Vraag:
Waar stierf Padmé aan?
Valorum
2014-12-29 22:25:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Volgens Star Wars: Episode III

MEDISCHE DROID: Medisch gezien is ze volkomen gezond. Om redenen die we niet kunnen verklaren, verliezen we haar.

OBI-WAN: Ze gaat dood?

MEDISCHE DROID: We weten niet waarom. Ze heeft de wil om te leven verloren. We moeten snel opereren als we de baby's willen redden.

Revenge of the Sith: Script

Medisch gezonde mensen sterven niet zonder goede reden.

Dus wat deed Padmé aan sterven, en hoe wisten ze zelfs dat ze stervende was?

de ongelooflijk dodelijke ziekte "Omdat het Smegging-complot het zegt"
Ze was allergisch voor slecht schrijven.
het is een vrij algemene trope: http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/DeathByDespair
Spoiler in titel?
@sweeneyrod - Iedereen sterft uiteindelijk.
@IG_42 Met andere woorden, precies het tegenovergestelde van Plot Armor.
Heeft iemand behalve mij opgemerkt dat obiwan bij de bovengenoemde verklaring een veelbetekenende blik op zijn gezicht had? Alsof hij wist WAT de reden is (niet aangeeft dat hij het veroorzaakte, alleen dat hij een goede neiging scheen te hebben wat haar dood veroorzaakt)?
@Thomas - Mijn antwoord verwijst hiernaar. Obi-wan (heeft in de novelle duidelijk een idee van wat er gebeurt. Helaas gaat de verteller niet verder.
@richard yepp keek opnieuw en zag het. Ik neem een ​​enorme gok dat de schrijver die informatie niet van Lucas ^^ heeft gekregen, maar dezelfde neiging had als wij daar
@Thomas - Ik heb begrepen dat alle novellen zijn gedaan met toegang tot zowel het volledige scenario * als * Lucas 'uitgebreide scriptnotities.
@Richard Ik wilde alleen aangeven dat Lucas het waarschijnlijk nergens over heeft gezegd van wat ze precies stierf (noch de aantekeningen, noch het scenario en dus de schrijfster koos ervoor om niet precies te zeggen waarom)
@Thomas - We weten van de Radio Plays dat Lucas enorme stapels aantekeningen heeft geschreven over elk van de films die hij nooit met het grote publiek heeft gedeeld.
@sweeneyrod: Ze is dood in Episodes 4-6, die nu meer dan 30 jaar geleden uitkwam, dus ik denk dat de verjaringstermijn voorbij is.
Maar ze stierf niet, want toen Luke haar vroeg of ze zich haar echte moeder herinnert in Return of the Jedi, herinnert Leia zich haar als 'mooi, zorgzaam, maar ... verdrietig' (opnieuw vertaald uit het Duits, misschien niet de exacte bewoording). Lucas had de originele trilogie echt met rust moeten laten ...
Midichlorian allergie?
@DevSolar - dit werd verklaard door te zeggen dat Leia zich haar geadopteerde moeder (de vrouw van Bail Organa) herinnerde.
@Omegacron - Ik meen me te herinneren dat ik iets las over 'geforceerd geheugen' als een vaardigheid waarmee Leia zich vanaf de geboorte kon herinneren. Eerlijk gezegd is het logischer om te zeggen dat ze gewoon een waanvoorstelling heeft dan een achtergrondverhaal te verzinnen.
Ja, helaas schrijf ik dit spul niet. Ik kijk gewoon naar de film en scheld tegen het scherm.
Ik ben net [een andere theorie] tegengekomen (http://www.retrozap.com/padme-didnt-die-of-a-broken-heart/), dat Palpatine (op afstand) het leven van haar afzoog om Anakin te houden levend. Ik ben echter niet bekend met de novellen, en ik heb de film al een tijdje niet gezien, dus ik kan niet garanderen hoe legitiem dit is.
@Richard: waar.Maar de tags laten ook zien waar de vraag mee te maken heeft.En laten we aannemen dat het zal gebeuren in de derde aflevering.Ik moet hieraan toevoegen (hoewel het me niet zoveel kan schelen) dat ik hierdoor verwend was.
In de film ziet de faciliteit waar ze wordt behandeld er behoorlijk saai uit.Het is een kleine, kleine leefomgeving op een donkere maan.Misschien waren de droids die haar behandelden ondermaats.
@fredsbend - [Ze waren] (http://i.stack.imgur.com/OVY76.png)!
Palpatine haar vervloekt?Nee?OK.
Het is grappig.Je kunt niet zomaar sterven door de wil om te leven te verliezen.Je moet in ieder geval eerst zelfmoord plegen.
Tien antwoorden:
#1
+196
DVK-on-Ahch-To
2014-12-29 22:32:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Medisch gezonde mensen sterven niet zonder goede reden

Maar ze was niet " medisch gezond ".

