Vraag:
Waarom keken mensen naar elkaars handen in The Book of Eli?
Niall C.
2011-01-13 07:20:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In de film The Book of Eli kijken sommige personages naar elkaars hand wanneer ze elkaar voor het eerst ontmoeten. Ik herinner me geen enkele verklaring van dit gedrag in de film. Wat waren ze aan het doen en waarom?

Vier antwoorden:
#1
+53
Bill the Lizard
2011-01-13 07:36:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ze keken naar elkaars handen om te zien of ze trilden.

Op een gegeven moment in het verhaal wordt uitgelegd dat een bijwerking van het eten van te veel mensenvlees is een schudden van de extremiteiten.

Dat was bij mij niet geregistreerd toen ik de film zag. Ik denk dat ik het moet huren en het opnieuw moet bekijken.
Mijn excuses, ik heb een nieuw antwoord gemaakt zonder te beseffen dat u dezelfde uitleg in het verborgen veld hebt geplaatst
@Brenton: Dat is oké. De verborgen "spoiler" -tekst kan even wennen. Ik wist er tot voor kort niets van.
Ik heb deze vraag tot voor kort genegeerd omdat ik de film niet had gezien. Ik heb hier een antwoord met medische info over toegevoegd, neem gerust op in je antwoord als je dat wilt. Plaats me een reactie als je dat doet en ik verwijder mijn antwoord, ik heb een goede.
Ik merkte dat niet eens in de film. Dat is echt een leuke aandacht voor detail die laat zien hoeveel moeite er is gedaan om het te maken.
Trouwens, ik wilde al heel graag een vraag stellen, maar kan geen manier bedenken om dat te doen zonder dat het een spoiler voor deze film is.
Maakt niet uit, ik heb het antwoord zelf gevonden ...
#2
+51
user296
2011-03-18 13:57:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ze waren aan het kijken of de handen van de andere personen stabiel waren of trilden.

Handen schudden is een symptoom van de ziekte van Creutzfeldt-Jakob, wat een vorm is van overdraagbare spongiforme encefalopathie, is het in feite een menselijke variant van gekkekoeienziekte.

Het kan worden veroorzaakt door een genetische eigenschap en is moeilijk anders vangen. Je moet in principe worden geïnjecteerd met serum of een endocrien extract van iemand die de ziekte heeft.

Anders kun je het oppikken door vlees te eten van een geïnfecteerde mens, d.w.z. kannibalisme. Zie Kuru-ziekte voor bewijs hiervan uit de echte wereld.

Kortom, als je één persoon één keer zou eten, zou je heel veel pech hebben om CJD te krijgen. Maar hoe meer - ahem - exemplaren u bemonstert, hoe groter de kans om CJD op te lopen. Vermenigvuldig dit met het aantal monsters dat is bemonsterd door het exemplaar dat u eet en de kans op CJD neemt toe.

Daarom is in een samenleving waar kannibalisme veel voorkomt, de kans op het krijgen van CJD - en dus handen schudden - kan behoorlijk hoog zijn.

Dus, als je de neiging hebt nerveus te zijn of lijdt aan een oncontroleerbare teek, bid dan dat je niet in een post-apocalyptische wereld terechtkomt waar kannibalisme wordt afgekeurd :)

#3
+3
suchajoy64
2012-08-20 07:40:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om het in de film eenvoudig te maken nadat de grote explosie van de voedselvoorraad erg laag was, begonnen sommige mensen die op de rand van de hongerdood stonden andere mensen op te eten. Als je een mens eet, wordt er gezegd dat je de shakes op je handen krijgt.

Om veilig te zijn en niet onwetend te zijn over het feit dat iemand een kannibaal was, controleerden ze eerst hun handen om te zien of ze de shakes hadden. Kijk tijdens het kijken naar de mensen met shakes, bijvoorbeeld de oude vrouw met thee, en je zult bepaalde scènes beter begrijpen.

#4
+3
Dakota Williams
2018-05-24 04:34:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik hou erg van het medische antwoord, en het is logisch om geen kannibalen te dienen. Maar ik dacht te kijken naar een bijbelse betekenis, aangezien de film erg spiritueel is. Heeft wat onderzoek gedaan en vond dit in het boek Openbaring.

Openbaring 13: 16-17 King James Version (KJV)

16 En hij veroorzaakt alles, zowel klein als groot, rijk en arm, vrij en gebonden, om een ​​merkteken in hun rechterhand of op hun voorhoofd te krijgen:

17 En opdat niemand zou kopen of verkopen, behalve hij die het merkteken had, of de naam van het beest, of het nummer van zijn naam.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...