Vraag:
Waarom bleef Deanna Troi een Starfleet-uniform dragen na de Commandostructuur?
Borror0
2011-02-14 09:08:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tijdens het grootste deel van de serie droeg ze tijdens de dienst haar uniform niet zoals andere leden van de bemanning. Nadat kapitein Edward Jellico haar echter had opgedragen haar uniform te dragen in Commandostructuur, deel I, bleef ze het dragen.

Is er ooit uitgelegd waarom dat in-universe ?

Ik ben me ervan bewust dat er een verklaring buiten het universum is, maar dat is niet wat ik zoek.

Mijn beste gok is dat, zoals ze in Thine Own Self uitlegde, de gebeurtenissen van Disaster haar aan het denken zetten om in rang te stijgen. Toen kapitein Jellico haar beval haar uniform te dragen, zou het haar kunnen hebben doen beseffen dat als ze commandant wilde worden, ze zich misschien als zodanig moest gedragen (d.w.z. gekleed). Ik kan echter niets vinden dat dat bevestigt of ontkent.

U heeft waarschijnlijk gelijk. Het lijkt me duidelijk, ik betwijfel of iemand de moeite heeft genomen om dit punt op te helderen. Iets anders om over na te denken is dat deze nieuw gevonden kracht haar aantrekkelijker maakt als partner voor Worf, wat uiteindelijk het conflict in de laatste aflevering tussen Riker, haarzelf en Worf veroorzaakt. Maar ik betwijfel of ze zo ver vooruit dachten.
Link naar uitleg buiten het universum is onjuist. Het linkt naar een bestaande, maar lege pagina. Kan iemand een bijgewerkte link verstrekken? Of een uitleg buiten het universum rechtstreeks in deze vraag plakken (voor toekomstige verwijzingen)?
@trejder: [The Wayback Marchine @ Archive.org heeft archief van de gevraagde hyperlink] (http://web.archive.org/web/20121113174100/http://www.bbc.co.uk/cult/st/interviews/sirtis / page26.shtml)
Ik denk niet dat er een reden wordt gegeven, maar ik denk ook niet dat er een nodig is, er zijn tal van mogelijke verklaringen - bijv.ze voelde zich er professioneler in of dat Jellico gelijk had.
Kleed je voor de baan die je wilt, niet voor de baan die je hebt.[Dat is wat ik doe.] (Https://twitter.com/pauldwaite/status/882743691135385600)
Acht antwoorden:
#1
+53
Jeff
2011-02-15 01:43:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In het universum proefde het personage van Troi commando, en vond het leuk. Ze wilde meer verantwoordelijkheden hebben en kunnen leiden. Zo begon ze zich meer als een officier in de commandostructuur te gedragen, en minder als een medisch specialist / adviseur (de twee rollen die ze eerder had vervuld).

Daarbij werd het noodzakelijk dat ze kijk het deel. Net zoals ze tijdens het counselen geen uniform droeg (er zijn bepaalde persoonlijkheidstypen, gebruikelijk in het leger, die niet verder kunnen kijken dan de rang van een uniform) om problemen te voorkomen, begon ze een reguleringsuniform te dragen om haar 'officiële' interacties met collega's te vergemakkelijken. bemanningsleden.

Een vaandrig zal er misschien geen probleem mee hebben om op de bank te liggen voor een therapiesessie met een persoon in burgerkleding, maar een bevel geven terwijl hij civvies draagt? Het zal niet zo goed werken.

In het universum veranderde de focus van het personage, en deze verandering vereiste een uiterlijke verandering. Buiten het universum waren de redenen volledig zoals beschreven door gbn.

"_Ze begon zich dus meer als een officier in de commandostructuur te gedragen, en minder als een medisch specialist / adviseur (de twee rollen die ze eerder had vervuld) ._" Deze ene regel vat het samen, en de uitgebreide uitleg zou degeaccepteerd antwoord.Legt precies uit wat het uniform vertegenwoordigt en hoe het veranderen ervan hielp en werd gedreven door haar veranderende rol in schip en carrière.
#2
+29
Mark Rogers
2011-02-15 00:35:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

BEWERKEN : in een kopie van het script dat ik vond zegt Jellico:

Oh, door de weg ...
(ze stopt)
Ik geef de voorkeur aan een bepaalde ... formaliteit op
de brug.
(klop, dan met een glimlach)
Ik zou het waarderen het als je
een standaarduniform droeg terwijl je
dienst had.

