Vraag:
Waarom gebruikt Star Trek Celsius (SI-systeem), niet Fahrenheit (het imperiale systeem)?
trejder
2014-12-14 23:01:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Waarom gebruikt de Star Trek-franchise (geproduceerd in de VS) Celsius voor temperatuur en andere eenheden van SI, in plaats van Fahrenheit en eenheden uit het imperiale systeem (nog steeds veel gebruikt in de VS)? Volgens de opmerking van Paul D. Waite kan de vraag uiteindelijk zijn: waarom gebruiken ze geen Kelvins ?

In feite gebruiken ze zowel imperiale als metrische metingen op een bijna schizofrene basis, en vinden ze ook hun eigen metingen uit; http://themetricmaven.com/?p=719
"Het metrieke stelsel is het gereedschap van de duivel! Mijn auto krijgt veertig staven naar de okshead en dat is zoals ik het graag heb." [Abe Simpson] (http://i.lvme.me/uwrlrz5.jpg).
Er zijn eigenlijk enkele substantiële problemen wanneer u tussen systemen wisselt; http://web.cse.ohio-state.edu/sce/now/mars-orbiter.html
Waarom zou het Fahrenheit gebruiken?
We zijn langzaam aan het converteren naar metrisch, net zoals we langzaamaan onze onwil om andere talen te leren te overwinnen. Werk in uitvoering, enige montage vereist. Batterijen niet inbegrepen.
We zullen lange tijd imperiale eenheden gebruiken in informele gesprekken. Net zoals de Britten nog steeds "stenen" en "bobs" gebruiken.
De echte vraag is waarom ze Kelvins niet gebruiken?
Technisch gezien gebruiken de VS niet het imperiale systeem, de VS gebruiken 'US Customary Units', wat een zeer vergelijkbaar systeem is, maar met opmerkelijke verschillen, zoals de definitie van de Gallon.
@Richard: hoewel dit natuurlijk geen _ echt_ problemen zijn van het wisselen tussen systemen, alleen van het verkeerd doen. Als de software voor de Mars Climate Orbiter correct was ontworpen met eenheden die werden bestuurd door een sterk statisch systeem, zou er geen probleem zijn geweest. Ik denk inderdaad dat volledige consensus voor één systeem net zo gevaarlijk is als conversie tussen twee; als er alleen SI is, zullen mensen de neiging hebben te vergeten dat hun eenheden uiteindelijk willekeurig zijn, zelfs meer dan nu. Misschien is dat waarom Star Trek eenheden zo "schizofreen" gebruikt.
... natuurlijk, "temperatuur werd geciteerd in graden zonder Fahrenheit of Celsius te specificeren" is een klein probleem ...
@trejder: Ik klaagde niet over de rest van jullie. Ik vind het leuk om soms een beetje plezier in onszelf te maken; toch zijn we niet * allemaal * zo verschillend van alle anderen. We hebben allemaal onze eigenaardigheden.
Wat ik wil weten is ... gebruikt Star Trek metrische eenheden voor het zetten of gebruiken ze nog steeds het imperiale "punt" (zoals in "12-punts tekst")? Ik woon in een land met metrische eenheden, maar ik gebruik nog steeds elke dag inches.
@leftaroundabout Nee. Mijn vraag was geïnspireerd door de aflevering "[A Matter of Time] (http://en.memory-alpha.org/wiki/A_Matter_of_Time_ (aflevering))", waar in [een openingsscène] (http://www.st -minutiae.com/academy/literature329/209.txt) (scène 2, eerste deel van Data in deze aflevering) er wordt duidelijk gezegd dat de temperatuur werd geciteerd in graden Celsius: "_Als de Pentharaanse sferische voorspellingen correct zijn, tien tot twaalf graden Celsius binnen de eerste tien dagen_ ".
@GreenstoneWalker Je woont in een prachtig land ter wereld (althans vanuit mijn persoonlijk perspectief), dus ik zou bereid zijn bier in pinten te drinken, kilometers te rijden, in inches te meten en nog veel meer te doen, in ruil voor een mogelijkheid om daar te wonen! :>:>:>
Ik neem aan dat de universele vertaler ook zorgt voor eenheidsconversie.
Waarom past de Federatie geen enkel meetsysteem toe dat de Vulcans gebruiken? De Vulcans, technologisch superieur en gedreven door logica, hadden toch al een veel beter (en niet op de aarde gericht) systeem bedacht dan ons SI. Waarom zouden ze zich vestigen, bijvoorbeeld voor een temperatuurmeting op basis van de vries- en kookpunten van water op aarde op zeeniveau (wat een willekeurige en betekenisloze schaal is op alle andere planeten, evenals, weet je, in de ruimte) .
@AnthonyGrist Ik vind dat jongere generaties er niet zo vaak gebruik van maken, maar ze zijn me ervan bewust (deels vanwege media met een historische setting). Het is misschien ook iets populairder in Londen vanwege het verband met cockney-rijmend jargon. NGrams geeft ook interessante inzichten: https://books.google.com/ngrams/graph?content=two+bob&case_insensitive=on&year_start=1700&year_end=2014&corpus=15&smoothing=3&share=&direct_url=t4%3B%2Ctwo%2Cobc%3B % 3B% 2Cs0% 3B% 3Btwo% 20bob% 3B% 2Cc0% 3B% 3BTwee% 20bob% 3B% 2Cc0% 3B% 3Btwee% 20Bob% 3B% 2Cc0% 3B% 3BTwo% 20Bob% 3B% 2Cc0
@iamnotmaynard: Sinds 1954 is de definitie van Celsius * niet * gerelateerd aan het smelten en koken van water en is hij niet afhankelijk van het zeeniveau op aarde. Het wordt gedefinieerd met behulp van het absolute nulpunt en het [Triple_point] (http://en.wikipedia.org/wiki/Triple_point) van water dat universeel is (als je [Vienna Standard Mean Ocean Water] hebt (http: //en.wikipedia. org / wiki / Vienna_Standard_Mean_Ocean_Water) bij de hand).
@PaulD.Waite Soms gebruiken ze Kelvin, en dan zeggen ze soms "Degree Kelvin" arrrrrgggggllll .... (bijvoorbeeld in de TNG-aflevering "Half a Life")
SI-eenheden zijn internationaal en zijn vrijwel universeel in wetenschap en techniek, zelfs in de VS. Dus waarom zou een show die de toekomst van de mensheid uitbeeldt ze niet gebruiken?
Ik weet niet zeker of het de hele originele serie is, maar in "Return to Tomorrow" werden mijlen gebruikt om de diepte van een levensvorm onder het oppervlak van een planeet te meten.
Net als referentie voor onze niet-Amerikaanse vrienden, worden SI-eenheden evenzeer gebruikt, zo niet meer gebruikt in de VS dan gebruikelijk in de VS. SI / metriek staat op elk pakket, wordt op scholen onderwezen en wordt in de hele wetenschap gebruikt. De enige plaatsen die u waarschijnlijk niet zult zien, zijn wegen en ziekenhuisgegevens.
Waarom schuwt de Star Trek-franchise (geproduceerd in de VS) het geldsysteem, dat nog steeds veel wordt gebruikt in de VS?
@leftaroundabout `` "temperatuur werd geciteerd in graden zonder Fahrenheit of Celsius te specificeren" is een klein probleem ... `` - Nou, [slechts _ de meeste_ van de tijd] (https://www.google.com/search?q=-40+ C + in + F) ...;)
@iamnotmaynard: Dat is iets wat ik erg leuk vond aan _Andromeda_ - mensen waren door de Vedrans in de galactische beschaving geholpen en als zodanig gebruikten ze Vedraanse termen en eenheden op vele manieren.
@PaulD.Waite: Ze gebruikten Kelvins: als een plotapparaat om een effectieve herstart mogelijk te maken door een nieuwe tijdlijn te spawnen zonder het een herstart te noemen.
@nobrandheroes: Ziekenhuisgegevens?Het enige dat ik me kan voorstellen, is misschien lengte en gewicht en zelfs dan zou het computersysteem beide toestaan.Alles wat met laboratoriumwerk en medicijnen te maken heeft, zou metrisch zijn.
Elf antwoorden:
#1
+163
Royal Canadian Bandit
2014-12-14 23:23:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tegenwoordig gebruiken landen die ongeveer 95% van de wereldbevolking uitmaken het metrieke stelsel:

world map with USA, Liberia and Myanmar highlighted

De holdouts zijn de VS, Liberia en Myanmar.

Als de aarde vreedzaam verenigd is en missies naar de sterren stuurt - zoals het geval is in Star Trek - zou de overgrote meerderheid van de mensen metrische gebruikers zijn. Eenvoudige democratie zou ertoe leiden dat het metrieke stelsel wordt aangenomen.

** ** Ik begrijp dat ik gepassioneerd ben over hoe mensen dingen meten, maar opmerkingen zijn niet de plek om erover te discussiëren.
De VS zouden op hetzelfde moment als Canada moeten overschakelen, het was een soort wederzijdse overeenkomst tussen buren. Toen trok de VS zich terug net nadat Canada zich al had gecommitteerd. Nu moeten al onze auto's de kleine lettertjes MPH in het dashboard hebben, en onze constructiematerialen zijn allemaal nog in het oude imperiale systeem omdat onze belangrijkste export naar de VS is. Nu zit Canada vast in een soort limbo, halverwege tussen beide systemen ...
Het VK gebruikt kilometers, MPH en stenen.
In feite kondigde Myanmar (ook bekend als Birma) in 2013 een volledige conversie naar metrisch aan. Dat laat nog maar 2 landen over!
@NickT je hebt gelijk, we gebruiken die imperiale maten. We leren ze gewoon niet op school :-)
@NickT - wij (het VK) gebruiken mijlen voor afstand, maar veel dingen zijn metrisch: gewicht (gram), volume (liter), temperatuur (celsius, ook bekend als Celsius). Eigenlijk zijn gewicht en lengte iets gecompliceerder - voedsel wordt verkocht in gram (of kilogram), en meubels enz. Worden beschreven in meters / cm, maar als mensen praten over hun eigen gewicht en lengte, gebruiken ze stenen / pond en voeten / inches.
De VS gebruikt een aantal metrische eenheden, zoals gram cokes en 9 mm-pistolen. Of zelfs hybride eenheden zoals kilo's per inch. Heel verwarrend.
@NickT Plus, denk ik, mijlen per gallon - terwijl je gas per liter koopt.
Gebruikt niet de hele Federatie van Planeten (of hoe het ook heet - sorry, ik ben geen Trekkie) de aardse metrische eenheden? Waarom is dat? De Vulcans zouden zeker iets minder willekeurig en onlogisch hebben. Serieus, "de duur van 9192631770 perioden ....."?
@user14111: Eerlijk punt, hoewel de * Enterprise * voornamelijk door mensen lijkt te zijn gebouwd en bemand. Je kunt je soortoverschrijdende eenheden voorstellen op basis van universele fysieke constanten (en machten van 2 in plaats van 10), maar metriek is veel begrijpelijker voor het publiek.
@user14111 - Ik neem aan dat de universele vertaler de basiseenheidconversies aankan.
Het is ook vermeldenswaard dat zelfs in de VS, wetenschapslessen (tenminste op universitair niveau en hoger) over het algemeen het metrische systeem gebruiken.
Vraag opnieuw opgestart: hoe zit het met het Verenigd Koninkrijk?Waarom zijn ze niet gemarkeerd op uw kaart?
@trejder Wel, we gebruiken het metrische systeem in het VK, we zijn gewoon niet gestopt met het gebruik van het imperiale systeem.Dus nu is het een puinhoop.Het enige gebied waarvoor ik nog nooit imperiale eenheden heb gebruikt, is temperatuur - ik zou zeggen dat Fahrenheit op schema ligt om hier over ongeveer dertig jaar functioneel uitgestorven te zijn.
#2
+77
FuzzyBoots
2014-12-14 23:09:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kort antwoord? Mensen hebben het gevoel dat de toekomst het statistiekensysteem is. Het wordt meer onderschreven door de wetenschappelijke gemeenschap. Veel landen hebben het als een universele maatregel aangenomen. Dus in een verre wetenschap-zware toekomst, is de aanname dat mensen uitsluitend metrische eenheden zullen gebruiken, dezelfde reden waarom futuristen dachten dat mensen in de toekomst allemaal Esperanto zouden spreken, zoals te zien is in de Harry Harrison-boeken.