Ze leed aan - op zijn minst:

 1. Tweelinggeboorte. Dat overkomt een menselijk lichaam behoorlijk stressvol, vooral als het was voorbarig, mogelijk veroorzaakt door, of in ieder geval gecorreleerd met ...

 2. Verwondingen door Anakin die haar dwangstikte in een vlaag van jaloerse woede. Ze was bewusteloos aan het einde ervan (als je het bewustzijn verliest, kan dit erop wijzen dat er slechte dingen gebeuren in je hersenen):

  enter image description here

 3. psychosomatische effecten van pure psychologische shock kunnen ook grote fysiologische problemen veroorzaken.

 4. Als klap op de vuurpijl weten we niet wat de exacte stand van de medische wetenschap / technologie in TGFFA is. Voor zover we weten, weten ze niet hoe ze iemand met een hartstilstand moeten helpen - wat betekent dat een hartaanval kan worden afgeschreven als "gebroken hart, kan hier niet helpen". Of, waarschijnlijker, een aneurisme (ik merkte helemaal niet dat ze haar hersenen scanden).

  Onthoud dat jij (nou ja, je vraag) gewoon vertrouwde op de mening van een medische droid die een vrouw die net bevallen was van een tweeling een schone medische gezondheidsverklaring verklaarde.

  Dat gezegd hebbende, geeft canon gewoon geen ondubbelzinnig antwoord dat wetenschappelijk aannemelijk zou zijn, net zo min als het geeft om lasers en ionenmotoren die geluiden maken in een vacuüm, of het vermogen van midichlorians om op de een of andere manier een maagdelijke geboorte te veroorzaken in afwezigheid van DNA van een mannelijke reproductieve cel in een soort die nadrukkelijk NIET ontworpen is om op die manier te werken. Dus,

