Vraag:
Zijn er behalve River Tam nog andere helderzienden in het vers van de Firefly?
Stu Pegg
2011-01-22 03:59:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Omdat het vrij vroeg in de serie werd geïntroduceerd, was ik verrast dat er geen andere paranormaal begaafden opdoken in Serenity (als er één is, zijn er twee).

Zijn er andere voorbeelden van paranormaal begaafden in het Firefly-universum ( of 'couplet) in de rest van de canon?

Zes antwoorden:
#1
+31
Zypher
2011-01-22 04:34:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er worden toespelingen gemaakt op het feit dat er misschien meer zijn zoals River Tam, maar AFAIK werd er niet geïntroduceerd. Ze is ook absoluut de krachtigste en minst gekke van de paranormaal begaafden die ik kan zien aan de manier waarop ze over haar spraken, mogelijk de enige die nog in leven is.

De eerste 10 - 20 minuten van Sereniteit zijn waarschijnlijk de beste plaats om naar deze aanwijzingen te zoeken.

Het minst gekke stukje is echt eng ...
#2
+14
PearsonArtPhoto
2011-01-23 00:07:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bedenk dat ze alle paranormaal begaafden in een uiterst geheime faciliteit hielden, en onthoud wat er nodig was om River eruit te krijgen. Er zijn er waarschijnlijk niet veel meer over, maar er waren zeker andere helderzienden in het 'couplet'. Ik wed dat sommigen van hen zouden zijn opgedoken als de serie doorging, waarschijnlijk als wapens, want het leek erop dat River bedoeld was.

#3
+7
Slick23
2011-01-23 00:24:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk dat, hoewel dit niet als canon wordt beschouwd, zelfs als het waar is, we veel hebben verloren in Firefly toen de serie werd geannuleerd. Als je naar het oeuvre van Whedon kijkt, plant hij verhaalzaden die zich in de loop van jaren ontwikkelen (denk aan Dawn in Buffy, er werd gezinspeeld op jaren voordat ze op het toneel verscheen en Willow kwaad wordt - de zaden daarvoor werden geplant in seizoen 2) toen ze Angel terugbracht). Dus ik denk dat Whedon van plan was om dit over een aantal jaren te ontwikkelen, maar de serie werd geannuleerd en veel van wat we in de vijf of zes seizoenen van de serie zouden hebben gezien, werd in de film gecomprimeerd.

#4
+6
Gallifreyan
2017-01-06 23:18:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er zijn meisjes die aan dezelfde experimenten zijn onderworpen als River

In Serenity - Leaves on the Wind 1 moeten onze helden breken naar de faciliteit waar River werd vastgehouden. Zonder al te veel te bederven, is River zeker niet de enige, hoewel de goede dokter die haar maakte beweert dat ze een unieke geest had. We zien eigenlijk geen andere uitingen van paranormale krachten, maar de andere onderwerpen worden beschreven als compleet (in tegenstelling tot River), en ze zijn zeker vergelijkbaar met River als het gaat om gevechten.

1 Geschreven door Zack Whedon, geproduceerd door Joss Whedon, dus canon

enter image description here

enter image description here

Sorry voor de kwaliteit van de laatste

#5
+4
AncientSwordRage
2012-01-31 00:57:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De enige potentieel canonieke bron die direct de mogelijkheid van meer paranormaal begaafden aangeeft, is het rollenspel Serenity , waarin Psychic een eigenschap is van elk personage kan ophalen.

#6
+3
6c1
2012-10-22 21:17:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een paar subantwoorden:

  1. Een mogelijk antwoord ligt in de context van River's nachtmerrie in de openingsscène van de BDM. Toen ik die scène voor het eerst zag, nam ik aan dat we een nachtmerrie in de school zagen. Als dat het geval is, dan volgen die andere kinderen hetzelfde trainingsprogramma en hebben ze vermoedelijk veel van dezelfde kwalificaties.

  2. Wanneer Simon de bemanning vertelt over het gecodeerde bericht dat River schreef hem, zijn formulering is "Ze doen ons pijn", met het meervoud. Aangezien Simon echter liegt over andere details in dezelfde scène (in het bijzonder verhullend dat hij het in feite was die River uitbrak), kan de waarheidsgetrouwheid van zijn verslag niet worden geverifieerd.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...