Vraag:
Was V'ger verantwoordelijk voor de oprichting van de Borg?
Daniel Bingham
2011-01-19 05:46:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik herinner me dat ik ergens een theorie las dat V'ger (het wezen dat de Voyager-sonde was geworden in Star Trek: The Motion Picture ) op de een of andere manier verantwoordelijk was voor de creatie van de Borg. Is dit canoniek? Waar komt de theorie vandaan? En hoe ging het precies naar beneden?

Ik heb dit nog nooit gehoord, en AFAIK het kan onmogelijk waar zijn, aangezien de Borg ouder zijn dan de Voyager-sonde. (Plus, hoe kon V'ger in het Delta-kwadrant komen en terug?)
V'ger machine cultuur buitenaardse wezens veel krachtiger dan de Borg. Waarom? Ze bouwden een machine rond Voyager, die de Enterprise 30 minuten kostte om op impulsmotoren te vliegen. En dat was gebouwd rond een oude raket met primitieve zonnecellen, kleppen als computer. Ik vermoed dat ze hun eigen tatoeage op de Voyager gooiden, omdat ze die nooit nodig hadden, maar het was nog steeds enorm, vele ordes van grootte krachtiger dan ondernemingszin.
Is dit geen duplicaat? http://scifi.stackexchange.com/questions/426/what-was-the-origin-of-star-treks-borg
@wikis Ik zou willen zeggen dat het een meer specifieke vraag is of een bepaald scheppingsverhaal al dan niet canoniek is en waar dat specifieke scheppingsverhaal vandaan komt. In tegenstelling tot degene die je linkt, die alleen om het scheppingsverhaal van de canon vraagt.
Het is meer alsof V'ger en de Borg een gemeenschappelijke voorouder delen. V'ger werd uiteindelijk een wezen van pure energie. Q, iemand?
Mijn theorie is dat de * een eerdere versie van de Borg, misschien de soort die de Borg * zou worden, V'ger vond en aanpaste, en daarmee opzettelijk het enige creëerde dat hen kon verslaan ... en op de een of andere manier is dit gerelateerd aan J.J.Abrams 'alternatieve tijdlijn, dat zou het tenminste moeten zijn, want dat zou GEWELDIG zijn.
In The Return, een roman van William Shatner, staat dat de reiziger de Borg heeft bereikt en deze sterk verbeterd heeft teruggestuurd.
De Borg vond Voyager nadat hij door een wormgat was geglipt.Ze hebben de hardware geüpgraded en verzonden.V'ger heeft de Borg niet gemaakt.
Zes antwoorden:
#1
+72
Bill the Lizard
2011-01-19 05:52:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het lijkt erop dat deze verklaring voor de oorsprong van de Borg geen canon is.

De Star Trek Encyclopedia speculeert dat er een verband kan zijn tussen de Borg en V'ger, het schip dat we tegenkwamen in Star Trek: The Motion Picture; dit wordt naar voren gebracht in William Shatners roman The Return. Het verband werd ook gesuggereerd in een brief in Starlog # 160 (november 1990). De briefschrijver, Christopher Haviland, speculeerde ook dat de originele Borg-drones leden waren van een ras genaamd "The Preservers", waarvan Spock had gesuggereerd in de originele aflevering van de serie The Paradise Syndrome, zou verantwoordelijk kunnen zijn voor de reden waarom zoveel mensachtigen de melkweg bevolken. Toevallig merkt de V'ger-entiteit in de novelle van Star Trek: The Motion Picture (geschreven door Gene Roddenberry) op dat de Ilia-sonde zich verzet tegen de programmering die eraan is gegeven vanwege resterende herinneringen en gevoelens voor Decker, van de precieze replicatie van de luitenant van Deltan. Wanneer V'ger zich hiervan bewust wordt, besluit het dat "het verzet natuurlijk zinloos was".