En ja, dat is een TV Tropes-link. Pas op.
Je bent op de goede weg, maar de Esperantovergelijking is niet goed - bijna niemand spreekt Esperanto, terwijl 95% van de wereldbevolking metriek gebruikt.
@RoyalCanadianBandit: Sommige rages slaan beter aan dan andere. :) Oorspronkelijk had ik aan het eind van mijn antwoord een grapje over hoe, in plaats daarvan, iedereen Engels spreekt, wat bewezen de superieure universele taal is, maar het leek te veel op flamebait.
En met "meer onderschreven" bedoelt u "wat dan ook onderschreven". Metrisch is een internationale standaard.
Een kanttekening. TV Tropes, waar je aan gelinkt bent, is tien jaar oud en ik heb er vandaag voor het eerst over gehoord. Ik besteed 10 seconden aan het proberen te begrijpen welk doel van het bestaan ​​die site heeft achtergelaten en gefaald. Ik hou ook niet van lelijke URL's ...
@trejder Dat is eigenlijk een redelijk gezonde URL. Wat betreft het doel van de site, het is een uitstekende documentatie van literaire stijlfiguren binnen een breed scala aan media. Als u op enig moment van plan bent een verhaal te schrijven, is dit van onschatbare waarde.
Maar pas op! Als je eenmaal hebt geklikt, stop je nooit meer ......
Op het basisniveau is Engels een ronduit vreselijke taal. De grammatica is verschrikkelijk. De spellingsnormen zijn vreselijk, maar op de een of andere manier vinden mensen het leuk.
@trejder, dit specifieke citaat uit de link is alles wat je echt nodig hebt: "Het is dus niet verwonderlijk dat de Verenigde Staten het metrieke stelsel al gebruiken voor militaire en wetenschappelijke inspanningen, maar ook voor geneesmiddelen en voedingsinformatie."
@Gusdor: :-P Nou, het werd een soort standaard.
"Het wordt meer onderschreven door de wetenschappelijke gemeenschap" betekent "Iedereen, zelfs in de VS, doet aan wetenschap in metrisch."
@Gusdor, de overgrote meerderheid van de talen is verschrikkelijk; soms op dezelfde manier als het Engels, soms op verschillende manieren. Dat was de reden waarom Esperanto werd ontwikkeld: om een ​​gezonde taal te creëren met echte regels. Niemand vond het leuk. :)
@BrianS: We komen op het punt dat dit echt waarschijnlijk zou moeten zijn om te chatten, maar aantoonbaar faalde Esperanto om een ​​aantal van dezelfde redenen waarom de Amerikaanse maatstaf niet de metriek heeft overgenomen, namelijk de prijs van verandering en het feit dat elk systeem heeft vooroordelen vanaf het punt van oorsprong. Zoals ik het begrijp, is Esperanto relatief gemakkelijk te leren als je bent opgegroeid met een Romaanse taal, en minder als je dat niet hebt gedaan.
Lojban !!!!!!!!!
De toekomst mag dan metrisch zijn, maar waarom Celsius in tegenstelling tot Kelvin?
@Mayo:W Waarom niet? Het is allemaal vrij willekeurig waar je 0 plaatst. :)
De temperatuur "buiten" in de ruimte nadert 0 K. Zou het niet logisch zijn om het bereik van 0K tot 5000+ te hebben voor naderende sterren? Je zou weten dat 273 ijskoud water is; 290-300K is een comfortabel binnentemperatuurbereik; 373 is kokend water en je braadt je kip op 500 K. Waarom zou een temperatuurbereik gebaseerd op het bevriezen en koken van water op zeeniveau op aarde goed vertalen naar leven in een sterrenschip?
@Gusdor: Tweeduizend jaar geleden was de standaardtaal waarin iedereen communiceerde Koine-Grieks. Toen kwam Latijn (op een gegeven moment besloot de rooms-katholieke kerk om Latijn te gebruiken voor hun mis - om het voor mensen gemakkelijker (!) Te maken om te volgen). Ik ben niet zeker van de komende paar honderd jaar; op een gegeven moment gebruikten wetenschappers voornamelijk Duits en de adellijke samenleving Frans. De huidige lingua franca (!) Is Engels. Het zou best kunnen dat sommigen van ons nog leven als dat weer naar iets anders overschakelt. Misschien is het tijd voor Spaans (of Mandarijn, om eindelijk een niet-Europese te krijgen)?
@ChristopherCreutzig: Ik hoorde meer dan tien jaar geleden een statistiek, en blijkbaar nog steeds waar, dat Engels de meest voorkomende tweede taal is om lingua franca-redenen. Tweede meest voorkomende? Frans. Raar, toch? Het kan een overblijfsel zijn van de tijd dat Frans de taal van edelen was. In het belang van trivia is Russisch blijkbaar de derde. Http://www.movehub.com/blog/global-second-languages
@christopher Ik was verbaasd om te zien (in 2008) dat de snelwegborden (etc.) in China in het Engels zijn geschreven. Bijna alles wat openbaar is, is tweetalig, in het Mandarijn en met de handleiding Engels. De Fransen zouden de oorlog verklaren als ze * en François * zo slecht zouden gebruiken; maar Englishnis is open-source en gratis te splitsen.
Ik was het eens met de logica in het antwoord.Een deel van Star Trek is gebaseerd op futurologische extrapolaties.
TIL een nieuw gebruik van "veel": alle behalve twee of drie.
@JürgenA.Erhard: ^ _ ^ Eyeh ... de tijd gaat verder.En statistieken negeren vaak het werkelijke gebruik.De Verenigde Staten zijn bijvoorbeeld officieel metrisch.Wales en Ierland ook.Kijk echter naar het daadwerkelijke gebruik ...
Dus, Fuzzy, hoeveel landen hebben de overstap gemaakt in de 14 minuten tussen jouw antwoord en die van die Canadese bandiet?;-) Wat betreft "officieel" ... nee dat zijn ze niet.Tenminste als je officieel als synoniem voor "wettelijk verplicht" neemt.Wat de meeste mensen zouden doen.
@JürgenA.Erhard: Weet je wat, je hebt gelijk dat ik waarschijnlijk mijn taal zou moeten veranderen.Ik wist toen niet dat het zo geïsoleerd was, want, nou ja, traditionele eenheden zijn nog steeds springlevend in veel landen ondanks die wettelijke mandaten, en ik was een beetje bezig met het kapotmaken van de mensen.Bijna alles in de VS is op dit punt dubbel gelabeld, met als grote uitzondering straatnaamborden, het argument dat er over het algemeen is dat we gewoon zoveel borden moeten veranderen, en de angst voor mogelijke verwarring over zaken als snelheidsbeperkingen.
Ik heb eigenlijk geen specifieke hond in de strijd.Metric stond op het punt om wettelijk verplicht te worden sinds ik een kleine jongen was, maar het is gewoon nooit gebeurd.Ik kan beide sets eenheden redelijk goed gebruiken, maar het is normaal voor mij om aan inches en ponden of graden Fahrenheit te denken en als mensen de andere metingen gebruiken, doe ik gewoon de conversie.
#3
+30
rbp
2014-12-15 07:17:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Omdat Star Trek een show is over een missie om de ruimte te verkennen, en wetenschappers - ja, zelfs in de Verenigde Staten - het metrische systeem gebruiken.

