Vraag:
Zijn er programmeurs in Star Trek?
Zibbobz
2014-03-26 20:05:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Star Trek, omdat het een show is over de verre toekomst en buitengewoon high-tech apparatuur, lijkt het zeker te ontbreken aan veel computerprogrammeurs.

Met technologie die zo complex is als ze is, waar zijn alle op ruimteschepen gebaseerde computerprogrammeurs verantwoordelijk voor het voorkomen van AI-storingen aan boord van schepen zoals de Enterprise?

Meer specifiek horen we veel verwijzingen naar het moeten 'programmeren' van bepaalde dingen - Picard is ontsteld in "All Good Things" dat de vroegere Enterprise nog geen Earl Grey Tea-programma heeft, en we zien veel holodeck-programmering, maar wordt al deze programmering expliciet gedaan door het bemanningslid dat gewoon een kopje thee wil of een mooie wandeling langs een zandstrand?

In het kort: zijn er echte specifieke computerprogrammeurs in een Star Trek-serie of film? Zelfs één voorbeeld van een persoon met zo'n baan zou voldoen.

l of rs c-orike r1 rike r1. l of rs
Je zou kunnen zeggen dat dokter Zimmerman, de maker van de EMH, een programmeur is.
Er zijn een aantal afleveringen met computergenieën die nieuwe computers / programma's hebben bedacht waar de plot om draait, zoals Richard Daystrom in de originele serie (bio op http://en.memory-alpha.org/wiki/Richard_Daystrom) of Noonien Soong en Ira Graves op TNG (bios op http://en.memory-alpha.org/wiki/Noonian_Soong en http://en.memory-alpha.org/wiki/Ira_Graves). Maar ik kan geen "gewone" programmeurs meer bedenken, die alleen verantwoordelijk zijn voor onderhoud en dergelijke, die op de show zijn verschenen.
Om nog maar te zwijgen, ze lijken allemaal betrokken te zijn bij andere dingen dan 'alleen' programmeren, hoewel het EMH-programma in de buurt komt (als we een holoprogramma beschouwen als niets meer dan een programma)
@Xantec Zimmerman is een AI-onderzoeker, waarvoor je eigenlijk ook een programmeur moet zijn. Dat IMO is voldoende voor een antwoord.
@Hypnosifl De "gewone" programmeurs lopen rond in gouden uniformen.
Programmeurs zijn tegenwoordig niet (veel) aan het werk op marineschepen, hoewel ik er zeker van ben dat veel zeelieden in staat zijn om te programmeren in die mate dat het een secundair aspect van hun werk is.
Ook - zien we ooit fragmenten van programmeercode op een van de monitoren in Star Trek? Een glimp van een paar als-dan-statemenets of een do-lus?
Ik vraag me af of Scotty iets moest programmeren / hacken om de Macintosh Plus het Transparent Aluminium-model te laten tonen.
@RobertF Zoals ik al zei in een opmerking bij mijn antwoord, niet precies - maar ja. Het lijkt op de knooppunten in een [dataflow programming] (http://en.wikipedia.org/wiki/Dataflow_programming) grafiek
Onthoud dat we tegenwoordig ook in de echte wereld verwijzingen horen naar "programmeren" door de gemiddelde persoon: je programmeert tv-recorders, magnetrons, enz. Het is aannemelijk dat het gewone gebruik van "programmeren" kan evolueren naar iets anders dan het ontwerpen van algoritmen. Aan de andere kant hebben mensen het ook vaak over "subroutines" in Star Trek ...
Spock programmeert zijn kont in een paar afleveringen van de originele serie. Helaas zijn zijn programmeervaardigheden blijkbaar beperkt tot het indrukken van niet meer dan 3 knoppen, en het uitwisselen van kaarten uit slots (wat in ieder geval best cool was voor die tijd!).
Shannon Hurley wordt gecrediteerd als "Programmer" in de Voyager-aflevering 'The Thaw'; http://en.memory-alpha.org/wiki/Unnamed_Kohl
Er is een kans dat ze de verandering in het onderwijs voorspelden die zich over de hele wereld voordoet: programmeervaardigheid wordt al op jonge leeftijd op scholen onderwezen, en er is alle kans dat, simpel gezegd, * iedereen * bekend is met programmeren. De programmeur van de EMH heeft waarschijnlijk voor een doorbraak gezorgd met zijn programma (of in ieder geval met de latere versies), maar iedereen lijkt ook te kunnen coderen.
De computer kan worden [geprogrammeerd in natuurlijke taal] (https://en.wikipedia.org/wiki/Natural_language_programming), dus elk personage in de show is een programmeur.
@endolith - Ik denk dat de show duidelijk maakt dat er een enorm verschil is tussen echt programmeren en het gebruik van de ** standaardinterface ** om de computer te vertellen een aangepast programma te maken
@Richard: Waar is dit ooit vertoond?
@endolith - Voyager (Message in a Bottle) laat het verschil zien tussen programmeren en het gebruik van de hoofdinterface. Paris denkt dat hij een nieuwe EMH kan creëren door simpelweg alle medische dossiers naar een holo-personage te uploaden. Het mislukt enorm.
-1
Ik wed dat Wesley Crusher een aas was in programmeren tussen zijn vele andere talenten: P.
-1
Natuurlijk hebben ze programmeurs. Volgens hun status worden ze echter "Beveiliging" genoemd en nemen ze deel aan een buitensporig aantal uitploegen.
-1
Ze typen niet eens echt.Ik denk dat hun computers zo slim werden en hun GUI / spraakbesturing zo goed dat typen en programmeurs overbodig werden.De computers hebben waarschijnlijk programma's die andere programma's ontwikkelen.
Dertien antwoorden:
#1
+104
Valorum
2014-03-26 21:32:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Uit mijn hoofd kan ik tenminste twee voorbeelden bedenken;

