opleveren. Het is veel aannemelijker dat de 39 sterrenbeelden zijn geselecteerd omdat die set, in combinatie met de DHD-formules, een unieke combinatie kan produceren voor alle sterrenstelsels.
#3
+28
user1027
2011-03-08 02:13:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In de originele film bestaan ​​er slechts 2 Sterrenpoorten, een op aarde en een op Abydos. In de serie hebben ze het concept uitgebreid om veel Stargates in een netwerk te hebben. Als zodanig staan ​​veel van de verklaringen hiervoor niet in de film en komen ze uit diverse afleveringen van SG-1. Ik zal proberen bronnen te noemen. Ik zal ook alleen de Melkwegpoorten bespreken, aangezien dit de poorten zijn waar SG-1 mee te maken heeft, en daar komt de overgrote meerderheid van onze gedetailleerde kennis van het Stargate-systeem vandaan.

De weg dat bellen voor de aardpoort werkt, is dat ze het 6-cijferige adres voor de externe poort bellen en eindigen met het punt van oorsprong-symbool. Dit was een probleem in de film omdat er 39 symbolen ( link) op de Stargate staan, en ze probeerden willekeurig te kiezen. Ervan uitgaande dat ze zelfs wisten dat er maar 7 nodig waren, zijn dat nog steeds ongeveer 39 ^ 7 kiescombinaties die ze zouden moeten proberen. Aangezien er 9 punthaken zijn (plekken waar je een symbool kunt vergrendelen), zou dit aanvankelijk niet duidelijk zijn.

De symbolen zijn afgeleid van sterrenbeelden aan de hemel op aarde. Elk van deze komt overeen met punten in de 3D-ruimte, dus om een ​​poort te bellen, moet u weten welke 6 punten rond uw bestemming liggen. Als alternatief kunt u een telefoonboek opvragen met een lijst met geldige bestemmingsadressen, en zo werkte Stargate Command. Ze haalden een lijst met voorheen geldige adressen op van Abydos ( link) en begonnen ze te testen om erachter te komen welke nog geldig waren. Dit voorzag hen van planeten om wekelijks buitengewoon handig te verkennen. Nadat ze een Ancient Repository of Knowledge tegenkwamen, werd hun lijst met geldige adressen uitgebreid door Jack O'Neill terwijl hij Ancient Knowledge had ( link).

Het symbool van het punt van oorsprong was een groot struikelblok (haha!) in de originele film, aangezien de deksteen die ervoor zorgde dat de Aarde Stargate niet werkte voordat het werd begraven, het symbool van het punt van oorsprong ontbrak. De SG-1-show legde uit dat dit verder werd gecompliceerd door het ontbreken van een Dial Home Device (DHD). Zonder een DHD moest er een manier worden ontworpen en geconstrueerd om het bellen te bedienen. Bovendien hadden ze een volledig 7-cijferig adres nodig voordat ze succesvol konden bellen.

De manier waarop het beginpunt werkt, is dat elke Stargate 38 symbolen heeft die identiek zijn op alle poorten (waarbij de Abydos-poort wordt genegeerd) in de film, die symbolen had die overeenkomen met de sterrenbeelden op Abydos). Het 39e symbool is uniek voor elke poort en is het punt van oorsprong. Als je een DHD hebt om te bellen, voer je 6 cijfers in op de DHD en druk je op de grote rode knop. Dit instrueert de poort om vervolgens het punt van oorsprong te vergrendelen en een wormgat te maken. Zonder de DHD moest SGC het symbool van het oorsprongspunt vinden, wat Daniel Jackson deed in de film. Hierdoor konden ze hun computersysteem dat in verbinding staat met de Stargate het punt van herkomst laten draaien.

Zoals anderen al hebben gezegd, bewegen sterren ten opzichte van elkaar, dus Stargates heeft een manier nodig om zich hiervoor aan te passen. Voor Stargates die een DHD hebben, maken ze deel uit van een subruimtenetwerk dat informatie over stellaire drift doorgeeft en de kleine aanpassingen maakt die nodig zijn voor soepel reizen ( link). Omdat de Earth Stargate geen DHD heeft, hadden de eerste trips door de Stargate bijwerkingen. De mensen kwamen namelijk koud en met rijp bestrooid de poort uit. Uiteindelijk was Samantha Carter in staat om hiervoor aanpassingen te maken in de aardingscomputers, en toekomstige reizen door de poort was normaal.

