Vraag:
Heeft Philip K. Dick voor zijn dood naar "Blade Runner" gekeken?
JuanZe
2011-01-13 02:34:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kon Philip K. Dick een volledige versie van Blade Runner bekijken voor zijn dood of gewoon onbewerkt materiaal?

De Blade Runner -release datum volgens Wikipedia en IMDb was 25 juni 1982. Philip K. Dick stierf een paar maanden daarvoor, op 2 maart 1982.

Een geweldig interview met PKD over Blade Runner is hier beschikbaar: http://youtu.be/oAXQ2ox-33c
Twee antwoorden:
#1
+91
Mike Scott
2011-01-13 03:24:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nee, hij heeft de voltooide film nooit gezien, maar hij had veel waardering voor de fragmenten die hij wel zag. Er is een kopie hier van een brief die hij naar het productiebedrijf heeft gestuurd:

11 oktober 1981

Mr. Jeff Walker,
The Lada Company,
4000 Warner Boulevard,
Burbank, Californië 91522.

Beste Jeff:

Ik zag toevallig Channel 7 Tv-proyram "Hooray For Hollywood" vanavond met het segment op BLADE RUNNER. (Nou, om eerlijk te zijn, ik heb het toevallig niet gezien; iemand tipte me dat BLADE RUNNER een deel van de show zou zijn, en om zeker te kijken.) Jeff, nadat hij had gekeken - en vooral na luisterend naar Harrison Ford die de film bespreekt - Ik kwam tot de conclusie dat dit inderdaad geen sciencefiction is; het is geen fantasie; het is precies wat Harrison zei: futurisme. De impact van BLADE RUNNER zal gewoon overweldigend zijn, zowel op het publiek als op creatieve mensen - en, naar mijn mening, op sciencefiction als vakgebied. Aangezien ik al dertig jaar sciencefictionwerken schrijf en verkoop, is dit een kwestie van enig belang voor mij. In alle eerlijkheid moet ik zeggen dat ons veld de laatste jaren geleidelijk en gestaag achteruitgaat. Niets dat we hebben gedaan, individueel of collectief, komt overeen met BLADE RUNNER. Dit is geen escapisme; het is superrealisme, zo korrelig en gedetailleerd en authentiek en verdomd overtuigend dat, nou ja, na het segment mijn normale huidige 'realiteit' in vergelijking daarmee bleek. Wat ik wil zeggen is dat jullie allemaal mogelijk een unieke nieuwe vorm van grafische, artistieke expressie hebben gecreëerd die nog nooit eerder is gezien. En ik denk dat BLADE RUNNER een revolutie teweeg zal brengen in onze opvattingen over wat sciencefiction is en, meer, kan zijn.

Laat me het op deze manier samenvatten. Sciencefiction is langzaam en onontkoombaar verworden tot een eentonige dood: het is ingeteeld, afgeleid, oud geworden. Plots zijn jullie binnengekomen, enkele van de grootste talenten die momenteel bestaan, en nu hebben we een nieuw leven, een nieuwe start. Wat betreft mijn eigen rol in het BLADE RUNNER-project, ik kan alleen maar zeggen dat ik niet wist dat een werk van mij of een reeks ideeën van mij naar zulke verbluffende dimensies kon worden geëscaleerd. Mijn leven en creatief werk worden gerechtvaardigd en voltooid door BLADE RUNNER. Dank je ... en het wordt een geweldig commercieel succes. Het zal onoverwinnelijk blijken.

Hartelijk,

Philip K. Dick

Ik geloof dat hij tegen een vriend zei dat het was alsof ze een camera in zijn hoofd hadden gestopt en die filmden. Hij was erg onder de indruk :)
Dat is een uitstekende vondst, maar het bevestigt niet echt dat hij de voltooide film niet heeft gezien, alleen dat hij enkele fragmenten heeft gezien.
"Commercieel succes"
#2
+21
Valorum
2017-10-11 23:58:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Philip K. Dick zag slechts twintig minuten van de film voor zijn dood.

Volgens Dicks goede vriend en vertrouwelinge Maer Wilson (die hem dagelijks aansprak tot aan zijn dood) Philip Dick nooit zag de voltooide film .

Philip K. Dick ontmoette Ridley Scott slechts één keer - de dag dat Phil maanden voor de première van Blade Runner werd uitgenodigd om de speciale effecten te bekijken. Helaas zou dat de enige van de weinige clips van de film zijn die hij zou zien. Hij zag ook iets in een tv-programma. Phil stierf in maart 1982.

