Vraag:
Noem het boek waarin de setting een gigantisch schip is met een planeet erin
splattered bits
2011-01-20 00:34:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit is wat ik me herinner:

  • Vindt plaats in de toekomst op een gigantisch, groter dan een planeet ruimteschip gevonden en nu gerund door mensen
  • Mensen zijn genetisch veranderd en / of verbeterd met nanotechnologie en in wezen onsterfelijk zijn geworden en van bijna elke wond kunnen worden genezen
  • Het oppervlak van het schip wordt bewoond door voormalige mensen die zijn gemuteerd tot een nieuwe soort en leven hele levens in een soort ruimtepak
  • Het complot omvat de ontdekking van een kleine planeet in het schip waarop de hoofdrolspeler is gestrand, samen met vele anderen, en zij vormen een beschaving en leven daar eeuwenlang

Kent iemand de naam van dit boek? Ik kan het nooit onthouden.

Twee antwoorden:
#1
+44
Mike Scott
2011-01-20 00:41:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het is Marrow door Robert Reed. Goed boek.

Wanneer een kunstmatig gecreëerde structuur van joviaanse grootte de melkweg binnenkomt, is een samenleving van technologisch geavanceerde mensen (in staat tot interstellaire vluchten en functioneel onsterfelijk) de eersten die het onderscheppen en onderzoeken. Ze vinden dat het een intergalactisch schip is en besluiten het om te bouwen tot een cruiseschip, waarbij ze buitenaardse rassen uitnodigen om zich bij hen aan te sluiten in het enorme, onbekende interieur terwijl het een langzame omvaart van de Melkweg maakt.

Na duizenden jaren, met meer dan 200 miljard wezens die op de bovenste verdiepingen leven, ontdekt een groep ontdekkingsreizigers een planeet verborgen in de kern van het Grote Schip. Terwijl ze het verkennen, snijdt een ionische explosie hen af ​​van de rest van het schip en vernietigt veel van hun technologie. Omdat deze planeet, Marrow, langzaam uitdijt, redeneren de ontdekkingsreizigers dat er over nog eens 5.000 jaar een nieuwe brug kan worden gebouwd. Ze beginnen zo een beschaving aan de oppervlakte van Marrow.

Er is een vervolg, The Well of Stars , en ook een chapbook met een novelle die zich afspeelt in hetzelfde universum, Mere .

Dat is het. Het was een geweldig boek. Ik wist niet dat er een vervolg was. Ik denk dat dat de volgende is op de leeslijst.
Het boek Marrow is eigenlijk een uitbreiding van een novelle met dezelfde naam, die (naar mijn mening) veel beter was omdat hij korter was.
Ik heb een deel van Wikipedia's plotoverzicht van uw link bewerkt, zodat het zonder te klikken duidelijk is dat dit het juiste verhaal is.Ik hoop dat je het niet erg vindt!(Nu kunnen we [dat duplicaat] (https://scifi.stackexchange.com/q/149851/31394) sluiten in de richting die u oorspronkelijk had voorgesteld.)
#2
+6
scope_creep
2011-01-20 10:20:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je op zoek bent naar gigantische schepen:

Iain M. Banks: The Culture's General System Vehicles. Heeft een breedte van 2000 of meer mijlen, met een veroverde zee met walvissen, waarvan er een of twee groot genoeg zijn om meer dan 200 miljoen mensen erin te houden, rondvliegend, feesten, gaszuigend.

In Frank Herbert's Chapterhouse: Dune , GEEN schepen die enorm zijn, waar hele populaties in verborgen kunnen zijn. Ze zijn vooruitziend genoeg om een ​​vooruitziende blik af te schermen, en voorzien ze van een gilde-navigator, en worden gebruikt om zich voor het leven in het universum te verstoppen.

Dat is niets. De [Loolandre] (http://www.perrypedia.proc.org/wiki/Loolandre) in het Perry Rhodan-universum had een diameter van minstens 4 lichtjaar.
Hoe gaat dat in zijn werk? Bouw je een Stanford Tulus * rond * een planeet? Ik weet dat bollen structureel gezond zijn en alles ... maar je zou denken dat het nogal onmogelijk is om * die * cent in de fles te krijgen. Wat gebeurt er met de magnetische bol? De Lagrange-punten? Satellieten en getijdekrachten? Kun je de as veranderen en hoe ga je in godsnaam door met fotosynthese en de Big Orange Ball van stroom te voorzien?


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...