Het is buitengewoon handig voor tv-kijkers dat de show wekelijks was, maar net als bij de Star Treks (en Murder She Wrote (kende Jessica echt iedereen in de VS? :)), enz.), In het universum van de show werden de verhalen van elke aflevering gebeuren niet noodzakelijk wekelijks.
Ik geloof dat ik zo ongeveer een zin citeerde in een van de eerste afleveringen. Nadat hij de poortadressen uit de cartouche op Abydos heeft gehaald, zegt Carter zoiets als: "We zullen elk adres moeten controleren met een MALP en weed niet langer geldige adressen. Ik verwacht dat we één geldig adres per week zullen vinden."
Goed onthouden :) hoewel ik veronderstel dat een jaar in het universum van de show in de buurt komt van de afleveringen van een seizoen, dus berekeningen die een week duurden, waren een goede manier voor de schrijvers om dingen te rechtvaardigen, en natuurlijk benadrukten ze dat ze serieuze berekeningen deden .
IMO het hele "punt van oorsprong" glyph is een nog groter probleem voor de film. Ze wisten al dat er 7 tekens zijn om in te voeren ("Jackson heeft de laatste teken gevonden"), dus ik zou verwachten dat een "voor het geval dat, laten we ze opblazen" militairen gewoon eerst zouden proberen met brute kracht. Er zijn tenslotte nog maar 39 mogelijke combinaties over, nog minder ervan uitgaande dat je specifieke glyphs niet twee keer kunt kiezen.
#4
+16
Samuel Herzog
2011-01-18 06:58:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het punt van oorsprong lijkt niet op een coördinaat in de ruimte, het is meer een identificatietoken voor de Stargate zelf.
Het is ook het enige symbool dat op elke Stargate anders is. Melkwegsterrenpoorten hebben meestal 39 verschillende karakters, 38 van hen komen veel voor langs alle Stargates, de 39e is het punt van oorsprong.

Dit wordt bovendien bewezen door wikia op de Beta Gate:

Gedurende alle afleveringen waarin de Beta Gate is geïnstalleerd in de SGC Gate Room (van "Small Victories" tot "Redemption, Part 2"), is het symbool van het beginpunt hetzelfde als voor de Alpha Gate. Vermoedelijk is dit geen canon, maar een productieprobleem dat wordt veroorzaakt door het hergebruik van dezelfde prop voor beide Stargates. Zoals getoond in "Solitudes", is het punt van oorsprong voor de Beta Gate .

Dit is dus inconsequent - de AFAIR-bètapoort heeft op een gegeven moment de originele vervangen, maar het laatste symbool bleef hetzelfde tot het einde van de serie.
zoals gezegd in het citaat, dat is niet de canonversie, maar een limiet vanwege slechts één stargate-model voor de SGC.
#5
+8
Stewbob
2011-01-19 01:02:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Toen de originele film werd geschreven, werd het 'Stargate Network' opgevat als een heel klein netwerk van poorten. Als je de film gewoon op het eerste gezicht neemt, is het alleen een verbinding tussen de aarde en Abydos. Onder dat uitgangspunt was het enkele symbool voor het punt van oorsprong logisch en hoefden de schrijvers niet hun hersens te belasten om iets te bedenken dat accuraat zou zijn voor een andere reeks omstandigheden.

Dat was het niet ' totdat ze er een serie van maakten dat er meer Stargates moesten worden toegevoegd om de show genoeg materiaal te geven voor meer dan 2 afleveringen. Tegen die tijd zaten ze vast aan het coördinatensysteem voor beperkt gebruik.