Ik heb dit gelezen: Troi het dragen van een standaard uniform is geen regel of regel, maar gewoon een voorkeur van Jellico's. Troi protesteert ook niet omdat Jellico de kapitein is of omdat ze de overgang naar een nieuwe kapitein niet moeilijker wil maken.

De reden buiten het universum is dat het het personage interessanter maakte, in het universum kan het zijn dat Troi het verlangen had serieuzer te worden genomen als officier. Dit lijkt een situatie waarin de schrijvers probeerden de redenen in het universum en buiten het universum samen te voegen, om een ​​holistische plotoplossing te creëren, als je wilt.

Troi verschijnt om een ​​meer vrouwelijke of moederlijke uitstraling te krijgen voor een meer indrukwekkende professionele uitstraling. Wat dit zegt over de federatiecultuur is moeilijk om over te speculeren.


Hier is mijn oude antwoord, ik heb nog steeds het gevoel dat de scène behoorlijk raar en vreemd pro- en antifeministisch lijkt voor zover het Star Trek-universum gaat.

Dit is het soort vraag dat schrijvers proberen te vermijden om in hun gedachten op te komen, omdat er geen manier is om tot een goede verklaring in het universum te komen. Het is gewoon een slechte schrijf- en karakterplanning, duidelijk en eenvoudig.

Waarom zou zo'n progressieve en grote instelling als Star Fleet eeuwen na de oprichting van Star Fleet te maken hebben met kledingvoorschriften op hun vlaggenschip?

Troi zou ofwel op de eerste dag gecorrigeerd zijn of nooit gevraagd zijn om te veranderen, maar niet de ene en daarna de andere. De sierlijke, kwaadaardige kapitein die de verandering veroorzaakte, zou waarschijnlijk niets hebben gezegd als ze zich in het begin aan de kledingvoorschriften had gehouden.

Waarom moet je een dresscode hanteren als je de leiding toestaat deze te negeren?

Zou dat bij geen enkele instelling voor problemen zorgen?

misschien heeft Jellico een rapport over haar geschreven en heeft ze een aantal sterrenslagen gekregen en heeft ze besloten om op safe te spelen.
'Waarom heb je een kledingvoorschrift als je de leiding toestaat het te negeren?' - hoe weet u of de dresscode geen "optionele" onderdelen bevat die wel of niet vereist zijn naar het oordeel van de huidige commandant?
Hoe weet je dat counselors zelfs verplicht zijn om een ​​uniform te dragen? Wat nog belangrijker is, hoe weet je, ondanks dat dit een 'verlicht' tijdperk is, dat Jellico niet alleen zich aan de regels houdt?
@Zibbobz - Ik neem aan dat het vlaggenschip van een multisolar politiek, als onderdeel van zijn missie, een voorbeeld of avatar zou zijn van die entiteit, die de grotere groep vertegenwoordigt, waar dan ook. Daartoe zou je aannemen dat ze al streng zouden zijn met de regels.
@MarkRogers Je neemt te veel aan. Troi maakt niet alleen geen officieel deel uit van de brugbemanning of de kring van hoge officieren terwijl ze haar casual counseloruniform draagt, het kan ook belangrijker zijn om als counselor gastvrij en warm over te komen naar haar patiënten, iets dat niet het best gediend zou zijn door in een uniform. Je neemt ook aan dat Starfleet strikte militaire regels hanteert, ondanks dat het geen exclusief militaire organisatie is.
@Zibbobz - Ik denk dat we het ermee eens zullen zijn dat we het niet eens zijn. Als je mijn bericht leest, ga ik er niet vanuit dat ze strikte regels hebben. Ik zeg dat als ze dat zouden doen, ze die strikte regels op het vlaggenschip zouden handhaven.
@Zibbobz - Omdat ik nieuwsgierig was, ging ik terug en las het script. Het heeft mijn antwoord ingrijpend veranderd, dus je mag het niet oneens zijn met de nieuwe versie.
@MarkRogers Ik ben het eens met deze interpretatie van het script, hoewel dit nog steeds geen antwoord geeft op de vraag waarom Troi het na deze aflevering blijft dragen. Desalniettemin is downvote verwijderd.
#3
+24
gbn
2011-02-14 12:29:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Van Wikipedia, uit de mond van de actrice

"Ik was opgewonden toen ik mijn voorgeschreven Starfleet-uniform kreeg ... het bedekte mijn decolleté en ik heb al mijn hersens terug, want als je een decolleté hebt, kun je geen hersens hebben in Hollywood ... Ik mocht dingen doen die ik al vijf of zes jaar niet had mogen doen ... "