Dr. Lewis Zimmerman

Dr. Zimmerman is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de software voor het EMH (Emergency Medical Hologram). Hij werkt op het station van Jupiter. Zijn functietitel wordt expliciet vermeld als " Director of Holographic Imaging and Programming " in de DS9-aflevering Doctor Bashir, I Presume.

Dr Zimmerman

The Bynars

In de TNG-aflevering " 11001001" twee paar Bynar-programmeurs ( 11, 00, 10 en 01 genoemd) komen aan boord van de Enterprise om een ​​upgrade uit te voeren naar het besturingssysteem van het schip en de holodeksystemen.

The Bynars

Met betrekking tot 'gewone' programmeurs is er een tangentiële verwijzing in TNG: Home Soil naar het schip met een ' programmeurs' toilet ". Deze kamer lijkt verbonden te zijn (of in ieder geval in de buurt van) Main Engineering:

RIKER: Status, Ensign?

ENGINEER: De quarantaineverbinding wordt zwakker. Elke keer dat ik de back-up probeer om te leiden ... gaat het ergens anders heen. (voelt zich gek) Ik denk dat ik ... het is ... drie mensen opgesloten in een turbolift en nog twee in het toilet van de programmeurs.

Exacte voorbeelden van programmeurs, compleet met titel en producten om de claims te staven. Perfect.
Ik zou Dr. Soong in deze lijst willen opnemen; terwijl hij grote sprongen maakte bij het ontwerpen van zijn androïden, zijn hun AI-programma's even uniek in het bekende universum. (Soong's vrouw hielp ook bij de ontwikkeling van zowel Lore als Data.)
Het programmeren lijkt te zijn teruggekeerd naar zijn oorsprong. Het woord "programmeren" was vroeger niets anders dan een schema. Nu praten mensen tegen computers om de acties en bijbehorende schema's te interpreteren. Mensen zijn teruggekeerd naar het gebruik van buitengewoon vage taal om onnauwkeurig de ware plannen van de machines te specificeren. De Binar is een interessante mogelijke uitzondering, hoewel ze meer een verlengstuk zijn van hun centrale computer dan afzonderlijke wezens.
Zijn de Bynars-programmeurs of meer netwerktechnici en sysadmins?
@muistooshort Ik zou zeggen dat het ondersteuningstechnici zijn die door de leverancier zijn uitgezonden om een ​​veldupgrade uit te voeren.
Wauw, wat is er met de Bynars gebeurd? Ik kan me voorstellen dat de Federatie enorm heeft geprofiteerd van hun computerexpertise!
De Bynars lijken geen langdurige sancties te hebben ondergaan voor hun beslissing om Picard en de onderneming te ontvoeren. Ik neem aan dat ze 10% korting gaven op hun volgende service.
#2
+46
Stick
2014-03-26 20:19:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er is zoveel ontspannen dialoog over hoe iemand ergens "een programma heeft geschreven" dat taken afhandelt van banaal tot indrukwekkend, dat je bijna moet aannemen dat iedereen een klein beetje LCARS ' scripting 'kennis.