Het extra gedeelte van het spel Star Trek: Legacy bevat de "Origin of the Borg", die vertelt het verhaal van V'ger die in een zwart gat wordt gezogen. V'ger werd gevonden door een ras van levende machines, waardoor het een vorm kreeg die geschikt was om zijn simplistische programmering te vervullen. Niet in staat om te bepalen wie de maker zou kunnen zijn, verklaarde de sonde dat alle op koolstof gebaseerde leven een aantasting van het universum van de maker was, wat leidde tot assimilatie. Hieruit zijn de Borg ontstaan, als verlengstukken van V'ger's doel. Drones werden gemaakt van degenen die geassimileerd waren en versmolten tot een collectief bewustzijn. De Borg Queen is gemaakt uit de noodzaak van één verenigende stem. Met haar eigen gedachten en verlangens was ze echter niet langer verplicht V'ger te dienen. Deze uitleg is echter niet canon.

Jammer, want dat zou best geweldig zijn.

Ik zou dit als een triljoen keer stemmen als ik kon. Ik ben hier naar op zoek! Bedankt @Bill
@morganpdx: Ik zou het daar niet mee eens zijn. Dit is een onhandige, ham-fisted, gekunstelde reverse-deus-ex-machina. Het is alsof een 15-jarige het schreef.
@Damp Ik verwees naar de lokalisatie van het antwoord, niet naar de kwaliteit van het antwoord zelf.
@morganpdx: Ah, begrepen. : P.
@DampeS8N: "... onhandig, ham-fisted, gekunstelde reverse-deus-ex-machina." Bedoel je het boek van Shatner of het Wikipedia-artikel? Omdat een van die misschien eigenlijk is geschreven door een 15-jarige. ;)
@Bill the Lizard: LOL, Star Trek: Legacy is waarschijnlijk geschreven door een 15-jarige, nu ik erover nadenk ... Ik verwees naar de plot zelf.
U weet dat ik een ouder boek heb voordat die encyclopedie uitkwam.Daarin stond ook dat Gene Roddenberry er eigenlijk grapjes over maakte, want daar kwamen de Borg vandaan.Als kind (dit was eeuwen geleden) vond ik het altijd een leuk idee.Als hij nog leefde, had hij hier misschien geantwoord en de wiki's bijgewerkt lol.Ik zou naar het boek moeten graven.Het is ergens met al mijn oudere boeken
#2
+17
user68999
2016-07-19 03:29:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

V'ger was NIET de maker van de Borg, noch had de Borg iets met V'ger te maken, in tegenstelling tot wat wordt geloofd of geschreven in het Star Trek lexicon om te proberen uit te leggen hoe het V'ger-schip is gemaakt. Dit is waarom:

Feit # 1: De Borg bestaan ​​sinds het midden van de 15e eeuw.

Voyager 6 (V'ger) is gemaakt en in de ruimte gelanceerd in de late jaren 20ste eeuw. De Borg bestonden al lang voordat NASA werd opgericht, 500 jaar of meer. Zelfs als het "zwarte gat" de Voyager 6 500 jaar terug in de verkeerde richting had gedraaid, zijn de technologische verschillen enorm. Over de oorsprong van de Borg is geen echte informatie beschikbaar, behalve dat de Vardwar in Star Trek Voyager bevestigt dat de Borg al sinds het begin van de 15e eeuw bestaat volgens de menselijke tijd en zeven of Nine bevestigt dat een groot deel van de Borg-geschiedenis van die tijd gefragmenteerd en verloren was. Het hele idee / concept van Borg / V'ger om de creatie van het V'ger-schip uit te leggen, is precies dat - een idee, en helaas is het een onjuist idee dat de Star Trek -schrijvers zijn geweest ten onrechte vasthouden aan een plausibele verklaring voor de oprichting en vroege geschiedenis van de Borg en van V'ger.

Feit # 2: Voyager 6 zou, als hij in de Borgruimte was terechtgekomen, werd in het slechtste geval gezien als ruimteafval, op zijn best een kleine eigenaardigheid.

De Borg zou GEEN enorme hoeveelheden middelen verspillen door een schip te maken dat zo groot is als het V'ger-vaartuig, alleen maar om het te zien varen zonder dient een nuttig doel voor de Borg. De Borg-mentaliteit kende, zou Voyager 6 hoogstwaarschijnlijk ofwel vernietigd of geassimileerd zijn als hij de Borg was tegengekomen.

Feit 3: waarschijnlijk de belangrijkste informatie over V'ger.