En net daarvoor

"Na zes jaar besloten de producers om de" sexy en hersenloze "Troi te laten vallen en haar een sterker karakter "

Ik ben me daarvan bewust, maar ik ben op zoek naar een verklaring in het universum, als die er is.
Grappig. Ik heb pas seizoen 5 gehaald en ondanks dat hij sexy was, heeft Troi me nog nooit als bijzonder hersenloos overkomen. Er zijn vaag schilferende momenten, maar voor het grootste deel heeft ze me als een zeer sterk en wijs karakter gevonden. Ik ben nu benieuwd naar deze verandering in seizoen 6.
Waarom stemmen mensen hierover op? Het beantwoordt mijn vraag niet ...
@borror0: mogelijk omdat het * is * de reden waarom de schrijvers het moeten rechtvaardigen? De fans (ik ben er niet één) kunnen er een verzinnen, maar er is * niet * tot dusver
Het is een merkbare verandering. Het lijkt me onwaarschijnlijk dat de schrijvers niet de moeite namen om een ​​redelijke verklaring te krijgen, ook al was de echte verklaring politiek.
@DanielBingham: Vreemd, maar tegen seizoen 5 had ik haar nog nooit als sexy gezien, alleen hersenloos.
Als je begint met de aanname dat buitenaardse wezens inherent moeilijk te begrijpen zijn, en dan de verdere aanname maakt dat ST: TNG dit slecht heeft uitgebeeld (omdat ze alleen maar mensen met een grappig voorhoofd moesten werken), dan * kan *concluderen dat Troi eigenlijk goed werk deed in het universum en niet elke keer dat ze iemand 'las' het voor de hand liggende verklaarde.Het is alleen dat de meeste kijkers niet zo hard nadenken, en dat zouden ze ook niet moeten doen (het is de taak van de show om mensen het te laten begrijpen, niet andersom).
#4
+8
Marie
2015-03-08 03:12:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Marina Sirtis (Troi): Kort gezegd, de reden dat ik niet in het ruimtepak zat toen we begonnen, was omdat ik te dik was, en het was gewoon zag er niet goed uit. En toen besloot [maker] Gene [Roddenberry] dat als ik het ruimtepak niet zou dragen, en ik een adviseur was, het mensen op hun gemak zou stellen als ik gewone kleren aan en geen militair uniform.

Michael Dorn (Worf): En toen werd je mager.

Marina Sirtis (Tro): En toen werd ik mager en kon ik alles dragen.

Bron: Buzzfeed-interview " Star Trek: TNG Stars Michael Dorn en Marina Sirtis bewijzen hoe goed ze elkaar kennen"

Vergeet niet om links naar citaten op te geven.
Markeren als NAA, omdat dit om redenen buiten het universum gaat.
#5
+3
Nadalien
2017-07-16 23:31:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het spijt me dit weer nieuw leven in te blazen, maar ik heb me hier ook al een tijdje over afgevraagd en denk dat ik misschien een antwoord heb gevonden in Seizoen 7, Aflevering 16 - Thine Own Self. Het eigenlijke gesprek tussen Troi en Riker:

Ik zou eigenlijk graag uw mening over iets willen hebben. (beat) Ik heb erover nagedacht om de brugofficiertest te doen en een volledige commandant te worden.

  Riker is een beetje verrast en dat is te zien. Hij gaat tegenover haar zitten. RIKER Wat bracht dit ter sprake? TROI Veel dingen ... bezig met de personeelsbeoordeling van vorige maand ... praten met Beverly over haar ervaringen ... naar mijn klasreünie gaan ... RIKER Ah, de klasreünie ... zag een paar oude vrienden die ' heb je de test gedaan ...? TROI Oké, ik geef toe dat dat een katalysator was. Maar ik kan eerlijk zeggen dat het iets is waar ik de afgelopen twee jaar af en toe over heb nagedacht. RIKER Waarom de afgelopen twee jaar? TROI Weet je nog dat de Enterprise die kwantumfilament trof ... en ik het bevel had op de brug? RIKER (knikt) Ik herinner me ... TROI Toen het gebeurde, voelde ik me overweldigd ... maar toen het voorbij was ... realiseerde ik me dat een deel van mij het miste ... niet de eigenlijke ramp, maar de ervaring van het zijn in bevel. Toen ik op de brug was, had ik het gevoel dat ik een nieuwe kant van mezelf aan het verkennen was. Ik wil counseling op geen enkele manier opgeven ... maar ik zou graag ... mezelf een beetje uitrekken.  