Natuurlijk, wat het eigenlijk betekent om een ​​programma te' schrijven 'in de 24e eeuw staat ter discussie. Er wordt niet veel tijd besteed aan het eigenlijke schrijven van de programma's, alleen ... dat ze zijn geschreven.

Voor zover we weten is het een simpele kwestie van spreken: "Computer! … Nieuw Holodeck-programma; geef me een benadering van de laatst bekende locatie waar Mark Sandman van de oude Earth-band 'Morphine' speelde. " En de computer verklaart uw slechte Engels en compileert het programma. Dan draai je je om naar je date, glimlacht en zeg je: "Dus, ik heb dit programma geschreven ..."

"Dan draai je je om naar je date en glimlacht en zeg je:" Dus, ik heb dit programma geschreven ... "" - stop met het stelen van mijn moves kerel.
Een script of programma kunnen schrijven is niet hetzelfde als programmeur zijn. De vraag is of er iemand is wiens taak het is als toegewijde programmeur.
Als programmeur is het idee dat dit zou worden beschouwd als 'een programma schrijven' gruwelijk ... maar als ontwerper is het idee dat 'een programma schrijven' zo eenvoudig zou kunnen zijn, boeiend.
@Zibbobz In de toekomst is elke scriptkiddie een "programmeur". Het woord is zelfs nog meer verbasterd dan het woord "hacker".
Van Voyager (Doctors-programma is naar de hel gegaan) KIM -> Ik zal een paar recursieve algoritmen invoegen "(dokter nu volledig opgelost)
Ik zag Morphine op Mark Sandman's laatste tour, het was een behoorlijk rockende show. Maar jammer van hem.
@Zibbobz Niet anders dan tegenwoordig een videorecorder "programmeren". (Behalve dat het gebruik van een videorecorder waarschijnlijk moeilijker is dan daadwerkelijk programmeren)
@Zibbobz Soort van, maar het kan ook worden gezien als een natuurlijke evolutie van programmeertools. Ik kan bijvoorbeeld GUI-elementen slepen en neerzetten in bijvoorbeeld QtCreator. Jaren geleden had ik kennis moeten hebben van platformspecifieke GUI-toolkits. Voordien kennis van direct tekenen naar het scherm. Voordien kennis van lay-outs en formaten van videogeheugen en machine-assembler. Tools zijn geëvolueerd om de productiviteit te verhogen door voort te bouwen op ervaringen uit het verleden en de noodzaak om wielen opnieuw uit te vinden te verminderen. Ik stel me voor dat de evolutie doorgaat in de toekomst. Natuurlijk moet iemand die tools schrijven!
@phantom42: Menselijk proza ​​is zo vol onduidelijkheden dat elk programma dat op deze manier "geschreven" is, gedoemd is te mislukken. Het echte werk bij het programmeren gaat niet over "de computer laten doen wat je wilt", maar eerder: "wees * duidelijk * over wat je precies wilt *" ...
Dit antwoord brengt een interessant punt naar voren: Ja, "programmeren" is op die manier waarschijnlijk heel gemakkelijk *, zolang je iets "programmeert" dat slechts een instantie is van een sjabloon *. De sjabloon kan historische records zijn, of iets ingewikkelder. Natuurlijk kunnen "nieuwe" elementen worden toegevoegd door enkelvoudige objecten van elders in te voegen. Bijvoorbeeld door een ridder toe te voegen aan die laatst bekende locatie. 100 ridders toevoegen? Klaar ... zolang je ze niet op een bepaalde manier wilt plaatsen. 100 ridders toevoegen die op een bepaalde manier zijn gepositioneerd? Dat is waar dingen ingewikkeld beginnen te worden. ...
... Het is "programmeren" op ongeveer hetzelfde niveau als het aan elkaar knippen en plakken van delen van foto's is "schilderen".
@O.R.Mapper: Of fotografie, wat dat betreft.
@DevSolar - "Computer, geef me een tegenstander die data kan overtreffen."
#3
+36
Izkata
2014-03-26 21:33:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ingenieurs als Geordi en Torres hebben de neiging om zich te verdubbelen als programmeurs - wat logisch is, aangezien een bepaald niveau van softwarekennis nodig is voor hun loopbaantrajecten.

