Vraag:
Waarom gebruikte de Federatie niet routinematig projectielwapens tegen de Borg?
Dima
2011-02-02 07:45:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In "First Contact" doodt Picard een paar Borg-drones in het Holodeck met een holografisch Tommy-pistool. Het lijkt erop dat, hoewel de Borg zich kunnen aanpassen om ongevoelig te worden voor energiewapens, ze kwetsbaar zijn voor kogels. Dit ziet eruit als een gapend logisch gat: waarom kon Star Fleet geen "primitieve" aanvalsgeweren repliceren om de Borg te bevechten, als ze wisten dat fasers nutteloos tegen hen waren? Is dit ooit aangepakt?

In navolging van een andere sciencefictionfranchise waren de Asguard in Stargate SG-1 zo geavanceerd dat ze zelfs nooit overwogen projectielwapens te gebruiken tegen de Replicators (die immuun waren voor zowat elke vorm van energiewapen). Het kostte ons "primitieve" mensen die projectielwapens gebruikten om een ​​haalbare manier te vinden om de Replicators op kleine schaal te bestrijden.
@Paperjam, maar deze uitleg is hier niet van toepassing. Hoewel de mensen in TNG al twee of drie eeuwen geen projectielwapens hebben gebruikt, weten ze nog steeds hoe ze ze moeten maken en kunnen ze gemakkelijk worden getraind om ze te gebruiken.
Alleen omdat soldaten wapens hebben, wil nog niet zeggen dat ze stoppen met leren omgaan met messen.
@kenliu om je punt te illustreren met een sectie van een bekende ruimtefilm: http://www.youtube.com/watch?v=FNhYJgDdCu4
Zijn holodek-kogels toch niet gemaakt van energie? Zijn het niet alleen licht- en krachtvelden?
@Kalamane ja en nee ... zie mijn antwoord
Ik heb een slangengeweer om te kamperen.Het is een tijdje geleden dat ik heb gekampeerd.Dat ding ligt ergens in een kast begraven, munitie is ergens anders opgeslagen.Als een slang nu mijn pad kruiste in een situatie waarin ik dat geweer nodig zou hebben, zou ik zeker verliezen omdat de dreiging om een slang tegen te komen zo laag is dat ik de voorzieningen om mij ertegen te beschermen niet direct beschikbaar houd.Het is niet dat ik ze niet heb, alleen dat het zeldzaam genoeg is om de bereiding niet te rechtvaardigen.Misschien is de borg niet zo'n grote bedreiging als ze lijken te zijn en daarom werd voorbereid zijn niet nodig geacht
Denk je echt dat het de Borg lang zou duren om zich aan kogels aan te passen?De holodek-kogels werkten alleen omdat ze onverwacht waren.
@DavidJohnston, waarom hebben de Borg zich dan nooit aangepast aan bat'leths?
Achttien antwoorden:
#1
+73
Mark Embling
2011-02-03 04:07:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er is hier een inconsistente logica. Ik zou denken dat de reden precies de reden is waarvan de meeste mensen het erover eens zijn dat het niet zo is - de schilden zullen worden aangepast om fysieke kogels te blokkeren. Alle krachtvelden die op de meeste plaatsen worden gebruikt (inclusief Federatie-schepen - denk aan de brik) kunnen voorkomen dat fysieke dingen passeren. Het is niet moeilijk voor te stellen dat de Borg hun schilden eenvoudig konden aanpassen aan langzamere, grotere kogels naast (of in plaats van) op energie gebaseerde wapens.