Ja, maar het is ook een grotendeels Amerikaanse toekomst met veel bemanningsleden die uit de VS komen.
@Richard Ja, maar ze komen uit de toekomst van de VS.
@PeterHorvath - Ik weet niet zeker hoe dat de vraag beantwoordt. Over 24 uur zal Amerika nog een dag "* in de toekomst *" zijn, maar ze zullen nog steeds een combinatie van metrisch en imperiaal gebruiken.
@Richard Het gewone volk gebruikt in zijn dagelijks leven voornamelijk het imperiale systeem. De tendens op de lange termijn gaat in de richting van het metrieke stelsel. Als we extrapoleren uit de geschiedenis van de afgelopen 200 jaar, denk ik dat een voorspelling van een wereldwijd metrisch systeem als sterk kan worden beschouwd. En sciencefictionfilms zijn voornamelijk gebaseerd op extrapolaties (sociaal _en_ ​​technisch).
Ze komen voornamelijk uit de VS omdat het programma in de VS is gemaakt. In de serie wordt duidelijk gemaakt dat het een idee van het type United Earth is, maar ... de aanname is dat de bemanningen veel evenwichtiger zijn dan in de tv-serie. Of, kortom, beschouw het tv-programma niet als een directe indicatie van de fictieve omgeving.
Ik denk dat ze uit de VS komen, behalve Chekov, Sulu, Uhura, Spock, die Amerikaanse acteurs zijn die Rusland, Japan, Afrika en Vulcanus vertegenwoordigen.
@rpb, Sulu werd geboren in San Francisco. Het personage heeft misschien Japanse afkomst, maar hij is geboren in de VS.
"Takei herinnerde zich dat Gene Roddenberry wilde dat het personage heel Azië vertegenwoordigde, wat de vrede van het Trek-universum symboliseerde ondanks de talrijke oorlogen op het continent." http://en.wikipedia.org/wiki/Hikaru_Sulu
Oh en hoe ben ik Scotty vergeten ?!
Zijn een van deze karakters afkomstig uit de VS, of afkomstig uit grondgebied dat ooit de VS was? Ik denk niet dat er veel bewijs is dat de VS nog steeds bestaat als een politieke entiteit in het Star Trek-universum.
^ Nou, misschien heeft de vervuiling en corruptie van de andere culturen van de wereld door Amerikaanse entertainmentmedia tegen de 23e eeuw mensen uit andere culturen veranderd in Amerikaanse acteurs uit de jaren 60 die doen alsof ze uit die culturen komen!
Dat is een belediging voor de acteurs, die allemaal trots waren op het uitbeelden van hun culturen.
@chris Ik denk dat er alleen de Federatie is, die niet alleen de aarde overstijgt, maar een groot deel van de Melkweg. We weten dat Kirk een noorderling is en McCoy het zuiden vertegenwoordigt. Al met al is het bedoeld als een multiculturele brug.
#4
+20
sksamuel
2014-12-15 03:35:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je hebt je vraag in de vraag beantwoord - omdat Celsius een SI-eenheid is (nou ja, dat is het niet echt, Kelvin wel, maar Celsius is slechts een constante offset, dus het is voor de doeleinden van deze vraag). Er is geen logica voor een wetenschappelijke organisatie die in de toekomst iets anders gebruikt dan wat de wetenschappelijke gemeenschap gebruikt (NASA gebruikte een tijdje imperial omdat het in de VS was gevestigd).