Zo kan men zien dat Geordi een Exocomp in TNG 6x09, The Quality of Life. Dit had technisch te maken met de hardware, zoals ze te maken hadden met circuitpaden, maar conceptueel is het hetzelfde - en technologie in Star Trek heeft de neiging om de twee samen te voegen.

Voor een meer realistisch type van programmeur Harry Kim is een goed voorbeeld. In VOY 5x08, Nothing Human, creëerde hij een holografische Crell Moset, met de juiste vaardigheden om de dokter te helpen met de buitenaardse levensvorm. Om het hologram de juiste persoonlijkheid te geven, waren grotendeels geen gespecialiseerde vaardigheden nodig, zoals vaak gebeurt op het holodek, maar het repliceren van de vaardigheden vereiste meer werk. In een andere aflevering (die ik me op dit moment niet kan herinneren), toonde hij aan Paris hoe moeilijk het was om een ​​nuttige vervanger voor de dokter te creëren.

Ik zou zelfs zo ver gaan om te speculeren dat alle computerinformatie, en dus alle programma's, hardware "circuitpaden" zijn. In TNG * Evolutions * wordt onthuld dat de computerkernen zijn gemaakt van een "lineair geheugenkristal". In een dergelijke opstelling is het mogelijk dat alle programmering fysiek kan worden gezien als paden in de kristallen.
Ik dacht eigenlijk aan de technische staf, en ik weet zeker dat O'Brian een 'programma' heeft gemaakt om een ​​elektronische levensvorm uit het Gamma-kwadrant in een eindeloze lus vast te leggen (kan me de naam van de aflevering niet herinneren). Ik was op zoek naar iemand die zich specifiek op programmeren richtte en geen persoon die meerdere hoeden draagt, maar dit is nog steeds een goed antwoord.
@Xantec binnen TNG en DS9 (op zijn minst op de Defiant), gebruikten ze [isolinear chips] (http://en.memory-alpha.org/wiki/Isolinear_chip), die elk een enkel knooppunt leken te zijn in [dataflow programmering] (http://en.wikipedia.org/wiki/Dataflow_programming), waarop _itself_ lijkt te zijn waarop de LCARS-programmering was gebaseerd.
@Zibbobz Je denkt aan de aflevering [The Forsaken] (http://en.memory-alpha.org/wiki/The_Forsaken_%28episode%29).
@Zibbobz Zie ook mijn vorige opmerking - zoals ik al zei in het antwoord, lijkt Star Trek vaak hardware en software te combineren in één 'programmeer'-mashup. Harry Kim leek vaak ongericht als personage, en ik denk dat "programmeur" de hoed is die hij uiteindelijk droeg aan het einde van de serie, ook al had hij ook andere taken.
Merk op dat er een belangrijke reden is buiten het universum voor "programmeren" om chips uit te wisselen in plaats van realistisch naar code te staren: het is een stuk interessanter om te zien.
Ik denk dat je Reginald Barclay bij LaForge en Torres kunt inzetten, vooral gezien zijn uitgebreide ervaring met fotonica.
Als programmeur bestaat er zoiets als 'hardwareprogrammering'. Ze worden FFPGA-chips genoemd: je schrijft high-level code, die een compiler verandert in een fysieke opstelling van transistorschakelaars op de chip. Dus in dit geval wordt uw programma weergegeven door de fysieke paden in de hardware.
@JonofAllTrades: Eerlijk gezegd, ik heb nooit gemerkt dat het kijken naar iemand die fiches ruilt als "interessant" kan worden beschouwd. Veel liever dan dat, vermoed ik dat de leidinggevenden meestal geen flauw idee hebben wat 'programmeren' is (met de technologie van tegenwoordig), en dus aannemen dat het óf ingewikkelde dingen zijn die verband houden met het solderen van draden en het plaatsen van circuitchips in slots, sommige even ingewikkelde dingen gebaseerd op het indrukken van knoppen op het scherm, of zelfs wandelen door 3D-landschappen, in vensters die "alleen programmeurs kunnen openen". "Programmeertalen? Dat is hoe IT-mensen met elkaar praten, toch?"
Misschien wil je een verwijzing naar Torres 'capaciteiten toevoegen in * VOY *' Dreadnought 'waar we leren dat ze de Cardassian Missle met de bijnaam Dreadnought heeft herprogrammeerd;)
#4
+25
Oldcat
2014-03-26 22:57:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het verbaast me dat niemand Dr. Daystrom, de uitvinder van de intelligente computer M5, heeft genoemd.

