Vraag:
Welk Sci-Fi-universum gebruikt de meeste vormen van FTL (Faster Than Light)?
Tango
2015-07-24 13:00:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Deze vraag over de Honorverse brengt een interessant punt naar voren. Ik ben niet bekend met de Honorverse, maar uit de vraag lijkt het erop dat er in wezen hyperdrive is (met zwaartekrachtgolven) en dat wormgaten ook worden gebruikt.

De meeste wetenschap fictie-universums lijken slechts één vorm van FTL-reizen (Faster Than Light) te hebben. Star Trek heeft een warpaandrijving. Star Wars heeft hyperdrive. Babylon 5 heeft jumpgate-technologie, enz. maar het lijkt erop dat elk universum één type FTL heeft. Ik heb gemerkt dat wormgaten ook als een natuurlijke gebeurtenis kunnen worden toegevoegd, maar in de meeste fictieve universums zijn ze meestal niet de meest gebruikte vorm van FTL.

Dus wat ik vraag is ...

Welk SF-universum gebruikt de meeste verschillende soorten FTL-reizen?

Ik heb de vrijheid genomen om aan elk bericht een kop toe te voegen, zodat nieuwe lezers het aantal verschillende FTL-typen gemakkelijker kunnen zien.
@PointlessSpike: Nee, communicatie telt niet.(Dat zou de dingen een beetje te complex maken.)
Hoewel het Star Trek-antwoord meer vormen van FTL heeft, is het Perry Rodan-antwoord ook behoorlijk solide, dus beide antwoorden zullen premies ontvangen.
Achttien antwoorden:
#1
+84
user11521
2015-07-25 01:25:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Star Trek - Ten minste tenminste 34

Star Trek heeft eigenlijk VEEL soorten FTL-reizen. In feite, als gevolg van de neiging van sommige series om "tech du jour" te hebben, zou ik zeggen dat het een topmededinger is voor "de meeste" vormen van FTL-reizen. Ik heb degene die ik kan bedenken uit mijn hoofd opgesomd, maar ik ben er zeker van dat er meer zijn!

Hoewel sommige van de genoemde technologieën vergelijkbare namen hebben (veel van hen hebben bijvoorbeeld " warp "in hun namen) hebben ze vaak verschillen die significant genoeg zijn om ze als verschillende technologieën te beschouwen. Vaak verwijst het woord "warp" eenvoudigweg naar snelheid (alles wat FTL is), ook al is er geen sprake van warp-aandrijving of buiging van de ruimte.

(0). Ik schrijf dit alleen om Star Trek op één lijn te brengen met HGTTG, die de Improbability Drive claimt, die je tegelijkertijd naar elk punt in het universum brengt. In de beruchte aflevering Threshold, (waarvan ik begrijp dat de schrijvers het schrijven nu afwijzen, ook al is het technisch gezien canon!), Bestuurt Tom Paris een shuttle die blijkbaar een of andere vorm van multispectraal quantum-subruimte-engine-ontwerp gebruikt om oneindig te reizen snelheid, waardoor hij op elk punt in het universum tegelijk kan zijn.

 1. Warp Drive, natuurlijk, maar er waren verschillende soorten warp. In de originele serie was er geen zichtbaar warp-effect, terwijl er volgens de films een soort regenboogspoor was wanneer een schip ging warp. In TNG en daarbuiten genereerden schepen die vervormden een soort terwijl-flits. Over het algemeen is alles dat een warp-spoel gebruikt om de geometrie van een subruimte-veld te genereren, warp-aandrijving.

 2. Trans-warp Het woord "warp" lijkt hier bedrieglijk, in die zin dat de term een ​​soort verzamelpunt is voor verschillende technologieën die slechts "sneller zijn dan warp". De films introduceerden transwarp ontwikkeld door de federatie, maar dit werd later verlaten en het vertoont weinig gelijkenis met andere dingen met dezelfde naam. In TNG en daarbuiten hebben de Borg trans-warp, en hoewel het iets gebruikt dat een "trans-warp-spoel" wordt genoemd, lijkt het anders te werken dan een gewone warp-aandrijving en is er zelfs een netwerk van trans-warp-leidingen voor nodig. Soms wordt gezegd dat deze leidingen door het schip zelf zijn gemaakt, maar in andere (bijvoorbeeld Endgame) wordt geïmpliceerd dat ze afzonderlijk bestaan, bijvoorbeeld voor het bestaan ​​van hubs, en wanneer het schip bijvoorbeeld moet kiezen welke leiding het moet nemen om bij een opening te komen.

 3. Coaxiale verdraaiing Lijkt nog steeds te werken door ruimte te vouwen, maar lijkt het te doen door de geometrieën van subruimte-deeltjes te veranderen.

 4. Wormgat Een tunnel die twee punten in ruimtetijd verbindt via subruimte. Er zijn in feite verschillende manieren om wormgaten te creëren die ze kunnen onderscheiden als afzonderlijke soorten reizen:

  a. "Normale" wormgaten die van nature voorkomen

  b. Het Bajoran wormgat werd door de profeten gebouwd met behulp van verterons.

  c. In 2372 experimenteerde de Federatie met een techniek waarbij een sterke subruimte-tensor-matrix werd gegenereerd en vervolgens een magnetonpuls werd uitgezonden die een tetryonveld zou produceren of ermee zou interageren om het wormgat te genereren.

  d. Onevenwichtigheden in de warp-engine creëren soms tijdelijke wormgaten.

  e. Een interspatiale buiging was een ander type wormgat.

  f. Een Möbius-inversie was een soort wormgat met niveau-zes subruimte-vervormingen en gravimetrische afschuiving.

  g. De MIDAS-array kon een micro-wormgat van korte duur maken door een tachyon-straal op een pulsar af te vuren.

 5. Spatial flexure Een ruimtelijke kloof die zou kunnen worden gegenereerd door een standaard deflectorarray.

 6. Een Spatial Vortex Ook qua uiterlijk vergelijkbaar met een wormgat, maar anders in manifestatie als een daadwerkelijke fysieke doorgang tussen twee punten in de ruimte.

 7. Quantum Slipstream Drive Naar verluidt vergelijkbaar met transwarp, maar blijkbaar had het netwerk van conduits.

 8. De reismethode die wordt gebruikt in Where No One Has Gone Before om de efficiëntie van de warp-aandrijving te vergroten en naar het rijk van het denken te reizen. Deze methode lijkt de geest of gedachte te gebruiken om de reis te beïnvloeden.

 9. De Trajector in Voyager waar een hele planeet werd gebruikt om mensen over de galaxy via opvouwbare ruimte.

 10. Dimension Shifts lijken FTL-snelheid mogelijk te maken omdat ze ruimte kunnen opvouwen.

 11. Met de Nexus kon iemand onmiddellijk naar elk punt in tijd en ruimte reizen (waardoor het FTL werd), hoewel sinds hij in de Nexus zat, alle motivatie om dit te doen wegviel, en het enige geregistreerde exemplaar ervan gebeurt toen Jean Luc Picard het gebruikte om terug te reizen om de vernietiging van het Veridian-systeem te stoppen.

 12. Zoals @ NPSF3000 en @Dan opmerkten, The Soliton Wave was een golfverschijnsel dat sneller reisde dan het licht en dat een schip kon "berijden".

 13. @MartianInvader deed me denken aan iconische poorten. Ten minste twee soorten Iconische technologie zorgden voor FTL-reizen. De eerste, de Iconian Gateways, maakten het mogelijk om onmiddellijk te reizen gedurende minstens 70.000 lichtjaar. Het tweede was een apparaat dat door de Romulans is gehybridiseerd met iconische technologie waarmee de Hobus -supernova met multi-warp-snelheden kon reizen.

