Vraag:
Wat was de oorspronkelijk bedoelde volgorde van de afleveringen van Firefly?
Bill the Lizard
2011-01-15 22:25:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik weet dat de Firefly-afleveringen oorspronkelijk werden uitgezonden in de volgorde die Joss Whedon bedoelde, en dat veel fans denken dat dit heeft bijgedragen aan de vroege annulering van de show. Als ik naar Firefly op Netflix kijk, zie ik geen originele uitzenddatum voor een van de afleveringen.

 1. Sereniteit
 2. The Train Job
 3. Bushwhacked
 4. Shindig
 5. Veilig
 6. Onze mevrouw Reynolds
 7. Jaynestown
 8. Out gas
 9. Ariel
 10. Oorlogsverhalen
 11. Prullenbak
 12. De boodschap
 13. Hart van goud
 14. Objects in Space

Is deze lijst geordend op uitzenddatum of is dit de volgorde waarin de maker van de show bedoelde dat ze zouden worden bekeken?

En als je ze niet zelf kunt bestellen ... als je dat niet eens kunt doen ... dan zoek je iemand om ze te bestellen.
Ik heb net vernomen (van het dvd-commentaar) dat The Train Job met hen is geschreven in de wetenschap dat dit de eerste aflevering zou zijn die uitgezonden zou worden.Dus technisch gezien was The Train Job ook bedoeld als "piloot".
Zeven antwoorden:
#1
+33
Saiboogu
2011-01-15 22:33:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Die lijst komt overeen met de Wikipedia -vermelding, die beweert de oorspronkelijk bedoelde volgorde te zijn. Nu ik ze zelf in die volgorde heb gezien, kan ik zeggen dat het veel logischer is dan de uitgezonden volgorde zou hebben.

Ik wist niet dat er ook een pauze van zes maanden was voordat de laatste paar afleveringen werden uitgezonden.
Ja, het werd geannuleerd met 3 afleveringen zonder uitzending, en die werden vóór 2005 helemaal niet uitgezonden in de VS. Weet niet zeker welk land aflevering 11-13 als eerste uitzond, maar het was waarschijnlijk Canada.
In mijn ervaring is de volgorde waarin afleveringen worden uitgezonden niet te vertrouwen. In het derde en laatste seizoen van SeaQuest, bijvoorbeeld, sterft een belangrijk personage in één aflevering en leeft op magische wijze weer in een latere. NBC kon om de een of andere reden niet de moeite nemen om de afleveringen op volgorde uit te zenden (waarschijnlijk omdat de show was geannuleerd).
Ik herinner me dat niet van seaQuest, maar nogmaals, ik kan me niet herinneren of ik zelfs tot het einde heb gekeken. Niet verwonderlijk: de uitgezonden volgorde past niet altijd, vooral niet als er een show onderweg is.
Waarom zijn de productiecodes niet in orde op die lijst?
Productiecodes zijn voor interne boekhouding. Ze hebben misschien iets te maken met de volgorde waarin ze werden gefilmd, geproduceerd, besteld, geschreven, enz. - niet iets waar het publiek over het algemeen ook bekend mee is.
Dus wat er in feite gebeurde, was dat ze van plan waren dat Serenity de eerste aflevering zou zijn, zelfs als IIRC werd gefilmd. Toen besloten de goede mensen van Fox "Hey westerns = treinverhalen" en dwongen ze die eerst uit te zenden. Maar Serenity is en was altijd de bedoeling, de eerste aflevering van de serie. (Van het dvd-commentaar)
#2
+23
J. C. Salomon
2012-03-12 23:33:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wikipedia heeft het mis. Dat is de volgorde van de dvd-set, maar de interne chronologie van de latere en oorspronkelijk niet-uitgezonden afleveringen levert deze volgorde op:

1-10. Sereniteit door War Stories (zoals op de dvd's en Netflix)