Waarom hebben de Borg dan geen krachtvelden om Bat'leth te stoppen?
Dat is een goede vraag. Als ze de middelen hebben om zich te beschermen tegen energiewapens, zie ik geen reden waarom ze zich niet zouden kunnen beschermen tegen stompe of scherpe traumawapens. Misschien niet in staat om zich aan te passen aan veranderende tactieken? Hoewel we talloze Klingons hebben geassimileerd, lijkt dit ook onwaarschijnlijk.
@Mark - de brik heeft de belangrijkste macht van het schip om uit te putten. Drones moeten al hun cybernetica (inclusief subspace-relais!) EN alle schilden die ze genereren van stroom voorzien. We hebben nog nooit een drone gezien die van achteren werd verrast en neergeschoten, na 'aanpassing' aan een phaser-instelling, dus ze zijn hoogstwaarschijnlijk hardwired geweest om hun schilden gedurende korte perioden aan te zetten (wanneer ze vijanden detecteren, wapens gericht op ze, of mogelijk de fysieke actie van vuren).
@Mark: Kortom, ik denk dat het veel redelijker is om aan te nemen dat de Borg simpelweg geen man-draagbare energieopslagcel heeft die in staat is om te voldoen aan de stroomvereisten voor een kinetisch blokkerend schild van welke sterkte dan ook. Drones zouden eerder minder dan nuttig zijn als ze een uitbarsting van 3 ronden konden blokkeren voordat ze naar het schip moesten terugkeren om zich weer op te laden.
@Jeff: Ik denk dat dat waarschijnlijk een eerlijke conclusie is. Dus in theorie zouden ze * schilden kunnen opzetten, maar niet lang genoeg om nuttig te zijn.
@Mark Ik geloof niet dat het een probleem is dat de Borg niet in staat is om zo'n schild effectief van stroom te voorzien. Worf was tenslotte in staat om een ​​knetische barrière te maken uit een communicator in A Fist Full of Datas, die zeker niet geoptimaliseerd was voor een dergelijke taak en toch erin slaagde om meerdere kogels in de loop van 1 of 2 seconden te stoppen. Ik denk dat, zoals het geaccepteerde antwoord aangeeft, het simpelweg een van de belangrijkste antagonisten van het metaverse zou verwijderen en de schrijvers wilden dat niet doen.
@Xantec: de communicator hoefde niet een lichaam vol cybernetica, een subruimte-relais, energieschilden van stroom te voorzien en functioneel te blijven voor de duur van een gevecht (5 minuten tot enkele uren). Na 2 seconden was het kapot.
@Dima: de energie die nodig is om een ​​kogel met een snelheid van een paar duizend voet per seconde af te buigen, is veel minder dan nodig is om een ​​bat'leth te stoppen. De reden waarom een ​​kogel effectief is, is vanwege zijn kleine formaat, vergroot het formaat zonder de massa te vergroten en het is niets. En het kleine formaat maakt het gemakkelijker voor een schild. Het antwoord is dus dat ze dat waarschijnlijk wel doen, maar het duurt langer om zich aan te passen.
@jmoreno-kracht = massa x versnelling. Vergroot de grootte van de kogel met behoud van de massa en versnelling, en hij levert nog steeds dezelfde stoot - alleen op een groter oppervlak. Ik ben er vrij zeker van dat de * veel * grotere snelheid van de kogel (gewoonlijk veel sneller dan de geluidssnelheid) zwaarder weegt dan de grotere massa van de bat'leth, dus de * kogel * is eigenlijk degene die meer energie nodig heeft om te stoppen .
@IsziRoryorIsznti: Alleen als de bat'leth minder dan 3 kg weegt, als hij meer weegt dan zou een .45 kogel die beweegt met 5000 m / s minder kracht hebben. Gezien de grotere sterkte van Klingon's en het feit dat het een wapen met twee handen is, geen zwaard, denk ik dat 3 kg een beetje licht is.
Bat'leths hebben aanzienlijk meer kracht achter zich. Een kogel heeft alleen momentum.
Ik denk dat het antwoord veel eenvoudiger is: geen enkele soort die ze ooit hebben geassimileerd, had het soort kennis dat nodig was om schilden te maken die zowel batleth-resistent als phaser-resistent waren. Zodra het ene het primaire wapen werd, raakte het andere achterhaald. En Klingons zelf lijken nauwelijks het type te zijn dat zware messen blokkeert.
Voor iedereen die suggereert dat het te veel kracht nodig heeft om kogels te stoppen, vergeet je dat draadloze krachtoverdracht gebruikelijk is in ST - dit is te zien in de eerste TNG-aflevering en meerdere andere.De kubus kan de drones gemakkelijk draadloos van stroom voorzien, indien nodig.De enige beperking van het vermogen is wat de CUBE kan sturen, niet de 'batterij' van de drones.Het doden van 2 Borg met een pistool bewijst niet dat ze zich er helemaal niet aan kunnen aanpassen - we zien 2 Borg meerdere keren sterven aan één wapen voordat ze zich eenvoudig aanpassen
#2
+58
Jeff
2011-02-03 03:11:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In het universum zou ik denken dat het gebruik van chemische explosieven en kinetische energiewapens ZEER ontmoedigd zou worden op elk ruimteschip, gezien de kans op een rompdoorbraak, en de veiligheidstroepen die we normaal gesproken zien, zouden meestal nutteloos zijn met dergelijke wapens . Ze zijn getraind in energiewapens zonder terugslag, zonder noemenswaardige magazijncapaciteit, niet nodig om te herladen, enz. Het zou zijn als het nemen van een groep schutters en hen kruisbogen geven.

Vanuit het oogpunt van schrijven is er gewoon geen manier voor de Borg om een ​​bedreiging te vormen zodra de Federatie vuurwapens begint te gebruiken in plaats van energiewapens. Kinetische energie is niet zoals de magische energiewapens die ze gebruiken - je kunt er niet zomaar tegen 'beschermen' (anders zouden stoten, zwaarden, enz. Niet werken) en de relatieve eenvoud van zelfs moderne vuurwapens om in massa te produceren (gegeven de gevestigde technologie van de replicators) zou Borg snel onbruikbaar maken als face-to-face schurken.

En CGI-gevechten kosten geld.

Kortom: de Federatie heeft niet de training om ze goed te gebruiken, en zouden uiteindelijk velen van henzelf doden (als ze de mogelijkheid zelfs maar overwogen) door ze verkeerd te gebruiken, en als ze ooit wijdverspreid zouden worden gebruikt, zou de serie een belangrijke antagonist verliezen.