 14. Zoals @Izkata al zei , Werkte de Geodesic Fold door het magnetische veld van een rode reuzenster te richten met een verteronbundel.

 15. @Iskata wees ook op de Subruimte gang, die zich onderscheidde van de Borg transwarp conduit.

 16. @apsillers wijzen op de Graviton-katapult die werd gebruikt met behulp van een zwaartekrachtstoot die het schip de nulruimte in dreef.

 17. Ook genoemd door @apsillers was de verplaatsingsgolf, die door de Caretaker werd gebruikt om Voyager in korte tijd van het alfakwadrant naar het deltakwadrant te transporteren. Deze methode van FTL-reizen heeft overeenkomsten met de technologie die wordt gebruikt door de Guardian of Forever.

 18. De Xindi-subruimte-vortex creëerde een energiedraaikolk met behulp van een faseafleider puls en kon een schip binnen enkele uren tientallen lichtjaren vervoeren.

 19. Ook naar voren gebracht door @Izkata, de subruimte-vervorming die door Reginald wordt gebruikt Barclay terwijl hij onder invloed was van de Cytherische sonde. Deze technologie gebruikte een emanatie van een sterk geladen gravitonveld uit de warp-gondels van het schip, en het resulterende veld bracht de Enterprise in slechts enkele seconden naar het centrum van de melkweg.

 20. De Energy Vortex was een tijdelijke continuümanomalie die van aard leek op een trekstraal, maar die ook intelligentie bezat. Deze methode werd ooit gebruikt voor FTL-reizen, toen kapitein Jean Luc Picard er een eind en zes uur in het verleden doorheen reisde en daarbij zijn interne chronometer omkeerde.

 21. De Subruimte transporter gebruikte subruimte in plaats van ruimte om materie sneller dan licht te transporteren.

 22. Transwarp -stralen combineerde de transporter met transwarp-theorie.

 23. De Nyrian Translocator gecombineerde transporttechnologie met een ruimtelijk vervormingsveld.

 24. Tijdelijke transporters bereikten FTL-reizen door transporttechnologie te combineren met temporele mechanica door een soort gebruik van chronitonflux.

 25. Zoals @Damon opmerkt, hebben Bajorans Tachyon Light -schepen die zonnezeilen gebruikten om tachyon-wervelingen te vangen ten minste 800 jaar voorafgaand aan de aankomst van Deep Space Nine.

 26. De Chrono deflector genereerde een krachtige tachyonpuls om een ​​tijdelijke kloof te vormen, die vervolgens naar een specifieke tijd en plaats kon worden gericht. Admiraal Janeway gebruikte dit apparaat in 2404 om in enkele seconden van het alfakwadrant naar het deltakwadrant te reizen.

 27. De Aldean Repulsor Beam was in staat om de Enterprise D in een oogwenk ver genoeg te duwen dat het drie dagen duurde om weer op maximale warp te komen.

 28. Temporal Displacement Drive was een 31e eeuw technologie die temporele straling gebruikte om sneller dan het licht door tijd en ruimte te reizen.

 29. Ionenaandrijving werd gebruikt voor FTL-reizen.

 30. De Lang Cycle Fusion-drive was ook een FTL-technologie.

 31. De Crystalline Entity reisde FTL door verzamelde elektromagnetische energie en organische materie die via de kristallijne structuur in energie werd omgezet, te chanelen.

 32. Tin Man, alias Gomtuu, gebruikte een soort van energiegolven om FTL te reizen (of andere schepen af ​​te weren).

 33. Diverse andere buitenaardse entiteiten hadden FTL-capaciteiten die nooit werden uitgelegd, maar die ofwel b iologisch of bereikt zonder enige duidelijke technologie:

  a. De methode die wordt gebruikt door de Douwd om de nep-Husnock-schepen met FTL-snelheden voort te drijven om de Enterprise weg te jagen of zich terug te trekken.

  b. De wisselende Laas verandert in een ruimteschip dat beweegt met een "pulserende beweging" zoals "zwemmen".

  c. Q's manier van reizen bij het achtervolgen van de Enterprise. Deze methode leek beperkt te zijn tot ongeveer Warp 9.9

  d. Q's manier van reizen waarin hij in- en uitstapte, die een soortgelijk uiterlijk had met Warp in TNG. Ditzelfde effect ging echter ook gepaard met andere acties, zoals dingen creëren uit het niets of ze verzenden, en het is onwaarschijnlijk dat het dezelfde vorm van reizen was.

  e. De methode waarmee Q de Enterprise naar het deltakwadrant heeft getransporteerd. Dit was duidelijk anders dan (e) omdat het veel sneller was, en (f) een andere manifestatie had.

 34. In dezelfde lijn kan elk apparaat in het Star Trek-universum die tijdreizen mogelijk maakt, kan ook als een FTL-apparaat worden beschouwd. Er zijn veel voorbeelden hiervan, zoals de Guardian of Forever (hoewel zie # 16), de 29e-eeuwse tijdschepen en de tijdpod die is gestolen door Berlinghoff Rasmussen.

 35. De methode die werd gebruikt om ondernemingen in het parallelle universum naar het huidige universum te trekken, was ongetwijfeld FTL, aangezien die schepen allemaal buiten de lichtkegel van de hoofdonderneming zouden moeten zijn. Dit kan ook gelden voor andere gevallen waarin reizen naar andere universums (zoals het spiegeluniversum) plaatsvonden.

Ik moest eindelijk een grens trekken en een beslissing nemen.Aangezien dit antwoord er 2 meer vermeldde dan Perry Rodan, kies ik deze, maar beide antwoorden krijgen premiepunten.Ik denk dat het systeem ervoor zorgt dat ik verschillende bedragen geef, maar ik denk dat beide goed zijn onderzocht en wat extra verdienen.
Merk op dat je ook een premie hebt gekregen.Ik heb ook twee andere antwoorden een premie toegekend, voor de volledigheid van hun antwoorden.
@Tango Bedankt !!
Ik hou gewoon van het lezen van deze lijst.
Misschien de moeite waard om toe te voegen aan de Spore Drive van Discovery.
#2
+59
Gus
2015-07-24 19:52:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hitchhiker's Guide to the Galaxy - 6

Ik denk dat Hitchhikers de kroon op de meeste FTL-ritten voor schip naar schip kunnen nemen. Ook de snelste FTL-drive in fictie (aangezien de 'Improbability Drive' je overal in het universum gelijktijdig)

Bistromathische drive

In feite profiteert het schip van de vreemde regels waar alleen restaurants aan werken door zichzelf te veranderen in een gecontroleerd, kunstmatig restaurant. Hierdoor kan een schip dat is uitgerust met een bistromatische aandrijving, prestaties leveren die buiten de normale mogelijkheden van ruimtevaartuigen vallen, zoals een reis van tweederde over de galactische schijf in een kwestie van seconden. De drive is met name beter controleerbaar dan de Infinite Improbability Drive. Er wordt ook gezegd dat het "het Hart van Goud lijkt op een elektrische kinderwagen."

Hyperspace

De Vogon-schepen gebruik hyperspace-reizen om sneller dan het licht te gaan. Ze vernietigen ook de aarde om plaats te maken voor een hyperspace-bypass. Ford Prefect beschrijft het ingaan van de hyperruimte als "nogal onaangenaam alsof je dronken bent". Op de vraag wat er zo onaangenaam is aan dronken zijn, antwoordt hij: "Je vraagt ​​een glas water."

Oneindige onwaarschijnlijkheidsdrang

de aandrijving 'passeert elk denkbaar punt in elk denkbaar universum bijna gelijktijdig', wat betekent dat degene die het gebruikt 'nooit zeker weet waar ze terechtkomen of zelfs welke soort ze zullen zijn als ze daar aankomen' en 'daarom is het belangrijk om je dienovereenkomstig te kleden "

Phargilor Kangaroo Relocation Drive

" de drive laat in geval van nood een schip dat plotseling door het weefsel van de ruimtetijd wordt uitgeworpen en ver van het startpunt tot stilstand komt, waarbij de loods zelden tijd heeft om uit te zetten waar het schip zal eindigen ".