Aan de hand van Star Trek ruimtelijke kwadrant grafieken en informatie verstrekt in Star Trek: The Motion Picture , belandde V'ger aan de andere kant van het Beta Kwadrant, niet het Delta Kwadrant. Volgens wat werd gegeven, meldde het personeel op het Epsilon 9-station dat de Klingons V'ger aanvielen in kwadrant L-14. Dit is diep in het Klingon-gebied in het Beta-kwadrant, linksonder op de bekende sterrenkaarten. De Borg bevinden zich in het Delta Kwadrant, rechtsboven. Na de aanval meldde het vrouwelijke bemanningslid dat het heel dicht bij het station zou passeren. Toen de hoge officier vroeg waar het heen ging, antwoordde de vlag "op een directe koers naar de aarde". Volgend die trajectlijn achteruit van de aarde naar Epsilon 9 naar kwadrant L-14 en vervolgens uit het Beta-kwadrant. Aangezien V'ger rechtstreeks van punt a naar b naar c ging, was de voor de hand liggende conclusie dat het V'ger-schip van de uiterste randen van het lagere Beta-kwadrant kwam, NIET van het Delta-kwadrant. Nu zullen sommigen misschien beweren dat de Borg overal transwarp-leidingen heeft, in de meeste sectoren van de bekende ruimte, inclusief de alfa-, bèta- en gammakwadranten. Het is echter zeer twijfelachtig dat de Borg een "machineplaneet" in het Beta-kwadrant zou hebben zonder dat de Klingons hiervan op de hoogte waren. We kunnen zien dat de Klingons zich gedroegen alsof ze geen idee hadden wat het V'ger-vaartuig was of hoe ze ermee om moesten gaan, en reageerden in echte "schiet eerst, schiet tweede, schiet nog wat en stel dan vragen" Klingon-stijl.

Feit # 4: Het V'ger-schip, zoals getoond, volgde een onbekend Borg-ontwerp of type vaartuig waarvan bekend was dat het in gebruik was door de Borg.

Het gebruikte type V'ger-vaartuig (plasma-energie) is anders en veel geavanceerder dan wat de Borg gebruiken of hebben gedaan of ooit hebben gebruikt. ALS de Borg het V'ger-schip had gemaakt, dan zou het logischerwijs waarschijnlijk een soortgelijk ontwerptype en energieverbruik hebben gevolgd, misschien een klasse 5 tactische kubus of een klasse 5 tactische lange afstandsbol, maar het volgde geen enkel type geometrische vorm.

Feit # 5: De Borg werden pas halverwege de 22e eeuw op de hoogte gebracht van het Alfa-kwadrant of de aarde en begonnen pas aan het eind van de 24e eeuw rond te snuffelen in het Alfa-kwadrant.

( Star Trek: The Next Generation , "Q-who" (2365) / Star Trek: First Contact (2371) / Star Trek: Enterprise : "Regeneration "(2153)). Q begon met de introductie van de Borg bij de Federatie in 2365. Zelfs daarvoor waren er al tekenen dat de Borg rond de Delta / Alfa Kwadrant Federatie en de Romulan grenzen snuffelde. Nadat de Borg op de hoogte was gebracht van het bestaan ​​van mensen, kwam de cirkel rond met Star Trek: First Contact en Star Trek: Enterprise , "Regeneration". Voyager 6 werd de ruimte in gelanceerd en werd verondersteld 150 jaar voordat de Federatie zelfs werd gecreëerd, verloren te zijn gegaan door een "zwart gat".

Feit # 6: V'ger communiceerde door middel van ultrasnelle RADIO-golven naar de USS Enterprise in Star Trek: The Motion Picture .

Als het Borg-ontwerp was, dan zou V'ger modernere vormen van communicatie hebben gebruikt, aangezien de Borg te geavanceerd was om te gebruiken die primitieve vorm van communicatie en zou die toch nooit gebruiken. V'ger heeft alles opgesplitst in gegevensopslagpatronen via plasma-energie-aanvallen (inclusief Lt. Ilea). Zoals we allemaal weten, nemen de Borg dingen op door middel van assimilatie. De technologie en het vaartuig dat V'ger gebruikte, waren veel beter dan de Borg-technologie kennen (behalve de radiocommunicatie).