Ik weet het niet ... De romp moet gebouwd zijn om een ​​kleine meteoorinslag te weerstaan. En er zijn waarschijnlijk meerdere lagen tussen de wanden van de hutten en gangen en de buitenromp ... Daarnaast zijn er krachtvelden om een ​​rompdoorbraak af te dichten, zoals in "Generations". Dus als het alternatief is om geassimileerd te worden door de Borg, kan het logisch zijn om een ​​rompdoorbraak te riskeren. Om nog maar te zwijgen van het feit dat een uitploeg aan boord van een Borg-schip kan worden gestraald en daar kan beginnen met schieten.
Voor zover de Borg nutteloos is, zijn de Federatie-schepen nog steeds niet opgewassen tegen die van hen. En het gebruik van vuurwapens zou face-to-face-gevechten interessanter maken, niet minder, IMHO. De Borg kan nog steeds terugvuren met fasers of disruptors. Of misschien kunnen ze zich aanpassen door machinegeweerhulpstukken voor de drones te maken. :)
@Dima: Nee, het is waarschijnlijk niet geschikt om veel kinetische schade te weerstaan ​​- het voorkomen van inslagen door meteoren is de taak van de belangrijkste (en aangezien ze altijd zeggen, 'hoofd', vermoedelijk back-up) deflectorschotel (en). En hoewel er krachtvelden zijn voor noodgevallen, zal dat mensen die erachter vastzitten niet helpen ... of als de stroom uitvalt. Ze MOETEN grote stroomafnemers zijn, en niemand zou erop vertrouwen dat ze het lang volhouden.
@Dima's 2e opmerking: ik kan me niet herinneren ooit een Borg-drone te hebben gezien met afstandswapens, zelfs niet als het heel logisch was om dat te doen. Het zijn altijd simpele zombies geweest, zonder gevoel voor tactiek, gecombineerde armen, enz. Jammer, het ZOU ze veel interessanter maken.
Ik zou zeggen dat de Borg zich zou kunnen aanpassen aan projectielwapens. Creëren ze geen krachtvelden voor zich?
@cbmeeks: Ja, maar die velden lijken afhankelijk te zijn van de esoterische aard van phaser 'energie' om ze te stoppen. Als ze schilden konden opzetten om kogels tegen te houden, konden ze messen en zwaarden tegenhouden. De Klingons hebben ons laten zien dat ze ze niet stoppen (ondanks dat fysieke aanval met een mes met een mes iets is dat ze vrijwel zeker hebben meegemaakt op elke planeet die ze hebben veroverd en die een bewust leven hadden met gereedschap.
@Jeff: In Voyager-aflevering "Year of Hell" worden krachtvelden dagen, zo niet weken, gapende gaten in de romp afgedicht.
@HNL: Helaas staat dat niet eens in een van de top 10 van meest belachelijke dingen die ik op Voyager heb gezien. Nummer 1 is "longstelende aliens".
Alleen omdat ze geen grote massa's op lage snelheid kunnen stoppen (slagwapens), wil nog niet zeggen dat ze kleine massa's niet op hoge snelheid kunnen stoppen.
In BSG hadden ze railkanonnen als schip-tot-schip-wapens. Te primitief voor ST?
En als projectielwapens overheersend zouden worden, is de kans groot dat ze protocollen hebben om met primitieven om te gaan en na een paar confrontaties wat ablatieve bepantsering aan hun drones zouden gaan toevoegen.
Er zijn krachtvelden. Er is kunstmatige zwaartekracht. Er is neutralisatie van inertie. Het is dus duidelijk dat de Borg een grote gereedschapskist hebben om uit te kiezen om zichzelf te beschermen tegen mechanische schade - als ze daar aanleiding toe hebben en ervoor kiezen (kosten / baten).
@KenLiu Redelijkerwijs kan worden aangenomen dat interstellaire ruimtevaartuigen redelijk goed beschermd zijn tegen kinetische aanvallen. Bij een snelheid van 0,8c (volledige impuls voor een Intrepid-klasse. Andere klassen zijn waarschijnlijk vergelijkbaar.), Zou een stofdeeltje van 50 microgram als een projectiel van een antitankkanon worden geraakt.
Ik geloof niet in het argument "gevaarlijk omdat ze een rompdoorbraak kunnen veroorzaken". Als een projectielwapen de scheepsromp kan doorbreken en een straalwapen niet, volgt daaruit dat straalwapens minder krachtig zijn (of in ieder geval minder pantserdoordringend). Dit heeft de ongelukkige implicatie dat wapens van schip tot schip projectielwapens zouden moeten zijn voor een maximaal effect, omdat in een schipgevecht de bedoeling is om de romp te doorbreken. Dus waarom gebruikt de Federatie geen projectiele antischipwapens tegen de Borg?
@AndresF .: Straalwapens KUNNEN de romp doorbreken, als ze op ruimteschipschaal zijn. We hebben het vaak gezien. Handfasers kunnen dat niet, dat hebben we ook meerdere keren gezien. De beveiligingsteams van Starfleet zijn vrijwel zeker getraind in het minimaliseren van schade door verdwaalde phaser-shots (daarom vuren ze korte burts). Kogels echter stuiteren en kaatsen af ​​en richten VEEL schade aan op het pad. Eén kogel kan veel meer algemene schade aanrichten dan één verdwaalde phaser-explosie.
Worf verandert zijn communicator in een tijdelijk schild om holografische kogels af te weren in * A Fistful of Datas *.Dit is de scène in kwestie (met echt luide muziek in plaats van geluid uit de aflevering): https://youtu.be/o7sGfngGRHk?t=59.Dus u ** kunt ** "er gewoon tegen 'beschermen'".
@Ellesedil - Dit is grond die goed is betreden.Ja, het is * mogelijk *, maar extreem energie-intensief.Het is onwaarschijnlijk dat een Borg-drone dit consistent zou kunnen doen terwijl hij nog steeds al zijn andere dingen van stroom voorziet.
#3
+28
MPelletier
2011-02-02 08:01:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit is niet aangepakt, nee.