Photon Drive

De Photon Drive of conventionele Photon Drive is de standaard drive die de Heart of Gold gebruikt wanneer de Infinite Improbability Drive niet in gebruik is.

The Bad News Drive

De Hingefreel-mensen van Arkintoofle Minor hebben geprobeerd ruimteschepen te bouwen die werden aangedreven door slecht nieuws, maar ze werkten niet bijzonder goed en waren zo extreem onwelkom als ze ergens aankwamen dat het eigenlijk geen zin had om daar te zijn.

Ik denk dat er anderen werden door andere wezens gebruikt, maar ik kan ze me niet uit mijn hoofd herinneren.

Ik denk dat mensen dit antwoord alleen maar naar boven stemmen omdat ze dol zijn op Hitchhiker's guide, in plaats van omdat het de meeste vormen van FTL bevat.
Ik heb voor deze antwoorden op de juiste manier gestemd.
Een conventionele fotonaandrijving is geen FTL, omdat hij alleen het momentum van licht gebruikt voor een anders normale raketmotor met een zeer hoge ISP.Dus het lijkt erop dat dit er een is.
#3
+48
Danny Reagan
2015-07-24 18:01:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sword of the Stars - 5

De pc-game Sword of the Stars bevat de meest diverse verzameling FTL-technologieën die ik ooit ben tegengekomen.

Van de 6 speelbare races hebben 5 volledig unieke FTL-mogelijkheden.

 • De menselijke factie gebruikt Subspace Nodes, een punt-naar-punt-systeem van subruimte "snelwegen" die van ster gaan naar ster.
 • De insectenfractie moet tussen de sterren reizen met snelheden die minder zijn dan het licht, maar ze dragen Stargates met zich mee, waardoor je onmiddellijk tussen poorten kunt reizen
 • De schepen van de aquatische factie teleporteren zichzelf heel snel een beetje vooruit. Dit wordt efficiënter naarmate ze verder van de zwaartekrachtbronnen verwijderd zijn, waardoor langere sprongen tegelijk mogelijk zijn.
 • De reptielenfractie gebruikt wat wij als "traditionele" warpdrive zouden beschouwen. Overal sneller dan het licht bewegen, zonder voorbehoud (behalve functioneel langzamer zijn dan alle anderen
 • De aviaire factie gebruikt een "Void Cutter" -aandrijving, waarmee een voorste schip een boeggolf snijdt in de ruimtetijd die andere schepen rijden.

Zelfs de laatste factie gebruikt een enorm perverse versie van menselijke drijfveren. Ze scheuren hun eigen subruimte-paden in het weefsel van de realiteit die willekeurig achter hen instorten.

Merk op dat de rippers niet dezelfde (stabiele) knooppunten kunnen gebruiken als de mensen - dus het * kan * worden beschouwd als een aparte vorm van FTL-reizen, hoewel het vergelijkbaar is met de natuurlijke knooppunten die de mensen gebruiken.
Er is ook de nieuwe race, Loa, die een ander nieuw FTL-systeem heeft dat gebruikmaakt van versnellingspoorten die naar voren katapulteren wanneer ze erdoorheen vliegen.Ik denk dat dit technisch anders is.
Het lijkt erop dat dit moet worden gescoord op 6,5 of zoiets, niet op 5.
#4
+35
Gamma
2015-07-25 17:30:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Perry Rhodan-couplet - 33

De langlopende Duitse pulp Sci-Fi-serie " Perry Rhodan " heeft in de afgelopen decennia een indrukwekkende reeks FTL-aandrijftechnologieën gecreëerd.

Disclaimer: de volgende lijst met stations (en hun beschrijvingen) is gebaseerd op een kort overzicht van PerryPedia en is waarschijnlijk niet erg volledig. Het is 20 jaar geleden dat ik voor het laatst enkele PR-dubbeltje-romans heb gelezen, dus voel je vrij om me te corrigeren op de details :-) Vertalingen van stationsnamen zijn bij benadering (ik weet niet of er voor sommige van hen "officiële" Engelse termen bestaan).

 • Transition Drive . Eerste FTL-aandrijftechnologie die door de mensheid is overgenomen. Hiermee kan een schip door Hyperspace "springen", het de- en rematerialiseren bij binnenkomst en vertrek. Bijna onmiddellijk, maar individuele sprongen vereisen zorgvuldige berekeningen en zijn beperkt tot een paar duizend lichtjaren per tijd. Die "overgangen" zijn meestal stressvol voor mens en machine, en overgangsgebeurtenissen kunnen gemakkelijk over interstellaire afstanden worden gedetecteerd met behulp van basissensormateriaal. Zoals veel schijftypen in het Perry Rhodan-universum, heeft het een beperkt totaal bereik voordat het wordt "uitgebrand" en moet worden vervangen.

 • Hypertact Drive , Transmiterm-Rotator , en Intermitter Drive . Afzonderlijke geavanceerde overgangsaandrijfvarianten, waarbij korte, zachte hyperspace-overgangssprongen zeer snel achter elkaar worden gebruikt om FTL-snelheden te bereiken.

 • Lineaire aandrijving . Wikkelt het vat in een beschermende veldbel en duwt het in de "lineaire ruimte", een semi-ruimtelijke zone die bestaat tussen de grenzen van de normale ruimte en de hyperspace. Omdat objecten die door de lineaire ruimte bewegen niet gebonden zijn aan de lichtsnelheidslimiet, kan het schip nu zijn conventionele sublight-aandrijvingen gebruiken om hoge FTL-snelheden te bereiken voordat het weer in de normale ruimte komt.

 • Libotron Drive . Geavanceerde aandrijving op basis van lineaire aandrijftechnologie. Het vertrouwt niet langer op sublight-voortstuwingssystemen, maar gebruikt verfijnde veldmanipulatie om het schip door de "lineaire ruimte" te houden en voort te drijven.

 • Cenprokton Drive . Een beetje een boostertrap naar een basis "lineaire aandrijving". Het duwt het vaartuig uit een lineaire ruimtevlucht "diep in een zone tussen de energieniveaus van de 5e en 6e dimensie", waar nog hogere snelheden kunnen worden bereikt.

 • Metagrav (ook bekend als Hyperkon Drive , Grigoroff Drive ). In de sublight-modus gebruikt het hyperdimensionale velden om een ​​virtuele zwaartekrachtsingulariteit voor het schip te projecteren en het voort te slepen (een beetje als een wortel op een stok). De FTL-modus brengt het schip in een toestand van gedeeltelijke dematerilisatie, waardoor het uit kan varen met snelheden tot enkele tientallen miljoen keer de lichtsnelheid. Verfijnde varianten van de Metagrav zijn ontworpen om meer dynamische controle over de geometrieën van de velden mogelijk te maken. Ze maken reizen door Hyperspace mogelijk met snelheden tot honderden miljoenen keer de snelheid van het licht.

 • Paradim-Nullsphere . In principe vergelijkbaar met de Metagrav, maar gebaseerd op verschillende technologieën.

 • Supratron Generator . Exotische rit gebaseerd op het creëren van een "hyperspace-bubbel".

 • Dimetrans Drive . Intergalactische jump drive gebaseerd op het osculeren van het gedematerialiseerde vat tussen normale ruimte en hyperruimte. Schepen zullen moeten hermaterialiseren in het gravimetrische centrum van het beoogde sterrenstelsel, waardoor het nut ervan wordt beperkt.