 5. Complicaties door ernstige mislukte plot. Ze stierf door Lucas die het scenario schreef.

De droid stelt expliciet dat ze medisch gezond is. De novelle lijkt in overeenstemming te zijn; "*" Alle organische schade is hersteld. " De droid controleerde een andere uitlezing. "Deze systemische fout kan niet worden verklaard." Fysiek niet, dacht Obi-Wan. * "
@Richard - zie # 4. G canon is niet erg duidelijk over hoeveel interne schade die droids kunnen detecteren en repareren.
Wat betreft punt 4, de medische droids van Palpatine gebruiken een hartmonitor op Anakin.
@Richard - ja, Palpatine loopt technologisch gezien over het algemeen drie stappen voor. Komt met de positie. En als je me blijft pushen, verander ik het antwoord in "Midichlorian Gom Jabbar" :)
Opmerking: er kan [hier] meer informatie zijn (http://starwars.wikia.com/wiki/Coruscant_Nights_II:_Street_of_Shadows), maar ik weet niet zeker of het enige harde informatie heeft, behalve dat Vader papegaait wat Palpatine hem vertelde.
* 5. Complicaties door ernstige plotstoring. Ze stierf doordat Lucas het scenario schreef. * Verdomme Lucas ... verdomme. Moet elke tragedie in het SW-universum worden geworteld in uw onvermogen als creatieve schrijver.
Midichlorian Gom Jar Jar wat? Precies wat we nodig hebben ... Brian Herbert en Gorge Lucas om hun wereldopbouwende vaardigheden te combineren om een ​​film te worden voor J.J. Abrams ....
@MichaelT: Scenario van Damon Lindelof en Michael Bay.
Over 4: er zijn veel aanwijzingen dat medische technologie in star wars de onze ver vooruit is: ze hebben specifieke technologie, zoals bacta (ongeveer gelijk aan automatische genezing) of perfecte prothesen (wat impliceert dat ze het zenuwstelsel redelijk goed begrijpen), en ook enkele generieke technologieën die onze artsen enorm zouden helpen (AI, 3-dimensionale beeldvorming). Het zou heel grappig zijn als ze dat allemaal hadden ontwikkeld zonder te merken dat elektrische schokken een hart kunnen herstarten. Maar misschien is dat wat 19e-eeuwse mensen zouden zeggen over ons onvermogen om trepanatie te gebruiken ...
Ik denk dat 3 het meest veelbelovend is in combinatie met de pure stress die haar lichaam had door de tweeling. Het kan dus zijn dat het gewoon een psychologische inzinking was die resulteerde in haar dood. Bovendien weet ik niet zeker of het ooit is gezegd, het leek er altijd op dat zij en Anakin verbonden waren door de kracht en toen hij haar had verstikt, had hij zich van haar en die verbinding afgekeerd en dat had daaraan kunnen toevoegen (niet zeker of ik heb gelijk dat ze verbonden zijn of niet).
Ik heb gezien dat het suggereerde dat Anakin zijn band met haar via de Force gebruikte om zijn eigen verwondingen te overleven en haar daarbij per ongeluk te doden. Dat is natuurlijk helemaal verzonnen. Maar het is net zo logisch als alles wat Lucas eigenlijk schreef ...
Spermacellen kunnen worden afgeleid uit het beenmerg van een vrouw, dus dat is er.
Ze stierf aan complicaties als gevolg van een ernstige mislukking van het complot, en liet meer achter zich toen ze stierf. Als ze nog een paar jaar had geleefd, hadden ze Leia niet hoeven te herinneren aan haar 'echte' moeder.
@Zack En hoe zou een zelfbevruchtende vrouw onder die omstandigheden mannelijke nakomelingen voortbrengen? Het punt is dat Lucas niet veel geeft om onze fraaie "wetenschap" of "logica" of "gezond verstand".
Ik zou gelukkiger zijn met dit antwoord als er een woord van George Lucas in stond.
@Richard - Wanneer was de laatste keer dat Lucas zich verwaardigde om zijn blunders uit te leggen? Let wel, ik ben helemaal niet blij, maar geen informatie betekent geen informatie. Ik zou Leland Chee tweeten, maar in mijn eerdere ervaring is het zinloos tot in het oneindige :(
@Richard - het probleem is natuurlijk dat ‘medisch gezien gezond’ en ‘ze sterft’ tegenstrijdig zijn. EEN van die twee uitspraken is noodzakelijkerwijs onjuist door de semantiek van de --- Engelse --- gemeenschappelijke taal
@dvk - Ik ben het niet oneens, ik zou gewoon een soort Woord van God willen over haar dood. Hij heeft zeker andere uitspraken gedaan over Jar Jar, bijvoorbeeld /
@Richard - meesa niet hearsa yousa
@T.Verron - Elektrische schokken 'herstarten' een hart niet per se, ze stoppen het. Een hart schokken helpt wanneer het hart onregelmatig klopt - het stopt de beweging tijdelijk, dus wanneer de impulsen terugslaan, zou het weer normaal moeten kloppen. Het doet niets voor patiënten die 'flatlinen', ondanks dat Hollywood het tegendeel beweert.
Omdat ze fysiek oké was, zijn er sowieso maar 2 mogelijkheden in dat universum: a.) Psychologische problemen (oftewel sterven aan een gebroken hart) of b.) De kracht (ofwel een actie die anakin per ongeluk deed door de kracht of de wil van de zichzelf dwingen [als het live aka anakin kan creëren, kan het het ook of padme verminderen])
Ik wilde gewoon dit [bbc-artikel] (http://www.bbc.com/earth/story/20141219-spectacular-real-virgin-births) over parthenogenese (maagdelijke geboorte) hier plaatsen. Ik heb er enig vertrouwen in dat de noodzakelijke genetische interventie niet zo moeilijk zou zijn voor geavanceerde nanobots (eh, ik bedoel midichlorians).
Dit is goed, want als je een robot was die was geprogrammeerd om de beste en meest efficiënte manier te berekenen om levens te redden, komt een zwangere vrouw binnen met minimaal lichamelijk letsel op het punt om een ​​tweeling te krijgen, of wel A) maak uitgebreide scans van hersenen en slagaders om mogelijk een leven redden wanneer twee anderen in gevaar zijn, of B) twee levens redden met een hoog slagingspercentage wetende dat de snelle scans zeiden dat de vrouw min of meer "ok" was
@DVK Ik weet niet hoe ik u dit moet vertellen, maar het baren van een tweeling is meestal geen fatale aandoening.
Plus vermeld dat ze in een ander universum leven (ver weg, trouwens) dan wij. Dus ze hebben misschien droids en geweldige lichtzwaarden, maar misschien hebben ze geen medische praktijken uitgevonden, zoals wij deden.
#2
+52
Adam D. Ruppe
2014-12-30 02:06:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Levenskracht is een bewezen zaak in Star Wars, onthoud wat er in ANH werd gezegd over alle levende wezens, kennelijk verschillend van fysieke lichamen - zie de geesten zoals Ben Kenobi. Misschien zei de droid dat haar lichaam in orde was, maar dat haar ziel wegdreef. Omdat ze het Force-potentieel kunnen detecteren met instrumenten (midichlorian counts), kunnen ze misschien ook de aanwezigheid van een levenskrachtziel detecteren met instrumenten.