Dood een Borg met een bepaald wapen en ze zullen zich aanpassen. Het is een beetje verrassend dat ze nog nooit een cultuur met projectielwapens waren tegengekomen, maar sinds ze dat nu hebben, zouden ze zich technisch hebben aangepast.

Natuurlijk vond 'First Contact' plaats in het verleden en deze kennis is nooit keerde terug naar het collectief. Dus ik denk dat de Federatie nog steeds goed is voor één enkele Borg-kill met kogels ...

Ze lijken zich niet zo goed aan te passen aan bat'leths ...

Dat is het hem juist. Ze hebben een soort 'schild' opgezet om phaser-stralen te blokkeren, maar ik heb ze nog nooit een krachtveld zien gebruiken om iets mechanisch te stoppen. Kogels zouden moeten werken.
Dat zou echter heel leuk zijn, stel dat krachtvelden te veel energieopbrengst vragen voor een enkele Borg, dus ze passen zich nooit aan. Plots worden alle Starfleet-medewerkers revolvers. Star Trek, Far West-stijl!
Star Trek ontmoet Firefly?
@DanielBingham "Jullie leven lang en voorspoedig!"
Het is waarschijnlijk toch een beslissing om verhalen te schrijven, maar kunnen ze zich zo gemakkelijk aanpassen aan fysieke wapens? Niet zonder in te boeten aan efficiëntie (bijv. Minder behendigheid door omvangrijke bepantsering). Het is veel gemakkelijker om energie of straling af te buigen in tegenstelling tot werkelijke materie. Als een eenvoudig voorbeeld: je kunt een spiegel gebruiken om licht volledig af te buigen (pure energie), maar het is niet zo eenvoudig om iets kinetisch te willen afbuigen. Maar om eerlijk te zijn, kunt u de hele vraag omdraaien: waarom hebben starfleet-officieren meestal geen bescherming? Er zijn verschillende gevechten met enkele krachtvelden, maar tonnen roodhemden sterven door wapenvuur.
Bat'leths hebben aanzienlijk meer kracht achter zich. Een kogel heeft alleen momentum.
Beschavingen met projectielwapens zijn waarschijnlijk te primitief om toe te voegen aan het Borg-collectief.Daarom is het niet zo dat ze ze niet zijn tegengekomen, maar actief dergelijke samenlevingen hebben vermeden.
Worf aan boord van de Defiant in First Contact: "Misschien is vandaag een goede dag om te sterven ... RAMMING SPEED!"Fysieke aanvallen zijn nog steeds effectief in de 24e eeuw.
@ScottWhitlock Ik vermoed dat het rammen van een schip meer is dan alleen maar botte kracht, ervan uitgaande dat de daaropvolgende warp-kernexplosie iets is dat niet gemakkelijk kan worden aangepast.
#4
+21
JRaymond
2012-11-27 01:49:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ten eerste zou het voortdurend in stand houden van kinetische afscherming duur zijn, vanuit een energieperspectief. Geconfronteerd met een cultuur die tot dusver alleen energiewapens tegen hen heeft gebruikt, is het logischer voor de Borg om verdedigingswerken te kiezen die geschikt zijn voor de vijand waarmee ze worden geconfronteerd. Ik moet echter bedenken dat als projectielwapens de primaire manier van vechten tegen de Borg zouden worden in een bepaalde aanval, ze zich ook zouden aanpassen om kogels (holografisch of anderszins) te blokkeren.

De primaire bezwaar dat ik hier tegen deze logica heb gezien, is dit:

Ze lijken zich niet zo goed aan te passen aan bat'leths ...

Maar vergeet niet dat het primaire doel van de Borg niet is om te doden, maar om te groeien, om je aan te passen. Om "uw technologische en biologische onderscheidend vermogen toe te voegen aan [hun] eigen". Als zodanig is hun voornaamste belediging om te assimileren - en alle voorbeelden van assimilatie die ik van de Borg heb gezien, zijn van dichtbij - hand in hand. Merk ook op dat alle kinetische krachtafscherming die we in het Star Trek-universum hebben gezien, bidirectioneel is - niets erin, niets eruit. Een drone, die dicht genoeg bij elkaar is om hand-tot-hand-gevechten aan te gaan met het oog op assimilatie, zou dan worden gedwongen om elke kinetische afscherming uit te schakelen om zijn aanval af te drukken - waardoor hij kwetsbaar wordt voor stoten, bat'leths, enz. p>

Kortom, de Borg zou zich aanpassen aan kinetische wapens met kinetische afscherming in een langdurig gevecht met een cultuur die er gebruik van maakte, maar zou deze afscherming van dichtbij moeten loskoppelen om eventuele strijders te assimileren.