 • Dimesexta en Transferdim Drives . Geavanceerde technologieën waarmee een schip voortdurend door een gedeeltelijke ruimte tussen de 5e en 6e dimensie kan bewegen. Maakt intergalactische reizen mogelijk met tot wel enkele miljard keer de lichtsnelheid.

 • Septim Parallel Track Drive . Exotische drive waarmee een schip door een gedeeltelijke ruimte tussen de 6e en 7e dimensie kan bewegen. Maakt intergalactische reizen mogelijk met een triljoen keer de snelheid van het licht.

 • Trafitron Drive . Creëert een zakuniversum rond het schip dat zichzelf kan voortbewegen tot honderden miljoenen keer de snelheid van het licht, gebruikmakend van "Psi Matter".

 • Gravity Line Drive . Exotische buitenaardse aandrijving gebaseerd op het rijden van interstellaire "hyperdimensionale zwaartekrachtstromen".

 • Enerpsi Drive . Exotische buitenaardse aandrijving gebaseerd op het opnemen van een galactisch "psionisch net".

 • Oktabim Parallel Track Hyper Drive . Experimentele aandrijving mogelijk gebaseerd op 8-dimensionale technologie.

 • Aandrijving van de " Quell-Klipper " levende schepen. Exotische organische aandrijving die reizen mogelijk maakt met snelheden tot duizenden keren de snelheid van het licht door de normale ruimte, mogelijk door de ruimtetijd te vervormen.

Bewerken 1:

Dankzij de suggesties van flq, zijn hier wat meer manieren van FTL-reizen die verschijnen in PR:

 • Black Star Ways . Een interstellair en intergalactisch transitnetwerk, opgebouwd uit wormgaten (ook bekend als "Einstein-Rosen-Bridges") in zwarte gaten, verspreid over zo'n 100 miljoen LY's. Relaisstations zijn verankerd achter de waarnemingshorizon van elk zwart gat en kunnen worden gebruikt om het ontvangende wormgat te 'bellen'. Een schip dat zo'n 'zwarte poort' gebruikt, zal aan beide kanten de evenementenhorizon moeten passeren, maar wordt afgeschermd door de relaisstations.

 • Polyport-netwerk . Een interstellair, intergalactisch en "interuniverseel" transportnetwerk, oorspronkelijk gebouwd voor handel en culturele uitwisseling, bestaande uit verschillende onderling verbonden transportknooppunten. Het transport is snel maar niet onmiddellijk. Tijdens het vervoer tussen twee van dergelijke stations, zal een persoon zich manifesteren als een hoger dimensionale "holografische" golfvorm, waardoor de gebruiker bewust kan blijven en uitgestrekte delen van het universum kan observeren, zelfs in hun gedematerialiseerde staat,

 • The Bridge To Infinity . Een "mystieke" doorgangsweg die talloze "brugpijlers", verspreid over de ruimte, met elkaar verbindt. De brug zelf leidt door een onbekend 'medium' dat zich tussen twee van dergelijke pijlers uitstrekt. Voor de gebruiker lijkt het een fysieke brug die is opgebouwd uit houten planken (zwevend boven een galactisch vergezicht) en die te voet moet worden overgestoken, waardoor een reis van vele lichtjaren wordt teruggebracht tot een korte wandeling.

 • The Time Fountains . Nog een ander oud transportnetwerk dat intergalactische afstanden overspant, zo'n 20 miljoen jaar geleden gebouwd. De tijdfonteinen verschijnen als kleine en karakterloze "gaten in de ruimtetijd" en maken onmiddellijke reizen door de ruimte mogelijk, maar kunnen ook worden gebruikt om door de tijd te reizen.

 • Absolute beweging . Exotisch vervoermiddel. Het wordt beschreven als een soort "hyper-energetische trekstraal" die een doelwit de- en rematerialiseert, waardoor onmiddellijk transport over duizenden lichtjaren mogelijk is.

 • Teleporters . Sommige zeldzame menselijke mutanten (en een paar buitenaardse soorten met natuurlijk voorkomende gaven) in het Perry Rhodan-vers hebben het paranormale vermogen om zichzelf over verschillende afstanden te teleporteren. Ik kan me niet herinneren of die teleportaties over het algemeen met FTL-snelheden zouden moeten gebeuren, maar het vermogen van sommige soorten om interstellaire afstanden te overbruggen door middel van collectieve teleportatie lijkt erop te wijzen dat dit op zijn minst mogelijk is.

Bewerk 2:

 • Mentale capaciteiten van de Motana . Door het focussen van een groep Matana met behulp van gezangen, kan Motana ruimteschepen met sublicht- en FTL-snelheden verplaatsen. Dergelijke mogelijkheden van biologische levensvormen zijn typisch gerelateerd aan het psionische netwerk.

 • Biodim-voortstuwer van de Kybb . Er is niet veel informatie over, alleen dat het is gebruikt in de Kybb-Titans en biologische componenten lijkt te bevatten die zijn geëxtraheerd uit de Motana die vermoedelijk verband houden met hun vermogen om een ​​ruimteschip voort te stuwen tot voorbij de lichtsnelheid.

Bewerk 3:

 • Pedotransfer . Een unieke paranormale sneller-dan-licht "reis" -methode beheerst door de Cappins, een mensachtige soort. In plaats van fysiek te reizen, kunnen ze hun bewustzijn over lichtjaren projecteren en het lichaam van een gastpersoon overnemen (terwijl ze hun eigen natuurlijke lichaam achterlaten).

 • Pedotransmitter . Een technologie die is ontwikkeld door de Cappins, die hun unieke paranormale vermogen mogelijk maakt om ze fysiek over intergalactische afstanden te transporteren door een netwerk van 6-dimensionale "bakens" te creëren waarop de Cappins kunnen afstemmen. In plaats van alleen hun geest te projecteren, kunnen ze nu hun hele essentie overbrengen, inclusief hun lichaam.

Dat brengt ons bij ... zenders. Een algemene term voor verschillende FTL-technologieën binnen het Perry Rhodan-couplet die onmiddellijk of bijna onmiddellijk transport tussen een verzendend en een ontvangend apparaat mogelijk maken (meestal formaat voor persoonlijk transport, niet anders dan transportpads in Star Trek). Sommige zeldzame "di-polaire" zendertypen vereisen alleen een verzending, sommige alleen een ontvangstmechanisme.

 • Kooizenders . De vroegste zendertechnologie die door mensen is ontdekt. Twee cabines kunnen met elkaar worden verbonden over interplanetaire afstanden, waardoor de inhoud van de ene naar de andere wordt verzonden.

 • Zenderpoorten . Geavanceerde (maar minder robuuste) zendertechnologie die een continu transportveld creëert, vergelijkbaar met een deur waar je doorheen kunt stappen om interstellaire afstanden te overbruggen (hoewel je er nog steeds twee nodig hebt, een als zender en een als ontvanger). Sommige minder krachtige apparaten die beperkt zijn tot planetaire afstanden, kunnen worden opgevouwen tot draagbaar formaat.

 • Portals of Dommrath . Exotische zendertechnologie. Weet hier niet veel over.

 • Xenthor-Materialisator . Exotische zendertechnologie die een willekeurig "slachtoffer" zoekt, het omhult in een mistachtig energieveld en het naar een ontvangerstation transporteert.

 • Zonne-zenders . De grote, slechte versies van de basiszender. Groot , zoals in "geconstrueerd uit zonnen". Letterlijk. Mega-engineering wordt gebruikt om sterren dicht bij elkaar te brengen, speciale geometrische patronen te vormen en een nabijgelegen planetair "afstemstation" in staat te stellen gigantische transportvelden tussen hen te induceren, geschikt om hele vloten van sterrenschepen over galactische afstanden te sturen.

