Vraag:
Kan iemand de Star Trek-astrografie (d.w.z. kwadranten) uitleggen?
JYelton
2011-02-02 02:37:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Overal in Star Trek hoor je van verkenning van verschillende kwadranten. Ik neem aan dat deze van het Melkwegstelsel zijn. Weet iemand hoe de reizen van de Enterprise zich verhouden tot ons universum in de fysieke ruimte? Was de hele serie beperkt tot ons sterrenstelsel, of bezocht de bemanning ooit andere sterrenstelsels?

Kortom, welk gebied van het universum was Star Trek aan het verkennen?

zou dat geen astrografie moeten zijn?
Waarschijnlijk! Ik wist dat 'aardrijkskunde' niet klopte, maar ik wist niet zeker welk woord zou zijn. Bedankt.
Hoe zit het met "galactische cartografie"?
Of "stellaire cartografie", zoals die kamer genoemd wordt op de Enterprise-D in Star Trek: Generations
Hoewel de hoofdrolspelers onze melkweg nooit hebben verlaten (behalve de twee afleveringen die door Bert F worden genoemd), worden enkele extragalactische bezoekers getoond, zoals de [Nacene] (http://en.memory-alpha.org/wiki/Nacene), de [Kelvan] (http://en.memory-alpha.org/wiki/Kelvan) en de [Ornithoids] (http://en.memory-alpha.org/wiki/Ornithoid_lifeform)
Ik geef de voorkeur aan "galactografie" die teruggaat tot Isaac Asimov-ruimteopera's rond 1950.
Twee antwoorden:
#1
+75
Reinstate Monica - Goodbye SE
2011-02-02 02:52:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Star Trek speelde zich bijna volledig af in ons Melkwegstelsel.

  • De aarde bevond zich in het Alfa kwadrant, samen met het grootste deel van de Federatie ruimte en de thuisplaneten van de Ferengis, Cardassians en Bajorans. Het ene uiteinde van het Bajoran wormgat (te zien in Deep Space 9) bevindt zich ook in het Alfa-kwadrant.
  • Een deel van de Federatie was ook in het Beta kwadrant, samen met de Romulan en Klingon thuiswereld.
  • Het Gamma kwadrant bevatte de Dominion ruimte en het andere uiteinde van het Bajoran wormgat.
  • Het Delta kwadrant bevatte de Borg thuiswereld en is waar het grootste deel van de Voyager-serie zich afspeelde.

Een vrij duidelijk overzicht is te vinden op de kaart die wordt weergegeven in het hoofdscherm van Elite Force :

An image of the four quadrants of the galaxy.

Meer details over Wikipedia en Geheugen-alfa .

@Paperjam, bedankt voor het verbeteren van mijn antwoord! Ik heb deze afbeelding niet toegevoegd voor het geval het een schending van het auteursrecht zou zijn. Is het ok om toe te voegen?
Ik weet het niet, lijkt me redelijk, vooral met een link terug naar hun site.
@Wikis: Als ik het me goed herinner (en een snelle Google-zoekopdracht bevestigde) is dat een afbeelding uit het spel [Star Trek Voyager: Elite Force] (http://en.wikipedia.org/wiki/Star_Trek:_Voyager_%E2%80%93_Elite_Force) . Het wordt weergegeven in het hoofdmenu.
Helaas moet deze afbeelding als een ruwe benadering worden beschouwd - het startpunt van Voyager was bijvoorbeeld meer naar links en ze maakten een kleine boog rond de galactische kern op de terugweg naar de Federatie-ruimte.
#2
+38
Bert F
2011-02-02 03:33:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

(Bewerken: de mod wees erop dat de site waar ik de informatie vandaan haalde en waaraan ik hem toeschreef, mogelijk niet de oorspronkelijke bron van het materiaal is, maar in plaats daarvan deze site: http: // startrekfan. wetpaint.com/page/Milky+Way+(Alpha,+Beta,+Delta,+Gamma+Quadrants))

In het kort, welk gebied van het universum was Star Trek aan het verkennen?

Ons sterrenstelsel, de Melkweg.

Was de hele serie beperkt tot ons sterrenstelsel, of bezocht de bemanning ooit andere sterrenstelsels ?

Ik geloof dat het overbruggen van de afstand tussen sterrenstelsels een groot probleem is in het Trek-universum - de Federation-technologie is er nog niet. Ik kan er twee bedenken (ook weergegeven op de kaart hieronder) waar ze hulp hadden:

Kan iemand de geografie van Star Trek (dwz kwadranten) uitleggen?

Ons sterrenstelsel wordt gelabeld door het als een taart in 4 stukken te snijden: Alpha (locatie van de Federatie), Beta (Klingon / Romulan locatie), Gamma (ST: DS9 wormgat), Delta (ST: VOY setting).

Weet iemand hoe de reizen van de Enterprise zich verhouden tot ons universum in de fysieke ruimte?

Ik vind de kaart hier leuk:

Star Trek Quadrants

Klik voor grote versie:

Mis het niet:

  • De grenzen van de lokale ontdekkingsruimte
  • ST: VOY Voyager's route
  • De uiteinden van het ST: DS9 Bajoran wormgat
  • The Great Barrier van ST: TFF
  • De punten waar Enterprise en Enterprise-D de melkweg verlieten
@Bert - Ik weet niet of dit een probleem is, maar het lijkt erop dat je nogal wat hebt gekopieerd van andere sites, vooral (geheel?) Http://startrekfan.wetpaint.com/page/Milky+Way+%28Alpha , + Beta, + Delta, + Gamma + Kwadranten% 29
@Wikis - ging akkoord - ik probeerde het correct toe te schrijven (bijv. Waar ik zei "Alles hieronder is van die site"). Ik realiseerde me niet dat ik naar een site verwees die niet de oorspronkelijke bron van het materiaal was. Ik zou zeker niet iemands rechten willen schenden of problemen met deze site willen veroorzaken. Als er aanwijzingen zijn, wijs er dan alstublieft naar, of als u dat liever heeft, verwijder ik de tekst graag en verwijs ik er alleen naar.
@Wikis - Ik ging door en haalde het grootste deel van de tekst eruit omdat er mogelijk een probleem is. Ik wilde gewoon mijn eigen accentuering toevoegen en ik hou niet van links omdat ze voortdurend bewegen en doodgaan. Ik heb geprobeerd beide sites toe te schrijven, omdat ik de oorspronkelijke bron niet ken. Als je je er nog steeds ongemakkelijk bij voelt, verwijder ik het bericht graag helemaal.
@Bert - bedankt voor het antwoord. Ik weet echt * niet * of het (kopiëren / plakken) een probleem is, en ik weet echt niet wat de bron is! Misschien het beste om op meta te vragen?
@Bert: Ik vind het leuk hoe je de vraag in zijn subdelen hebt opgesplitst en zelfs een foto hebt toegevoegd.
@JYelton - bedankt voor de vriendelijke feedback. De vraag opdelen in delen lijkt de beste manier om ervoor te zorgen dat alle delen worden beantwoord :-)


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...