Niet alle voorbeelden van assimilatie zijn van dichtbij - ze hadden ooit dit handige virusidee in de lucht, http://en.memory-alpha.org/wiki/Nanoprobe_virus
Dit is absoluut het antwoord dat het meest logisch is, en verklaart waarom ze zo formidabel zijn in man-tegen-man-gevechten zonder volledig onoverwinnelijk te zijn.
#5
+17
Tony Meyer
2011-02-02 14:44:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het is een ander universum, maar er zijn parallellen met de replicators in Stargate SG-1 - ze waren aanvankelijk ook kwetsbaar voor 'primitieve' wapens (dwz aardetechnologie) maar immuun voor meer geavanceerde technologie (Asgard, Goa'uld). Ze passen zich echter snel aan de wapens aan, en dus kan slechts een beperkt (gezien de snelheid waarmee ze zich kunnen reproduceren, in principe onbelangrijk) aantal op deze manier worden vernietigd.

Als dit werd aangepakt in Star Trek het lijkt waarschijnlijk dat iets soortgelijks van toepassing zou zijn.

Maar dat is precies het punt, in het SG1-universum konden de Asgard de replicators niet bevechten, omdat ze nooit projectielwapens hadden uitgevonden. De mensen hadden ze en gebruikten ze op grote schaal. De replicators konden zich alleen "aanpassen" door sneller te repliceren en de "bugs" sneller te herstellen. Ik veronderstel dat de Borg zich ook kan 'aanpassen' door meer drones sneller uit te schakelen, maar daar gaat het niet om. Individuele drones zijn net als individuele replicator "bugs" kwetsbaar voor kogels. Maar op de een of andere manier sloegen de mensen van het ST-universum het niet aan.
Nee, ze pasten zich aan bij het maken van de replicators in "menselijke vorm", die niet kwetsbaar waren voor projectielwapens. De replicators in menselijke vorm lijken meer op de Borg-drones dan de bugreplicators, dus zouden vermoedelijk een vergelijkbare weerstand ontwikkelen.
Ah, je hebt natuurlijk gelijk. Vergat ze. Toch is het een heel andere situatie. Het kostte de replicators enorm veel tijd om de "menselijke vormen" in de versnelde tijdbel te ontwikkelen, terwijl de Borg zich in realtime aanpaste aan phaser-vuur.
#6
+12
user11521
2013-06-15 10:03:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er zijn nog twee dingen om te overwegen die nog niet zijn behandeld. Een daarvan is dat in het holodek een kogel afgevuurd door een holografisch geweer noch solide is, noch de handtekening heeft van een energiewapen. Alleen wanneer het projectiel op het punt staat te interageren met een echt object (in dit geval de Borg-drone) en de beveiligingen zijn uitgeschakeld , zal het holodek een echte kogel repliceren met de vereiste energie. Dus vanuit één standpunt kunnen we elk wezen in het holodek beschouwen als honderden of duizenden kinetische energiewapens die altijd op hen gericht zijn in de vorm van aan holodiode gekoppelde replicators. Het zou waarschijnlijk moeilijk zijn om zich aan een dergelijk systeem aan te passen, en dus ook de grote behoefte aan beveiligingen om dergelijke replicatie te beperken om ongelukken te voorkomen.

Het andere ding om te overwegen is dat een energieschild kan een kogel afbuigen, zelfs een holografische. Worf bedacht zo'n apparaat met zijn communicator in A Fist Full of Datas . Dit was misschien gemakkelijker omdat Worf meer vertrouwd was met de technologie, of vanwege de omstandigheden van de storing op dat moment, maar het suggereert wel dat de Borg zich uiteindelijk zou hebben kunnen aanpassen.

+1 voor een interessant punt - in feite heeft de holodeck-logica "besloten" dat de drones gewond zouden zijn en maakte het zo ... Ik vraag me af of een simpele "spawn ernstige wonden in alle Borg-drones" ook zou hebben gewerkt.
#7
+9
orzmzcy
2012-07-14 04:52:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Misschien is de reden dat de Borg zich niet bezighoudt met kinetische afscherming meer te maken hebben met medische technologie. Als uw medische technologie zo geavanceerd is dat de meeste niet-catastrofale trauma's kunnen worden gerepareerd (herinner u bijvoorbeeld dat Picard een mes door het hart overleeft!), Worden projectielwapens veel minder een bedreiging. Hoewel het mogelijk is om een ​​drone met een projectielwapen uit te schakelen , zou het vrij eenvoudig zijn om ze terug te sturen naar de Kubus voor reparatie en regeneratie, waardoor kinetische afscherming overbodig wordt. Natuurlijk is in First Contact de Kubus verdwenen, en dit zou de kwetsbaarheid van de Borg voor de holografische tommygun kunnen verklaren.

Omgekeerd zouden toekomstige energiewapens die zijn ingesteld om te "doden" vermoedelijk ontworpen zijn om de medische technologie te verslaan. van de dag door een aantal onherstelbare weefselschade aan te pakken, buiten het gewone trauma; dit wordt meestal afgebeeld als verdamping! Dit zou de adaptieve afschermingstechnologie nodig hebben om drones te beschermen tegen energiewapens.

Het is misschien niet eenvoudig om een ​​schild te implementeren om te beschermen tegen hand-tot-hand wapens. Ervan uitgaande dat er een levensvatbare kinetische schildtechnologie bestaat, is deze waarschijnlijk energie-intensief, dus gezien de beperkte energieopslagcapaciteit van individuele drones, zullen ze deze alleen willen activeren bij een echte dreiging. Wanneer een klein stijf object sneller dan de geluidssnelheid naar je toe komt, is het vrijwel zeker een bedreiging, daarom kan een schild worden geconfigureerd om automatisch te activeren als reactie op kogels. Een veel groter en relatief langzamer bewegend star object (zoals een bat'leth) kan echter moeilijk te onderscheiden zijn van de omgeving.