Waarom zou het dat doen? Ze was gewoon het slachtoffer van kwade magie ... de droid snapt het niet echt en legt het uit als "de wil om te leven verloren", maar het kan een nawerking zijn van Palpatine of Anakin's Force-spul, of een directe moord . Palpatine is tenslotte niet boven een zelfvullende profetie.

Eviiiiiil magie. Blijf weg van da voodoo, ma.
Dit is geen slecht idee. Als je al je kracht verliest, ga je dan dood?
Ja, zoiets. Ik heb geen enkel bewijs, dit is een wilde speculatie, maar ik dacht dat het genoeg werd ondersteund om daar weg te gooien.
Ik stel me een oude 8-bit HP-balk voor in de linkerbovenhoek van het scherm, genaamd "Force Energy". Laat het niet opraken, anders is het "Game Over"!
@Richard - Yuuzhan Vong en Ysalmiiri (sp) zeggen van niet
@dvk - Geen van beide heeft een canon-status in het filmuniversum.
@Richard - bij uw vraag stond niet "G / D canon only" :)
@DVK - Dat is waar, maar je kunt de streams niet oversteken.
Wat bedoel je met Palpatine of Anakin's Force-spul?
Een donkere aura of zoiets.Ik was opzettelijk vaag ...
Misschien zijn in het Star Wars-sterrenstelsel de midichlorians zo verbonden met iemands bewustzijn dat 'het verliezen van de wil om te leven' ervoor kan zorgen dat al je midichlorians afsterven, en misschien beïnvloedt dat vitale functies (vergelijkbaar met wat er met ons zou gebeuren als onze mitochondriën, wiens naam waarschijnlijk Lucas inspireerde, zouden allemaal tegelijk uitsterven).
#3
+39
Valorum
2014-12-30 02:43:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Volgens het (Disney Canon) " Star Wars in 100 Scenes" -boek stierf ze door de wil om te leven te verliezen . Blijkbaar is dat een ding waaraan je kunt sterven in het Star Wars-universum. Het boek vermeldt ook dat de medici grotendeels incompetent zijn, dus dat kan een factor zijn geweest die heeft bijgedragen aan haar verbijsterende diagnose.

VERLATEND MUSTAFAR, neemt Obi-Wan Padme mee naar de planeet Polis Massa, waar Yoda en Bail Organa wachten. Medische droids proberen haar leven te redden, maar hun pogingen zijn tevergeefs - ze heeft de wil om te leven verloren. De droids baren niet één baby maar een tweeling, en de stervende Padme noemt hen Luke en Leia. Yoda, Obi-Wan en Bail Organa weten dat de kinderen van Anakin Skywalker sterk zullen zijn bij de Force. Ze moeten een manier vinden om te voorkomen dat ze worden gevonden door de kwaadaardige agenten van de nieuwe Sith Emperor.


The Star Wars Episode III: Revenge of the Sith (junior novelization) geeft ons wat aanvullende informatie vanuit het perspectief van Obi-Wan

"Medisch gezien is ze volkomen gezond", zei de droid. "Om redenen die we niet kunnen verklaren, verliezen we haar."