Andere mensen hebben het feit over het grootste deel van de wereld genoemd gebruik Celsius, maar dit is niet relevant. Hoewel het voor landen verstandig is om SI te gebruiken, zou het, zelfs als niemand Celsius zou gebruiken, door elke wetenschappelijke organisatie worden overgenomen. Een voorbeeld is versnelling, waar geen enkel land (voor zover ik weet) versnelling in m / s ^ 2 zou citeren, maar dat is wat de wetenschap gebruikt.

En als gevolg van het gebruik van imperiale eenheden stortte een ruimteschip van $ 125 miljoen in Mars neer; http://edition.cnn.com/TECH/space/9909/30/mars.metric/. Ik vraag me af of ze toen allemaal metrisch gingen
@user20310 Het was een onjuiste conversie tussen de twee, niet alleen het resultaat van het gebruik van imperiale eenheden.
Nitpick: het is een constante offset, geen "constante factor offset".
Wat gebruiken de landen om versnelling te meten? (Ik gebruik dit helemaal niet in het dagelijks leven.)
De meeste mensen meten de acceleratie helemaal niet in hun normale leven: de enige typische plaats waar het wordt gebruikt, is bij het kopen van een auto, in welk geval we de acceleratie niet echt meten, maar de 0-100 km / u, 0-100 km / u of 0- 100 km / u-tijden (100 km / u = 100 km / u, of zo dichtbij maakt geen verschil, dus de laatste zijn equivalent)
@PaŭloEbermann In elke wetenschappelijke context wordt versnelling gemeten in meter per seconde per seconde (a.k.a. meter per seconde kwadraat). In niet-wetenschappelijke context worden gewoonlijk "g" s (d.w.z. veelvouden van de versnelling als gevolg van de zwaartekracht) gebruikt. Een autocoureur of gevechtspiloot zou bijvoorbeeld kunnen praten over een "draai van 5 g", wat betekent dat een draai met vijf keer de versnelling van de zwaartekracht betekent.
Eigenlijk heeft NASA * ​​nooit * Imperial gebruikt: ze gebruikten Amerikaanse gebruikelijke eenheden. Ze zijn niet hetzelfde: Amerikaanse tonnen en gallons zijn wezenlijk verschillend (meer dan 10%) van imperiale tonnen en gallons.
@DavidRicherby Interessant. Dat zou de door Izkata genoemde conversieproblemen verklaren.
@PaŭloEbermann Ongeveer 10 meter per seconde per seconde, maar het wordt alleen gebruikt in klaslokalen op de middelbare school om te leren wat versnelling is en hoe het kan worden omgezet tussen eenheden. Als die unit klaar is, gebruiken we altijd 9,8 meter per seconde per seconde
Merk op dat de jaren 60 [Apollo Guidance Computer SI intern gebruikte voor berekeningen, maar weergegeven in US Customary] (https://en.wikipedia.org/wiki/Apollo_Guidance_Computer#DSKY_interface).
Jongens. De zwaartekracht is _niet_ 9,8 meter per seconde per seconde. Het is -9,80665 meter per seconde per seconde.
@imallett Ik ga wat neten uitkiezen. 'g' is de lokale zwaartekracht. Het is een scalaire waarde en heeft geen teken. 'g' op het aardoppervlak is ongeveer 9,8 m / s ^ 2. Het grappige is dat dit een constante wordt genoemd, maar eigenlijk varieert per locatie. Zwaartekracht, gedefinieerd als de kracht die door de planeet op een object wordt uitgeoefend, zou een vectorwaarde zijn en een richting hebben (naar het zwaartekrachtcentrum van de aarde). Het referentiekader zou bepalen of het in die omstandigheid + of - is.
@Xalorous De zwaartekracht heeft een vectorwaarde; voor een waarnemer op het aardoppervlak is het het meest correct om "9.80665ms ^ -2 naar beneden" te zeggen, maar het gebruik van een negatief is in ieder geval een verbetering. Wat betreft de waarde zelf, zeker IRL het varieert. Standaard is het echter [gedefinieerd als een constante 9.80665] (http://en.wikipedia.org/wiki/Standard_gravity) en moet worden gebruikt in plaats van 9,8 of 9,81.
@imallett: Ten eerste is zwaartekracht een fenomeen, geen vectorwaarde. 'g' wordt gebruikt om 'versnelling als gevolg van de zwaartekracht' weer te geven, wat gewoonlijk wordt behandeld als een constante zonder teken, zoals Xalorous schreef. Als je het in een vergelijking gebruikt, zou je het kunnen optellen, aftrekken of vermenigvuldigen met -1, afhankelijk van je systeem en hoe de zwaartekracht een rol speelt. Maar je behandelt g nooit als een negatieve waarde, omdat het wordt afgeleid met g = G * Mearth / d ^ 2, wat altijd positief is.
@Lèsemajesté alleen omdat mensen onhandig zijn met tekens is geen excuus om ze te negeren. Je _kunt_ _aanvullende_ hoogte _decreasing_cijfers maken (door relativiteit), maar studenten (ik geef les) vinden dit een beetje vreemd als ze erover nadenken.¶ Voor de rest, [uw formule] (https://en.wikipedia.org/ wiki / Newton% 27s_law_of_universal_gravitation) is een magnitude. Alleen omdat mensen onhandig zijn met vectormagnitudesymbolen, is ook geen reden om die te negeren. Fysici zullen vaak het [vectorformulier] (https://en.wikipedia.org/wiki/Newton%27s_law_of_universal_gravitation#Vector_form) gebruiken.
@imallett Ok, het is me gelukt om onder woorden te brengen wat me hier dwars zat. Met de juiste eenheden wordt de zwaartekracht, d.w.z. de zwaartekracht die op een lichaam wordt uitgeoefend, gemeten in Newton (1 N = 1 kg * m / s ^ 2) en de zwaartekrachtconstante is ongeveer 9,8 m / s ^ 2). De constante heeft geen richting. De kracht is bidirectioneel, elk lichaam trekt aan het andere, en positief / negatief hangt af van het referentiekader. Ik ben er voorstander van om de concepten van vectoren aan studenten te introduceren, maar ik vind dat je de basis moet leggen met behulp van een eenvoudiger voorbeeld voordat je de zwaartekracht als vector gebruikt, vanwege de bidirectionaliteit van de kracht.
@Xalorous: Ik schreef een paar maanden geleden [een snark stuk] (http://geometrian.com/programming/tutorials/graphicstips/grav/index.php) waarin alle eenheden en tekens en vectoren in hun volledige, bloederige details worden beschreven. Je bent niet fout; Ik denk dat het gewoon neerkomt op een verschil van mening in het lesgeven. We liegen zo vaak tegen studenten door middel van vereenvoudigingen, dat ik in plaats daarvan graag studenten laat zien waar deze resultaten vandaan komen. Als mensen eenmaal begrijpen dat zwaartekracht bijvoorbeeld niet "naar beneden" trekt, begrijpen ze intuïtief dat "naar beneden" een nuttig perspectief is - niet een fundamentele wet.
#5
+9
Xalorous
2014-12-18 20:55:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De Federatie is een utopische samenleving die is afgeleid van de aarde. Zo'n utopische toekomstige wereld zou een consistent en gepland meetsysteem gebruiken. Dus gebruiken ze Celsius. Omdat het logisch en eenvoudig is. Eén graad Celsius is hetzelfde als één Kelvin, wat 1 / 100ste is van het totale bereik van het vriespunt tot het kookpunt van water (bij 1 atmosfeer druk). Fahrenheit is een veel gecompliceerder schaal (zie hier).