 • Fictieve zender . Exotische en slecht begrepen zenders die (binnen hun bereik) een persoon naar een willekeurige locatie kunnen vervoeren, zonder dat er een ontvangstation nodig is. Slechts twee van die apparaten zijn aan de mensheid gegeven.

 • Transformeer kanon . Eeuwenlang hebben verschillende varianten van het transformatiekanon de primaire zware schip-tot-schip bewapening van Terran-sterrenschepen gevormd. Het is een vorm van FTL-transport, zij het een heel specifieke: wat wordt vervoerd door het kanon is een speciaal projectiel, een zogenaamde "transformatiebom". Na te zijn "gelanceerd" door het zendermechanisme van het kanon, komt de bom nooit volledig opnieuw uit, maar ontploft hij op de grens tussen normale ruimte en hyperspace, waardoor zijn thermonucleaire lading enorm wordt vergroot. Ogenblikkelijk en ongehinderd door fysieke barrières, kunnen transformatiekanonnen doelen over een afstand van zo'n 16 miljoen mijl aanvallen, zelfs als ze zich aan de andere kant van een planetair lichaam bevinden. inerte transformatiebom (die ze alleen overleefden door geluk te hebben en een onsterfelijkheid-achtige genezingsfactor te hebben).

Ik moest eindelijk een grens trekken en een beslissing nemen.Aangezien het antwoord van Trek meer vermeldde, moet ik daarmee akkoord gaan, maar (en ik wed dat je dit leuk zult vinden), ga ik je 50 premiepunten geven voor dit antwoord voor al het onderzoek dat erbij betrokken is en omdat het een goedeantwoord.Het systeem laat me het 23 uur of langer niet toekennen, dus ik zal het zondag of maandag toevoegen (ik heb een bruiloft om dit weekend af te handelen, dus het zal daarna zijn).Bedankt voor een goed antwoord.
#5
+28
Valorum
2015-07-24 22:29:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Red Dwarf - 18 (ish)

Ik ga een woord inlassen voor Red Dwarf met ten minste 18 verschillende vormen van FTL die te zien zijn in de tv en het boek canons:

 • Conventionele Ramscoop-drives (het soort dat wordt gebruikt door de Red Dwarf) zijn in staat om de lichtsnelheid te passeren, hoewel je miljoenen jaren constante versnelling nodig hebt om daar komen. Dit was te zien in RD: Future Echoes

 • De SS Mayflower gebruikte een Negative Gravity Drive om zijn vlucht aan te drijven

 • De Teleporter-peddel , te zien in RD: Rimmerworld, lijkt in staat te zijn tot FTL-transport

 • Verschillende schepen die je tegenkomt (inclusief de Nova 5) zijn uitgerust met Duality Jump Drive . Omstandigheden verhinderen onveranderlijk dat de bemanning ze gebruikt om terug naar de aarde te gaan.

 • De Quantum Drive (te zien in RD: Trojan ) die technologie lijkt te gebruiken die is gevonden in de Duality Drive.

 • De Space Corp External Enforcement Vehicle wordt beschreven als een manier van spatial warping technologie om FTL te reizen.

 • Holly vindt de " Holly Hop Drive " uit, die in staat is om onmiddellijk naar elk punt in het universum te reizen

 • In RD: Ouroboros ontmoet het schip een huur in niet-ruimte. Blijkbaar kan deze niet-dimensie worden gebruikt om " hyper-wegen " tussen punten in de ruimte te bouwen.

 • Als Starbug gevangen wordt door Legion, wordt hij uitgerust met een " Star Drive ", geschikt voor superieure FTL-reizen

 • De bemanning ontdekt een " Crystalline Turbine Drive ", opnieuw kennelijk in staat tot FTL-reizen

 • In de roman" The Last Human "bedenkt de kat een Hyper -Drive , in staat om de 10e dimensie te doorkruisen

 • De Holo-ship Enlightenment was in staat om zelf Tachyons om te zetten en een Tachyon Drive te gebruiken om zichzelf sneller dan het licht voort te bewegen

 • In RD: Lemons bouwde de bemanning per ongeluk een tijdmachine voor materietransport die ze terugbrengt naar de aarde

 • In RD: Tikka to Ride gebruikt de bemanning een " Time Drive" om naar de geschiedenis van de aarde te reizen.

 • In de roman Red Dwarf: Better Than Life doorkruist de bemanning de Omnizone om in een alternatieve realiteit te verschijnen. Er wordt vermeld dat dit kan worden gebruikt als een methode van FTL (hoewel niet als zodanig in het boek gebruikt).

 • Het is ook mogelijk om FTL te doorkruisen met behulp van wormgaten

 • Bij verschillende gelegenheden komt de bemanning tijdgaten tegen die steevast naar de aarde lijken te leiden

 • Het is mogelijk om FTL te reizen door rond zwarte gaten te lussen voor een zwaartekrachtkatapult

Nou, dat is veel.Op dit moment lijken slechts 2 antwoorden een hoger aantal op te leveren.
#6
+23
WilliamAnker
2015-07-27 17:44:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kefahuchi Tract - ∞

Achter al dit slechte gedrag schuilde een onzekerheid van magnifieke omvang, metafysisch van aard. De ruimte was groot en de jongens van de aarde waren ondanks zichzelf onder de indruk van de dingen die ze daar aantroffen: maar erger nog, hun wetenschap was een puinhoop. Elke race die ze tegenkwamen op hun weg door de Core, had een sterrit op basis van een andere theorie. Al die theorieën werkten, zelfs als ze elkaars uitgangspunten uitsloten. Je kon tussen de sterren reizen, zo begon het te lijken, door alles aan te nemen [. . .]

Het was beledigend om dat te ontdekken. Dus toen ze aan de rand van het Traktaat kwamen, het in de ogen keken en hun gedoemde entrada's begonnen te verzenden, hoopten de aardbewoners onder andere enkele antwoorden te vinden. Ze vroegen zich af waarom het universum, dat aan de bovenkant zo hard leek, aan de onderkant zo buigzaam was. Alles werkte. Waar je ook keek, je vond het. Ze hoopten erachter te komen waarom.

Het bovenstaande citaat uit de verbazingwekkende roman "Light" van M. John Harrison laat zien dat er in het universum van Harrion blijkbaar oneindig veel FTL-technologieën zijn. Op sommige wordt in het boek gezinspeeld. Deze omvatten "The Tate-Kearney Transformations", "Dynaflow" drives, "Foamy Space", "Einsteinium Surfaces". het vangen van een "golf", "vouwen / plooien" van de ruimte, een soort slecht gedefinieerde "vleugels", en mijn persoonlijke favoriete "stoomkracht".

Er kan op een oneindig aantal worden gezinspeeld, maar het lijkt erop dat er slechts een half dozijn in feite worden beschreven.
#7
+20
Dronz
2015-07-27 10:24:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Doctor Who - 20+

Ik vermoed dat Doctor Who een sterke kanshebber is, hoewel het waarschijnlijk een maand of langer zou duren om alle bronnen van Doctor Who te bekijken / lezen voor elk type, en zoek uit welke hetzelfde zijn en welke verschillend zijn en welke FTL zijn en ... enz.

Na wat onderzoek heb ik 21 kandidaten gevonden, waarvan ik denk aan De minste 14 zijn duidelijk verschillend, en de andere ken ik niet. Ik weet zeker dat het zeker geen volledige lijst is.

#8
+20
aslum
2015-07-24 21:11:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Uplift Universe - Ten minste 8

David Brin 's Uplift Universe heeft waarschijnlijk de meest verschillende vormen van FTL in elk universum dat ik weten van. Ik kan geen lijst vinden met een snelle zoekopdracht, maar ik heb wel de GURPS rpg-boeken waarvan ik denk de verschillende schijftypen opsommen. Dat gezegd hebbende, de beschikbare FTL-reistypes omvatten MINSTENS Subspace, Hyperspace, Wormholes, Improbability Drive (snelste, maar gevaarlijkste). Ik herinner me echter dat er meer dan 5 verschillende soorten FTL-reizen waren, waaronder enkele vrij esoterische. Ik zal meer bewerken als ik een volledige lijst kan samenstellen.