Sorry, maar mijn vraag was niet waarom de Borg zich niet bezighoudt met kinetische afscherming, maar waarom de Federatie daar geen misbruik van maakt.
Misschien maakt de Federatie er geen misbruik van, omdat het is geprobeerd (buiten het scherm) en ondoeltreffend is bevonden om de hierboven vermelde redenen. In dat geval kan de effectiviteit van de Tommygun in First Contact uitsluitend worden toegeschreven aan de afwezigheid van de Cube.
Maar je hebt helemaal gelijk, het is een beetje een uitdaging. Het zou leuk zijn als de schrijvers hier wat meer over hadden nagedacht, maar ik beschouw de TNG-films sowieso als slechts semi-canon :)
#8
+9
Izkata
2011-11-06 03:41:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Uitgaande van de andere antwoorden over het nodig hebben van een draagbare stroombron, denk ik dat het antwoord iets eenvoudiger is:

Fasers en energiewapens zijn energie!

Waarom zou je niet een deel ervan absorberen om überhaupt het krachtveld te genereren? Dat zou verklaren waarom projectielen, bat'leths en stoten nog steeds werken, en de drones zouden geen enorme krachtbron nodig hebben om de krachtvelden te blijven gebruiken terwijl ze worden beschoten.

#9
+7
Mark Rogers
2011-02-02 07:59:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk dat de redenering van de schrijvers simpelweg zou zijn dat de Borg zich na die aanval zou aanpassen en onkwetsbaar zou worden voor holografische kogels. Maar weet je, de schrijvers zijn niet perfect.

#10
+7
user5669
2012-04-05 11:31:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tegen de tijd van de aflevering waarin een holodek Moriarty bewust wordt, stelde de serie vast dat fysieke constructies op het holodek gemaakt zijn van "holo-materie" (wat dat ook is). In de film "First Contact" zien we de eerste ontmoeting van de Borg met kogels gemaakt van holomaterie.

Dus zelfs als de Borg hun krachtvelden hadden afgestemd om objecten van gewone materie af te buigen, hadden ze zich misschien nog moeten aanpassen aan holomaterie-projectielen.

Dat kan waar zijn. Maar we zien geen bewijs dat de Borg-drones objecten van gewone materie kunnen afbuigen. We weten alleen dat ze de mogelijkheid hebben om hun schilden tegen fasers te gebruiken. We weten ook dat ze kwetsbaar zijn voor wapens met bladen.
#11
+5
Gramps Ford
2013-07-23 08:35:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zie niet hoe iedereen deze conclusie trekt uit 2 Borg die op een holodek is gedropt. Van energiewapens is bekend dat ze 2 of 3 drones doden voordat ze zich aanpassen en dit is soms met een aanzienlijke tijdsduur tussen het doden.

Ik keek gewoon naar de First Contact-scène en nadat Picard een paar drinkglazen op tafel had geschoten, wordt de eerste drone geraakt; Dan, 6 seconden later, is de 1e drone al gevallen, en de 2e drone krijgt al klappen.

Aangezien algemeen wordt aangetoond dat je 2 drones snel achter elkaar kunt doden, zal de 3e of 4e zich hebben aangepast , Zou ik niet beginnen te suggereren dat kogels een trefzekere oplossing zijn. Behalve dat het een verkleedscène was voor Picard die het holodek aan de nieuwkomer liet zien, was het ook een manier om wapens te verwerven waaraan de Borg zich NOG niet had aangepast.

#12
+3
anaris
2012-07-09 01:42:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ze gebruiken geen projectielwapens omdat projectielwapens geen munitie meer hebben.

Logischerwijs kunnen schilden zich verdedigen tegen projectielen; anders kon de navigatie-deflector niet bestaan. Daarom moeten we concluderen dat de Borg niet de moeite neemt om zich te verdedigen tegen projectielen.

Waarom?

Omdat de replicatorcapaciteit van een ruimteschip van Galaxy-klasse niet genoeg munitie kan produceren om aanzienlijk te verminderen de cijfers van de Borg.

Weerstand is niet zinloos omdat de Borg onoverwinnelijk is. Het is zinloos omdat er te veel van zijn.

Ja, projectielwapens hebben geen munitie meer ... Net zoals de stroombron van een faser uiteindelijk zonder sap komt te zitten. Het "feit" is dat fasers na twee of drie schoten ineffectief worden tegen de Borg, terwijl een Tommy-pistool het blijkbaar veel beter heeft gedaan. En hoewel sterrenschepen deflectorschilden hebben, zou het veel duurder zijn om elke drone met één uit te rusten.
#13
+1
Padow
2012-01-22 03:02:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik geloof dat de TR-116 (het sluipschuttersgeweer van DS9) oorspronkelijk is ontworpen om tegen Borg te vechten.