#6
+6
scope_creep
2011-01-18 05:58:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dat zou je denken, op zijn minst omwille van de consistentie. Het werd wetenschappelijk gedaan, het zou een origineel punt zijn en een vector, waarvan ik denk dat het 2 punten zou zijn, in de Euclidische meetkunde. Misschien is de reden waarom het 6 punten nodig heeft voor de bestemming, de wormgaten gaan niet door de Euclidische ruimte.

#7
+3
Jonathan.
2011-04-26 06:11:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb me dit eerder afgevraagd, vooral waarom 6 symbolen nodig zijn voor de eindpoort, wanneer een punt in de ruimte kan worden gedefinieerd met slechts drie.

Maar na er wat meer over te hebben nagedacht, gaan de zes symbolen leg uit hoe de poorten in hun gebied kunnen bewegen, bijv. rond hun ster. Omdat de symbolen geen punt in de ruimte definiëren, maar eerder een kader, dat 6 symbolen nodig heeft om de randen / vlakken te definiëren. Dit verklaart ook hoe een poort wordt overschreven door een aangrenzende poort, en dat poorten een minimale afstand van elkaar nodig hebben.

Wat het 7e symbool betreft, het kan worden gezien als een enter-toets. Je zou kunnen denken waarom? Omdat adressen langer kunnen zijn, komt PoO altijd als laatste, en omdat bij het handmatig kiezen van een melkwegpoort (vermoedelijk kunnen de poorten in SGU ook handmatig worden gekozen, maar de pegasuspoortjes niet), is er geen grote rode knop op de DHD (het hek wordt dagelijks handmatig bediend als er geen DHD is of het werkt niet / is beschadigd) om de verbinding te starten zodat het 7e symbool er is als veiligheidsmaatregel.

Of het kan worden gezien als een snelkoppeling om nog eens 6 symbolen te kiezen om de huidige poort te lokaliseren (een soort macro). Dit is echter niet zo'n robuust antwoord, want waarom zou je niet gewoon 2 symbooladressen gebruiken voor poorten waarvoor de poort het symbool heeft? (niet alle poorten hebben dezelfde symbolen) en hoeven slechts 7 symbolen te kiezen als uw poort niet het punt van oorsprong heeft voor de externe poort.

U hebt geen zes coördinaten nodig om een ​​hoeveelheid ruimte te definiëren. Een bol wordt gedefinieerd door zijn middelpunt en een straal, vier coördinaten. Bovendien is het veel logischer om een ​​bol te gebruiken dan een doos.
Een doos (ervan uitgaande dat het een kubus is) kan ook met 4 worden gedaan
#8
+2
Nick Bedford
2011-04-15 04:32:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Naast de andere antwoorden, is er één ding dat voor mij niet klopt, gezien de SG-1-aanpassing dat de poorten niet door de Goa'uld maar door de Ancients zijn gebouwd (ik weet zeker dat ze noemden zichzelf niet zo ...).

Als de Ancients het Stargate-netwerk hebben gebouwd, waarom is het punt van oorsprong-symbool dan gebaseerd op een Goa'uld piramideschip ???

De Goa'uld coöpteerden de bestaande Stargate-symbolen, net zoals ze technologie opruimden van de soort die ze veroverden. Misschien wilt u dit posten als een nieuwe vraag in plaats van een antwoord.
Dus je zegt dat Goa'uld niet alleen de poorten heeft gebruikt / verplaatst, maar ook de symbolen heeft aangepast?
Ik zeg dat ze Goa'uld Stargate-symbolen in hun taal gebruikten om te verbergen dat het oorspronkelijk niet van hen was.
Ze hadden het niet kunnen aanpassen, sg-teams waren waar de goauld niet waren en de symbolen zijn anders. Een grotere vraag is of de symbolen zijn gebaseerd op sterrenbeelden, hoe kan dat zijn als de sterrenbeelden in de loop van de tijd veranderen en op verschillende planeten verschillen. Tussen haakjes de piramides waren landingsplaatsen, geen schepen. Ik denk dat het gewoon een probleem is met het bouwen van de 2 sterrenkijkers in de film, maar de ouden die veel poorten in de serie bouwen.
#9
+1
Stanislav Brandejs
2014-09-16 08:52:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als u kiest, heeft u eigenlijk de keuze tussen 38 constalatie-instellingen en 1 voor het lokale apparaatadres. Ik denk dat wanneer je het huidige planetensymbool toevoegt, je gewoon (zoals vermeld: terminator) het huidige "mac" -adres van je poort toevoegt, dat zichzelf automatisch de positie berekent.