 1. Heart of Gold (# 13 op de dvd's & Netflix) [ Inara is van plan Serenity ] te verlaten

 2. Objects in Space (# 14 op de dvd's & Netflix) [onthulling van River's psi-capaciteiten; Mal & Inara vertelt over Inara's plannen om te vertrekken]

 3. Trash (# 11 op de dvd's & Netflix) [de personages verwijzen eerst expliciet naar River's psi-vaardigheden: "Bang dat we het weten", "Ik kan je vermoorden met mijn hersens"]

 4. The Message (# 10 op de dvd's & Netflix) [verdere verwijzing naar River's psi-capaciteiten: "Geestlezende genie die geen ijsplaneet kan eten"; verwijzing naar diefstal van de Lassiter in Prullenbak[

Afgezien van het plaatsen van de pilot Serenity aan het begin, is dit dezelfde volgorde als die van de productiecodes in Wikipedia's List of Firefly-afleveringen. (Gerelateerd aan de productieorder: in interviews met componist Greg Edmonson vermeldt hij dat de muziek voor de begrafenisscène in The Message bedoeld was als afscheid van de show, aangezien dit de laatste aflevering was waaraan werd gewerkt on.)

Aan de andere kant heeft Objects in Space een meer bevredigende afwerking dan de andere afleveringen, dus ik vermoed dat voor de dvd-release (toen de show was geannuleerd en de film nog niet gepland), werd ervoor gekozen om de serie te beëindigen.

Addendum. Dit valt buiten het bestek van de vraag, maar hier is de volgorde van het verhaal verder gegaan dan het origineel serie:

Niet correct. Aan het einde van Heart of Gold neemt Inara de definitieve beslissing om te vertrekken. Aan het begin van Objects in Space maakt ze contact met plaatsen waar ze heen zou kunnen gaan. Daarna vertrekt ze - dat zijn de laatste twee van het seizoen, net als in de andere lijst. Het is ook de sterkste die we ooit hebben gezien in de vaardigheden van River in de serie, en ook de beste waar ze ooit in past (aan het einde van de aflevering), dus het is nog logischer om de laatste te zijn.
U legt de dvd-bestelling uit; als je mijn antwoord ziet, leg ik het op dezelfde manier uit. Desalniettemin hebben _Trash_ & _The Message_ gesprekken die pas zin hebben nadat de personages de vaardigheden van River leren kennen in _Objects in Space_. Om het zo te zeggen: als er een seizoen 2 was geweest, zou de volgorde van de afleveringen zijn zoals ik ze heb genoemd.
Je vergeet de gebeurtenissen van "Safe", waar ze soortgelijke paranormale gaven vertoont. Het wordt geïmpliceerd door Mal's zin "Ja, maar ze is onze heks" dat ze zulke kleine dingen doet sinds ze niet bevroren was. Bovendien betekent de opmerking van de componist over "The Message" niets; afleveringen worden soms niet in de juiste volgorde geproduceerd. Alleen omdat het de laatste was die werd gemaakt, wil nog niet zeggen dat het de bedoeling was dat het de laatste was die lucht deed.
We zijn het erover eens dat "Objects in Space" na "Heart of Gold" staat en "The Message" na "Trash"; Inara's aandrang om te vertrekken, is echter waarom Heart en Objects achter Trash en Message aan zitten.
En in tegenstelling, de kennis van de bemanning van _specificaties_ van de capaciteiten van River ("Bang dat we het zullen weten.") Zet ​​_Trash_ & _Message_ na _Objects_. Maar afgezien van expliciet [Word of God] (http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/WordOfGod) over het onderwerp, zullen we elkaar waarschijnlijk niet in de steek laten.
In _Objects in Space_ worden haar capaciteiten expliciet onthuld, en ieders reactie is "nou, ik wist dat er iets aan de hand was". Alleen in _Trash_ en _The Message_ wordt hier door iedereen expliciet naar verwezen. (Nee, 'Het meisje is een heks' 'Nou, ze is onze heks' telt niet mee.)
Simon is getuige van vrij ondubbelzinnig bewijs van haar vermogen om gedachten te lezen in "Safe", wanneer ze de gedachten van het stomme meisje leest.We weten niet hoeveel Simon over dit incident aan de rest van de bemanning heeft onthuld.Zoals het antwoord van Scott Hanson suggereert, heb je waarschijnlijk gelijk over de oorspronkelijke bedoeling van Whedon, aangezien je antwoord past bij de productieorder, maar ik denk dat dit een plausibel excuus is voor zijn retcon van de order.
Ik denk dat River's gesprek met Badger in "Shindig" een vrij goed bewijs is dat ze gedachten kan lezen, en bijna iedereen ziet dat.
Omdat niemand anders het vermeldde, hebben ze de Lassiter al in 'Heart of Gold', dus die moet na 'Trash' komen om een harde continuïteitsfout in de plot te voorkomen.
@BryKKan,, de slechterik in _Heart of Gold_, gebruikt een lasergun, maar er is niets dat dat met de Lassiter verbindt.
[spoilers] Ik heb zojuist de serie opnieuw bekeken met de laatste vier afleveringen in deze volgorde, en het is duidelijk fout.Inara's gedrag is verwarrend en niet opeenvolgend met _Trash_ & _The Message_ die na _Heart of Gold_ komen: het impliceert ten onrechte dat ze, in plaats van weg te gaan, een andere smokkelaar zal worden.Hetzelfde geldt, hoewel minder sterk, voor de relatie tussen de bemanning en River met die twee afleveringen die zijn verplaatst na _Objects in Space_.De dvd-volgorde is veel logischer.
#3
+10
Andrew
2012-11-04 14:54:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In de speciale kenmerken van de Firefly-boxset vertelt Joss Whedon de kijker dat "The Message" bedoeld was als de laatste aflevering van de boxset.