Nee, de TR-116 is ontworpen voor het dempen van velden waar Phasers waren uitgeschakeld, later ontdekten ze een manier om Phasers in deze omgevingen te laten werken.
#14
+1
Sam Blackwell
2017-07-11 07:08:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ga hieraan toevoegen, de Borg denken niet zoals wij, dus de afscherming van energiewapens is er waarschijnlijk omdat:

  1. Op energie gebaseerde wapens zijn wijdverspreid.
  2. Ze hoeven niet constant opgeladen / herladen te worden.

Vanwege punt 2 is het logisch om er uiteindelijk aan te kunnen aanpassen, zodat drones hun doelwit kunnen assimileren. Het schild is er niet om de drone te beschermen, alleen om assimilatie te verzekeren.

Zoveel mensen hier lijken te denken dat de Borg deze schilden heeft om zijn drones te beschermen, maar als je hierop ingaat, denk je dat de enige zorg van het Borg Collective is assimilatie, en dat drones niet relevant zijn, wordt duidelijk waarom kinetische wapens geen probleem zijn.

We weten:

  1. Drones kunnen worden gekocht 72 uur na hun dood terug van de dood.
  2. Tactische drones zijn uitgerust om doelen te assimileren, ze zijn niet uitgerust voor hun bescherming.

Kinetische wapens vastlopen, ze moeten herladen, en individuen hebben een beperkte hoeveelheid capaciteit. Dus uiteindelijk zullen ze geen munitie meer hebben en dan gedwongen worden om hand in hand te vechten, en uiteindelijk zullen ze overspoeld worden door enorme aantallen.

Ik kan me voorstellen dat de Borg kinetische wapens beschouwen als een kwestie van het afhandelen van de getallen, assimileren zodra ze de middelen van hun vijanden hebben uitgeput (ik geloof dat Q hierop zinspeelt wanneer de Enterprise de Borg voor het eerst tegenkomt).

Zodra dat is gebeurd, kunnen ze ervoor kiezen om drones nieuw leven in te blazen en te repareren of ze voor onderdelen, want op dit punt hebben die drones al alle informatie gegeven die het collectief zou willen.

De Borg maakt het niet uit of we drones verliezen op de manier waarop wij mensen willen verliezen. Ze kunnen aanvullen en repareren, en in combinatie met kinetische wapens zoals ze zijn, kan ik me voorstellen dat dit in het universum een ​​goede reden is voor het ontbreken van kinetische schilden.

Goed antwoord, heel logisch en goed onderbouwd!:) Je hebt gelijk over de Borg, ze zouden zich niet bezighouden met individuele drones, hun doel is assimilatie, individuele drones zijn niet relevant.
#15
  0
Zibbobz
2014-03-18 20:44:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zou zeggen dat ze zich hebben aangepast aan projectielwapens - alleen niet op de manier die we zouden verwachten.

De Borg zijn talrijk, en hun vloot met één schip (de Cubes zijn enorm groot) is groot en bestand tegen schade. Picard is er misschien in geslaagd om de Borg voor een korte tijd tegen te houden door een Tommy Gun op te roepen, maar het hele schip was nog steeds in gevaar, en dat gold ook voor hij nadat de kogels op waren, vanwege het enorme aantal en de overweldigende omvang van de Borg. krachten.

Kortom - door het aantal en de omvang hebben de Borg zich aangepast aan projectielwapens door verlies ervan zinloos en verspillend te maken voor hun vijanden om in te investeren - de kosten van het maken van voldoende wapens en kogels om de Borg te bevechten op deze manier zou onredelijk zijn.

#16
  0
nuke
2015-07-15 08:55:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In Generations zijn de Duras-zussen alleen in staat om de E-D-schilden te penetreren nadat ze de schildfrequenties hebben verkregen via het Geordis-vizier. Daarom is het redelijk om aan te nemen dat fotontorpedo's (solide wapens met een aanzienlijke KE) kunnen worden geblokkeerd door energieschilden. Ik denk dat dit ook wordt bevestigd in scènes uit andere Trek-opnames.

Deflectors zijn bij wijze van spreken geen schilden. Deflectors impliceren in het algemeen navigatiedeflectors die zijn ontworpen om ruimtepuin van de vliegbaan van het schip af te buigen. Als borg deflectors had, denk ik dat ze nutteloos zouden zijn tegen projectielwapens. Ik betwijfel ten zeerste dat persoonlijke deflectors op bijna lege afstand de vliegroute van een kogel die 1000 ft / s reist, kunnen veranderen. Er is geen bewijs dat dit zo zou kunnen zijn.

Krachtvelden, zoals eerder vermeld, stoppen de materie in beide richtingen, maar ik kan me niet herinneren dat dergelijke krachtvelden ergens anders dan in grote installaties worden gebruikt. De implicatie hier is dat ze te veel energie nodig hebben om draagbaar te zijn. Dus de borg is niet uitgerust met deflectors of krachtvelden en daarom zijn het inderdaad energieschilden die lijken op die (in principe) op die gemonteerd op ruimteschepen.

Dus aangezien energieschilden KE-impacts kunnen stoppen borg schilden de holobullets stoppen? Enkele goede theorieën over de aard van de holobullets en misschien was de borg gewoon nog niet aangepast. Of misschien zijn de schrijvers gewoon inconsequent.