Kelvin is veel onhandiger bij de temperaturen waaraan we gewend zijn. Warme zomerdag is 298K of 25 graden C. Let op, de grootte van de Kelvin is gelijk aan de graden Celsius ingesteld. Kelvin begint gewoon bij 'het absolute nulpunt', dat is -273,15 graden C.

Dus Celsius is waarschijnlijk gekozen omdat het consistent, logisch, eenvoudig is, maar toch herkenbaar voor het gemiddelde publiek (Amerikanen in de jaren zestig), en het was ook 'futuristisch' voor niet-wetenschappers op het moment dat ST werd uitgevonden.

"_Omdat het logisch is ..._" (+1)! LOL! Heeft u familie van Vulcan? :>
Misschien ... ik ben een analytisch persoon, heb werktuigbouwkunde gestudeerd en ik werk met computers. Ik hou van "logisch". Altijd gedacht dat de personages archetypen waren, waarvan sommige buiten proportie. Spock als de ultieme wetenschapper, volgens de logica als een cultlid. Bones als een knorrige oude man. Scotty als de belichaming van een ingenieur (moet meer bier drinken). Kirk als de onstuimige held ... vrouwen willen hem, mannen willen hem zijn.
Goede punten, maar als het eenheidssysteem werd afgeleid door wetenschappers die geavanceerder waren dan die ten tijde van Napoleon, zou Kelvin * in plaats * van Celsius worden gebruikt. Celsius is een graad (sic) beter dan Fahrenheit, maar natuurlijk nog steeds een historisch artefact. Nu zitten we vast door Celsius * en * Kelvin beide te gebruiken als erkende metrische eenheden. Of Celsius moet (her) gedefinieerd worden als Kelvin minus exact 273.0000.
In mijn oude flat heb ik mijn oven geüpdatet om de temperatuur in de juiste Kelvin te lezen.Het is niet zo moeilijk om eraan te wennen.
#6
+4
user38114
2014-12-15 01:17:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hier en daar worden beide systemen gebruikt - soms denk ik alleen maar omdat 'mijlen' en 'inches' gemakkelijker in de geest te vatten zijn en zich menselijker voelen. Maar kijk hoe metrisch de hele mythos in de kern is - van sterrendata tot coördinaten. Daarom is het heel logisch dat ze ook Celcius zouden moeten gebruiken.

Het allerbelangrijkste; Trek vertegenwoordigt een utopische toekomst waarin de mensheid zich heeft verenigd zonder negatief nationalisme of onverdraagzaam jingoisme. In deze enkele cultuur zou het enorme aantal mensen dat dingen in tientallen meet, enorm opwegen tegen degenen die dat niet doen. Logica - en dus het metrieke stelsel - zou zegevieren door democratie, zoals @Royal zegt. Metrisch is ook het meetsysteem van de wetenschap en Trek is een hoge technocratie.