"Ze gaat dood?" Zei Obi-Wan, geschokt. Nee nee! Hij kon niet meer op deze manier verliezen.

Maar de medische droid bobde zijn hoofd. "We weten niet waarom. Ze heeft de wil om te leven verloren. ”

Ik weet waarom, dacht Obi-Wan. Anakin heeft haar hart gebroken.

Dit geeft duidelijk aan waarom ze de wil om te leven verloor, maar niet noodzakelijk hoe dit resulteerde in haar dood.


En in de roman Revenge of the Sith komt Obi-Wan tot de conclusie dat haar dood niet het gevolg is van fysieke schade, wat suggereert dat er iets metafysisch dat haar overkomt:

"Alle organische schade is hersteld." De droid controleerde een andere uitlezing. "Deze systemische storing kan niet worden verklaard."

Niet fysiek , dacht Obi-Wan.

Helaas maakt hij deze gedachte niet af ...


De scène in Star Wars: Revenge of the Sith - Illustrated Screenplay heeft een extra regel. Blijkbaar was haar " energie " uitgeput:

OBI-WAN: Je hebt een tweeling , Padme Ze hebben je nodig ... wacht even.
PADME: Ik kan niet ...

Padmé wint opnieuw en pakt Obi-wans hand. Ze houdt het japor-fragment van Anakin vast.

OBI-WAN: Bespaar je energie.
PADMÉ: Obi-Wan ... daar ... is goed in hem. Ik weet dat er ... nog steeds ...

Een laatste zucht is, en ze sterft. Obi-Wan bestudeert de ketting.


De VFX-supervisor John Knoll schrijft haar dood toe aan "een gebroken hart".

Nadat Padmé is overleden aan een gebroken hart , wordt haar lichaam teruggebracht naar haar thuisplaneet voor een staatsbegrafenis

Creating the Worlds of Star Wars: 365 Days


Op de schaal van de canon, de Star Wars-roman " Coruscant Nights II: Street of Shadows "stelt dat Padme's doodsoorzaak (bij autopsie) haar doodsoorzaak registreerde als wurging :

Er waren natuurlijk tegenstrijdige rapporten, maar alle autopsierapporten waren in overeenstemming over twee dingen: dat ze was gewurgd , en dat het kind met haar was gestorven.

Maar hoe het eerste precies was bereikt, wist niemand helemaal zeker. Het bewijs van wurging was er geweest, en duidelijk: het gebroken tongbeen, schade aan het strottenhoofd en samendrukking van de luchtpijp waren allemaal duidelijke indicaties van fatale smoring. Maar ... Er waren geen tekenen van kneuzingen in haar nek, geen krassen of tekenen van congestie ... helemaal geen indicatie van uitwendig trauma. Haar keel had was ongerept. Het was alsof ze op de een of andere manier was verstikt zonder fysiek contact. En er was maar één kracht in de melkweg waarvan Typho wist dat die zoiets kon bereiken.

The Force.

 • In-universe

  • het is duidelijk dat er met haar autopsie is geknoeid en deze is vervalst. De resultaten kunnen op een aantal punten onjuist zijn.
 • Buiten het universum

  • Zoals met alle EU-romans, wordt dit boek niet langer beschouwd als een canon van informatie.

  • Dit is duidelijk in strijd met de filmcanon. De medische droid verklaarde duidelijk dat haar lichaam lichamelijk gezond was. Gebroken botten en een samengedrukte luchtpijp zouden onmiddellijk zichtbaar zijn, zelfs bij de meest vluchtige medische inspecties, en ze zou ook verhinderen te spreken.