Alle informatie uit de Star Trek canon (boeken niet weerstaan ) ondersteunt duidelijk dat Voyager 6 aan de andere kant van het Beta-kwadrant in de diepe ruimte ontstond in de tegenovergestelde richting van het Delta-kwadrant en de Borg-ruimte. Hoewel herhaald wordt dat Voyager 6 een ras van machine-wezens tegenkwam die nog nooit eerder of sindsdien waren tegengekomen, was het ras van wezens dat V'ger tegenkwam tot dusver duidelijk NIET de Borg.

Kleine muggenzifterij: de Borg hoorden hoogstwaarschijnlijk (meer) over de Federatie toen ze de Hansens assimileerden in 2356. Q gooide de * Enterprise-D * pas in 2365, 9 jaar later.
Er is ook geen bewijs dat de Borg niets van de mensheid afwisten voordat Q ze introduceerde.Het zou zo simpel kunnen zijn als de Borg destijds niet geïnteresseerd waren in de levensvormen van de verhuurder, en pas toen Q ze introduceerde, ontdekten de Borg dat de federatie het waard zou zijn om te assimileren.Ik noem de Kazon als voorbeeld van de Borg die minder ontwikkelde soorten negeert.Dit betekent ook dat de Borg hun eigen vorm van een Prime-richtlijn hebben.
#3
+4
VBartilucci
2016-04-06 00:43:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Laat me zien wat ik me uit het hoofd kan herinneren.

Voyager 6 verzamelde een verbazingwekkende hoeveelheid informatie en kwam kort daarna een machine-gebaseerde race tegen die VGer herkende (waarvan ze dachten dat het heette) als uniek in zijn soort, het zo goed mogelijk repareerde en bouw er een schip voor zodat het thuis kan komen.

Het is vrij duidelijk gemaakt dat totdat Q de onderneming stuurde om de Borg te ontmoeten, ze niet op de hoogte waren van ons bestaan, wat suggereert dat ze geen informatie hadden die de databanken van VGer zouden hebben verstrekt. De naamloze machine-race wist zeker waar VGer vandaan kwam, want ze stuurden het terug.

Netjes gissen, maar niet zeker hoe correct het is.

De geheugenbanken van V'ger waren ** zwaar beschadigd **.
Maar het punt van herkomst en de uiteindelijke gewenste bestemming waren duidelijk intact, anders hadden ze hem (het ... ik meende het) niet terug kunnen sturen.Zoals veel mensen opmerkten op het moment van de film, is er nogal een overeenkomst tussen de verhalen van VGer en Nomad, hoewel de databanken van Nomad veel meer beschadigd waren.
Dat is misschien wel het geval, maar het is nauwelijks bewijs dat de Borg erbij betrokken was.Zelfs als je (om de een of andere reden) erop staat dat een machine / organische hybride soort wordt betrokken, zijn er [anderen] (http://memory-alpha.wikia.com/wiki/Bynar) om uit te kiezen, niet alleen de Borg.
Ik denk dat je mijn opmerking verkeerd hebt gelezen - ik beweerde dat het NIET de Borg was, maar een niet nader genoemde machine-gebaseerde race.
Ah, maar hoe verklaar je in dat geval de komst van de Borg in Enterprise.Vangst 22
De Borg die neerstortte in de poolcirkel waren waarschijnlijk ofwel verdwaald, of een verkenningsteam op lange afstand.Ze sturen coördinaten naar de aarde die pas in de 24e eeuw in het Delta Kwadrant aankomen.Dus de tijdlijn in het tijdperk van TNG zou kunnen zijn dat de Enterprise daar verscheen voordat de coördinaten arriveerden, maar toen ze eenmaal hun doel hadden bereikt, werd de juiste aanname gedaan dat het de race was die ze net hadden ontmoet.Geen in-continuïteitsverklaring waarom de 1701-D niet op de hoogte was van die eerdere verschijning, hoewel verloren in de mist van de tijd misschien?
Hoewel je het niet mis hebt, lijkt dit nog steeds veel niet-ondersteund giswerk.
In tegenstelling tot al het gedocumenteerde bewijs dat we hebben over het Star Trek-universum?
* Enterprise * is expliciet ingesteld in een gewijzigde tijdlijn.Elke gelijkenis met de oorspronkelijke tijdlijn van TOS / TNG / DS9 / VOY is geheel toevallig.
AilitzsyijCMT wat nu?
#4
  0
geezerpunk
2016-04-06 00:20:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voor mij is het verschil in technologie tussen de kwaliteit van V'ger's werk en dat van de Borg gewoonweg te groot. Als je kijkt naar de kwaliteit van de Ilia-sonde met de processors van moliculaire grootte. De Borg zijn in vergelijking grof en onhandig.