#4
+9
Scott Hanson
2015-08-10 05:49:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

We hebben het er nog steeds over Tom, want je hebt het mis.

Het bericht is de laatste aflevering zoals oorspronkelijk bedoeld. Geen objecten in de ruimte.

Objects in de ruimte is de HERZIENDE laatste aflevering, de herziene volgorde is gemaakt toen ze de dvd-set samenstelden, maar was niet de oorspronkelijke chronologische volgorde.

Vergeet niet de Airdate-bestelling, dat is volledig verpest.

Maar er zijn nog twee andere bestellingen om te overwegen

Productieorder en dvd-bestelling.

De productieorder is de oorspronkelijk bedoelde volgorde, en is de feitelijke chronologische volgorde. Als Firefly nooit was geannuleerd, zou dit de order zijn die we allemaal zouden kennen en als feit zouden accepteren.

Maar Firefly werd geannuleerd. Bij het samenstellen van de dvd-release HEBT Joss Whedon de juiste volgorde HERZIEN en een paar afleveringen gewijzigd. , waarbij hij 'Objects In Space' als laatste plaatste in plaats van 'The Message'.

Hij deed dit omdat 'The Message' vrij letterlijk ... 'te funereal' was. Er was zoveel finaliteit voor de serie zelf , niet alleen het personage dat stierf. Maar dit is alleen omdat het de laatste aflevering was die vóór de annulering werd gemaakt. Als de show was doorgegaan, zou het geen probleem zijn geweest.

Joss koos ervoor om het om te schakelen en "Objects In Space" als laatste te plaatsen omdat het einde vrolijker was. Het voelde alsof hun verhalen en avonturen doorgaan, ook al doet de show zelf dat niet. Nogmaals, dit was niet wat oorspronkelijk bedoeld was, maar wat Joss ervoor koos om het te veranderen bij het samenstellen van de dvd-set in doos.

Werkelijke productieorder (en correcte chronologie)

 1. Serenity pt 1 &2
 2. Train Job
 3. Bushwhacked
 4. Shindig
 5. Veilig
 6. Onze mevrouw Reynolds
 7. Jaynestown
 8. Geen benzine meer
 9. Ariel
 10. Oorlogsverhalen

Tot nu toe waren zowel productie als Dvd-bestellingen komen overeen ... de overige zijn aangepast voor de dvd-set ...