enter image description here

"Je bent geweldig ... ik ben geweldig"

Ik overwoog hem, maar besloot dat Daystrom niet telde omdat hij de M5 niet ** programmeerde **, hij "* een methode ontwikkelde om menselijke engrammen op de computercircuits * te drukken". Zijn prestaties waren niet in computergebruik (per se), maar in engineering. Om dezelfde reden heb ik Ira Graves ook uitgesloten.
Hij ontwikkelde ook alle andere computers in de oude serie die geen engrammen gebruikten.
Er is ook dat Spock iets zegt in de zin van "een computerexpert van niveau zeven zijn", dus Spock zou ook in aanmerking kunnen komen.
@Richard: Tegenwoordig wordt "een methode voor " in ieder geval vaak gebruikt als een minder technische manier om naar een algoritme te verwijzen. Ik ben er niet van overtuigd dat zijn prestaties ergens anders waren dan in de computerwereld.
https://scifi.stackexchange.com/a/199086/51174
#5
+21
Mark Adler
2014-03-27 11:04:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hoe zit het met Scotty die een Macintosh programmeert in Star Trek IV? (Zijn eerste poging om in de muis te praten was niet vruchtbaar, maar hij paste zich snel aan.)

Scotty talking into a mouse

En Kirk hackte het Kobyashi Maru-programma.

Kirk destroying the Klingon ships with a finger gun

OP was gericht op mensen die als programmeurs werkzaam zijn, niet alleen op mensen die af en toe programmeren.
Ik zou willen zeggen dat de nieuwe Star Trek-films geen canon zijn.
Ja, beantwoordt het speciale deel niet, nieuwe films zijn misschien geen canon (en het zijn zeker geen kanonnen) en vele andere problemen (kon Scotty niet zojuist de structuur en het proces voor transparant aluminium op een stuk papier?). Daarom stemde ik in met het antwoord van Zimmerman / Bynar. Wat dit antwoord betreft, je hoeft niet gelijk te hebben om vermakelijk te zijn.
-1, Scotty die een chemische formule invoert (zij het ingewikkeld) in een Macintosh programmeert nauwelijks.
@IQAndreas Het idee dat Kirk de Kobayashi Maru opnieuw heeft geprogrammeerd, komt niet uit de nieuwe Star Trek-films.Het is van tenminste [1989] (https://en.wikipedia.org/wiki/The_Kobayashi_Maru_%28Star_Trek_novel%29), en mogelijk uit 1982 toen The Wrath of Khan werd uitgebracht.
#6
+12
rich remer
2014-03-27 01:53:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Met de opkomst van spraakinteractie-systemen is programmeren meestal natuurlijke taalprogrammering geworden. U voert een gesprek met de computer over wat u ermee wilt bereiken. Als er onderdelen zijn die het niet kan construeren op basis van basismogelijkheden of bestaande programmering, zal het de programmeur vragen naar aanvullende informatie totdat ze tot een definitieve oplossing komen.