Ik vraag me af of dit een verklaring in het universum is waarom Troi heeft besloten om een ​​standaard uniform te dragen.

Hallo Nadalien, bedankt voor je antwoord en welkom bij [fantasy.se].U hoeft zich niet te verontschuldigen voor een laat antwoord.Mag ik je uitnodigen om de [tour] te volgen en de [hulp] te lezen?Misschien vindt u de uitleg over [hoe te formatteren] (https://scifi.stackexchange.com/help/formatting) nuttig;het legt bijvoorbeeld uit hoe aanhalingstekens moeten worden opgemaakt.
#6
+2
user55770
2015-11-14 03:56:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik was blij toen ze het standaarduniform begon te dragen. Het viel me op dat er daarna momenten waren dat ze een van de oudere droeg, maar het leek of ze in haar vrije uren was of dat ze in haar rol als counselor zat. Net als anderen nam ik aan dat het in het universum was omdat ze een counselor was en het ontwapenend voor haar patiënten was om nonchalant gekleed te zijn, maar omdat ik uit een militaire achtergrond kwam, stoorde het me vooral wanneer ze op de brug zou zijn. Buiten het universum leek het me gewoon een schaamteloze sex-appeal. Nadat ze het begon te dragen, nam ik ook aan dat ze na haar ontmoeting met de tijdelijke kapitein zijn advies leidde, zelfs nadat hij was vertrokken en besloot om professioneler gekleed te gaan.

#7
+1
user25287
2014-04-21 09:33:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Troi's Uniform is een teken van haar Counselor Billet, Beverly Crusher's Coat is een teken van haar Medical Billet. Deze aanpassingen aan het uniform zijn symbolisch, maar niet noodzakelijk voor de Billet (specifieke positie) die ze op het schip uitvoeren. p>

Zoals velen hebben opgemerkt, zou ze voor de ontwikkeling van het personage lagere rangen op haar gemak stellen door meer informeel over te komen, maar het was toegestaan ​​om interactief te zijn met het hogere personeel. Misschien heeft ze besloten om van informeel naar formeel over te stappen omdat ze misschien in aanmerking komt voor herziening, een nieuwe opdracht of promotie. Ze had zich gemakkelijk meer geobjectiveerd kunnen voelen, of Riker had achter de schermen serieuzer kunnen zijn, of een combinatie of afgeleide hiervan.

Het zou zijn alsof een marinier de Combat Utilities droeg omdat hij / zij dat was constant aan het werk in omstandigheden die vereisen dat ze niet het seniorenuniform van de dag dragen. In wezen haar eigen baas zijn, en waarschijnlijk goed geïnformeerd zijn over de regels die ze moet volgen, plus de empathische vermogens, stelt haar in staat om aan haar grillen te voldoen. Misschien merkte ze dat anderen meer geneigd waren om te functioneren zoals ze wilde als ze zich kleedde in een gelijkwaardig uniform, in tegenstelling tot een geaccepteerde vervanger.

Het echte antwoord is dat producers toegaven aan de actrice, en die actie dicteerde een "in-universe" -verandering, die volgens hen minimaal genoeg was om geen zendtijd aan te besteden.

Veel veronderstellingen zonder enige vermelding. Bovendien dragen doktoren en andere medische officieren, als militaire medicus, uniformen, evenals aangeworven medisch personeel.
#8
  0
Mark
2016-08-19 23:19:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Na de ontwikkeling van Deanna door de jaren heen, toen ze voor het eerst aan boord kwam, was ze een raadgever, ze had geen plaats op de brug, maar op verzoek van Picards kreeg ze een plaats op de brug, omdat hij het idee leuk vond van het hebben van iemand met empathische krachten om te helpen bij diplomatieke situaties. Ze was geen brugofficier en in haar rol als adviseur hoefde ze de formele officier niet te dragen, ze had geen rang (vaandrig, luitenant enz.). Terwijl haar personage zich ontwikkelt en veel tijd besteedt aan het observeren van de brug, besluit ze een commandorol te gaan spelen. Na een tijdje slaagt ze voor het commando-examen en krijgt ze een rang en rol als ondersteunende brugofficier (ze doet zelfs een ploegendienst als commando) en begint als zodanig het meer formele uniform te dragen als ze in ploegendienst is in haar commando rol.

Ze had altijd een rang.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...