Omdat we Phil al bijna tien jaar kenden, was onze vriendschap uitgegroeid tot troost niveau dat u meestal pas met het verstrijken van de jaren krijgt. Ik was bij hem of had bijna elke dag een telefoongesprek in het laatste jaar van zijn leven. Het jaar dat het bezoek aan de studio omvatte waar we de modellen voor de sets en enkele van de rekwisieten en andere coole dingen zagen. Die dag is in mijn hoofd gebrand. . . zelfs deze 35 plus jaren later.

...

De speciale effecten die Phil die dag zag, waren echter wat hem echt over de streep trok. (Voeg hier de gedachte "Ik heb het voor jou losgemaakt" in.) We zaten naast elkaar met Ridley achter ons. Ongeveer acht mensen stonden in de studio terwijl een vrouw ons fotografeerde.

Er werd uitgelegd dat de muziek die we zouden horen niet degene was die in de film werd gebruikt. De openingsscène van de film die wordt gespeeld, gevolgd door scènes met de luchtballon, de stad en de vliegende auto's. Terwijl scène na scène vorderde, voelde ik Phil's hele stemming veranderen.

Toen de clip eindigde, wendde Phil zich verbaasd tot Scott. 'Je hebt de exacte sfeer die ik zocht in mijn boek vastgelegd! Ik kan niet wachten om de hele film te zien, want dit was erg indrukwekkend. Het is alsof je in mijn hoofd kunt kijken. ”

The Other Side of Philip K. Dick. sup >

Dick werd door regisseur Ridley Scott uitgenodigd voor een speciale vertoning van de openingsscènes van de film. Daarnaast toerde hij door de set, keek naar een deel van de opnames, speelde met de rekwisieten en zag enkele van de 'dagbladen' uit de montagesuite komen (evenals de ' achter de schermen' beelden op Hoera voor Hollywood), dus hij had zeker enige kennis van hoe het eindproduct eruit zou zien op het grote scherm en keurde goed wat hij zag.

"Dus eerst we gaven hem een ​​korte rondleiding door de EEG-winkel, waarvan ik dacht dat het hem zou kalmeren. Maar Dick leek niet onder de indruk, zelfs niet toen we hem alle preproductiekunst lieten zien en de daadwerkelijke modellen die we voor bepaalde effectopnames hadden gebruikt. (Daarna, nadat Dick en Ridley een vergadering hadden gehad), gingen we de filmzaal binnen. ”

“ Dick was aanvankelijk een beetje bewaakt ”, herinnert Ridley Scott zich. "Totdat we de lichten doofden, de muziek harder zetten en de haspel voor hem lieten draaien", voegt Dryer eraan toe.

Volgens Blade Runners co-effect supervisor, "deed Dick dat niet" Ik zeg eerst een woord. Hij zat daar twintig minuten als een standbeeld. Toen gingen de lichten aan en Dick draaide zich naar mij toe. Hij zei met deze norse stem: 'Kun je dat nog een keer doen?' Dus de projectionist las het opnieuw en liet het opnieuw draaien.

“Nu gaan de lichten even aan tijd. Dick kijkt me recht in de ogen en zegt: ‘Hoe is dit mogelijk? Hoe is dit mogelijk? Dat zijn niet de exacte afbeeldingen, maar de textuur en toon van de afbeeldingen die ik in mijn hoofd zag toen ik het originele boek aan het schrijven was! De omgeving is precies zoals ik me die had voorgesteld! Hoe hebben jullie dat gedaan? Hoe wist je wat ik voelde en dacht ?! ’

" Laat me je vertellen, dat was een van de meest succesvolle momenten in mijn carrière ", besluit Dryer. "Dick ging verdwaasd weg."

Boekfragment: wat Philip K. Dick echt dacht van 'Blade Runner'

Je kunt een bestandsafbeelding zien van Scott en Dick tijdens zijn studiobezoek. Op de achtergrond staat wat (door fotograaf Kim Gottlieb) wordt beschreven als de "storyboardset met speciale effecten" van de film.

black-and-white photo of Ridley Scott and Philip K. Dick in the studio, both smiling

God weet waarom ik beloningen geef aan _jij_ ;-p
@Möoz - Ik kan met oprechte nederigheid zeggen dat [het zeer gewaardeerd wordt] (https://i.imgur.com/SF6BDLq.gif).
Hierdoor bleef PKD de voice-over bespaard ...


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...