Alleen de meest esoterische van programmeren (zoals het ontwikkelen van de eerste AI ) vereist een professionele programmeur. De overgrote meerderheid van de programmering zou door de massa worden afgehandeld. Ik denk dat dit in overeenstemming is met het denken van veel futuristen.

Het sluit misschien aan bij het denken van veel futuristen, maar het is zeker niet in overeenstemming met het denken van echte programmeurs.
@WouterLievens: Als professionele programmeur betwijfel ik of we ooit volledig achterhaald zullen zijn. En er was een Star Trek-roman waarin een agent de Enterprise-bemanning infiltreert en zichzelf hackt als senior officier computertoegang door via Engineering naar binnen te gaan en enkele computerroutines op zeer laag niveau te herschrijven. Met een toetsenbord.
Ik zou het sterker uitdrukken: als je de programmeur "vervangt" door middel van een intelligent computersysteem dat gewoon "doet wat hem wordt opgedragen", zul je nog steeds mensen hebben die het systeem vertellen wat het moet doen. Die mensen worden (per definitie) * programmeurs * genoemd. Het enige wat je hebt gedaan, is ze een programmeertaal van een hoger niveau geven, net zoals we de afgelopen vijftig jaar sowieso al hebben gedaan.
#7
+10
James
2014-03-26 21:26:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ja, er zijn pure programmeurs. In de Star Trek TNG-aflevering 11001001 maken we kennis met de Bynars, een race die gespecialiseerd is in programmeren. Hun taak voor de aflevering was om de ruimte en efficiëntie van de hoofdcomputer te maximaliseren. Voor de meeste personages heeft de show de neiging om programmeren te behandelen als een vaardigheid die alle Starfleet-medewerkers (vooral technisch en wetenschappelijk personeel) hebben op verschillende niveaus van bekwaamheid.

Spock heeft bijvoorbeeld de Kobayashi Maru tijdens het opnieuw opstarten geprogrammeerd.

#8
+10
Ears
2014-03-28 03:10:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In de tweede Star Trek-film Wrath of Khan zegt Kirk;

Kirk: "Ik heb de simulatie opnieuw geprogrammeerd dus het was mogelijk om het schip te redden. "
Saavik: " Wat? "
David Marcus: "Hij speelde vals."
Kirk: "Ik heb de voorwaarden van de test gewijzigd. Ik kreeg een lof voor het originele denken. Ik hou er niet van verliezen. "

#9
+10
Often Right
2015-08-18 13:23:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een paar anderen die tot nu toe nog niet in de antwoorden zijn genoemd:

Noonien Soong

(Toen ik deze vraag tegenkwam, had ik om hem toe te voegen!)

Soong

Artificial Intelligence-programmeur van Data, Lore, B4, de drie prototypes en Juliana Tainer's Android-lichaam .

( Lees meer)

Ira Graves

Ira Graves

Molecular Cyberneticist

( Lees meer)

Juliana Tainer

Juliana Tainer

De vrouw van Dr Soong en co-programmeur van de Soong-type androïden.

( Lees meer)

Emil Vaslovik (Flint )

enter image description here

Creater of Rayna

(niet-canon): Companion of Dr Soong en Dr Graves

( Lees meer)

Cren Veruda (niet-canon)

Een Cardassian cyberneticus, beschreven door Elias Vaughn:

als Cardassia's antwoord op Soong of Richard Daystrom. (DS9 - Mission Gamma-roman: Lesser Evil)

( Lees meer)

Geweldig werk, @N_Soong: +1.Een kleine kritiek: je had je avatarafbeelding moeten gebruiken voor Noonien Soong!:-)
#10
+6
Servitor
2018-04-13 00:53:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In Star Trek Discovery heeft Michael Burnham de taak om een ​​fout in een code te vinden.