Vanuit de RPG zijn er 8 soorten FTL-reizen:

 • Transferpunten: (in feite wormgaten) vormt een web. Vrijwel veel moet worden gecombineerd met hyperspace om nuttig te zijn.
 • Psionic Gateway: sommige races hebben psionische krachten waardoor ze een scheurtje in het weefsel van de realiteit kunnen scheuren (vergelijkbaar met Transfer Points).
 • Probability Drive: een schreeuw naar Hitch Hiker's Guide to the Galaxy. Snelste, maar gevaarlijkste.
 • Hyperspace: er zijn 5 verschillende niveaus die steeds minder overeenkomen met realspace.
  • A: Snelste, maar duurste in gebruik, en vereist de hoogste technologie.
  • B: op één na snelste, maar snelheden zijn semi-variabel en vereisen hogere technologie om te gebruiken.
  • C: derde snelste.
  • D: vierde snelste, maar weer snelheden zijn variabel.
  • E: WEIRD! Het kan mogelijk de snelste zijn, anders kom je er misschien nooit.
Ik ben er vrij zeker van (maar ik ben mijn boeken kwijt) dat hij, in een aantekening van de auteur aan het einde van de tweede trilogie (waar hij ook uitlegde hoe één boek in drie was veranderd), specifiek op dit punt inging en zei dat hijhad ernaar gestreefd om elke mogelijke FTL-technologie op te nemen.
Er was ook E-ruimte - genavigeerd door ideeën
Ik kan niet geloven dat ik de Uplift-serie ben vergeten ... Ik denk dat het totale aantal FTL-technologieën voor dat universum gewoon "JA" is.
#9
+12
Thomas Jacobs
2015-07-25 01:19:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Warhammer 40k - 7

 • Het Imperium of Man gebruikt Warp Travel, wat in wezen betekent dat je door de hel moet springen om ergens te komen. Ze hebben de diensten nodig van een Navigator, een lid van een gemuteerde ondersoort van de mensheid die het oog op hun voorhoofd (het Warp Eye) kan gebruiken om de getijden van de Warp te zien en een schip er relatief veilig doorheen kan navigeren, met behulp van het licht. van het Astronomicon op Terra om hun weg te vinden Warp Travel is verre van betrouwbaar: Warp Storms kunnen een schip uit koers brengen, ze maanden of zelfs jaren achter op schema laten aankomen of zelfs voordat ze vertrokken, en ze worden voortdurend bedreigd door de bewoners van de Warp, de Daemons. De schepen van het Imperium zijn uitgerust met Gellar Fields om te voorkomen dat Daemons de romp binnendringen en iedereen binnenin afslachten.
 • De krachten van Chaos kunnen door de Warp reizen door in en uit te gaan bij Warp Rifts, die op natuurlijke wijze kunnen verschijnen (voor zover je dat woord kunt gebruiken als het gaat om de Warp) of het resultaat zijn van de machinaties van de krachten van Chaos.
 • De Eldar gebruiken de Webway, een extra-dimensionale ruimte die hen in staat stelt en uitstappen op vaste punten. Ingangen variëren in grootte van Eldar-formaat tot Craftworld (zeer grote schepen waar miljarden Eldar wonen).
 • Dolmen-poorten, poorten van levende steen gebouwd door de Necrons, gebruik een afgesloten deel van de webway om te reizen tussen (binnenkort) door Necron gecontroleerde gebieden.
 • Op hun schepen gebruiken Necrons Inertia Drives, slecht gedefinieerde aandrijvingen waarmee de Necrons met zeer hoge snelheden de echte ruimte kunnen doorkruisen.
 • Tau gebruikt een beperkte versie van Warp Travel om hun schepen kort onder te dompelen in de Warp en ze eruit te katapulteren. Dit betekent dat ze een factor vijf langzamer zijn dan Imperial Warp Travel, maar de snelheid is consistent en er is geen risico op aanvallen van Daemons.
 • Tyraniden gebruiken bioships genaamd Narvhal, zeer gespecialiseerde vaten die speciaal zijn gekweekt om nabijgelegen gravimetrische signalen te detecteren met behulp van extreem gevoelige zenuwclusters. De Narvhal kan dan de zwaartekracht van een doelsysteem gebruiken om een ​​corridor van gecomprimeerde ruimte te creëren waar de Tyranid-vloot min of meer doorheen valt totdat ze dicht bij hun doelwit komen. Het nadeel hiervan is dat dit de langzaamste manier is om met FTL te reizen, en uiteindelijk moeten de Tyranids hun toevlucht nemen tot conventionele aandrijvingen omdat de zwaartekrachten van een heel systeem te groot zijn voor de Narvhal. Een positief neveneffect (voor de Tyranids, dat wil zeggen), is dat dit knoeit met de werelden van het systeem, waardoor zonnevlammen, aardbevingen, vloedgolven en allerlei andere natuurrampen ontstaan, waardoor de doelwereld verzacht wordt voordat ze arriveren om te verslinden het.
Wat betreft de Warp Travel, bestaat het risico dat de reis meer tijd in beslag neemt dan een reis met de lichtsnelheid in de reguliere dimensie, vanwege de veranderende aard van Warp.Vanwege het talent van Navigators is het * meestal * sneller dan licht.
Die eerste alinea klinkt bekend.Zandachtig zelfs.Het doet me dromen van een woestijn.Zelfs een duin in een woestijn.Ik denk dat imitatie de meest oprechte vorm van vleierij is!
Warp-reizen kunnen er ook voor zorgen dat je aankomt voordat je vertrok ... de warp is inderdaad wispelturig.
In de Ravenor-trilogie is er een deur die je naar elk punt in ruimte en tijd kan brengen.Dit zou ook kwalificeren als FTL-reizen.Maar het boek is van Dan Abnett en niet rechtstreeks van GW.Dus ik weet niet of dit telt.Als je de talloze romans als een geldige bron wilt tellen, zijn er mogelijk nog veel meer vormen van FTL-reizen.
#10
+11
user14111
2015-07-24 13:35:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

The Big Night - 2

Om de bal aan het rollen te krijgen, volgt hier een voorbeeld van een fictief universum met twee verschillende manieren van FTL-reizen.

In de roman 'The Big Night' van Henry Kuttner, oorspronkelijk gepubliceerd (zoals door 'Hudson Hastings') in Thrilling Wonder Stories , Juni 1947 (beschikbaar in het internetarchief), zijn er twee concurrerende vormen van FTL-reizen. De "hyperschepen", die de stromingen van hyperspace voeren, worden failliet verklaard door de nieuwere materiaaltransmissietechnologie. (Ze hebben natuurlijk nog steeds een goed oud hyperschip nodig om een ​​Transmat-station op een nieuwe planeet te installeren.)

Christie zei ongemakkelijk: "Ik kan er niets aan doen. Je kunt de concurrentie niet aan zoals Transmat. Je kunt het je niet veroorloven om hun prijzen te betalen. Je hebt lopende kosten op La Cucaracha . Vliegtuigbrandstof kost geld, en - nou, Transmat zet een zendstation op, betaalt ervoor, en de de klus is geklaard, behalve de stroomuitgaven. Wat betekent dat met atomic?