Of het imperiale systeem intuïtiever is, is waarschijnlijk een kwestie van wat het eerste was dat u leerde. Zweden is metrisch geweest sinds het lang voordat ik werd geboren, dus tijdens mijn leven is er niet eens een overblijfsel van oudere systemen geweest. En hoewel ik een basiskennis heb van het imperiale systeem, is het metrieke stelsel intuïtiever voor mij.
Uitstekend punt @Sixth. Groot-Brittannië schakelde begin jaren zeventig over. ** Enorme ** verbetering, geloof me - en ik heb vrijwel evenveel ervaring met beide. Ik denk echter nog steeds aan afstanden in termen van meters en meters. Vreemd genoeg geldt hetzelfde niet voor alle andere maatregelen, of het nu gaat om valuta of temp. Ik weet niet waarom.
@SixthOfFour Helemaal mee eens! In SI bevriest water bij 0 en kookt bij 100. Atmosferische druk is precies * 1atm *. * 1J * energie is het werk dat wordt gedaan om * 1C * lading door * 1V * te verplaatsen. Het Avogadro-nummer behoort toe aan SI. Men zou * elke * SI-eenheid kunnen gebruiken en deze naar wens kunnen schalen door te vermenigvuldigen met machten van 10 - het is niet nodig om namen te veranderen of eenheden te wisselen.
"soms denk ik gewoon omdat 'mijlen' en 'centimeters' gemakkelijker in de geest te vatten zijn en zich menselijker voelen" Dat is niet helemaal waar, het hangt ervan af wat je is geleerd te gebruiken. Mijn hele leven hebben de heersers (de meetinstrumenten, geen monarchen) in mijn land altijd zowel inches als centimeters gehad, maar omdat ik nooit inches heb hoeven gebruiken en nooit is verteld dat ik ze moet gebruiken, doe ik dat nooit en ze voelen zich ongelooflijk onnatuurlijk .
Het wordt erger als je probeert te meten in 16e en 32e !!! Bedenk echter waar een centimeter op neerkomt - vermoedelijk de lengte van je duim vanaf de laatste knokkel. Een voet is een voet lang ... In geïdealiseerde termen natuurlijk. * Dit * is de reden dat ik ze persoonlijk meer _benaderbaar_ vind, denk ik.
Ik weet niet waar je vandaan komt, @GemmanAster, maar rond deze delen hebben mensen voeten en duimen van verschillende grootte
'Of het imperiale systeem intuïtiever is, is waarschijnlijk een kwestie van wat je als eerste hebt geleerd.' Mis. Ik ben geboren en getogen in een metrisch land en heb geëxperimenteerd met het maken van schattingen van het imperiale systeem (foots en inches) gedurende 3 dagen en later met het converteren. Het is 3 maanden geleden en ik doe het nog steeds om mentale schattingen te doen.
@RenaeLider, helaas voor uw voorbeelden, de atmosfeer is geen SI-eenheid. De SI-eenheid voor druk is de pascal, 1 atm is ongeveer 100 kPa.
#7
+3
Rocket
2014-12-19 11:17:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Gene Roddenberry was een visionair. Ik denk dat hij voorzag dat toekomstige generaties eerder metrische eenheden zouden gebruiken, die al worden gebruikt door de wetenschappelijke gemeenschap (en door bijna elk land op aarde buiten de VS).

Hoewel je antwoord veel meer op een opmerking lijkt dan een volledig antwoord, moet ik toegeven dat ik de eenvoud ervan leuk vind (+1):> Echter (aangezien je nieuw bent in deze samenleving), lees aandachtig de Help-sectie over hoe om een ​​goede vraag te stellen en hoe u een goed antwoord kunt toevoegen. En probeer de volgende keer wat meer uitgewerkte antwoorden. Of anders zullen anti-commentaar-achtige-antwoorden-maniakken je gewoon kruisigen of je naar de volgende missie naar het Very Deep Space Something-station sturen! :>
heel erg bedankt: D ik hou van deze site die ik net heb ontdekt
Eigenlijk gebruiken de VS meestal metrische gegevens. Probeer de moeren en bouten van uw auto, ze zijn waarschijnlijk metrisch als uw auto <20 jaar oud is. De belangrijkste plaats die de VS niet heeft bekeerd, zijn consumentenproducten. Maar ze hebben allemaal metrische metingen. En ik zag gisteren een flesje drinken van 500 ml. Mijn eerste opmerking was om te vragen of het was geïmporteerd. Nee. Pepsi probeert klaarblijkelijk zijn verpakkingen met metrische afmetingen uit te breiden. Je zult ook zien dat metriek wordt onderwezen in Science and Engineering-klassen op hogescholen en dat die disciplines waar mogelijk ook in de industrie metriek gebruiken. Het leger gebruikt ook voor veel dingen metriek.
Ik ben Canadees dus ... ik gebruik al mijn hele leven metrics;)
* metrisch ... bijna elk land op aarde *: het probleem voor Star Trek is welk systeem het meest waarschijnlijk zou worden gebruikt door 'bijna elke beschaving in het heelal'. Is het een algemeen evolutionair voordeel om 10 vingers / tenen te hebben om mee te tellen? Als een andere intelligente soort een kracht van twee vingers zou hebben, zou dat meer overeenkomen met Imperial, met een lengte-eenheid verdeeld in 2 delen, of 4, 8, 16, 32 enz.
TOS gebruikte een vreemde mengelmoes van Amerikaanse metingen en SI.Ik denk niet dat het pas in de films of TNG was dat de show werd omgezet in SI (en meestal ook verkeerde metingen kreeg)
#8
+2
Roland
2014-12-17 16:52:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Star Trek is maar een verhaal. SI is gewoon een andere toekomstige ideale wereld. De echte wereld produceert in feite veel incompatibele systemen, moeilijk te gebruiken computers, enz., En gebruikt op veel plaatsen imperiale eenheden. Ik heb het hier over de zogenaamde metrische wereld, bijv. Nederland. Mijn fiets heeft 28 inch wielen. Elektronica gaat in 19 inch rekken. De afstand tussen de kabels van geïntegreerde schakelingen is 1/10 inch. (Ok, 1/10 is een beetje metrisch.) Resolutie van printers en foto's is in dpi dots per inch. Voorbeelden van niet-imperiale, maar ook niet-metrische eenheden die hier worden gebruikt: lichtjaar, olieproductie in vaten.