Wanneer je na het 6-symbool er nog een toevoegt van 38 constalaties, je kunt een aangewezen gebied (melkweg) kiezen en als je daarna 38 optelt, kun je in een geheime partitie komen (zoals geheime delen in echte crypte: als je weet dat het daar is, heb je er toegang toe, maar als je dat niet doet, er zijn maar een paar mogelijke combinaties als je kiest, in andere: je drukt op squat).

problematischer is het idee om de adrespositie opnieuw te berekenen (ze kunnen gewoon abbydos inbellen vanwege de uitbreiding van de ruimte): als je beperkt bent met 38 symbolen, kun je de stelar-planetaire beweging niet eenvoudig compenseren met een ander symbool: je hebt gewoon geen lijn getrokken tussen twee punten. je hebt 3 010 936 384 mogelijke combinaties, maar ruimtemetingen hebben veel meer nauwkeurigheid nodig dan dat, want voor één dimensie heb je slechts 1369 combinaties. en als je je een raster 1369 * 1369 * 1369 voorstelt dat de hele interstellaire ruimte zou moeten omvatten, krijg je een behoorlijk groot raster en selecteer je slechts een van de seqments. dus dat is het echte probleem met stargate routing. het zou nauwkeuriger kunnen zijn om het dichtst bij een andere poort te gebruiken, het lokale adres te gebruiken en vervolgens te trianguleren vanaf twee punten van oorsprong, maar toch zouden voor dat systeem een ​​aantal updates van standaard meterbakens nodig zijn om zo nauwkeurig mogelijk te zijn.

#10
  0
Anon
2016-09-01 11:37:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je 6 symbolen gebruikt, trianguleer je de positie van de bestemmingspoort, je hebt alleen dat unieke symbool van de planeten nodig als een punt van oorsprong, want aangezien je er al bent, hoef je het niet te lokaliseren. Dus na het lokaliseren van de bestemmingspoort, trekt het in feite een lijn naar u toe en verbindt het de poorten.

#11
  0
Miles12
2018-07-25 16:27:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik dacht dat het misschien komt omdat elke planeet meer dan 1 poort kan hebben, dus het punt van oorsprong vertelt de uitgaande poort het adres van de inkomende poort zodat ze terug kunnen bellen, anders zou je niet als een planeet twee poorten heeft en je naar buiten reist terug kunnen gaan naar dezelfde poort, het zou niet weten met welke poort verbinding moet worden gemaakt.

Het idee dat een punt van oorsprong wordt opgenomen als dat nodig is om uit te bellen, is echter nog steeds gebrekkig, aangezien er meer planeten zijn in stargate dan de poort zou kunnen vasthouden aan de voorkant van de belring zoals weergegeven.

Hoewel het interessant is, heb je de vraag waarom het punt van oorsprong maar één coördinaat heeft in plaats van meer, niet beantwoord.Waarom het ook geen 6 symbolen nodig heeft.
#12
  0
user79544
2017-03-10 10:32:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het zou logisch kunnen zijn als de makers van de stargate (geen spoilers) de aarde als het oorsprongspunt gebruikten, zodat het symbool van de aarde in feite (0,0,0) zou kunnen vertegenwoordigen.

#13
  0
Aaron
2012-12-21 07:42:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wat betreft het zevende symbool, ik dacht dat het was vastgesteld om te identificeren naar de bestemmingspoort waar je vandaan belt, aangezien de Atlantis Dialing-computer alleen was geprogrammeerd om verbindingen van de aarde te accepteren. Het zou dit niet kunnen doen als de kiespoort zichzelf niet identificeerde, gezien de galactische positie van de aarde zou zijn verschoven in de tienduizend jaar sinds ze het verlieten.