Er zijn een paar keer, één keer in First Contact, de andere met Lore, dat zelfs Data en Lore technologisch geavanceerder waren dan de meeste drones. Het zou dus zijn alsof de president van Ferrari besluit dat hij een prestatieauto nodig heeft, dus laten we een "Model T Roadster" bouwen. Er zou geen reden zijn om de Borg zo primitief te maken in vergelijking met de Ilia-sonde.

Dit geeft geen zinvol antwoord op de vraag.De Borg zijn duidelijk geëvolueerd ** sinds hun oprichting **.
#5
-2
Russ
2015-11-10 11:21:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb het gevoel dat het waarschijnlijk een mix is ​​tussen technologisch en biologisch één worden, van verschillende oorsprong.

In Star Trek: Voyager vertelde de Borg Queen aan kapitein Janeway (en ontweek Commander Data in First Contact) dat de Borg oorspronkelijk hun obsessie met perfectie had ontwikkeld als volledig biologische wezens die in het Delta Kwadrant leefden . Ze gebruikten selectief fokken en genetische manipulatie om hun biologische vorm te "perfectioneren". Op een bepaald moment daarna begonnen ze cybernetische componenten op te nemen om hun vorm verder te perfectioneren, in hun ogen, maar ze zegt niet precies wanneer.

Je hebt dus een ras van biologische wezens die zichzelf hebben gestandaardiseerd in vorm en functie, die op een gegeven moment zichzelf begonnen uit te breiden met technologie in een poging hun soort verder te perfectioneren.

Elders in de melkweg verzamelde de NASA Voyager-sonde zoveel gegevens dat hij zichzelf bewust werd , en begon toen steeds meer technologie te assimileren in een poging om de "perfecte" kunstmatige intelligentie te worden. V'ger had de limiet van zijn potentieel als volledig technologisch wezen bereikt. Om zijn evolutie naar perfectie voort te zetten, zou V'ger moeten beginnen met het assimileren van organische biologie. V'ger assimileerde luitenant Ilia (waarschijnlijk de eerste Borg-koningin - ik bedoel, kijk maar naar haar) en Decker (de eerste Borg-drone die de eerste koningin diende). Toen verliet V'ger het Sol-systeem op weg naar onbekende delen.

Als V'ger in het Delta Kwadrant terechtkwam, op zoek naar meer biologische specimens om te assimileren om zijn eigen onderscheidend vermogen te vergroten, en een race met dezelfde onverzettelijke obsessie in de vroege (biologische) Borg - dan is de rest zichzelf exolanatory.

En op de terugreis van de Voyager vanuit het Delta Kwadrant kwamen ze twee wormgaten tegen die niet alleen enorme afstanden aflegden, maar ook vele jaren in beslag namen. Dus als V'ger via een wormgat in het Delta Kwadrant was gekomen, is het niet te zeggen "wanneer" het daar in de canonieke tijdlijn van Star Trek is aangekomen.

Interessant, maar zonder autoriteit.
#6
-10
emhodge
2012-10-13 04:02:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het landde op het centrale knooppunt en de Borg voerde het een upgrade uit en hernoemde het tot vger dat alle letters zijn die op de sonde zijn achtergelaten tijdens zijn honderden jarenlange reis terug naar de aarde, het verzamelde zoveel gegevens dat het zelfbewust werd. er is een deel in de film waarin Spock een machineplaneet zag en tijdens zijn samensmelting met Vger zei dat verzet zinloos zou zijn de verbeterde technologie en omvang kwamen van de opeenstapeling van duizenden races het tegenkwam zijn belangrijkste wapen was geen wapen het was een sonde in zekere zin herinnerde het zich dingen dood.

Dit antwoord biedt niets dat het reeds geaccepteerde antwoord heeft opgeleverd


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...