enter image description here enter image description here

Dit is niet haar toegewijde taak.
@Valorum Misschien, maar het laat zien dat programmeertalen springlevend zijn.Zelfs als we beweren dat het mogelijk is dat de code wordt gegenereerd door AI, suggereert het feit dat het moet worden gerepareerd dat het niet perfect is en soms handmatig moet worden gedebugd of gecodeerd.Ik denk dat het vrij goed bewijs is dat programmeurs bestaan (waarbij programmeren en / of debuggen beide functies zijn van "programmeurs").Ja, het bewijst het niet, maar ik denk dat we over het algemeen het argument kunnen aanvaarden dat als een functie door mensen moet worden uitgevoerd, er waarschijnlijk experts zijn die zich in die functie specialiseren.
haar toegewijde taak is om te doen wat haar commandant haar beveelt te doen - competent genoeg zijn om code te debuggen kwalificeert haar als een programmeur imo
Starfleet gebruikt Windows?Oh jee.
@NKCampbell - Ik heb gisteren een defect raam op het werk gerepareerd.Dat maakt me geen conciërge.
@JAB - ja, maar ze verwijderen tenminste eindelijk de bugs ervan ...
Hoewel dit niet haar enige taak is, zou ik zeggen dat dit het dichtst in de buurt komt dat we hebben gezien bij iemand die in Star Trek programmeert, buiten de computer vragen om iets in een Engelse zin te maken of een computer / android binnen te halen die is geprogrammeerdbuiten het scherm.
#11
+5
Foon
2014-03-30 23:31:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Niemand heeft toegewijd waarvan ik op de hoogte ben, maar naast de andere genoemde dingen:

  1. Spock heeft de computer geprogrammeerd om te schaken (bijvoorbeeld vermeld in de aflevering waarin iemand frame Kirk en wist de computer in het proces, ergo het schaakspel was opeens veel dommer dan het vorige)

  2. Van de James Blish-novellen (niet zeker of de tv-afleveringen verwezen naar dit of niet), er was ten minste één scène waarin Kirk, Uhura en Spock (als de herinnering dient) werden vastgelegd door mensen die Engels spraken en dus communiceerden Kirk, Uhura en Spock met een mengelmoes van verschillende andere gesproken talen plus Cobol of een andere programmeertaal. Ik weet niet zeker of dit een poging was om hip te zijn of deel uit te maken van het originele script, maar zou suggereren dat in de toekomst de meeste mensen die de Academie doorlopen een semester of twee van Computer Science 101 moesten volgen. (Vermoedelijk worden nog steeds tapes gebruikt bij het primaire mechanisme voor het opslaan van gegevens)

#12
+3
Dzvfars Fdszvfvf
2015-10-17 23:53:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het verbaast me dat niemand het fantastische holodekwerk van luitenant Barclay heeft genoemd. Ik heb gehoord dat het erg populair is bij de bemanning.

Quark ontwikkelt ook holoprogramma's.
Per mijn opmerking hierboven;OP was gericht op mensen die ** werkzaam zijn als programmeurs **, niet alleen op mensen die af en toe programmeren (waarvan er heel veel voorbeelden zijn).
#13
+1
JDługosz
2015-04-25 10:08:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In een van de officiële romans (deze?) gaf Sarek les in computerprogrammering. Hij maakte zelfs een grapje: bij het evalueren van een navigatieprogramma dat op de grond viel toen de testvraag werd ingevoerd, grapte hij "je kunt er vanaf hier niet komen".

In een andere roman was er een computer complex dat werd bevolkt door superintelligente AI's die gevoeliger waren dan iedereen zich realiseerde, en grote en diepe gedachten dachten en soms een resultaat aan de buitenwereld rapporteerden. Misschien deden ze het programmeren van gewone machines.

De romans werden geschreven in het midden van de jaren 70 tot midden jaren 80 en waren meer bekend met computers dan in de tijd van TOS tien jaar eerder.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...