Ts'ss, de Selenite-piloot van La Cucaracha , is filosofisch:

"Dit gaat ook voorbij", zei hij. "We zijn een oud ras, meneer Hilton. Aardbewoners zijn baby's vergeleken met de selenieten. Hyperschepen vervagen en uiteindelijk zal Transmat ook vervagen als er iets anders komt. "

Ik hou van dit verhaal.Dus passend (vooraf) voor het einde van Shuttle.Ik heb het nog nooit iemand anders horen zeggen.
#11
+9
HSchmale
2015-07-25 06:36:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

The Stargate Franchise - 5

De stargate -franchise heeft nogal wat verschillende FTL-transportmethoden. Ik kan er vijf van mijn hoofd bedenken voor die franchise, en Ik weet zeker dat er nog een paar zijn.

 • Stargate
  • Ori Supergates
  • Pegas-Melkwegbrug
  • Standard Stargates
 • Destiny's FTL Drive
  • Anders dan hyperdrive zoals vermeld in stargate universe
 • Hyperdrive
  • Atlantis 'Star Drive
 • Wormhole drive
  • Op Atlantis
 • Teleporters
  • Asgardiaans
  • Niet helemaal zeker of ze sneller zijn dan licht
Wordt er uitgelegd hoe de FTL van Destiny verschilt van hyperdrive?Ook hebben de ruimteschepen van de Go'auld-piramide FTL (in een Millenium Falcon-mode);is het hyperdrive?Ik weet niet zeker wat hyperdrive betekent ...
@Taladris Ik heb maar 5 afleveringen van Destiny bekeken, dus ik weet het niet helemaal zeker, maar ik weet dat ze zeiden dat het sneller was dan hyperdrive
Ja, de rit van de Destiny is anders.Wanneer de meeste schepen hun FTL-drive activeren, komen ze in een soort blauwe wazige hyperspace.Wanneer Destiny FTL gaat, kunnen ze nog steeds het buitenuniversum zien.
Ik denk niet dat Asgardiaanse teleporters in aanmerking komen als een methode voor FTL-reizen.Ze lijken te zijn afgebeeld als een manier van reizen over relatief korte afstanden (afstanden van misschien een paar lichtseconden), die lijkt samen te vallen met de cyclustijd van het apparaat.Als Asgardiaanse teleporters FTL zijn, hoe zit het dan met ringtransporteurs?
@AnthonyX In verschillende SG-1-afleveringen (ik kan denken aan _The Devil You Know_), kun je het getransporteerde element langs de balk zien bewegen.Het is vrij traag en duidelijk geen FTL.In SG-Atlantis legt McKay ook uit dat er verschillende soorten hyperdrives zijn (bijv. Wraith-hyperdrives zijn minder efficiënt / krachtig / snel dan de door Asgard geïnspireerde modellen van de aarde, waardoor Wraith-schepen verschillende pauzes moeten maken).De Stargate in SG-U hebben ook een beperkt bereik, terwijl ze in SG-1 en Atlantis beweging door een heel melkwegstelsel mogelijk maken.
Over Destiny: Ik weet niet zeker of het ooit op het scherm is genoemd, zo heb ik het me voorgesteld: hoewel de meeste races een versie van hyperspace gebruiken (schip reist in hyper / subspace), is het idee dat Destiny een ouder ontwerp gebruikt voordat echte hyperspace werd uitgevonden(door de altaren) en blader gewoon door de laag tussen gewone ruimte en subruimte. "
Onthoud dat in Stargate Atlantis wordt beschreven dat elk ras, behalve de aarde, ook zijn eigen versie van de hyperdrive heeft die variaties veroorzaakt en als zodanig een nieuwe vorm van ftl op zich is, vandaar dat het Eteral-apparaat alleen op Waith warp zou kunnen richten
@T.J.L.de meeste schijven gebruiken subruimte, terwijl het lot dat niet is
Ik dacht dat ik teleporters ook zou controleren, http://physics.stackexchange.com/questions/68728/do-radio-waves-go-faster-than-the-speed-of-light het lijkt erop dat de methode vancommunicatie beschreven in Stargate is niet sneller dan het licht, maar in plaats daarvan de snelheid van het licht zelf.
@Sammaye Abydos is de dichtstbijzijnde planeet van de aarde en is al miljoenen lichtjaren verwijderd.Toch is de reis bijna onmiddellijk, dus de methode _is_ FTL.De Stargates lijken geen radiogolven te gebruiken, maar [subspace communication] (http://scifi.stackexchange.com/a/11312/48772).
@HSchmale [Sammaye heeft gelijk] (http://scifi.stackexchange.com/questions/96389/#comment221617_96457): je moet elke hyperdrive-technologie als één in het antwoord rekenen.We kennen er minstens vier: Ancient, Earth / Asgard, Goa'uld, Wraith.Dit verplaatst het antwoord naar 8 (of 9? Ik zie helemaal geen hyperdrives in je antwoord, behalve de sterrendrijving van Atlantis).
@Sammaye Ik begreep net waarom radiogolven met teleporters: u had het over de transportschip van de Daedalus-klasse.De radiogolven worden niet gebruikt voor teleportatie, alleen voor eenvoudig richten.Het bewijs hiervan verschijnt in sommige Atlantis-afleveringen, wanneer de antenne is uitgeschakeld en het doelwit handmatig moet worden ingesteld (bijvoorbeeld wanneer de Daedalus is geïnfecteerd met een Wraith-virus).We weten echter niet genoeg over de [Asgard-straaltechnologie] (http://stargate.wikia.com/wiki/Asgard_transporter) om te bepalen of het FTL is.Ik denk dat het als onmiddellijk werd beschouwd, dus ja, maar geen bewijs.
#12
+6
Liesmith
2015-07-24 20:43:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hyperion Cantos - 4

De Hyperion Cantos romanserie van Dan Simmons bevat meerdere vormen van FTL-reizen die door de menselijke samenleving worden gebruikt, waarvan het mechanisme centraal staat in de plot van de boeken.

Hier is een spoilervrije samenvatting van de relevante technologieën:

 1. The Hawking Drive : Met deze aandrijving kunnen schepen om sneller te bewegen dan de lichtsnelheid door in een ander type ruimte te glijden waardoor FTL kan reizen. De tijd die nodig is om van punt A naar punt B te komen, heeft echter nog steeds invloed op de duur van de vlucht en veroorzaakt een "tijdschuld" bij de reizigers als gevolg van tijdsverloop. In Hawking Space is de tijdsdilatatie enorm verminderd in vergelijking met wat de reizigers zouden ervaren in Real Space, maar het kan nog steeds oplopen tot weken, maanden of zelfs jaren voor interstellaire reizen.

 2. Farcasters: deze apparaten worden aangedreven door singulariteiten in een baan en kunnen poorten openen naar farcasters overal in het universum, waardoor ze onmiddellijk naar die locaties kunnen reizen zonder tijdschulden. Grotere orbitale farcasters worden gebruikt om schepen een web van onderling verbonden werelden te laten doorkruisen.

 3. The Gideon Drive : Deze drive verschijnt in het tweede boek van de serie, en stelt een uitgerust schip in staat om ogenblikkelijk naar verre locaties te reizen zonder tijdschulden op te lopen, vergelijkbaar met farcaster-technologie, hoewel er geen overeenkomstig apparaat vereist is op de bestemming.

 4. SPOILERs!

En nu, de spoilers!

Er is een vierde methode geïntroduceerd op het einde van de serie die het mogelijk maakt om ogenblikkelijk te reizen zonder een schip, of helemaal geen technologie, door mensen toe te staan ​​rechtstreeks naar een plek te ritsen waarvoor ze een sterke emotionele gehechtheid voelen. Aan het einde van de serie wordt gesuggereerd dat alle mensen hiertoe in staat kunnen zijn, met de juiste gemoedstoestand.