Met betrekking tot de laatste, bedenk dat elk ruimteschip dat onderhevig is aan meerdere energie-invloeden in de loop van de tijd verzwakt en uiteindelijk faalt. Dus waarom verzwakken phaser-geweren die canoniek vast gesteente kunnen verdampen, uiteindelijk niet de persoonlijke bescherming? Het lijkt onwaarschijnlijk dat de borg-drones genoeg energiemodules kunnen dragen om meerdere gelijktijdige phaser-hits in de loop van de tijd te weerstaan, maar we zien nooit dat meerdere Starfleet-personeel alle wapens op één borg richten. Nieuwsgierig. Mogelijk absorbeert de borgafscherming de energie om het schild van stroom te voorzien, maar daar is geen bewijs voor. En drones worden niet gezien met condensatoren om die energie te absorberen en ondanks voldoende geconcentreerd vuur zouden ze ook moeten overweldigen. Misschien ontvangt de borg draadloze energie via subruimte?

Maar terug naar KE. Ik denk dat de borg zich zou aanpassen aan KE-gebaseerde wapens, omdat we weten dat energieschilden KE-impacts kunnen blokkeren. Maar de persoonlijke borgtocht kan mogelijk niet alle KE-effecten stoppen. Denkt iemand dat schilden van een ruimteschip bescherming zouden bieden tegen een inslag van een grote asteroïde met een relatieve impact van zeg maar 50000 km / u? Ik denk het niet. Het enorme momentum van massa zou de schilden snel overweldigen. Dus persoonlijke borgschilden kunnen op dezelfde manier worden overweldigd door KE-projectielen met voldoende vaart.

Als Starfleet slim was, zouden ze borg-drones aanvallen met phaservuur ​​en vervolgens met KE-kogels en tenslotte een goede plasma-granaat. Persoonlijke borgschilden zouden niet krachtig genoeg zijn of zich snel genoeg kunnen aanpassen aan constant veranderende vormen van energie-invloeden.

Kortom ja, borgschilden zouden zich hebben aangepast aan KE-wapens en persoonlijke gevechtstactieken van Starfleet zijn vreselijk grenzend aan op gruwelijke incompetentie. Misschien zou starfleet bat'leths moeten uitgeven .........

Welkom bij SFFSE!Zou je de opmaak van dit antwoord een beetje kunnen verbeteren om het minder gemoedelijk te maken en de vraag directer te beantwoorden?Dit zou de kwaliteit van uw antwoord aanzienlijk verbeteren.
Het is vermeldenswaard dat foton-torpedo's niet werken via kinetische energie, ze gebruiken een kernkop van materie-antimaterie.
#17
-1
Olivia moore
2017-02-14 04:07:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het antwoord is vrij eenvoudig. Kogels hebben verschillende kinetische energieën, dus verspreidende energie, nee, ze konden zich er niet aan aanpassen omdat elke kogel een andere kinetische energie-output zou hebben. Maar wat betreft bescherming tegen langzamer bewegende objecten, ja, ze zouden zich daar waarschijnlijk aan kunnen aanpassen.

Als je het ermee eens bent dat projectielwapens de beste oplossing zijn tegen de Borg, dan is dit misschien beter als commentaar te dienen.Als je een reden probeert te geven waarom geen projectielwapens werden gebruikt, komt dat niet duidelijk over.Kun je dat toelichten?
#18
-1
Deks
2018-05-27 00:12:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

We zien het Tommy-pistool maar één keer gebruikt door Picard in de First Contact-film. Het punt is dat er ook expliciet in de film staat dat je weg kunt komen met een paar schoten tegen drones voordat ze zich aanpassen.

Er is dus geen echte reden waarom de Borg zich niet zou kunnen aanpassen aan projectielen of Bath'leths ... we zien ze dit gewoon niet doen omdat ik me kan voorstellen dat dergelijke wapens niet standaard zijn op Federatie-schepen , plus, ze eisen dat een persoon zich relatief dicht bij zijn tegenstander bevindt. Borg-drones zijn behoorlijk krachtig qua sterkte en ze overweldigen hun tegenstanders meestal met getallen.

Voyager was toen al lang verdwenen in het Delta Kwadrant, en ondanks dit zagen we dat op projectielen gebaseerde wapens geen effect hebben op gewone Worf was in staat om een ​​persoonlijk krachtveld te vormen met behulp van zijn commbadge (het veld was onstabiel, waarschijnlijk doordat hij een commbadge had aangepast voor iets heel anders), maar zoals werd getoond, explodeerde / stuiterde de kogel onschadelijk van het krachtveld.

Ik denk niet dat deze wapens enige schade zouden toebrengen aan materialen die Starfleet en de Federatie in de toekomst gebruiken ... laat staan ​​de Borg.

Eigenlijk vind ik het een beetje onbegrijpelijk dat het Borg-pantser dat een drone bedekt niet in staat zou zijn om zelf kogels te stoppen zonder krachtvelden ... of zwaarden of bath'leths.

We hebben wel flexibel en dun pantser dat in staat is om het stoppen van talloze afstandswapens ... dus tenzij je de borg op een zwakke plek raakt (waar ze daadwerkelijk worden blootgesteld skin is), denk ik niet dat je realistisch gezien zou kunnen verwachten ze gemakkelijk te doden of hun ledematen af ​​te snijden.

Bovendien, zelfs als je ermee wegkomt op een of meerdere drones, zoals met alles anders zullen ze zich aanpassen.

Ook is het veel gemakkelijker om energiewapens aan te passen om de Borg schade te blijven berokkenen dan om afstandswapens te maken die je nog niet had geprobeerd.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...