 1. Heart of Gold (dvd: prullenbak)
 2. Objects in Space (DVD: The Message)
 3. Trash (DVD: Heart of Gold)
 4. The Message (DVD: Objects in Space)
#5
+7
Bill
2017-07-18 08:04:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb zojuist het hele ding opnieuw bekeken en dacht dat Trash and the Message vóór Heart Of Gold en Object in de ruimte zou moeten verschijnen. De reden hiervoor was dat ze de Lassiter in Trash stalen en Mal verwees ernaar in The Message in the market met Inara (hoe ze het als een team stalen en het schermden) en ook toen hij aan het praten was met de corrupte Feds-man achter het scherm ( om zijn vriend te overhandigen). Daarna komt Hearts Of Gold, waar Mal met het meisje sliep, waardoor Inara besluit te vertrekken en Objects In Space waar ze bespreken waar ze heen zal gaan en aan het einde veegt ze Mal weg (besluit dat ze zal vertrekken) en is ze weg. in Serenity de film.

Wat River's capaciteiten betreft, het is bezaaid tijdens de show - praten met een dove persoon, de 3 jongens neerschieten, Badger voor de gek houden, dus het zou er niet toe doen.

Als Trash echter achter Object In Space zou komen, zou het niet logisch zijn dat Inara in Object wil vertrekken, maar toen bood ze in Trash opeens Mal thee aan en sprak met hem over het feit dat ze nu al 3 weken niet genoeg werk krijgt.

Ziet eruit als een goed doordacht antwoord!:)
#6
+4
Tom Dynes
2015-03-09 03:57:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Waarom praten we hier nog steeds over? Het is makkelijk. In "Trash" krijgen ze de Lassiter. In "The Message" praten Mal en Inara over waar ze de Lassiter kunnen omheinen. In geen van deze shows is er enige discussie over het vertrek van Inara. Ze neemt die beslissing in "Heart of Gold", nadat Mal met een andere vrouw slaapt. Vervolgens bespreken ze deze beslissing in het begin van 'Objects in Space'. Inara is er kapot van. Ze laat Mal haar gekneusde lip aan het einde van de show niet eens aanraken. "The Message" kon hierna niet komen. Omdat dat zou betekenen dat "Trash" ook zou moeten komen. Gezien haar toestand aan het einde van "Objects", hoe zal ze dan allemaal luchtig zijn en deelnemen aan de Lassiter-caper? Nee - ze heeft haar beslissing genomen, en dit wordt weerspiegeld in de volgende aflevering die we zien, de speelfilm "Serenity" - waar ze al van het schip af is en weer terug bij het trainingshuis. Glimmend.

#7
+1
John Connor
2015-10-02 19:57:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb zojuist de hele serie in productieorder bekeken. Het past wel. Die laatste twee paar afleveringen kunnen zonder veel problemen worden omgeschakeld.

Verwijzend naar Inara, noemt ze vertrekken in Heart Of Gold en Objects In Space, maar noemt het niet specifiek in Trash en The Message. In Trash praat ze met Mal over wat vrijheid om na maanden van droogte weer wat werk in te plannen. Dit neemt niet weg dat ze weg moet, want in Objects In Space noemt ze het zoeken naar een plek om naartoe te vertrekken, maar weet ze niet waarheen. Dus ik zie het als dat ze moet werken, terwijl haar plannen om permanent te vertrekken voorlopig blijven. Aan het einde van Objects In Space, nadat die premiejager haar had geslagen, heeft ze een moment met Mal dat suggereert dat haar gevoelens misschien voor hem blijven hangen, waardoor ze mogelijk niet meteen weggaat.

Maar het wisselen van de twee paren werkt volgens mij hoe dan ook. Ik voel dat Trash en The Message de zwakste afleveringen van de serie zijn en ik kan zien hoe het eindigen met Heart Of Gold en Objects In Space het een sterkere afwerking geeft.

Ik zou hier echter graag meer definitieve informatie over willen krijgen.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...