En een beetje meer over # 3:

De Gideon Drive is ook altijd fataal voor elk organisch leven op een uitgerust schip. De sprong naar FTL-snelheid maakt passagiers onmiddellijk vloeibaar, dus alleen mensen die zijn uitgerust met een specifieke opstandingstechnologie kunnen een schip gebruiken dat is uitgerust met een Gideon Drive. Dit leidt tot een onderbreking van drie dagen op de bestemming, aangezien de bemanning letterlijk terugkeert uit de dood.

Er is ook een 4e methode, met nog meer spoilerzware details, die pas direct voor de afsluiting van _The Rise of Endymion_ verschijnt.Het is cruciaal voor het oplossen van het lot van de verteller van dat boek en van _Endymion_ (naast andere kleine details, zoals reizen buiten de melkweg en het lokaliseren van verloren planeten).
Goed punt @SethBattin, Ik was dat vergeten.
De Shrike gebruikt waarschijnlijk een ander type FTL-reizen dat hier wordt genoemd.We krijgen nooit echt de details van hoe het werkt of waarom het werkt, maar toch "De klauwier was daar niet meer en is hier ontstaan ..." We moeten ook geloven dat de klauwier op deze manier enorme afstanden kan afleggen.Dit is dus inderdaad ook FTL.
@PaddlingGhost IIRC (ik heb alleen Hyperion gelezen, en dat is al een tijdje geleden), de Klauwier reist ook terug door de tijd, wat niet echt veel te maken heeft met FTL, behalve om erop te wijzen dat het zijn eigen speciale regels heeft wanneerhet komt op tijd.
#13
+4
DavidTheWin
2015-07-24 18:17:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ringworld - 2

Larry Niven's Ringworld -serie biedt meerdere vormen van FTL-reizen.

De Hyperspace-shunt:

De hyperspace-shunt, een motor voor sneller dan licht reizen, maar langzaam genoeg (1 lichtjaar per 3 dagen, ~ 122c) om de melkweg groot en onbekend te houden

De Quantum II Hyperspace Shunt

de nieuwe "quantum II hyperspace shunt", ontwikkeld door de Puppeteers maar nog niet vrijgegeven voor mensen, kan een lichtjaar doorkruisen in slechts 1,25 minuten (~ 421.000c).

Hoewel je zou kunnen zeggen dat als ze beide "Hyperspace Shunts" zijn, dit geen twee verschillende vormen van FTL zijn.

Na wat verder onderzoek vond ik http://larryniven.wikia.com/wiki/Stepping_disk met de tekst "vervoerd met of bijna lichtsnelheid", dus ik heb die hele sectie verwijderd omdat ze geen FTL zijn
Irrelevante trivia: hoewel de meeste mensen het idee van "stepping disks" associëren met Larry Niven, werd hetzelfde systeem eerder gebruikt ([1949] (http://www.isfdb.org/cgi-bin/pl.cgi?60670+c)) door Henry Kuttner in ["The Time Axis"] (http://www.isfdb.org/cgi-bin/title.cgi?5582).
#14
+3
jhpace1
2015-07-29 06:06:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

The Icarus Hunt door Timothy Zahn - 4

De superluminale technologieën van verschillende soorten worden niet genoemd maar geïmpliceerd tijdens de plot:

 • Mensen , stardrive onbekend, maar vermoedelijk de FTL die de Icarus gebruikt tijdens de plot
 • Kalixiri, FTL onbekend
 • Patth, die de snelste stardrive heeft die tot nu toe bekend is in de melkweg, en een bijna economisch monopolie op het gebruik ervan, inclusief het eisen van cybernetisch gekoppelde Patth-piloten op elk schip dat hun drive heeft
 • de buitenaardse wezens die oorspronkelijk de Icarus hebben gebouwd, die blijkt een point-to-point ogenblikkelijke stargate erin te hebben, in plaats van een "conventionele" FTL-drive
#15
+2
Luke
2015-07-29 02:01:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Embassytown bij China Miéville - Meerdere?

Elke starfaring-soort (of exoterre ) lijkt zijn eigen unieke merk van FTL-reizen te hebben.

Immer - Dit is wat mensen gebruiken, een soort rare alternatieve realiteit waar dingen veel dichter bij elkaar zijn dan in het normale universum ( manchmal .)

Whorl-drive - Shur'asi gebruikt dit:

"Je gaat maar door over de immer," zou Gusty zeggen. "Probeer te reizen per whorl-drive ..." (73)

Ik kan de andere passage waar dit wordt genoemd niet vinden, maar ik weet dat er een verwijzing is naar andere soorten met andere technologie . Genoemde soorten zijn onder meer Kedis, Shur'asi en Pannegetch, maar ik denk dat er nog veel meer zijn, elk met zijn eigen FTL-technologie.

#16
+1
Gary
2015-07-26 20:13:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

"Light" door M. John Harrison heeft in wezen een onbeperkt aantal FTL-methoden. In dit universum werken allerlei bizarre theorieën en inconsistente methoden voor FTL in de buurt van het Kefahuchi-kanaal. (Uitstekende roman trouwens - een van de beste die ik in de afgelopen 10+ jaar heb gelezen)

PS: Een interessante zijrivier is Charles Stross 'onderzoek van de "FTL Scam" in "Neptune's Brood"

"Light" werd al genoemd in [dit antwoord] (http://scifi.stackexchange.com/questions/96389/which-sci-fi-universe-uses-the-most-forms-of-ftl-faster-than-licht / 96656 # 96656).
#17
  0
Winchell Chung
2016-07-06 00:52:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

The Halcyon Drift door Brian Stableford - 4

 • tachyonische overdracht
 • waarschijnlijkheidsverschuiving
 • dimensionaal hoppen
 • massa-ontspanningsrit
#18
  0
Machavity
2016-07-06 06:11:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Babylon 5 - 2

Zoals vermeld in het OP, gebruikt Babylon 5 hyperspace om FTL-reizen te maken. Hyperspace gebruikt vaste bakens om te navigeren, aangezien traditionele navigatiemiddelen nutteloos zijn. Schepen die buiten het baken gaan, kunnen voor altijd verloren gaan. Schepen kunnen worden onderverdeeld in drie klassen hyperspace-gebruikers.

 1. Springpoorten. Gebouwd door een onbekend ras (hoewel Vorlons dezelfde technologie lijkt te gebruiken), zijn de springpoorten statische in- en uitgangspunten van hyperspace. De meeste schepen gebruiken deze omdat ze niet zelf in en uit kunnen springen.
 2. Onafhankelijke jump gate-technologie. Deze emuleren wat de statische springpoorten doen. Voor het maken van je eigen springpunt was een grote hoeveelheid energie nodig, waardoor de technologie meestal beperkt was tot grote schepen (later zou de kleinere White Star-klasse in staat blijken om de nodige energie te genereren om springpunten te maken)
 3. Springen van oudere races technologie - Net als bij de tweede groep, maar alleen te zien bij de oudere rassen (met name de Shadows), gebruiken ze nog steeds hyperspace, maar hun entry- en exit-methoden produceren niet dezelfde vortex-achtige ingang. The Shadows hadden ook een aantal andere geavanceerde springpoorten.

Het andere type FTL-reizen werd Thirdspace genoemd. Gebouwd door de Vorlons meer dan een miljoen jaar geleden, probeerden ze grote afstanden af ​​te leggen (mogelijk buiten het bekende universum) naar een plaats die ze de "Bron van de Zielen" noemden. In plaats daarvan vonden ze een kwaadaardig ras van supertelepathische wezens die probeerden hun nieuwe poort te gebruiken om binnen te vallen. De Vorlons hadden een burgeroorlog, waarbij de geboeid Vorlons uiteindelijk verloren, maar vluchtten met de Thirdspace-poort naar hyperspace, waar het verloren ging tot het B5-tijdperk. Omdat de poort werd vernietigd, is er weinig bekend over de technologie.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...