Aangezien het rapport ook vermeldde dat ze stierf ** tijdens de zwangerschap **, was het duidelijk verzonnen, daarom heb ik expliciet besloten om die bron uit mijn antwoord te verwijderen.
@DVK - Ik nam het alleen voor de volledigheid op. Let op de belangrijkste kanttekeningen onderaan het antwoord.
Natuurlijk zouden de records dat zeggen. Palpatine vertelde Vader dat hij Padme had vermoord. Het minste wat hij kon doen, was het zo op papier laten lijken.
@nigralbus - Het waren Yoda en Ben die de nep-autopsie regelden.
* Oprechte interesse *: Oooh, dat moet ik vergeten zijn. Waar wordt het vermeld?
Nou, we gaan ervan uit. Het is duidelijk dat ze haar zwangerschap hebben vervalst, dus ze moeten ook een hand hebben gehad bij het vervalsen van haar autopsie
Ik heb altijd aangenomen dat Anakin een ongetrainde maar krachtige gebruiker was van de Dark Side of the Force, en hij was erg boos op Padme ... en zijn woede doodde haar op een subtielere manier dan een Force Choke. Het is iets dat hij nooit * bewust * zou hebben gekozen om te doen. Als ik gelijk heb, is het nog een andere manier waarop de Dark Side je leven verpest ("voor altijd zal het je lot domineren", zoals Yoda zei). Helaas denk ik dat ik hier meer over heb nagedacht dan George Lucas.
#4
+18
Robert
2014-12-29 22:33:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een gebroken hart. Onthoud dat ze in aflevering 3 Anakin vertelt dat hij haar hart breekt. Dat is wat haar doodde, om te weten dat de man van wie ze hield zo gemakkelijk kon vernietigen wat zij en hij zo hard werkten om te beschermen, en gewoon hun leven weggooien zoals hij deed. Er zijn perfect gezonde mensen in de echte wereld die zijn gestorven aan een gebroken hart.

Het kan ook worden toegeschreven aan het feit dat ze eigenlijk de wil om te leven verloor. Haar leven was zojuist uitgewist, ze had niets meer om voor te leven of enige reden om te leven. Ze wilde niet verder leven, dus gaf ze het gewoon op.

Hoewel [stressgerelateerde hartaandoeningen] (http://www.hopkinsmedicine.org/asc/faqs.html) echt zijn, zouden er nog heel wat andere symptomen zijn.
Klopt. Ik zou moeten herhalen wat DVK zei. Misschien kon Organa's droid de andere symptomen niet detecteren. Ik betwijfel echter ten zeerste dat een vrouw die op het punt staat te bevallen geen hoge bloeddruk, pijn op de borst of kortademigheid zou hebben. Dus de kans is groot dat de droid een vreselijke, vreselijke dokter was die zijn medische vergunning moet laten intrekken ..... Maar nogmaals, we kunnen altijd onze toevlucht nemen tot 'de midichlorians de schuld geven'
Ik hou best wel van het idee dat haar medische droid gewoon echt onzin is.
Ik vind dit antwoord echt leuk. Ik geloof graag dat de droid niet verwijst naar de medische aandoeningen die uitleggen waarom ze stierf, maar alleen naar het feit dat er die aandoeningen zijn, maar we kunnen niet uitleggen waarom ze gebeuren. +1
#5
+13
Umbrella Corporation
2014-12-30 12:07:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het antwoord is duidelijk:

Ze heeft haar wil om te leven verloren.

De vrije wil van mensen heeft altijd beschouwd als onafhankelijk van het fysieke lichaam (soms is het zelfs door wetenschappers als Descarts, Laplace, Newton gehecht aan ziel), dus je materiële fysieke gezondheid kan je overleving niet garanderen als je geen wil hebt om te leven. Met andere woorden, je hebt altijd een beetje wil om te leven en je kunt gewillig sterven ( Willen dood is niet gemakkelijk en wordt in sommige religies als een prestatie beschouwd. Zie Nirvana).

Dergelijke dingen ontstonden doordat wetenschappers in oude tijden, die in de deterministische aard van de natuur geloofden, onze vrije wil niet konden verklaren . Moderne wetenschappers zoals Stephen Hawking geloven dat menselijk gedrag deterministisch is en kan worden opgelost door wiskundige vergelijkingen (bron: The Grand Design boek). Maar niet-deterministische vrije wil geleid door ware zelf (ziel) bestaat nog steeds dankzij religies (en Will to Live medische dingen en wonderen). En niemand kan het wetenschappelijk ontkennen. Je kunt alleen maar een mening geven.

Dus, buiten het universum, heeft het zeker Star Wars beïnvloed. En in het universum is zoiets wetenschappelijk geldig (wat niet verwonderlijk zou moeten zijn aangezien we Force Ghosts en Death at Will van Kenobi hebben).

#6
+7
anotherguy
2014-12-30 09:02:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wie zegt dat "mensen" die lang geleden in een melkwegstelsel ver weg woonden, hetzelfde zijn als de mensen die naar de films keken? Hebben we midichlorians? Dus misschien was hun fysieke gezondheid gevoeliger voor psychologische of emotionele toestanden dan die van ons.