SI is niet een andere toekomstige ideale wereld. SI staat voor Système International en vormt de basis voor een uniform meetsysteem dat wordt gebruikt door de wetenschappelijke gemeenschap. (En alsjeblieft, bevestig je Trak aan Trek. Star Trak zorgt voor een zeer trieste horta.)
Zijn rekken precies 19 inch? Of misschien 19,6 inch (ongeveer 0,5 meter).
@Xalorous Maak je een grapje :-)? Een inch-meting verdelen in * tien * delen ??? Voor zover ik weet, had je als ongelovige 19.625 inch kunnen bedoelen. Maar wat uw vraag betreft: 19 inch racks worden gekenmerkt door frontpanelen van 19,00 inch breed.
@Xalorous 0,5 meter ... Bij Brown Boveri (Zwitserland) werkte ik met 19 inch rekken die eigenlijk 22 inch breed waren. Deze waren leuk om horizontaal meer modules in te stoppen, waarschijnlijk zo * wij * in Europa geven de voorkeur aan A4-papier omdat het net iets breder is dan papier van Letter-formaat.
Rekeenheden werden gedefinieerd door de EIA, die een Amerikaanse organisatie was / is. Dus ja, zolang de VS nog steeds metrische en imperiale eenheden combineert, zal de rest van de wereld waarschijnlijk ook de twee moeten mixen, zij het in mindere mate, en veel velden gebruiken nog steeds uitsluitend SI, zelfs in de VS.
#9
+1
JDługosz
2015-04-19 10:28:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk dat de "universele vertaler" ervoor zorgt, net als de gespecialiseerde vertalers die worden gebruikt voor het invoeren van scheepslogboeken enz.

Als Spock een culturele referentie in zijn officierslogboek zou gebruiken, en zou spreken over "honderd achtentwintig squelm " in FedStandard (die afstamt van en weergegeven wordt als Engels in de show) zouden de metadata automatisch de standaardwaarde in Kelvin noteren, en later wanneer een zwavel-ademende bijval van Sarr het leest, het zal in zijn moedertaal zijn met de waarde in Kelvin en een voetnoot waarin wordt uitgelegd dat de auteur het vergeleek met de woestijnmesa, ongeacht welke bloemen er worden geactiveerd, met links. Of het kan een notatie tonen die overeenkomt met het genormaliseerde bereik van de auteur, zodat hij zonder afleiding weet of dat heet of bitter koud of wat dan ook moet zijn. In het geval van een menselijke lezing, zou Fahrenheit een van de configureerbare opties kunnen zijn van de genormaliseerde clementieperceptie-schaal.

Aangezien Starfleet in de eerste plaats is opgericht en georganiseerd door Terran en Vulcan wereldregeringen, van wie zij zeggen dat SI de end-all / be-all metingen? Ze gebruiken wellicht op Vulcan gebaseerde interplanetaire standaardeenheden.

#10
+1
Pod
2018-09-17 14:14:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Uw vraag is niet helemaal juist. Star Trek gebruikt imperiale metingen. :)

In Star Trek, de originele serie, gebruiken ze imperial. Bijv. Spock vertelt Kirk een temperatuur in Fahrenheit, en op een gegeven moment kijken ze allebei naar het gegevensbestand van Mudd en het geeft zijn lengte in voet weer.

Ze gebruiken ook metrische gegevens, soms in exact dezelfde aflevering voor dezelfde metingen (bijv. afstand). Het is een grote mix.

Vanuit een productiestandpunt komt dit vermoedelijk doordat de schrijvers destijds niet veel nagedacht hadden en alleen schreven wat ze wisten.

#11
  0
Alex Deas
2015-09-24 15:59:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voor wetenschappelijke doeleinden is metriek de geaccepteerde standaard, dus voor degenen boven de onderneming (die allemaal een zekere mate van wetenschappelijke expertise hebben) zou het gewoon natuurlijk zijn. Bovendien zijn astronomische meeteenheden gebaseerd op het metrieke stelsel, we gebruiken Km om dichtbij planetaire afstanden te meten, pas wanneer we interplanetaire afstanden bereiken, beginnen we te meten in AU (de afstand van de aarde tot de zon), maar gigameters zijn ook hier uitwisselbaar. Naarmate we steeds groter worden dan parsecs, hebben we de kiloparsec en megaparsec die allemaal metrische meeteenheden zijn.

Wat betreft waarom ze geen Kelvin gebruiken - Kelvin heeft een directe conversie van gewoon 0 Celsius + 273.15 dus de twee zijn uitwisselbaar. We kunnen aannemen dat ze de twee door elkaar gebruiken zoals de wetenschappelijke gemeenschap dat doet, dus voor omgevingstemperaturen zal verwijzen naar 25C in plaats van 298,15K, maar als het naar de zeer koude verwijst, zou Kelvin kunnen worden gebruikt. Dus ze gebruiken waarschijnlijk Kelvin, maar het is allemaal gebaseerd op context, ik zeg bijvoorbeeld niet dat mijn wandeling naar de keuken 0,003 km van mijn zitkamer is, in plaats daarvan zeg ik gewoon dat het 3 meter is.

Dit verklaart niet waarom ze deze maatregelen zouden gebruiken.
@Richard bedoelt u waarom ze metrisch zouden gebruiken?Dat wordt behandeld in de eerste paragraaf, dat voor wetenschap (en astronomische eenheden zijn directer van toepassing) metriek de afgesproken norm is.
Je hebt uitgelegd waarom sommige mensen ** in de echte wereld ** celsius / fahrenheit gebruiken, niet waarom de mensen in het trek-universum het gebruiken.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...