Mijn grootste probleem met de poorten is, als er achtendertig identieke symbolen zijn en een negenendertigste uniek voor elke poort, hoe kies ik het bestemmingssymbool als het niet aanwezig is op de DHD op aarde . Als er bijvoorbeeld duizend sterrenpoorten zijn, zou ik dan niet 999 andere symbolen hebben waaruit ik moet kiezen, elk uniek voor die poort naast het duizendste symbool dat de aarde zou zijn, en de achtendertig coördinatensymbolen?

Het zou logischer zijn om aan te nemen dat er twee identieke symbolen op de poort zouden staan ​​om aan te geven dat dit het aangewezen symbool van de planeet is (punt van oorsprong), zodat het kan worden gebeld vanaf een andere locatie buiten het vak van die poort sector.

Ben ik hier logisch?

Er is geen bestemmingssymbool. Het unieke symbool is voor de bronpoort, degene van waaruit u belt.
#14
  0
RebelDroideka
2015-10-14 07:35:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb het altijd als het punt van herkomst beschouwd als een 'enter'-toets, terwijl het daadwerkelijke kiezen werd afgehandeld door achtendertig (in het geval van de Melkweg' poorten) en vijfendertig (voor Pegasus en Destiny 'poorten ) glyphs die delen van een bol met een bepaalde straal rond een middelpunt vertegenwoordigen. Het eerste symbool zou worden gecombineerd met het tweede om een ​​lijnsegment te vormen, enzovoort, en wanneer de drie lijnsegmenten zijn vastgesteld, zoekt de stargate naar een bestemmingspoort binnen een straal van het punt waar ze elkaar allemaal snijden.

Acht chevronadressen zouden een glyph kunnen gebruiken die een ander sterrenstelsel voorstelt, of, waarschijnlijker vanwege de grotere verscheidenheid aan geopende sterrenstelsels, elke glyph vertegenwoordigt, naast een punt aan de rand van het nummer Melkweg / Pegasus / Destiny bol, een ingestelde afstandswaarde, die de stargate vertelt om een ​​ingestelde afstand voorbij dat punt te zoeken voor een bestemmingspoort, waardoor het lijnsegment groter wordt.

#15
  0
Justin Trefney
2014-09-22 11:00:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik kan een voorbeeld geven van waar je 6 punten nodig hebt om iets te vinden. Als een cnc-programmeur wanneer je een stuk metaal in een machine plaatst, heb je 3 x locaties nodig om op te zitten (denk aan een driepotige kruk wiebelt nooit) 2 y locaties zodat hij niet heen en weer kan bewegen en een locatie zodat hij kan niet draaien. Elk gietstuk en ruw stuk metaal bevindt zich op 6 punten. Om de machine vervolgens te programmeren om de frees te verplaatsen om het onderdeel te snijden, heeft u een oorsprongspunt nodig dat bestaat als x0y0z0, maar het is altijd dezelfde plek, dus het wordt beschouwd als een enkele coördinaat in plaats van 3. Gewoon een gedachte.

Een kruk met drie poten is niet alleen 3 punten in de X-dimensie; minstens 1 van die 3 punten moet in een andere Z-dimensie zijn om wiebelen te voorkomen. Het zou tegelijkertijd degene zijn die spin voorkomt. Alle 3 zouden ook als anker fungeren als een van de 2 Y-dimensielocaties. U hebt in feite beschreven dat slechts 4 feitelijke punten nodig zijn.
#16
  0
Todd Le Wraith
2013-10-18 00:02:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voor degenen die de film citeren: houd er rekening mee dat de redenering van het coördinatensysteem in de film volledig uit elkaar valt, aangezien de bestemming (Abydos) wordt beschreven als zijnde in 'het Kaliamstelsel, aan de andere kant van het bekende universe ", maar de coördinaten zijn lokale constellaties. Gelukkig zorgde de serie ervoor dat Abydos zich in de Melkweg bevond, redelijk dicht bij de aarde zelfs. Ze hadden waarschijnlijk een meer wetenschappelijk verantwoorde basis voor de show kunnen leggen als ze meer dan dat hadden veranderd, maar wat maakt het uit, de belachelijkheid van dit alles (en hun frequente zelfspot later) maakt deel uit van het plezier.