Ik vatte medisch gezond op om te bedoelen dat haar lichaam geen fysieke schade, defecten of infectie had die haar zouden kunnen verklaren staat. De psychische toestand van een persoon kan zijn fysieke welzijn veranderen, en dat was de implicatie.

#7
+3
jenni selman
2015-01-02 02:48:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een gebroken hart. Haar band met Anakin was veel groter dan alleen liefde. Toen Anakin naar de donkere kant begon te zwaaien, werd Padmé ziek omdat hun liefde voor elkaar zo sterk was.

Toen Anakin door de donkere kant werd verleid, begon haar ziekte.

Ik ben het niet oneens met dit punt, maar ik weet niet zeker of het iets toevoegt aan de bovenstaande antwoorden.
#8
+3
anon3082
2015-01-03 17:08:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Medisch gezonde mensen sterven niet zonder goede reden.

Takotsubo-cardiomyopathie (heeft enkele symptomen)

Is het mogelijk ?

Ouderen die kort na hun echtgenoot overlijden.

Ouderen die hun tijdstip van overlijden kiezen.

En ergens, maar ik niet een citaat hebben, gehoord over een spion in WO II, onder foltering die zichzelf dood wenste.

Maar het is niet gebruikelijk, noch gemakkelijk (althans voor depressieve / suïcidale mensen). Of heel weinig mensen zouden de middelbare school halen.

Zoals ik bij meerdere gelegenheden heb gezegd, hoewel ik accepteer dat je kunt overlijden aan hartaandoeningen die verband houden met stress, gaan ze altijd gepaard met een ware lading symptomen die alleen een incompetent zou kunnen missen; verhoogde bloeddruk, bewusteloosheid, etc.
Ook het geval dat u hebt geciteerd; Sam Londe is een schoolvoorbeeld van het scheermes van Occam. Is het waarschijnlijker dat hij stierf aan kanker (en een mislukte autopsie had, een van de tientallen die elk jaar plaatsvinden) of dat hij stierf aan een aandoening die zo zeldzaam was dat het niet eerder of daarna is gezien?
Welnu, als elk contra-voorbeeld wordt genegeerd / afgewezen met een aanval op de onderzoekers (incompetent) of een hypothetische (verzonnen?), Onbekende en ongeziene toestand - dan heb je natuurlijk gelijk! Meer kracht voor jou. Klasse ontslagen: je weet natuurlijk al wat je moet weten - geen school nodig. Simpel gezegd, als u er niet naar op zoek bent, zult u het niet kunnen vinden.
"* hoe uitzonderlijker een claim, hoe zwaarder de vereiste bewijslast *". Een enkel geval dat aantoont dat een man aan een puur psychosomatische aandoening kan overlijden, is iets dat (huidig) medisch begrip tart en daarom zou meer dan één voorbeeld nodig hebben om te bewijzen dat zoiets bestaat, vooral wanneer de persoon in kwestie al bestaat. had een eerder gediagnosticeerde terminale aandoening. Uw opmerking hierboven suggereert dat u elke sceptische bewering als een * persoonlijke * aanval beschouwt, u kunt er zeker van zijn dat dit niet het geval is
Medisch gezonde mensen tillen ook geen grote rotsen of ruimteschepen met hun verstand.Je kunt geen echte logica toepassen op een fantasiewereld.
#9
-1
Linda Valdez
2014-12-30 13:32:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ze stierf aan een gebroken hart, ze gaf haar wil op om een ​​vorm van zelfmoord te leven. zelfs in de ruimte is liefde echt het enige dat het waard is om voor te leven. Het laat zien dat we zonder liefde verloren zijn

Heel poëtisch. Maar niet echt een antwoord.
#10
-1
Jason Willis
2017-11-14 09:51:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er is een artikel met de titel: "Padme stierf niet aan een gebroken hart." De kern: Palpatine gebruikte zijn vaardigheid om levenskracht te manipuleren om Padme's te stelen om Anakin in leven te houden. Het is een nette en opgeruimde theorie, en zeer goed uitgelegd.

Fan-theorieën zijn leuk, maar vormen geen goede basis voor verstandige antwoorden
Ze vormen ook niet de basis voor verstandige films :-)


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...