#17
  0
EgyptianG0d
2012-08-08 13:23:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zou uw probleem willen vertroebelen met aanvullende feiten. Als je Abydos belt terwijl de Abydos-poort werkt, krijg je een secundair adres: de planeet waar een ouder teamlid verloren is gegaan. Evenzo, toen de Cheyenne Mountain-poort in gebruik was, als gevolg van de poging van een 'God' om deze te vernietigen, werd de Antarctische poort geactiveerd. Het zou interessant zijn om het secundaire adres van Atlantis te vinden, aangezien het naar de aarde kwam, of het secundaire adres van Destiny, als men deze logica tot zijn conclusie zou volgen. Zou er een andere poort op Destiny kunnen zijn? Zijn er een tertiair en extra back-upadres voor de aarde? Of in de buurt van waar Atlantis was? Zou je door Destiny te bezoeken kunnen ontdekken hoe je een afgelegen plek op aarde kunt bouwen zodat ze geleidelijk een route naar Destiny kunnen vinden, net zoals Eli deed om terug te gaan naar Destiny.

Bovendien, als je een KINO op een stok plaatst, zou je hem er dan weer door kunnen trekken? Het is interessant hoeveel vragen deze speculatie oproept, nietwaar? Een andere specutatie is dat als er een poort gemaakt kan worden in de kelder van Carter ... oh, ja; het wordt erg ingewikkeld, nietwaar?

Hoewel interessante feiten, heb je de vraag niet echt beantwoord. Extra antwoorden mogen alleen worden toegevoegd als ze nieuwe informatie toevoegen.
#18
  0
Dra'aknor
2018-11-28 23:01:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vooronderstelling 1: symbolen zijn alleen representaties van planeten of systemen - geen referentie op basis van hun positie.

Vooronderstelling 2: een gekozen locatie is een werkelijke bestemming op basis van referentiële symbolen - die niets te maken hebben met de oriëntatie van het doel in ruimtelijke oriëntatie met de systemen of planeten voorgesteld door de symbolen.

Vooronderstelling 3: De exacte positie van een Stargate kan praktisch geen onderdeel zijn van het 'adres' - vanwege verschillende factoren zoals real-time orbitale en planetaire rotatiepositionering van zowel de Stargates van oorsprong als van bestemming. Er zijn alleen verwijzingen gemaakt met betrekking tot het verklaren van "Stellar Drift" - de positie van de positie van een zonnestelsel in het gaststelsel.

Vooronderstelling 4: hoewel er een bewezen ontwerp is voor het universum als geheel, zijn er willekeurige elementen. Zo'n voorbeeld is dat de exacte positionering van een bestemming niet afhankelijk kan zijn van een gecentreerde positie tussen punten in de ruimte die wordt vertegenwoordigd door de locatie van andere Stargates. (Onmogelijke kansen voor zelfs maar een handvol Stargates - laat staan ​​honderden - of duizenden ...)

(Axioma: Na voltooiing van een kiesreeks leidt het Stargate-"netwerk" een verbinding via een gericht signaal naar de algemene omgeving van een geregistreerde Stargate van bestemming, en wacht op een reactie van de Stargate van bestemming voordat een signaal wordt vergrendeld en een wormgat wordt geopend (vergelijkbaar met Hewlett-Packard's "ENQ / ACK" datatransmissiesignalering.)

Verklaringen :

  1. Punt van herkomst (ongeacht zijn positie, er moet er een zijn)
  2. Afstand van punt van vertrek tot bestemming
  3. Horizontale hellingspositie van de bestemming ten opzichte van het vertrekpunt
  4. Verticale hellingspositie van de bestemming ten opzichte van het vertrekpunt

Conclusie: er zijn slechts 4 daadwerkelijke componenten vereist.

U heeft een lege nieuwe regel nodig voor een lijst.Ik heb dit voor je [bewerkt] zodat het correct wordt weergegeven.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...